Van Gaal: "Alles wijst op een mooie wedstrijd"

Sjors (Sj0rSz)
AZ kan aankomende zondag beschikken over een fitte selectie. Ondanks dat de Alkmaarders al kampioen zijn, verwacht trainer Louis van Gaal een mooie wedstrijd.

Landskampioen AZ kan aanstaande zondag met de voltallige selectie de kampioensschaal in ontvangst nemen. Alle 25 spelers zijn fit, zo meldde trainer Van Gaal. "Waarschijnlijk omdat de fysiotherapeuten ook met vakantie willen", grapte hij.

Het betekent dat de tegen Ajax geblesseerd geraakte keeper Joey Didulica ook weer beschikbaar is. Van Gaal wilde niet kwijt of de onfortuinlijke Didulica in het doel zal staan in plaats van de Argentijn Sergio Romero. "Die keuze heb ik al gemaakt, maar daar zeg ik niets over."

Eerder dit seizoen werd het een doelpuntenfestijn in Friesland. Na zes treffers stond er een 3-3-gelijkspel op het bord. De kampioenscoach had dan ook wel een goed woordje over voor de Friezen. "Heerenveen heeft een goede mix van spelers. Het is een ploeg met veel loopvermogen, spelers met onverzettelijkheid en jongens die in hun hoofd goed zijn."

Hoewel er niets meer op het spel staat, voorspelt van Gaal een vermakelijke middag. "We willen wat laten zien aan het AZ-publiek. We hebben ze de vorige keer tegen Vitesse teleurgesteld. Ik hoop dat we het nu beter gaan doen. Alles wijst op een mooie wedstrijd", aldus van Gaal.