Guitar Hero 5 en Band Hero komen dit najaar

Zoals we inmiddels wel gewend zijn van Activision|Blizzard krijgt net als elke andere belangrijke serie ook Guitar Hero jaarlijks een opvolger, naast natuurlijk de vele spin-offs zoals Aerosmith, Metallica en Greatest Hits. Dit najaar komen er twee titels bij waarmee je "muziek mag gaan maken". Allereerst is daar natuurlijk het vijfde deel in de Guitar Hero-serie. Naast de beste rockmuziek van toen en nu, bevat deze game ook een aantal verbeteringen zoals op elk moment inspringen als er een nummer gespeeld wordt en wisselen van instrument en moeilijkheidsgraad gaan ook "on the fly".

De spin-off die we deze herfst krijgen is Band Hero. Deze game biedt in principe dezelfde mogelijkheden als Guitar Hero, maar is gericht op de mensen die wat minder hebben met rockmuziek. Zo zal de game vol staan van de top-40 klappers waar met name het wat jongere publiek meer bekend mee zal zijn. Met Band Hero richt Activision|Blizzard zich op de gezinnen en jonge gamers, zonder het te makkelijk te maken voor de fans van de serie die ook gewoon wat anders willen.

"Dankzij Guitar Hero is muziek weer een sociale belevenis. Het is een van de populairste manieren om van muziek te genieten", zegt Dan Rosensweig, algemeen directeur van de Guitar Hero business unit. "De fans houden van diverse muzieksoorten en zoeken naar nieuwe manieren om te genieten van hun favoriete nummers, artiesten en dit liefst samen met anderen. Dankzij deze games kunnen ze naar de muziek luisteren, zelf spelen en zingen, en de muziek met andere fans beleven op een manier die tot voor kort onmogelijk was."