Lodeweges: "Ajax voorbijgaan goede afsluiting"

Interim-trainer Dwight Lodeweges zou tevreden zijn over de tweede seizoenshelft van PSV als zij boven Ajax weten te eindigen.

De interim-trainer van PSV zwaait met een goed gevoel af als zij op de laatste speeldag Ajax nog voorbij gaan. "Als we hen voorbij gaan, dan is het seizoen goed afgesloten. Een beetje een tweeledig gevoel, maar wel leuk", zei hij tijdens zijn persmomentje van vandaag.

Op De Herdgang begon hij voorzichtig aan een terugblik. "Waar mag je op rekenen? Drie maanden geleden zaten we in de problemen en daar zijn we aardig uitgekomen”, aldus Lodeweges.

"We willen zondag goed afsluiten en het zou helemaal te gek zijn als we Ajax nog inhalen. Voorheen leken Heerenveen, Ajax en Twente onhaalbaar. Toch hebben we Heerenveen ingehaald en zijn we bij Ajax gekomen. Als we derde worden, speelt PSV een ronde Europees minder met dus minder kans op voortijdige uitschakeling. Ook een wedstrijd minder in financieel opzicht, maar dat nemen we op de koop toe. Ik ben tevreden met hoe ver we zijn gekomen in drie maanden tijd.”

In de strijd om de derde plaats zal Ibrahim Afellay sowieso niet aanwezig zijn. "Hij stond vandaag voor het eerst weer op het veld, hij is er sowieso niet bij zondag." PSV kan op doelsaldo boven de Amsterdammers eindigen. Ajax zal thuis moeten verliezen van FC Twente en PSV zal dan drie punten bij Willem II moeten weghalen.