Alonso mist strijd met Hamilton

Fernando Alonso mist de strijd die hij de afgelopen jaren op de circuits voerde met Lewis Hamilton. Hij zou graag weer met de Brit strijden om het kampioenschap.

De Spanjaard reed in 2007 samen met Hamilton voor het team van McLaren. Deze samenwerking deed toen veel stof opwaaien, maar Alonso liet in Barcelona optekenen dat hij niets tegen Hamilton als persoon heeft, maar wel tegen zijn team.

Alonso vertelt over die tijd: "Het was een gezonde competitie en we hielpen elkaar onze grenzen vinden. Ik mis de competitie, want het was leuk om elkaar steeds te dwingen onze limiet te verleggen."

"Ik had vooral problemen met de grote bazen en de filosofie van het team. Daarom ben ik mijn carrière bij een ander team gaan vervolgen. Lewis was altijd al een geweldige coureur en hij is een goede kampioen", vervolgt hij. "In elk jaar dat hij tot op heden Formule 1 heeft gereden streed hij mee om het kampioenschap. In zijn tweede jaar won hij hem zelfs. Hij kan zijn beschadigde reputatie helpen door weer gewoon races te gaan winnen. Zijn supporters worden daar weer blij van en dat is belangrijk."