Walcott verlengt contract bij Arsenal

Ermin (TheClown1)
Arsenal en Theo Walcott zijn er uit gekomen. De jonge aanvaller heeft een nieuwe contract getekend bij de Londenaren. Voorlopig is nog niet bekend voor hoe lang de twintigjarige Walcott bijgetekend heeft.

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Walcott al meerdere records op zijn naam staan. Met de leeftijd van zestien jaar en 143 dagen was hij de jongste debutant voor Southampton. Hij heeft dezelfde titel behaald als international van Engeland maar dan met de leeftijd van zeventien jaar en 75 dagen.

"We zijn verguld met het feit dat Theo zich langer aan de club heeft verbonden. Hij is een intelligente speler, en zijn extreme ontwikkeling dit seizoen stelt mij zeer tevreden", aldus Arsenal-coach Arsène Wenger op de eigen website.

"Ik ben blij met mijn nieuwe contract", sprak de speler zelf. "Ik ben erg tevreden hier, en ik wil iedereen bedanken die mij heeft geholpen zo ver te komen. Samen met het geloof van mijn ploeggenoten, de trainer en de staf heb ik het zo ver kunnen schoppen. Het is geweldig om met de beste manager ter wereld te werken, en om te spelen in het Emirates Stadium. Ik wil hier blijven spelen, en veel successen beleven."

Walcott heeft zesmaal gescoord in zestig duels voor Arsenal. Ondertussen heeft hij ook al zes interlands op zijn naam staan. Dit seizoen kwam hij niet veel in actie door een schouderblessure maar sinds zijn terugkeer geniet hij het vertrouwen van de trainer.