Hamilton worstelt met auto, Kovalainen is tevreden

Het Formule 1-team van McLaren worstelde vandaag in Spanje met de auto. In beide trainingen waren beide coureurs aan de onderzijde van het middenveld te vinden, ondanks dat het Britse team met updates voor de MP 4-24 kwam.

Lewis Hamilton vond dat er over de nieuwe updates nog geen conclusies getrokken konden worden. "We zijn nog steeds ver van waar we moeten zijn en ik voelde geen enkele verbetering. Ik denk dat het moeilijk zal zijn om morgen in Q3 te komen. We werken er hard aan, maar jammergenoeg lijken de updates niet voor mij te werken. We verliezen veel tijd in bocht drie en negen, welke hoge snelheidsbochten zijn en waar we niet zo als de andere teams snel doorheen kunnen," aldus een sippende Brit.

Zijn teamgenoot Heikki Kovalainen was in Barcelona beter te spreken over de nieuwe onderdelen. De Fin kende vandaag echter wel enkele problemen. "We hadden in de eerste sessie een probleem met de versnellingsbak, welke veroorzaakt werd door een hydraulisch probleem. Gelukkig was dat aan het begin van de tweede sessie opgelost, zodat ik niet veel tijd verloor. Ik ben in ieder geval zeer blij met de progressie die we gemaakt hebben. De nieuwe delen op de auto lijken zeker te werken. Ik denk dat we het pakket verbeterd hebben, maar we moeten op morgen wachten om tempo met dat van de andere teams te kunnen meten."

Submitter:  Bron: FOK!sport