FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesCoronavirus (COVID-19)
Coronavirus (COVID-19)


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 4 juni 2008

Justitie vermoedt grote fraude in thuiszorg

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de oud-topman van thuiszorginstelling Icare uit Meppel van fraude. Hij zou voor grote bedragen hebben gesjoemeld met aandelen en transacties.

Andere bestuursleden van Icare worden verdacht van betrokkenheid, evenals mensen van buiten de instelling. Een woordvoerster van het Functioneel Parket bevestigde woensdagavond berichtgeving van de actualiteitenrubriek Nova over de fraudezaak. Hoofdverdachte Bart V. is in maart aangehouden en heeft twee weken vastgezeten.

Nova stelt dat de oud-topman zeker 1,3 miljoen euro in eigen zak heeft gestoken. Justitie zou beslag hebben laten leggen op zijn woonhuis.

Rusland lijkt klaar voor EK

Rusland heeft met een 4-1 overwinning haar oefencampagne in de aanloop naar het EK afgesloten. In de Duitse plaats Burghausen werd Litouwen met ruime cijfers verslagen. De ploeg van Guus Hiddink kan nu met zijn selectie vol vertrouwen de reis naar het EK gaan maken.

Pas na rust liet Rusland haar beste spel zijn. Bij een stand van 1-1, Mantas Savenas scoorde voor Litouwen en Konstantin Zirjanov voor Rusland, wisten Andrej Arsjavin, Roman Pavljoetsjenko en Vladimir Bistrov doel te treffen voor hun land. Dinijar Biljaletdinov miste nog een penalty.

Hiddink liet weten dat hij spits Pavel Pogrebnyak bij de selectie zal houden. De spits van Zenit St.Petersburg raakte vorige week geblesseerd aan de meniscus, maar de bondscoach verwacht toch nog een beroep te kunnen doen op Porgebnyak. "Zelfs als hij de openingswedstrijd tegen Spanje moet missen, roep ik geen vervanger voor hem op. Pavel werkt nu hard met de fysiotherapeut", aldus Hiddink.

Andrei Arsjavin zal er sowieso niet bij zijn tijdens het eerste duel tegen Spanje. De spelverdeler, ook uitkomend voor Zenit St. Petersburg, is de eerste twee groepswedstrijden geschorst naar aanleiding van een rode kaart tijdens het laatste kwalificatieduel van de Russen.

Rusland zal het EK op 10 juni starten tegen Spanje. Vervolgens komt de ploeg van Hiddink zaterdag 14 juni uit tegen Griekenland. Woensdag 18 juni spelen ze hun laatste groepswedstrijd tegen Zweden.

Nepbushalte voor demente bejaarden

Onze oosterburen gooien een nieuw wapen in de strijd om weglopende, demente bejaarden terug te vinden. Buiten het terrein van de Duitse verpleeghuizen zijn namelijk nepbushaltes geplaatst. Als een patiënt met Alzheimer daar op de bus wil wachten, kan men wachten tot hij of zij een ons weegt.

Voor het personeel is het zo een koud kunstje de bejaarde in kwestie op te sporen. Het komt namelijk vaak voor dat de politie wordt ingeschakeld om vermiste patiënten op te sporen die op zoek zijn naar een niet bestaand thuisadres of familieleden.

De demente bejaarden hebben een gemiddelde leeftijd van 84 jaar. Ondanks dat hun korte termijngeheugen nauwelijks meer werkt, kunnen ze alles van vroeger nog helder voor de geest halen.

"Het klinkt gek maar het help echt", aldus de voorzitter van de hulporganisatie "Old Lions", Franz-Josef Goebel. "Ze herkennen het bord van de bushalte en denken dat als ze maar wachten, ze wel thuiskomen."

Het verplegend personeel benadert een wachtende bejaarde uiterst voorzichtig. Ze zeggen dat de bus later komt en vraagt of de bejaarde wil meekomen voor een kopje koffie. Vijf minuten later zijn de demente bejaarden al lang vergeten waarom ze eigenlijk op de bus wachtten.

Actie tegen Thomas Berge op schoolfeest

Twee Tukkers uit Goor zijn een actie gestart tegen Thomas Berge. Aron Roeke (20) en Laurens Verhoeven (19) willen namelijk niet dat de blonde zanger komt optreden op het School- en Volksfeest in Goor.

Anderhalve week geleden heeft het duo de 'Geen Thomas in de tent met School- en Volskfeest Goor!’-hyve opgericht. Inmiddels hebben zich al 599 leden bij de groep aangesloten. Ook zij willen Thomas niet in de Goorse feesttent zien.

"We vinden Thomas Berge niet passen op de Goorse avond, daar spelen bands van Goorse origine", vindt Roeke. Helaas voor hem is de speciale hyve alweer van de profielensite verwijderd. Na klachten van gebruikers, die de hyve als 'niet OK' bestempelden, gaat de crew van de site de special anti-Thomashyve nu onderzoeken.

De haatcampagne is echter weinig zinvol geweest. Want ondanks de massale protesten, komt de zanger uit het Twentse Haaksbergen gewoon naar Goor. Dit heeft het management inmiddels bekendgemaakt.

 


Immer feest met deze sympathieke jongen

SyriŽ heeft grootste restaurant ter wereld

Het Royal Dragon Restaurant in Bangkok is niet langer het grootste restaurant ter wereld. Met slechts 5000 zitplaatsen heeft het zijn meerdere moeten erkennen in een Syrisch restaurant dat het wereldrecord recentelijk heeft overgenomen. 'Damascus Gate' biedt plaats aan 6014 smulpapen.

Waarnemers van het Guinness Book of Records vergeleken het restaurant met een 'mini-fabriek'. Dat is zeker geen overstatement, want tijdens de zomermaanden houdt het eetparadijs tot wel 1800 mensen aan het werk, bijvoorbeeld als kok in de 2500 vierkante meter grote keuken of als ober in de 54.000 vierkante meter grote dinerruimte.

De truc om zo veel mensen tegelijk te eten te kunnen geven, is volgens de manager, Muhannad Samman, om het restaurant in allemaal kleinere partjes op te delen, zodat elke werknemer zijn eigen taak heeft. "De keuken is als een lopende band", zegt hij, "waar één chef-kok wel 25 tot 30 populaire schotels in één minuut kan bereiden".

Er zijn wel wat centen bespaard op het dak: we hebben hier namelijk te maken met een openluchtrestaurant. In Nederland zou je zoiets niet moeten proberen, maar in Syrië valt er gedurende het zomerseizoen geen druppel regen. Om het verder nog wat aan te kleden is de eetgelegenheid versierd met watervallen, fonteinen en replica's van archeologische ruïnes.

De Syrische keuken wordt tot één van de beste ter wereld gerekend en volgens Samman gaat zijn massaproductie niet ten koste van de kwaliteit: "in dit deel van de wereld is het enige waar de mensen zich druk om maken hun maag, dus het voedsel moet het beste van het beste zijn". Negentig procent van de inwoners van Syrië is moslim, dus alcohol schenkt hij niet. Maar dat lijkt de pret niet te drukken, want nu het zomerseizoen is aangebroken zit het restaurant elke avond tjokvol hongerige Arabieren.

Klik om een filmpje van het restaurant te bekijken.

Eeuwige rust voor ouders Dries Roelvink

Opnieuw drama in huize Roelvink. Net nu Dries groots wil uitpakken met zijn EK-kledinglijn, blijkt zijn moeder gisterochtend bij het krieken van de dag te zijn overleden.

Het is voor de volkszanger de tweede keer in zeer korte tijd dat hij een naaste moet begraven. Eind april is namelijk zijn vader Dries al ontvallen.

Roelvink is dus in zeer korte tijd wees geworden. Zijn moeder zal binnen enkele dagen worden begraven op de Noorderbegraafplaats in Amsterdam. Zijn vader heeft hier ook zijn laatste rustplaats gevonden.

'Ook Blackburn wil McClaren als trainer'

Steve McClaren heeft er een club bij die hem wil aanstellen als nieuwe coach. Naast FC Twente heeft ook Blackburn Rovers interesse getoond in de Engelsman. McClaren moet bij Blackburn de opvolger worden van Michael Hughes, die naar Manchester City verkaste.

McClaren vroeg vorige week tijdens de rondleiding door het stadion van FC Twente om bedenktijd. Voorzitter van de Tukkers, Joop Munsterman, stemde hiermee in. De oud-bondscoach van Engeland is niet de enige kandidaat-opvolger bij Blackburn. Ook Sam Allardyce en Alan Shearer staan in de belangstelling.

[EK] Special: Zwitserland

In de aanloop naar het EK neemt FOK!sport elk deelnemend land onder de loep. Belangrijk: houd de Specials in gedachten, je hebt ze namelijk nodig voor de EK Pool! Eerder schreven we al over Rusland.

Zwitserland
Gastland Zwitserland zal op 7 juni het Europees kampioenschap openen tegen TsjechiŽ. De wedstrijd vindt plaats in Basel, waar Zwitserland ook de overige groepswedstrijden zal afwerken. Zwitserland zit in groep A met TsjechiŽ, Turkije en Portugal.

EK-geschiedenis
Zwitserland nam twee keer eerder deel aan een EK. Dat was in 1996 en in 2004. In 1996 haalde Zwitserland de tweede ronde niet. In een groep met Schotland, Nederland en gastland Engeland haalde de Zwitserse ploeg ťťn punt. Dat was tijdens de openingswedstrijd tegen Engeland, het werd 1-1. Dat was tevens het enige doelpunt dat de Zwitsers tijdens dat EK maakten. In 2004 was het niet veel beter wat de Zwitsers lieten zien. Het was een kopie van 1996. De tweede ronde werd opnieuw niet gehaald. Men behaalde ťťn punt in de openingswedstrijd tegen KroatiŽ en scoorde slechts ťťn doelpunt. Dat was in de 3-1 verloren wedstrijd tegen Frankrijk. Het doelpunt werd gescoord door Johan Vonlanthen.

Road to...
Omdat Zwitserland gastland is tijdens het EK hoefden ze zich niet te kwalificeren. Gastlanden hoeven zich nooit te kwalificeren voor een Europees kampioenschap. Op weg naar het EK hebben de Zwitsers wel een aantal oefenwedstrijden gespeeld. Daar zaten sterke en minder sterke resultaten tussen. Zo was er een 2-1 overwinning tegen Nederland door doelpunten van Tranquillo Barnetta. Kuijt scoorde tegen namens Nederland. Er was ook een oefenwedstrijd bijvoorbeeld tegen de Duitsers, die met 4-0 verloren ging.

De ploeg
Phillipe Senderos, de verdediger van Arsenal, is de bekendste speler van het Zwitserse elftal. De 23-jarige Senderos is een belangrijke kracht in de verdediging. Verder zijn Tranquillo Barnetta, Alexander Frei en Ludovic Magnin ook belangrijke spelers. Voor bondscoach KŲbi Kuhn zal het EK in Zwitserland en Oostenrijk de laatste klus zijn. Zijn taken worden na het Europees kampioenschap overgenomen door Ottmar Hitzfeld.

EK 2008
In groep A zal het moeilijk worden voor de Zwitsers om de tweede ronde te bereiken. De ploeg speelt achtereenvolgens tegen TsjechiŽ, Turkije en Portugal. Zwitserland kan wel eventueel voordeel hebben van het thuisvoordeel, waardoor het wellicht voor de ploeg mogelijk is om boven zichzelf uit te stijgen. Veel wordt er echter niet van de Zwitserse ploeg verwacht. De Duitse bondscoach Joachim LŲw ziet de Zwitserse ploeg echter als een van de kanshebbers: "Voor mij is Zwitserland, dat in Basel een ware vesting aan het bouwen is, een van de favorieten voor de eindzege op EURO 2008," zei hij in voor de oefenwedstrijd tussen Zwitserland en Duitsland.

Rel om Noorse Mohammedcartoons

De moslims blijven zich maar druk maken om Scandinavische Mohammedcartoons. Vandaag de dag zijn de moslims boos op Noorwegen, omdat daar gisteren krant 'Adresseavisen' het heeft aangedurfd een nieuwe spotprent te plaatsen.

Volgens velen valt er op de spotprent de islamitische profeet te zien. Arne Blix, hoofdredacteur van het Noorse dagblad, ontkent echter in alle toonaarden. Hij beweert namelijk dat het hier om een terroristenkarikatuur gaat.

Op de tekening van illustrator Jan O. Henriksen is een man met baard en tulband afgebeeld. Als een volleerd potloodventer rukt de moslim zijn jas open, zijn edele delen bedekt door een bomgordel. De man draagt een T-shirt met de tekst: "Ik ben Mohammed en niemand durft mij af te beelden".

Henriksen moet oppassen, vindt de Pakistaans-Noorse advocaat en politicus Abid Raja. Volgens hem zullen moslims in het Midden-Oosten de tekening opvatten als een belediging. Volgens hoofdredacteur is de spotprent overigens een reactie op de bomaanslag op de Deense ambassade in Pakistan, afgelopen maandag. Bij deze aanslag kwamen negen mensen om het leven.

De aanslag zou door de Taliban zijn gepleegd als vergelding voor de spotprent in de Deense krant Jyllands-Poste, drie jaar geleden. Blix noemt de tekeningen van destijds "een test hoe ver je de vrijheid van meningsuiting kan oprekken".

De bewuste Mohammedcartoon van gisteren is hier te bekijken.

FOK! EK Pool online i.s.m. Goal.com

Vanavond is de EK2008 Pool online gegaan. Deze manager is qua software geheel nieuw opgebouwd en Breuls heeft zich vierkant in de rondte gedevved om de boel op tijd af te krijgen. Tevens is deze EK Pool (niet te verwarren met de gelijknamige sport op de tafel met de 16 ballen, 6 gaten en keu) het startschot voor een samenwerking tussen FOK! en GOAL.com.

Deze samenwerking houdt onder meer in dat FOK! het komend seizoen op regelmatige basis spelerinterviews en wedstrijdverslagen kan gaan bieden van Eerste en Eredivisiewedstrijden. Het begin van de samenwerking bestaat uit het prijzenpakket voor de EK Pool, dat is samengesteld i.s.m GOAL.com en beschikbaar is gesteld door Jupiler. Ook is GOAL.com meer dan behulpzaam geweest met het leveren van diverse gegevens over spelers, wedstrijden, stadions etc.

In de nabije toekomst zal GOAL ons gaan voorzien van een grote stroom aan voetbalgerelateerde inhoud. Algemene informatie, nieuwtjes, transfers, interviews, fotomateriaal en prijsvragen behoren allemaal tot de mogelijkheden die we in de toekomst met hulp van GOAL.com kunnen gaan bieden. Dit zal een enorme boost voor de content van FOK!sport betekenen.

GOAL.com is een van de meest toonaangevende en uitgebreide voetbalsites van Europa en we hopen dan ook op een vruchtbare samenwerking voor beide partijen. Voor nu wensen we jullie in ieder geval alvast veel plezier met de EK Pool. Meld je snel aan en maak kans op schitterende prijzen!

Voor het laatste nieuws rondom het EK kun je uiteraard ook terecht op de EK Pool site. Voor prietpraat, uitgebreide statistieken en uitgebreide discussies met je mede-FOK!kers kun je uiteraard naar het EK2008 forum.

Veel plezier!

Sigarenverslaafde kleuter in rehab

Een vierjarig jongetje moet in een ontwenningskliniek afkicken van zijn rookverslaving. De kleuter is, net als zijn negenjarige broer, verslaafd aan sigaren. De beschuldigende vinger wordt gewezen naar vader, die hen heeft aangezet tot deze verslaving.

De zelf al jaren sigarenrokende vader uit het Taiwanese Gaoxiong, vond het welletjes toen hij zijn zoons betrapte op het stelen van sigaretten en sigaren. Volgens hem vonden de twee hun rokende papa wel cool, en besloten ze zijn voorbeeld te volgen.

De verslaving van de twee broertjes is wel degelijk problematisch te noemen. Zo moest de oudste van de twee van zijn broertje sigaretten lenen van schoolvrienden als de kleuter ze niet wist te jatten van vaderlief.

De dokters van de afkickkliniek hebben geen goed woord over voor de rokende vader. De man zou namelijk zelf moeten stoppen om zo zijn zoons het goede voorbeeld te geven, aldus dokter Xue Guangjie.

Opdam vertrekt, Moisander komt naar AZ

Barry Opdam zal niet langer in het shirt van AZ te bewonderen zijn. De Alkmaarders hebben de verdediger verkocht aan Red Bull Salzburg. Bij de nummer twee van Oostenrijk zal Opdam herenigd worden met Co Adriaanse. AZ heeft meteen een vervanger aangetrokken, Niklas Moisander komt over van FC Zwolle.

Opdam was zelf al langer tot een overeenstemming gekomen met de Oostenrijkse club, alleen de clubs konden elkaar niet vinden op het gebied van de afkoopsom. AZ was niet bereid om hun clubicoon, Opdam speelde twaalf seizoenen voor de Alkmaarders, zomaar voor een vriendenprijs te laten gaan. Uiteindelijk kwamen de twee clubs toch tot een overeenstemming.

De verdediger zal een contract voor twee jaar tekenen. Nadeel aan de transfer is wellicht het missen van de Olympische Spelen voor Opdam. Zijn nieuwe club eiste de verdediger meteen op, waardoor niet Opdam maar Kew Jaliens naar Peking mee zal gaan.

AZ trok meteen een vervanger aan voor Opdam. Niklas Moisander komt over van FC Zwolle. Hij is al gekeurd. Moisander, die aan de linkerkant als back en centraal in de verdediging kan spelen, wordt herenigd met Louis van Gaal. De trainer van AZ haalde in zijn tijd als technisch directeur van Ajax de jonge Fin naar Amsterdam. Moisander kwam bij Ajax niet verder dan de beloftes.

'Feyenoord verlegt interesse naar Samaras'

Na eerder interesse te hebben gehad in Jan Vennegoor of Hesselink, heeft Feyenoord opnieuw het oog laten vallen op een spits. Ditmaal zou Peter Bosz de mogelijkheden onderzoeken om Georgios Samaras terug naar Nederland te halen.

Samaras staat momenteel onder contract bij Manchester City, maar wordt door de Engelse club uitgeleend aan Celtic. De club waar ook Vennegoor of Hesselink onder contract staat, heeft een optie tot koop, maar het is nog niet duidelijk waar de Griek volgend seizoen zal gaan voetballen.

De nieuwe trainer van Feyenoord, Gertjan Verbeek, kent Samaras nog van uit zijn periode bij SC Heerenveen en ziet in hem een goede versterking voor de Rotterdammers. Voor Samaras zelf maakt het weinig uit welk shirt hij volgend seizoen zal dragen, als hij er maar een basisplaats kan garanderen en een salaris van ruim anderhalf miljoen per seizoen kan ontvangen.

Feyenoord is niet de enige club die interesse heeft in Samaras, ook Werder Bremen wordt aan de spits gelinkd.

Japanner verbreekt wereldrecord rukken

Een Japanner is erin geslaagd het wereldrecord masturberen te verbreken. Masanobu Sato wist tijdens de jaarlijkse masturbatiemarathon in San Fransisco maar liefst acht uur en veertig minuten achtereen zichzelf af te trekken.

Sato is een groot liefhebber van tantra-seks. Naar eigen zeggen heeft de ouwe rukker het al eens klaargespeeld tien uur lang de handkar te trekken.

Tijdens de masturbatiewedstrijden waren er niet alleen mannen te bekennen, ook de vrouwen deden een duit in het zakje. De 28-jarige Amerikaanse 'Kitty Cat' heeft bij de vrouwen het eremetaal in de wacht gesleept. De vrouw vingerde maar liefst zeven uur achter elkaar en kwam in die tijd maar liefst elf keer klaar. Zowel Sato als Kitty Cat mochten het seksspeeltje 'Tenga', een nieuw soort vibrator mee naar huis nemen.

De 'masturbate-a-thon' werd dertien jaar geleden voor het eerst georganiseerd. De masturbeermarathon is ontstaan uit protest tegen de onderdrukking van seksualiteit in het preutse Amerika.

 

[RG] Monfils laat thuispubliek juichen

GaŽl Monfils heeft voor een daverende verassing gezorgd tijdens de kwartfinales van Roland Garros. De ongeplaatste Fransman wist in vier sets de als vijfde geplaatste David Ferrer te verslaan. De Spaanse gravelspecialist moest er met 6-3, 3-6, 6-3 en 6-1 aan geloven.

Voor het eerst sinds 2001, toen Sťbastian Grosjean doordrong tot de laatste vier, maakt er weer een Fransman deel uit van de halve finales in Parijs. Het is de elfde keer dat een Fransman dit lukt. Ook Cťdric Pioline, Henri Laconte (3x), Yannick Noah, Christophe Roger-Vasselin, FranÁois Jauffret, Patrick Proisy en Georges Goven wisten dit kunstje te flikken. Noah is de enige tennisser die op eigen bodem het toernooi wist te winnen.

Bovendien is Monfils de eerste ongeplaatste speler die de halve finale weet te bereiken sinds de Argentijn Mariano Puerta, die dit in 2005 ook wist te bewerkstelligen. Monfils mag het in de halve finale opnemen tegen de als eerste geplaatste Roger Federer. De andere halve finale gaat tussen titelverdediger Rafael Nadal en Novak Djokovic.

EU-alarm na lek kerncentrale SloveniŽ

De Europese Commissie heeft een alarm afgekondigd voor de gehele EU nadat er in een kerncentrale in Slovenië een lek in het koelsysteem was geconstateerd. Slovenië heeft naar aanleiding van het incidident de reactor van haar enige kerncentrale stilgelegd.

Het alarm is een procedure die onderdeel uitmaakt van het vroege waarschuwingssysteem voor nucleaire incidenten. Volgens de Sloveense chef nucleaire veiligheid Andrej Stritar heeft het incident geen invloed gehad op het milieu. Greenpeace noemt het alarm in een reactie zeer uitzonderlijk. De kerncentrale ligt in Krsko, bij de grens met Kroatië, en levert stroom aan de beide buurlanden.

RšikkŲnen: "Er is nog niets verloren"

Kimi RšikkŲnen kijkt reikhalzend uit naar komend weekend. Dan staat namelijk de Grote Prijs van Canada op het programma. Bovendien hoopt de Fin, na de teleurstelling in Monaco, weer op een probleemloze race.

Na afloop van de Grand Prix van Spanje liet RšikkŲnen weten nog nooit een dergelijk weekend zonder noemenswaardige problemen te hebben meegemaakt. Vanaf dat moment ging het echter de verkeerde kant op. In Turkije reed de coureur van Scuderia Ferrari zijn voorvleugel kapot en wat er in Monaco gebeurde, is inmiddels wel bekend.

RšikkŲnen zal alle zeilen bij moeten zetten om zijn wereldtitel van vorig jaar te prolongeren. Op dit moment gaat een coureur van McLaren-Mercedes, Lewis Hamilton, aan de leiding in het WK-klassement. Bovendien zal de Fin zich in de kwalificaties aanzienlijk moeten gaan verbeteren.

"Het lijkt wel alsof de kwalificatie iedere race belangrijker wordt," aldus RšikkŲnen. "Daarom is het essentieel om vanaf het eerste moment geconcentreerd aan het werk te gaan en eventuele problemen zo snel mogelijk op te lossen. We moeten de afstelling voor elkaar hebben."

Toch zijn de mindere optredens van RšikkŲnen geen reden voor paniek. "De stand van zaken is min of meer zoals ik vooraf had verwacht," ging de coureur verder. "Er is nog niks gewonnen, maar ook nog niets verloren. Vergeleken met vorig jaar staan we er zelfs een stuk beter voor. Bovendien heb ik altijd gezegd dat de titelstrijd pas op het laatste moment beslist zou worden."

[upd] 'Opstand in Bijlmerbajes'

Vanmiddag zijn in de Bijlmerbajes in Amsterdam gevangenen in opstand gekomen tegen het versoberde regime in de gevangenis. De gevangenen, uit het cellenblok de Schouw, pikken het niet meer dat ze maar twee keer per week mogen douchen en dat de luchttijd sterk is ingekort. Ze vinden dat ze uitzichtloos de tijd in hun cel moeten doorbrengen.

Ze weigeren momenteel om terug naar hun cel te gaan. Dit is ook niet de eerste keer dat de gevangenen in opstand komen. Eerder deze week zijn er in hetzelfde cellencomplex kleine vechtpartijen ontstaan tussen de gevangenen en een calamiteitenteam.

Update 19.32 uur
De interne ordedienst van de Bijlmerbajes heeft de gevangenen terug in hun cel gekregen.

Verbruggen prijst organisatie OS

Hein Verbruggen was woensdag vol lof over de organisatie van de Olympische Spelen in Beijing. De Nederlandse inspecteur van het internationaal olympisch comitť (IOC) prees de voorwaarden, die de Chinezen hebben gecreŽerd, en de voorbereidingen op het evenement.

"Naar onze westerse maatstaven is het wellicht enigszins overgeorganiseerd, maar dat zit nu eenmaal in hun cultuur verankerd. Ze willen voor geen enkele verrassing komen te staan," liet Verbruggen tijdens een sportconferentie in Athene weten.

"Ik weet niet of hier mensen uit Londen zijn, maar die staan voor een enorme uitdaging. De olympische accommodaties in Beijing zijn spectaculair en het enthousiasme van de bevolking is fenomenaal."

[RG] Federer verder na stroeve start

Roger Federer heeft de halve finales bereikt van Roland Garros. Hij klopte in de kwartfinale de Chileen Fernando Gonzalez.

De eerste set verliep voor Federer nog niet goed en werd met 2-6 verloren. Daarna stelde de Zwitser orde op zaken won de volgende drie sets met 6-2, 6-3 en 6-4. In de halve finale treft Federer de winnaar van de ontmoeting tussen de Fransman Gael Monfils en de Spanjaard David Ferrer.

Beenhakker hoopt van Duitsland te winnen

Leo Beenhakker kan tijdens het EK voetbal, dat zaterdag van start gaat, weer beschikken over Jakub Blaszczykowski. De middenvelder is weer hersteld van een blessure aan zijn hamstring. Ook Michal Zewlakow en Wojciech Lobodzinski zijn bijna weer fit.

Beenhakker, die als bondscoach van Polen op het EK voetbal actief zal zijn, heeft de hoop uitgesproken een einde te maken aan de reeks van vijftien verloren duels tegen Duitsland. "We geloven dat we in staat zijn eindelijk van de Duitsers te winnen", aldus de optimistische trainer. De Poolse nationale ploeg zal later ook nog tegen Oostenrijk en KroatiŽ spelen.

De Nederlander weigerde overigens in te gaan op de vragen omtrent het omkoopschandaal, dat de gemoederen al een tijdje bezig houdt. Afgelopen woensdag werd in Polen opnieuw een arrestatie verricht. Inmiddels zijn al meer dan 120 personen door de politie verhoord. "Mijn rol is onze voorbereiding op het EK te beschermen en de ploeg af te schermen voor deze zaak", was het commentaar van Beenhakker.

Succesvolle operatie voor Cannavaro

Fabio Cannavaro is woensdag succesvol aan zijn enkel geopereerd. De Italiaan, die door deze kwetsuur het EK voetbal aan zich voorbij moet laten gaan, is naar verwachting twee maanden uitgeschakeld.

Afgelopen maandag scheurde Cannavaro ťťn van zijn enkelbanden deels af. Toch wil de aanvoerder van La Squadra Azzurra zijn ploeg tijdens het mondiale voetbaltoernooi in Oostenrijk en Zwitserland aanmoedigen. Zodra de speler uit het ziekenhuis wordt ontslagen, voegt hij zich bij de selectie en zal zijn land vanaf de zijlijn bijstaan.

'Verkerk met wildcard naar Ordina Open'

Volgend weekend gaat de Ordina Open, het tennistoernooi in Rosmalen, weer van start. Toernooidirecteur Marcel Hunze heeft nog twee wildcards te vergeven, maar wil volgende week woensdag pas de namen naar buiten brengen.

Hunze lichtte overigens wel een tipje van de sluier op. Martin Verkerk zou een goede kandidaat voor de wildcard zijn, maar de toernooidirecteur liet weten dat deze ook naar een buitenlander kan gaan. Verder wordt ook Peter Wessels als mogelijke kandidaat genoemd.

"Het kan een Nederlander zijn, maar dat hoeft niet per sť. Ik wil tot volgende week woensdag wachten. Je weet maar nooit of een topper die bij het grastoernooi van Halle onverwacht snel wordt uitgeschakeld, nog een extra toernooi wil spelen voor Wimbledon. Verkerk heeft in het verleden veel betekend voor Rosmalen. Na zijn finaleplaats op Roland Garros kwam hij gewoon en trok hij veel publiek", liet Hunze in een reactie weten.

Wessels reikte vorig jaar tot de finale van de Ordina Open. Hierin verloor hij van de Kroaat Ivan Ljubicic. Toch was de prestatie van de Nederlander opmerkelijk, omdat hij bij de kwalificaties was begonnen.

Nog vier kandidaten voor Spelen 2016

Met het afvallen van Doha (Qatar), Praag (Tsjechië) en Bakoe (Azerbeidzjan), zijn er nog vier steden over, die kans maken om gastheer te worden van de Olympische Spelen van 2016: Chicago, Madrid, Rio de Janeiro en Tokio. Dat maakte het IOC vandaag bekend.

Chicago zou de grootste kans maken als het aankomt op infrastructuur, steun en geld. De Zomerspelen zouden dan twintig jaar na Atlanta (1996) weer terugkeren naar de Verenigde Staten. Madrid probeert nogmaals de Olympische Spelen binnen te halen, nadat die van 2012, waar Madrid ook op meebood, uiteindelijk werden gegund aan Londen.

Rio de Janeiro zou de eerste Zuid-Amerikaanse stad kunnen worden waar de Spelen worden gehouden. Tokio was in 1964 al eens organisator van het grootste sportevenement ter wereld. Pas op 2 oktober 2009 zal het IOC een definitieve keuze uit deze vier kandidaten maken.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport

Dagelijkse stripact metro Boekarest

Metroreizigers in de Roemeense hoofdstad Boekarest worden dagelijks getrakteerd op een stripact van een jonge vrouw. Tussen twee metrostations zet ze een nummer van Tom Jones op en begint daarna aan een paaldans.

De dame, die wordt beschreven als "een goed geklede, knappe jonge vrouw", voert een korte stripact op waarbij haar jurk en bh uitgaan. Na iets meer dan een minuut is de opvoering afgelopen en kleedt zij zich weer aan. Vervolgens maakt de vrouw een rondje door het metrostel, met de hoop op wat geld.

Eén van de passagiers maakte een filmpje met een mobiele telefoon. Een andere toeschouwer vindt de act ongepast omdat er ook kinderen aanwezig zijn. Desondanks zegt hij wel te hebben genoten.

De politie vindt het allemaal niet zo leuk en is op zoek naar de vrouw om haar aan te klagen. Als ze betrapt wordt, kan ze worden vervolgd wegens zedenschennis en bedelen.

Vier kandidaten voor OS 2016

Er zijn nog vier kandidaten over voor de organisatie van de Olympische Spelen in 2016. De steden zijn vandaag bekend gemaakt door het Internationaal Olympisch ComitŤ.

De vier steden die kandidaat zijn zijn Chicago (Verenigde Staten), Tokyo (Japan), Rio de Janeiro (BraziliŽ) en Madrid (Spanje). Doha (Qatar), Praag (TsjechiŽ) en Bakoe (Azerbeidzjan) zijn afgevallen. De vier steden moeten hun plannen nauwgezetter vormgeven. Bovendien krijgen ze een bezoek van de evaluatiecommissie. De stad die uiteindelijk de spelen mag gaan organiseren wordt op 2 oktober 2009 gekozen tijdens het IOC congres in Kopenhagen.

"Gamers zijn de leiders van de toekomst"

Negatieve kritiek over games en mensen die ze spelen is er genoeg, slechts zelden komt er onderzoek naar buiten waaruit blijkt dat gamen een nuttige bezigheid is. Nu blijkt uit onderzoek van IBM en MIT niet alleen dat gamen goed is voor je, maar online games als World of Warcraft en CounterStrike bereiden je zelfs voor op een toekomst als manager. Volgens dit onderzoek leren games al op jonge leeftijd hoe ze moeten samenwerken en organiseren en dat als je je strategische inzichten niet deelt met anderen, je er alleen voor komt te staan.

Door veel te gamen raken jonge werknemers gewend aan andere manieren van kennis delen, samenwerken en leiderschap. Volgens gamesdeskundige Jeroen van Bree zouden bedrijven daar beter op in moeten spelen. Als deze zich meer gaan verdiepen in online games en virtuele werelden, kunnen ze de vaardigheden van die jonge werknemers beter gebruiken. Zo zijn mensen die vooral multiplayer games spelen goed in samenwerken en kunnen die goed mensen vinden die over complementaire vaardigheden beschikken. Daarbij hebben ze vaak geen vooroordelen op basis van status, leeftijd of geslacht. Managers zouden ook meer moeten kijken naar gameontwerpers:

Ze zijn allebei bezig met het vormgeven van gedrag. Je ziet vaak dat managers proberen gedrag zoveel mogelijk vast te leggen in procedures en protocollen. Ze proberen alles dicht te timmeren. Ze werken vanuit de illusie dat gedrag 100% te sturen valt. Gamedesigners ontwerpen een spel zo, dat spelers een grote reeks handelingen achter elkaar moeten verrichten in zich herhalende cyclussen. Zij gaan ervan uit dat mensen zelf willen leren en evalueren. Ze weten dat gamers graag leren van de gevolgen van hun eigen gedrag.

Het onderzoek van hoogleraren Seely Brown en Thomas van de universiteit van CaliforniŽ, waaruit blijkt dat gamers leren als fun beschouwen en daardoor bij uitstek geschikt zijn voor het bedrijfsleven, sluit aan bij een rapport van PriceWaterhouseCoopers. In het rapport, genaamd Managing tomorrow's people: The future of work to 2020, wordt een situatie geschetst waarin grote bedrijven uiteenvallen in samenwerkingsverbanden van kleinere organisaties en specialisten. Gamers hebben al geleerd om zich te verfijnen en in teams te werken waarin iedereen zijn eigen specialiteit heeft.

Volgens het rapport zullen specialisten zich in de toekomst gaan organiseren in gildes, net zoals in World of Warcraft. Ze werken hierin aan het vergroten van hun vaardigheden. Personeelsmanagers zouden dan ook moeten gaan werken met beloningssystemen zoals we die ook in games vinden. Het goed uitvoeren van een opdracht moet punten opleveren die weer kunnen leiden tot nieuwe opdrachten.

Toch moeten we oppassen met het te veel prijzen van games. Volgens MichaŽl Bas, directeur van Ranj, een bedrijf dat serious games ontwikkelt, worden games te veel gehyped. Volgens hem lijkt het idee te heersen dat games alles kunnen oplossen. Zijn bedrijf moet de verwachtingen van opdrachtgevers ook bijstellen van tijd tot tijd. Niet alle problemen kunnen opgelost worden met games. Ook volgens Marianna van den Boomen, onderzoeker naar virtuele werelden aan de Universiteit Utrecht, wordt het effect van games overdreven. Mensen doen volgens haar overal vaardigheden op en al deze vaardigheden kunnen handig zijn voor werk.

De positieve uitwerking van games zou ook een negatief gevolg kunnen hebben. Vrouwen zullen weer achtergesteld worden op de arbeidsmarkt. Uit onderzoek blijkt dat jongens veel vaker gamen dan meisjes. Als meisjes dan al gamen, zijn het vaak geen games waar ze van leren en vaardigheden bij opdoen, maar ontspannende games. Volgens Mirjam Vosmeer van de Universiteit van Amsterdam is dit probleem al tien jaar bekend. Mannen raken volgens haar bevoordeeld door games. Ze doen leiderschapskwaliteiten op die vrouwen niet meekrijgen, waar dit eerder al programmeervaardigheden en standaard computervaardigheden waren. De digitale kloof verschuift steeds.

Top of Flop User's Choice: Santogold

We krijgen regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom doen we op woensdagavond: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

De vorige Top of Flop kreeg heel veel positieve reacties: Weezer - Pork and Beans was een top,  dus. bartvanderzanden verwoordde jullie mening nog als beste: "Weezer is en blijft top!"

De tip van vanavond is van Marcel:

"Ik hoor de laatste tijd dit nummer steeds vaker op de radio. Ik wordt altijd wel vrolijk van dit soort nummers."

FOK!Blog Babe Battle #79

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 17.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we Helen en in de rechterhoek Marina. Wie willen jullie morgen om 18.00 uur zien?

Hideo Kojima krijgt Guinness World Record

Hideo Kojima, de ontwerper van de Metal Gear series, heeft deze week twee Guinness World Record certificaten ontvangen. Eťn voor Metal Gear die in 1987 op de MSX2 uitkwam, omdat deze de eerste videogame was die stealth gebruikte als deel van de gameplay. De ander krijg hij voor Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty als meest verkochte stealth game voor de PlayStation 2.

Kojima is nu de tweede spelontwerper die een Guinness World Record heeft ontvangen, Sid Meier was hem voor als gameontwerper die de meeste awards heeft gewonnen.

[RG] Safina en Kuznetsova winnen

Dinara Safina en Svetlana Kuznetsova hebben zich beide geplaatst voor de halve eindstrijd. Kuznetsova was in twee sets (7-5 en 6-2) te sterk voor de Estse Kaia Kanepi. Safina won in een spannende partij in drie sets van Jelena Dementieva (4-6, 7-5 (5) en 6-0).

Kuznetsova had het in het begin van de partij moeilijk tegen de nummer 49 van de wereld. Kanepi kwam in de eerste set met 4-2 voor en had kansen om 5-2 ervan te maken. Dat gebeurde echter niet en Kuznetsova kwam terug. Ze trok uiteindelijk de set met 5-2 naar zich toe. In de tweede set was Kuznetsova een stuk sterker en kon zodoende de partij vrij eenvoudig afmaken.

Dinara Safina had het een stuk moeilijker tegen Jelena Dementieva. In het Russische onderonsje ging de als zevende geplaatste Dementieva er met de eerste set vandoor. In de tweede set kwam Dementieva op een 5-2 voorsprong. Safina brak haar en Dementieva kreeg op de service van Safina haar eerste matchpoint. Die benutte ze niet waardoor het 5-4 werd. De als dertiende geplaatste Russin brak daarna opnieuw de service van Dementieva waardoor het 5-5 werd. Een tie-break moest uiteindelijk de beslissing en die eindigde in een 7-5 overwinning voor Safina. Dementieva leek na het verlies in de tweede set gebroken. Safina wist de derde set met 6-0 naar zich toe te trekken en plaatst zich zodoende voor de halve eindstrijd.

Jongen grijpt naar zwaard omdat hij niet mag gamen

In Zwitserland heeft een 19-jarige jongeman zijn moeder en broer aangevallen met een zwaard. De moeder had de jongen verboden om nog langer computerspelletjes te spelen, wat hij niet kon accepteren. De jongen greep een zestig centimeter lang zwaard waarmee hij zijn moeder en 26-jarige broer meerdere malen stak. Beiden hadden verwondingen in de buik en armen.

De verwondingen van de broer vielen gelukkig relatief mee, hij kon dezelfde avond nog het plaatselijke ziekenhuis verlaten. De moeder was er ernstiger aan toe en is met de helikopter naar een groot ziekenhuis in de buurt gebracht waar ze een spoedoperatie onderging. Zij is nu ook buiten levensgevaar, maar zal langer in het ziekenhuis moeten verblijven.

De 19-jarige dader is de jongste zoon uit het gezin met drie volwassen zonen. De jongen zal het voorlopig achter de tralies zonder zijn geliefde computer moeten doen.

Vrouw giet frituurvet over gezicht vriend

In het Utrechtse De Meern heeft een 36-jarige vrouw haar vriend gisteravond overgoten met frituurvet. De boze vrouw goot het kokend hete goedje over de 29-jarige man heen terwijl hij lag te slapen.

De politie trof het slachtoffer aan in zijn woning met zeer ernstige brandwonden in zijn gezicht. Hij is naar het brandwondencentrum in Rotterdam vervoerd.

Een familielid wees de vriendin aan als dader. Zij werd meteen in de boeien geslagen. Wat de vrouw tot haar brute daad dreef, is nog niet bekend.

Hete spetters

Vier jaar cel geŽist tegen stenengooier

Een 28-jarige man heeft woensdag vier jaar cel tegen zich horen eisen voor het gooien van een steen van een viaduct. Volgens het Openbaar Ministerie in Utrecht heeft de Russische man in september een steen op de A28 bij Soesterberg gegooid en maakte hij zich daarmee schuldig aan poging tot moord of doodslag. Er vielen geen gewonden.

De man verklaarde boos te zijn op het asielzoekerscentrum in Soest waar hij enige tijd had verbleven. Hij was van plan daar stenen door de ruiten te gooien, maar bij aankomst bleek het terrein gesloten te zijn.

Een voorbijganger zag de man op 11 september op het viaduct staan met twee stenen in zijn hand. Omdat hij het niet vertrouwde, heeft hij de politie gewaarschuwd. Toen die tien minuten later arriveerde, had de man nog maar één steen in zijn hand. Na onderzoek werd de andere steen op de snelweg teruggevonden.

De rechter doet over twee weken uitspraak.

Zes jaar cel geŽist wegens kinderporno

Tegen een man uit Waalre is woensdag zes jaar gevangenisstraf geëist voor het maken en verspreiden van kinderporno, ontucht met een minderjarig meisje en de verkrachting van een 18-jarige vrouw. Dat meldt een woordvoerder van het OM in Den Bosch.

De 43-jarige man werd vorig jaar juli samen met een 30-jarige vrouw uit Waalwijk aangehouden na een onderzoek van de Belgische politie. In België werd in 2005 een man aangehouden die zijn twee minderjarige dochters op internet aanbood voor seksuele handelingen. De Brabantse man en vrouw zouden de beelden hebben gemaakt. De man zou volgens de OM-woordvoerder ontucht met een van de meisjes hebben gepleegd.

De Brabander wordt ook verdacht van het verkrachten van een 18-jarige vrouw, vorig jaar maart. De rechter doet over twee weken uitspraak. De vrouw staat volgende week terecht.

FC Porto mag geen Champions League spelen

De UEFA heeft FC Porto een fikse straf opgelegd. De Portugese kampioen mag niet deelnemen aan een Europees bekertoernooi. Als kampioen had Porto zich gekwalificeerd voor de Champions League.

De club zou in het seizoen 2003/04 scheidsrechters hebben omgekocht. In deze zogenaamde Operatie Gouden Fluit had de Portugese voetbalbond al straffen uitgedeeld aan diverse clubs, waaronder FC Porto. De zes punten in mindering deerden de ploeg echter niet, want men was met grote voorsprong kampioen geworden.

De UEFA besloot echter ook straffen uit te delen en trof de winnaar van de Champions League van 2004 daarmee zwaar. FC Porto heeft al aangekondigd tegen de straf in beroep te gaan.

Duitse politie mag online pc's doorzoeken

In de strijd tegen het terrorisme mag de Duitse federale recherche (BKA) voortaan online computers van particulieren doorzoeken. Ook kan de politie woningen in de gaten houden met videocamera's.

Na een maandenlange controverse stemde het Duitse kabinet van christen- en sociaaldemocraten vandaag in met de verregaande verruiming van de BKA-bevoegdheden. Een deel van de sociaaldemocratische SPD en de oppositie eisten al meteen dat de nieuwe wet wordt aangepast, meldden Duitse media.

De sociaaldemocratische minister van Justitie, Brigitte Zypries, kwam critici deels tegemoet. Zij zette door dat een woning niet mag worden betreden voor de installatie van bewakingssoftware.

De leeuwenmoed verspreidt zich over het ganse land!

Een leuk boekje dat ik eens op een boekenmarkt heb gekocht, ´Opdat wij nooit zullen vergeten,´ typeert het nationale gevoel in Nederland van net na de Tweede Wereldoorlog. Het verhaalt over de leeuwenmoed van de Nederlandse soldaten op de Grebbeberg en de moedige strijd die het opperbeste Neerlandse leger leverde met de Duitsers. Daarnaast wordt er een pleidooi gehouden om zo snel mogelijk orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië, omdat ´onze gele broeders nog lang niet op eigen benen kunnen staan.´ De schrijver, een basisschooldirecteur, gaat uiteraard niet in op het feit dat musea werden leeggehaald voor oude kanonnen en dat men serieus overwoog half Nederland onder water te zetten, alsof natte voetjes de Blitzkrieg een halt hadden kunnen toeroepen. Een generatie geschiedenisboekjes later is nationalisme ineens een vies woord geworden, internationalisme is nu het devies. Toch is het nationale gevoel in Nederland nog zeer aanwezig. Weliswaar moet het dan wel Koninginnedag zijn of moet het Nederlands elftal op een internationaal toernooi spelen, maar nationalisme is dan eventjes geen vies woord meer. Een nuchter volkje verandert dan in een massa oranje randdebielen.

Kleizen tekent bij Zwolle

Spits Marcel Kleizen heeft een contract voor ťťn seizoen getekend bij FC Zwolle. De club, die lang streed om promotie, huurde hem afgelopen seizoen al van FC Twente.

De 22-jarige Kleizen kwam dit seizoen 26 keer in actie in de Jupiler League. Zeven keer mocht hij een treffer bejubelen. Bovendien was Kleizen de man die de winnende goal maakte in de bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. In zijn eenjarig contract is een optie op nog een seizoen opgenomen.

Cambuur blijft zich versterken

Het fors investerende SC Cambuur-Leeuwarden heeft zich opnieuw versterkt. Na de eerdere komst van vijf spelers, legden de Friezen nog eens drie nieuwelingen vast.

De bekendste van de drie is vleugelaanvaller Nassir Maachi. De 22-jarige aanvaller komt over van FC Utrecht, dat hem vorig seizoen verhuurde aan FC Dordrecht. Namens die club scoorde hij elf keer in de Jupiler League. Maachi komt ondanks een nog ťťn seizoen doorlopend contract in Utrecht transfervrij naar Leeuwarden. Hij tekende voor drie seizoenen.

De 19-jarige doelman Robbert te Loeke tekende voor ťťn seizoen, met een eenzijdige optie op nog ťťn jaar. Te Loeke speelde voor Werder Bremen en is afkomstig uit de jeugdopleiding van FC Utrecht. Hij zal tweede keeper worden in Leeuwarden.

Tot slot werd ook de 19-jarige Sander Fischer vastgelegd. Ook hij tekende voor ťťn jaar, met een eenzijdige optie op nog ťťn seizoen. De uit Rhoon afkomstige verdediger debuteerde onlangs bij NAC Breda in het betaald voetbal. In de play-offs speelde hij enkele keren mee.

Als SC Cambuur-Leeuwarden voldoende externe financiers kan vinden, wil het tevens verdediger Rudy Jansen nog een jaar huren van Excelsior. Met hem, de drie nieuwelingen en de eerder gehaalde Anco Jansen (FC Zwolle), Michael Jansen (Feyenoord), Ruud ter Heide (AGOVV Apeldoorn), Danny Guijt (RBC Roosendaal) en Paul Beekmans (FC Den Bosch) is de selectie dan in principe rond.

FC Lisse landskampioen zaterdagamateurs

FC Lisse heeft gisteravond op overtuigende wijze de landstitel bij de zaterdagamateurs behaald. De ploeg had in het uitduel bij HHC Hardenberg genoeg aan een punt, maar won met 1-5.

FC Lisse, dat afgelopen zaterdag Spakenburg al met 6-2 vermorzelde, moest nu wat langer wachten op een eerste goal. Na iets meer dan een half uur was het dan wel direct een fraaie, want Glynor Plet scoorde via een omhaal. Rik Vermeulen bepaalde de ruststand op 0-2.

Na rust kwam HHC terug. Lars Offringa scoorde in de zesde minuut van de tweede helft de aansluitingstreffer. Voor Lisse, dat gelijk mocht spelen, was er dus nog geen vuiltje aan de lucht. De ploeg van trainer Nico Oosterlee nam de teugels weer in handen en liep door treffers van Kevin Winter, Michael van der Laan en Rik Vermeulen uit naar een dikke 1-5 overwinning. Van der Laan scoorde vanaf de stip.

De titel komt de kampioen van de sterke hoofdklasse A volledig toe. De vier duels in de nacompetitie leverden tien punten op. Een dergelijke overmacht was voor het laatst voorgekomen in 1996, toen Scheveningen kampioen werd. Bovendien maakte Lisse vijftien goals in vier duels en kreeg het er slechts vijf tegen. FC Lisse herhaalt hiermee het succes van 2001, toen het ook zaterdagkampioen werd. De landstitel liep men toen echter mis. Zaterdag mogen Spakenburg en HHC Hardenberg nog uitmaken wie tweede zal worden.

Call of Duty 4 1.6 patch en mappack nu al online

Hij stond eigenlijk voor morgen gepland, maar is nu al te vinden bij Nvidia's nZone: de 1.6 patch voor Call of Duty 4 met daarin ook het Variety Mappack.

De patch zelf verandert vrij weinig aan de game, hij voegt enkele nieuwe serverfilters toe en een bugfix voor een mogelijke Distributed Denial of Serive aanval. De mappack die ook onderdeel van de patch is voegt vier nieuwe maps toe aan de game, Creek, Chinatown, Broadcast, en Killhouse. Dit zijn dezelfde maps als eerder al voor de Xbox 360 versie zijn uitgekomen, meer informatie over de kaarten is hier te vinden.

De download is voorlopig te vinden bij onderstaande mirrors in ruil voor 270 MB aan bandbreedte, morgen zullen er vast nieuwe mirrors bijkomen.

nZone
I3D


Creek

Met dank aan effex1000 voor de PM met de nodige informatie

Screenshots & slecht nieuws voor Dark Void

Dark Void, de game van Airtight Games en Capcom krijgt helaas niet de beloofde multiplayer, zo vertelde grafisch directeur Kraig Kujawa tegen Joystiq:

"We explored it, but there are so many huge features in this game, we really wanted to focus on making the most kick-ass, single-player features possible"

Dark Void werd getoond op Capcoms Captivate '08 evenement en trok grote ogen van het publiek. Grafisch zag het eruit alsof het spel bijna af was, maar Kujawa zei dat het nog 'ongeveer een jaar' zal duren voordat ze klaar zijn.
Om jullie een beetje op te warmen staan hieronder een aantal screenshot en artwork van deze eerste game van Airtight.

3FM: Dolf Jansen? Leuk is anders!

Er wordt aan de stoelpoten van het programma 'Leuk is Anders' op 3FM gezaagd. Dat schrijft Dolf Jansen op zijn weblog. Hoewel het programma iedere week ruim 350.000 luisteraars trekt op vrijdag, waarmee het na de Arbeidsvitaminen het best beluisterde 3FM-programma is, zijn er toch gesprekken tussen de VARA en 3FM over het programma. Jansen gaat in ieder geval niet weg bij de VARA. Hij blijft op Radio 2 het programma 'Spijkers met Koppen' presenteren.

Jansen: "Er wordt redelijk serieus gezaagd aan de stoelpoten van Leuk is Anders. De twee uur 3FM-anarchie die ik al sinds het begin der tijden mag maken dreigt dus te verdwijnen." Dolf nam overigens het programma over van Jack Spijkerman die een soortgelijk programma maakte met de Steen en Been-show. In dit programma belde Spijkerman mensen op met de meest onzinnige verhalen en vervulde hij wensen van luisteraars.

Jansen wil zijn show redden via zijn Hyves-profiel, onder meer met een poll. De reacties aldaar liegen er echter niet om. Net als de VARA! meent menige luisteraar: 'Dolf Jansen? Leuk is anders!' Al kan dat ook komen omdat de weblog GeenStijl heeft opgeroepen Dolf weg te stemmen in de poll.Dolf Jansen? Leuk, of leuk is anders?

Tour regelt zelf dopingcontroles

De kloof tussen de ASO en de UCI wordt steeds groter. De ASO heeft nu zelfs bepaald dat de Tour de France wordt georganiseerd door de Franse wielerbond en hierdoor onder de Franse wetgeving valt. Hierdoor staat de UCI buitenspel.

Dit betekent dat de Tour zelf de deelnemende ploegen en de dopingregels mag bepalen. Dat doet de ASO dan ook, het heeft het Franse antidopingbureau (AFLD) aangesteld om de dopingcontroles de komende Tour uit te voeren.

De UCI reageerde als volgt op het bericht: "De steun van de Franse wielerbond FFC aan de ASO is een slechte zaak voor de sport en voor de eenheid binnen de wielerfamilie. Dit bewijst dat ASO de autoriteit van de UCI nog steeds ondermijnt, zoals het eerder al weigerde een bijdrage te leveren aan het plaatsen van wedstrijden op de internationale kalender en de ontwikkeling van biologische paspoorten. Andere grote spelers in het wielrennen hebben dat wel gedaan." De UCI dreigt opnieuw met sancties als er ploegen deelnemen aan de Tour.

Jongetje gered door nieuw immuunsysteem

Een zevenjarig jongetje uit Wales is de tweede persoon ter wereld die genezen is verklaard van een levensbedreigend genetisch defect dat zijn immuunsyseem vernietigde. Dit meldde de Britse krant The Times vandaag.

Rhys Harris was drie jaar oud toen de dokters NEMO constateerden, een aandoening waarbij het afweersysteem het volledig laat afweten. Hij kreeg zo onder meer een ongeneeslijke vorm van tuberculose. De enige hoop om te overleven was begin vorig jaar een compleet nieuw immuunsysteem. De artsen stelden dat hij slechts een kans van 30 procent had de ingreep te overleven.

Nadat er eindelijk passend ruggenmerg was gevonden, begon de operatie in oktober 2007 in Newcastle. Rhys heeft maanden in het ziekenhuis doorgebracht. Zijn toestand was zo precair dat de familie hem slechts van een afstand en gemaskerd mocht bekijken. Zij kregen deze week te horen dat het nieuwe afweersysteem vrij is van het defecte gen en dat Rhys is gered.

Collector's Edition Fallout 3 in beeld

Gisteren lieten we jullie al de inhoud van de Limited Edition van Metal Gear Solid 4 zien, en vandaag hebben we nieuws over de Collector's Edition van Fallout 3. Bethesda Softworks geeft ons met deze Collector's Edition een heuse Vault-Tec lunchbox. In deze box zit een Vault Boy bobble head, een boek met artwork uit de game en uiteraard de game zelf. We zullen echter nog even moeten wachten voor we los kunnen gaan op de PC, Xbox360 en PS3.Het langverwachte derde deel in de Fallout-serie neemt ons mee terug naar de toekomst. Een toekomst die door een kernoorlog in 2077 niet is wat we er van mogen dromen. Gelukkig kunnen de ronddolende mutanten je niks maken binnen de veilige muren van Vault 101. Maar dan besluit op een dag je vader te verdwijnen en moet je je veilige huis verlaten om hem te kunnen redden.

Telegraaf moet Volkert van der G. betalen

De Telegraaf moet 2500 euro betalen aan Volkert van der G. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam woensdag bepaald, meldt Van der G's advocaat Quirijn Meijnen. De moordenaar van Pim Fortuyn had 9500 euro geëist omdat de krant in een artikel heeft gesuggereerd dat hij betrokken was bij de moord op milieuambtenaar Chris van der Werken in 1996.

De rechtbank bepaalde ook dat het in 2006 gepubliceerde artikel onrechtmatig was. Van der G. is tevreden met de uitspraak, zei Meijnen.

Voormalig milieu-activist Van der G. lichtte zijn eis tot schadevergoeding twee weken geleden toe in de extra beveiligde bunker van de rechtbank in Amsterdam-Osdorp. Daar hadden zich aanhangers van Pim Fortuyn verzameld, maar die zorgden niet voor problemen.

Meijnen had niet om rectificatie gevraagd, omdat de uitspraak toch wel veel aandacht van de media zou krijgen. "Het is leuk dat iemand die is veroordeeld ook recht heeft op bescherming van zijn eer en goede naam", reageert de advocaat.

De Raad voor de Journalistiek oordeelde vorig jaar maart dat De Telegraaf niet de indruk had mogen wekken dat Van der G. ook betrokken is bij de moord op Chris van der Werken. De krant had het belang van de privacy van Van der G. niet op verantwoorde wijze afgewogen tegen het maatschappelijk belang van de publicatie, oordeelde de raad, die ook het weergeven van Van der G.'s volledige naam in het artikel afkeurde.

Het Openbaar Ministerie stelde eerder dat Van der G. geen verdachte is in deze zaak. Na de moord op Fortuyn in mei 2002 heeft de Nationale Recherche zijn mogelijke betrokkenheid bij de moord op Van der Werken wel onderzocht, maar de conclusie was dat er geen bewijs was. Van der G. zit een straf van achttien jaar uit voor de moord op Pim Fortuyn.

NVPI: Maatregelen tegen internetpiraterij

Internetproviders moeten maatregelen nemen tegen de illegale verspreiding van muziek en films. Hiervoor pleit de brancheorganisatie van de entertainmentindustrie NVPI in haar jaarverslag dat vandaag verscheen.

De brancheorganisatie wil het liefst een systeem waarbij internetproviders hun abonnees waarschuwen en gedeeltelijk de toegang tot het web ontzeggen als ze herhaaldelijk en op grote schaal auteursrechten aan hun laars lappen. ''De internetprovider kan dan bijvoorbeeld tijdelijk de toegang tot het web gedeeltelijk beperken tot dagelijkse behoeften, zoals mail, bankieren en de belastingdienst'', zegt Paul Solleveld, directeur van de NVPI.

De bedrijven die de toegang tot het internet verschaffen beroepen zich er op dat zij slechts informatie doorgeven en daarom niets hoeven te doen binnen de Europese regels. Volgens de NVPI zijn deze regels echter gemaakt in een tijdperk dat er nog nauwelijks sprake was van internetpiraterij.

Van Dijk nieuwe trainer VVV-Venlo

Jan van Dijk is per 1 juli de nieuwe trainer van VVV-Venlo. De oefenmeester tekent een contract voor ťťn jaar met de optie voor nog een seizoen. De doelstelling van Jan van Dijk is promotie afdwingen, nadat de ploeg vorig seizoen gedegradeerd is uit de Eredivisie.

"Wij geloven dat Jan het optimale uit onze spelersgroep kan halen", aldus Mohammed Allach, technisch directeur van VVV-Venlo. "Jan laat geen verslapping toe. Zijn specialiteit is een team in korte tijd te voorzien van enthousiasme, flair en spirit. Daarbij streven we naar agressief, aanvallend en dominant voetbal. Dat heeft Jan bij al zijn teams laten zien."

Van Dijk was als trainer actief voor FC Groningen, Helmond Sport, Roda JC, RBC Roosendaal en FC Emmen. Dit seizoen was hij assistent-trainer van Foeke Booy bij Al-Nassr.

[RG] Arantxa Rus overtuigt bij junioren

Arantxa Rus heeft zonder noemenswaardige problemen de kwartfinale van het Roland Garros juniorentoernooi bereikt. Ze won in twee sets van de Franse Kristina Mladenovic: 6-1 en 6-3.

Rus in momenteel de nummer 284 van de wereldranglijst. Op het juniorentoernooi van Roland Garros is ze als tweede geplaatst. In de volgende ronde moet de 18-jarige Nederlandse het opnemen tegen de Sloveense Polona Hercog. Zij is momenteel de nummer 221 van de wereld.

In de vorige ronde was Rus met dezelfde cijfers te sterk voor Mallory Burdette uit de Verenigde Staten. In de eerste ronde won ze in twee sets (7-5 en 6-3) van de Roemeense Alexandra Damaschin. Een andere Nederlandse, Richel Hogenkamp, kan eveneens de kwartfinale bereiken. Dan moet zij wel eerst afrekenen met Nathalie Mohn uit Frankrijk.

Frankrijk wint nipt van Colombia

Frankrijk heeft in de voorbereiding op het EK een kleine overwinning geboekt tegen Colombia. In Parijs waren de Fransen met 1-0 te sterk.

Het enige doelpunt kwam op naam van Franck Ribťry. Hij scoorde vanaf elf meter in de 25ste minuut. Ondanks de uitslag overtuigde Frankrijk wťl in dit duel. Vooral de eerste helft speelden Les Bleus een goede partij. Voor Thierry Henry was het een bijzondere wedstrijd, hij speelde namelijk zijn honderdste interland namens Frankrijk.

Gewonden door trein gehalveerd in 2007

Uit een analyse van de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) blijkt dat het aantal gewonde treinreizigers ten opzichte van 2006 is gehalveerd. In 2007 raakten 85 mensen gewond bij het reizen per trein, in 2006 waren dat er nog 182. Het hoge aantal in 2006 is volgens de inspectie te wijten aan twee ongelukken bij Arnhem en Maastricht, bij de twee aanrijdingen vielen 68 gewonden. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat wil het aantal gewonde treinreizigers in 2010 teruggedrongen hebben naar maximaal 51 per jaar.

Vorig jaar liepen 25 reizigers letsel op in de trein. Bij het in- en uitstappen raakten 28 mensen gewond, twee gevallen waren ernstig. In 2007 raakten zeven machinisten gewond, net als twee andere werknemers die in hun werk met het spoor te maken hebben. Dit aantal is sinds 1998 niet zo laag geweest.

Tijdens ongelukken op overwegen kwamen negentien mensen om het leven, waarmee het streefaantal van 24 ruim is bereikt. Bijna 200 mensen sprongen vorig jaar voor de trein, een aantal dat al een paar jaar gelijk blijft. 

GTA4 problemen zorgen voor grote ergenis

Een maand en vele verbroken records later kampt Grand Theft Auto IV nog steeds met veel problemen voor de gamers. De Xbox 360 versie van het spel loopt bij een nodig aantal mensen vast of geeft de 'Red Ring of Death'. Een thread op het forum van Xbox.com loopt vol met reacties van mensen die op deze problemen stuiten.

Een lid van het forum heeft na enig onderzoek de conclusie getrokken dat de problemen worden veroorzaakt door het overloaden van het cache-geheugen:

"As it stands, there’s no fix. But we did some research and believe we have the answer as to why this is happening.

Rockstar, in their very finite wisdom designed the game to have no loading times. That’s great, except for the fact that GTA IV now overloads the cache and causes a lock-up (freeze). So now, instead of saving load times and providing a seamless experience, Rockstar has forced some machines to crash while attempting to load from the cache.

The solution: Rockstar needs to release a patch that limits the strain on the RAM right out of the gate. Can they even do this? Who knows? They haven’t managed to make a game that doesn’t freeze in two years. Unless you count the mega epic “Table Tennis”."

De thread heeft op het moment van schrijven 1.859 reacties gekregen en is meer dan 65.000 keer bekeken. Reactie van Microsoft of Rockstar moet nog komen.

Topman Justitie wordt vervolgd

Het Openbaar Ministerie gaat een van haar eigen topmensen vervolgen. Het betreft  advocaat-generaal Jan Koers. De openbaar aanklager van het Gerechtshof wordt verdacht van het aannemen van smeergeld, valsheid in geschrifte en het oplichten van een verzekeringsbedrijf. Een 65-jarige Rotterdammer wordt ervan verdacht Koers te hebben omgekocht.

In september meldde de Volkskrant al dat de Rijksrecherche huiszoeking had verricht bij Koers, die werkzaam is in  het ressortsparket Arnhem. Als reden werd opgegeven dat Koers werd verdacht  zijn geheimhoudingsplicht te hebben geschonden.  Hij werd na de inval in zijn woning geschorst.

De 58-jarige advocaat-generaal was onder meer hoofd van de afdeling zware en georganiseerde criminaliteit. Verder is hij een specialist op het gebied van internationale rechtshulp. In 2001 zette hij een programma op voor een mensenrechtentraining in Turkije. Koers was toen al voorzitter van het Platform Internationale Rechtshulp.

Koers werkt al sedert 1977 bij justitie. Hij was onder meer fraudeofficier van justitie in Amsterdam, unithoofd zware georganiseerde criminaliteit in Arnhem, fungerend hoofdofficier van justitie in Amsterdam en hoofdadvocaat-generaal in Den Haag. Ook was hij universitair docent in Nederland, België en Engeland.

Het proces tegen Koers begint maandag bij de rechtbank in Den Bosch.

SUV-verkoop stort in door brandstofprijzen

Als gevolg van de torenhoge olie- en brandstofprijzen, worden er amper meer SUV's verkocht. In de Verenigde Staten zullen vier fabrikanten hun deuren binnenkort sluiten en in ons land is de verkoop bijna tot nul gereduceerd.

Door de hoge brandstofprijzen kiezen veel consumenten ervoor om in een zuinige auto te gaan rijden. SUV's behoren bepaald niet tot die categorie en dat merken de producenten. General Motors maakte gisteren bekend dat de verkoop drastisch is afgenomen en dat het bedrijf de productie fors terugschroeft. Zelfs Hummer zou op de nominatie staan verkocht te worden. GM wil, net als Ford, in de toekomst overwegend kleine en zuinige auto's maken.

Uit cijfers van de RAI blijkt dat de verkoop van SUV's in Nederland ook enorm is gedaald in de eerste vier maanden van dit jaar, ten opzichte van dezelfde periode in 2007. Range Rover leverde drie wagens af, tegen 38 een jaar eerder. De verkoop van de Porsche Cayenne liep terug van 35 naar vier en de Audi Q7 werd zestien keer verkocht, tegen 95 exemplaren in 2007. RAI verwerkt momenteel nog alle gegevens, zodoende is het nog niet bekend welke merken nu veel beter verkopen dan vorig jaar.

 

Gratis met het OV na verkeersboete

Dankzij vervoersmaatschappij Syntus hebben zo'n 350 automobilisten uit Overijssel en Gelderland een dag gratis met het openbaar vervoer kunnen reizen. Wanneer de automobilist een verkeersboete had ontvangen, kon hij een kopie daarvan ruilen voor een gratis dagkaart.

Ruim twee maanden geleden begon Syntus met de actie om het openbaar vevoer te promoten. Over het algemeen is er positief gereageerd, het enige puntje van kritiek was dat verkeersovertreders werden beloond, de brave en onschuldige automobilist niet. Ruim de helft van de 350 ingezonden boete, 54 procent, was afkomstig van vrouwen. Het laagste boetebedrag waarmee een gratis dagkaart werd aangevraagd is 13 euro, het hoogste bedrag 231 euro.

Hamer sluit lijstverbinding met SP niet uit

PvdA-fractievoorzitter Mariëtte Hamer sluit een lijstverbinding met de SP in de toekomst niet uit. Dat zegt ze woensdag in een interview met weekblad Nieuwe Revu. Volgens haar moet er 'échte samenwerking' komen tussen haar partij en die van Jan Marijnissen.

Hamer werd in april gekozen als opvolger van fractievoorzitter Jacques Tichelaar, die met ernstige hartklachten kampte. Ze pleitte na haar verkiezing tot leider van de PvdA-fractie in de Tweede Kamer al voor intensievere samenwerking met de SP.

Daarop schreef staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans, haar partijgenoot, een opiniërend artikel in NRC Handelsblad. Timmermans sprak zich juist uit tegen een nauwere samenwerking met de SP. Volgens Timmermans, die vaak werd genoemd als opvolger van fractievoorzitter Tichelaar, moet de PvdA meer toenadering zoeken tot D66 en GroenLinks. In de media werd daarop gespeculeerd over een richtingenstrijd binnen de PvdA.

Hamer stelt in Nieuwe Revu dat ze een verschil met inzicht heeft met Timmermans. Zij wil samenwerken met de SP omdat 'dat een echte volkspartij is', terwijl D66 en GroenLinks dat in haar ogen niet zijn. De PvdA-fractievoorzitter vindt het een 'beetje raar' van Timmermans om na jarenlange samenwerking met de SP in de oppositie, de partij plotseling uit te sluiten.

Weekblad Opinio alweer ten onder

Het begin vorig jaar opgerichte 'links-conservatieve' weekblad Opinio stopt er mee. Reden is dat er te weinig abonnees zijn om het blad draaiend te kunnen houden. Financier van het blad Roel Pieper zegt dat er 5.000 betalende lezers zijn, en dat voor continuïteit dat minstens het dubbele had moeten zijn.

Bestuur en aandeelhouders hebben daarom unaniem besloten per direct met het weekblad te stoppen. De medewerkers zijn maandag al ingelicht en gisteren is het faillissement aangevraagd.

Meest spraakmakende artikel in Opinio was een 'geheime' neptoespraak van premier Jan Peter Balkenende waarin hij waarschuwde voor het gevaar van de islam. Die rede, geschreven door hoofdredacteur Jaffe Vink, leidde tot woede bij de premier. Hij eiste in een kort geding rectificatie, maar de rechter vond dat niet nodig omdat overduidelijk zou zijn geweest dat het een parodie betrof. Balkenende heeft tegen die uitspraak een bodemprocedure aangespannen.

Opinio zegt dat er geen verband is met de kosten van de bodemprocedure. ''Die twee dingen staan los van elkaar. De opheffing komt voort uit het tekort aan abonnees'', zegt een woordvoerder. Hoofdredacteur Vink was niet voor commentaar bereikbaar. Conservatief denker Bart-Jan Spruyt die geregeld bijdragen schreef voor het weekblad, had ook geen behoefte om te reageren.

[Gerucht]Uitleg over de game Afrika?

Toen er bijna 2 jaar geleden prachtige screenshots binnenkwamen van een game die door Rhino Studios werd ontwikkeld was er enkel bekend dat de game waarschijnlijk Afrika zou gaan heten. Nu, 21 maanden later, komen er weer geruchten over het mysterieuze project.

De Japanse winkel Gamestar weet te vertellen dat je Afrika de rol opneemt van een natuurfotograaf, die te voet, met een jeep of in een heteluchtballon foto's moet maken van de diverse wilde beesten en hun omgeving. Zoals het nu klinkt zal dit spel dus gaan lijken op Pokťmon Snap van de N64 of op Wii's Endless Ocean.

Afrika zal volgens de geruchten nog dit jaar verscijnen in Japan, of het spel ook in Europa uit zal komen is nog niet bekend.Slechtste vlinderjaar ooit

Er worden dit voorjaar beduidend minder vlinders geteld dan voorgaande jaren. Sommige bekende soorten, zoals het koolwitje en de dagpauwoog, worden bijna de helft minder waargenomen. Volgens de Vlinderstichting doet geen enkele soort het beter dan in het voorjaar van 2007.

De afname wordt veroorzaakt door het gebrek aan ruimte voor vlinders en de verdroging van Nederland. Ook het warme weer speelt een rol. Rupsen kunnen daardoor niet genoeg voedsel vinden en een groot deel kan niet uitgroeien tot een volwassen vlinder.

De Vlinderstichting volgt de vlinderpopulatie in Nederland al vijfentwintig jaar. Sinds het begin van de jaren negentig ziet de stichting een gestage daling van de meeste soorten. Van enkele soorten verwacht zij dat ze deze zomer zullen uitsterven.

Raad het voetbalfragment

Bij het horen van "Oh, wat een goal! Wat een goal! Wat een schitterend doelpunt zeg. Ja, niet te geloven zoals hij die bal uit de lucht oppakt in die hoek daar. Niet te geloven. Wat een weergaloos doelpunt", dan weet de echte voetballiefhebber gelijk waar het over gaat. Inderdaad; de 2-0 van Marco van Basten in de EK-finale van 1988 tegen de Sovjet-Unie, met commentaar van Theo Reitsma.

In het voetbalforum van FOK! loopt op dit moment een topic waar tweewekelijks voetbalfragmenten geraden kunnen worden. Ben jij een voetbalkenner en weet jij bij het geluid van bijvoorbeeld Evert ten Napel gelijk wie de doelpuntenmaker was en in welke wedstrijd dat plaatsvond? Doe dan mee en test je kennis met andere voetballiefhebbers!

Om mee te doen ga je naar het topic in het voetbalforum. In de openingspost staat een uitgebreide uitleg en daar kun je ook de eerste geluidsfragmenten vinden. Veel succes! Het is natuurlijk niet de bedoeling om in de reacties antwoorden of hints te plaatsen.

Kunstenaar vrijgespoken van bedreigen Wilders

Kunstenaar Jonas Staal wordt niet bestraft voor het bedreigen van Geert Wilders. Het gerechtshof in Den Haag heeft hem woensdag vrijgesproken. Dat deed de rechtbank in Rotterdam in augustus vorig jaar ook al.

Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden een voorwaardelijke celstraf van drie maanden geëist tegen Staal, omdat hij Wilders met de dood zou hebben bedreigd. De PVV-leider had aangifte gedaan tegen Staal. Justitie wilde met de vervolging vooral een principiële uitspraak over hoe ver je kunt gaan met bedreigingen.

Staal richtte in 2005 gedenkplaatsen in voor Wilders in Den Haag en Rotterdam, en legde daar in de buurt foto's van de politicus, waxinelichtjes, bloemen en speelgoedbeertjes. De uitstallingen moeten volgens Staal worden gezien als kunstwerk.

Het overlijden van Wilders werd niet aangekondigd, en ook werd niet verwezen naar de manier waarop dit eventueel zou gebeuren. Hieruit valt niet af te leiden dat de kunstenaar Wilders zou hebben willen bedreigen, oordeelt het hof. Staal heeft bovendien ontkend dit te hebben beoogd.

Staal beschouwt het proces als onderdeel van zijn kunstwerk. Hij noemt Wilders hypocriet omdat deze aangifte tegen hem had gedaan terwijl hij in andere gevallen juist op 'ondubbelzinnige' wijze de vrijheid van meningsuiting wil vertegenwoordigen. Hij zou moeten accepteren dat hierop wordt gereageerd.

Tumor blijkt 25 jaar oude handdoek

Een Japanner met een vermeende tumor kreeg na de operatie goed nieuws van de artsen. De 'tumor' bleek een handdoek te zijn die in 1983 in de buik van de man was achtergelaten na een operatie aan een maagzweer. Dat meldden Japanse media vandaag.

Onlangs kreeg de 49-jarige man last van zijn buik. Uit onderzoek leidden de artsen af dat hij een 8 centimeter groot gezwel had. Tijdens de operatie vonden zij echter geen kanker, maar een doek die was verschrompeld tot de grootte van een honkbal.

Het ziekenhuis even buiten Tokio dat de man 25 jaar geleden opereerde heeft de man excuses aangeboden. De patiënt heeft aangegeven dat hij geen aanklacht zal indienen tegen de medische instelling.

Eurlings haalt hard uit naar PVV'er Brinkman

Minister Camiel Eurlings heeft gisteravond op de eerste dag van zijn werkbezoek aan de Antillen en Aruba keihard uitgehaald naar PVV-Kamerlid Hero Brinkman (foto links).

De PVV'er noemde de Antillen bij herhaling een rovers- en boevennest dat maar snel op Marktplaats te koop moest worden aangeboden. Dat leidde tot boosheid bij Antilliaanse politici. Het Parlementair Overleg Koninkrijksrelaties (POK) werd er vorig jaar zelfs door afgezegd.

De CDA-bewindsman omschref Brinkman gisteren als ''een politicus zonder kennis van zaken die sans gêne op korte termijn winstbejag nastreeft.'' Hij beloofde plechtig dat hij niet van plan was de band met de Antillen te laten kapotmaken door de PVV van Geert Wilders en Brinkman. ''De relatie met de Antillen voegt ons rijkdom toe en we willen met die relatie doorgaan in liefde, warmte en verbondenheid'', aldus Eurlings op Curaçao.

Volgens de CDA-minister ontstaan er door de staatkundige hervormingen onzekerheid. ''Er zijn politici die daarvan misbruik maken om de mensen tegen elkaar op te zetten. Brinkman etaleert angst voor mensen die anders zijn.''

Eurlings wees er op dat veel Nederlanders er heel anders over denken dan Brinkman en consorten. ''De Nederlanders die in steeds groteren getale op vakantie gaan naar de Antillen denken daar anders over. Elke week vertrekken er 21 volle vliegtuigen. Die meerderheid moet ook een stem hebben.'

Met dank aan FOKwa voor de submit.

[Gerucht]Tenchu 4 en Rune Factory Frontier in de maak?

Volgens het Japanse gamesblad Famitsu komen er dit nog jaar twee titels uit voor de Wii waarvan het bestaan nog niet officieel bevestigd is. De eerste is het vierde deel in de bekende ninjagamefranchise Tenchu. Deze zou op 23 oktober in Japan moeten verschijnen. De tweede game is de Wii-versie van de DS-RPG Rune Factory. Hiervan is nog geen releasedate bekend.

Verder is er geen informatie beschikbaar, zelfs niet of de games in Europa uit zullen komen. Zodra er meer informatie bekend is over deze twee titels, brengen we jullie uiteraard op de hoogte.


Rune Factory 2 op de DS

Tientallen fundamentalisten opgepakt in IndonesiŽ

De Indonesische politie heeft woensdag 57 leden van de moslimfundamentalistische organisatie Islamitisch Verdedigingsfront (FPI) voor verhoor opgepakt in verband met een aanval die de fundamentalisten zondag pleegden op een demonstratie voor religieuze tolerantie in Jakarta. Onder de 57 is FPI-leider Habib Rizhiq. Het hoofdkwartier van de organisatie wordt in de gaten gehouden door vijftienhonderd militairen. Dit heeft de politie bekendgemaakt.
Bij de aanval van zondag raakten zeker twaalf mensen gewon

President Susilo Bambang Yudhoyono heeft de aanval op de vreedzame demonstratie in Jakarta veroordeeld. Daarmee sprak hij indirect steun uit voor de kleine moslimminderheid Ahmadiyah, die zondag ook aan de demonstratie deelnam. De sekte, die door de fundamentalisten, maar ook door veel gematigde moslims met de nek wordt aangekeken, heeft het hard te verduren sinds een overheidscommissie haar in april als 'ketters' bestempelde omdat zij Mohammed niet erkent als de laatste profeet. De regering beraadt zich op een verbod. Liberale moslimleiders en activisten voor godsdienstvrijheid nemen het voor Ahmadiyah op.

Yudhoyono had het verwijt gekregen toenemende intimidatie van Ahmadiyah door de moslimfundamentalisten op zijn beloop te laten.

Afgekeurde Centraal Beheer-spot hit op internet

Een afgekeurd reclamespotje van verzekeraar Centraal Beheer is een grote hit op internet.

Het filmpje, waarin een homoseksuele draai wordt gegeven aan het scheppingsverhaal, is in een paar dagen tijd al honderdduizenden keren bekeken op YouTube. De commercial zou eind vorig jaar zijn afgekeurd omdat Centraal Beheer hem zelf te controversieel achtte. Het bedrijf wilde geen gelovigen of homoseksuelen kwetsen.

Het reclamevakblad Adformatie onderschepte het filmpje onlangs en zette het een paar dagen geleden online. Sindsdien is de spot een grote kijkhit op het internet. Niet alleen op YouTube, maar ook op talloze homowebsites wordt het filmpje veelvuldig gedownload.

Dierenmishandeling in Resident Evil 5 screenshots

Racisme of geen racisme, Capcom heeft weer een flinke lading screenshots vrijgegeven van de game Resident Evil 5. De vraag is of de PETA dit keer boos gaat worden op de ontwikkelaar, want we zien Chris Redfield nu op honden schieten en dat kan natuurlijk echt niet.Net als het lijkt dat de dreiging van Resident Evil voorbij is, steekt een nieuw gevaar zijn kop op. Chris Redfield, die de hele wereld heeft afgereisd op zoek naar het gevaar, gaat naar Afrika waar bioterrorisme mens en dier verandert in hersenloze zombies. Ditmaal zal je als speler niet alleen bang zijn voor de gevaren van de nacht, maar ook die je tegenkomt in het felle zonlicht.

Gouden Kooi: Nadia in Gooische Vrouwen

Al een paar weken gaan verhalen de ronde over een nieuw personage in Gooische Vrouwen. Vanochtend heeft Evert Santegoeds bij Edwin Evers op Radio 538 een aantal dingen verteld over het nieuwe seizoen. Volgens Santegoeds is de nieuwe actrice bekend, het zou gaan om Nadia uit De Gouden Kooi.

"Nadia krijgt na haar zwangerschap een vaste rol in Gooische Vrouwen. Ze gaat de vrouw van een Oost-Europese diplomaat spelen", vertelde hij de luisteraars. Nadia is momenteel zwanger van Dennis, ook hij nam deel aan De Gouden Kooi. Nadia en Dennis kregen in de miljoenenvilla een relatie, tijdens een nachtelijk avontuurtje raakte Nadia zwanger. In augustus verwacht het stelletje het kind.Zou het kindje van Nadia en Dennis tijdens deze vrijpartij verwekt zijn?

Botsende sterrenstelsels in Collision

De Melkweg waarin onze aarde haar rondjes rond de zon maakt, botst over pakweg drie miljard jaar met het Andromeda sterrenstelsel. Dit sterrenstelsel is namelijk met een gangetje van honderd kilometer per seconde onderweg naar ons en een botsing lijkt onvermijdelijk. Ook al duurt het nog wel even voor dit staat te gebeuren, het feit is schrikbarend genoeg om een inspiratiebron te vormen voor een game.

Computersimulaties van gebeurtenissen in de ruimte worden regelmatig gebruikt om onderzoek te doen. "Daar komt het idee van de game vandaan. Ik had me al vaker bedacht dat het geweldig zou zijn om zo'n simulatie van binnenuit te kunnen beleven, om er als het ware doorheen te kunnen reizen", vertelt Diederik Kruijssen (promovendus), een van de initiatiefnemers van het spel. Samen met Reinier Zeldenrust (masterstudent), twee andere promovendi en twee hoogleraren van de afdeling Sterrenkunde van de Universiteit Utrecht werken zij aan de game Collision.

Met de game willen ze hun vak aantrekkelijker en toegankelijker maken. "We maken een mooie en spannende game die vooral leuk is om te spelen, maar waarbij je tegelijkertijd ook van alles over het heelal te weten komt. Andromeda is een groot sterrenstelsel dat met zo’n honderd kilometer per seconde op ons afkomt. Door de botsing zullen nieuwe sterren ontstaan, en de zwaarste daarvan exploderen dan als supernova’s. Hierbij komt een energie van een triljard atoombommen per seconde vrij’", beweren de gamemakers.

De speler van het spel staat voor de uitdaging om de mensheid te redden. Hij krijgt de beschikking over een ruimtevloot en moet op zoek naar een nieuwe planeet waarop de mens kan leven. "Er moeten gunstige omstandigheden zijn, maar je moet er ook rekening mee houden dat je planeet niet iedere twintig jaar uit zijn baan wordt geslingerd door de zwaartekracht van andere planeten of sterren. Met testplaneten kun je steeds kijken wat er gebeurt op een bepaalde plek". Uiteraard kom je daarbij onderweg allerlei sterrenkundige verschijnselen tegen, die je in jouw voordeel kan gebruiken of die jou juist tegenwerken bij je plannen. Om de koers van je vloot te veranderen kan je bijvoorbeeld de zwaartekracht van een ster gebruiken, maar bij supernova's moet je ver uit de buurt blijven vanwege de straling.Naast het spel moet er ook een uitgebreide internetcommunity rond het spel ontstaan. Niet alleen om over het spel te praten met andere spelers, maar ook om achtergrondinformatie in te winnen en suggesties te doen voor toevoegingen en uitbreidingen in het spel. "Wie weet komen er wel suggesties uit die ons nieuwe wetenschappelijke inzichten kunnen opleveren. Door die in simulaties te verwerken, creŽren we weer nieuwe werelden voor het spel" aldus Diederik Kruijssen.

Voor het zover is, moet er nog wel even een prijs gewonnen worden. Het spel wordt ingezonden om mee te dingen naar de Academische Jaarprijs, een initiatief van NRC Handelsblad om wetenschappers aan te moedigen hun onderzoek toegankelijk te maken voor een breed publiek. Met de hoofdprijs van 100.000 euro kan de game verder ontwikkeld worden.

Een trailer van Collision is te bekijken op de website van het spel, waar nu nog niets anders te zien is.

Insomniac Games opent nieuwe studio

Wie Insomniac zegt, zegt Spyro, Ratchet & Clank en Resistance. CEO en oprichter van Insomniac Games, Ted Price laat weten dat de inmiddels veertien jaar bestaande developer in januari 2009 een nieuwe studio zal openen. Momenteel staat er een studio in Burbank CaliforniŽ, maar volgend jaar komt er dus een tweede bij in North Carolina.De nieuwe studio in North Carolina zal onder leiding komen te staan van art director Chad Dezern en zal 25 tot 30 nieuwe werknemers aantrekken. Met deze nieuwe studio breidt Insomniac games zich voor het eerst in veertien jaar uit. Het is nog niet bekend welke games in de nieuwe studie ontwikkeld gaan worden. Price vertelt namelijk dat hier nog geen concrete plannen over zijn, en hij dus geen beloftes wil doen die hij misschien niet waar kan maken.

LŲw beste bondscoach, Van Basten vijfde

In het klassement van 'Beste bondscoach van het Europees kampioenschap' doet Marco van Basten goede zaken. De trainer is met deze cijfers de beste coach van de poule waarin Nederland zit.

De lijst wordt door Joachim LŲw van Duitsland aangevoerd. De bondscoach wist bijna 73 procent van de interlands te winnen. Hierbij houdt hij Slaven Bilic van KroatiŽ met bijna drie procent achter zich. De laagst geklasseerde bonscoaches hebben de touwtjes van de gastlanden in handen. De bondscoach van TsjechiŽ, Karel BrŁckner, heeft een prestatie van formaat geleverd met maar liefst 49 gewonnen wedstrijden van de 73. Hierdoor is hij met 67,12 procent winstrendement te vinden op de vierde plek van het klassement.


Resultaten EK-bondscoaches:

BondscoachLandWinstpercZegesGespeelde InterlandsWinst-Verlies
Joachim LŲwDuitsland72,80 162259-14
Slaven BilicKroatiŽ70142043-17
Luis AragonťsSpanje68,09324786-29
Karel BrŁcknerTsjechiŽ67,124973161-58
Marco van BastenNederland66,67324886-28
Roberto DonadoniItaliŽ63,16121932-17
Raymond DomenechFrankrijk58295075-23
Luiz Felipe ScolariPortugal57,144770137-56
Victor PiturcaRoemeniŽ64,70335190-30
Guus HiddinkRusland55,56101830-17
Leo BeenhakkerPolen53,57152746-26
Otto RehhagelGriekenland53,094381110-80
Fatih TerimTurkije45,213370105-82
Lars LagerbšckZweden42,1551121192-110
Jakob KuhnZwitserland44,293170108-85
Josef HickersbergerOostenrijk28,30155365-67

Fout school: examen opnieuw

Tien leerlingen van het Stedelijk College in Zoetermeer moeten over twee weken het vmbo-examen maatschappijleer opnieuw maken. Reden hiervoor is een fout van de school. Tijdens de reguliere examens, eind mei, is bij het inroosteren een fout gemaakt. Op het rooster stond dat de leerlingen om 13:30 uur moesten beginnen, in werkelijkheid was dat 9:00 uur.

De school belde om iets voor 9 uur de leerlingen uit hun bed, die om 10:30 uur alsnog aan hun examen konden beginnen. De Inspectie van het Onderwijs heeft hierop het examen ongeldig verklaard, omdat het te laat is begonnen. De 16-jarige Anouk Kreuger is op zijn zachtst gezegd niet blij: "Mijn broer, die op een andere school examen heeft gedaan, hoort 12 juni of hij is geslaagd. Dan is het feest voor hem. Maar niet voor mij, want ik moet dan zelfs nog een examen doen."

De directeur van het Stedelijk College, Marik Bal, steekt de hand in eigen boezem, maar zegt ook dat de Inspectie van het Onderwijs een aandeel had. "We balen hier verschrikkelijk van. Ik kan nu wel zeggen dat het erg flauw is van de inspectie het examen ongeldig te verklaren, maar de fout ligt bij ons", aldus de directie.

Barcelona wil Pippo

Filippo Inzaghi staat in de belangstelling van FC Barcelona. De Catalaanse ploeg wil weer over een geroutineerde aanvaller beschikken, zoals ze eerder Henrik Larsson hadden. De indruk die de Zweed achterliet, heeft het bestuur ervan overtuigd om op zoek te gaan naar een nieuwe veteraan in de voorhoede. Het bracht ze bij de 34-jarige Italiaan.

Niet alleen Pippo staat in de belangstelling van Blaugrana. Ook Julio Ricardo Cruz, die onder contract staat bij Internazionale, zou in de gaten worden gehouden. De Argentijnse aanvaller mag volgens El Mundo Deportivo vertrekken bij de Italiaanse kampioen, omdat de kersverse Internazionale-coach Josť Mourinho het niet in hem ziet zitten.

Excelsior dwarsboomt transfer Graafland

Het leek erop dat Vitesse doelman Ronald Graafland zou overnemen van Excelsior, maar de deal gaat niet door. De Arnhemse club was al rond met de goalie, maar Excelsior wil Graafland kost wat kost behouden, zeker nu reserve doelman JŲrg van Nieuwenhuizen is vertrokken uit Rotterdam. Van Nieuwenhuizen tekende een contract bij Heracles.

"Het is erg jammer", aldus de teleurgestelde Graafland."Zowel sportief als financieel was het een stapje hogerop. Ik mocht met andere clubs praten als JŲrg zou blijven en was al helemaal rond met Vitesse. Maar dat gaat nu niet meer door. Vitesse zou fantastisch zijn, maar ik heb niks te willen. Op deze manier was het nu eenmaal afgesproken; JŲrg was immers transfervrij en ik heb nog een contract. Jammer, maar helaas."

Lyon aast op Fabiano

Olympique Lyon houdt er rekening mee om sowieso ťťn spits kwijt te raken komende transferperiode. Karim Benzema staat in de belangstelling van diverse topclubs, terwijl Frederico Chavez Guedes, beter bekend als Fred, geen trek heeft in een langer verblijf bij de kampioen van Frankrijk.

De Fransen zijn hierdoor genoodzaakt om een nieuwe spits aan te trekken. Sevilla-spits Luis Fabiano zou de kandidaat zijn voor deze positie. Lyon lijkt wel de concurrentie aan te moeten gaan met Manchester United, Manchester City, Tottenham Hotspur, FC Barcelona, Real Madrid en diverse Italiaanse clubs. Fabiano zal gaan vertrekken aangezien er geen akkoord is bereikt over een nieuwe contract met Sevilla. Het huidige contract van de Braziliaanse international loopt in 2009 af. Door de onveiligheid van de stad wil de familie van de speler graag vertrekken.

Capcom: "Geen concessies na racisme-beschuldiging"

Na het tonen van de trailer tijdens het Capcom-event verrees de vraag of Capcom concessies heeft gedaan naar aanleiding van de beschuldiging dat Resident Evil 5 racistisch zou zijn. In de jongste trailer zien we namelijk een gekleurde sidekick die de hoofdpersoon een handje helpt met het uitroeien van de overwegend zwarte bevolking.

Producent Jun Takeuchi heeft dit in een interview van de hand gewezen. De donkere vrouwelijke sidekick zou al vroeg in het ontwerpproces van de game opgenomen zijn. Hoofdpersoon Chris Redfield zou volgens het ontwerp hulp krijgen van iemand die bekend is met de omgeving. Hij wil verder benadrukken dat de game slechts entertainment is en niet een middel om racisme of politieke ideeŽn te verspreiden.

Een apart team is door Capcom naar Afrika gestuurd om daar de omgeving en de plaatselijke bevolking te bestuderen om inspiratie op te doen voor de game. De beslissing om blanken en Arabieren in de game op te nemen is gebaseerd op deze observaties en niet een gevolg van de kritieken dat de game te racistisch zou worden.

'Chelsea contracteert Ancelotti'

Carlo Ancelotti zal het roer overnemen bij Chelsea. Nadat Avram Grant ontslagen werd, waren er vele geruchten over wie de nieuwe trainer van Chelsea zal worden. Uit verschillende Britse media blijkt de naam van Ancelotti naar voren te komen.

Ancelotti zou vanmiddag al een contract bij de Engelse topclub gaan tekenen. Chelsea-eigenaar Roman Abramovich en de Italiaanse oefenmeester zouden maandag elkaar hebben ontmoet om een vierjarig contract te tekenen. De De voormalig-middenvelder van onder andere Parma en AS Roma staat al sinds 2001 aan het roer bij AC Milan. Hij was daar zeer succesvol door onder andere de Champions League, de Coppa Italia, de Wereldbeker en de Europese Supercup te winnen. De Rossineri werden in het jaar 2004 voor het laatst landskampioen.

Woods hersteld van blessure

Volgende week donderdag zal golfer Tiger Woods zijn rentree maken tijden de US Open. Sinds The Masters half april, waarin de Amerikaan als tweede eindigde, speelde Woods geen wedstrijd meer door een operatie aan zijn knie.

De nummer ťťn van de wereld voelt zich goed en is bijna weer honderd procent fit. Hij hoopt dit jaar de US Open voor de derde maal in zijn carriŤre te winnen. De laatste keer dat Woods het toernooi op zijn naam schreef, dateert van 2002. "Het herstel verloopt voorspoedig. Ik heb inmiddels een paar holes gespeeld. Als ik ťťnmaal weer aan het spelen ben, zal ik weer snel op mijn normale niveau zijn. En als dat volgende week nog niet zo is, is dat ook geen ramp. Ik heb eerder toernooien gewonnen, waarin ik niet honderd procent fit was."

HNTM: Ananda was drugsverslaafd

De 21-jarige Ananda, die maandag verkozen werd tot Holland's Next Top Model, is drugsverslaafd geweest. Ananda was een junk en bivakeerde in kraakpanden. Dat staat in het tijdschrift Grazia, meldt RTL Boulevard.

Maandag liet zij haar concurrenten Yvette, Jennifer en Patricia achter zich en ging er met de winst vandoor. Als winnares van de finale, die door een kleine 700.000 mensen is bekeken, krijgt ze een contract bij Modelmasters The Agency ter waarde van 75.000 euro, ze wordt het gezicht van een Ici Paris XL-reclame, staat op de cover van modemagazine Grazia en ze krijgt een auto. Alleen haar rijbewijs, die moet ze zelf betalen.

Fritzl ontvangt honderden liefdesbrieven

Raar maar waar: keldergriezel Josef Fritzl krijgt liefdesbrieven in de gevangenis. Naast de duizenden haatbrieven heeft hij nu ongeveer tweehonderd romantische rode enveloppen op zijn nachtkastje liggen. Volgens de vrouwen is Fritzl verkeerd begrepen en heeft hij een hart van goud.

Volgens de verliefde vrouwen zou Fritlz zijn dochter Elisabeth 24 jaar lang hebben opgesloten om te voorkomen dat zij het verkeerde pad op zou gaan en in aanraking zou komen met drugs en alcohol. Op de vraag waarom hij zeven kinderen bij zijn eigen dochter heeft verwekt, wijzen de vrouwen massaal naar de dochter. Fritzl zou haar "de vreugde van het moederschap" willen laten ervaren.

Thomas Berge ruziet met producer

Tienerster Thomas Berge heeft zijn producer aan de kant gezet. Aanleiding is een ruzie tussen zijn manager (Johnny Sap) en zijn producer Jeroen. Die laatste kreeg uit woede een pot met pinda's naar zijn hoofd geslingerd door Sap. De twee zijn naar de rechter gestapt. 

De ruzie ging over geld. Producer Jeroen meende dat hij recht had op een deel van de opbrengst uit optredens. Manager Sap denkt daar heel anders over. "Jeroen was gewoon bij mij in loondienst. Hij kreeg dus al het geld waarop hij recht had. De rechtbank wilde in een kort geding geen uitspraak doen. Als Jeroen wat wil, moet hij een bodemprocedure aanspannen", aldus de manager.

Chiel Ottink, zoals Berge in zijn paspoort heet, zegt dat het al langere tijd speelt: "Het is al anderhalf jaar geleden begonnen. Ik was toen nog minderjarig. Jeroen heeft gebedeld bij mijn vader en manager en kort na mijn achttiende verjaardag, eind januari, ook bij mij. Toen had ik er genoeg van."

TV: Over vaders en zonen

Schrijver, journalist en voetbaldeskundige Hugo Borst belicht de relatie vader-zoon in het VPRO programma Over vaders en zonen. Uitgangspunt van het programma is het feit dat de vader of de zoon een bekende Nederlander is en dat de problematische aspecten in de vader-zoonrelatie aan de orde zullen komen. Gelukkig voor de programmamakers hebben de meeste mensen een min of meer getroebleerde relatie met hun ouders. Enerzijds zorgt de generatiekloof daarvoor, anderzijds willen veel ouders hun mislukte levens op hun kroost projecteren. Zo moeten de kinderen de dromen van hun ouders realiseren en dat is vaak een tot mislukken gedoemde missie. In deze aflevering vader cabaretier Hans Dorrestijn die tien jaar geleden de relatie met zijn zoon Jesse verbroken heeft. In zijn antieke Volvo p1800 sukkelt Hugo ter plaatse om het waarom daarvan te ontdekken.

Subheader

Werkt Sony aan een PSThriimote?

Volgens het PlayStation Blog is er onlangs een focusgrouptest geweest waarin Sony een nieuwe controller uitprobeerde. Deze controller had veel weg van de Wiimote van Nintendo. De controller werkte volgens het blog bovendien erg goed.

De controller werd getest met games als paintball, tennis en schermen en wanneer de speler hurkte, deed het on-screen karakter dat ook. Tijdens de sessie demonstreerde Sony de nieuwe controller ook door op een laptop Quake te spelen. Om de bewegingen te registreren maakt de PS3 gebruik van een driepoot, vergelijkbaar met statieven waar camera's op staan.
Deze wordt middels USB aangesloten op de PS3 en moet in het midden van het speelvlak opgesteld worden. De verwachting volgens het blog is dat dit later veranderd wordt, aangezien dit nogal onhandig was.

Sony weigert commentaar te geven op het gerucht, dus het is nog even in het duister tasten wat hier van waar is.

Age of Conan krijgt binnenkort weer grote borsten

Een patch die onlangs uitgekomen is voor de MMO Age of Conan: Hyborian Adventures heeft ervoor gezorgd dat de D-cups van de vrouwelijke karakters gekrompen zijn tot een schamele cup omelet. Hoewel dit geen effect heeft op de gameplay, bleken toch veel gamers niet blij met deze verandering. Blijkbaar was voor een aantal mensen gameplay niet de hoofdreden om de game aan te schaffen.

De developer heeft aangekondigd dat deze grafische verandering een bijwerking is van een aantal bugfixes in de game en dat men momenteel bezig is de breast-bug op te sporen en deze vervolgens te verhelpen.


Links pre-patch boobies, rechts post-patch boobies

Delen Jakarta onder water

Delen van de Indonesische hoofdstad Jakarta staan blank door een ongewoon hoge getijdengolf. De autoriteiten en burgers proberen met noodmaatregelen het water tegen te houden, aldus een functionaris.

De waterstand is 2,2 meter hoger dan normaal, veel hoger dan de 1,2 meter die experts van te voren voorspelden. Stadswijken langs de kust stonden vanochtend enkele uren blank. Anders dan gevreesd liep de belangrijke snelweg naar de luchthaven van de miljoenenstad niet onder.

Jakarta wordt geregeld getroffen door overstromingen, veroorzaakt door een springtij of door overmatige regenval. Hoogwater kostte vorig jaar vijftig mensen het leven.

Huis Rouvoet beplakt met pamfletten

Een 33-jarige man uit Den Haag heeft in de nacht van maandag op dinsdag het huis van vice-premier André Rouvoet beplakt met pamfletten. In het programma 'Midden in de nacht Rick' op Radio 538 deed deze Ray uitgebreid verslag van zijn actie. Hij wilde protesteren tegen Rouvoets opvattingen in de embryodiscussie .

De politie kreeg om 03.00 uur de melding dat er iets gaande was bij het huis van de voorman van de ChristenUnie. Na twintig minuten waren er agenten ter plaatse en werd er een einde gemaakt aan de actie. Ray werd meegenomen naar het politiebureau en gisterenmiddag na verhoor weer vrijgelaten.

De man beweerde voor 'Midden in de nacht Rick' te werken. Een woordvoerder van de zender ontkent dit. "De man werkt absoluut niet voor ons. Het gaat hier om een luisteraar die een actie uithaalt. Wij hebben het alleen uitgezonden."

De Hagenaar bleek ook nog eens een oude bekende van de politie. Vorige week kon nog net op tijd voorkomen worden dat de man een actie uithaalde bij het huis van premier Balkenende. Rouvoet heeft aangifte gedaan van huisvredebreuk. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding gaat maatregelen nemen bij het huis.

Van Nistelrooy: "Wat hebben wij nou gewonnen?"

Ruud van Nistelrooy vindt dat het Nederlands elftal met meer respect voor de tegenstander een wedstrijd tegemoet mag zien. Als voorbeeld neemt hij de Italianen, die dat volgens de spits wel doen.

"Wat ik bij ItaliŽ altijd typerend vind, is dat ze heel veel respect hebben voor de tegenstander," vertelt Van Nistelrooy in De Pers. "Ze kijken tegen iedereen op en passen zich aan de tegenstander aan. Ook bereiden ze zich tot in de perfectie voor, waardoor ze nooit worden verrast."

"Het is bij hen altijd: oef, we spelen vandaag tegen Sneijder, oef, we spelen tegen Robben, oef we spelen tegen Van Nistelrooy. Hoe gaan we dit in godsnaam oplossen? En als ze het uiteindelijk hebben geflikt zijn ze weer opgelucht. Dat is geen gespeelde angst, dat vinden ze ook ťcht. Je hoort Fabio Cannavaro bij ons op de training in Madrid ook nooit een uitspraak doen over hoe goed ItaliŽ wel niet is."

Om daar aan toe te voegen: "Maar misschien moeten wij eens ťcht zo gaan denken. Wat is er mis mee om je wat bescheidener op te stellen? Wat hebben wij nu gewonnen? Wij moeten echt niks tegen niemand zeggen. Je hoeft niet bang te zijn, maar een beetje bescheidenheid kan geen kwaad."

Engelsen steunen Oranje

Het Nederlands elftal wordt deze zomer op het Europees kampioenschap niet alleen fanatiek door de eigen supporters aangemoedigd. Uit onderzoek blijkt dat Oranje ook het grootste gedeelte van Engeland achter zich heeft, nu geen enkel Brits team zich voor het EK wist te kwalificeren.

Dat blijkt uit een peiling van de Britse krant The Guardian, waarvan de resultaten vandaag zijn gepubliceerd. Ruim 48.000 stemmen zijn uitgebracht. Van de deelnemers aan het onderzoek liet 96,2 procent weten zich achter het Nederlands elftal te scharen.

Spanje eindigde op de tweede stek met een score van slechts 1,8 procent. Voor Zweden, de nummer drie in de peiling, wil 0,4 procent juichen. Volgens The Guardian heeft de website GeenStijl campagne gevoerd om de uitslag van de peiling ten gunste van Oranje te beïnvloeden. De krant stelt dat Nederland ook zonder bedrog zou hebben gewonnen en dat het daarom niet nodig was Oranje uit de uitslag te schrappen.

Engelsen steunen Oranje

Het Nederlands elftal wordt deze zomer op het Europees kampioenschap niet alleen fanatiek door de eigen supporters aangemoedigd. Uit onderzoek blijkt dat Oranje ook het grootste gedeelte van Engeland achter zich heeft, nu geen enkel Brits team zich voor het EK wist te kwalificeren.

Dat blijkt uit een peiling van de Britse krant The Guardian, waarvan de resultaten woensdag zijn gepubliceerd. Ruim 48.000 stemmen zijn uitgebracht. Van de deelnemers aan het onderzoek liet 96,2 procent weten zich achter het Nederlands elftal te scharen. Spanje eindigde op de tweede stek met een score van slechts 1,8 procent. Voor Zweden, de nummer drie in de peiling, wil 0,4 procent juichen.

Volgens The Guardian heeft de website GeenStijl campagne gevoerd om de uitslag van de peiling ten gunste van Oranje te beÔnvloeden. De krant stelt dat Nederland ook zonder bedrog zou hebben gewonnen en dat het daarom niet nodig was Oranje uit de uitslag te schrappen.

Duitsland zet alvast spion op Nederland

Bondscoach Joachim LŲw van Duitsland heeft een spion op het Nederland elftal gezet. Saillant detail is dat beide landen elkaar enkel in de finale kunnen treffen.

Ex-international en huidig technisch directeur Christian Ziege van Borussia MŲnchengladbach is door LŲw gevraagd Nederland te scouten tegen ItaliŽ en Frankrijk, meldt De Telegraaf.

Ziege, die komend jaar de trainerscursus in Duitsland volgt, heeft bij zijn club de Nederlanders Jos Luhukay (trainer) en de spelers Patrick Paauwe en Roel Brouwers onder contract.

'Hele staatsapparaat Sudan betrokken bij geweld'

'Het hele staatsapparaat' van Sudan is volgens hoofdaanklager Luis Moreno-Ocampo van het Internationale Strafhof (ICC) van de Verenigde Naties betrokken bij misdaden tegen de menselijkheid in Darfur. In een rapport aan de Veiligheidsraad stelt Moreno-Ocampo dat hij bewijzen heeft ontdekt die 'hooggeplaatste functionarissen' van de regering direct met het geweld van de gevreesde janjaweed-milities in verband brengen.

Namen en bewijzen noemt Moreno-Ocampo in het rapport niet. Die zal hij pas volgende maand op een pro-forma zitting voor drie rechters van het hof in Den Haag onthullen. Volgens de woordvoerster van het hof Florence Olara is het voor het eerst dat de hoofdaanklager de voltallige Sudanese regering koppelt aan het geweld tegen de bevolking in Darfur.

Aanklagers van het hof doen al enige tijd onderzoek vanuit een kantoor in Tsjaad, dat aan Darfur grenst. De aanklagers hebben volgens Moreno-Ocampo van meer dan honderd getuigen in achttien landen verklaringen opgetekend.

De Sudanese ambassadeur in de Verenigde Staten ontkent de beschuldigingen. De regering moet veiligheid bieden en gebruikt daarvoor haar strijdkrachten. Zij oefent daarmee het recht uit om de burgerbevolking te beschermen, zei ambassadeur John Ukec Lueth.

Moreno-Ocampo herhaalt in het rapport zijn verzoek aan de Veiligheidsraad om van Sudan de uitlevering te verlangen van twee mannen die door het ICC zijn aangeklaagd wegens misdaden tegen de menselijkheid. Het gaat om de Sudanese minister voor humanitaire zaken Ahmed Harun en Ali Kushayb, de 'overste der oversten' van de janjaweed. Haruns voortdurende rol als minister 'is indicatief voor de steun die hij van boven hem geplaatsten krijgt', zegt Moreno-Ocampo. "Maar hij is niet alleen", voegt hij eraan toe.

Sudanese leiders hebben bij herhaling gewaarschuwd dat druk om Harun en Kushayb uit te leveren nadelig kan zijn voor de pogingen om vredesoverleg in Darfur op gang te brengen of een gezamenlijke vredesmacht van de VN en de Afrikaanse Unie in het gebied te stationeren. Van de 26 duizend militairen die voor de vredesmacht zijn voorzien zijn tot dusver maar negenduizend daadwerkelijk in Darfur gestationeerd.

Havenarbeiders voeren actie voor pensioengelden

Rotterdamse havenwerkers voeren woensdagochtend actie. De actievoerders lopen vanaf de noordzijde van de Erasmusbrug naar het gerechtsgebouw op de Kop van Zuid. De havenwerkers eisen hun pensioengelden van de Stichting Optas en verzekeraar Aegon. In het gerechtsgebouw worden Optas-bestuurders Pieter Rietbergen en Peter Paul Witte verhoord.

De havenarbeiders verzamelen zich om 08.30 uur bij de Leuvehaven. Een FNV Bondgenoten-woordvoerder verwacht zo'n zeshonderd deelnemers aan de demonstratieve mars.

Het pensioenfonds voor havenarbeiders werd vorig jaar voor 1,3 miljard euro overgenomen door verzekeraar Aegon. Ook het zogenoemde beklemde vermogen, ter waarde van 768 miljoen euro, kwam in handen van Aegon. Optas wil het bedrag dat het ontving bij de verkoop aanwenden voor kunstzinnige en culturele doeleinden. De stichting staat op het standpunt dat het om eigen vermogen gaat dat naar eigen inzicht mag worden gebruikt. De pensioenen van de havenwerkers zouden gegarandeerd zijn.

De havenwerkers, verenigd in de Stichting Belangenbehartiging Pensioensgerechtigden voor Vervoer- en Havenbedrijven (SBPVH), vinden dat het geld ten goede moet komen aan de waardevastheid van hun pensioenen. Optas zou zijn eigen statuten herhaaldelijk hebben veranderd om geld te kunnen onttrekken. Ook maakt de SBPVH bezwaar tegen Aegon omdat die een veel te grote buffer zou willen houden. Het bedrag van 768 miljoen euro zou deels in de pensioenen gestoken kunnen worden. Aegon op zijn beurt wil de 768 miljoen euro als reserve aanhouden.

Eerder deze week werd bekend dat Eelco Brinkman gaat bemiddelen in de Optas-affaire. Alle betrokken partijen hebben ingestemd met de voorzitter van Bouwend Nederland. Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Piet Hein Donner (CDA) had hem voorgedragen.

Familie dode militair start bouw school in Uruzgan

De familie van de omgekomen militair Timo Smeehuijzen heeft voldoende geld ingezameld om te beginnen met de bouw van een meisjesschool in de Afghaanse provincie Uruzgan. Dat meldt hulporganisatie Save the Children, dat haar gironummer beschikbaar stelde voor de fondsenwerving.

Sinds december zamelde de familie geld in voor de bouw van de school in Tarin Kowt. In de afgelopen maanden is 165 duizend euro bijeengebracht.

De bouwtekeningen voor een school met negen lokalen, een lerarenkamer, toiletten en een ommuurde speelplaats liggen volgens de hulporganisatie klaar. Het Afghaanse Ministerie van Onderwijs heeft een terrein voor de bouw ter beschikking gesteld. Er is een opzichter voor de bouw benoemd en in juli wordt gestart met het bouwklaar maken van de grond.

Met de geworven fondsen kan de school van meubilair en leermateriaal worden voorzien en kunnen docenten worden getraind. In de loop van volgend jaar kunnen de eerste klassen beginnen. Lokale leiders van het district waar de school wordt gebouwd hebben hun goedkeuring en steun toegezegd.

Soldaat eerste klasse Smeehuijzen kwam in juni vorig jaar om het leven in Uruzgan. Een aanslag met een autobom werd de 20-jarige Amsterdammer fataal

Ter Horst begint campagne tegen fietsdiefstal

Minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken geeft vanmiddag de aftrap van een landelijke campagne tegen fietsdiefstal. Ze doet dat op het Neude in Utrecht. Het kabinet wil dat het aantal diefstallen van fietsen, nu ongeveer 700.000 per jaar, in 2010 met 100.000 is afgenomen.

Na het officiële startschot van de bewindsvrouw komt de Fietsersbond met een opmerkelijke actie. Passanten kunnen meedoen aan de cursus 'Hoe steel ik een fiets'. Doel van de actie is dat mensen hun fietsen beter beveiligen. De komende maanden trekt de Fietsersbond door het land met de cursus.

Tijdens de cursus demonstreert de bond de eenvoud waarmee fietsen gestolen kunnen worden, zodat de bezoekers zich bewuster worden van de diefstalproblematiek. Vooral jonge studenten, die gewend zijn aan een veilige omgeving, raken vaak de dupe van fietsdiefstal. Daarbij moeten fietsen in de grote stad vaak buiten worden gestald. Het risico van diefstal is dan groter.

De bond waarschuwt verder tegen de aankoop van gestolen fietsen. Doordat de eigendomskenmerken van steeds meer fietsen geregistreerd staan, brengt de aanschaf van een gestolen fiets risico's met zich mee. Bij politiecontroles kunnen boetes worden opgelegd. Verder neemt de politie fietsen in beslag als ze als gestolen geregistreerd staan. De campagne gaat gepaard met tv-spotjes en posters en roept mensen op aangifte te doen als hun fiets gestolen wordt.

Alle politiekorpsen zijn inmiddels aangesloten op het fietsdiefstalregister van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). In dit register kunnen agenten, fietsenhandelaren en burgers controleren of een fiets is gestolen.

Nederlanders hebben in totaal 18 miljoen fietsen in hun bezit.

Bekende kale man speelt Kane in Kane & Lynch film

Het leuke van verfilmingen van games is dat we je af en toe nieuws kunnen brengen uit andere hoeken van de zogeheten entertainment-industrie. Nadat er voor de Prince of Persia film de eerste details naar boven kwamen drijven hebben we nu de hoofdrolspeler voor je van Kane & Lynch. De kale Kane zal namelijk gespeeld worden door niemand minder dan Bruce Willis. Wie de beste man niet kent verdient een pets en moet dringend de Die Hard-films kijken om te zien waarom dit een goeie keus is als ontsnapte bad-ass.


"
"Did you take your meds Billy-Bob?"

Het gerucht doet de ronde dat Billy-Bob Thornton de rol van Lynch gaat spelen. Wanneer we eerste beelden van de film mogen verwachten is ook nog niet duidelijk.

Peru gaat geÔsoleerd levende indianen beschermen

Peru gaat maatregelen nemen ter bescherming van een geïsoleerd levende groep indianen in het grensgebied met Brazilië. Dat heeft een regeringsfunctionaris laten weten, aldus het Peruaanse persbureau Andina gisteren.

Ronald Ibarra, hoofd inheemse volken van het ministerie van Sociale Ontwikkeling, zei dat de Peruaanse overheid de indianen een gebied ter beschikking zou kunnen stellen. Daar zouden controleposten ingericht kunnen worden, die moeten helpen voorkomen dat buitenstaanders het gebied binnendringen.

Vorige week plaatste Survival International, een organisatie die zich inzet voor bedreigde inheemse volken, op haar website foto's van de in het grensgebied van Brazilië en Peru geïsoleerd levende stam . Met rood pigment beschilderde stamleden staan op de foto's naast rieten hutjes in een open plek in het bos. Een paar mensen richt pijl en boog op een vliegtuigje.

Mens later in Nieuw-Zeeland dan gedacht

De eerste mensen in Nieuw-Zeeland zijn daar later gekomen dan werd aangenomen. Eerder werd aangenomen dat de eerste bewoners rond het begin van de jaartelling arriveerden, maar dit is niet eerder dan rond 1300 na Christus geweest concludeert een internationaal team van wetenschappers.

De wetenschappers kwamen tot de conclusie na een onderzoek naar rattenbotjes. Zij spreken met hun onderzoek een in 1996 gepubliceerd onderzoek uit het tijdschrift Nature tegen. De wetenschappers hebben dezelfde opgravingen als het eerdere team onderzocht. Zij vonden echter geen rattenbotjes van voor 1280 na christus.

De onderzochte rattenbotjes zijn van de Polynesische rat, of kiore. Deze rat kan niet ver zwemmen en moet met mensen mee zijn gereisd. De aankomst van de mens op Nieuw-Zeeland valt om deze reden af te lezen uit de botten van de kiore, aldus één van de wetenschappers. De koolstof-14-datering die gebruikt is om de botten te onderzoeken wordt ondersteund doro knaagsporen van de ratten op zaden.

Met dank aan Ofyles2 voor de submit.

Shaun White laat z'n airskills zien in gameplaytrailer

Eind dit jaar verschijnt Shaun White Snowboarding van Ubisoft. Deze snowboardgame zal een realistische aanpak van het snowboarden bieden. Hoe de game er in actie uit zal zien, kun je in onderstaande trailer zien.
Daarnaast hebben we ook nog een interview met de producent van de game. Hij vertelt onder meer dat de PS3-versie gebruik zal gaan maken van de Sixaxis-controls en dat de game niet alleen het snowboarden simuleert, maar de hele snowboardcultuur.

'AOW-leeftijd moet naar 67 jaar'

De leeftijd waarop men voor het eerst AOW ontvangt moet omhoog naar 67 jaar, als het aan de commissie-Bakker ligt. De commissie adviseert over methodes om meer mensen aan het werk te helpen. De verschuiving van de AOW-gerechtigde leeftijd zou in stapjes moeten worden ingevoerd.

In 2016 moet een begin worden gemaakt met het verhogen van de AOW-leeftijd, aldus de commissie. Vanaf dat jaar kan de leeftijd stapsgewijs worden opgetrokken tot 67 jaar. Tot 2040 moet er elk jaar een maand bovenop het 65e jaar bijkomen. Werknemers met fysiek zware beroepen moeten worden uitgezonderd, luidt het advies.

Minister Donner liet eerder al weten voor langer werken te zijn. Vorige week stuurde de minister nog een notitie naar de Kamer, waarin het pleitte voor het afschaffen van een automatisch pensioen de 65e verjaardag. De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling is ook voor het verhogen van de pensioen- en AOW-gerechtigde leeftijd en adviseert het kabinet dit zo spoedig mogelijk in te voeren.

Het ontslagrecht leidde eerder tot spanningen tussen CDA en PvdA. Die laatste partij dreigde al eens de stekker uit het kabinet te trekken als minister Donner van Sociale Zaken zijn plannen omtrent het ontslagrecht zou doorzetten. Vorig jaar is daarom de commissie-Bakker ingesteld om met een oplossing te komen die voor alle partijen acceptabel is.

 

Obama eist kandidatuur op

"Tonight we mark the end of one historic journey with the beginning of another - a journey that will bring a new and better day to America."

Barack Obama heeft vannacht, na het sluiten van de stembureaus in South Dakota en Montana, de Democratische nominatie voor de presidentsverkiezingen van dit jaar opgeëist. Clinton heeft haar nederlaag nog niet toegegeven, maar gaat zich de komende dagen beraden op haar positie.

Obama is inmiddels, met de steun van supergedelegeerden én gedelegeerden die gisteren te verdelen waren in de laatste voorverkiezingen in South Dakota en Montana, de grens van 2118 gedelegeerden ruim gepasseerd. "Vanavond kan ik voor jullie staan, en zeggen dat ik de Democratische nominatie zal zijn voor president van de Verenigde Staten", zo sprak Obama opgelucht. Er komt eindelijk een einde aan een ongeëvenaarde strijd die maandenlang heeft geduurd. Nooit eerder was er zoveel aandacht voor de voorverkiezingen.

Obama zal het als eerste zwarte presidentskandidaat in november gaan opnemen tegen John McCain, die zich al maanden geleden van de Republikeinse nominatie wist te verzekeren.

Obama wint

Klantvriendelijk (2)

Rachid pakte mijn billen vast, met beide handen. Ik voelde hoe sterk hij eigenlijk was. Zijn enigszins schriele uiterlijk was verraderlijk. Toen ik ook zijn mannelijkheid tegen mijn schaambeen voelde drukken, werd ik een beetje bang. Rachid was het typische voorbeeld van een wolf in schaapskleren. Een zachte jongen, die precies wist wat hij wilde, en er niet voor terugdeinsde om het te nemen als het hem uitkwam. Ik wist niet of ik nu wel overmeesterd wilde worden, met de huilbui vers achter mijn kiezen.

Eriksson bondscoach Mexico

Een dag na zijn ontslag bij Manchester City heeft Sven-GŲran Eriksson een nieuwe baan. Eriksson volgt Hugo SŠnchez op bij het nationale voetbalelftal van Mexico.

Eriksson die aan het begin van de week na ťťn jaar werd ontslagen bij The Citizens tekent in Mexico een contract voor twee jaar. De 60-jarige Zweed was voor zijn periode bij Manchester City vijf jaar bondscoach van Engeland. Met Engeland haalde hij de kwartfinale op het WK van 2006. Eriksson verdient bij de Mexicaanse voetbalbond in totaal vijf miljoen euro exclusief een bonus bij het behalen van het WK 2010 in Zuid-Afrika.

De voormalige bondscoach van Engeland was de nummer drie op het verlanglijstje van Mexico, maar werd de beoogde nieuwe bondscoach nadat de Mexicanen er niet in waren geslaagd Luiz Felipe Scolari (bondscoach Portugal) en Javier Aguirre (coach Atlťtico Madrid) los te weken.

Griekenland voelt geen extra druk

Titelverdediger Griekenland zal zonder extra druk de wedstrijden spelen op het Europees kampioenschap. Keeper Antonis Nikopolidis vertelt dat de Grieken zijn gekomen om alles te geven wat ze in hun mars hebben en dat ze totaal geen druk voelen.

Tijdens de oefenwedstrijden lieten de Grieken niet van zich spreken. Tegen Hongarije, het land waar Erwin Koeman bondscoach van is, werd zelfs met 3-2 verloren. Ook tegen ArmeniŽ kon Griekenland geen potten breken, het werd 0-0. Nikopolidis verklaart dit: "We speelden met veel nieuwe spelers in die wedstrijden."

Op 10 juni speelt Griekenland haar eerste groepswedstrijd. Opponent is dan Zweden. 14 juni treden de titelhouders aan tegen het Rusland van Guus Hiddink, terwijl de laatste groepswedstrijd op 18 juni tegen Spanje wordt gespeeld.

Van Persie vraagt om extra oefenduel

Robin van Persie heeft de leiding verzocht een extra oefenduel in te lassen. Reden hiervoor is het wedstrijdritme waar het bij de aanvaller nog aan schort sinds zijn blessure. Bondscoach Marco van Basten en zijn staf bekijken de opties.

Van Persie heeft tijdens de voorbereiding van Oranje nog geen minuut meegedaan. De aanvaller van Arsenal, die aan het herstellen is van een dijbeenblessure, hoopt via dit verzoek alsnog zijn wedstrijdritme te vinden. Woensdag zal Oranje voor het eerst op Zwitserse bodem trainen. Van Persie zal dan ook weer deel uitmaken van de spelersgroep.

De mogelijkheden om alsnog een oefenduel in te lassen worden op dit moment bekeken door de staf van Oranje. "Ik heb bij de bondscoach het verzoek voor een extra oefenwedstrijd aangekaart. Eventueel in de vorm van een onderling duel op de training, maar een extra wedstrijd tegen een team uit de buurt is wat mij betreft ook goed."

Ook al verwacht hij fit te zijn voor het openingsduel tegen de Italianen, toch hoopt hij alvast wedstrijdritme op te doen voordat dit duel plaatsvind. "Voor mij zou het ideaal zijn als er nog iets geregeld kan worden, maar ik begrijp dat de trainer ook aan de andere spelers moet denken. Het moet wel passen in het totaalplaatje", aldus Van Persie.

Ajax haalt bezem door selectie

Leonardo, Nicolae Mitea, Edgar Manucharyan en Albert Luque mogen Ajax verlaten. De Amsterdammers hebben aan het kwartet duidelijk gemaakt dat er geen toekomst meer is weggelegd in de plannen van Marco van Basten.

De meest opvallende naam van dit kwartet is Albert Luque. De Spanjaard kwam pas afgelopen zomer transfervrij over van het Engelse Newcastle United, maar mag een jaar later meteen alweer vertrekken. Henk ten Cate, destijds trainer van Ajax, pleitte voor de komst van de aanvallende middenvelder en onder hem kwam Luque ook vaak aan spelen toe. Op het moment dat Adrie Koster het roer overnam van Ten Cate, kwam Luque haast niet meer aan spelen toe.

Luque beleefde zijn hoogtepunt bij Ajax in de wedstrijd tegen VVV. In de met 6-1 gewonnen wedstrijd scoorde Luque tweemaal in een tijdsbestek van drie minuten.

Analist: THQ vertrouwt voor 2009 te veel op Saint's Row 2

Onlangs kwam de mededeling dat de game Saint's Row 2, welke gepland stond voor augustus, is uitgesteld tot 15 oktober. Dit vanwege werkzaamheden die nog verricht moesten worden aan de co-op modus. Toch zet THQ momenteel nog veel in op een verkoopsucces, te veel zelfs volgens analist Mike Hickey. Volgens hem zouden tegenvallende resultaten van de game niet alleen de toekomst van de serie in gevaar brengen, maar ook de resultaten voor THQs financiŽle boekjaar.

Hickey verwacht dat van de game tussen zijn launch en 1 april 2009 1,8 miljoen exemplaren verkocht zullen worden. Lang niet genoeg om de geplande bedrijfsresultaten te behalen. THQ wil namelijk tussen 1 april 2008 en 31 maart 2009 een omzet draaien van $1,2 miljard, hiervan moet 35 tot 40% komen uit eigen games zoals Saint's Row 2 en Baja. Dat zou betekenen dat van haar eigen games THQ 9,7 miljoen exemplaren wil verkopen en met Saint's Row 2 als grootste verkoper komt het bedrijf daar niet aan.

Consoles zijn meest energie verspillende apparatuur

Uit onderzoek door een Australische consumentenorganisatie blijkt dat het niet handig is om je PlayStation 3, Xbox 360 en plasma-televisie aan te laten staan als je even weg bent. Deze apparaten zijn namelijk enorm energieverspillend. Zelfs als je ze op stand-by zet, zoals met bijvoorbeeld de PS3 standaard gebeurt.

Volgens het onderzoeksbureau is de PlayStation 3 het minst energiezuinig, op de hielen gezeten door de Xbox 360. Op de tweede plek, de consoles werden als ťťn systeem gezien, staat de plasma-televisie en op de derde plek de gemiddelde desktop PC. Ter indicatie, als je je PlayStation 3 aan laat staan terwijl je hem niet gebruikt, verbruikt deze vijf keer meer energie dan de gemiddelde koelkast in dezelfde periode. Een plasma-televisie verbruikt in diezelfde tijd vier keer zoveel energie als zijn analoge broertje.

Conclusie van het onderzoek was dan ook dat consumenten hun apparatuur volledig moeten uitschakelen als ze niet in gebruik zijn. Dus niet op stand-by zetten, maar volledig de stroom er af. Dit bespaart niet alleen een hoop geld, maar ook het milieu.

Nintendo brengt deze week Etrian Odyssey uit

In Amerika verscheen vorig jaar de RPG Etrian Odyssey. Zoals wel vaker met games van Atlus moeten we in Europa alleen een stuk langer wachten op hun games. Waar in Amerika zelfs het tweede deel binnenkort al verschijnt, krijgen we in Europa deze week eindelijk het eerste. Nintendo legt deze game vrijdag in de winkels voor een adviesprijs van €45,-.


Etrian Odyssey voert spelers naar Etria, een dorpje aan de rand van het beruchte Yggdrasil Labyrinth. Helden uit alle hoeken van de wereld verlangen ernaar door te dringen tot de duisterste diepten van de betoverde grottenstelsels in dit doolhof. Hier wachten hen onnoembare schatten, bloeddorstige monsters en eeuwige roem. Tot op heden echter, heeft nog nooit iemand de onderste etage bereikt en het avontuur kunnen navertellen. Nu is de tijd gekomen om hierin verandering te brengen en de diepste geheimen van het labyrint te naar de oppervlakte te brengen. Heb jij de moed om je gezelschap van avonturiers voor te gaan op een schijnbaar onmogelijke weg, en al doende een legendarische status te verwerven?

Releaselijst week 23

Release lijstje
Week 23
5 mei - 11 juni

Na de maand mei net achter ons te hebben gelaten beginnen we juni goed. Er zijn veel releases deze week waar veel mensen al langere tijd op hebben gewacht. Als eerste is daar Ninja Gaiden II op de Xbox 360 waar heel wat gamers al lang naar hebben uitgegeken. Mocht je graag met LEGO blokjes spelen dan kan je deze week naar de winkel voor LEGO Indiana Jones: The Original Adventures. De game komt op elke console en handheld uit dus er is geen excuus deze aan je voorbij te laten gaan.

Op de PC komen deze week twee games uit die we al eerder op de consoles hebben gezien. Als eerste een spacy RPG genaamd Mass Effect en als tweede de demonen hak-game genaamd Devil May Cry 4. De DS krijgt deze week zijn eigen versie van Race Driver: GRID en op de PSP kunnen we los gaan met Echochrome

Onderstaand lijstje is onderhevig aan veranderingen en onjuistheden kunnen voorkomen.


Nintendo DS
Race Driver GRID
Midnight Play! Pack
M&M's Kart Racing
The Aly & AJ Adventure
Stratego: Next Edition
Pirates: Duels on the High Seas
LEGO Indiana Jones: The Original Adventures preview Xbox 360 versie
M&M's Break'em
Etrian Odyssey

Nintendo Wii
Brothers in Arms: Road to Hill 30
LEGO Indiana Jones: The Original Adventures preview Xbox 360 versie
Kawasaki Snow Mobiles
M&M's Kart Racing
Sports Island

PC
Devil May Cry 4 review PS3 versie
FlatOut: Ultimate Carnage
Dracula: Origin preview
Lost Planet: Extreme Condition - Colonies Edition
Mass Effect review Xbox 360 versie
LEGO Indiana Jones: The Original Adventures preview Xbox 360 versie

Playstation 2
LEGO Indiana Jones: The Original Adventure preview Xbox 360 versie

Playstation 3
Dragon Ball Z: Burst Limit preview Xbox 360 versie
LEGO Indiana Jones: The Original Adventures preview Xbox 360 versie
Monster Madness: Grave Danger

Playstation Portable
LEGO Indiana Jones: The Original Adventures preview Xbox 360 versie
Everybody's Golf 2
ATV Offroad Fury Pro
EchoChrome preview

Xbox 360
Lost Planet: Extreme Condition - Colonies Edition
LEGO Indiana Jones: The Original Adventures preview
Ninja Gaiden 2 preview
Dragon Ball Z: Burst Limitpreview

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #73
review
Sword Art Online: Alicization Lycoris
special
Vijf gametips voor de maand augustus
special
Random Pics van de Dag #72
special
Random Pics van de Dag #71
special
Random Hondenplaatjes
©FOK.nl e.a.