Eurlings haalt hard uit naar PVV'er Brinkman

Minister Camiel Eurlings heeft gisteravond op de eerste dag van zijn werkbezoek aan de Antillen en Aruba keihard uitgehaald naar PVV-Kamerlid Hero Brinkman (foto links).

De PVV'er noemde de Antillen bij herhaling een rovers- en boevennest dat maar snel op Marktplaats te koop moest worden aangeboden. Dat leidde tot boosheid bij Antilliaanse politici. Het Parlementair Overleg Koninkrijksrelaties (POK) werd er vorig jaar zelfs door afgezegd.

De CDA-bewindsman omschref Brinkman gisteren als ''een politicus zonder kennis van zaken die sans gêne op korte termijn winstbejag nastreeft.'' Hij beloofde plechtig dat hij niet van plan was de band met de Antillen te laten kapotmaken door de PVV van Geert Wilders en Brinkman. ''De relatie met de Antillen voegt ons rijkdom toe en we willen met die relatie doorgaan in liefde, warmte en verbondenheid'', aldus Eurlings op Curaçao.

Volgens de CDA-minister ontstaan er door de staatkundige hervormingen onzekerheid. ''Er zijn politici die daarvan misbruik maken om de mensen tegen elkaar op te zetten. Brinkman etaleert angst voor mensen die anders zijn.''

Eurlings wees er op dat veel Nederlanders er heel anders over denken dan Brinkman en consorten. ''De Nederlanders die in steeds groteren getale op vakantie gaan naar de Antillen denken daar anders over. Elke week vertrekken er 21 volle vliegtuigen. Die meerderheid moet ook een stem hebben.'

Met dank aan FOKwa voor de submit.