[RG] Monfils laat thuispubliek juichen

Gaël Monfils heeft voor een daverende verassing gezorgd tijdens de kwartfinales van Roland Garros. De ongeplaatste Fransman wist in vier sets de als vijfde geplaatste David Ferrer te verslaan. De Spaanse gravelspecialist moest er met 6-3, 3-6, 6-3 en 6-1 aan geloven.

Voor het eerst sinds 2001, toen Sébastian Grosjean doordrong tot de laatste vier, maakt er weer een Fransman deel uit van de halve finales in Parijs. Het is de elfde keer dat een Fransman dit lukt. Ook Cédric Pioline, Henri Laconte (3x), Yannick Noah, Christophe Roger-Vasselin, François Jauffret, Patrick Proisy en Georges Goven wisten dit kunstje te flikken. Noah is de enige tennisser die op eigen bodem het toernooi wist te winnen.

Bovendien is Monfils de eerste ongeplaatste speler die de halve finale weet te bereiken sinds de Argentijn Mariano Puerta, die dit in 2005 ook wist te bewerkstelligen. Monfils mag het in de halve finale opnemen tegen de als eerste geplaatste Roger Federer. De andere halve finale gaat tussen titelverdediger Rafael Nadal en Novak Djokovic.