Van Persie vraagt om extra oefenduel

Robin van Persie heeft de leiding verzocht een extra oefenduel in te lassen. Reden hiervoor is het wedstrijdritme waar het bij de aanvaller nog aan schort sinds zijn blessure. Bondscoach Marco van Basten en zijn staf bekijken de opties.

Van Persie heeft tijdens de voorbereiding van Oranje nog geen minuut meegedaan. De aanvaller van Arsenal, die aan het herstellen is van een dijbeenblessure, hoopt via dit verzoek alsnog zijn wedstrijdritme te vinden. Woensdag zal Oranje voor het eerst op Zwitserse bodem trainen. Van Persie zal dan ook weer deel uitmaken van de spelersgroep.

De mogelijkheden om alsnog een oefenduel in te lassen worden op dit moment bekeken door de staf van Oranje. "Ik heb bij de bondscoach het verzoek voor een extra oefenwedstrijd aangekaart. Eventueel in de vorm van een onderling duel op de training, maar een extra wedstrijd tegen een team uit de buurt is wat mij betreft ook goed."

Ook al verwacht hij fit te zijn voor het openingsduel tegen de Italianen, toch hoopt hij alvast wedstrijdritme op te doen voordat dit duel plaatsvind. "Voor mij zou het ideaal zijn als er nog iets geregeld kan worden, maar ik begrijp dat de trainer ook aan de andere spelers moet denken. Het moet wel passen in het totaalplaatje", aldus Van Persie.