[RG] Safina en Kuznetsova winnen

DJeNZe123
Dinara Safina en Svetlana Kuznetsova hebben zich beide geplaatst voor de halve eindstrijd. Kuznetsova was in twee sets (7-5 en 6-2) te sterk voor de Estse Kaia Kanepi. Safina won in een spannende partij in drie sets van Jelena Dementieva (4-6, 7-5 (5) en 6-0).

Kuznetsova had het in het begin van de partij moeilijk tegen de nummer 49 van de wereld. Kanepi kwam in de eerste set met 4-2 voor en had kansen om 5-2 ervan te maken. Dat gebeurde echter niet en Kuznetsova kwam terug. Ze trok uiteindelijk de set met 5-2 naar zich toe. In de tweede set was Kuznetsova een stuk sterker en kon zodoende de partij vrij eenvoudig afmaken.

Dinara Safina had het een stuk moeilijker tegen Jelena Dementieva. In het Russische onderonsje ging de als zevende geplaatste Dementieva er met de eerste set vandoor. In de tweede set kwam Dementieva op een 5-2 voorsprong. Safina brak haar en Dementieva kreeg op de service van Safina haar eerste matchpoint. Die benutte ze niet waardoor het 5-4 werd. De als dertiende geplaatste Russin brak daarna opnieuw de service van Dementieva waardoor het 5-5 werd. Een tie-break moest uiteindelijk de beslissing en die eindigde in een 7-5 overwinning voor Safina. Dementieva leek na het verlies in de tweede set gebroken. Safina wist de derde set met 6-0 naar zich toe te trekken en plaatst zich zodoende voor de halve eindstrijd.