Cambuur blijft zich versterken

Michel (methodmich)
Het fors investerende SC Cambuur-Leeuwarden heeft zich opnieuw versterkt. Na de eerdere komst van vijf spelers, legden de Friezen nog eens drie nieuwelingen vast.

De bekendste van de drie is vleugelaanvaller Nassir Maachi. De 22-jarige aanvaller komt over van FC Utrecht, dat hem vorig seizoen verhuurde aan FC Dordrecht. Namens die club scoorde hij elf keer in de Jupiler League. Maachi komt ondanks een nog één seizoen doorlopend contract in Utrecht transfervrij naar Leeuwarden. Hij tekende voor drie seizoenen.

De 19-jarige doelman Robbert te Loeke tekende voor één seizoen, met een eenzijdige optie op nog één jaar. Te Loeke speelde voor Werder Bremen en is afkomstig uit de jeugdopleiding van FC Utrecht. Hij zal tweede keeper worden in Leeuwarden.

Tot slot werd ook de 19-jarige Sander Fischer vastgelegd. Ook hij tekende voor één jaar, met een eenzijdige optie op nog één seizoen. De uit Rhoon afkomstige verdediger debuteerde onlangs bij NAC Breda in het betaald voetbal. In de play-offs speelde hij enkele keren mee.

Als SC Cambuur-Leeuwarden voldoende externe financiers kan vinden, wil het tevens verdediger Rudy Jansen nog een jaar huren van Excelsior. Met hem, de drie nieuwelingen en de eerder gehaalde Anco Jansen (FC Zwolle), Michael Jansen (Feyenoord), Ruud ter Heide (AGOVV Apeldoorn), Danny Guijt (RBC Roosendaal) en Paul Beekmans (FC Den Bosch) is de selectie dan in principe rond.