Fout school: examen opnieuw

GauloisesB.

Tien leerlingen van het Stedelijk College in Zoetermeer moeten over twee weken het vmbo-examen maatschappijleer opnieuw maken. Reden hiervoor is een fout van de school. Tijdens de reguliere examens, eind mei, is bij het inroosteren een fout gemaakt. Op het rooster stond dat de leerlingen om 13:30 uur moesten beginnen, in werkelijkheid was dat 9:00 uur.

De school belde om iets voor 9 uur de leerlingen uit hun bed, die om 10:30 uur alsnog aan hun examen konden beginnen. De Inspectie van het Onderwijs heeft hierop het examen ongeldig verklaard, omdat het te laat is begonnen. De 16-jarige Anouk Kreuger is op zijn zachtst gezegd niet blij: "Mijn broer, die op een andere school examen heeft gedaan, hoort 12 juni of hij is geslaagd. Dan is het feest voor hem. Maar niet voor mij, want ik moet dan zelfs nog een examen doen."

De directeur van het Stedelijk College, Marik Bal, steekt de hand in eigen boezem, maar zegt ook dat de Inspectie van het Onderwijs een aandeel had. "We balen hier verschrikkelijk van. Ik kan nu wel zeggen dat het erg flauw is van de inspectie het examen ongeldig te verklaren, maar de fout ligt bij ons", aldus de directie.