FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 26 mei 2008

Schinveld gaat bezetting bossen oefenen

Inwoners van Schinveld en Brunssum gaan binnenkort samen met milieuactivisten van GroenFront! oefenen in het bezetten van de bossen. Daarbij worden nieuwe methodieken uitgeprobeerd.

Daartoe heeft vanavond de Vereniging Stop Awacs besloten tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering in Schinveld.

De bedoeling is dat het Schinveldse bos minstens een weekeinde lang bezet wordt door activisten en zoveel mogelijk bewoners. De oefening is bedoeld als generale repetitie voor een echte bezetting ter voorkoming van verdere boskap op verzoek van de NAVO-basis van Awacs-radarverkenningsvliegtuigen in het naburige Geilenkirchen in Duitsland.

Wanneer de oefening is, wilde een woordvoerder van GroenFront! maandag niet zeggen. "Zeer binnenkort", lichtte hij toe.
De retorische vraag rijst: is er sprake van aanranding als de boom niet geknuffeld wil worden?

Verhagen tevreden over onderzoek kinderarbeid

De EU gaat onderzoeken of producten die met behulp van slavernij of gedwongen arbeid van kinderen zijn gemaakt, kunnen worden geweerd.

Het onderzoek komt er op aandringen van minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken. Die had de afgelopen dagen hard moeten werken om zijn EU-collega's te overtuigen van de noodzaak van een onderzoek naar invoermaatregelen, zo zei hij maandag na overleg met EU-collega's in Brussel.

Verhagen was tevreden over de "forse stap voorwaarts" die de EU nu zet. Hij benadrukte dat hij verder zal ijveren voor een situatie waarin geen sprake meer is van gedwongen kinderarbeid.

Wereldwijd werken 200 miljoen kinderen. Van hen zijn 150 miljoen het slachtoffer van gedwongen kinderarbeid, slavernij, kinderhandel en prostitutie.

Verhagen denk niet dat handelsmaatregelen of importverboden in strijd zullen blijken te zijn met afspraken binnen de Wereldhandelsorganisatie WTO. Volgens hem kunnen de voorstanders zich beroepen op afspraken binnen de internationale arbeidsorganisatie ILO.

Hij ontkent ook dat maatregelen averechts zouden uitwerken. Volgens de CDA-minister heeft de dreiging van een Amerikaans importverbod in 1996 tegen Bangladesh geleid tot een verbetering van de situatie voor kinderen in dat land.

Congo eist sluiting Belgische consulaten

De ruzie tussen België en zijn vroegere kolonie Congo escaleert steeds verder. De Congolese regering wil nu dat België zijn consulaten in Congo sluit.

Vorige week besloot de Congolese president Joseph Kabila al zijn ambassadeur terug te roepen uit België, uit protest tegen kritiek van de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht.

Die zei onlangs dat België, dat ongeveer 200 miljoen euro per jaar aan Congo geeft, "niet alleen het recht, maar ook de morele plicht heeft om te zeggen wat er in Congo gebeurt, en dat gaat niet de goede richting uit".

Kabila en De Gucht hadden in april ook al ruzie gemaakt toen De Gucht met andere Belgische ministers Kinshasa bezocht. De Gucht uitte zich kritisch over het bewind van Kabila, die hem daarna arrogantie verweet en de relaties tussen België en Congo vergeleek met die van een meester en zijn slaaf.
Kabila: "België bemoeizuchtig"

Plasterk stimuleert hoger onderwijs allochtonen

Minister Ronald Plasterk van Onderwijs wil de resultaten van studenten van Turkse, Marokkaanse en Surinaamse afkomst verbeteren. Vijf hbo-scholen in de Randstad krijgen daarvoor dit jaar 4 miljoen euro. Dat bedrag loopt op tot 17 miljoen euro in 2011.

Dat heeft het ministerie van Onderwijs vandaag bekendgemaakt. Met het geld moeten de scholen ook vroegtijdige uitval onder deze groepen allochtonen tegengaan. Het gaat om de Haagse Hogeschool, Hogeschool Inholland, Hogeschool Utrecht, Hogeschool van Amsterdam en Hogeschool Rotterdam.

Israël en Hezbollah akkoord over gijzelaars

Israël en de Libanese sjiitische groepering Hezbollah hebben een deal gesloten over uitwisselingen van gijzelaars.

Israël is bereid vijf Libanese gevangenen te laten gaan en de lichamen van tien Hezbollah-strijders vrij te geven in ruil voor twee Israëlische militairen, aldus Israëlische bronnen vandaag in het Israëlische dagblad Haaretz.

Strijders van Hezbollah ontvoerden in juli 2006 twee Israëlische militairen, Ehud Goldwasser en Eldad Regev. De daaropvolgende oorlog tussen Libanon en Israël duurde 34 dagen en kostte aan ruim 1100 Libanezen en 160 Israëli's het leven.

"Samir Kuntar en zijn broers zullen snel weer bij jullie zijn", zei Hezbollah-leider Hasan Nasrallah maandag tegen duizenden aanhangers, die in Beiroet naar zijn speech keken op een scherm. Hij sprak over "positieve ontwikkelingen" binnen de komende dertig dagen.

Temperatuur schiet woensdag omhoog

Het KNMI meldt dat de temperatuur deze week een opmerkelijk snelle koers omhoog gaat maken. Lokaal kan het woensdag zelfs tegen de 30 graden worden. De warmte ontaardt waarschijnlijk in (onweers)buien, maar ook na de buien blijft het warm.

De broeierige lucht die wordt aangevoerd is afkomstig uit Afrika en staat garant voor hoge temperaturen tot op grote hoogte in de atmosfeer. In het noorden van Afrika is het nu tussen de 37 en 42 graden. Zondag noteerde In-Salah (Algerije) 43 graden, Abu Dhabi 43 graden, Riyadh 45 graden en Mekka 48 graden.

Zo warm zal het in Europa (gelukkig) niet worden. maar landen als Oostenrijk en Duitsland krijgen volgens de verschillende weerdiensten wel te maken met temperaturen tussen de 30 en 33 graden. Dat is in de buurt van de recordwaarden voor de maand mei.

Overigens is het in Nederland in mei wel eens flink warmer geweest dan 30 graden. Het KNMI noteerde op 25 mei 1922  in Gemert en Sittard 35,6 graden. In de Bilt werd het eind mei 1922 enkele dagen achtereen tussen 32 en 34 graden, de vroegste hittegolf ooit.

Mei 2008  wordt wel één van de warmste en zonnigste ooit. 

Bussemaker: Selectie embryo's bij borstkanker mag

Vrouwen met een zeer ernstige vorm van genetische borstkanker kunnen binnenkort voorkomen dat hun toekomstige kinderen dezelfde genetische afwijking meekrijgen. Staatssecretaris Jet Bussemaker van Volksgezondheid geeft deze vrouwen de mogelijkheid om embryo's met de afwijking uit te selecteren.

Dat heeft Bussemaker vandaag aangekondigd in het tv-programma Netwerk. Op dit moment is het verboden om na een reageerbuisbevruchting embryo's te selecteren alvorens deze in de baarmoeder van de vrouw te plaatsen. De staatssecretaris vindt dat dit "wel mogelijk moet zijn voor deze zeer specifieke groep".

Bussemakers voorganger Clemence Ross (CDA) stond onderzoek en selectie van embryo's bij kankerpatienten in mei 2006 niet langer toe, waarna er in het Academisch Ziekenhuis Maastricht mee werd gestopt. Bussemaker spreekt van een "zeer ernstig gen". "Dat wil je niet meegeven aan een kind dat je baart", zegt ze. Het medisch centrum in Maastricht moet de methode weer gaan toepassen, aldus de staatssecretaris.

Nederlandse toerist dood door busongeluk Turkije

Een Nederlandse toerist is vandaag in het westen van Turkije door een busongeluk om het leven gekomen. Dat meldde een woordvoerder van de ANWB.

Het ongeval gebeurde om vijf uur in de ochtend in de buurt van de badplaats Kusadasi. De bus, met daarin negen Nederlanders, was op weg naar het hotel toen hij van de weg raakte.

Over de identiteit van het slachtoffer en hoe het met de overige Nederlanders is, kon een woordvoerder van de ANWB vanavond niets zeggen. De ANWB doet namens de gezamenlijke alarmcentrales de hulpverlening en laat in eerste instantie bevriende hulporganisaties bij ziekenhuizen inventariseren hoe het er voor staat.

Morgen vertrekt een ANWB-ploeg met een arts, verpleegkundige en psycholoog naar het Turkse toeristenoord. Ook reist er dan iemand van de ANWB uit Athene naar Kusadasi.

Door dief gedrogeerde toerist overlijdt in Italië

Een Amerikaanse toerist is onder de trein gekomen en overleden nadat hij door een dief was gedrogeerd. Dat heeft de Italiaanse politie vandaag gemeld.

De toerist en zijn vrouw raakten op het station in gesprek met een Italiaan die hen cappuccino aanbood met slaappillen erin. Korte tijd later beroofde hij het stel. De Amerikaan werd de volgende ochtend wakker en liep in verwarde toestand naast het spoor. Daar werd hij door een trein gegrepen. De politie dacht eerst dat het om zelfmoord ging, maar de getuigenis van de Amerikaanse vrouw en de camerabeelden op het station hebben tot aanhouding van de Italiaanse verdachte geleid.

Somalische piraten kapen Nederlands schip

Somalische piraten hebben een vrachtschip gekaapt in de internationale wateren van de Golf van Aden. Het schip voert de Panamese vlag, maar is van de Nederlandse rederij Reider Shipping in Winschoten (Groningen). "De allereerste prioriteit is de veiligheid van de bemanning", luidde de verklaring vandaag van de eigenaren.

De bemanning bestaat uit vier Russische officiers en vijf Filippijnse matrozen. Het schip vertrok op 19 mei vanuit de Keniaanse haven Mombasa, aldus Keniaanse functionarissen. Sindsdien is er geen contact geweest. De MV Amiya Scan was onderweg naar de Roemeense haven Constanţa met een gedemonteerd booreiland.

Voorzitter EP: Europa heeft kernenergie nodig

De Europese Unie heeft kernenergie hard nodig als alternatief voor traditionele energiebronnen. Dat heeft de voorzitter van het Europees Parlement Hans-Gert Pöttering maandag gezegd.

De 27 lidstaten van de EU zijn verdeeld over het gebruik van kernenergie. Door kernenergie te gebruiken kan de uitstoot van het broeikasgas CO2 worden verminderd, maar blijft wel radioactief afval achter. Atoomenergie is daarom op de Europese top in Brussel vorig jaar niet opgenomen in de lijst van schone energiebronnen, zoals water- en windenergie. Op de top spraken Europese leiders wel af eenvijfde van de energie te winnen uit bronnen die geen CO2 produceren.

Vorige week stelde José Manuel Barroso, de voorzitter van de Europese Commissie, op een Europese top dat het gebruik van kernenergie nuttig zou zijn in de strijd tegen de uitstoot van CO2, maar dat iedere lidstaat zelf moet kunnen bepalen welke soort energie wordt gebruikt.

Illegale immigrantes stranden op manneneiland Athos

Vier vrouwelijke illegale immigranten uit Moldavië hebben een primeur beleefd door als eerste vrouwen in duizend jaar op het Griekse kloosterschiereiland Athos te zijn geweest. Monniken ontdekten zondagnacht vijf immigranten en belden de politie, die de Moldavische vrouwen van het mannenbolwerk afvoerde.

Samen met een mannelijke Moldaviër zouden de vier vrouwen met een speedboot van de Turkse kust vervoerd worden, maar de bestemming was hun niet volledig duidelijk. Ze hadden per persoon vierduizend euro betaald aan twee Oekraïense mensensmokkelaars.

Op de berg Athos op het gelijknamige schiereiland zijn twintig kloosters gevestigd waar geen vrouwen mogen komen. Zelfs vrouwelijke dieren worden geweerd van het complex, waarvan het oudste klooster uit de tiende eeuw stamt. Het vrouwenverbod is opgenomen in de Griekse grondwet en overtreding kan bestraft worden met een jaar gevangenisstraf.

Situatie Zuid-Afrika 'onder controle'

Het geweld tegen immigranten in Zuid-Afrika is afgenomen en de situatie is onder controle. Dat heeft de Zuid-Afrikaanse minister voor veiligheid Charles Ngakula maandag gezegd.

In het weekeinde waren er nog wel enkele geweldsincidenten, maar niet op dezelfde schaal als vorige week. Zondag werd in Durban een groep van vijf Mozambikaanse mannen aangevallen en ten noorden van de stad werd zaterdag een andere Mozambikaan in zijn hand geschoten.

Volgens Ngakula zijn inmiddels 56 buitenlanders vermoord en dertigduizend uit hun woningen verdreven. Duizenden verblijven in vluchtelingenkampen, na te zijn weggejaagd door met stokken en messen gewapende Zuid-Afrikanen. Duizenden zijn inmiddels teruggekeerd naar herkomstlanden als Mozambique en Zimbabwe.

De buitenlanders worden door sommigen verantwoordelijk gehouden voor de hoge criminaliteitscijfers in Zuid-Afrika en de slechte economische situatie waarin veel Zuid-Afrikanen verkeren. Velen zeggen dat de Zuid-Afrikaanse autoriteiten te laat hebben ingegrepen en bovendien te weinig hebben ondernomen om de buitenlanders te beschermen.

Alpenhuisjes in Gears of War 2 scans

Hét vervolg van het jaar voor Xbox 360 gamers moet toch wel Gears of War 2 zijn (al wordt er natuurlijk ook reikhalzend uitgekeken naar Fable 2), en daar zijn weer twee nieuwe scans van opgedoken.

In de eerste scan zien we onze grote vriend de Cole Train in een kettingzaagduel met een elitaire Locust-krijger, in de tweede scan zien we een close-up van een normale Locust.


Met dank aan Cyberia18 voor het melden in forum.

Miljoenensubsidie voor ethanol tankstations

Verkeersminister Camiel Eurlings wil voor tankstations met de alternatieve brandstoffen aardgas en ethanol zorgen. De bewindsman heeft maandag bekendgemaakt dat hij daarvoor 1,8 miljoen euro beschikbaar stelt.

Eurlings wil een landelijk netwerk van deze tankstations realiseren, zodat iedereen aardgas en ethanol kan tanken. Auto's die daarop rijden, stoten aanzienlijk minder CO2 uit. Bij aardgas ligt de uitstoot ruim 20 procent lager, bij ethanol 30 tot 80 procent.

Op dit moment bieden een paar tankstations deze brandstoffen al aan. Volgens het ministerie van Verkeer en Waterstaat groeit dat aantal gestaag. Eurlings wil deze groei versnellen door pomphouders en andere investeerders in tankstations voor alternatieve brandstoffen financieel te steunen.

FunX claimt landelijke FM-zender

Jongerenzender FunX wil na vijf jaar uitzending in de vier grote steden nu ook een landelijke FM-zender. Volgens de zenderleiding is de urbancultuur nu zo doorgedrongen in de rest van het land dat het populaire radiostation een zender met landelijke FM-dekking verdient.

Per brief vragen algemeen directeur Willem Stegeman en programmadirecteur Mezen Dannawi vandaag aan de Tweede Kamer om hun een nationaal FM-podium te geven.

Probleem is dat zo'n etherpakket momenteel niet beschikbaar is. Stegeman en Dannawi zijn daarvan op de hoogte, maar willen dat de politiek keuzes maakt waardoor die ruimte wel ontstaat. ''FunX op een landelijk ethernet was voor de politiek en de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) tot dusver een brug te ver. Ik kan en wil niet langer aan mijn publiek en medewerkers uitleggen waarom wij geen volwaardige positie in het publieke bestel mogen innemen'', aldus Dannawi.

[PLD] Barney verliest van Wade

Raymond van Barneveld is er niet in geslaagd de finale van de Premier League Darts te bereiken. Hij ging in de halve finale onderuit tegen james Wade.

Van Barneveld begon goed en won de eerste leg na een 156 finish. Hij kwam nog wel op een 4-1 voorsprong, maar bij een stand van 6-5 gooide hij drie keer mis op 25, waarna Wade de leg won. Wade won vervolgens de wedstrijd met 11-8.

In de finale, die later vanavond wordt gespeeld, treft hij Phil Taylor. Die had geen enkel probleem met Adrian Lewis, het werd 11-1.

[Upd] Punten F1-manager ronde 6

Na een spannende race in Monaco dit weekend is het weer tijd om de punten voor de F1-manager bekend te maken. Hieronder vind je de punten van de zesde ronde.

In de regen hadden veel coureurs problemen om de wagen door de nauwe straten van Monte Carlo te manouvreren. Dat mislukte voor David Coulthard, die daarna nog een kusje kreeg op de kont van Sébastien Bourdais. Andere uitvallers waren Nelson Piquet jr., Nico Rosberg en Adrian Sutil. De laatste werd aangetikt door Kimi Räikkönen, die zijn auto niet meer kon houden nadat hij begon met remmen. Omdat zij allen een crash meemaakten of schade hadden na een crash, ontvangen zij geen strafpunten.

Giancarlo Fisichella had al een gewisselde versnellingsbak, maar dat was nog voor de kwalificatietraining. In de race echter liet die hem in de steek, waardoor de motor van Force India 15 minpunten ontvangt. Ook David Coulthard werd bestraft voor het vervangen van de versnellingsbak, waardoor de Red Bull-motor 5 strafpunten krijgt. Räikkönen kreeg een drive throughpenalty omdat een van zijn wielen er nog niet goed op zat na het 'drie-minuten-signaal' voor de start: 10 minpunten voor de manager.

Goed, de punten voor de users. Er zijn deze race maar liefst 123 (!) mensen die 342 punten haalden. Dan volgen op de tweede plaats twee mensen met 322 punten, dan zijn er drie die 320 kregen. Op een vierde plek komen vijf mensen met 314 punten mogen bijschrijven. En dan zijn dertig mensen met 313 punten die op de vijfde plek zijn geëindigd. Die ga ik niet allemaal noemen, maar op de statspagina is het allemaal na te zoeken.

Bij de subleagues waren wel verschillende puntenaantallen. Voor deze ronde heeft NHL de beste zaken gedaan met 328 punten. Leiden Posse's Racing, vorige keer nog de eerste plaats, volgt op de tweede plaats met 323 punten. Daarachter komt A-Team met 312 punten, ! ! 00 Racing wist met 309 punten de vierde plaats te pakken. Daar net achter op de vijfde plek is dit keer Zoem! geëindigd met 308 punten.

In het algemeen klassement, dat helemaal doorelkaar is geschud, hebben we een gedeelde eerste plaats voor burnrubber en madkilo, beiden hebben nu 1378 punten. Zij worden gevolgd door Tourjour2, die 1371 punten heeft vergaard. De derde plek is momenteel voor hetgaatgoedzo die 1370 punten heeft, en de vierde plaats is voor sander04 met 1347 punten. Op de vijfde plaats staat nu ko3k met 1345 punten.

Het algemeen klassement bij de subleagues wordt aangevoerd door Leiden Posse's Racing, die nu 549 punten heeft gehaald. Op de tweede plaats komt NHL met 533 punten, de derde plaats is voor ! ! 00 Racing, die nu 528 punten heeft. De vierde plek is weer een gedeelde, Zoem! en EindhovenStyle, zij hebben nu 517 punten. En de vijfde plaats is voor ~~~~~~DLV~~~~~~, met 509 punten.

Dan wil ik jullie er nog wijzen dat het algemeen klassement voor de subleagues gebaseerd is op de afgelopen twee races. Er wordt nog gewerkt aan de puntenverdeling voor de eerste vier races. Als het zover is, zullen we je dat zeker laten weten!


Update
Er blijkt een rekenfout geslopen te zijn in de berekening voor de punten van de Force India-motor. Er worden 85 punten afgetrokken, terwijl dat er maar 15 zouden moeten zijn. We gaan dit zo snel mogelijk oplossen en het spijt ons voor het ongemak.


Let op! Je kunt je team nog aanpassen tot zaterdag 7 juni 0:01 uur.

Gamen kan leiden tot verhoogde creativiteit

Onderzoekers van Penn State University hebben gevonden dat het spelen van games kan leiden tot verhoogde creativiteit, mits de persoon of positief en energiek is of juist negatief en rustig.

De onderzoekers lieten een groep van 98 mensen Dance Dance Revolution spelen, op verschillende intensiteiten, en maten ondertussen de geleiding van de huid (dit is een maat voor de opwinding van een persoon). Na het "dansen" werden de deelnemers gevraagd naar hun stemming, of deze positief danwel negatief was, en werden ze aan een standaard creativiteitstest onderworpen.

Hieruit bleek dat zowel positieve opgepompte als negatieve rustige mensen significant meer creatief zijn, met de meeste creativiteit voor de negatieve mensen.

Professor S. Shyam Sundar legt uit dat negativiteit gecombineerd met een gebrek aan energie bij veel mensen leidt tot een meer analytische instelling, welke van pas is bij creativiteit.

Het doel van het onderzoek is om te achterhalen wat het is in games waardoor mensen meer creatief worden, om dit uiteindelijk toe te passen in klaslokalen of bedrijven.


Voel de creativiteit bruisen!

Binnenkort Halo 3 playlist update

Sinds Halo 3 uit is behoort de game al tot een van de toppertjes op multiplayer gebied. Elke dag spelen duizenden mensen de game. Om ervoor te zorgen dat het allemaal niet te snel gaat vervelen zijn er al twee mappacks uitgekomen, en zo nu en dan verschijnt er een playlist update. In juni wordt de volgende playlist update doorgevoerd. De complete lijst van toevoegingen vind je hieronder.

Hardcore

ADDED Head to Head (Ranked)

* 1vs 1 hopper
* Relies primarily on Duels-style Slayer (indicator over the head of the person with the high score)
* Smaller maps customized in Forge
* Low weighted instances of Oddball and KotH

UPDATED MLG

* v5 map variants added
* Forge map “Amplified” added for Slayer and KotH
* Blackout replaces Guardian as Oddball map
* Legendary not required on this playlist.

UPDATED SWAT

* ShWATguns variant added
* Shotty starts
* No shields, 150% damage resistance
* SWATball variant added
* SWAT style oddball
* 200 points to win
* SWAT 2 Flag variant added
* SWAT style Capture the Flag
* On The Pit and Snowbound
* Players can not return flags, returns after 15 seconds on its own.
* 3 Flags to win

Ranked

UPDATED Team Slayer

* Decreased weighting on BR start game types

UPDATED Team Objective

* Increased weighting on symmetrical map/gametype combinations, Example: Multi Flag on The Pit
* Increased weighting on asymmetrical map/gametype combinations, Example: 1 Flag on High Ground

UPDATED Ranked Big Team

* Ranked Big Team will be worth double EXP for the month of June
* All restrictions are being removed.
* Fixed bug from May Mid-Month update that made the playlist require Legendary (The June playlist will only require Heroic)
* If Ranked Big Team does not perform well this month, it may be retired in July.

Social

UPDATED Social Slayer

* Team Snipers “Score to Win” requirement increased to 50

DLC

UPDATED DLC Slayer

* Reintegrated Heroic Maps

UPDATED DLC Objective

* Increased focus on asymmetrical games on Avalanche, symmetrical games on Ghost Town
* Reintegrated Heroic maps

Double EXP Weekends (In order of appearance)

ADDED Rockets

* 8 Player FFA Insanity

UPDATED Grifball Spring League

* Bug fixes from the May version so that Carrier Damage Resistance is correct
* Bug fix so forced player color is correct when carrying the bomb.

UPDATED Team Snipers

* Score to Win requirements increased to 50 for slayer games

ADDED 3 Ball

* 4v4v4v4 Gametypes with 3 Oddballs

Protestgolf over dode kangoeroes in Canberra

Een week geleden viel het besluit dat vierhonderd kangoeroes afgeschoten moesten worden in Canberra, Australië. De hoofdstad ondervond hinder van de kangoeroes. Op een oud defensieterrein groeide de kangoeroepopulatie dusdanig, dat ze zeldzame diersoorten wegjaagden. Vorige week is men begonnen met het afknallen van de rondhopsende hoopjes geluk. "Dat gebeurt zo pijnloos mogelijk", meldt de regering.

Een internationale golf van verontwaardiging is het gevolg. Ex-Beatle Paul McCartney, die zich heden propageert als dierenvriend, protesteert heftig tegen "de zinloze slachting". Het verzet wordt geleid door Pat O'Brien, een bekende Australische milieuactivist, die wekenlang voor de ingang van het terrein heeft geprotesteerd. Hij en zijn beweging vragen om herplaatsing van de kangoeroes in een geschiktere omgeving. Dat wil de regering niet, omdat dat naar eigen zeggen 2,1 miljoen euro zou gaan kosten.

"Klinkklare nonsens", zegt O'Brien. Hij houdt zich al tientallen jaren bezig met kangoeroes, en raamt de kosten op 420.000 euro. "Het afschieten gebeurt verre van pijnloos, zoals de regering beweert. Het is een afschuwelijk bloedbad."

De klaagzang in Canberra is tamelijk bizar te noemen. Australiërs doden per jaar vier miljoen kangoeroes voor het vlees en de leer. Ze consumeren zelf, en exporteren naar de EU en Rusland. De wet staat in Australië toe dat babykangoeroes uit de buidel van de doodgeschoten moeder geplukt worden, waarna ze met het koppie tegen de trekhaak doodgeslagen worden.

Australiërs zijn overigens wel altijd snel met het veroordelen van de seizoensgebonden Japanse walvisvaart. "Het afschieten van kangoeroes in Canberra staat symbool voor de manier waarop Australië zijn dieren afslacht", zegt O'Brien. "Mensen snappen niet dat zoiets kan gebeuren in de hoofdstad van Australië."

Age of Conan: al 400.000 spelers

Funcom heeft trots laten weten dat Age of Conan een van de snelst verkopende PC titels ooit is. De afgelopen dagen hebben er al 400.000 mensen rondgewandeld door de wereld van Hyboria.

Het afgelopen weekend was Age of Conan dan ook een van de meest bezochte MMO's op het westelijke halfrond. De officiële websites kregen afgelopen weekend niet minder dan 2.2 miljoen bezoekers te verwerken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Funcom heeft verklaard nog veel meer te gaan verkopen van deze game.

Zoons Brandsteder uit ArenA gegooid

De beide zoons van Ron Brandsteder zijn weer eens betrokken geraakt bij een vechtpartij. Net als vorig jaar september schroomden ze niet hun vuisten te gebruiken. Het was zelfs zo erg, dat ze door uitsmijters uit de ArenA moesten worden verwijderd.

De 24-jarige Rick en de 22-jarige Robert waren in het Ajax-stadion aanwezig om hun vader weer eens te zien optreden. Na jaren van afwezigheid was het Gordon, Gerard en René, alias de Toppers, gelukt het fameuze duo Bonnie St. Claire en Ron Brandsteder weer samen op de planken te krijgen. Het tweetal bracht het prachtige duet 'Dokter Bernhard' ten gehore.

Rond kwart over twee 's nachts was het ineens raak. Een kameraad van de twee Brandstedertjes was aan het flirten met de dochter van een van de sponsoren. De charmeur liep echter een blauwtje, en liep ook nog eens een flinke klap op. Hierop brak een vechtpartij uit. Een toeschouwer die twee gekneusde ribben opliep, heeft de beveiliging ingeschakeld. Uiteindelijk waren er zes bewakers voor nodig om de ruziezoekers uit de ArenA de gooien.

Ten tijde van de knokpartij waren zowel de Toppers als Ron Brandsteder al naar huis. Tegen de twee zoons van de eens zo populaire presentator is geen aangifte gedaan. "De zoons van Ron hebben nog geprobeerd een vechtpartij te voorkomen. De beveiliging had geen overzicht wie wat deed en heeft de hele vechtende kluwen toen maar op straat gezet", verklaart Ricks manager.

 


Ron Brandsteder in betere tijden

FOK!radio: Protest tegen paddoverbod uitgebreid

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Je moet niet vreemd opkijken als er binnenkort op de meest vreemde plekken paddo's gaan groeien. Vanuit een luchtballon heeft de stichting Legalize! miljarden paddosporen verspreid over het hele land. Het was een ludiek protest tegen het dreigende verbod op de verkoop en het bezit van hallucinerende paddestoelen, waarover je al eerder op FOK! kon lezen. Maar wordt het ook nog serieus? Want de acties worden uitgebreid. En is het wel zo verantwoordelijk om overal paddosporen uit te strooien? En zijn we niet juist goed af met een verbod op paddo's? We gaan het vragen aan een van de initiatiefnemers van de stichting Legalize!. Luisteren dus, vanavond live vanaf 20:00 uur! Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc)  of op het FOK!forum.

Moeten paddo's verboden worden? Stem hier op de poll (rechts onder in beeld).

'Keep your friends close, but your enemies closer'. Misschien is dat wel de gedachte achter een opmerkelijke nieuwe mod van wie we de naam vanavond bekend gaat maken. Of misschien is het toch 'If you can't beat them, join them'. Het is in ieder geval iemand die al regelmatig met 'de leiding' op het FOK!forum overhoop heeft geleden. Diegene zat zelfs al ooit in de crew en ging niet zo vriendelijk weg. Wie het is en of hij / zij in het echt ook zo erg is en waarom diegene nu terug komt als mod, hoor je vanavond!

Je hoort ook de laatste nieuwtjes over FOK!. Natuurlijk kun je live tijdens de uitzending mee praten via ons irc-kanaal #fokradio, of op het FOK!forum . Het kan ook via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?

FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.

Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

Tweede Kamer wil geld van Herfkens terug

Een meerderheid in de Tweede Kamer vindt dat Nederland geld van oud-minister Eveline Herfkens moet terugvorderen. Het gaat om een huurvergoeding die Herfkens ten onrechte ontving als medewerker van ontwikkelingsorganisatie UNDP in New York.

Eerder vandaag werd bekend dat Herfkens bij haar aanstelling heeft getekend voor de ontvangst van de VN-regels, waarin stond dat zij geen vergoeding mocht ontvangen van de Nederlandse overheid. Onderzoek van de Verenigde Naties (VN) leverde echter geen bewijs op dat zij bewust de regels overtrad.

Politiek Den Haag is niet verrast over de conclusie dat zowel Herfkens, de VN als Nederland blaam treft. CDA, PvdA en SP vinden dat het kabinet geld bij Herfkens moet terugvorderen.

GroenLinks denkt dat dit juridisch niet haalbaar is en ziet meer in een bemiddelingspoging om te kijken of niet iets van het geld terug te halen valt. Ook de VVD denkt aan een schikking. De ChristenUnie stelt dat Herfkens een deel van de huurvergoeding van ongeveer 280.000 euro moet terugbetalen.

Dat Herfkens heeft getekend voor de ontvangst van de VN-regels, blijkt uit een brief die het hoofd van de ontwikkelingsorganisatie UNDP van de VN, Kemal Dervis, vorige week aan minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) heeft geschreven. Volgens Dervis had de Nederlandse regering moeten weten dat zij Herfkens geen huurvergoeding mocht geven.

Verhagen zei maandag dat hij de brief nog niet had gezien. Hij gaf wel toe dat ook zijn eigen departement blaam treft. "Het ministerie had de vergoeding niet mogen verstrekken en mevrouw Herfkens had ze niet mogen aannemen." Hij gaf toe dat ook zijn ministerie in strijd met de VN-regels heeft geopereerd. Desondanks wil Verhagen nog steeds onderzoeken of hij het geld kan terugeisen van Herfkens.

Van Persie traint nog apart

Het Nederlands Elftal heeft maandag de voorbereidingen op het EK voetbal hervat. Afgelopen weekend wist de ploeg van bondscoach Marco van Basten met 3-0 van Oekraïne te werken. Sander Boschker en Denny Landzaat trainden niet meer mee, omdat het duo te horen had gekregen dat ze waren afgevallen.

Robin van Persie was de enige speler die nog apart trainde. De aanvaller van Arsenal herstelt nog altijd van een blessure aan zijn dijbeen. Verder was de gehele selectie van Van Basten compleet. Edwin van der Sar en Wesley Sneijder voegde zich maandag bij Oranje.

Ook Jan Vennegoor of Hesselink, die zich vrijdag al even in Noordwijk liet zien, trainde maandag met de selectie mee. Van Basten zal de komende dagen nog één speler weg moeten sturen. Men verwacht dat een verdediger het veld moet ruimen. In dat geval zou het kunnen gaan tussen Mario Melchiot, die nog niet helemaal fit is, en Khalid Boulahrouz.

Bejaarde Tukker jat bagagedrager

Een 68-jarige man uit Almelo was vanochtend vroeg op pad om een onderdeel voor een fiets te scoren. Een getuige zag namelijk dat de man rond kwart voor vier vannacht een bagagedrager van een fiets sleutelde en meenam. De getuige alarmeerde direct de politie.

Deze kwam gelijk poolshoogte nemen en hield de man enige tijd later aan. De ouwe baas bekende gelijk de opmerkelijke diefstal. Helaas voor de man moest hij mee naar het bureau, alwaar hij pas in de loop van de dag weer mocht vertrekken.

Gotthard gecensureerd in Europese versie Singstar Amped

Op dit moment is Sony Computer Entertainment (SCE) hard aan het werk aan hun volgende telg in de Singstar-serie voor de PlayStation 2, genaamd Singstar Amped. De game zal vooral de wat zwaardere rock en metalen muziek bevatten waar je naar alle hartelust met mee kunt blèren.
Dit zal zijn met onder andere:

Audioslave
Bad Religion
Guns 'N 'Roses
Blink 182
Gotthard
Nirvana
Judas Priest
Mötley Crüe
Iggy Pop
Foo Fighters
ZZ Top

Ondanks dat rockers een stoer imago hebben, blijkt er toch iets niet door de beugel te kunnen. In de Europese versie van Singstar Amped zal namelijk het nummer 'Lift U Up' van Gotthard gecensureerd zijn. Een rokende 'sexy' vrouw zou niet door de beugel kunnen volgens SCE.

Bekijk hier de immens schokkende videoclip:

Vanaf augustus kunnen we gaan genieten van Singstar Amped.

Meisjes opgepakt na telefoongrap

Twee jonge meisjes van 14 en 16 jaar zijn in Marseille opgepakt door de politie vanwege een ‘geintje’. In hun omgeving is de twintigjarige Fatima verdwenen en overal hangen in de wijk posters. De twee jongeren belden een paar keer naar de ouders van Fatima, waarbij ze hun stem verdraaiden en steeds om hulp riepen. De telefoontjes waren steeds kort, maar toch heeft de politie hen weten te traceren. De beide meisjes zijn opgepakt en wachten hun vonnis af. Omdat ze beiden al meer op hun kerfstok hadden, worden zij binnenkort aan de rechtbank voorgeleid.

Fatima verdween twee weken geleden in Marseille. Zij had op 7 mei om drie uur 's middags afgesproken bij een metrostation met iemand die haar wellicht wilde aannemen als oppas. Fatima had een advertentie geplaatst waarin ze zichzelf als babysitter aanbood. Nadat zij in een Volkswagen stapte is er niets meer van haar vernomen.

[RG] Haase morgen pas in actie

Robin Haase zal zijn entree op Roland Garros met een dag moeten uitstellen. Een aantal partijen van maandag, waaronder die van de Nederlander, werden namelijk geschrapt door de regen.

Om 19:00 uur maakte de organisatie van het Franse toernooi bekend de eerste dag te beëindigen. In eerste instantie werden de partijen die nog niet waren begonnen, waaronder die van Haase, doorgeschoven naar dinsdag. Vervolgens wilde men wachten tot het droog zou worden.

Toch bleef het in de Franse hoofdstad regenen, waardoor het niet meer mogelijk was om de partijen die al bezig waren te hervatten.

Meer duidelijkheid over verwijderen Xbox Live Arcade games

Recentelijk heeft Microsoft in een interview heeft wat meer duidelijkheid gegeven over het zogenaamde 'delisten' van Xbox Live Arcade games:

quote
In the Aaron Greenberg interview he mentions that de-listed XBLA games can still be bought through the ''tell a friend'' link on marketplace. Also if you downloaded it in the past you can still re-download it. So they're not removing the files from their service - just the front end "store" of marketplace.

Dus in tegenstelling tot alle voorgaande berichten worden de games niet volledig gewist, maar slechts de "links" er naartoe. De reden waarom Microsoft tot dit besluit is gekomen blijft echter onduidelijk.

Autodieven ontsnapt na achtervolging

Vier autodieven zijn maandag ontkomen aan een achtervolging door de politie. Ze reden in een gestolen auto op de A16 richting Zwijndrecht, toen agenten van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) de achtervolging inzetten. Na een uur moest de zoektocht volgens de Zuid-Hollandse politie worden gestaakt.

Toen de bestuurder van de gestolen auto rond 15.00 uur de politie op zijn hielen kreeg, nam hij de afslag Zwijndrecht. De vier inzittenden ontvluchtten de auto vervolgens op de W. Snelliusweg. Er werd een helikopter ingezet om de daders op te sporen, maar dat mocht niet baten.

De politie zette de buurt af en kamde de omgeving uit. Volgens getuigen bevonden twee verdachten zich in een school, maar bij nader onderzoek bleek het om twee leerlingen te gaan. Rond 16.00 uur werd de zoekactie gestaakt. De gestolen auto, afkomstig uit Den Haag, is in beslag genomen.

Streekvervoer opnieuw plat

De buschauffeurs in het streekvervoer voeren morgen voor de twaalfde dag deze maand actie voor een betere cao. Ze rijden wel in de spits, maar niet daarbuiten. In de ochtend- en avondspits hoeft niet betaald te worden voor een rit.

De onderhandelingen over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst voor de ongeveer 12.000 werknemers in de branche liepen begin april vast. Woensdag en donderdag staan dezelfde acties als morgen gepland.

Als werkgevers en vakbonden deze week geen opening vinden in het conflict, volgen met ingang van volgende week maandag hardere acties. De vakbonden willen dan het werk helemaal neerleggen, voor onbepaalde tijd.

Zwijnen Veluwe opnieuw in beeld

Op de Veluwe is vandaag een nieuwe telling van het aantal wilde zwijnen van start gegaan. Medewerkers van de faunabeheereenheid, de provincie Gelderland en diverse natuurorganisaties gaan de komende twee weken op pad om het aantal wilde zwijnen in kaart te brengen.

De telling is nodig om vast te stellen of en hoeveel afschot er vanaf de zomer nodig is. Vorig jaar stonden de zwijnen in het middelpunt van de belangstelling omdat er toen 6000 stuks rondliepen, waar 800 stuks normaal is volgens jagers. De rechter verbood de omstreden drukjacht, omdat de noodzaak ervan niet bewezen was. Uiteindenlijk zijn tussen juli vorig jaar en afgelopen februari 4009 zwijnen afgeschoten.

Na de huidige telling bekijkt de faunabeheereenheid hoeveel zwijnen er afgeschoten kunnen worden. De provincie Gelderland moet daarvoor een ontheffing verlenen. Het jachtseizoen op de Veluwe begint in juli.

Eekhoorns bezetten Fins museum

Een openluchtmuseum in Helsinki heeft zijn bezoekers gesmeekt de rondlopende eekhoorns geen eten meer te geven. De tamme knaagdiertjes lopen door open deuren naar binnen, maken gaten in de muren en eten de tentoonstelling op.

Het museum over de traditionele Finse manier van leven heeft te kampen met een flinke toename van het aantal eekhoorns op het terrein. De knaagdiertjes leiden daar een ontspannen leven. Ze kunnen zich fijn nestelen in en rondom de gebouwen en ze kunnen hun voedsel makkelijk opbergen onder de daken. "We zagen een eekhoorn net zo lang aan dakbedekking trekken tot die losliet", aldus de conservator van het museum.

Het Seurasaari-museum is zeer populair onder dagjesmensen, niet in de laatste plaats vanwege de eekhoorns. Op het terrein staan tientallen huisjes, stallen, schuren en opslagruimtes.

Passagier luchthaven krijgt cannabis cadeau

Een vliegtuigpassagier die van het Japanse Narita Airport vloog, heeft ongemerkt een pakketje wiet van de douane gekregen. De douane stopte het gisteren in het zijvakje van zijn willekeurig gekozen koffer om te kijken of de drugshonden het zouden opsporen, aldus functonarissen vandaag.

De honden in Tokio wisten het in kranten gewikkelde blik niet te vinden en de dienstdoende douanebeambte vergat in welke koffer hij de cannabis had gestopt. "Ik weet dat het verboden is om bagage van passagiers voor deze doeleinden te gebruiken", zei de beambte. "Maar ik wilde de honden beter leren zoeken."

De douane hoopt dat de passagier de krap 150 gram drugs met een straatwaarde van omgerekend 6.000 euro, terugbrengt. In Japan is zowel hard- als softdrugs ten strengste verboden.

Songfestivalwinnaar naakt op internet

Songfestivalwinnaar Dima Bilan blijkt naast zingen nog iets goed te kunnen. Foto's van de Russische zanger zijn namelijk snel gevonden na even googlen. En die kiekjes zijn toch wel vrij pikant te noemen.

Gelijk na de finale van het Eurovisie Songfestival ging homosite Gaydick.com op zoek naar foto's van het zangtalent. Dolverrukt kwamen ze erachter dat Dima ooit eens naakt had geposeerd. Uiteraard zijn de foto's op het internet beland.

Vaderlandse homo's willen nu revange. Nu is gebleken dat Bilan waarschijnlijk veel stemmen uit homokringen heeft gekregen, willen de Nederlandse homo's volgend jaar Bob de Rooij laten afgaan.

Vooruit dames, kinky foto's van de Rus zijn hier te vinden. Sop ze!

[Giro] Klimtijdrit prooi voor Pellizotti

Franco Pellizotti is er in geslaagd om de zestiende etappe in de Giro d'Italia op zijn naam te schrijven. De Italiaan was de sterkste gedurende een 12,9 kilometer lange klimtijdrit naar Plan de Corones.

Alberto Contador eindigde maandag als vierde en wist een aantal tellen uit te lopen op zijn directe concurrent Riccardo Riccò. De kopman van Rabobank, Dennis Menchov, stelde vandaag teleur. De Rus had bijna twee minuten langer nodig dan ritwinnaar Pellizotti. Ook Danilo di Luca had een zwakke dag en verloor tijd op de concurrentie.

Morgen hebben de deelnemers van de Ronde van Italië een rustdag. Woensdag wordt de koers weer hervat met een 146 kilometer lange rit van Sondrio naar Locarno in Zwitserland.


Uitslag zestiende etappen:

#NaamPloegLandTijd
1Franco PellizottiLiquigasItalië00:40,26
2Emanuele SellaCSF NavigareItalië+ 0,06
3Gilberto SimoniDiquigiovanniItalië+ 0,17
4Alberto ContadorAstanaSpanje+ 0,22
5Riccardo RiccòSaunier DuvalItalië+ 0,30

Algemeen klassement:

#NaamPloegLandTijd
1Alberto ContadorAstanaSpanje68:47,31
2Riccardo RiccòSaunier DuvalItalië+ 0,41
3Gilberto SimoniDiquigiovanniItalië+ 1,21
4Marzio BruseghinLampreItalië+ 2,05
5Franco PellizottiLiquigasItalië+ 2,18

Joop Hiele terug bij Feyenoord

Joop Hiele keert terug bij zijn grote liefde Feyenoord. De 49-jarige Hiele gaat leiding geven aan de keepersacademie van de Rotterdammers.

Hiele zal zich in zijn nieuwe functie gaan bezig houden met de keepers uit de jeugdopleiding. Patrick Lodewijks blijft keeperstrainer van het eerste. Hiele kreeg onlangs te horen dat PSV, waar hij liefst negen jaar als keeperstrainer fungeerde, niet met hem door wilde gaan. Tussen 1977 en 1990 verdedigde Hiele het doel van Feyenoord in 381 officiële wedstrijden.

Zuidam naar Go Ahead Eagles

Middenvelder Jordy Zuidam zorgt voor een opvallende transfer binnen de Jupiler League. Hij verruilt FC Zwolle namelijk voor de grote rivaal Go Ahead Eagles.

Go Ahead Eagles en Zuidam zijn geen onbekenden voor elkaar. De 27-jarige middenvelder speelde als speler van FC Utrecht al eens anderhalf jaar in Deventer. Zuidam zocht na drie jaar FC Zwolle een nieuwe uitdaging en paste prima in het plaatje van Go Ahead Eagles. Trainer Andries Ulderink ziet in Zuidam zijn gewenste balafpakker, die het elftal in balans moet brengen. Zuidam tekende voor drie seizoenen.

Top of Flop: bek en dees

De Top of Flop van afgelopen woensdag haalde maar net een onvoldoende: "Fuck the pain away" van Peaches is een flop,  dus. Tinuzzz_Talpa verwoordde jullie mening als beste: "Flop, dat wijf is nog te lelijk voor Andries Knevel. Als je een geile clip wil hebben doe het dan in kleur met een mooie blonde dame. "

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met bek en dees, twee studentes uit Groningen die een eigen EK-liedje gemaakt hebben. Ze zingen over het minder prettige vooruitzicht om de komende weken avond aan avond samen met manlief naar het voetbal te moeten kijken: "voetbal met een vent".

Buizerd valt agent aan

Een buizerd heeft vanochtend in Varsseveld een motoragent aangevallen. De roofvogel beet de agent in zijn hand. Bij het incident sloeg de motor af en viel met agent en al ondersteboven. De motoragent raakte hierbij gewond aan zijn knie.

De agent reed vanochtend rond kwart voor elf in het Gelderse dorp. Ineens kwam er een buizerd uit de bosjes en belandde bij de agent op de benzinetank. Toen de motormuis wilde remmen, beet de roofvogel snel in zijn hand. Het dier heeft hierbij geen verwondingen opgelopen.

Mallya baalt van crash

Mede-eigenaar Vijay Mallya was zondag redelijk aangeslagen nadat Adrian Sutil door Kimi Räikkönen uit de race in Monaco getikt was. De Fin maakte na afloop wel netjes zijn excuses, maar dat levert Force India natuurlijk geen punten op.

Uiteraard zag Mallya wel hoe goed Sutil bezig was. "Dit was het meest trieste moment uit mijn autosportloopbaan. Het zou geweldig zijn geweest om in Monaco in de top vijf te finishen. Deze droom spatte echter vijf ronden voor het einde uit elkaar doordat Räikkönen met zijn Ferrari tegen de achterkant van Adrian reed. Adrian was bezig aan een briljante race en hij had zijn wagen enorm goed onder controle op de natte baan. Hij heeft nog maar eens laten zien dat hij een bijzonder getalenteerd coureur is."

"Ook het team leverde fantastisch werk, met de racestrategie en de afstelling. We hebben laten zien dat we veel vooruitgang hebben geboekt en dat we tegenwoordig een competitief team zijn. We hadden zeker punten kunnen scoren," aldus de Indiër. Zijn team wacht nog altijd op de eerste punten van 2008.

Zwerver verhuist mee met kraakpand

In de stad Groningen is vanmiddag onder toeziend oog van vele nieuwsgierigen een monument teruggeplaatst. Het monument, de Silo geheten, werd in 1999 150 meter verplaatst vanwege de bouw van een parkeergarage. Nu is het pand dus weer terug op zijn oorspronkelijke locatie. Samen met de illegale bewoner van het pand.

Drie jaar geleden was er namelijk een zwerver in het monumentje getrokken. Ondanks dat men hem sommeerde het gebouw te verlaten, bleef de man zitten waar hij zat. Terwijl 76 wielen het meer dan vijfhonderd ton zware gevaarte verplaatsten, dronk de zwerver binnen een paar blikken bier leeg en deed een dutje.

De Silo was eind vorige eeuw een geliefd poppodium. Na de restauratie zal het pand naar verluidt opnieuw een horeca- en cultuurfunctie krijgen.

Foto's van de verhuizing zijn hier te bekijken. Voor een videoverslag, klik hier .

Tekken 6 bevat meer characters dan ooit

Volgens de director van Tekken 6, Katsuhiro Harada, bevat Tekken 6 meer characters dan ooit tevoren. Het bevat in totaal 41 characters, waaronder er zes nieuw zijn. De characters uit Tekken 5: Dark Resurrection zijn uiteraard afwezig, maar de vechter Jinpachi Mishima is waarschijnlijk vroegtijdig met pensioen gegaan. Waarschijnlijk trok het vechten hem niet zo.

Bo, Leo, Miguel Caballero, Rojo, Zafina, Azazel en NANCY-MI847J (bonus) zijn de personages die je in Tekken 6 kunt verwelkomen. Eind 2008, kort na de release van Soul Calibur IV, moet Tekken 6 uitkomen voor de PlayStation 3.

FC Barcelona koopt Keita van Sevilla

Seydou Keita wordt de eerste aankoop van FC Barcelona in de komende transferperiode. De Malinees komt over van Sevilla FC, waar hij slechts één seizoen speelde.

RC Lens verkocht Keita afgelopen zomer aan Sevilla, na vijf seizoenen trouwe dienst. Bij de Champions League-deelnemer speelde de middenvelder zich al snel in de basis en was onder andere verantwoordelijk voor de comeback van de Andalusiërs in La Liga. Ondanks de interesse van diverse Engelse topclubs heeft Keita gekozen voor FC Barcelona, dat ¤14 miljoen voor hem neertelt.

"Seydou Keita heeft een contract getekend dat hem tot 2012 aan Barcelona bindt", meldde de Catalaanse club in een statement. Keita, die de waarschijnlijk vertrekkende Deco moet vervangen, hoopt zijn goede vorm mee te nemen. "Ik ben heel blij, want Barça is een grote club. Mijn keuze is belangrijk omdat ik aanbiedingen had van meer clubs, maar ik heb Barça alijd een mooie club gevonden. Ik hoop alleen dat ik mooie dingen kan laten zien in Barcelona, net als ik deed in Sevilla."

De 28-jarige Keita heeft een afkoopclausule van ¤90 miljoen in zijn nieuwe contract.

BMW onderzoekt problemen Heidfeld

Nick Heidfeld heeft dit jaar opvallend veel problemen met kwalificeren. Daarom gaat BMW-Sauber onderzoeken waar de problemen vandaan komen. In het onderlinge kwalificatieduel tussen Heidfeld en teamgenoot Robert Kubica staat het dit jaar 6-0 in het voordeel van de Pool.

Teambaas Mario Theissen omschrijft het probleem voor Heidfeld: "Nick heeft momenteel wat problemen in de kwalificatie. We moeten hem als team helpen om zo snel mogelijk uit dit dal te komen. Nick heeft vooral problemen om de banden op temperatuur te krijgen voor één snelle ronde. Op momenten dat Robert daar nog maar een beetje last van begint te krijgen, heeft Nick het meteen al heel erg moeilijk. Dit is iets wat we het hele seizoen al zien. Zodra hij zijn banden op temperatuur heeft, heeft hij nergens last meer van."

Hij vervolgt met: "Nick heeft van een bepaald element gewoon iets meer last dan Robert en we moeten ontdekken welk element dat is. Het is een kwestie van het verfijnen van de afstelling. Robert had vorig jaar een vergelijkbaar probleem. Toen hebben we ook samen naar het probleem gekeken en konden we met succes enkele tegenmaatregelen nemen."

Theissen verwacht dat de prestaties van Heidfeld zullen verbeteren en spreekt dan ook vertrouwen in de Duitser uit: "Nick zal de weg omhoog weer vinden. We weten hoe sterk Nick werkelijk is. Ik heb hem vaak onder druk zien staan en onder die omstandigheid presteert hij vaak het best. Ik weet zeker dat hij de situatie weer onder controle kan krijgen." Echter eist Theissen wel dat de prestatieverbetering van Heidfeld op korte termijn plaats moet vinden.

Eidos gooit al haar games op Steam voor een zacht prijsje

Wat moet je doen als je een groot aantal oude games hebt, maar ze gaan niet zo vaak over de toonbank? Dan gooi je het in een pakket, alleen neemt Eidos het idee om alles in een pakket te 'pleuren' misschien iets té serieus. Maar, dat maakt helemaal niet uit voor ons. Eidos heeft de 'Everything'-pack op Steam geplaatst voor maar $99,99. Het lijkt veel, maar omgerekend is dat ongeveer €65. Zie het lijstje met de betreffende games hieronder:

Battlestations: Midway
Commandos: Behind Enemy Lines
Commandos: Beyond the Call of Duty
Commandos 2: Men of Courage
Commandos 3: Destination Berlin
Commandos: Strike Force
Conflict: Denied Ops
Deus Ex: Game of the Year Edition
Deus Ex: Invisible War
Hitman: Codename 47
Hitman 2: Silent Assassin
Hitman: Blood Money
Infernal
Just Cause
Kane and Lynch: Dead Men™
Project: Snowblind
Rogue Trooper
Thief: Deadly Shadows
Tomb Raider: Anniversary
Tomb Raider: Legend

Nee, geen slecht lijstje inderdaad. Bij elkaar opgeteld kosten de games $390, maar Eidos vindt dat je er maar $99,99 voor hoeft te betalen. De 'Everything'-pack staat nu op Steam, en wie wil nou niet twintig aardig goede games voor de prijs van één PlayStation 3, PC of Xbox 360 spel?

'Uit JSF stappen kost minstens 450 miljoen euro'

Als Nederland besluit te stoppen met de ontwikkeling en de aanschaf van het Amerikaanse gevechtsvliegtuig Joint Strike Fighter (JSF), dan gaat daar minstens 450 miljoen euro mee verloren. Dat stelt een woordvoerster van Defensie vandaag naar aanleiding van een bericht in NRC Handelsblad.

Zij wijst erop dat in die berekening nog geen rekening is gehouden met de orders die het Nederlandse bedrijfsleven dan misloopt en de kosten die gemoeid zijn met de aanschaf van een ander gevechtsvliegtuig dat dan de huidige F-16's moet vervangen. Uiteindelijk zijn de kosten dan nog hoger, stelt Defensie.

De Staat heeft tot nu toe ruim 1 miljard euro voor de JSF uitgetrokken. In februari werd het totale budget voor de naar verwachting 85 nieuwe JSF's naar boven bijgesteld tot bijna 5,7 miljard euro.

Slimme meters komen in twee stappen

Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken houdt vast aan haar wetsvoorstel om alle huizen in Nederland te voorzien van 'slimme meters', die bestaande gas- en elektriciteitsmeters gaan vervangen. Ze zei vandaag in de Tweede Kamer dat dit in twee stappen zal gebeuren.

Er wordt een begin gemaakt in nieuwbouw en grootscheepse renovatieprojecten, zoals regels van de Europese Unie voorschrijven. Voor de rest van het land wordt invoering pas verplicht als de meters nog 'slimmer' zijn.

De CDA-bewindsvrouw kwam daarmee tegemoet aan haar eigen partij en aan de PvdA. De Kamerleden Diederik Samsom (PvdA) en Jos Hessels (CDA) eisten dat de meters ook registreren hoeveel stroom de consument zelf levert aan het net, bijvoorbeeld door zonnepanelen op het dak of nieuwe verwarmingsketels die ook stroom leveren.

De nieuwe 'slimme' meters zijn voortdurend op afstand uitleesbaar en bieden de leverancier van stroom en gas de mogelijkheid snel in te grijpen bij uitzonderlijk hoog gebruik. Ook gaan consumenten vaker informatie krijgen over hun verbruik. Vooral als dat gepaard gaat met besparingstips kan dat leiden tot een daling in het verbruik. De 'slimme' meter heeft het ook in zich om de wasmachine automatisch aan te zetten op een moment dat een lager stroomtarief ingaat of om apparaten uit te zetten als die langdurig op 'stand by' staan.

Archlord haalt de 500.000 spelers

Archlord, de gratis MMORPG, is over de half miljoen spelers heengegaan. Alhoewel de game oorspronkelijk voor de volle mep in de winkel lag, besloot Codemasters na tegenvallende cijfers de game geheel gratis te maken om te spelen. Winst zou gemaakt worden door micro-transacties. Blijkbaar een goede keuze geweest van Codemasters.

Om deze half miljoen spelers te kunnen herbergen, komt er binnenkort een nieuwe server bij. Dit is ook voor de komende 'content update Episode 3', waar Codemasters nog meer spelers mee verwacht te trekken. Archlord is gratis te downloaden op Archlord.com.

Vier doden bij bouw stadion Valencia

Bij werkzaamheden aan het nieuwe stadion van de Spaanse voetbalclub Valencia zijn vandaag vier bouwvakkers om het leven gekomen. Zij werden meegesleurd door een instortende stellage.

Een 38-jarige Boliviaan en een 24-jarige man uit Ecuador waren op slag dood na een val van ruim 15 meter hoogte. Twee Spanjaarden van 22 en 25 jaar raakten zwaargewond en overleden een paar uur later. De verhuizing naar het nieuwe onderkomen van de Spaanse bekerwinnaar staat gepland voor het seizoen 2009/2010.

Rebellen plegen aanslag op pijplijn Shell

Rebellen in de olierijke Niger-delta in Nigeria hebben vandaag een oliepijplijn van Shell opgeblazen. Een woordvoerder van het Nederlands-Britse bedrijf heeft dat bevestigd.

Volgens het bedrijf gaat het om een pijplijn bij de Shell-vestiging Awoba in de Niger-delta. De opstandelingen van de rebellengroep MEND stelden dat ze bij de actie elf Nigeriaanse militairen hebben gedood.

De exploitatie van de olievelden in Nigeria, die vooral in het zuidoosten liggen, begon in 1958. Nu zijn er veel internationale olieconcerns actief, waaronder Shell. De oliewinning gaat sinds bijna twintig jaar gepaard met maatschappelijk protest, vooral van inwoners van de Niger-delta. De overwegend militaire machthebbers hebben de afgelopen decennia gefaald de economie minder afhankelijk te maken van olie en daarmee van de sterk wisselende olieprijzen op de markt.

[MLB] Standen per 26-05-2008

Zondag was ‘Walk-off Sunday’ in de MLB. Maar liefst zeven wedstrijden werden gewonnen door een punt te scoren in de laatste inning of in de verlenging.

De Rays wisten in de negende inning de Orioles te verslaan, de Nationals versloegen de Brewers, de Pirates de Cubs in de elfde inning, de Dodgers de Cardinals, de Marlins de Giants, de White Sox versloegen de Angels en de Padres wisten een overwinning te behalen tegen de Reds. Met name die laatste was een prachtige wedstrijd. Bij het ingaan van de negende inning hadden de Reds nog een punt voorsprong, maar door een homerun van Scott Hairston werd het alsnog verlengen. In die verlenging scoorden beide teams in de dertiende inning nog twee runs en bleef het dus in evenwicht. Het duurde tot de achttiende inning voordat de beslissing viel. Een homerun van Gonzalez scoorde drie punten nadat de Reds geen punten wisten te scoren eerder in de inning.

Hieronder de standen.

American League

EastWLPCTSTRKHOMEROADL10
Tampa Bay Rays3020.600W319-811-127-3
Boston Red Sox3122.585L321-510-177-3
Toronto Blue Jays2725.519W314-1113-147-3
New York Yankees2525.500W514-1211-136-4
Baltimore Orioles2425.490L514-710-184-6

CentralWLPCTSTRKHOMEROADL10
Chicago White Sox2722.551W113-914-138-2
Minnesota Twins2525.500W116-129-135-5
Cleveland Indians2327.460L115-148-132-8
Detroit Tigers2129.420L113-149-155-5
Kansas City Royals2129.420L710-1211-172-8

WestWLPCTSTRKHOMEROADL10
Anaheim Angels3022.577L114-1116-116-4
Oakland Athletics3823.549W416-1112-125-5
Texas Rangers2626.500W112-1114-156-4
Seattle Mariners1822.353L611-137-203-7

National League

EastWLPCTSTRKHOMEROADL10
Florida Marlins2920.592W218-1211-86-4
Atlanta Braves2723.540L121-76-167-3
Philidelphia Phillies2824.538W113-1115-135-5
New York Mets2325.479L112-911-163-7
Washington Nationals2229.431W113-149-155-5

CentralWLPCTSTRKHOMEROADL10
Chicago Cubs2921.580L219-810-136-4
St. Louis Cardinals3022.577L117-1013-126-4
Houston Astros2923.558L115-914-146-4
Pittsburgh Pirates2326.480W215-119-153-7
Houston Astros2327.460L111-912-84-6
Cincinnati Reds2328.451L114-99-196-4

WestWLPCTSTRKHOMEROADL10
Arizona Diamondbacks3020.600W119-811-125-5
Los Angeles Dodgers2623.531W115-1111-126-4
Colorado Rockies2030.400W112-148-165-5
San Francisco Giants2031.392L211-159-163-7
San Diego Padres1933.365W111-148-194-6

[EK] Special: Tsjechië

In de aanloop naar het EK neemt FOK!sport elk deelnemend land onder de loep. Belangrijk: houd de Specials in gedachten, je hebt ze namelijk nodig voor de EK Pool! Gisteren schreven we al over Zweden.

Tsjechië
Tsjechië is de laatste jaren altijd bestempeld als een van de favorieten voor het EK. Dit jaar zal dat toch anders zijn en zullen ze meer als outsider gezien worden. De mannen van Karel Brückner waren er de afgelopen vier edities bij. Op het WK van 2006 in Duitsland geraakten ze niet door de eerste ronde. Het EK in Zwitserland en Oostenrijk wordt het laatste kunststukje van Brückner.

EK-geschiedenis
In 1960 toen het allereerste EK werd gehouden, waren ze er als Tsjecho-Slowakije al bij. Omdat er maar vier teams meededen en Tsjecho-Slowakije verloor van de Sovjet-Unie, bleef het dat jaar bij één wedstrijd. Vervolgens moest er tot 1976 gewacht worden voordat Tsjecho-Slowakije weer meedeed aan een EK. In de halve finale van dat jaar schakelden de Tsjecho-Slowaken Nederland door een 3-1 winst in de verlenging uit. In de finale werd er vervolgens na strafschoppen gewonnen van West-Duitsland. De winnende strafschop werd gemaakt door Antonín Panenka die met een stiftbal de West-Duitse keeper verschalkte. Ook in 1980 werd er deelgenomen aan het EK, waar inmiddels acht landen hun opwachting konden maken. Na in de poule tweede achter West-Duitsland te zijn geworden, won Tsjecho-Slowakije de kleine finale van Italië door strafschoppen. Na de splitsing van het land neemt Tsjechië sinds 1994 als zelfstandig land deel aan de kwalificaties voor het EK en WK. Bij het EK van 1996 geraakten ze in de finale die ze in de verlenging middels een golden goal van Oliver Bierhof met 2-1 verloren van Duitsland. Eerder werd in de halve finale nog met penalty’s gewonnen van Frankrijk. Op het EK van 2000 strandden ze al in een poule, waarin ook Nederland en Frankrijk ingedeeld waren. In 2004 lieten ze weer zien dat ze om de prijzen kunnen strijden. In de poule werd onder andere gewonnen van Nederland en Duitsland. In de halve finale verloren de Tsjechen de verlenging met 1-0 van de latere winnaar Griekenland door een goal van Dellas.

Road to…
Tsjechië was ingedeeld in een groep met Duitsland, Ierland, Slowakije, Wales, Cyprus en San Marino. Op papier een makkelijke groep, waarbij Tsjechië en Duitsland als favorieten golden. Tsjechië had dan ook een goede start door de eerste drie duels te winnen. Tegen Ierland werd er gelijk gespeeld om vervolgens thuis van Duitsland te verliezen. Ook de duels tegen Cyprus, 1-0 winst, en Wales, 0-0 uit, gingen moeizaam, maar vervolgens werden de overige duels gewonnen, waarbij de 0-3 uit overwinning tegen Duitsland het meest tot de verbeelding spreekt. Hierdoor wist Tsjechië nog voor Duitsland als eerste in de poule te eindigen.

De ploeg
De 23-koppige selectie van coach Brückner bestaat bijna geheel uit wat oudere spelers. Bekendste spelers uit de selectie zijn keeper Petr Cech, verdediger Marek Jankulovski en aanvaller Jan Koller. Ook zitten de oud-Ajacieden Tomás Galásek en Zdenek Grygera bij de selectie. Opvallende namen die ontbreken zijn Pavel Nedved en Tomás Rosický. Nedved heeft na het WK van 2006 bedankt voor de Tsjechische selectie en is voor het EK niet teruggekomen op zijn genomen besluit. Rosický is noodgedwongen afgehaakt voor het EK vanwege een knieoperatie.

EK 2008
Tijdens het EK is Tsjechië ingedeeld in poule A samen met Zwitserland, Portugal en Turkije. Hierdoor zal het op 7 juni de openingswedstrijd van het EK spelen tegen het gastland. Portugal is de duidelijke favoriet in deze groep. Hoewel Tsjechië op papier goede spelers heeft, is het niet uit te sluiten dat ze stranden in de groepsfase, omdat ze enkele dragende spelers missen en er een aantal toppers op leeftijd begint te komen. Het thuisland Zwitserland en grote onbekende Turkije zullen hartstochtelijk aangemoedigd worden, zodat ook zij kans maken op de tweede plaats in de groep. Echter heeft de tijd geleerd dat Tsjechië nooit onderschat mag worden. Nu Brückner na het toernooi afscheid neemt, zullen de mannen nog één keer alles voor hem en hun land willen geven.

'Neuken even zwaar als sporten'

Eén op de vijf mannen vindt presteren in bed net zo zwaar als het leveren van prestaties op het sportveld. Dat blijkt uit een onderzoek dat TNS NIPO heeft uitgevoerd in opdracht van Viagra-fabrikant Pfizer.

Bijna de helft van alle ondervraagde mannen stelt dat het leveren van prestaties in bed meer tussen de oren zit dan in het fysieke deel van de daad.

Volgens Pfizer rust er nog steeds een maatschappelijk taboe op het bespreekbaar maken van erectieproblemen. De fabrikant vierde vandaag in de Euromast in Rotterdam het tienjarig bestaan van de blauwe pil die mannen helpt in bed beter te presteren.

'Chelsea biedt recordsom voor Torres'

Roman Abramovic wil het transferrecord breken door Fernando Torres naar Chelsea te halen. De Britse media berichten dat de rijke Rus een bod van ongeveer 63 miljoen euro uit wil brengen. Hij was in 2003 ook al bereid om dit bedrag voor Thierry Henry te geven. Peter Kenyon wordt naar Liverpool gestuurd om het bod aan Liverpool voor te dragen.

Abramovic wil de club nieuwe impulsen geven na het ontslag van trainer Avram Grant en het waarschijnlijke vertrek van sleutelspelers. Didier Drogba en Ricardo Carvalho lijken in ieder geval te vertrekken. De ex-trainer van Chelsea maakte eerder dit seizoen een lijst met spelers die hij graag wilde hebben. Torres stond boven aan die lijst. "Er zijn mensen binnen Liverpool die hem voor de juiste prijs willen verkopen. Het enige struikelblok is: 'hoe verkoop je de transfer'."

Mede-eigenaar Tom Hicks zei onlangs wanhopig op zoek te zijn naar fondsen. Torres in één jaar voor het dubbele verkopen zou hem niet slecht uitkomen. De Portugees Jose Bosingwa, die inmiddels al gehaald is, stond ook op de lijst van Grant. AC Milans Kaká en Robinho van Real Madrid zijn de andere spelers die Abramovic graag wil hebben. De Milanezen willen graag Drogba, waardoor een ruil plus een geldsom in de maak lijkt.

'Madonna en Guy Ritchie ongelukkig'

Het glamoureuze koppel Madonna en Guy Ritchie lijkt steeds verder uit elkaar te drijven. Dat meldt de Britse krant Daily Mail. Zo oogde het echtpaar niet heel blij toen ze naast elkaar op de rode loper verschenen op het filmfestival in Cannes. "Guy wilde het liefst over zijn nieuwe project praten, maar Madonna corrigeerde hem en zei dat het om haar draaide", zegt een aanwezige.

Geruchten over een huwelijkscrisis doen al een poosje de ronde. De tien jaar jongere Guy lijkt zijn tijd vooral in de kroeg te willen doorbrengen, iets dat Madonna dwarszit. Toen een tv-presentatrice de zangeres vroeg waarom haar man niet aan haar arm verscheen op de loper, reageerde de Queen of Pop geïrriteerd. "Hij zit vast in een bar ergens. Terwijl ik werk, is hij aan het spelen."

De '4 minutes'-zangeres heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze moeilijk is om mee samen te wonen. Daarnaast zou Guy er moeite mee hebben dat hun zoon Rocco en Lourdes, de dochter van Madonna, zo lang op tournee zijn geweest met hun moeder. Verder zou hij in woede zijn ontstoken door het voorstel om een Indiaas meisje te adopteren.

Het koppel nam in oktober 2006 het Malawische kindje David Banda mee naar huis, waarvoor de adoptiezaak nog steeds loopt. Madonna vertrok meerdere malen naar het Afrikaanse land Malawi en nam daar de documentaire 'I am because we are' op, die tijdens het festival in Cannes werd vertoond. "Het mediacircus dat het koppel omringde door de controversiële adoptiezaak heeft een deuk in hun relatie achtergelaten. Een tweede kind adopteren ziet Guy niet zitten", zegt een anonieme bron tegen de krant.

De geruchten over de slechte relatie staken de kop op nadat de regisseur zijn vrouw niet vergezelde toen zij een plekje kreeg in de Rock and Roll Hall of Fame, eerder dit jaar. Ook tijdens het Tribeca filmfestival, waar 'I am because we are' in première ging, bewandelde Madonna de rode loper in haar eentje.

Een officiële verklaring van een woordvoerder voor het koppel, die in maart werd uitgegeven, ontkende dat de twee in een dalletje zitten. "Dat Madonna en Guy zich niet zo vaak in het openbaar hebben vertoond, betekent niet dat hun zevenjarige huwelijk op de klippen is gelopen. Ik kan bevestigen dat meneer en mevrouw Ritchie gelukkig getrouwd zijn."

Madonna komt met haar 'Sticky & sweet'-tour op 2 september naar de Amsterdamse Arena. Ze scoorde onlangs een wereldhit met de single '4 minutes', die ze samen met Justin Timberlake opnam. Voor haar nieuwe album 'Hard candy' werkte de hitartieste samen met Timbaland, Pharrell en Kanye West.

[RG] Federer naar tweede ronde

Roger Federer heeft op Roland Garos gemakkelijk de tweede ronde bereikt door te winnen van de Amerikaan Sam Querry. De Zwitserse nummer één van de wereld won met 6-4, 6-4 en 6-3.

Federer had anderhalf uur nodig om af te rekenen met de 20-jarige Amerikaan en was na afloop opgelucht: "Er ligt altijd wat extra druk op zo'n partij in de eerste ronde, maar het ging goed." In de volgende ronde neemt de Zwitser het op tegen de Belg Kristof Vliegen of de Spanjaard Albert Montanes.

Verdwenen hart Tilburgse blijft mysterie

Het mysterie van het verdwenen hart van de in 1999 overleden Tilburgse Denise Schouten blijft onopgelost. Justitie heeft dat vandaag bekendgemaakt na een onderzoek van tien maanden door de rijksrecherche.

Denise Schouten overleed in december 1999 nadat ze in een bar een 'muf' drankje had gedronken. Tijdens of na de sectie op het lichaam zijn het hart en organen van de jonge vrouw waarschijnlijk verwisseld. Haar familie deed vorig jaar aangifte omdat het Nederlandse Forensisch Instituut die fouten zou hebben gemaakt.

Waar de verwisseling van het lichaamsmateriaal heeft plaatsgevonden is niet meer te achterhalen, laat justitie vandaag weten. Wel blijft het Openbaar Ministerie erbij dat Denise Schouten niet door een misdrijf om het leven is gekomen. Drie laboratoria komen tot de conclusie dat zij is overleden door hartfalen.

Bij de contra-expertise op verzoek van de ouders zijn wel administratieve en slordige fouten gemaakt, aldus justitie. Omdat het niet gaat om strafbare feiten, zal niemand worden vervolgd.

Homo's willen Bob de Rooij naar Songfestival

Paul de Leeuw moet Nederland volgend jaar vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, als het aan de bezoekers van de website van de Gay Krant ligt. Van de stemmers gelooft 29 procent dat De Leeuws typetje Bob de Rooij het goed zou doen op het jaarlijkse liedjesfestijn.

Ook Adje, de sidekick van De Leeuw in zijn programma Mooi! Weer de Leeuw, zou volgens de bezoekers van de site hoge ogen gooien. Hij kreeg 27 procent van de stemmen. Het trio Luv', met onder anderen Patty Brard, was goed voor 20 procent van de stemmen. Eddy Wally, travestiet Dolly Bellefleur, Sugar Lee Hooper en Corry Brokken waren de overigen op wie gestemd kon worden.

De 53e editie van het Eurovisie Songfestival werd zaterdag gewonnen door de Russische zanger Dima Bilan met het nummer 'Believe'. Hind, die Nederland vertegenwoordigde met het nummer 'Your heart belongs to me', werd dinsdag vroegtijdig uitgeschakeld. Toen was de eerste halve finale van het festival.

'Hiddink blijft in Rusland'

Volgens Cees van Nieuwenhuizen is er geen enkele mogelijkheid dat Guus Hiddink naar Chelsea vertrekt. Dat zei de zaakwaarnemer van de bondscoach van Rusland in The Times.

Hiddink is één van de favorieten om de onlangs op straat gezette Avram Grant op te volgen bij de verliezend Champions League-finalist. Grant was slechts acht maanden in dienst als hoofdtrainer bij de Londenaren, nadat José Mourinho opstapte. Van Nieuwenhuizen meent echter dat er geen sprake kan zijn van een mogelijk vertrek van Hiddink.

"Guus gaat echt niet naar Chelsea", aldus Van Nieuwenhuizen in The Times. "Het is gewoon geen optie, en is dat nooit geweest. Guus is de coach van Rusland en zal dat blijven tot en met het WK van 2010." Hiddink heeft een goede onderhouding met Chelsea-eigenaar Roman Abramovich. Bovendien is de Russische miljardair nu al medeverantwoordelijk voor het salaris van de Nederlander als bondscoach. Dit voedt de geruchten dat de trainer uit Varsseveld alsnog naar Chelsea zal gaan.

Volgens de Engelse pers zijn onder meer ook Mourinho en Frank Rijkaard kanshebbers op de positie als trainer bij the Blues.

Betreed de Mad World website op eigen risico

Het spel Mad World is vanuit het niets opgedoken en sindsdien hebben we al een aantal keer meer tipjes van de sluier gekregen. Nu is ook de officiele website beschikbaar, waarop we uitleg krijgen over de gekozen stijl, bevestiging van een release in onze contreien en kun je de trailer en de screenshots nog eens op je gemak bekijken. Klik hier om de Mad World website te bezoeken, mits je oud genoeg bent uiteraard.

Mad World is een spel dat volledig zwart-wit is, op het bloed na. Dit is gedaan om het geweld nog meer van je scherm af te laten spatten. Het spel staat gepland voor een release in het eerste kwartaal van 2009 exclusief voor de Nintendo Wii.

Politie weigert lift, maar pakt wel rijbewijs af

Een dronken en hongerige man die de politie in het Zuid-Hollandse Nieuw-Lekkerland om een lift naar een pizzeria vroeg, heeft zondagavond uiteindelijk zijn rijbewijs moeten inleveren.

Twee surveillerende agenten werden op de Hoogaarslaan gewezen op een man die wankelend in zijn auto was gestapt. De auto bleek geparkeerd bij de kruising van de Lekdijk en de Middelweg. Toen een agent poolshoogte ging nemen, stapte de bestuurder uit en beloofde dat hij niet ging rijden. Hij zou bij een vriend slapen.

Toen de agent weer weg wilde gaan, vroeg de 33-jarige man uit Nieuw-Lekkerland of hij hem naar een pizzeria wilde brengen. Hij had honger. De man kreeg echter geen hulp. Wel besloten de agent en zijn collega hem in de gaten te houden. Toen ze na een rondje surveilleren terugkeerden, was de auto van de dronken man verdwenen. De agenten vonden de auto terug bij een pizzeria aan de Hoogaarslaan. De bestuurder bleek vijf keer zo veel gedronken te hebben als is toegestaan en moest zijn rijbewijs inleveren.

Tijd splits je niet, je zaagt er doorheen in TimeSplitters 4 scans

Developer Free Radical maakte furore met zijn TimeSplitters reeks. Onlangs maakten ze een stap weg van de cartoony look van TimeSplitters en gingen ze de meer realistische kant op met Haze. Dit spel werd volgens de eerste reacties niet de topper die het had moeten worden en volgens fans was er niet aan af te zien dat dit uit dezelfde stal kwam als die geniale shooter reeks. Alsof Free Radical iedereen op haar wenken wil bedienen hebben ze nu hun eerste karakter laten zien door middel van onderstaande artworks. Het gaat om een oude bekende en ze komt terug in een nieuw...uhhmm...'jasje'.



Helaas is er naast de onthulling van deze look niets bekend over het spel, behalve natuurlijk de bevestiging dat er druk aan gesleuteld wordt.

Man straatracet met peuters op achterbank

Een 26-jarige inwoner uit Hoorn met vermoedelijk het verantwoordelijkheidsbesef van een pakje boter, is gisteren in Almere zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man was aan het straatracen met een inwoner van Almere. Op de achterbank van de Hoornaar zaten twee peuters van 1,5 en 3 jaar oud.

Tijdens de race trokken beide automobilisten op tot rond de 130 kilometer per uur, op een 80 kilometer weg. Ook de Almeerder moest zijn rijbewijs inleveren. Een politiewoordvoerder wist niet te zeggen of de man uit Hoorn de vader is van de kinderen.

Ninja Gaiden II videos tonen de bazen van de club

Je hebt spellen waarin je eindbazen hebt van minder formaat. Je hebt spellen met eindbazen die ongeveer van jouw formaat zijn en je hebt natuurlijk eindbazen waarvan het vingerkootje even groot is als jouw hele gestalte. Ninja Gaiden hoort natuurlijk bij die laatste en in onderstaande videos zie je stukjes van twee eindbaasgevechten uit het spel. Er zitten naast het zien van deze bazen en mogelijk enige tactieken geen spoilers in, maar wil je straks verrast worden dan moet je natuurlijk van die play knop afblijven.






Tot slot nog een derde video, waarin we nog wat lekkere vechtpartijen zien.




Vanaf 6 juni ligt Ninja Gaiden II in de winkels voor de 360. Team Ninja heeft bekend gemaakt dat dit de laatste Ninja Gaiden wordt, wat wil zeggen dat er geen andere consoles worden aangedaan en er geen derde deel komt.

Gordon Ramsay wil Mount Everest op

Chef-kok Gordon Ramsay is hard aan het trainen om volgend jaar de Mount Everest te kunnen beklimmen. Maar zijn gezondheid laat tijdelijk te wensen over: hij kampt met een maagzweer, die volgens hem ontstaan is door te veel 'smerig' eten. Dat meldde het Britse blad The Sun vandaag.

"De Everest is altijd mijn droom geweest, ik moet en zal het halen. Als je ouder wordt, dan krijg je steeds minder de kans om je eigen fysieke grenzen te verkennen." Ramsay (41) kampte vroeger met overgewicht maar ging lijnen toen hij zichzelf als dikke kok op tv zag. Sindsdien loopt hij ook marathons.

De niet altijd even subtiele Michelin-chef wijt de maagzweer aan het verschrikkelijk slechte eten dat hij moest nuttigen voor zijn serie Kitchen Nightmares. Daarin helpt hij slechtlopende restaurants, maar moet hij wel eerst het daar geserveerde eten proeven. "Ik zweer het, ik ben daar echt f.... kwaad over."

[upd] Ramen ingegooid bij Job Cohen

Bij de ambtswoning van de Amsterdamse burgemeester Job Cohen zijn dit weekend diverse ruiten ingegooid. Ook een aantal ramen van een gebouw van woningcorporatie De Key ging aan diggelen.  Tevens werden ramen ingegooid van het stadhuis.

De ramengooi-actie komt voort uit ongenoegen in de krakerswereld over de ontruimingen van een aantal kraakpanden zaterdagochtend aan de 1e Oosterparkstraat in Amsterdam-Oost. Die panden zijn eigendom van De Key.

Bij de ontruimingen, die volgden op gevechten tussen de politie en krakers na  klachten over geluidsoverlast, werden 51 krakers gearresteerd. Veel van hen zijn afkomstig uit Engeland, Italië en Oostbloklanden als Polen.

Op de linkse actiesite Indymedia wordt het ramengooien geclaimd, onder de strijdkreet ''Zij hebben de macht, wij hebben de nacht!  Kraken gaat door''.  Ook staat er een verslag over de ontruiming.

De schade aan de ambtswoning van Cohen valt overigens mee, omdat de ramen daar zijn voorzien van gepantserd glas.

Update: 14.19 uur
Burgemeester Cohen vindt dat de krakers met het ingooien van de ramen, hun eigen ruiten hebben ingegooid, zo meldt de hoofdstedelijke zender AT5. Volgens Cohen heeft het vernielen van ramen "niets met kraken te maken''.

Een reactie op Indymedia stelt dat Cohen zich eerst maar eens moet verdiepen in de geschiedenis van de kraakbeweging, voordat hij zoiets zegt. Zogenaamde 'scherventochten', zoals krakers het vernielen van ramen noemen, zijn namelijk een al decennia oude traditie in Amsterdam.

Het Parool schrijft vandaag dat de politie bij de ontruimingen van de kraakpanden aan de 1e Oosterparkstraat op een aantal wapens is gestuit:  twee honkbalknuppels, een klewang (kapmes), een ploertendoder, twee vlindermessen, een gaspistool, twee busjes pepperspray, scherpe munitie, een boksbeugel, een schietpen voor waarschuwingspijlen en een stuk hout met een handvat en spijkers.

Commissaris Hans Schönfeld noemt de vondst van de wapens afschuwelijk. ''Dit is crimineel en heeft niets met de oorspronkelijke doelstelling van kraken te maken. Waar zijn de krakers mee bezig?''

Van de 51 gearresteerde krakers waren er maar 16 Nederlander. De overige arrestanten komen uit Turkije, Italië, Griekenland, Polen, Brazilië, Zuid-Afrika, Tsjechië, Duitsland en Ierland. Krakerswoordvoerder David is boos over deze berichtgeving: ''De meesten zijn burgers van de EU. Ze zijn hier niet illegaal en hebben recht op een woning. Als ze hun mond opendoen, worden het opeens vervelende buitenlanders.''

Dat Cohens ambtswoning is belaagd, komt voort uit frustratie en ongenoegen, aldus David. ''Cohen heeft duidelijk een fout gemaakt.'' De panden hadden volgens hem niet zomaar mogen worden ontruimd, omdat ze naar mening van de krakersbeweging nog niet op de nominatie stonden om ontruimd te worden.

Ferrari teleurgesteld

Stefano Domenicali was op zijn zachtst gezegd ontstemd over de race in Monaco. Beide Ferrari's gingen vanaf de eerste startrij van start, maar die plekken waren ze snel kwijt.

Felipe Massa hield de schade beperkt door na diverse foutjes derde te worden. Kimi Räikkönen wist geen punten te behalen en werd negende. "We kunnen niet ontkennen dat we zeer teleurgesteld zijn over de negatieve uitkomst van deze race", aldus de teambaas van Ferrari. "Het was een combinatie van fouten van onze kant en gewoon pech. De race begon al niet goed, toen we een fout maakten bij het prepareren van Kimi's wagen op de startopstelling, wat hem een drive through penalty opleverde."

Helaas voor Ferrari zat hem in de pech (de drive trough, red.) die de Fin had niet meteen de sleutel voor succes. "We schakelden vervolgens over naar een een-stop-strategie, omdat we dachten dat het zou blijven regenen, maar dat bleek niet het geval. Achteraf gezien is het gemakkelijk om te zeggen dat we andere beslissingen hadden moeten nemen. Het is gewoon een feit dat we niet op alle punten op onze gebruikelijke, hoge niveau hebben gepresteerd."

Toch is Domenicali tevreden over de eerste zes races van 2008. "Over het geheel genomen zijn we echter wel tevreden over het eerste deel van het seizoen. We hebben vier races gewonnen en we hebben vier pole postions behaald. In het constructeurskampioenschap hebben we bovendien de leiding nog stevig in handen en in het rijderskampioenschap doen Kimi en Felipe nog mee. We moeten ons nu zo goed mogelijk voorbereiden op de Grand Prix van Canada."

Partizan Belgrado kampioen van Servië

Voor de twintigste keer is Partizan Belgrado kampioen van Servië geworden. Een 1-0 overwinning op Napredak Krusevac was met nog één speelronde te gaan voldoende voor de titel.

Rode Ster Belgrado, vorig jaar kampioen, kwam tegen Hajduk Kula niet verder dan een 1-1 gelijkspel en zag daardoor het gat met rivaal Partizan groeien tot vijf punten.

Eerder wist Partizan Belgrado al beslag te leggen op de nationale beker.

Scheidsrechters EK op 5 juni bekend

Op 5 juni zullen de twaalf EK-arbiters, onder wie Pieter Vink, te horen krijgen welke wedstrijden ze in de groepsrondes van het Europees Kampioenschap voetbal zullen fluiten.

"In totaal zijn er 24 wedstrijden in de eerste ronde. Als er geen gekke dingen gebeuren, verwacht ik dat iedereen twee duels leidt”, aldus Vink die geen duidelijke voorkeur heeft. "Een van de twee thuislanden zou leuk zijn, of een topland als Duitsland. Het is ook mogelijk dat ik een wedstrijd van Rusland of Polen moet doen”.

Vink zal tijdens de wedstrijden die hij moet leiden worden bijgestaan door de Nederlandse grensrechters Adriaan Inia en Hans ten Hoove.

De twaalf EK-scheidsrechters:

Konrad Plautz (Oos) - Franck de Bleeckere (Bel) - Howard Webb (Eng) - Herbert Fandel (Dui) - Kyros Vassaras (Gri) - Pieter Vink (Ned) - Roberto Rosetti (Ita) - Tom Henning Ovrebo (Noo) - Lubos Michel (Slw) - Manuel Enrique Mejuto Gonzalez (Spa) - Peter Fröjdfeldt (Zwe) - Massimo Busacca (Zwi)

Deense versterking voor FC Utrecht

FC Utrecht heeft Michael Silberbauer voor drie seizoenen vastgelegd. De Deen is afkomstig van FC Kopenhagen, waar zijn contract afloopt. De 26-jarige middenvelder maakte in 2000 zijn profdebuut bij Aalborg en verkaste drie jaar later naar Kopenhagen.

Rafael Coelho is momenteel op proef bij FC Utrecht. De 20-jarige aanvaller, afkomstig van het Braziliaanse Figueirense, probeert een vast contract af te dwingen in de Domstad. Afgelopen zaterdag deed hij mee in een oefenwedstrijd tegen SC Woerden. Utrecht won met 5-3 en Coelho scoorde driemaal.

Rechtbank bezoekt café schietpartij

De Officier van Justitie, politie en rechters hebben vandaag een bezoek gebracht aan café Familia in Amsterdam. In de kroeg bracht een 44-jarige ex-freefighter in de nacht van 25 januari een handgranaat tot ontploffing. Een bezoeker van het café schoot de freefighter daarop dood.

De zogeheten schouw door de rechtbank had plaats in het kader van het strafproces tegen de schutter, de 37-jarige Geoffrey N. Hij zegt dat hij de ex-freefighter, Rick Holshuijsen, wel heeft móeten uitschakelen, omdat er anders doden zouden zijn gevallen. Holshuijsen zou na het laten ontploffen van de granaat een of meer gewonde cafégasten hebben mishandeld. N. raakte vervolgens met hem in gevecht.

In de loop van de worsteling met de boomlange Holshuijsen, die door excessief drank- en drugsgebruik door het dolle heen zou zijn geweest, trok N. zijn wapen en vuurde vijf kogels op zijn tegenstander af, met fataal gevolg. Twaalf mensen raakten door de explosie van de granaat gewond, van wie een aantal zeer ernstig. N. meldde zich enkele dagen na het incident bij de politie.

Volgens zijn advocate Bénédicte Ficq heeft N. uit puur lijfsbehoud, zowel van zichzelf als van anderen, geschoten en moet hij worden ontslagen van rechtsvervolging. Justitie is vooralsnog allerminst overtuigd van N.'s lezing. Het proces tegen N. zal op 4 augustus plaatsvinden.

Café Familia, dat op last van burgemeester Job Cohen de deuren heeft moeten sluiten, was maandag aan het zicht onttrokken door enkele zwarte schermen, die door de politie voor de gevel waren geplaatst. Van de schouw was voor buitenstaanders dan ook niets waar te nemen.

[RG] Jankovic naar tweede ronde

Jelena Jankovic heeft zich op de tweede dag van Roland Garros weten te plaatsen voor de volgende ronde. De 23-jarige Servische was met 7-6 en 6-2 te sterk voor de Roemeense Monica Niculescu.

De Roemeense, die haar debuut maakte in Parijs, wist zich kranig te verweren. Ze wist in de eerste set terug te komen van een 0-3 achterstand, en ze boog pas in de tiebreak voor Jankovic. De tweede set brak ze Jankovic gelijk, maar die wist dat snel weg te poetsen. Daarna kende ze weinig problemen meer met de nummer 86 van de wereld.

Ex-dictator Mengistu ter dood veroordeeld

Het hooggerechtshof van Ethiopië heeft ex-dictator Mengistu Haile Mariam vandaag bij verstek ter dood veroordeeld. Zeventien andere hoge functionarissen van zijn voormalige marxistische bewind kregen dezelfde straf.

Luitenant-kolonel Mengistu regeerde Ethiopië van 1974 tot 1991 met harde hand. Vooral in de jaren 1977/78, bekend als de Rode Terreur, trad hij hardhandig op. Volgens de uitspraak heeft hij duizenden onschuldige mensen laten doden. Mengistu leeft in ballingschap in Zimbabwe.

Leeds United blijft derdedivisionist

Leeds United speelt ook volgend seizoen in de League One, het derde profniveau in Engeland. In de allesbeslissende play-offwedstrijd om promotie naar de Championship verloren The Whites gisteren met 1-0 van Doncaster Rovers.

In de reguliere competitie eindigde Leeds, halve finalist in de Champions League in 2001, als vijfde. Dat was nog knap, want ze kregen vijftien punten aftrek omdat de club de financiële huishouding niet helemaal op orde had.

Nottingham Forest, tweevoudig Europa Cup 1-winnaar, wist wel te promoveren door in de reguliere competitie als tweede te eindigen.

Hamilton had geluk

Lewis Hamilton heeft geluk gehad dat er in Monaco niet langer geracet hoefde te worden. McLaren-baas Martin Whitmarsh zei namelijk dat een band leek bleek te zijn bij controle van de auto na afloop.

De race duurde zoals de regels voorschrijven maximaal twee uur, waardoor er maar 76 in plaats van 78 rondjes gereden werden. "Er waren wat beschadigingen aan de vloer, maar dat viel nog wel mee. Hij had ook nog eens een lekke band in de uitloopronde, waarschijnlijk veroorzaakt door de brokstukken van Nico's (Rosberg, red.) ongeluk. We hebben daar erg veel geluk gehad," aldus Whitmarsh over hoe de McLaren van de nieuwe leider in de WK-stand er na de race uitzag. De bodem raakte beschadigd toen Hamilton de vangrails raakte en zijn band kapot reed.

Alonso: "Ik zat fout in Loews"

Dat Nick Heidfeld een verloren race reed in Monaco was met name aan Fernando Alonso te verwijten. De Spanjaard heeft dat ook eerlijk toegegeven in de Spaanse media.

Bij het ingaan van de Loews-hairpin zette Alonso zijn Renault naast de BMW van Heidfeld maar er was gewoon te weinig ruimte. Beide heren raakten elkaar, waarna de Duitser in de rondte ging en bij het wegrijden over de voorvleugel van Alonso reed. Heidfeld had een lekke band en wat schade aan de sidepod, de tweevoudig wereldkampioen moest een nieuwe voorvleugel halen.

Tijdens een gesprek met AS, een Spaanse krant, zei de man uit Oviedo er het volgende over: "De race begon goed, maar toen ik bij het Casino aankwam, kreeg ik last van aquaplaning en gleed ik tegen de vangrails. Diezelfde ronde kwam de Safety Car de baan op voor een incident elders op de baan. Ik moest naar de pits en besloot meteen te wisselen naar banden voor extreem nat weer. Maar vanaf dat moment viel er geen druppel regen meer en begon de baan langzaamaan op te drogen. We besloten te wachten op meer regen, maar dit begon ons steeds meer tijd te kosten. Ik werd steeds wanhopiger. Ik probeerde vervolgens Nick Heidfeld te passeren op een plek waar dat eigenlijk niet kan. De botsing was mijn schuld. Ik dacht een klein gaatje te zien maar de kans op slagen was misschien één op de miljoen."

[Giro] Eerste 50 renners binnen

In de Giro d’Italia hebben de eerste vijftig renners hun klimtijdrit erop zitten. Raffaele Illiano zette de snelste tijd tot nu toe neer. Hij deed er 44 minuten en 27 seconden over de klim van 12,9 kilometer.

Bram de Groot staat tot nu toe derde. De renner van de Rabobank ploeg had dertien seconden meer nodig. De volgende groep van vijftig renners is om half één van start gegaan. Fabio Baldato is dan de eerste renner die vertrekt. Vladimir Gusev is de laatste. Later vanmiddag vertrekt Alberto Contador als laatste in de roze leiderstrui.

Boschker: "Niet minder dan Timmer"

Zondagmiddag kreeg Sander Boschker een teleurstellend telefoontje van Marco van Basten. De bondscoach vertelde hem dat hij niet mee gaat naar het EK. Edwin van der Sar, Maarten Stekelenburg en Henk Timmer krijgen de voorkeur. Volgens Boschker niet alleen om voetbaltechnische redenen.

"Van Basten vertelde me dat hij de drie keepers die al langer bij Oranje zitten, niet uit elkaar wilde halen. Ik vind mezelf zeker niet minder dan Timmer, misschien wel iets beter. Maar dat doet nu niet terzake", vertelt de Twente-doelman tegenover RTV Oost.

De keeper van FC Twente kreeg minder dan een week de tijd om zijn kunsten te tonen aan San Marco. "Het was natuurlijk kort dag om te laten zien wat ik kan, maar ik heb goed getraind. Het mocht gewoon niet zo zijn", aldus een zichtbaar teleurgestelde Boschker.

[RG] Moya al uitgeschakeld

Het werd een teleurstellende eerste ronde voor Carlos Moyá. De winnaar van Roland Garros in 1998 werd in vijf sets verslagen door de Argentijn Eduardo Schwank: 6-7 (4), 2-6, 7-6, (1) 6-4 en 3-6. Moya was in Parijs als zestiende geplaatst.

Moya had in zijn twaalf eerdere optredens in Parijs slechts één keer eerder in de openingsronde verloren. In 2000 ging hij ten onder tegen Hernan Gumy, ook uit Argentinië. Andy Murray wist uitschakeling maar net te voorkomen. De Brit, tiende op de plaatsingslijst, versloeg de Franse tiener Jonathan Eysseric: 6-2, 1-6, 4-6, 6-0, 6-2.

Irak geschorst

De Iraakse voetbalbond, de IFA, is tijdelijk geschorst. Het kan zelfs zover gaan dat de FIFA besluit ze definitief voor een jaar te schorsen.

De FIFA besloot tot de maatregel omdat de politiek zich in Irak bemoeit met de gang van zaken bij de IFA. Vorige week werd door de regering zelfs de voetbalbond in het olieland ontbonden. Het was niet de eerste keer dat de Iraakse regering sportbonden ontbond, eerder gebeurde het al met alle andere sportbonden zoals het nationaal olympisch comité.

Irak kan tot 30 mei aanstaande zorgen dat de schorsing wordt opgeheven.

Postal 2: Share the Pain gratis te downloaden

De multiplayer-versie van legendarisch gewelddadige game Postal 2 is nu gratis te downloaden.

Met 14 maps, 25 karakters, 11 wapens en vier gamemodi belooft de game veel geweld voor weinig. De download is net iets onder de 600 MB gebleven en is onder andere te vinden bij onderstaande mirrors:

Gamer's Hell
Computergames.ro
Filefront


Postal 2: Share the Pain in actie

"Van Nistelrooy eerste keus"

Klaas-Jan Huntelaar zal het EK beginnen als wisselspeler. Ondanks zijn doelpunt tegen Oekraïne zaterdag zal de Ajacied niet de spits van Oranje zijn.

Op 9 juni tegen Italië, als Nederland zijn eerste EK-wedstrijd speelt, zal Ruud van Nistelrooy gewoon in de basis staan. "We zijn blij met de treffers en de progressie van Huntelaar, maar het is duidelijk dat Ruud onze eerste keus is voor de spitspositie," aldus bondscoach Marco van Basten. Naast Van Nistelrooy en Edwin van der Sar is ook Wilfred Bouma een zekerheid in de basis tegen de Italianen. "Bouma deed het goed als vervanger van Mathijsen. Het zijn allebei goede verdedigers, maar Bouma heeft meer flair aan de bal.".

Over de rest van het elftal wilde Van Basten nog geen uitspraken doen.

De Haan: "Makaay moet van ver komen"

Het olympisch elftal onder leiding van Foppe de Haan speelde zondag op het vierlandentoernooi tegen Frankrijk. De wedstrijd werd met 1-2 verloren.

Roy Makaay speelde zijn eerste wedstrijd sinds 2 maart. Volgens de bondscoach was de actie voor de spits van Feyenoord hard nodig. "Hij mist duidelijk wedstrijdritme en moet fysiek van ver komen." Makaay was tevreden en erg blij dat hij weer een volledige wedstrijd kon spelen. "Ik ben moe, maar niet ontevreden", aldus de spits die voor het eerst samenspeelde met Gerald Sibon. "In de eerste helft was het onwennig, maar na rust ging het vrij aardig. Voor een eerste keer viel het me niet tegen, we vonden elkaar goed. Dat ik dan ook nog een doelpuntje meepik, is helemaal lekker." Het olympisch elftal speelt woensdagavond de volgende wedstrijd, dan wacht thuisland Zweden.

'Groningen hengelt naar Granqvist'

De Zweedse verdediger Andreas Granqvist staat in de belangstelling van FC Groningen. Hij wordt al een tijdje door de Groningers gevolgd om de verdediging te versterken. Volgens de Zweedse sportkrant Sportbladet zou de 23-jarige verdediger de rol van Arnold Kruiswijk innemen.

Kruiswijk vertrekt aanstaande zomer naar Anderlecht en Groningen is al een tijdje op zoek naar een vervanger. Granqvist staat onder contract van de Engelse Wigan Athletic maar daar kwam de 1.93 lange verdediger weinig aan spelen toe. Hij speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor Helsingsborgs IF. De Zweed is opgenomen in de voorselectie van de Zweedse nationale ploeg en is bezig met de voorbereiding op het EK in Oostenrijk en Zwitserland.

[RG] Kuerten definitief uitgespeeld

Gustavo Kuerten heeft zondag een punt achter zijn tennisloopbaan gezet. De 31-jarige Braziliaan ging in de eerste ronde van Roland Garros met 6-3 6-4 en 6-2 onderuit tegen de Fransman Paul-Henri Mathieu. Kuerten, die al een tijd kampt met een heupblessure, had al voor het toernooi aangekondigd dat dit zijn laatste toernooi zal zijn. Hij won het gravelgrand slam in 1997, 2000 en 2001.

De voormalige nummer één van de wereld kampt al jaren met een chronische heupblessure, die ondanks een serie operaties niet te genezen is. Er was een staande ovatie voor Kuerten, die gekleed was in hetzelfde Braziliaanse shirt en hoofdband als in 1997. Hij hield rekening met een zeer korte duur van het toernooi toen hij gekoppeld was aan de als 18e geplaatste Mathieu. De passie was aanwezig toen de Braziliaan, gehuld in het blauwgele tenue waarin hij in 1997 zijn eerste titel in Parijs veroverde, de baan opkwam. Het werd al snel duidelijk dat er geen wonder zou gebeuren. Het was wel genieten mede dankzij het feit dat het optreden van de Braziliaan niet zielig was. “Ik ben tevreden over het niveau dat ik vandaag nog gehaald heb. Ik voelde dat ik op sommige momenten de strijd met Mathieu aankon”, vertelde hij later, toen de eerste emoties waren verwerkt.

China staat nieuw kind toe na aardbeving

Echtparen uit Chengdu en twee andere steden in de Chinese provincie Sichuan die door de aardbeving van twee weken geleden hun enige kind hebben verloren mogen nog een kind nemen. Dat is maandag bekendgemaakt. Ook ouders wier enige kind ernstig gewond of gehandicapt is geraakt door de aardbeving krijgen toestemming om nog een kind te nemen.

Om de overbevolking tegen te gaan voert China sinds het eind van de jaren zeventig van de vorige eeuw een streng eenkindbeleid. Uitzonderingen daargelaten mogen echtparen slechts één kind krijgen. Volgens de commissie voor gezinsplanning van Chengdu, de hoofdstad van Sichuan, vallen echtparen die hun kind hebben verloren onder de geldende uitzonderingen.

De commissie meldde ook dat echtparen die bij de aardbeving een onwettig kind hebben verloren daarvoor geen boetes meer hoeven te betalen, maar reeds betaalde boetes niet terugkrijgen. Stellen die in strijd met de wet meer kinderen hebben worden daarvoor in China beboet. Als echtparen met meer kinderen hun wettige kind hebben verloren kunnen ze hun onwettige kind, als dat nog geen 18 is, door de overheid laten erkennen.

Het dodental van de aardbeving van 12 mei staat op 62 duizend. Doordat veel scholen zijn ingestort bevinden zich onder de slachtoffers naar verhouding veel kinderen. Naar schatting vierduizend kinderen zijn hun beide ouders kwijtgeraakt en veel Chinezen hebben zich aangemeld om een door de aardbeving verweesd kind te adopteren. De commissie voor gezinsplanning maakte ook bekend dat stellen zoveel kinderen mogen adopteren als ze willen.

En echtparen die een kind adopteren wiens ouders bij de aardbeving om het leven zijn gekomen worden niet beboet als ze later zelf nog een kind krijgen.

Engelaar vrijwel zeker naar Schalke 04

Het is zo goed als zeker dat Orlando Engelaar naar Schalke 04 gaat. De middenvelder van FC Twente, die zaterdagavond een prima wedstrijd met het Nederlands elftal speelde, zal voor drie of vier seizoenen naar de nieuwe club van Fred Rutten vertrekken.

"Als de clubs eruit komen - en dat hoop ik wel - gaat mijn voorkeur uit naar Schalke 04," aldus de 28-jarige Engelaar. De keuze van Schalke 04 heeft te maken met de coach die daar actief zal zijn. "Fred heeft me de kans gegeven om me te ontplooien. Hij haalde me op toen ik bij Racing Genk in een mindere periode zat."

"Hij zei me dat ik als schaduwspits een goede voetballer in Nederland kon worden. Als controleur zag hij een grotere, internationale toekomst voor me weggelegd." Het inzicht van Rutten was dan ook goed dit geval. De boomlange speler heeft een geweldig seizoen bij FC Twente meegemaakt en was zelfs medeverantwoordelijk voor plaatsing voor de voorronde van de Champions League. Het bedrag dat de club uit Duitsland zal moeten neerleggen is rond acht miljoen euro.

Ook Willem II wil Poepon

Nadat afgelopen weekeinde bekend werd dat Sparta een bod op Ajacied Rydell Poepon voorbereidt, lijkt nu ook Willem II zich in de strijd om de aanvaller te gaan mengen.
Poepon speelde het afgelopen seizoen op huurbasis in Tilburg. Vandaag beslissen de Brabanders of ze hem definitief willen overnemen. Danny Schenkel speelt volgend seizoen voor Willem II. De verdediger zal voor drie seizoenen tekenen in Tilburg. Willem II wil de transfervrije Said Boutahar behouden. Nog deze week zullen ze hem een aanbieding doen. Frank van der Struijk gaat met de Tilburgers in gesprek over het openbreken van zijn contract.

[RG] Haase na Roland Garros onder het mes

De eerste tegenstander van Robin Haase op Roland Garros is Maran Cilic. Haase zal vandaag in actie tegen de Kroaat komen maar meteen na het toernooi zal hij zijn knie laten onderzoeken.

Vier weken geleden, op het ATP-toernooi in Barcelona, kreeg hij last van het gewricht. Rust en behandeling was in eerste instantie voldoende, maar in de voorbereiding naar Roland Garros kreeg hij er weer last van. Dit is de reden voor Haase om na het gravelgrandslam een onderzoek te laten verrichten. Hij speelt vandaag op de vierde en laatste partij van de dag op baan veertien. Door de knieproblemen heeft hij last gekregen van zijn enkel en zal die laten intapen voor de wedstrijd.

Het is een pittige loting en ik had gehoopt dat ik pas dinsdag hoef te spelen”, zei Haase. “Liever had ik nog een dagje extra gehad om me voor te bereiden. Cilic is bepaald geen makkelijke tegenstander. Het is een jongen met een hele vaste backhand, zijn forehand is zwakker.” Eerder dit jaar verloor Haase in Chennai in drie sets van de Kroaat. Michaëlla Krajicek en Jesse Huta Galung mogen nog een dag wachten voor hun eerste optreden op Roland Garros.

Dragon Ball Z Burst Limit characterlist onthuld

De meeste DBZ-fans onder ons waren teleurgesteld toen we te horen kregen dat Dragon Ball Z Burst Limit maar tot de Cell Saga gaat. Vandaag is de lijst met characters vrijgegeven die je wél kunt gebruiken om het slagveld onveilig te maken. Je kunt in totaal 21 characters kiezen, om de lijst nog wat groter te maken zijn er ook een tweetal characters uit de DBZ films speelbaar. Zie hieronder de de complete lijst.

Android #16
Android #17
Android #18
Bardock
Broly (Legendary Super Saiyan transformation)
Captain Ginyu
Cell (up to Perfect transformation)
Frieza (up to 100% Final Form transformation)
Goku (up to Super Saiyan transformation)
Kid Gohan
Krillin
Nappa
Piccolo (up to the Fusion with Nail)
Raditz
Recoome
Saibamen
Teen Gohan (up to Super Saiyan 2 transformation)
Tien
Trunks (up to Super Trunks transformation)
Vegeta (up to Super Vegeta transformation)
Yamcha

DBZ Burst Limit verschijnt 6 juni voor de PlayStation 3 en de Xbox 360

'Anti-rookbeleid moet nog veel strenger'

Het rookverbod dat per 1 juli ingaat in de Nederlandse horeca en sportkantines is volstrekt niet voldoende om de gezondheid te beschermen. Dat zeggen de longartsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker, werkzaam bij het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk, in het AD.

De longspecialisten bepleiten voor het drie keer zo duur maken van tabak, en een verbod op de verkoop van sigaretten bij supermarkten en bezinestations. Verder zouden schoolpleinen rookvrij moeten worden en hulp bij het stoppen van roken zou moet worden vergoed.

De oproep van de Kanter en Dekker wordt gesteund door de Nederlandse Vereniging van Longartsen. Ze benadrukken dat zij zich blijven inzetten om het lijden van hun patiënten te verlichten. ''Wij zijn niet boos op de rokers, maar op de overheid. Die is verslaafd aan de tabaksaccijns. Minister Ab Klink wil bijvoorbeeld niet dat hulp bij het stoppen wordt vergoed. Wij vinden dat schandalig.''

Op 31 mei is het Wereld Niet Roken Dag. De Nederlandse longartsen willen  aandacht voor de 23.000 mensen die jaarlijks overlijden aan aandoeningen die met roken te maken hebben.

CDA en VVD zien vooralsnog niets in verdere aanscherpen van het tabaksbeleid. Eerst moet bekeken worden wat de maatregelen die per  1 juli ingaan, uithalen. Op die datum gaat overigens ook de accijns op tabak verder omhoog.

Vormer naar Roda JC

Het vertrek van Ruud Vormer bij AZ is alsnog een feit geworden. De middenvelder staat op het punt om naar Roda JC te gaan.

"Ze zijn eruit. Hij is rond voor vier jaar en hoeft alleen nog medisch gekeurd te worden", zegt zijn vader, die 26 jaar als drukker werkte bij een grote uitgeverij en zich intensief met de loopbaan van zijn zoon bezighoudt.
De speler zelf zit op dit moment in Toulon voor een groot internationaal jeugdtoernooi. Zijn zaakwaarnemer Martin van Ophuizen hield zich bezig met de onderhandelingen en de speler zelf zal bij zijn terugkomst het contract ondertekenen. De twintigjarige Vormer speelde maar zeven wedstrijden dit seizoen voor AZ maar deed dat prima. Van Gaal vindt dat Vormer maar inzetbaar is op één positie, die van verdedigende middenvelder.

Het was teleurstellend voor Vormer toen hij niets van AZ hoorde over een contractverlenging rond 1 april. Hij ging hierdoor ervan uit dat hij transfervrij is en met die gedachte ging het kamp-Vormer op zoek naar een nieuwe club."Daar gaan we nog steeds van uit. Ik verwacht niet dat AZ nog moeilijk gaat doen", zei Vormer senior gisteravond.

Beckham scoort van 60 meter

Zaterdagavond heeft David Beckham Los Angeles Galaxy-fans op een zeer fraai doelpunt getrakteerd. In de 3-1 overwinning op Kansas City Wizards scoorde de Engelsman van meer dan zestig meter afstand raak.

De Engelse middenvelder kreeg de bal nadat een hoekschop van de bezoekers werd weggehaald uit de eigen strafschopgebied. De keeper van de Wizards was mee naar voren gekomen waardoor het doel onbewaakt was. Beckham liep een stukje met de bal en schoot vanaf eigen helft raak. Dankzij deze zege leidt Galaxy, onder leiding van coach Ruud Gullit, in de Western Division.

Filmpje

Japanner belt zich suf voor stem vrouw

Een Japanse loodgieter was zo onder de indruk van de vrouwelijke stem op een antwoordapparaat van een voedselbedrijf dat hij vijfhonderd keer naar de onderneming belde om de ingesproken boodschap te horen. De man is door de politie gearresteerd wegens het tegenwerken van het bedrijf.

Een politiewoordvoerder liet vandaag weten dat het voedselbedrijf uit de stad Takasaki, ten noorden van de hoofdstad Tokio, voor de kosten van de telefoontjes opdraaide. De loodgieter belde in totaal 3100 uur voor een totaalbedrag van ongeveer 2.500 euro. Het is onduidelijk of hij de kosten moet terugbetalen aan de onderneming in Takasaki.

Leeuwarden houdt armste buurt

In de Vrijheidswijk-West in Leeuwarden moet ruim een kwart van de huishoudens al vier jaar lang rondkomen van een laag inkomen. Daarmee voert de buurt de lijst aan van buurten met het hoogste percentage langdurig lage inkomens.

Dit blijkt uit cijfers over 2005 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook in 2004 was deze wijk al de minst welvarende van Nederland.

De Waldeck Pyrmontweg e.o in Dordrecht staat op de tweede plaats en Dolphia in Enschede op de derde plaats. Daar heeft ongeveer een vijfde van de huishoudens een langdurig laag inkomen.

[NBA] Spurs winnen van Lakers

De San Antonio Spurs hebben thuis wedstrijd drie van de Western Conference-finale gewonnen van de Los Angeles Lakers. De stand in de serie is hiermee op 2-1 gezet. De Spurs wonnen met 103-84.

Uitblinker in de wedstrijd was Manu Ginobilli. De Argentijn speelde de tweede wedstrijd met een voetblessure, wat zeker invloed had op de snelheid van de guard. Hij herstelde zich uitstekend en was medetopscorer met dertig punten. Tim Duncan speelde een topwedstrijd op de power forwardpositie. Hij scoorde 22 punten en pakte maar liefst 21 rebounds. De Fransman Tony Parker scoorde twintig punten en gaf vijf assists.

Bij de Lakers was alleen Kobe Bryant in een goede vorm. Hij was met Ginobilli medetopscorer met dertig punten. Lamar Odom had maar zeven punten en elf rebounds. De power forward, die zo goed speelde in de tweede wedstrijd, raakte slechts twee van zijn elf schoten. De volgende wedstrijd zal dinsdagavond in San Antonio gespeeld worden.

'Amerikaanse luchtaanval in zuiden Somalië'

De Verenigde Staten hebben zondag waarschijnlijk een luchtaanval uitgevoerd in het zuiden van Somalië. Dat heeft de burgemeester van de plaats Buale gezegd.

De aanval zou zijn uitgevoerd tussen Buale en Sakow. Terwijl er vliegtuigen overvlogen deden zich twee luide explosies voor, zei de burgemeester, Ibrahim Noleye, maandag. Het is niet duidelijk of er slachtoffers zijn gevallen.

Noleye zei dat het niet duidelijk is wie er achter de luchtaanval zit, maar dat alleen de VS de afgelopen maanden dergelijke aanvallen op Somalië heeft uitgevoerd. Somalië heeft geen luchtmacht en de in het land gestationeerde Ethiopische troepen hebben eerder geen luchtaanvallen uitgevoerd.

Eind april bombardeerden de Amerikanen het huis van de Somalische rebellenleider Aden Hashi Ayro. Behalve Ayro kwamen nog meer dan twintig mensen om het leven.

Koenders: ramp Birma ook van menselijke makelij

Birma kampt met een natuurramp die ook door mensen is gemaakt. Dat zei minister voor Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders (PvdA) maandag in het Radio 1 Journaal, bij terugkeer op Schiphol na een bezoek aan het door een cycloon getroffen land. Volgens de bewindsman zorgt de opstelling van de militaire machthebbers in Birma na de storm voor een ramp op zich en voor extra slachtoffers.

Koenders zei blij te zijn met de vooruitgang die secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon in gesprekken met de junta heeft weten te boeken, maar hij blijft sceptisch. De junta heeft nu laten weten wel hulp toe te laten, maar het is volgens hem afwachten in hoeverre dat ook echt gebeurt.

Er zijn wel al tientallen Amerikaanse legervliegtuigen geland in Rangoon, de grootste stad van het land. Militaire schepen moeten echter uitwijken naar buurlanden als Thailand, omdat die niet mogen aanmeren in de havens van Birma. Volgens Koenders vreest de junta voor buitenlandse interventie in het land.

Tijdens een donorconferentie zaterdag in Rangoon liet het militaire bewind volgens Koenders overigens weten dat het zelf vindt dat de hulpfase voorbij is. Het zou nu tijd zijn voor wederopbouw. Koenders benadrukt echter dat zo'n zestig procent van de mensen in het getroffen gebied nog geen hulp heeft gehad. De humanitaire hulp komt nu pas op gang. Volgens Koenders hoopt het regime dat het Westen nieuwe infrastructuur financiert, maar dat ziet hij niet zitten.

Het officiële dodental door de cycloon staat op bijna tachtigduizend, terwijl nog ruim vijftigduizend mensen worden vermist. Ongeveer 2,5 miljoen overlevenden hebben dringend hulp nodig.

Apparaat moet lucht ontdoen van virussen

Bacteriën, schimmels en virussen kunnen voortaan met een nieuwe methode volledig uit de lucht in bijvoorbeeld ziekenhuizen en kantoorgebouwen worden gehaald. Dat is maandag gemeld door Virobuster, een onderneming die het gelijknamige apparaat op de markt brengt. Het apparaat zou de MRSA-bacterie, tbc en het vogelgriepvirus kunnen vernietigen.

De Virobuster is een buis van ruim een meter lang. Die zuigt lucht naar binnen, waar met speciale lampen alle micro-organismen worden vernietigd. Hierna wordt de schone lucht weer naar buiten geblazen. Het bedrijf waarschuwt wel dat organismen nog steeds kunnen meekomen op kleding en kunnen blijven plakken op wanden.

De nieuwe methode voor luchtsterilisatie is door Virobuster getest in elf ziekenhuizen, waaronder de kinderafdeling van het ziekenhuis Jeroen Bosch in Den Bosch en in de gesloten en beveiligde tbc-afdeling van het Universitair Medisch Centrum St. Radboud in Nijmegen.

Het apparaat zou onder meer werken tegen de MRSA-bacterie, die regelmatig problemen oplevert voor ziekenhuizen. Voor patiënten met wonden, infusen, katheters of een zwakke gezondheid kan de bacterie gevaarlijk zijn. Gezonde mensen worden er zelden ziek van, maar zieken kunnen langer ziek blijven en soms overlijden mensen na een MRSA-bacterie. Vorig jaar kampten zorginstellingen in onder meer Eindhoven, Den Bosch, Goes en Schalkwijk met de bacterie. In januari moesten militairen een mobiel hospitaal opzetten bij het Medisch Spectrum Twente omdat de bacterie was aangetroffen op de intensive care van het ziekenhuis.

De buis wordt dinsdag gepresenteerd in Enschede. De Virobuster is onder meer bedoeld voor ziekenhuizen en kantoorgebouwen en kost tussen de tweeduizend en 2500 euro.

Jamie Oliver: niet koken, dan pikstraf

Naked-chef Jamie Oliver weer wel hoe je mannen in de keuken aan het koken krijgt. Namelijk dreigen met ouderwetse pikstraf. Dat adviseert de kok aan vrouwen die altijd zelf moeten koken terwijl manlief in de woonkamer voetbal kijkt.

Oliver is verbijsterd over het aantal (Engelse) mannen die gewoon weigeren te koken. Daarom ontpopt hij zich graag als een soort Dr.Phil. Zijn conclusie: "Mannen worden gedreven door seks. De beste manier om hem in de keuken te krijgen, is te dreigen met een boycot." Hij deed de uitspraken in zijn nieuwe programma waarin hij stellen voor tachtig euro per week lekker leert koken.



Of je gaat samen koken...

DVD: Interactive Lover's Guide



Als je als stel wel eens wat anders wilt proberen of gewoon de sleur een beetje wil doorbreken, dan kun je je eigen fantasie gebruiken om de boel eens flink op te peppen. Als dat niet voldoende is, dan kun je natuurlijk ook altijd een boek over het onderwerp lezen of misschien op internet raad zoeken. Beide mogelijkheden zijn echter weinig spannend en niet bijzonder geschikt om met zijn tweeën te doen. De Interactieve Lovers' Guide van Sony Pictures H.E. biedt een uitgebreide gids om het seksleven te verbeteren, althans dat beweert de uitgever. De dvd is sinds kort verkrijgbaar.

Indiana Jones IV groot kassucces

Analisten hadden het al voorspeld: de nieuwe Indiana Jones-film is een groot succes in de bioscopen. The Kingdom of the Crystal Skull bracht in de eerste vier dagen in Amerika 125 miljoen dollar op. De film ging donderdag wereldwijd in première en trok overal volle zalen.

De film kreeg overal gematigde kritieken. Veel recensenten vinden dat de film niet de echte Indiana Jones-sfeer ademt. Verder vliegt de film aan het eind letterlijk uit de bocht, iets wat zelfs de die-hard fans beamen. Toch vinden de meeste fans deze vierde Indiana Jones een must see, al was het alleen maar om Harisson Ford negentien jaar na de laatste film weer zijn avonturiershoed te zien dragen. Lees voor meer informatie over de film ook de FOK! recensie.

Indiana Jones

Upd: Giel praat over relatiebreuk

Wederom Giel-nieuws: de 3FM jock is dit weekend geopereerd wegens snurkproblemen. Hiervoor reisde hij zaterdagochtend af naar Duitsland. Hij besprak dit vrijdagnacht live in de uitzending van Nachtegiel waar ook nog, zij het verkapt, werd ingegaan op zijn scheiding van vriendin Marisa Heutink. Hieruit kon je opmaken dat Giels bed inmiddels niet meer leeg is.

Beelen meldde tegen 4.00 uur tegen Ekdom dat hij naar Duitsland ging omdat hij snurkte. Ekdom, die een paar maal met hem in het Glazen Huis heeft gezeten, het goede doel-programma van 3FM, beaamde dat hij inderdaad veel herrie maakt  's nachts. "En er zijn mensen waar je sinds kort naast ligt die dat niet trekken?", vroeg Ekdom. Giel antwoordde dat dit wel mooi was samengevat, hoewel de afspraak met de kliniek al een tijdje was gemaakt. "Maar het komt je nu wel lekker uit", aldus Ekdom, waarop Beelen snel overging op een ander onderwerp.

Beelen had jarenlang een relatie met Marisa die ook DJ is. Ze trouwden drie keer maar nooit voor de Nederlandse wet. Marisa vond Giels drang naar zelfdestructie, leven op cola en sigaretten en bijzondere experimenten uitvoeren, nooit erg fijn. Dit en het feit dat hij alleen maar werkte is naar verluidt de reden van de breuk. De laatste uitzending van Nachtegiel kun je hier terugluisteren.

Upd: 9.00 uur
In een dubbelgesprek met Marisa kwam Beelen in zijn eigen programma terug op de breuk. De twee zijn al maanden uit elkaar. De reden is dat ze uit elkaar zijn gegroeid na bijna negen jaar. Wel gaan ze nog goed met elkaar om, zo zijn ze samen uit eten geweest gisteren op Giels verjaardag. Beelen liet blijken dat, hoewel hij zelf ook altijd bovenop relatiebreuken zit van BN'ers, hij de 'persmuskieten' toch best vervelend vond dit weekend. Verder liet hij doorschemeren inmiddels weer verliefd te zijn.

(c) FOK!

Snurkprobleem.

Sutil gewaarschuwd

Adrian Sutil heeft een waarschuwing gehad van de wedstrijdleiding. De jonge Duitser zou tijdens de Grote Prijs van Monaco ingehaald hebben onder de gele vlag.

In de dertiende ronde hing er een gele vlag, naar aanleiding van de de puinhoop in Loews aangericht door Alonso en Heidfeld, maar ging Sutil langs Rubens Barrichello, Kazuki Nakajima en Nelson Piquet jr. Door deze inhaalacties lag de Force India op de vierde plaats. Tot Kimi Räikkönen tegen Sutil aanreed en de Duitser uitviel.

"Sorry Sutil"

Ferrari-coureur en wereldkampioen Kimi Räikkönen had gisteren niet bepaald zijn dag. Het begon met banden die te laat onder zijn auto zaten en het eindigde met nul punten in Monaco.

Na deze teleurstellende race staat Lewis Hamilton aan kop van het kampioenschap, op drie punten volgt de Fin. "Dit was een erg slechte race voor me. Het begon al slecht, want er was een probleem met een wiel voor de start en daardoor braken we de regels, wat resulteerde in een drive through penalty. Tijdens de race kreeg ik mijn banden maar niet goed op temperatuur. Vervolgens veranderden we van strategie omdat we regen verwachtten, maar die kwam niet. Ik moest ook nog eens twee keer een nieuwe neus halen. Dus dat verklaart wel waarom ik geen punten heb behaald."

"Ik wil mijn excuses aanbieden aan Sutil, die ik een paar ronden voor het einde raakte. Ik verloor opeens de controle tijdens het remmen en ik kon niks doen om hem te ontwijken. Het is jammer dat ik de leiding in het wereldkampioenschap kwijt ben, maar het seizoen is nog lang. Hopelijk kunnen we deze teleurstelling goedmaken in Canada," vervolgde Räikkönen.

'IAEA krijgt inzage in nucleaire stukken N-Korea'

De documenten over het Noord-Koreaanse atoomprogramma die de Verenigde Staten in bezit hebben, zullen als het aan de VS ligt via China toegankelijk worden gemaakt voor het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA). Dat hebben diplomaten het persbureau AP meegedeeld. Noord-Korea moet nog wel toestemming verlenen.

De Amerikanen hopen met de eerder deze maand door Noord-Korea overhandigde documenten te kunnen vaststellen of Pyongyang de waarheid heeft verteld over hetgeen is uitgespookt in het nucleaire onderzoeksinstituut in Yongbyon. Maar dan moeten de 18.822 in het Koreaans gestelde stukken eerst verder worden vertaald en bestudeerd. Het zal enige tijd duren voordat uitsluitsel kan worden gegeven.

Hulp van experts van het IAEA is welkom, lijkt het nu. Wat in Washington waarschijnlijk ook een rol speelt is de hoop dat het VN-agentschap op deze manier toenadering kan zoeken tot Noord-Korea, dat uiterst wantrouwend staat tegenover het IAEA. Het communistische land heeft IAEA-inspecteurs eerder de deur gewezen en zich uit het Nonproliferatieverdrag (NPT) teruggetrokken. China geldt als de trouwste bondgenoot van Noord-Korea.

Geen beloftes G8 over terugbrengen uitstoot CO2

De G8-landen hebben de 'politieke wil' om de uitstoot van broeikasgassen in 2050 tot de helft te hebben teruggebracht. Dat hebben de ministers van milieu van de industrielanden maandag gezegd op een vergadering in het Japanse Kobe. De ministers vinden dat hun landen het voortouw moeten nemen in de strijd tegen het broeikaseffect, maar deden geen ferme beloftes.

De Europese Unie, de klimaatchef van de Verenigde Naties en milieuorganisaties hadden gehoopt dat de ministers zich sterk zouden maken voor het streven dat hun landen de uitstoot van broeikasgassen voor 2020 met 25 tot 40 procent terugbrengen. Dat deden ze echter niet. Wel riepen ze ontwikkelingslanden die steeds meer broeikasgassen uitstoten op hun best te doen om de toename van die uitstoot te beperken.

De milieuministers kwamen bijeen ter voorbereiding op de G8-top die in juli wordt gehouden in Toyako, eveneens in Japan.

'Koffie wint het van powernap'

Misschien weet iedereen het al. Uit Frans onderzoek is nu gebleken dat koffie het ideale pepmiddel is tijdens een dip. De laatste jaren won de zogenaamde powernap snel aan populariteit ten opzichte van koffie, maar nu blijkt dat je toch beter een kop koffie kunt drinken.

Britse wetenschappers hadden al bewezen dat de powernap enorm bijdraagt aan een hogere produktiviteit. Een half uurtje rust na de lunch doet wonderen. Zelfs zoveeld at bedrijven het werk aankunnen met minder personeel.

Franse wetenschappers hebben nu aangetoond dat koffie toch een beter pepmiddel is als je na de lunch begint in te zakken. Voor het onderzoek werd een groep vermoeide mensen in drieën gedeeld, omdat er drie methoden moesten worden getest. Namelijk koffie met caffeïne drinken, caffeïnevrije koffie drinken en een half uurtje op bed liggen.

De groep die gewone koffie had gedronken kwam daarna het beste uit de concentratietest, waarin zij met een auto op een rechte weg langs een lijn moesten rijden. De lijn mocht niet worden aangeraakt. De uitgeslapen mensen raakten drie keer zo vaak de lijn als de koffiedrinkers. De mensen die caffeïnevrije koffie hadden gedronken, raakten zelfs zes maal zo vaak de lijn.

Nieuw Mario Kart toernooi laat Mario Galaxy boss zien

Het eerste Mario Kart toernooi op de Wii werd niet zo best ontvangen, veel mensen kregen geen verbinding en de inhoud stelde ook niet zo gek veel voor.
Nintendo pakt het daarom bij het komende toernooi iets anders aan. Volgens de Japanse Nintendo website krijgen we het eerstvolgende toernooi een van de bosses uit Super Mario Galaxy te zien. Het zal voor het eerst zijn dat er "nieuwe" content te zien zal zijn tijdens dit toernooi.

Volgens de Japanse Nintendo website zal het toernooi begin juni plaats gaan vinden.

Hondenweer nekt hondenrecord

Precies 567 honden hebben gisteren met hun baasjes een poging gedaan het record 'Grootste hondenwandeling van Nederland' te breken, maar door het hondenweer kwamen niet genoeg eigenaren met viervoeters opdagen. Het record stond op 715 honden.

Met de recordpoging vroegen de jeugdafdeling van de Dierenbescherming 'Kids for Animals' en de stichting Hondenwandeling Hellevoetsluis aandacht voor alle afgedankte dieren in Nederland. "We willen mensen ervoor waarschuwen niet in een impuls een huisdier aan te schaffen. Dat onze asielen tienduizenden honden en katten opvangen weten de meeste mensen wel, maar dat er daarnaast ook nog eens ontelbare afgedankte en gedumpte andere dieren in talloze opvangcentra belanden, is minder bekend", aldus Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming.

'Zorgen over toenemend racisme in Nederland'

De parlementen van Aruba en de Nederlandse Antillen zijn 'bezorgd' over het toenemend racisme tegen Antillianen en Arubanen in Nederland. Het beleid van Nederland in de richting van Antillianen en Arubanen wordt 'ten stelligste' verworpen.

Dat heeft Statenlid Eunice Eisden gisteren verklaard. De twee parlementen hebben afgelopen week op St. Maarten vergaderd in het kader van het Parlementair Overleg Koninkrijksrelaties (POK). Begin volgende maand overleggen de twee parlementen samen met een vertegenwoordiging van de Nederlandse parlementariërs.

De kritiek van de Antilliaanse en Arubaanse delegaties zal dan worden overgebracht. Beide delegaties hebben nu alvast 'met kracht' afstand genomen van de 'discriminatoire maatregelen' die in Nederland worden genomen tegen de aldaar wonende Antillianen en Arubanen. De Verwijsindex Antillianen (VIA) voor Antilliaanse jongeren noemen ze 'onnodig'.

Eisden verwijst naar het eerder dit jaar uitgebrachte raport van de Europese Commissie tegen Racisme en Intolerantie (ECRI). Hierin wordt Nederland aangeraden zijn beleid ten opzichte van Antillianen te herzien. "We willen tijdens het aankomende POK dan ook een ontmoeting van de Europese commissie, omdat het gehele Nederlandse beleid met betrekking tot Antillianen niet gericht is op integratie maar het op zwart maken van deze kleine bevolkingsgroep. Dat willen we aan de kaak stellen."

Rotterdam Airport weer open na 3 dagen renovatie

Reizigers kunnen met ingang van vanochtend 7 uur weer gebruikmaken van Rotterdam Airport. Drie dagen was de luchthaven gesloten wegens een grootscheepse renovatie. Alleen voor helikopterverkeer was de luchthaven geopend.

De start- en landingsbaan is opnieuw geasfalteerd en de kabels voor de verlichting vernieuwd. In totaal zijn honderd vluchten met 10.000 passagiers die normaal Rotterdam aandoen uitgevoerd via Schiphol.

Als gevolg van het natte weer is de baan in Rotterdam nog niet voorzien van een stroefheidslaag. Die zal de komende weken bij droog weer in de nachtelijke uren worden aangebracht.

De afwezigheid van die laag, de zogeheten antiskid, betekent dat vliegtuigen bij extreem weer moeten uitwijken. "Rotterdam is er niet minder veilig door", liet een woordvoerder weten. "Er zijn in de wereld meer banen zonder dan met zo'n laag." Op 17 juni moet de renovatie helemaal zijn voltooid.

Verhagen leidt initiatief tegen kinderarbeid

De Europese ministers van Buitenlandse Zaken willen maatregelen nemen tegen kinderarbeid. Volgens de bewindslieden moet de Europese Commissie bekijken of producten gemaakt door kinderen van de markt geweerd kunnen worden.

Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag bekendgemaakt. Het streven van de Europese deelstaten is volgens het departement een initiatief van minister Maxime Verhagen. Hij spreekt zelf van "een doorbraak".

Het gaat om een verbod op producten die met de ergste vormen van kinderarbeid worden gemaakt. Het gaat daarbij om prostitutie, slaverij of kinderhandel. Driekwart van de werkende kinderen is daar slachtoffer van. Wereldwijd werken 200 miljoen kinderen, stelt het ministerie.

De nationale ministers willen onder meer dat de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie, onderzoekt hoe bedrijven duidelijk kunnen maken dat hun producten niet door kinderhanden zijn gemaakt.

Ook moet de commissie landen met veel kinderarbeid bewegen internationale verdragen tegen deze vorm van arbeid te ondertekenen en na te leven. Dat laatste is op dit moment vaak een probleem.

Rookverbod nog geen issue horeca

Het rookverbod dat per 1 juli aanstaande van kracht wordt, leeft momenteel nauwelijks in de horeca. Uit onderzoek van horecavakblad Nightlife Magazine blijkt dat veel kroegbazen en eigenaren van horecagelegenheden nog vrijwel niets hebben voorbereid.

De grootste reden om zo lang mogelijk te wachten met investeren, is de angst voor aanvullende wetgeving, waardoor een nieuwe investering noodzakelijk wordt. Er worden bijvoorbeeld nog veel vraagtekens geplaatst bij de terrasverwarming en het personeel dat opruimt in de rookruimte. De werkomgeving van het personeel moet immers rookvrij zijn. "Bij calamiteiten gaat de veiligheid logischerwijs voor er mag er ingegrepen worden door een medewerker. Nu is het nog onduidelijk wanneer daar sprake van is. De overheid komt nog met de 'code of practice', die aanvullende regels biedt", aldus Peter de Wolf van Koninklijke Horeca Nederland.

De verwachting wat betreft de omzet is, dat de helft van de horeca-uitbaters denkt het rookverbod aanvankelijk zal leiden tot een lagere omzet. Binnen enkele maanden hopen zij de omzet weer op het oude niveau te krijgen. De concurrentie zal de meeste hinder ondervinden, denken de meeste ondernemers. Eén vierde vreest dat de omzetdaling structureel zal zijn.

Diverse ondernemers laten echter ook meteen positieve geluiden horen. Zij denken dat het rookverbod juist een omzetstijging tot gevolg zal hebben. Zij kijken hierbij vooral naar Schiphol en Denemarken. Het rookverbod heeft daar juist geleid tot een hogere omzet, omdat er meer eten en drinken wordt verkocht. De Deense horeca kent een omzetstijging van achtprocent sinds het rookverbod van kracht is en Schiphol meldt zelfs tien procent extra omzet.

Nieuwe kandidaat in verkiezingsstrijd VS

Er is een nieuwe kandidaat in de race voor het presidentschap van de Verenigde Staten. Bob Barr, een gewezen Republikeins parlementslid uit Georgia, is gisteren op de nationale conventie van de Libertarian Party in Denver genomineerd namens die partij. Dat meldde nieuwszender CNN.

In de door Democraten en Republikeinen gedomineerde Amerikaanse politiek heeft een derde kandidaat doorgaans een bijrol. Maar de kans bestaat dat Barr kiezers van de Republikeinse presidentskandidaat John McCain afsnoept. De oerconservatieve Barr pleit onder meer voor een radicale belastingverlaging en decentralisatie van de overheid.

NASA-robot veilig op Mars geland

De Amerikaanse Marslander Phoenix is afgelopen nacht (Nederlandse tijd) veilig aangekomen in het verre noorden van de rode planeet. Dat heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA laten weten.

De laatste minuten waren het gevaarlijkste onderdeel van de negen maanden en 680 miljoen kilometer lange reis. NASA-technici hadden gisteren besloten geen gebruik meer te maken van de laatste mogelijkheid om de baan van de robot te wijzingen.

Phoenix kwam met een snelheid van 5,7 kilometer per seconde de atmosfeer van Mars binnen en moest toen een reeks procedures uitvoeren. De robot kwam na het uitwerpen van een parachute en het ontsteken van remraketten rond 01.38 uur op drie poten tot stilstand. Een kwartier later wist de vluchtleiding op aarde te melden dat de missie is gelukt.

Het landen op Mars is een van de spannendste manoeuvres in de ruimtevaart. Van de elf missies voor Phoenix die sinds 1971 hebben geprobeerd op de rode planeet te landen, slaagden slechts vijf in hun poging.

Phoenix was 4 augustus gelanceerd vanaf Cape Canaveral in Florida. Met een 2,5 meter lange robotarm moet het onder meer gaan zoeken naar waterijs dat begraven ligt onder het Marsoppervlak. Na onderzoek moet duidelijk worden of microbiologisch leven ooit mogelijk is geweest op Mars.


Marslander Phoenix

Van de Phone House naar huis

“Stel, het is twaalf uur. Je hebt nog drie presentaties af te maken, allemaal vóór één uur, en je zit tot je nek in het werk. Ik kom aanlopen met het nieuws dat ik over een kwartier een presentatie nodig heb voor een vergadering, anders kom ik ontzettend in de problemen. Wat doe je?”
“Kan ik iets verschuiven of aan iemand anders geven?”
“Nee.”
“Ehh...” Ik dacht lang na. De yup die tegenover me zat, had zijn huiswerk goed gedaan en dwong mij tot een soort Salomonsoordeel waarvan ik geen idee had wat de uitkomst zou moeten zijn.
“Je hebt geen idee?”
“Nou, ik zou jou waarschijnlijk vertellen dat je m'n rug op kan omdat ik meer te doen heb.”
“Okee.” De in pak gestoken ex-hockeyer met een waarschijnlijke voorliefde voor studentenverenigingen en zuipen met corpsballen knikte kort en krabbelde wat op zijn blaadje.

Landzaat: "Een heel bittere pil"

Danny Landzaat kreeg vandaag het nare bericht te horen dat hij niet mee naar het EK mag. Samen met Sander Boschker werd hij naar huis gestuurd.

Landzaat baalt: "Ik had gewoon ontzettend graag meegewild. Ik wist dat er veel concurrentie was, dat ik vol aan de bak zou moeten om mijn plek veilig te stellen. Ik vind het ook heel erg zonde. Ik had werkelijk het gevoel dat ik een rol van betekenis zou kunnen spelen. In 2006 zat ik heel dicht tegen de basis aan. Ik voelde nu ook weer dat de vorm eraan zit te komen."

De middenvelder, die in de winterstop van Wigan Athletic overkwam naar Feyenoord om zich alsnog in de kijker te spelen voor het EK, vervolgt: "Maar eigenlijk zijn we bij Feyenoord te snel afgehaakt in de strijd om de titel. Anders had ik me misschien wat nadrukkelijker in de kijker kunnen spelen."

Volgend jaar wil Landzaat laten zien dat bondscoach Marco van Basten er naast zat met zijn beslissing: "Dit is een heel bittere pil, maar ik ben nog steeds ontzettend ambitieus. Ik ga eerst op vakantie, maar heb nu al weer zin in het nieuwe seizoen. Gewoon om me te revancheren. Of ik de wedstrijden van Nederland ga kijken? Mmm, dat denk ik wel. Het is moeilijk omdat je erbij had willen zijn. Maar je kunt jezelf nu eenmaal niet opsluiten."

Rotweer op Mallorca, Ibiza en Menorca

Hoewel we in Nederland al weken af en aan peentjes zweten met temperaturen die tussen 20 en 30 graden schommelen, is het op de Balearen al weken slecht weer. Het waait er keihard, het regent voortdurend en de temperatuur komt 's middags niet boven de achttien graden. De zon laat zich ook al weken dramatisch weinig zien.

Het is een ramp voor de drie eilanden aan de oostkust van het Iberisch schiereiland. "Toeristen blijven met dit weer weg", zegt een Duitser ter plaatse. "Alle clubs in Palma zijn dicht", aldus de verontruste oosterbuur. Een meteoroloog van de Duitse weersite Donner-Wetter stelt: "De reden voor het koele, vochtige weer in de westelijke regionen van de Middelandse Zee is dat de normale weerssituatie volledig omgekeerd is in West-Europa."

Zo ligt er al tijden een hogedrukgebied boven Zweden, terwijl een even sterk lagedrukgebied boven de wateren bij Frankrijk, Spanje en Italië ligt. Lage druk zorgt voor meer wind, bewolking en lagere temperaturen, en normaal voor de tijd van het jaar is de situatie omgekeerd. Noordwest-Europa krijgt dan veel regen en temperaturen rond de vijftien graden, de Middelandse Zee veel zon en tropische temperaturen.

Voorlopig keert de situatie niet terug naar 'normaal': het stormachtige binnenblijfweer houdt op Mallorca, Ibiza en Menorca zeker tot donderdag aan. Bij ons worden weer temperaturen gevaarlijk dichtbij de 30 graden voorspeld, met een hoge luchtvochtigheid. Die combinatie zorgt voor warm, plakkerig en drukkend weer.

De geruchtenmolen van EGM draait weer

De nieuwe editie van EGM ligt binnenkort weer in de winkels, die uiteraard de geruchten-rubriek bevat. Normaal gezien plaatsen we geen berichten over de geruchten-rubriek van de Electronic Gaming Monthly, maar deze maandeditie bevat zeer interessante geruchten.

Zo zou Quartermann, de man achter de rubriek, erachter zijn gekomen dat Rare bezig is met een nieuwe Killer Instinct game. Het zal Killer Instinct 3D: Death, Destruction, and Doom gaan heten en dus zal 2D haar plaats maken voor 3D. Nu moet je niet meteen gaan denken dat Rare de game binnenkort zal aankondigen, Quartermann denkt dat de aankondiging pas veel later komt.

Call of Duty 5 zal volgens Quartermann niet in 2008 uitkomen. Treyarch kan 2008 simpelweg niet halen en dus zal de game worden uitgesteld naar februari 2009. De druk ligt op Treyarch, want ze moeten de kwaliteit van Call of Duty IV: Modern Warfare zien te evenaren. En die jongens moet je gewoonweg veel tijd geven.

Daarnaast gaat Medal of Honor, net als Call of Duty, naar de 'Modern Combat'. De nieuwe Medal of Honor game, die in 2009 moet uitkomen, zal plaatsvinden in Afghanistan. In Afghanistan is er momenteel een conflict, dus past het precies binnen de plannen van Electronic Arts.

Dan het laatste, 2K Games schijnt bezig te zijn met een next-gen versie van Spec Ops. Spec Ops kennen we van de Dreamcast. De nieuwe Spec Ops zal in Dubai plaatsvinden, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Meer over deze game weet Quartermann echter niet.

"Volledige versie Race Driver: GRID veel beter dan demo"

Als we Codemasters mogen geloven, wordt Race Driver: GRID veel beter dan de demo die we de laatste tijd speelden. Het kan zijn dat je een paar weekjes onder de steen hebt gelegen, maar sinds een aantal weken staat de demo van Race Driver: GRID op de Xbox Live Marketplace, PlayStation Store en het internet. Menig gamer was enthousiast over de demo, maar sommige kritische gamers waren niet tevreden over de demo. Ze waren niet enthousiast over bijvoorbeeld de framerate. Maar volgens Gavin Raeburn, executive producer van Race Driver GRID, moet dit helemaal goedkomen:

"Just a few updates: Firstly, we v-sync every frame, but allow the game to overrun if needed, which is very rare and is much preferable to a complete frame drop. Secondly, our performance tests show that the 360 is running at a rock solid 30fps and the PS3 rarely drops, being rock solid 99% of the time. San Fran in the demo is probably our worst performer when the action gets really heavy on a couple of those long straights.

Thirdly, we don't lead on any platform. We have dedicated teams on each platform as that is the only way to get the best from each of them. Fourthly, there are some extra performance improvements between the demo and release on PS3 as we were tuning right to the last minute. This should be apparent in our forthcoming reviews. Just to be on the safe side, we also have some further improvements lined up our patch"

Kort na de release van Race Driver GRID krijg je meteen al een patch. We zijn benieuwd wat de patch precies zal inhouden.

Vader vreest dat zijn zoon Christel vermoordde

Jan Pieper uit Putten houdt er rekening mee dat zijn zoon in 1994 Christel Ambrosius in dat dorp heeft vermoord. Als dat ook echt het geval blijkt te zijn, moet hij volgens zijn vader levenslang achter de tralies.

"Degene die zoiets doet, moet je opsluiten en nooit meer loslaten", zei Pieper in het gesprek met misdaadverslaggever Peter R. de Vries dat gisteravond op SBS6 werd uitgezonden.

Op de vraag of hij denkt dat zijn zoon Christel Ambrosius heeft verkracht en vermoord, zei Pieper dat hij het niet zou weten. Maar op basis van de informatie van justitie dat het gevonden DNA-materiaal 100 procent overeenkomt met dat van zijn zoon "moet ik het geloven dat hij dat misschien gedaan heeft", aldus de vader.

De politie pakte afgelopen dinsdag zijn 33-jarige zoon uit Delft op als nieuwe verdachte in de Puttense moordzaak, waarvoor eerder Wilco Viets en Herman du Bois ten onrechte veroordeeld waren. De twee zaten hun volledige gevangenisstraf (tien jaar, waarvan zeven jaar effectief) uit.

Pieper vertelde dat zijn zoon een problematische jeugd heeft gehad. Hij heeft in enkele internaten gezeten, auto-inbraken gepleegd en zijn vriendin ernstig mishandeld.

Toen hij in 1997 werd veroordeeld voor een ander delict, kwam Ronald terecht in de gevangenis waar ook Viets en Du Bois zaten. "Ronald heeft toen gezegd: het is rot voor ze dat ze hier zitten, want ze zitten onschuldig. Die gedachte laat me niet meer los", aldus z'n vader.

Pieper deed verder een oproep aan media, buurtbewoners en bekenden om hem en zijn familie met rust te laten. Voor Peter R. de Vries was het de 44e keer dat hij aandacht aan de Puttense moordzaak heeft besteed.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.