FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 5 juni 2008

Zimbabwe verbiedt alle voedselhulp

De Zimbabwaanse regering heeft alle buitenlandse hulp vanaf vandaag verboden. Sommige hulporganisaties mochten al eerder geen voedsel meer uitdelen, omdat ze campagne zouden hebben gevoerd voor de oppositie, maar nu geldt het verbod voor alle organisaties. Volgens de regering houden ze zich niet aan de voorwaarden van hun registratie. Alleen de regerende partij van Mugabe zelf mag nog voedsel uitdelen.

Miljoenen mensen in Zimbabwe zijn afhankelijk van voedselhulp, door het wanbeleid wat Mugabe jarenlang heeft gevoerd. Mugabe lijkt nu ook zijn laatste beetje ratio te hebben verloren in de angst zijn macht te verliezen na de tweede ronde van de presidentsverkiezingen op 27 juni.

Eerder hebben Amerikaanse en Britse diplomaten uren vastgezeten op een politiebureau, omdat ze het politieke geweld in Zimbabwe onderzochten. De politie heeft de autobanden van de diplomaten lekgestoken en hun telefoons in beslag genomen. Washington en Londen hebben woedend gereageerd op deze acties, die ze "belachelijk en volstrekt onacceptabel" noemen. Ze dringen aan op een veroordeling door de VN Veiligheidsraad.

Rotterdam gedenkt verkrachte eend

In het Rotterdamse Museumpark heeft men vanmiddag een moment van stilte in acht genomen voor een verkrachte eend. Het gevleugelde dier vloog dertien jaar geleden de dood tegemoet door tegen de glazen gevel van het Natuurhistorisch Museum te vliegen. Het beestje is officieel het eerste slachtoffer van homoseksuele necrofilie bij dit type.

De eend verwierf wereldfaam door een artikel van conservator Kees Moeliker van het Natuur Historisch Museum, met als titel 'Het eerste geval van homoseksuele necrofilie bij de wilde eend'. Vijf jaar geleden ontving Moeliker hiervoor een een lg-Nobelprijs voor het meest nutteloze onderzoek.

Dertien jaar geleden vloog de pechvogel tegen de glazen gevel van het Rotterdamse museum. Twee meter verderop stortte het beestje dood ter aarde. Vervolgens werd het dooie beestje vijf kwartier achtereen keihard genomen door een mannelijke soortgenoot. Moeliker stond erbij en keek ernaar.

"Met Dead Duck Day vragen we aandacht voor alle vogels die op dramatische wijze om het leven zijn gekomen. Maar de bijeenkomst is vooral bedoeld om na te denken over maatregelen die kunnen voorkomen dat er jaarlijks miljoenen vogels tegen het glas aan hun einde komen", lichtte de conservator de bijeenkomst van vandaag toe.

Geen bubblegum in gameplaybeelden Duke Nukem Forever

Het heeft "even" geduurd, maar Duke Nukem Forever lijkt steeds dichter bij een daadwerkelijke release te komen. Enige tijd geleden kregen we een teaser onder ogen, met daarin de kenmerkende tekst "I'm looking for an alien toilet to park my bricks. Who's first?", maar Jace Hall mocht in zijn programma daadwerkelijk met een vroege versie spelen.
Hoe dat er uit ziet kan je in onderstaand filmpje zien. Het Duke Nukem Forever-segment begint op ongeveer een derde.


Gattuso: "EK moeilijker dan WK"

Volgens de Italiaanse middenvelder Gennaro Gattuso is het moeilijker om Europees kampioen te worden dan om de wereldtitel te veroveren. De AC Milan-speler werd in 2006 met Italië wereldkampioen.

Gattuso denkt dat Italië het Europees kampioenschap wint, maar stelt wel dat de tegenstanders niet onderschat moeten worden. "We moeten met het mes tussen de tanden spelen, we kunnen geen moment achterover leunen en denken: Wij zijn wereldkampioen."

Italië is op het EK ingedeeld in een groep met Nederland, Frankrijk en Roemenië, die voor elk van de landen een zware kluif wordt: "Alle vier de landen zijn sterk genoeg om de kwartfinales te halen. Roemenië is op papier minder, maar ze spelen in Italiaanse stijl en hebben prima spelers, zoals Adrian Mutu. In de kwalificatie eindigden ze boven Nederland, ze hebben veel kwaliteit," aldus Gattuso die ook over Nederland nog wat te zeggen heeft: "Op het middenveld en voorin heeft Nederland goede spelers, ze zijn erg, erg sterk."

VN-top: honger halveren voor 2015

De regeringsleiders die bijeen waren op de wereldvoedseltop in Rome hebben afgesproken om dringende en gecoördineerde stappen te ondernemen om de negatieve gevolgen van de stijgende voedselprijzen te bestrijden. In de slotverklaring beloven de deelnemende VN-landen de honger in de wereld voor 2015 te hebben gehalveerd. Ook is afgesproken dat voedsel niet als politiek of economisch wapen mag worden gebruikt.

Door fors te investeren in de landbouw, ondermeer door kleine boeren in derdewereldlanden te voorzien van mest, zaden en werktuigen, hoopt de VN dat de wereldwijde voedselproductie in 2030 vijftig procent hoger ligt dan nu. Er is meer dan 1 miljard dollar toegezegd voor urgente voedselhulp.

Harde plannen en afspraken om het voedselprobleem op de lange termijn aan te pakken zijn niet gemaakt. Argentinië, Venezuela en Cuba hebben kritiek geuit op het ontbreken van die maatregelen. Over belangrijke kwesties als landbouwsubsidies of de toenemende vraag naar gewassen voor biobrandstoffen is eveneens geen akkoord bereikt.


De stijgende voedselprijzen hebben de 'oplossing' van het voedselvraagstuk urgenter gemaakt

De Zeeuw: "Ik sta open voor Ajax"

Concrete interesse voor Demy de Zeeuw lijkt er nog niet te zijn, maar de international staat open voor een vertrek uit Alkmaar. Dit laat de AZ-middenvelder weten in een interview met Voetbal International.

Onder meer Ajax werd al eerder gelinkt met De Zeeuw, maar van concrete belangstelling lijkt geen sprake. "Van Basten laat me bij het Nederlands elftal vaak spelen en gaat komend seizoen bij Ajax aan de slag. Ik snap dat mensen de optelsom maken, maar op dit moment speelt er niks. Mijn streven is om op EK in de kijker te spelen."

"En als Ajax komt dan sta ik daarvoor open. Als je bij de nummer elf van Nederland speelt, heb je natuurlijk altijd oren naar een andere club. En zeker een van dat kaliber. Ik denk dat iedere speler van AZ hogerop wil."

Ook Feyenoord in ECA

Ook Feyenoord mag zitting nemen in de European Clubs Association (ECA). De organisatie is de opvolger van de G14.

Eerder werden Ajax, PSV en AZ al uitgenodigd voor de ECA op basis van de resultaten van de afgelopen vijf jaar. Feyenoord viel vanwege de magere prestaties van de afgelopen jaren buiten de boot, maar is nu basis van op basis van de historie en verdiensten alsnog uitgenodigd.

De belangenorganisatie van clubs komt op 7 en 8 juli voor het eerst bij elkaar in het Zwitserse Zürich. Bayern München-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge is de eerste preses van de ECA.

'Vieira op tijd fit voor eerste duel'

Patrick Vieira lijkt geheel genezen te zijn van zijn dijbeenblessure. Donderdagavond deed hij zonder problemen mee met de groepstraining in het Stade du Lussy in Châtel-St Denis. Zondag beslist bondscoach Raymond Domenech of Vieira aan zal treden tegen Roemenië.

Domenech kon tijdens het afsluitende partijtje twaalf tegen twaalf laten spelen, aangezien Mathieu Flamini als vervanger voor Vieira is opgeroepen. Zeker is de bondscoach nog niet over zijn aanvoerder: "Het is een race tegen de klok", vertelt Domenech na afloop van de training.

Flamini stelde zich na de training sportief op richting Vieira: "k wil de ploeg helpen. Het zou leuk zijn om mee te doen aan het EK. Maar ik hoop hetzelfde voor Patrick."

Gilbert vertrekt naar Silence-Lotto

Philipe Gilbert komt vanaf volgend uit voor Silence-Lotto. De Belg komt nu nog uit voor Française des Jeux.

Verschillende ploegen hadden belangstelling voor de 25-jarige Gilbert, die dus koos voor de Belgische ProTour ploeg. Gilbert gaat zich vooral richten op Milaan - San Remo, de Waalse klassiekers en het WK. De Tour zal hij niet rijden, in pIn plaats daarvan rijdt hij de Giro d'Italia of de Vuelta a Espana.

Dit seizoen won Gilbert al de Omloop het Volk. In Milaan - San Remo eindigde hij als derde, achter Fabian Cancellara en Filippo Pozzato.

Ivanovic nieuwe nummer één

Ana Ivanovic mag zich vanaf maandag de nieuwe nummer één van de wereld noemen. Zie lost Maria Sharapova af.

Danzkij haar overwinning eerder vandaag tegen Jelena Jankovic in de halve finale van Roland Garros heeft Ivanovic maandag genoeg punten om Sharapova te passeren. Het resultaat in de finale is voor de Servische niet meer van belang. Sharapova belandde twee weken geleden plotseling op de eerste plaats na het onverwachte afscheid van Justine Henin.

Dertig zilverlingen in Belief & Betrayal demo

Als je van samenzweringstheoriën houdt ben je bij Belief & Betrayal aan het goede adres. In deze adventure van developer Artematica die wordt uitgegeven door het Nederlands/Canadese Lighthouse Interactive draait het om een jonge journalist, Jonathan Danter. Tijdens een onderzoek naar een oude moord ontdekt hij een link naar een eeuwenoude samenzwering die terug te voeren is op het verraad van Jezus door Judas.

Op 20 juni ligt het spel in de BeNeLux, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië in de winkels. Wil je voor die tijd alvast even proberen of het spel wel iets voor jou is, dan kun je op de site van Lighthouse Interactive vanaf nu een Engelstalige demo downloaden.

Bush sluit geheime deal Irak

De Engelse kwaliteitskrant The Independent heeft details omtrent een op hande zijnde deal over de Amerikaanse aanwezigheid in Irak te pakken gekregen. In het plan waar momenteel in Bagdad over onderhandeld wordt, staat dat de Verenigde Staten voor onbepaalde tijd in Irak blijven, ongeacht de uitkomst van de presidentsverkiezingen in november.

De Amerikaanse troepenmacht wordt met de verwachte terugtrekking van komende maand verkleind met slechts 9000 militairen naar 142.000. Het akkoord houdt in dat de VS 52 militaire bases permanent zullen blijven bezetten en de controle zullen houden over het Iraakse luchtruim onder 29.000 voet. Ook eisen de VS dat ze op eigen houtje arrestaties mogen verrichten en dat zonder overleg militaire missies mogen worden gestart. Een andere eis is dat Amerikaanse soldaten zich niet aan de Iraakse wet hoeven te houden.

President Bush hoopt de deal, zonder consessies aan de eisen, vóór eind juli te hebben doorgedrukt, omdat hij dan alsnog de militaire overwinning kan uitroepen en de invasie in Irak tot succes kan 'bombarderen'. Hij rijdt daarmee Barack Obama in de wielen, die beloofd heeft elke maand Amerikaanse troepen uit Irak te zullen terugtrekken zodra hij in november tot president gekozen wordt.

Ook is het een steun in de rug van de opponent van Obama in november, John McCain. Hij beweert dat de VS dicht tegen de overwinning aan zitten en dat Obama deze overwinning zou weggooien door de troepen voortijdig terug te halen. McCain liet al eerder weten 'honderd jaar' in Irak te willen blijven mocht dat nodig zijn.

De zogenaamde 'strategische alliantie' kan niet op veel enthousiasme rekenen van de premier van Irak, Nouri al-Maliki, maar hij vreest voor het voortbestaan van zijn regeringscoalitie als de steun van de VS wegvalt. De Iraakse regering wil het tekenen van de overeenkomst uitstellen, maar wordt naar verluidt onder zware druk gezet door de Amerikanen. Het plan is reeds scherp veroordeeld in de Arabische wereld. Ali Akbar Hashemi Rafsanjani, een machtige maar doorgaans gematigde Iraanse leider, zegt in The Independent dat "de essentie van deze overeenkomst is om de Irakezen slaven van de Amerikanen te maken". Het plan houdt volgens hem "een permanente bezetting van Irak" in.

Soldaten VS in Irak
Als de deal doorgang vindt wordt dit een permanent straatbeeld van Irak

Met dank aan pberends voor de submit

Duitsers jagen al twaalf jaar op EK-zege

Het is inmiddels alweer twaalf jaar geleden dat Duitsland hun laatste EK-wedstrijd in winst wisten om te zetten. Na de toernooizege in 1996 wist Die Mannschaft geen EK-duel meer te winnen.

Tijdens EURO 2000, die in Nederland en België werd gehouden, speelden de Duitsers eenmaal gelijk en verloren hun twee overige groepswedstrijden. Vier jaar later, tijdens het EK in Portugal, speelde Duitsland gelijk tegen Nederland en Letland en moesten ze hun meerdere erkennen in Tsjechië.

Bondscoach Joachim Löw reageerde: "In vergelijking met vier jaar geleden zijn we fysiek, organisatorisch en voetballend vooruit gegaan". Duitsland mag tijdens het komende EK hun negatieve reeks zien te doorbreken tegen gastland Oostenrijk, Kroatië en het Polen van bondscoach Leo Beenhakker.

Poll: naar welk radiostation luister jij?

Er zijn een hoop radiostations in Nederland en er wordt maandelijks onderzoek gedaan hoe er naar de zenders wordt geluisterd. Daarnaast is radioland erg in beweging. Zo moet Dolf Jansen weg bij 3FM, claimt de randstedelijke urbanzender FunX een landelijke etherfrequentie en heeft 100%NL alle dj's de laan uit gestuurd. Daarnaast wordt er op het FOK!forum veel gediscussieerd over radio in het Film, tv en radio forum.

Maar waar luistert de gemiddelde FOK!ker nu naar? Stem op onze poll en laat weten welk radiostation jouw voorkeur heeft.

'Milieuheffingen goed voor 18 miljard'

De milieuheffingen die nieuw ingevoerd zijn in Nederland leveren de overheid veel geld op. Onder meer de verpakkingstax en slurptax hebben de staatskas al met achttien miljoen euro gespekt. Slechts één procent van dat bedrag komt ten goede aan het milieu. Professor dr. Hans van Mierlo, hoogleraar Openbare Financiën die alles becijferde vertelt: "99 Procent gaat in de zak van Bos en die zegt dankjewel."

De milieuheffingen in Nederland worden per 1 juli aanstaande uitgebreid met de vliegtax. Er gaan inmiddels ook stemmen op om milieubelasting te heffen over vlees, gloeilampen en reclamefolders.

Professor dr. Pieter Leroy, hoogleraar Milieu en Beleid, steunt Van Mierlo in zijn mening. "Onze overheid legt heffingen op teveel producten tegelijkertijd", aldus Leroy. Het is volgens hem bovendien oneerlijk dat er heffingen zijn over producten die geen milieuvriendelijk alternatief kennen. "Mensen hebben in de gaten dat er voor sommige dingen helemaal geen alternatief is, zoals in het geval van de verpakkingstax, en dan beleven ze dat als een pure belastingverhoging." Van Mierlo ondersteunt deze mening: "Het is gewoon een verkapte belastingverhoging. Als de heffingen zouden werken (en de burger alles met een milieuheffing links zou laten liggen) krijgt Bos minder opbrengsten en heeft hij een probleem. Dan moet hij de andere belastingen omhoog gooien."

Om milieuvriendelijke alternatieven te stimuleren moet er volgens de hoogleraar een ander systeem komen. De inkomsten van de heffingen moeten de milieuvriendelijke alternatieven stimuleren. Volgens hem is het te vergelijken met de opvoeding van kinderen: niet alleen straffen, maar ook complimenteren en belonen. De laatste jaren is de politiek volgens hem met name bezig met het uitdelen van straffen.

Met dank aan Asgard voor de submit.

"Iphone kan de Nintendo DS verslaan"

De Nintendo DS is een erg groot succes. Het is verreweg de meest verkochte handheld op dit moment. Een artikel in het blad Forbes voorspelt echter dat de DS er een grote concurrent bij zal krijgen: De iPhone.

Volgens Forbes heeft de iPhone een aantal functies die erg aantrekkelijk kunnen zijn voor game developers. Voornamelijk de combinatie van de touch-screen en motion controls zouden erg veel nieuwe gameplay elementen toe kunnen voegen.

quote
Apple is the first to master a pair of tricks that have made Nintendo's latest products so compelling; a touch-screen interface and the ability to pick up on motion. The key difference: Unlike Nintendo, which has created a gaming console with a motion-sensitive controller and a touch-sensitive handheld gaming system, Apple has crammed both capabilities into its iPhone and iPod Touch

Dit bericht valt mooi samen met een verwachte aankondiging van Steve Jobs waarbij hij zal aankondigen dat "outside developers" hun eigen software zouden kunnen laten draaien op de iPhone, zoals games. Met één druk op de knop wordt het dan mogelijk om via een wireless verbinding nieuwe games op je iPhone te kunnen zetten.

Analisten verwachten dat de iPhone zich wel eens zou kunnen gaan meten met de DS en misschien zelfs succesvoller worden. Ubisoft, Electronic Arts en SEGA hebben al gezegd dat ze interesse hebben in het ontwikkelen voor de Iphone.

Deelnemers Amsterdam Tournament bekend

Ajax, Arsenal, Internazionale en Sevilla zullen acht en negen augustus meedoen aan het tiende Amsterdam Tournament. Donderdag maakte Ajax dit bekend. Met de komst van deze clubs betekent het dat er veel oud Ajax-spelers voor één keer actief zullen zijn in de ArenA.

Internazionale, onder leiding van de nieuwe coach Mourinho, komt met de voormalig Ajacieden Cristian Chivu, Maxwell en Zlatan Ibrahimovic. Bij Sevilla staan ook twee oudspelers van Ajax onder contract. Julien Escudé en Tom de Mul zullen voor één keer terugkeren in de Amsterdam ArenA.

Verdere speelt bij Sevilla onze landgenoot Khalid Boulahrouz, terwijl bij Arsenal nog twee landgenoten voetballen, Robin van Persie en Nacer Barazite.

Ajax speelt 8 augustus eerst tegen Arsenal. Een dag later zal Internazionale aantreden tegen de equipe van Marco van Basten.

[RG] Ivanovic wint Servische halve finale

Ana Ivanovic is doorgedrongen tot de finale van Roland Garros. Tijdens de halve finale wist ze haar landgenote Jelena Jankovic in drie sets, 6-4, 3-6 en 6-4, naar huis te sturen. In de finale stuit Ivanovic op de Russische Dinara Safina.

In de eerste set was het Jankovic die als eerst een break wist te pakken, maar gaf deze bij een stand van 4-2 uit handen. Vervolgens was het Ivanovic die meteen brak en wist de eerste set met 6-4 te winnen. Tijdens de tweede set zakte het spel van Ivanovic wat en haar landgenote wist hiervan te profiteren. De tweede set ging daarom ook met 3-6 naar Jankovic.

De derde set stond bol van de spanning. Jankovic liep uit naar een 3-1 voorsprong, maar Ivanovic knokte zichzelf knap terug naar een 4-4 stand. Vervolgens wist ze bij een stand van 5-4 haar opponente te breken en sloeg zich vervolgens met een harde return naar de halve eindstrijd van Roland Garros.

Door dit resultaat mag Ivanovic zich de nieuwe nummer één van de wereld noemen, ongeacht het resultaat in de finale.

[EK] Special: Oostenrijk

In de aanloop naar het EK neemt FOK!sport elk deelnemend land onder de loep. Belangrijk: houd de Specials in gedachten, je hebt ze namelijk nodig voor de EK Pool! Gisteren schreven we al over Zwitserland.

Oostenrijk
Oostenrijk is als een van de organiserende landen automatisch geplaatst voor het EK. In poule B moet het team het opnemen tegen Kroatië, Duitsland en Polen. De mannen van Josef Hickersberger spelen op 8 juni hun eerste duel tegen de Kroaten. Daarna nemen ze het op 12 juni op tegen Polen en tenslotte spelen ze op 16 juni tegen buurland Duitsland.

EK-geschiedenis
De EK-geschiedenis van het Oostenrijkse team is een korte, want dit jaar maakt het team het EK-debuut in eigen land. Op WK’s was Oostenrijk in het verleden vele malen actief. Op het tweede WK in 1934 behaalde Oostenrijk een vierde plaats, nadat in de kleine finale verloren werd van Duitsland. Oostenrijk wist bij het WK in 1954 zelfs de derde plaats te halen door in de beslissingswedstrijd Uruguay met 3-1 te verslaan. Op het volgende WK werden ze in een sterke poule met onder andere Brazilië en de Sovjet-Unie al uitgeschakeld. Het duurde tot 1978 alvorens Oostenrijk weer deelnam aan het WK. Na de poule in de eerste ronde doorgekomen te zijn, strandden ze in de tweede ronde in een poule met onder andere Nederland. Vier jaar later waren ze er in Spanje weer bij, waarbij ze wederom in de tweede ronde strandden na in de poule tweede te zijn geworden achter West-Duitsland. In die tweede ronde was Frankrijk de sterkste in de poulefase. Zowel in 1990 (Italië) en 1998 (Frankrijk) strandden de Oostenrijkers in de eerste ronde. In de jaren die volgen, hebben ze zich niet gekwalificeerd voor een eindtoernooi.

Road to…
Oostenrijk is als gastland automatisch geplaatst voor het EK. In de aanloop naar het EK heeft Oostenrijk een aantal oefenwedstrijden gespeeld. De serie begon in 2006 met een wedstrijd tegen Canada, waarbij er met 0-2 verloren werd. De drie wedstrijden daarna werden ook verloren, maar de laatste drie wedstrijden in 2006 werden gewonnen van Liechtenstein, Zwitserland en Trinidad en Tobago. In 2007 wist Oostenrijk alleen te winnen van Ivoorkust en na penalty’s van Japan. Daarnaast werd er onder andere gelijkgespeeld tegen Tsjechië en Ghana, maar ook verloren van Frankrijk, Engeland en Zwitserland. In 2008 met er onder andere met 3-0 verloren van Duitsland en gelijkgespeeld tegen Nigeria. Ook oefende het elftal tegen Nederland, waarbij ze op een 3-0 voorsprong kwamen. Echter wist Nederland deze bizarre wedstrijd uiteindelijk met 4-3 te winnen.

De ploeg
In het Oostenrijks team spelen geen uitgesproken vedettes, of het moet al aanvoerder Andreas Ivanschitz. Hij heeft de bijnaam de Beckham van Oostenrijk, echter hij raakte dit seizoen zijn basisplaats kwijt bij zijn club Panathinaikos, waardoor hij mogelijk weinig wedstrijdritme heeft. Een andere naam in de ploeg is verdediger Martin Stranzl. De speler van Spartak Moskou is een van de steunpilaren in het Russische team, maar staat in de belangstelling van enkele West-Europese clubs. Een opvallende naam die ontbreekt, is die van Heerenveen-speler Thomas Prager. Hij kwam dit jaar niet voor in de plannen van Heerenveen-trainer Verbeek, waardoor hij geen kans had om zich in het Oostenrijks team te spelen. Opvallend in de selectie is dat slechts vier aanvallers voor het EK zijn geselecteerd.

EK 2008
Oostenrijk zit ingedeeld in een poule met Kroatië, Duitsland en Polen. Alle wedstrijden worden in het Ernst Happel-stadion in Wenen gespeeld. Het thuisspelen van de Oostenrijkers kan ze mogelijk inspireren tot het leveren van een goede prestatie, maar met twee sterke landen in de poule zal het lastig worden om de eerste ronde te overleven. De recente prestaties uit het verleden spreken niet in het voordeel van de Oostenrijkers en de selectie is in vergelijking tot andere landen zwak te noemen. Oostenrijk zal het moeten hebben van het collectief en hard werken, echter wordt door kenners gevreesd dat ze voor eigen publiek afgaan.

Aces of the Galaxy en Roogoo nu op Xbox Live Arcade

Gisteren was het woensdag, dus tijd voor nieuwe games op Xbox Live Arcade. Deze week mochten we twee nieuwe games verwelkomen, Roogoo en Aces of Galaxy.

Roogoo is een puzzel-game die je waarschijnlijk bekend voorkomt uit je peutertijd. Draai de schuiven zodat de blokken door de juiste gaten kunnen vallen. Het spel kan lokaal met maximaal vier spelers gespeeld worden, en online met maximaal twee spelers. Voor 800 punten kan jij eigenaar worden van deze game.

De tweede game is Aces of Galaxy. Met een flink arsenaal aan upgradebare wapens zoals missile launchers, torpedo's en een chain gun zul je het Skurgian Empire te lijf gaan. Dit kun je alleen doen of in co-op. De game zal 800 Microsoft Points gaan kosten.Roogoo en Aces of Galaxy

Spookachtige beelden in Project Zero 4 screens

Nintendo/temco heeft vandaag de site van Fatal Frame IV online gezet en op deze Japanse site zijn ook enkele screenshots van de game te bewonderen. Je kunt deze screens hieronder bekijken.

Fatal Frame 4, in Europa bekend onder de naam Project Zero 4, is een horror-survival game dat op een mysterieus eiland plaatsvindt. In het verleden is er een kidnapping geweest, waarbij jij één van de vijf gekidnapte meisjes was.

Je bent in een groot huis, dat gedecoreerd is met maskers. Maskers gaan een serieuze rol spelen in Project Zero 4, maar wat voor rol precies is nog niet bekend. Je speelt Ruka Minazuki, een schattig meisje dat terugkeert naar het grote huis. Wat ze daar allemaal wil doen, is niet bekend. Waarschijnlijk wil ze erachter komen hoe het met de andere gekidnapte meisjes is afgelopen.Vrouw 'getrouwd' met Eiffeltoren

Een vrouw uit Frankrijk heeft wel een heel erg bizarre seksuele geaardheid. Ze voelt zich namelijk aangetrokken tot diverse objecten. Onlangs is ze 'getrouwd' met de Eiffeltoren. Het besloten huwelijk werd bijgewoond door een kleine groep vrienden.

De 37-jarige Erika La Tour Eiffel heeft beloofd de Eiffeltoren voor eeuwig trouw te zijn en het bouwwerk bij te staan in voor- en tegenspoed. Tevens heeft ze het beroemde bouwwerk voor altijd lief.

Erika voelde zich voor het eerst aangetrokken tot objecten toen ze nog aan het boogschieten was. Naast de Eiffeltoren en die boog, heeft de Française onder andere veel liefde voor de Berlijnse Muur en een stuk hek in haar slaapkamer. Ze heeft ook een rol in een documentaire over objectum-seksuele vrouwen. Die term is verzonnen door Eija-Riita Berliner-Mauer, die zelf ook een grote liefde voor objecten heeft en sinds 1981 met de Berlijnse Muur 'getrouwd' is.

De Française vindt haar seksuele geaardheid voor objecten overigens heel normaal. “Ik begrijp niet hoe mensen een kind of een voorwerp op de wereld kunnen zetten, zonder ervan te houden.” zei ze. Toch ligt de oorzaak volgens haar bij haar familie. Ze is aangerand door haar broer en in de steek gelaten door haar ouders. Zodoende moest ze opgroeien in pleeggezinnen.

FOK!sport EK 2008-site online!

Jullie hebben er lang op moeten wachten, maar na lang zwoegen door de ontwerper en de devver, is nu eindelijk de officiële versie online: de enige echte FOK!sport EK voetbal 2008-site!

Neem gauw een kijkje voor al het EK-nieuws, alle wedstrijdverslagen, uitslagen, specials, informatie over alle teams, om te weten wie waar en wanneer speelt, en vergeet vooral niet om mee te doen met de EK Pool! De prijzen die je kunt winnen zijn onder andere een tafelvoetbaltafel en een Philips Perfect Draft thuistap, ter beschikking gesteld door Jupiler en Goal.com. En om over van alles en nog wat mee te kunnen praten, moet je natuurlijk op het speciale FOK! EK-forum zijn.

Je moet wel geregistreerd zijn op FOK! om mee te kunnen doen!

Het laatste EK nieuws lees je natuurlijk op de EK 2008-site!

FOK!sport EK 2008-site online!

Jullie hebben er lang op moeten wachten, maar na lang zwoegen door de ontwerper en de devver, is nu eindelijk de officiële versie online: de enige echte FOK!sport EK voetbal 2008-site!

Neem gauw een kijkje voor al het EK-nieuws, alle wedstrijdverslagen, uitslagen, specials, informatie over alle teams, om te weten wie waar en wanneer speelt, en vergeet vooral niet om mee te doen met de EK Pool! De prijzen die je kunt winnen zijn onder andere een tafelvoetbaltafel en een Philips Perfect Draft thuistap, ter beschikking gesteld door Jupiler en Goal.com. En om over van alles en nog wat mee te kunnen praten, moet je natuurlijk op het speciale FOK! EK-forum zijn.

Je moet wel geregistreerd zijn op FOK! om mee te kunnen doen!

Battlefield: Bad Company demo maakt brokken op PSN en Live

Zit je je thuis te vervelen? Kriebelt er een drang om dingen op te blazen? Als je dan ook nog een PS3 of 360 bezit heb je mazzel! Nee, je moet niet je zuurverdiende console in de magnetron gooien, je moet dan de demo van Battlefield: Bad Company downloaden. De download weegt 1,5 GB, maar dan kun je wel mooi zelf kijken of het wat voor jou is.27 juni zou Battlefield: Bad Company dan eindelijk in de winkels moeten liggen voor de PS3 en 360.

Turks hof: hoofddoekjes blijven verboden

Het dragen van hoofddoekjes aan Turkse universiteiten is weer taboe. De hoogste Turkse rechtbank heeft vandaag een streep gezet door de opheffing van het verbod op hoofddoeken aan universiteiten. De islamitische regeringspartij AKP had in februari dat verbod opgeheven.

Het Grondwettelijk Hof ging mee met het verzoek van een oppositiepartij om de hervorming terug te draaien. Volgens de rechters druist het dragen van hoofddoekjes op universiteiten in tegen het principe van scheiding van religie en staat.

Wereldrecord borstvergroting 36MMM

C-actrice Maxi Mounds uit Florida heeft haar doel bereikt. Na jaren steggelen is ze door het Guinness Book of World Records uitgeroepen tot de vrouw met 's wereld grootste borstvergroting. Na heel veel formulieren invullen, langdurig zoeken naar een confectiewinkel met een passend meetlint, en nog eens eindeloos wachten kwam eindelijk het langverwachte certificaat binnen met het Guinness wereldrecord in de categorie opgevoerde borsten. De maat is 36MMM en ze wegen 9 kilo het stuk.

"Toen ik Guinness voor de eerste keer benaderde in augustus 2003 vertelden ze mij dat ze helaas geen categorie hadden voor borstimplantaties. Ik dacht dat het daarmee voorbij was, maar tot mijn verrassing namen ze in januari contact met me op om me te laten weten dat ze mijn voorstel hadden overgenomen en de categorie gecreëerd, en wilden weten of ik nog steeds geïnteresseerd was. Je kent me, natuurlijk was ik dat!", aldus de vrouw met 's wereld grootste plastic memmen.

In het bronartikel staat ook nog een foto van vroeger.

 

Met dank aan ysduiker voor de submit.

'Fritzl gebruikt als EK-mascotte'

De Oostenrijkse incestopa Josef Fritzl is door een Duits blad gebombardeerd tot Oostenrijkse EK-mascotte. De media in Oostenrijk reageren verontwaardigd en noemen de stunt "smakeloos".

Titanic, het Duitse blad waar het hier om gaat, staat bekend om zijn zwarte humor. Op de voorpagina van het blad prijkt Fritzl, omgepimpt als EK-supporter. De kop op de voorpagina luidt: "Hoogste straf voor horror-opa: Fritzl wordt EK-mascotte!", met als onderschrift: "24 jaar in de kelder - alles over Oostenrijks voetbal".

Titanic heeft met deze actie de aftrap gegeven voor de treitercampagne, aangezien Duitsland het in groep B opneemt tegen gastland Oostenrijk.

Een journalist van het blad gaat met de foto van EK-supporter Fritzl naar Amstetten, de voormalige woonplaats van de incestopa. Hij gaat de bewoners vragen stellen over het drama dat zich afspeelde en hoe het kon gebeuren dat zij van niets wisten.

Met dank aan bierspons voor de submit.

[RG] Safina eerste finaliste

Dinara Safina is de eerste finaliste in het vrouwentoernooi van Roland Garros. De Russin wist in twee sets van haar landgenote Svetlana Kuznetsova te winnen. De standen waren 6-3 en 6-2.

Het is voor Safina, die in Parijs als dertiende op de plaatsingslijst staat, de eerste keer dat ze in de finale van een Grand Slam-toernooi staat. Haar beste prestaties behaalde ze vooralsnog in 2006. Toen bereikte ze de kwartfinales van zowel Roland Garros als de US Open.

In de finale zal Safina het op moeten nemen tegen Ana Ivanovic of Jelena Jankovic.

Paul Jans naar FC Den Bosch

FC Den Bosch heeft spits Paul Jans voor twee seizoenen vastgelegd. Hij komt transfervrij over van Rot-Weiss Essen.

Jans kwam sinds de winterstop uit voor de Duitse club. Eerder speelde hij in Nederland voor VVV-Venlo en NEC. Die laatste club huurde hem een jaar van VVV. Tot nu toe wist de 26-jarige Jans in 175 competitiewedstrijden tot 34 goals te komen.

Eerder al legde FC Den Bosch de 19-jarige Jordy van de Corput vast. Hij zal op amateurbasis in Brabant gaan spelen en als derde keeper gaan fungeren. Van de Corput is afkomstig uit de A1 van FC Utrecht en had eerder overschrijving aangevraagd naar zaterdaghoofdklasser ASWH. Hij besloot echter nog een kans te wagen in het betaald voetbal.

Voormalig FC Den Bosch-aanvaller Nyron Wau gaat overigens in Cyprus spelen. Hij tekende voor twee seizoenen bij Nea Salamina Famagusta, dat onlangs degradeerde uit de hoogste afdeling. Bij FC Den Bosch werd het contract van de 25-jarige Wau niet verlengd.

Monfils niet naar Dutch Open

Gaël Monfils laat de Dutch Open aan zich voorbij gaan. De Franse tennisser meldde zich donderdag af bij toernooidirecteur Hans Felius. Zijn absentie heeft alles te maken met zijn plaats in de halve finales van Roland Garros, dat nog tot zondag in Parijs wordt gehouden.

Monfils heeft namelijk de top 50 van de wereldranglijst bereikt. Hierdoor wordt hij verplicht om na Wimbledon deel te nemen aan de Masters Series-toernooien die in Montreal en Cincinnati worden gehouden. Deze evenementen worden beide op hardcourt gespeeld, wat tijdens de Olympische Spelen ook de ondergrond zal zijn. In 2009 zou de Fransman eventueel wel naar Amersfoort willen komen.

Felius heeft nu nog drie vooraanstaande namen over die wel op de Dutch Open zullen spelen, namelijk de Spanjaard Nicolás Almagro, Robin Haase en Martin Verkerk. De laatstgenoemde tennisser kreeg een wildcard toebedeeld. Dit geldt ook voor Thiemo de Bakker en een derde Nederlander. Deze is echter nog niet bekend.

Japanners zijn beste toeristen ter wereld

Japanners zijn de beste toeristen, gevolgd door de Duitsers, de Britten en de Canadezen, zo blijkt uit een onderzoek van het Franse studiebureau TNS. TNS voerde het onderzoek uit bij vierduizend hoteleigenaars.

De hoteleigenaars prijzen de Japanners om hun discretie, goede wil en vrijgevigheid. Met namde deze laatste eigenschap lijkt hun minder goede eigenschappen teniet te doen. Deze eigenschappen zijn de gebrekkige kennis van vreemde talen en de desinteresse voor de lokale keuken.

Onderaan de lijst staan de Fransen, Indiërs en Chinezen, omdat zij veel mopperen, onbeleefd doen en geen moeite doen de taal van het land te spreken. De Nederlanders en Belgen staan beiden in de top tien, met de Noren, de Denen, de Oostenrijkers en de Finnen achter zich.

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat Duitsers de netste toeristen zijn en Fransen het meest gierig. Amerikanen zijn de vuilste, meest onbeleefde en slechtst geklede toeristen volgens het onderzoek. 

Met dank aan zagevent voor de submit.

Sparta bindt talenten

Sparta Rotterdam heeft gisteren twee spelers uit het beloftenteam vastgelegd. Michiel van den Berg en Jeffrey Schenk tekenden een profcontract.

Van den Berg tekende voor twee seizoenen bij Sparta. Afgelopen seizoen kwam de boomlange spits uit voor Jong Sparta. De 21-jarige aanvaller werd in de zomer van 2007 weggeplukt bij amateurclub vv Naaldwijk.

Verdediger Jeffrey Schenk tekende een verbintenis voor één seizoen. De rossige back kwam eerder uit voor jeugdteams van Feyenoord en ADO Den Haag en speelde vorig seizoen vooral in de A1 en het beloftenteam van Sparta.

De Haan maakt voorlopige selectie bekend

Foppe de Haan heeft zijn voorlopige selectie voor de Olympische Spelen donderdag openbaar gemaakt. Het keurkorps van de Friese oefenmeester bestaat uit 36 voetballers, waaronder de dispensatiespelers Roy Makaay, Gerald Sibon, Barry Opdam en Kew Jaliens.

De Haan mag uiteindelijk drie spelers, die voor 1 januari 1985 zijn geboren, meenemen. Er zal dus nog één voetballer afvallen. Ook Ryan Babel maakt deel uit van de voorlopige selectie van het olympisch team. Vorige week viel de aanvaller af voor het EK voetbal, omdat hij tijdens de training een blessure opliep. Mocht de speler van Liverpool op tijd hersteld zijn, dan is hij mogelijk inzetbaar in Beijing.

Ook Ron Vlaar, die nog altijd herstelt van een zware knieblessure, geldt het voorgaande verhaal. Verder maakt ook Urby Emanuelson deel uit van de voorselectie voor de Olympische Spelen. Op 11 juli maakt De Haan zijn definitieve ploeg bekend.


De voorlopige selectie:

Doel: Tim Krul (Falkirk), Piet Velthuizen (Vitesse), Kenneth Vermeer (Willem II)

Verdediging: Ryan Donk (AZ), Henrico Drost (SC Heerenveen), Tom Hiariej (FC Groningen), Kew Jaliens (AZ), Calvin Jong-A-Pin (SC Heerenveen), Christian Kum (ADO Den Haag), Dirk Marcellis (PSV), Barry Opdam (AZ), Erik Pieters (FC Utrecht), Frank van der Struijk (Willem II), Ron Vlaar (Feyenoord), Gianni Zuiverloon (SC Heerenveen)

Middenveld: Ismaïl Aissati (PSV), Otman Bakkal (PSV), Wout Brama (FC Twente), Luigi Bruins (Feyenoord), Lorenzo Davids (N.E.C.), Urby Emanuelson (Ajax), Jonathan de Guzman (Feyenoord), Siem de Jong (Ajax), Kees Luijckx (Excelsior), Hedwiges Maduro (Valencia), Geert-Arend Roorda (SC Heerenveen), Evander Sno (Celtic)

Aanval: Nordin Amrabat (VVV Venlo), Ryan Babel (Liverpool), Istvan Bakx (KV Kortrijk), Roy Beerens (SC Heerenveen), Royston Drenthe (Real Madrid), Marvin Emnes (Sparta), Jeremain Lens (NEC), Roy Makaay (Feyenoord), Gerald Sibon (SC Heerenveen)

Duitser reed lijk door winkelstraten op een steekwagentje

Nadat hij zijn vrouw had vermoord, heeft een Duitser het lijk op een steekwagentje gelegd en op klaarlichte dag door de winkelstraten van het Duitse Münster gereden. De vrouw was in een tapijt gewikkeld.

De 61-jarige verzekeringsmakelaar gaf vandaag tijdens zijn proces toe dat hij zijn vrouw had gewurgd. Hij bracht het lijk dwars door het centrum naar zijn auto. Later wierp hij de 26-jarige Braziliaanse in een kanaal, meldden Duitse media.

'Hiddink icoon voor Nederlandse export'

Voetbalcoach Guus Hiddink is het grote icoon geweest voor de Nederlandse export in de afgelopen tien jaar. Kroonprins Willem-Alexander en premier Jan-Peter Balkenende komen op de tweede en derde plek.

Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek onder 4000 Nederlandse exportbedrijven, uitgevoerd door de Federatie van Nederlandse Exporteurs (Fenedex) en kredietverzekeraar Atradius.

Hiddink heeft in de ogen van de ondernemers een positieve bijdrage geleverd aan het bevorderen van de export. Hij was onder meer werkzaam als voetbalcoach van Zuid-Korea en Australië. Momenteel is hij de coach van het Russische nationale elftal.

Tien jaar geleden werd het onderzoek voor het eerst uitgevoerd. Toen werden voornamelijk kabinetsleden genoemd als belangrijke ambassadeurs voor het Nederlandse bedrijfsleven in het buitenland.

GP Engeland nu al uitverkocht

De Grote Prijs van Engeland, die voor 6 juli op het programma staat, is helemaal uitverkocht. De organisatie van de race op het circuit van Silverstone liet weten dat er alleen nog kaarten voor vrijdag en zaterdag beschikbaar zijn.

De directeur van het circuit, Richard Phillips, kan zijn geluk niet op nu er voor zondag geen kaarten meer verkrijgbaar zijn. "De vraag naar kaarten voor de Britse Grand Prix was dit jaar enorm. Niet eerder waren de kaarten voor de racedag zo snel uitverkocht. We zijn enorm blij met de overweldigende steun van de Britse fans. We hebben nu alleen nog kaarten voor de vrijdag en de zaterdag. Vooral de kwalificatie belooft weer een spektakel te worden."

In april besloot men al om een extra tribune te bouwen, zodat er 2200 plaatsen extra bijkwamen. De oorzaak hiervan was de enorme vraag naar kaarten voor de race op Silverstone. Enkele weken geleden dreigde Bernie Ecclestone nog weten de Britse Grand Prix van Engeland nog van de kalender te halen. Het stroeve verloop van de onderhandelingen zouden hier de reden van zijn.

Spelersbus Ajax belaagd in Brabant

De officiële spelersbus van Ajax is gisteravond in Brabant onder handen genomen door een groep jongeren.  In Nuenen werd de bus bekogeld met eieren en stenen. Hierdoor ging de achterruit aan diggelen.  Ook werd de bus beklad met de naam van Brabants voetbaltrots PSV.

In de bus zaten overigens geen Ajax-spelers. De bus was namelijk door Ajax-trainer Adri Koster gehuurd voor zijn zoon. Die wilde de bus  met enkele medestudenten gebruiken voor een examenstunt. In Nuenen ging het echter mis en werden ze belaagd door een groepje jongeren.

De politie heeft uiteindelijk de bus onder haar hoede genomen en begeleid naar  jongerencentrum De Effenaar, waar het examenfeest werd gehouden.

De Jonge weg bij De Graafschap

Jan de Jonge stapt per direct op als trainer van De Graafschap. Na een evaluatie met het bestuur van de club uit Doetinchem nam de oefenmeester deze beslissing. De huidige overeenkomst tussen beide partijen liep nog tot 2010 door.

De Jonge heeft enige tijd geleden aangegeven nog niet te weten of hij zijn huidige contract uit wilde dienen. "Hierdoor is een situatie ontstaan die het wederzijds vertrouwen in een verdere succesvolle samenwerking onmogelijk maakt," liet De Graafschap in een reactie weten. "Beide partijen achten dit essentieel om met De Graafschap een volgende sportieve stap te maken."

In november 2005 volgde De Jonge zijn voorganger Gert Kruys op. In het verleden was de oefenmeester ook al actief als assistent-trainer bij SC Heerenveen. Afgelopen seizoen slaagde de trainer er in om de Superboeren in de Eredivisie te houden, nadat zij het seizoen ervoor promotie wisten af te dwingen.

FOK!kers nog niet massaal aan HDTV

FOK!kers lopen nog niet massaal warm voor HDTV. Dat blijkt uit de HDTV-poll waarop tot nu toe 1700 users op stemden. Deze sportzomer worden de eerste echte HDTV-uitzendingen verzorgd en aangeboden. Daar heb je wel een aparte HDTV, decoder en in sommige gevallen een abbonement voor nodig. Slechts 5,2 procent van de users heeft speciaal voor het EK en de OS een HDTV-set + decoder + abbo aangeschaft.

Ruim 31 procent van de users geeft aan dat ze het niet zien zitten om voor een paar voetbalwedstrijden een dure nieuwe tv-set + bijbehoren te kopen. 17,4 procent van de stemmers geeft aan het wel te willen aanschaffen maar hebben het geld er niet voor. 13,6 procent koopt het niet omdat ze toch nog geen verschil zeggen te zien en 9,2 procent twijfelt nog. Een kleine 2,5 procent van de users wil wel maar mag niet van de vrouw des huizes.

De reacties zijn zoals gewoonlijk weer lekker verdeeld. Fokwa zegt: "Eerst moet m'n oude tv het begeven." Paginabeheerder meent: "Mijn spaarbank boekje laat een alleraardigst bedrag zien, maar ik koop geen nieuwe TV voordat de oude het loodje legt. En dat zouden meer mensen moeten doen... want geld kun je maar een keer uitgeven." Overigens zijn er diverse FOK!kers die wel HDTV hebben maar geen HDTv kijken. Zoals Bdijk: "Heb zo'n Full-TV, maar 300euro voor zo'n HD-kastje + nog eens 4E bovenop de normale TV zenders vind ik toch echt niet leuk."

Stem ook!

Hoofdkantoor Essent ontruimd

Het hoofdkantoor van Essent is vanmiddag rond 13:00 uur ontruimd. In het pand, gevestigd naast het centraal station van Arnhem, was sprake van rookontwikkeling op de veertiende etage. Alle 300 werknemers van het hoofdkantoor werden uit voorzorg geëvacueerd. Zij vonden tijdelijk onderdak in een hotel dichtbij het pand van Essent.

Een condensator uit de technische ruimte bleek in de hens te staan. Toen de brandweer aankwam was de brand al geblust en het gebouw ontruimd. Hierna konden alle medewerkers weer aan het werk.

Dolf Jansen verlaat 3FM in september

Leuk Is Anders, het radioprogramma van Dolf Jansen op 3FM, wordt vanaf september uit de ether gehaald. Dat laat de presentator weten op zijn weblog. Gisteren liet Jansen al weten "dat er serieus aan de stoelpoten van Leuk Is Anders werd gezaagd". Die poten zijn er nu dus definitief onderuit.

"Omdat mijn programma, of ik, negatief scoort op zo goed als alle 'kernwaarden' van 3FM (jong, stoer, liefde voor muziek). En dat blijkt dan weer uit een onderzoek onder 3FM-luisteraars. Er moet op ‘mijn plek’ een programma gemaakt gaan worden dat wel positief scoort op die kernwaarden", zegt de 44-jarige presentator. Op Arbeidsvitaminen na is Leuk Is Anders het best beluisterde programma van 3FM met gemiddeld 350.000 luisteraars, wat de keuze van de VARA extra wrang maakt.

De zendtijd blijft in handen van de VARA. Ook Dolf Jansen blijft bij de VARA. Samen met Felix Meuders presenteert hij Spijkers met Koppen op Radio 2.

[Upd] Blessure Sneijder valt mee

Wesley Sneijder heeft de training van Oranje geblesseerd verlaten. De middenvelder van Real Madrid, en vaste waarde in het elftal van Oranje, verliet trekkebenend het trainingsveld.

Over de ernst van de blessure is momenteel nog niets bekend. Voor Oranje zou een eventuele blessure van Sneijder een aderlating zijn. De 24-jarige spelmaker van Oranje is de afgelopen tijd gegroeid tot een van de meest belangrijke spelers in het team van Marco van Basten

Update:
De blessure van Wesley Sneijder valt mee. NOS Teletekst meldt dat de middenvelder van Oranje vanavond gewoon weer op het trainingsveld zal staan. Hij liep de lichte blessure aan de enkel op tijdens een gevecht om de bal met Robin van Persie.

Onrust bij de Italianen

Antonio Cassano, het probleemkind van Italië, heeft woensdag tijdens de training voor onrust binnen de selectie gezorgd. De aanvaller, die regelmatig voor problemen zorgt, reageerde woedend op een tackle van Giorgio Chiellini en beging later zelf een grove charge op zijn ploeggenoot Andrea Barzagli.

De bondscoach, Roberto Donadoni, wist de situatie snel te sussen om de training in rust te vervolgen. De Italiaanse selectie was verbaasd door de uitnodiging die Cassano van de bondscoach kreeg voor het Europees kampioenschap. Cassano, die inmiddels door Sampdoria definitief van Real Madrid is overgenomen, staat bekend als een probleemvoetballer. Het is een speler die van het leven geniet en veelvuldig te bezichtigen is in het nachtleven en hierdoor te maken had met overgewicht. Hij lijkt zijn draai bij Sampdoria te hebben gevonden en werd hierdoor door de bondscoach beloond. Het is overigens de eerste keer sinds eind 2006 dat de aanvaller deel uitmaakt van de Italiaanse selectie.

[Gerucht] 40GB PS3 speelt vanaf oktober ook PS2-spellen?

Volgens een Amerikaanse Sony-handelaar zal in oktober een firmware uitkomen die ervoor moet zorgen dat de PS3 zijn backwards compatibility terugkrijgt. In de originele 60GB PS3 was dit al mogelijk, maar met de huidige PS3-versie moet dit dus dankzij een volledig software-matige emulatie eind dit jaar ook mogelijk zijn. Dat dit in oktober zou moeten zijn, kon de man echter niet garanderen.

Sony zelf heeft hier nog niets over gemeld. Maar het verhaal dat Sony ook PS2-spellen via het PlayStation Network zou willen verspreiden (wat ze al doen met PS1 games), maakt dit gerucht een stuk aannemelijker.

Farfán vertrekt naar Schalke 04

Fred Rutten, de nieuwbakken trainer van Schalke 04, heeft zijn eerste speler voor het nieuwe seizoen binnen. De Duitse club en PSV hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Jefferson Farfán. De Peruviaan tekent een contract voor de duur van vier seizoenen.

De Eindhovense formatie ontvangt tien miljoen euro voor Farfán, die sinds de zomer van 2004 in het Philips-stadion speelde. Gedurende deze periode speelde de aanvaller 170 officiële wedstrijden en trof hierin 67 keer doel.

Farfán is de eerste grote aankoop sinds het aantrekken van Rutten. Die Königsblauen zijn ook nog bezig om Orlando Engelaar, die nu nog bij FC Twente onder contract staat, binnen te halen.

Huntelaar geprezen door Van Nistelrooy

De interesse van Real Madrid in Klaas-Jan Huntelaar verbaast Ruud van Nistelrooy niet. De spits van Madrid omschrijft Huntelaar als een echte nummer 9. Hij heeft alles wat nodig is, een tweebenige, kopsterke aanvaller van de toekomst

Van Nistelrooy rekent de spits van Ajax in het rijtje van Fernando Torres en Karim Benzema. Indien de transfer van Cristiano Ronaldo niet doorgaat zal de Spaanse kampioen Huntelaar halen. Ook Bernd Schuster, trainer van Real Madrid, heeft niets dan lovende woorden voor Huntelaar en plaatste hem zelfs in het rijtje van Marco van Basten, Johan Cruijff en Van Nistelrooy.

Bradley gevolgd door Engelse clubs

Michael Bradley, de 20-jarige middenvelder van SC Heerenveen, wordt gevolgd door drie Engelse clubs. Newcastle United, Middlesbrough en Everton hebben belangstelling voor de jonge speler. Vier miljoen euro is zelfs al door Boro geboden voor de Amerikaan die in 2006 naar Nederland kwam.

Ondanks dat het contract van Bradley pas afloopt in 2009, gaf hij al eerder aan dat hij de Eredivisie wil verlaten. Het bod van Middlesbrough komt voort uit het mogelijke vertrek van George Boateng bij de Engelse ploeg, zo wordt geld vrijgemaakt om de middenvelder te contracteren. Verschillende clubs uit Groot-Britannië zouden interesse hebben in de viervoudig Oranje-international.

Dat Bradley de interesse wekt van andere clubs is geen verrassing, het afgelopen seizoen was hij in totaal negentien keer trefzeker voor SC Heerenveen. Daarmee heeft hij een Amerikaans record in handen, Brian McBride was hiervoor het meest trefzeker in een Europese competitie.

FIFA ontevreden over wissels Engeland

Het vriendschappelijke duel tussen Trinidad en Tobago en Engeland zal gewoon als een officiële interland gerekend worden. De FIFA was ontevreden over het feit dat de Engelsen de toegestane zes wisselsbeleid overtraden.

Fabio Capello had met de scheidsrechters en de FIFA-afgevaardigen een afspraak gemaakt om de norm van zes wissels te overschrijden. Hij wisselde zeven keer in Port of Spain. De Engels voetbalbond, de FA, beweert dat had Capello toestemming van de scheidsrechter en de aanwezige FIFA-afgevaardigde kreeg voor deze actie. Ondanks de onduidelijkheden hierover zal FIFA het gewoon als een interland beschouwen.

Crewwisselingen april en mei

Er is weer een nieuwe maand van start gegaan, dus hoog tijd voor de laatste crewwisselingen op FOK!sport. Vorige maand ontbrak dit bericht, maar de wijzigingen van april zijn hieronder alsnog terug te lezen.

April
vw_caddy stuurde ons deze maand een mail met het verzoek of hij terug kon keren. Hij had namelijk meer tijd en wilde ons weer komen versterken. Ook Svensational kon ons niet missen en keerde na een korte afwezigheid weer terug. Verder maakte RedFever007 bekend te stoppen met zijn werkzaamheden als Site-Admin. Deze taken zijn inmiddels overgenomen door Sally.

De enige nieuweling van deze maand was ErikHK. Er liep echter ook nog een sollicitatie, waarvan de nieuwe mensen in mei werden gepresenteerd. Aan het eind van deze maand maakte Light bekend te stoppen met zijn werkzaamheden voor FOK!sport.

Mei
De afgelopen maand hebben een aantal mensen de crew van FOK!sport verlaten. Zo werd Remote eindredacteur van de FOK!frontpage en moest zijn taken neerleggen. Zijn postrechten wilde hij overigens nog even houden, vanwege de samenwerking met Goal.com. Ook Surveillance-Fiets komt onze crew, door de samenwerking met deze site, versterken. Hij blijft in ieder geval tot het einde van het EK voetbal meehelpen.

Deze maand hielden we ook nog een sollicitatieronde en hielden daar maar liefst vier mensen aan over. sennetijdeman, skittelman, Damzkieee en Peterselieman werden als nieuwe redactieleden binnengehaald. Tot slot kregen we ook nog een open sollicitatie van iemand die al regelmatig in het FB-topic fouten rapporteerde. Nu kan donroyco ze zelf ook wijzigen.

Verder waren er ook nog een aantal mensen die wegens inactiviteit uit de crew zijn gezet, namelijk Maurisico, XL, WanEnOonlie en TiemenC. Wij betreuren dit ten zeerste, maar konden niets anders meer doen.

Tot slot keerde er aan het begin van de maand nog iemand terug, waarvan we eigenlijk al wisten dat we die nog een keer konden verwelkomen. Nuongirl gaat ons gedurende het EK voetbal en de Olympische Spelen namelijk bijstaan.

Peuters beschoten in Nijmegen

In Nijmegen loopt vermoedelijk een idioot rond die er genoegen in schept peuters met een (lucht)buks te beschieten. Ouders ontdekten deze week een klein gaatje in de knie van hun 1-jarige zoontje. Vermoedelijk is het veroorzaakt door een klein kogeltje. Eerder bleek een 2-jarig meisje ineens een gaatje in haar voorhoofd te hebben.

Beide kinderen zitten op kinderdagverblijf De Kameleon. Op dat terrein zouden de incidenten ook  hebben plaatsgevonden.

De politie zegt de zaak hoog op te nemen en heeft een onderzoeksteam geformeerd. Toezichthouders houden ondertussen de omgeving van het dagverblijf extra in de gaten.

[upd] Kamer wil uitleg over beveiliging Verdonk

Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer wil opheldering van minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie over de beveiliging van politica Rita Verdonk. De fracties willen weten waarom haar persoonsbeveiliging is verminderd.

Ook moet de minister in een brief aan de Kamer uitleg geven over de gang van zaken, zoals de manier waarop Verdonk van het besluit op de hoogte is gesteld.

CDA, PvdA, VVD, PVV, GroenLinks en D66 vinden dat Kamerleden zich steeds veilig moeten kunnen voelen. Volgens PVV-leider Geert Wilders is Verdonk nog altijd iemand met een hoog dreigingsprofiel en is beveiliging daarom op zijn plaats.

Wel vragen de fractieleiders Femke Halsema van GroenLinks en Alexander Pechtold van D66 zich af of het wel verstandig was van Verdonk om het terugschroeven van haar beveiliging aan de grote klok te hangen. Verdonk deed dat gisteravond in een uitzending van te tv-programma Knevel en Van de Brink. ''Over je beveiliging praat je normaal niet'', aldus Halsema.

PvdA-Kamerlid Jeroen Dijsselbloem zegt op dit moment geen oordeel te kunnen vellen over de beveiliging van Verdonk. Hij wacht eerst de reactie van het kabinet af. Dijsselbloem noemt het ''op zichzelf goed nieuws als het niveau van de beveiliging omlaag kan''.

CDA-Kamerlid Sybrand van Haersma Buma vindt dat informatie over de beveiliging van Verdonk zoveel mogelijk in de openbaarheid moet worden gegeven. Hij wijst erop dat het Kamerlid zelf haar zaak in de publiciteit heeft gebracht.

Update 13.04 uur
Verdonk kan zonder zorgen haar voorjaarstournee voor Trots op Nederland (TON) voortzetten. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijder (NCTb) garandeert haar veiligheid tijdens de politieke bijeenkomsten in het land.

Dat heeft terreurbestrijder Tjibbe Joustra vanmiddag gezegd. ''Daar waar veel mensen bijeen komen, zullen we goed kijken naar de veiligheid.'' Dat zal voor veel onderdelen van haar tournee betekenen dat de NCTb haar persoonsbeveiliging aanscherpt.

Verdonk zei gisteravond dat haar persoonbeveiliging wordt stopgezet en dat ze daarom haar voorjaarstournee door Nederland noodgedwongen staakt. Joustra ontkent dat de beveiliging wordt afgebroken, maar zegt dat minder stringente maatregelen nodig zijn.

Dansende beren in Civilization: Revolution trailer

Vanaf vandaag is de demo van Civilization: Revolution beschikbaar voor mensen met een Xbox 360, maar voor diegene die eerst willen zien hoe de game speelt voor ze aan het downloaden slaan is er onderstaande trailer. Duidelijk is dat de gameplay flink is aangepast sinds deel 4. Het oogt allemaal wat sneller en kleurrijker en tsja, de game heeft dansende beren.

Civilization: Revolution ligt vanaf 13 juni in de winkels voor PlayStation 3 en Xbox 360.


Winkeldief verraadt zichzelf

Een winkeldief in Groningen heeft zich gisteren na een niet al te slimme actie, waarbij hij per ongeluk zijn identiteit prijsgaf, aangegeven bij de politie. Dat meldt de politie vandaag.

De Groninger stal een fles drank en werd betrapt door het personeel. Daarop duwde hij de tas met de fles drank in handen van een personeelslid en nam de benen. Thuis aangekomen kwam hij erachter dat ook zijn huissleutels en zijn identiteitsbewijs in de tas zaten. Omdat hij inzag dat zijn vlucht voor niets was geweest, hield hij de eer aan zichzelf en meldde zich maar op het bureau.

Marseille geïnteresseerd in Boulahrouz

Olympique Marseille heeft belangstelling in Khalid Boulahrouz getoond. De 26-jarige Oranje-international staat op dit moment onder contract bij Chelsea, maar speelde het afgelopen seizoen als huurling bij Sevilla.

De verdediger kwam bij de Spaanse subtopper zelden in actie mede door blessures. Boulahrouz heeft de mogelijkheid om zich in de kijker te spelen op het EK dat deze zaterdag van start gaat in Oostenrijk en Zwitserland. In eerste instantie viel de verdediger af voor de selectie van Oranje maar kwam via de achterdeur weer terug. Bondscoach Marco van Basten riep hem op om de geblesseerde Ryan Babel te vervangen.

Calderón wilde relatie niet riskeren

Ramón Calderón, voorzitter van Real Madrid CF, heeft nooit bedoeld de relatie met Machester United te riskeren. De preses probeert al geruime tijd om Cristiano Ronaldo naar Spanje te halen.

Ronaldo staat al zeer lang in de belangstelling van Calderón, die hem maar wat graag los wil weken. Door de verwoede pogingen de Portugees te contracteren heeft de Spanjaard zich de woede van United-trainer Sir Alex Ferguson op de hals gehaald. De Schot beweerde dat Real Madrid niet fair handelt bij het trachten te kopen van spelers. Ferguson wist, net als chief executive David Gill en de Glazers, ook te melden dat Ronaldo op geen voorwaarde weg mag.

Calderón beweerde eerder deze week dat Real Madrid de speler kan betalen, maar ook dat het onmogelijk is om de Portugees binnen te halen. "Ronaldo is een onmogelijke aankoop aangezien zijn club hem niet wil verkopen. We kunnen hierdoor niets doen. We zouden nooit een speler met een contract persoonlijk benaderen, want dit is niet de manier waarop Real Madrid te werk gaat. Zeker niet met een club waar we zulke goede vrienden mee zijn."

In het verleden wist Calderón Ruud van Nistelrooij nog naar Madrid te halen vanuit Manchester. Zijn voorganger Florentino Pérez slaagde erin David Beckham te contracteren.

[NHL] Red Wings winnen Stanley Cup

De Detroit Red Wings hebben voor de elfde keer in de historie de Stanley Cup weten te winnen. Door een 2-3 overwinning op de Pittsburgh Penguins is de eindstand in de best-of-sevenseries 4-2 in het voordeel van de Wings geworden, waardoor de enorme cup mee gaat naar Detroit.
In de zesde wedstrijd van de finaleseries was de spanning vooraf opgelopen tot een hoogtepunt. De morele boost die de Pens kregen na hun overwinning van afgelopen maandag was enorm, de vorm was er en de ruim 17.000 toeschouwers in de Mellon Arena waren er van overtuigd dat een zevende wedstrijd nodig zou zijn. Na vijf minuten in de eerste periode werd die overtuiging al iets minder stellig. Brian Rafalski scoorde op aangeven van Henrik Zetterberg de 0-1 vanuit de eerste man-meer-situatie voor de Red Wings.

Na acht minuten spelen in de tweede periode verdubbelden de Wings hun voorsprong. Valtteri Filppula schoot met zijn backhand de puck binnen na een afgeslagen schot van Mikael Samuelsson, en bracht hiermee zijn team in rustiger vaarwater. Een powerplay-goal van Evgeni Malkin maakte hier vijf minuten voor het einde van de tweede periode een eind aan. Op aangeven van Sidney Crosby schoot de Russische aanvaller de puck van dichtbij binnen en gaf de Penguins nieuwe hoop.

Henrik Zetterberg zorgde er na zeven minuten in de derde periode voor dat het thuispubliek compleet stil werd. Zetterberg's schot werd in eerste instantie gepareerd door Penguins-goalie Marc-Andre Fleury. Fleury had de puck echter niet klemvast en werkte al grabbelend de puck over de doellijn. Marian Hossa zorgde nog voor een spannende slotfase door anderhalve minuut voor tijd nog de 2-3 binnen te schieten, maar het mocht niet meer baten voor de Penguins.

Voor de Detroit Red Wings, die in het reguliere seizoen ook al als beste uit de bus kwamen, is het de elfde Stanley Cup in de historie. Aanvaller Henrik Zetterberg werd gekozen tot beste speler van het naseizoen en verdediger Nicklas Lidstrom werd de eerste Europese aanvoerder die de Stanley Cup omhoog mocht tillen. Detroit-coach Mike Babcock werd na afloop gevraagd naar zijn emoties: "Ik kan het nog niet bevatten, maar het maakt me erg emotioneel dat ik dit met het team, de fans en mijn familie kan vieren".

Balkenende in het Witte Huis

De deuren van het Witte Huis in Washington gaan vandaag open voor premier Jan Peter Balkenende en minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken).

Het duo spreekt met de Amerikaanse president George Bush onder meer over de internationale politieke situatie, waaronder de ontwikkelingen in Afghanistan en de economische samenwerking tussen de Verenigde Staten en Nederland. Balkenende was in 2004 ook te gast bij Bush.

De komende dagen blijft Balkenende op Amerikaanse bodem. Hij neemt deel aan de jaarlijkse Bilderbergconferentie, die dit keer wordt gehouden in Chantilly, nabij Washington.

Minister Verhagen heeft na het bezoek aan het Witte Huis een aparte ontmoeting met zijn Amerikaanse ambtgenoot Condoleezza Rice, met wie hij verschillende buitenlandse politieke onderwerpen bespreekt.

Verder ontmoet de minister in Washington de veiligheidsadviseurs van de presidentskandidaten John McCain en Barack Obama, senator Hagel en enkele onafhankelijke politieke analisten. Verhagen wil zich op de hoogte stellen van te verwachten veranderingen in het buitenlandbeleid van de Amerikanen na de presidentsverkiezingen komend najaar.

Aantal bezwaren tegen WOZ-taxatie groeit

Het aantal bezwaarschriften tegen vaststelling van de waarde van onroerend goed voor de Wet onroerende zaak door gemeenten is dit jaar licht gestegen vergeleken met vorig jaar. Bij elkaar kregen 5,7 miljoen particulieren en organisaties een of meer beschikkingen, in totaal acht miljoen taxaties.

Gemeenten kregen bij elkaar 198.000 bezwaarschriften, 5000 meer dan in 2007.

Dat blijkt uit cijfers van de Waarderingskamer, een instantie die toezicht houdt op de WOZ. Op basis van de waarde wordt de hoogte van de WOZ-aanslag bepaald. Deze verschilt per gemeente omdat deze binnen een bepaalde marge zelf het tarief mogen vaststellen.

Vorig jaar kregen meer particulieren of organisaties beschikkingen (5,8 miljoen). Toen was 3,3 procent ontevreden en werden 193.000 bezwaarschriften ingediend. Dit jaar bleek 3,5 procent het niet eens met de taxatie(s).

Beenhakker boos op fotomontage

De Poolse bondscoach Leo Beenhakker is boos op een fotomontage die het Poolse tabloid Super Express deze week plaatste. Op de foto houdt onze landgenoot de 'afgehakte' hoofden van Duitslands bondscoach Joachim Löw en aanvoerder Michael Ballack vast. De kop er boven luidt: ''Leo, bezorg ons deze hoofden.''

Don Leo kan de grap niet waarderen. ''Waardeloos. Hieraan kun je weer eens zien wat voor zieke mensen er op deze wereld lopen. Ik distantieer me hiervan en hoop dat het nu verder over voetbal gaat.''

Polen speelt op 8 juni op het EK tegen Duitsland.  De Duitsers maken overigens geen probleem van de foto. ''De Polen zijn onze buren en vrienden. We hebben een goede verstandhouding en zien elkaar op 8 juni'', aldus Theo Zwanziger, voorzitter van de Duitse voetbalbond DFB.

'Leo, bezorg ons deze hoofden'

Softwareverkopen Japan, PSP keert terug bovenaan

Vorige week leek de Monster Hunter Portable 2nd G hype over te zijn doordat er een DS titel genaamd Let's Make A Pro Baseball Team de eerste plaats over nam. Deze week staat Sony's PSP weer aan kop, maar dit keer met een nieuwe titel, genaamd Powerful Pro Baseball Portable 3. De PSP titel wordt gevolgd door een andere nieuwkomer voor de DS, namelijk Super Robot Wars OG Saga en de nog steeds geliefde Wii game Mario Kart Wii.

01./00. [PSP] Powerful Pro Baseball Portable 3 (Konami) - 117,000 / NEW
02./00. [NDS] Super Robot Wars OG Saga (Bandai-Namco) - 98,000 / NEW
03./03. [WII] Mario Kart Wii (Nintendo) - 50,000 / 1,367,000
04./04. [WII] Wii Fit (Nintendo) - 46,000 / 2,156,000
05./02. [PSP] Monster Hunter Portable (Capcom) - 45,000 / 2,142,000
06./00. [WII] Family Trainer (Bandai-Namco) - 44,000 / NEW
07./00. [PS2] Da Capo II: PS (Kadokawa Shoten) - 40,000 / NEW
08./00. [PSP] Valhalla Knights 2 (Marvelous Entertainment) - 32,000 / NEW
09./00. [PS2] Mana Khemia 2: The Fallen School - 26,000 / NEW
10./00. [NDS] Empty Space Training (Benesse) - 25,000 / NEW

11./00. [PSP] Clannad (Prototype)
12./06. [NDS] DS Beautiful Letter Training (Nintendo)
13./00. [NDS] Front Mission 2089: Border of Madness (Square-Enix)
14./00. [NDS] Riddle Training (Benesse)
15./00. [PS2] True Blood (Kadokawa Shoten)
16./00. [PS2] Beatmania II DX 14 Gold (Konami)
17./09. [NDS] Taiko Drum Master DS: (Bandai-Namco)
18./00. [PS3] Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas 2 (Ubi Soft)
19./12. [WII] Wii Sports (Nintendo)
20./01. [NDS] Let's Make a Pro Baseball Team! (Sega)
21./00. [360] Lost Planet: Colonies (Capcom)
22./13. [NDS] We're Fossil Diggers (Nintendo)
23./08. [WII] Battalion Wars 2 (Nintendo)
24./05. [NDS] Glory of Hercules: Proof of Spirit (Nintendo)
25./10. [WII] Link's Crossbow Training (Nintendo)
26./19. [WII] Wii Play (Nintendo)
27./16. [NDS] Pokémon Ranger: Batonnage (Pokémon)
28./18. [NDS] Mario Kart DS (Nintendo)
29./25. [NDS] Tottado! Yowiko's Deserted Island Life (Bandai-Namco)
30./21. [WII] Super Smash Bros. Brawl (Nintendo)

NDS - 12
WII - 8
PS2 - 4
PSP - 4
PS3 - 1
360 - 1

GVB schrapt kerstfeest voor personeel

Het Gemeentelijk Vervoersbedrijf (GVB) uit Amsterdam gaat geen kerstfeest meer vieren in de overdekte tram- en busremises.  Er werken zoveel allochtone werknemers met een niet-christelijke achtergrond die niets met kerst op hebben, dat de viering uit de tijd is, zo meent het GVB.

De GVB-directie heeft de personeelsvereniging Verenigd Tram- en Buspersoneel Noord (VTN) laten weten dat ''de multiculturele vertegenwoordiging van de collega's op het kerstfeest te eenzijdig is''. Volgens de directie kunnen de werknemers maar beter een ander feest uitzoeken dat voor alle personeelsleden acceptabel zou zijn.

De personeelsvereniging is het oneens met de beslissing. Volgens VTN is het kerstfeest in hun garage in Amsterdam Noord een traditie dat voor alle werknemers aldaar toegankelijk en acceptabel is. Door de beslissing van de GVB-directie hoeft VTN niet meer te rekenen op subsidie voor het kerstfeest. ''Het beperkte budget zorgt er voor dat er keuzes moeten worden gemaakt. Er moet een feest georganiseerd worden dat voor alle personeelsleden passend is, zoals een nieuwjaarsborrel'', aldus de directie.

In de werkhal in Noord is de beslissing hard aangekomen. Daar kampt het personeel al een jaar lang met andere problemen zoals bedreigingen door jongeren uit de wijk.

FC Twente voor CL naar Gelredome

FC Twente zal de wedstrijden in de voorronde van de Champions League niet in eigen huis kunnen spelen. Het huidige stadion van de ploeg uit Enschede wordt momenteel verbouwd en is niet op tijd klaar voor de start van het Europese bekertoernooi.

De directie van FC Twente maakte donderdag bekend dat men naar het Gelredome, de thuishaven van Vitesse, zal uitwijken. De thuiswedstrijd wordt in ieder geval op 12/13 augustus óf 26/27 augustus gespeeld. Het is nog niet bekend tegen welke club De Tukkers het op moeten nemen.

Joop Munsterman, voorzitter van FC Twente, kan de teleurstelling van de supporters wel begrijpen. Zij hadden liever in de eigen Grolsch Veste gespeeld. "Dat hadden wij als club natuurlijk ook het liefste gehad. Helaas is dat niet mogelijk. We zijn blij dat we in Arnhem een stad hebben gevonden die ons de mogelijkheid biedt deze wedstrijd in het Gelredome af te werken."

Stratencircuit Valencia in juli klaar

In Valencia zullen op het nieuwe stratencircuit eind juli de eerste races gereden worden. Het gaat om de Spaanse F3 en het internationaal GT Open-kampioenschap. Die wedstrijden moeten als een oefening gelden voor de Grand Prix van Europa, die op 24 augustus voor het eerst in de Spaanse havenstad wordt verreden.

"Deze races zijn een belangrijke test voor het asfalt, de toegankelijkheid van het circuit, de technische installaties en de organisatie", vertelde Fernando Roig. Het bedrijf Valmor Sports is er intensief bij betrokken, waar Roig de president van is. "We gaan er vanuit dat de Formule 1-race een groot succes wordt." Er wordt druk aan het 5,4 kilometer lange circuit gewerkt, dat ontworpen is door de Formule 1-huisarchitect Hermann Tilke.

Buurt boos na afschieten beschermde ganzen

De voormalige loco-burgemeester van Stadskanaal heeft negen ganzen zonder pardon af laten knallen.  De oud-bestuurder, 79 jaar inmiddels, is boer en had naar eigen zeggen overlast van de beesten die langs de Veenhofsweg in Alteveer leefden. Volgens buurtbewoners zater er onder de afgeschoten dieren ook de wettelijk beschermde Twentse landganzen.

Boer Sandee: ''Beschermde ganzen? Het waren boerenganzen. En ze vraten mijn bietenveld leeg". Nadat een jager in opdracht van Sandee de vogels had afgeschoten, viste de oude boer ze uit de sloot om aan een poelier te verkopen.

Buurtbewoners zijn woedend op Sandee. De ganzen bivakeerden al tien jaar in de buurt en nu liggen ze bij de 'vogelslager'.

Met dank aan doras voor de submit.

'Clinton spreekt in weekend steun aan Obama uit'

De Amerikaanse presidentskandidate Hillary Clinton zal zaterdag haar steun aan haar rivaal Barack Obama uitspreken. Dat heeft haar campagneteam  in een verklaring laten weten.

''Senator Clinton zal gastvrouw zijn op een bijeenkomst in Washington D.C. om haar aanhangers te bedanken en om haar steun uit te spreken aan senator Obama en aan de eenheid van de partij'', aldus de verklaring. In de verklaring wordt echter niet gesteld dat Clinton haar eigen campagne officieel gaat beëindigen of dat ze met haar campagneactiviteiten stopt.

De communicatiechef van Clinton, Howard Wolfson, zei tegen de BBC dat de bijeenkomst aanvankelijk voor morgen was gepland. Om meer aanhangers van Clinton de gelegenheid te geven de bijeenkomst bij te wonen, is echter besloten tot uitstel tot zaterdag.

De Amerikaanse zenders ABC en CNN meldden op gezag van anonieme bronnen binnen de Democratische partij dat Clinton in het weekeinde ook haar nederlaag tegen Obama zal erkennen. Volgens ABC heeft Clinton gisteren naarstig overlegd met leden van het Amerikaanse Congres en supergedelegeerden over het beëindigen van de race om de Democratische nominatie voor de presidentsverkiezingen. Amerikaanse media verwachtten eerder dat Clinton dindagavond al haar nederlaag tegen Obama zou erkennen.

Obama zei gisteren  na een bezoek aan de Amerikaanse Senaat dat hij kort met Clinton had gesproken en dat in de komende weken meer gesprekken zullen volgen. Hij wilde niet zeggen of hij Clinton op het oog heeft als kandidaat voor het vicepresidentschap.

Slechte generale voor Spanje

Spanje heeft een moeilijke zege geboekt tegen de Verenigde Staten. De ploeg, onder leiding van Luis Aragones, kwam tot slechts een 1-0 overwinning in Santander.

Xavi scoorde de enige treffer in de 79e minuut. De ploeg zal 10 juni hun eerst wedstrijd op het EK beginnen tegen Rusland. De ploeg van Guus Hiddink had een uitstekende generale repetitie afgerond. Rusland versloeg Litouwen met 4-1. De Spanjaarden speelden een dramatisch eerste helft en werden door de thuispubliek met een fluitconcert de kleedkamers ingestuurd. In de tweede helft was er weinig verandering. De goal van Xavi was een van de weinige positieve gebeurtenissen in de wedstrijd.

Ochtendtraining van Oranje afgesloten

Vandaag zal Marco van Basten Oranje gaan voorbereiden achter gesloten deuren. Er zullen twee trainingen afgerond worden. Om half elf wordt er zonder aanwezigheid van pers en supporters getraind. De training vanaf 18 uur in Stade Olympique van Lausanne zal wel voor iedereen toegankelijk zijn.

De besloten training zal waarschijnlijk gebruikt worden voor een partijspelletje tussen de basisspelers en de wisselspelers voor de eerste wedstrijd in de groepsfase tegen Italië. De bondscoach zal een beslissing moeten nemen of hij Robin van Persie gaat opstellen tegen de huidige wereldkampioen. Woensdag rondde de speler van Arsenal voor het eerst een groepstraining af sinds een maand. Een dijbeenblessure is de reden dat Van Persie alleen trainde.

Bananasplit terug met Frans Bauer

De TROS komt vanaf februari 2009 met een langdurige reeks van het verborgen cameraprogramma Bananasplit. De omroep zond dat programma vroeger uit met de inmiddels overleden Ralph Inbar en zijn toenmalige assistente Patty Brard.

Nu heeft de TROS volkszanger Frans Bauer, die wel vaker presentatieklussen doet voor De Grootste Familie van Nederland, bereid gevonden om mensen te foppen en dat op camera vast te leggen.

De op handen zijnde presentatieklus lekte eind april al uit, maar werd toen nog ontkend door het management van de zanger. De TROS hield toen nog de kaken stijf op elkaar. Inmiddels kan een TROS-woordvoerster de terugkeer van Bananasplit bevestigen. Het terughalen van een vroegere tv-topper past in de huidige tv-trend die bestaat uit een hang naar het verleden en nostalgie. Programma's als Ik Hou Van Holland (RTL4) zijn vaandeldrager van die trend.

 

Kunstschaatstrainer verdacht van verkrachting

De prominente Japanse kunstschaatstrainer Yasuji Sakai wordt verdacht van verkrachting van een van zijn pupillen, een 13-jarige meisje. De politie heeft de 56-jarige Sakai vandaag gearresteerd.

Sakai zou het meisje in april hebben verkracht en bijna gewurgd, toen zij die nacht logeerde in zijn huis. Volgens de moeder van het slachtoffer was de trainer de kamer van haar dochter binnengedrongen en had hij het meisje in haar slaap verkracht. Tegen de moeder zou Sakai hebben gezegd dat hij zich had vergist en dacht dat zijn vrouw in het bed lag.

Sakai nam vorige week ontslag als directielid van de Japanse bond van trainers in het kunstrijden.

Klink zet 47 ambulances extra in

Op korte termijn komen er 47 ambulances bij, verspreid over het hele land. Minister Ab Klink (Volksgezondheid) heeft dat besloten, omdat de capaciteit nu onvoldoende is. Hij volgt hiermee een advies van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Een woordvoerder van de minister bevestigde vandaag een bericht hierover in de Telegraaf.

De extra ambulances zijn nodig, omdat het aantal ritten is toegenomen en omdat voortaan 97 procent van de mensen binnen vijftien minuten van een standplaats moet wonen. Deze norm is opgetrokken. Het aantal standplaatsen wordt ook verhoogd, met twaalf naar 206. Nu zijn er ongeveer 450 ambulances dagelijks paraat.

De regio's Rotterdam en Utrecht krijgen zeven ambulances erbij, Brabant en Limburg ieder vijf, Zeeland drie en de Gooi- en Vechtstreek, Groningen, Friesland en Drenthe ieder twee. Volgens de woordvoerder is nog niet bekend hoeveel de uitbreiding precies gaat kosten, maar er is al wel geld gereserveerd. Het zou gaan om enkele tientallen miljoenen euro.

Voetbalclub Gretna opgeheven

Voetbalclub Gretna houdt op te bestaan. De afgelopen periode stapelden de schulden voor de ploeg zich steeds meer op, nadat Brooks Mileson de geldkraan dichtdraaide. Hij is namelijk eigenaar van de club, maar is inmiddels doodziek.

De schuldenlast van Gretna is inmiddels opgelopen tot tien miljoen euro. Hierdoor moest de Schotse club spelers en personeelsleden de laan uit sturen. Tot overmaat van ramp degradeerde men ook uit de hoogste afdeling.

De koek was hiermee overigens nog niet op. Gretna kon namelijk niet aan de belastingverplichtingen voldoen, waardoor de ploeg nog eens twee divisies werd teruggezet. Het bestuur zag geen heil meer in de toekomst van de club en liet de club ontbinden.

Onder het bewind van Mileson kende Gretna overigens zes zeer succesvolle jaren. Het hoogtepunt was een plekje in de finale van de Schotse beker.

CD: Jamie Lidell - JIM

Tot een aantal jaar geleden zat Jamie Lidell tot aan zijn nek in de samplers, beats en drumcomputers. Als producer experimenteerde hij jarenlang met elektronische muziek wat hem in die scene bekendheid opleverde. Mede door deze roots verraste hij daarom in 2005 menigeen door met iets heel anders aan te komen. Het grote publiek maakte kennis met Lidell op een hele andere manier; Multiply was een hippe soulplaat geworden die maar weinig raakvlakken had met zijn vorige producties.

En nu is er dan JIM, Lidell’s nieuwste studioalbum. Mensen die weer een verrassing verwachten bedrogen uit; JIM is namelijk een soortgelijke plaat als Multiply, maar is gelukkig zeker geen kopie ervan. Waar Multiply nog electro kriebels had, zijn deze amper meer te horen op zijn nieuwste plaat.

Fledderus naar Heracles Almelo

Mark-Jan Fledderus zal volgend seizoen voor Heracles Almelo uitkomen. De Almelose formatie moet 175.000 euro betalen voor de speler betalen, die de afgelopen seizoen bij FC Groningen onder contract stond. De 25-jarige middenvelder tekende een overeenkomst voor drie seizoenen.

Fledderus had bij FC Groningen nog een contract voor één seizoen, maar had van de leiding te horen gekregen dat hij mocht vertrekken. In het verleden kwam de speler ook al uit voor FC Emmen, sc Heerenveen en Stormvogels Telstar.

Voor FC Groningen zit er mogelijk nog een bonus in. Mocht Heracles Almelo zich komend seizoen handhaven in de Eredivisie, dan zal de Groningse ploeg nog een bonus ontvangen.

Coulthard: "Ik heb geen NASCAR-plannen"

David Coulthard zal niet in de NASCAR-klasse te zien zijn. Dit heeft de coureur van Red Bull laten weten. Afgelopen weekend was de coureur aanwezig op de Dover International Speedway, waar een aantal races werden verreden.

Coulthard vindt het interessant om naar NASCAR-races te kijken, maar liet ook weten dat men niets achter het bezoek moet zoeken. "Men heeft gevraagd of ik van plan ben om NASCAR te gaan rijden en het antwoord daarop is: nee. Ik bewonder deze raceklasse enorm, maar mijn hart ligt toch bij het racen met eenzitters."

Juan Pablo Montoya, die in het verleden ook in een Formule 1-bolide rond reed, koos in 2006 wel voor een avontuur de NASCAR-klasse. De Colombiaan heeft inmiddels één overwinning geboekt, namelijk in de NASCAR Sprint Cup Series.

Opdam definitief niet naar Spelen

Gisteren berichtten we al dat Barry Opdam naar Red Bull Salzburg verhuist. Nu is ook bekend geworden dat de verdediger de Olympische Spelen definitief kan vergeten. De oorzaak hiervan is het tekenen van een driejarig contract bij de club uit Oostenrijk.

Opdam, die twaalf jaar lang het shirt van AZ droeg, wordt bij Red Bull Salzburg weer herenigd met Co Adriaanse. De oefenmeester was er mede verantwoordelijk voor dat de verdediger tot international kon uitgroeien.

De verwachting is dat Kew Jaliens als vervanger van Opdam naar Beijing zal gaan. De 32-jarige speler is overigens niet de enige die voor een Oostenrijks avontuur kiest. Ook Robin Nelisse, die afgelopen seizoen bij FC Utrecht onder contract stond, draagt volgend seizoen het shirt van Red Bull Salzburg.

PC softwareverkopen USA, Conan aan top

In de wekelijkse PC softwareverkopen USA (die we helaas niet wekelijks doorgespeeld krijgen) kan er maar één de winnaar zijn. De Sims laten zich niet kennen, die gaan gewoon maar door. Want wie niet tegen zijn verlies kan, die is maar zielig hoor.

De stats zijn waarschijnlijk van 26 mei tot en met 1 juni en zijn alleen een indicatie van de retail-verkopen. De prijs achter de game is de gemiddelde verkoopsprijs in US dollars.

1. Age of Conan: Hyborian Adventures - Eidos - $49
2. World Of Warcraft: Battle Chest - Vivendi - $43
3. Age of Conan: Hyborian Adventures CE - Eidos - $88
4. The Sims 2 Double Deluxe - Electronic Arts - $29
5. The Sims 2 Kitchen & Bath Interior Design Stuff - Electronic Arts - $19
6. World Of Warcraft - Vivendi - $21
7. World Of Warcraft: Burning Crusade - Vivendi - $32
8. Call Of Duty 4: Modern Warfare - Activision - $47
9. The Sims 2 Free Time - Electronic Arts - $29
10. Crysis - Electronic Arts - $32

Hill: "Aanblijven Mosley is tragedie"

Damon Hill, voorzitter van de British Racing Drivers' Club, heeft het aanblijven van Max Mosley een tragedie genoemd. Eind maart raakte de president van de FIA betrokken bij een seksschandaal, maar kreeg dinsdag toch een meerderheid van het vertrouwen van de leden van de FIA.

Hill was stomverbaasd toen het nieuws hem bereikte. "Ik viel van mijn stoel toen ik het hoorde," aldus de Brit. ""Het feit dat de president van de internationale autosportbond een omstreden persoon is, maakt het voor mij, als voorzitter van de British Racing Drivers' Club, erg lastig om aan de overheid uit te leggen waarom autosport zo belangrijk is voor ons land en wat de voordelen zijn van het houden van een Grand Prix."

De laatste Britse wereldkampioen gaf overigens ook kritiek op de manier van handeling die Mosley toepast. "Soms krijg je de indruk dat hij de enige is die aan de touwtjes trekt. Dit kan tot frustraties en ontevredenheid leiden binnen de sport. Voor mijn gevoel is Max te veel bezig met zijn eigen persoonlijke missie en dat kan niet goed zijn voor de sport. Om eerlijk te zijn, is het zelfs een tragedie voor de sport."

Van Basten: "Afwezigheid aanvoerder jammer"

Het is gunstig voor Oranje dat de dragende speler van Italië, Fabio Cannavaro, maandag afwezig zal zijn tegen Nederland. Marco Van Basten is van mening dat voor Nederland hierdoor een deur geopend is.

Overigens liet Van Basten wel blijken dat hij het als voetballiefhebber jammer vindt dat een topspeler als Cannavaro ontbreekt op een groot toernooi als dit. "Je bekijkt ook het totale plaatje. Wat is goed voor voetbal in het algemeen? Het voetbal is erbij gebaat als grote spelers, grote namen aanwezig zijn op grote internationale toernooien als het EK en WK. Als de aanvoerder van wereldkampioen Italië met 115 interlands afhaakt, dan is dat heel jammer.

Rosberg fit bevonden

Nico Rosberg, Formule 1-coureur, is volledig fit voor de Grote Prijs van Canada van komende zondag. De Williams-coureur heeft deze week een volledige training afgerond.

In de Grote Prijs van Monaco crashte Rosberg zwaar. Door het natte circuit verloor de Duitser de macht over de bolide en knalde hard in de vangrails. De zoon van oud-wereldkampioen Keke Rosberg werd uit voorzorg naar het ziekenhuis vervoerd, maar een onderzoek leverde geen aantoonbaar lichamelijke letsel. “Ik heb een paar dagen rust genomen en daarna mijn trainingsprogramma weer opgepakt. Ik voel me prima”, aldus Rosberg op de website van Williams.

Ballack wil bij Chelsea afsluiten

De kans is groot dat Michael Ballack zijn carrière als voetballer bij Chelsea zou afsluiten. De Duitser is niet van plan naar de Bundesliga terug te keren, omdat hij daar naar eigen zeggen al lang genoeg heeft gespeeld.

In 2006 vertrok Ballack bij Bayern München en ging voor The Blues spelen. De middenvelder speelde dertien seizoenen in de Duitse competitie. De 31-jarige speler bereidt zich momenteel met Duitsland voor op het naderende EK voetbal, dat zaterdag van start gaat.

Ballack zou na dit mondiale evenement met Chelsea om de tafel gaan zitten. Het onderwerp van dit gesprek is een mogelijke verlenging van zijn huidige contract, dat nog één jaar doorloopt.

De Rossi: "Nederland niet onderschatten"

Daniele de Rossi is één van de dragende krachten van de nationale ploeg van Italië. De middenvelder zal samen met Gennaro Gattuso moeten waken voor de balans binnen de selectie. Aanstaande maandag speelt het team van bondscoach Roberto Donadoni tegen het Nederlands Elftal.

De Rossi denkt dat het treffen met Oranje een beladen wedstrijd zal worden. "De eerste wedstrijd brengt altijd extra emoties met zich mee. Maar Italië is gewend zulke wedstrijden te spelen, dus heb ik er alle vertrouwen in dat we het er goed vanaf zullen brengen", aldus de middenvelder.

La Squadra Azzurra wordt als favoriet voor deze wedstrijd gezien, maar de ploeg zal het Oranje niet onderschatten. De Rossi: "Dat zou een grote vergissing zijn."

Proces tegen verdachten 9/11 begint

Voor een militaire rechtbank in de Amerikaanse marinebasis Guantanamo Bay op Cuba begint vandaag het proces tegen vijf verdachten van de aanslagen van 11 september 2001. Een van hen is Khalid Sheikh Mohammed, die volgens de Amerikaanse regering het brein achter de terreuracties was.

De verdachte zou hebben bekend dat hij de aanslagen in onder meer New York en Washington heeft gepland. Bij de aanvallen met gekaapte vliegtuigen kwamen bijna 3000 mensen om het leven, vooral bij het World Trade Center.

Een andere opvallende aangeklaagde is Ramzi bin al-Shibh. Hij zou als een intermediair hebben gediend tussen de kapers en het leiderschap van al-Qaeda.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie liet eerder dit jaar al weten dat de militaire aanklagers tegen de vijf de doodstraf zullen eisen.

Aanvallah in plaats van Aanvallûh

Een oranje T-shirt met de tekst Aanvallah, geschreven met Nederlandse letters die lijken op Arabische tekens moet Nederland verbroederen tijdens het komende EK. De tekst is de multiculturele variant van het aloude Aanvallûh.

"Zo laat je zien dat je buiten de krijtlijnen denkt en het Oranjegevoel samen uit wilt dragen", aldus reclameman Jeroen Tjebbe. Hij bedacht samen met anderen het shirt. "We wilden iets maken dat mensen dichterbij elkaar brengt, in plaats van die ongelofelijke overdreven manier van omgaan met die zogenaamde verschillen tussen moslims en niet-moslims.Met een Hollandse knipoog hopen we zo ons steentje bij te dragen aan een gloedvolle overwinning voor Oranje én een grote maatschappelijke binding."

AANVALLAH!

Nederlanders willen geen grote moskeeën meer

Twee derde van de Nederlanders wil dat er een stop komt op de bouw van grote, gezichtsbepalende moskeeën. Van de bevolking is 65 procent het daarmee 'eens' of 'helemaal eens'.

Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van actualiteitenprogramma Netwerk en het Nederlands Dagblad. De krant bericht hier vandaag over.

Bureau Intomart GfK heeft 1386 mensen ondervraagd. Ze kregen stellingen voorgelegd over de islam in Nederland. De meeste Nederlanders maken zich zorgen over de groei van de islam in Nederland en de invloed daarvan op de samenleving. Tegelijk is een meerderheid (69 procent) ook bezorgd over de negatieve manier waarop Geert Wilders en zijn Partij voor de Vrijheid over de islam spreken.

Van de Nederlanders denkt 59 procent dat de islam over veertig jaar minstens zo bepalend is voor het aanzien van Nederland als het christendom dat nu is. Een vergelijkbaar percentage (57 procent) noemt de groei van het aantal moslims in ons land bedreigend voor de Nederlandse cultuur.

Guitar Hero: Aerosmith heeft geen support voor DLC

Activision heeft verklaard dat Guitar Hero: Aerosmith geen Guitar Hero 3 DLC zal ondersteunen. Dat wil dus zeggen dat alle tracks die je voor GH3 hebt aangeschaft niet speelbaar zijn in de Aerosmith variant. Ook is het niet mogelijk vanuit Guitar Hero Aerosmith de DLC van GH3 binnen te halen.

Je zou zeggen dat het simpel zou moeten zijn om de DLC in beide games te gebruiken zodat je geen discs om hoeft te wisselen als je een bepaalde track wilt spelen. wellicht dat kritiek vanuit de gamers Activision op andere gedachten kan brengen.

Teleurgestelde chauffeurs protesteren in Utrecht

De staking van de chauffeurs in het streekvervoer gaat vandaag de vijfde dag in. De vakbonden verwachten duizenden chauffeurs bij de manifestatie op het Jaarbeursplein in Utrecht.

Tussen 12.00 en 14.00 uur worden de stakers daar toegesproken door verscheidene vertegenwoordigers van FNV Bondgenoten en CNV Bedrijvenbond. Onder hen de cao-onderhandelaars Wyb Kusters (CNV) en Janny Koppens (FNV). De onderhandelingen met de werkgevers over de nieuwe cao liepen 2 april vast en zitten muurvast, erkennen werkgevers en werknemers. Een doorbraak wordt in elk geval niet verwacht voor voormalig minister Klaas de Vries (Sociale zaken) morgen met zijn analyse komt.

Politie Australië rolt netwerk kinderporno op

De Australische politie heeft zeventig mensen opgepakt bij een actie tegen het verspreiden van kinderporno op het internet. De arrestanten worden verdacht van onder meer het bezit of verspreiden van kinderporno of het misbruiken van kinderen.

Een Australische politiewoordvoerder zei vandaag dat onder de arrestanten een politieman en verscheidene leraren zijn. Voorafgaand aan de arrestaties deed de Australische politie in samenwerking met Interpol zes maanden onderzoek. De zaak kwam aan het rollen, toen een hacker op een Europese website expliciete beelden plaatste van jonge meisjes uit het oosten van Europa, de Verenigde Staten en Paraguay. De beelden op de site werden in drie dagen tijd 12 miljoen keer bekeken.

De Australische politiechef zei dat de kinderen van uiteenlopende leeftijden zijn misbruikt, variërend van baby's tot 18-jarigen. Vier kinderen zijn uit hun huis geplaatst.

Persoonsbeveiliging Rita Verdonk gestaakt

Politica Rita Verdonk krijgt niet langer persoonsbeveiliging, aldus een Tweede Kamerlid gisteravond. Ze krijgt wel een vorm van begeleiding.

Verdonk heeft haar tournee door het land stopgezet. "Ik voel me machteloos", aldus de politica. De beslissing is volgens haar "onbegrijpelijk en onverantwoordelijk", daarnaast beklaagde ze zich in het programma Knevel en Van den Brink dat ze geen uitleg krijgt over de redenen. "Ik vind dit een hele vreemde gang van zaken", zei de politica "Ik maak genoeg incidenten mee. De dreiging is nog lang niet weg."

Verdonk heeft premier Jan Peter Balkenende vorige week nog vragen gesteld over haar beveiliging. Hij beloofde haar contact op te nemen met de minister van Justitie, Ernst Hirsch Ballin. De minister van Justitie informeerde Verdonk per brief over de nieuwe beveiligingsmaatregelen, waarin ze uitgebreid op de hoogte zou zijn gesteld van de nieuwe situatie. In deze brief stond onder andere dat de dreiging op Verdonk sterk verminderd zou zijn en dat daarom de beveiliging is aangepast.

Volgens een woordvoerster van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) is er geen sprake van het stopzetten van de beveiliging, maar van een nieuwe mix beveiligingsmaatregelen voor de politica. Volgens een woordvoerder van Verdonk heeft Trots op Nederland (TON) recentelijk een eigen risico-analyse opgesteld. Uit deze analyse kwam naar voren dat Verdonk nog steeds een groot risico loopt. VVD-fractievoorzitter Mark Rutte heeft het kabinet om opheldering over de gang van zaken gevraagd.

Met dank aan Fokwa en Real_Fairlane voor de submit. 

UEFA blokkeert 20.000 kaarten

De KNVB waarschuwt voor toegangskaartjes die in omloop zijn op de zwarte markt. De UEFA heeft gisteren 20.000 toegangskaarten geblokkeerd, omdat het voor de voetbalbond niet duidelijk was aan wie de kaarten verstrekt zijn.

Er wordt veel gehandeld in toegangskaarten voor het EK, dat komend weekend begint in Zwitserland en Oostenrijk. De KNVB heeft op internet tientallen kaartjes achterhaald die zwart werden verhandeld. In dat geval geeft de bond de nummers van de kaartjes door aan de UEFA, die ze op haar beurt weer ongeldig maakt. "Het is uw eigen verantwoordelijkheid als u op straat een kaartje koopt dat later geblokkeerd en dus ongeldig blijkt te zijn", aldus KNVB-woordvoerder Frank Huizinga.

Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa is de illegale handel in toegangskaarten opgebloeid. "Een touringcaroperator in Duitsland bleek overal in het land EK-tickets te hebben gekocht en die met winstoogmerk te hebben verkocht. Terwijl hij de kaartjes nooit in handen heeft gehad. De UEFA ontdekte dit en blokkeerde de tickets.", aldus Huizinga.

Bij de stadions worden de toegangskaarten gecontroleerd en alleen als de naam op het ticket overeenkomt met die op het legitimatiebewijs, is het ticket geldig en wordt de toegang tot het stadion verstrekt.

 Vals of echt?
 
 

Film: Il y a longtemps que je t'aime

Twee boeken van de Franse schrijver Philippe Claudel zijn al eens naar het witte doek vertaald. Bij Il y a longtemps que je t'aime besloot de schrijver de tussenstap om een boek te schrijven over te slaan, maar vertaalde hij zijn idee direct tot een screenplay en nam hij zelf de productie in handen. Een Franse productie, waarin de hoofdrol wordt gespeeld door de Britse Kristin Scott-Thomas.


Boek: P. Valkenet - Macho's, moederskindjes, meesterminnaars

Stereotypen en vooroordelen; we hebben ze allemaal wel. Zo ook over de Italiaanse mannen. Heel actueel op dit moment met de wedstrijd Nederland-Italië in het verschiet, want daar wemelt het dan weer van de frivole, mooie Italiaanse mannen op het veld tussen al die Hollandse voetbalboertjes door. Pauline Valkenet heeft zich ook lang afgevraagd of al deze vooroordelen en vooral ook beelden die we van de Italiaanse mannen hebben waar zijn. Als correspondent voor RTL en Trouw in Italië, woonachtig in Rome, komt ze dagelijks in contact met de mannen uit dit land. Zij onderwierp ze eens aan een nader onderzoek en samen met haar vriendinnen probeerde zij de Italiaanse man te onthullen. Het resultaat van dit 'onderzoek' is te lezen in Macho's, moederskindjes, meesterminnaars?.

DVD: Het complete voetbalalfabet - EK-editite

Het kan je bijna niet zijn ontgaan: het Europees kampioenschap voetbal komt eraan. Of je nu wel of niet van het spelletje houdt, je wordt doodgegooid met merchandise rondom dit evenement. Van Welpies tot kleine voetballertjes met bal, van de trom-pet tot het aloude oranje shirt, het komt allemaal weer voorbij. Traditiegetrouw wordt er ook op tv de nodige aandacht aan het evenement besteed. En alsof dat nog niet voldoende is komen er dezer dagen tevens de nodige dvd's over het thema uit. Eén daarvan is Het Complete Voetbalalfabet - De EK-Editie. John Cleese neemt je aan de hand van het alfabet mee door voetballand. Deze dvd is al eerder uitgebracht en wel in het kader van het WK in 2006. Maar voetbal blijft voetbal en dus is zo'n 'film' vrij makkelijk om te zetten naar een EK 2008-versie. Ander hoesje, oranje tintje (speciaal voor Nederland) en klaar is Kees (Cleese).

Fotograferen verboden - muziekcolumn

Ineens klopt er iemand op mijn schouder. Ik kijk. Het is een dame gekleed in een kostuum, een pak. Ze ziet eruit als van de bewaking of zoiets. 
"Wilt u de zaal verlaten?" zegt ze in mijn oor. Heb ik dat goed verstaan? 
"Wat zegt u?" buig ik me naar haar toe. 
"Wilt u de zaal verlaten?" herhaalt ze streng. 
Ik haal mijn schouders op en laat haar mijn lege handen zien. "Waarom?" 
Ze legt een hand op mijn schouder en duwt me in de richting van de uitgang. Ik ga haar voor. We dringen ons door het publiek. Men gaat opzij.  

[upd] Oppositieleider Zimbabwe weer vrijgelaten

In Zimbabwe is vandaag oppositieleider Morgan Tsvangirai opgepakt. Dat gebeurde toen hij campagne aan het voeren was voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen, die op 27 juni worden gehouden. Dat heeft zijn partij, de Beweging voor Democratische Verandering (MDC), laten weten.

Volgens woordvoerder Nelson Chamisa van die partij werd een konvooi waarin Tsvangirai zich bevond door een wegversperring tegengehouden. De oppositieleider werd vervolgens meegenomen naar een politiebureau in het uiterste westen van het land. "Het lijkt erop dat ze onze campagne willen verstoren", aldus de woordvoerder. Hij heeft om de onmiddellijke vrijlating van Tsvangirai gevraagd en vreest dat het zonder de interventie van de VN en de internationale gemeenschap onmogelijk is om vrije en eerlijke verkiezingen te houden in Zimbabwe.

Tsvangirai neemt het in de tweede ronde van de presidentsverkiezingen op tegen Robert Mugabe, die al bijna dertig jaar de baas is in Zimbabwe. Tsvangirai won de eerste ronde van Mugabe, maar zou daarbij net niet de meerderheid van de stemmen hebben behaald, waardoor er een tweede ronde moest worden gehouden. De uitslag van de eerste ronde liet weken op zich wachten. Oppositiepartij MDC vermoedt dat hun leider al in de eerste ronde de benodigde 50 procent zou hebben behaald, als er niet zou zijn gefraudeerd. Meer over de verkiezingen in Zimbabwe en de achtergronden is te lezen in dit eerdere FOK! nieuwsartikel.

Update 00.35 uur:
Tsvangirai is vanavond weer vrijgelaten na acht uur vastgezeten te hebben. Hij is wel ondervraagd, maar er wordt geen aanklacht tegen hem ingediend. De arrestatie van vanmiddag is hevig bekritiseerd door de EU en de VS. Volgens Tsvangirai was hij met deze politieactie wederom onderdeel van pesterijen. Hij zei wel ergere dingen te hebben meegemaakt.

Morgan Tsvangirai
Oppositieleider Morgan Tsvangirai

Civilization: Revolution demo komt vandaag

Civilization is een TBS-serie (nee, geen terbeschikkingstelling) die al jaren erg succesvol is op de PC. Deze maand komt de serie voor het eerst naar de consoles en daar wordt nog wel eens huiverig op gereageerd. Om aan al dat scepticisme een einde te maken komt Take Two nog voor de launch van de game met een demo. Als je een Xbox 360 hebt of in Noord Amerika woont tenminste. Vanaf ongeveer 8 uur zal de demo namelijk wereldwijd te downloaden zijn vanaf Xbox Live, maar voor PlayStation 3 gebruikers zal de demo alleen beschikbaar zijn in de States en Canada. De rest van de wereld volgt later dit jaar.

De demo zal twee speelbare beschavingen kennen, de Romeinen onder leiding van Julius Caesar en de Egyptenaren onder leiding van Cleopatra. Je zult kunnen spelen tot het jaar 1250A.D. zowel tegen de computer, als online tegen menselijke tegenstanders. De demo zal ook een tutorial kennen voor de mensen die er wat minder bekend mee zijn en zal 1,08GB groot zijn.

Meest gespeelde games via Live van afgelopen week

Net als elke week heeft Microsoft weer bekend gemaakt welke games het meest gespeeld worden. Deze statistiekjes zijn gebaseerd op het aantal unieke gebruikers dat de game speelt, terwijl hij/zij ingelogd staat op Xbox Live. Voor de arcade games geldt dat het alleen gaat om volledige versies van de games.

Xbox 360 Top Live Titels
1. Call of Duty 4
2. Halo 3
3. GTA IV
4. Guitar Hero III
5. Gears of War
6. Rock Band
7. Tom Clancy's Rainbow Six Vegas 2
8. FIFA 08
9. Forza Motorsport 2
10. GRID Demo

Top Arcade Titels
1. Penny Arcade Episode 1
2. Buku Sudoku
3. Warlords
4. UNO
5. DOOM
6. Assault Heroes 2
7. N+
8. Brain Challenge
9. Worms
10. Ikaruga

Original Xbox Top Live Titels
1. Halo 2
2. Star Wars: Battlfront 2
3. Fable
4. Counter-Strike
5. Ninja Gaiden Black
6. Battlefield 2: MC
7. Splinter Cell Chaos
8. Gauntlet Seven Sorrows
9. Call of Duty 3
10. Conker: Live ReloadedElectronic Arts neemt voorlopig Take Two niet over

Sinds het uitstellen van de deadline om de Federal Trade Commission tijd te geven voor een onderzoek is het stil rond de overnamestrijd tussen Electronic Arts en Take Two. Electronic Arts heeft nu bekend gemaakt dat het bedrijf geen pogingen meer zal doen om het bod ter waarde van 2 miljard dollar door te drukken, voordat de FTC klaar is met haar onderzoek. Er zit wel een deadline aan, na 45 dagen mag EA van de FTC gewoon weer pogingen wagen om de concurrent in te lijven.

Het lijkt er dus op dat de directie bij EA geduld geleerd heeft. Na krampachtige pogingen om voor de lancering van GTA IV het bedrijf in handen te krijgen, hebben ze nu alle tijd. Hoe lang de FTC nog verwacht bezig te zijn met hun onderzoek naar de overname is niet bekend.

Brendan Fraser schopt kont in trailer van The Mummy

Dit jaar komt het derde deel uit in the filmserie The Mummy. In Tomb of the Dragon Emperor wekken Rick en Alex O'Connell per ongeluk de mummy van de eerste keizervan Qin. Deze kan veranderen van vorm en werd ooit vervloekt door een tovenaar. Uiteraard betekent dit een hoop actie in de strijd tegen dit opperwezen. Op basis van de film komt ook een game en daarvan kun je nu de eerste trailer bekijken.

De game moet op 8 augustus uitkomen op de PlayStation 2, Wii en Nintendo DS.


Externe studio werkt mee aan PS3-versie Bioshock

Van de game van het jaar volgens de redactie van FOK!games, die in 2007 al verscheen op de Xbox 360 en PC, werd onlangs bekend dat deze ook in ontwikkeling is voor de PlayStation 3. Net als de eerdere versies wordt de game ontwikkeld door 2K Marin. Anders dan de andere versies wordt voor deze samengewerkt met 2K Boston en 2K Australia en dat niet alleen, er komt zelfs een externe studio bij om te zorgen dat de game zo goed wordt als deze kan zijn. Welke studio dit is, is niet bekend, maar dat zal het binnenkort wel worden.


De 360-versie van de game

Omgevingen Syberia op screens te zien

Zes naar na de lancering van de PC-versie brengt Tetra Edge Games de adventure Syberia naar de Nintendo DS. Het bedrijf wil met deze game trouw blijven aan het origineel. Het verhaal is dus identiek en ook veel van de game zal hetzelfde zijn als in de versie die in 2002 verscheen.
Kate Walker moet op zoek naar de broer van de overleden directrice van een speelgoedfabriek om een contract te sluiten. Om hem te vinden moet ze een treinreis maken naar Syberia, onderweg komt ze allerlei obstakels tegen.

Sony schrapt Eight Days en The Getaway

Sony Computer Entertainment Europe heeft bekend gemaakt dat ze gestopt is met de ontwikkeling van de PlayStation 3-games Eight Days en The Getaway. De reden was dat het bedrijf vond dat er al genoeg sterke games in ontwikkeling waren en dat er aandacht besteed moest worden aan games die dichter bij hun release lagen. De games worden niet in de koelkast gezet, ze zullen gewoon niet uitkomen.

It has been agreed that production of both Eight Days and The Getaway will cease immediately due to the redistribution of resources and budget.

This decision was made following an internal review of all games and it was deemed that with the incredibly strong list of exclusive first party titles coming up both this year and in the near future, resource should be reallocated to enhance those projects closer to completion.

Eight Days werd voor het eerst aangekondigd op de E3 van 2006 en was dus al flinke tijd in ontwikkeling. The Getaway was in veel minder verre staat van ontwikkeling, deze game zou pas aandacht krijgen na de lancering van Eight Days.

Bestaat de perfecte game?Laatst was er iets op tv over hoeveel mensen op straat voldeden aan het ideale schoonheidsbeeld. Men nam het hoofd van Claudia Schiffer in combinatie met ander vrouwelijk schoon en creëerde aan de hand van deze gegevens een masker. Eenmaal op straat aangekomen bleek dat vrijwel niemand volledig overeen kwam met het masker, omdat de ogen te hoog zaten. Wie bepaalt trouwens wat het ideale schoonheidsbeeld is? Zo gaat dat ook met games. Je hebt slechte games, iets betere games, goede games en hele goede games. Maar bestaat de perfecte game ook? En wie bepaalt wanneer een game perfect is?

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #161 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #958
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
©FOK.nl e.a.