'Verkerk met wildcard naar Ordina Open'

Volgend weekend gaat de Ordina Open, het tennistoernooi in Rosmalen, weer van start. Toernooidirecteur Marcel Hunze heeft nog twee wildcards te vergeven, maar wil volgende week woensdag pas de namen naar buiten brengen.

Hunze lichtte overigens wel een tipje van de sluier op. Martin Verkerk zou een goede kandidaat voor de wildcard zijn, maar de toernooidirecteur liet weten dat deze ook naar een buitenlander kan gaan. Verder wordt ook Peter Wessels als mogelijke kandidaat genoemd.

"Het kan een Nederlander zijn, maar dat hoeft niet per sé. Ik wil tot volgende week woensdag wachten. Je weet maar nooit of een topper die bij het grastoernooi van Halle onverwacht snel wordt uitgeschakeld, nog een extra toernooi wil spelen voor Wimbledon. Verkerk heeft in het verleden veel betekend voor Rosmalen. Na zijn finaleplaats op Roland Garros kwam hij gewoon en trok hij veel publiek", liet Hunze in een reactie weten.

Wessels reikte vorig jaar tot de finale van de Ordina Open. Hierin verloor hij van de Kroaat Ivan Ljubicic. Toch was de prestatie van de Nederlander opmerkelijk, omdat hij bij de kwalificaties was begonnen.