Opdam vertrekt, Moisander komt naar AZ

Niels (DerMeister)
Barry Opdam zal niet langer in het shirt van AZ te bewonderen zijn. De Alkmaarders hebben de verdediger verkocht aan Red Bull Salzburg. Bij de nummer twee van Oostenrijk zal Opdam herenigd worden met Co Adriaanse. AZ heeft meteen een vervanger aangetrokken, Niklas Moisander komt over van FC Zwolle.

Opdam was zelf al langer tot een overeenstemming gekomen met de Oostenrijkse club, alleen de clubs konden elkaar niet vinden op het gebied van de afkoopsom. AZ was niet bereid om hun clubicoon, Opdam speelde twaalf seizoenen voor de Alkmaarders, zomaar voor een vriendenprijs te laten gaan. Uiteindelijk kwamen de twee clubs toch tot een overeenstemming.

De verdediger zal een contract voor twee jaar tekenen. Nadeel aan de transfer is wellicht het missen van de Olympische Spelen voor Opdam. Zijn nieuwe club eiste de verdediger meteen op, waardoor niet Opdam maar Kew Jaliens naar Peking mee zal gaan.

AZ trok meteen een vervanger aan voor Opdam. Niklas Moisander komt over van FC Zwolle. Hij is al gekeurd. Moisander, die aan de linkerkant als back en centraal in de verdediging kan spelen, wordt herenigd met Louis van Gaal. De trainer van AZ haalde in zijn tijd als technisch directeur van Ajax de jonge Fin naar Amsterdam. Moisander kwam bij Ajax niet verder dan de beloftes.