Huis Rouvoet beplakt met pamfletten

Sander (Xender)

Een 33-jarige man uit Den Haag heeft in de nacht van maandag op dinsdag het huis van vice-premier André Rouvoet beplakt met pamfletten. In het programma 'Midden in de nacht Rick' op Radio 538 deed deze Ray uitgebreid verslag van zijn actie. Hij wilde protesteren tegen Rouvoets opvattingen in de embryodiscussie .

De politie kreeg om 03.00 uur de melding dat er iets gaande was bij het huis van de voorman van de ChristenUnie. Na twintig minuten waren er agenten ter plaatse en werd er een einde gemaakt aan de actie. Ray werd meegenomen naar het politiebureau en gisterenmiddag na verhoor weer vrijgelaten.

De man beweerde voor 'Midden in de nacht Rick' te werken. Een woordvoerder van de zender ontkent dit. "De man werkt absoluut niet voor ons. Het gaat hier om een luisteraar die een actie uithaalt. Wij hebben het alleen uitgezonden."

De Hagenaar bleek ook nog eens een oude bekende van de politie. Vorige week kon nog net op tijd voorkomen worden dat de man een actie uithaalde bij het huis van premier Balkenende. Rouvoet heeft aangifte gedaan van huisvredebreuk. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding gaat maatregelen nemen bij het huis.