Rusland lijkt klaar voor EK

Rusland heeft met een 4-1 overwinning haar oefencampagne in de aanloop naar het EK afgesloten. In de Duitse plaats Burghausen werd Litouwen met ruime cijfers verslagen. De ploeg van Guus Hiddink kan nu met zijn selectie vol vertrouwen de reis naar het EK gaan maken.

Pas na rust liet Rusland haar beste spel zijn. Bij een stand van 1-1, Mantas Savenas scoorde voor Litouwen en Konstantin Zirjanov voor Rusland, wisten Andrej Arsjavin, Roman Pavljoetsjenko en Vladimir Bistrov doel te treffen voor hun land. Dinijar Biljaletdinov miste nog een penalty.

Hiddink liet weten dat hij spits Pavel Pogrebnyak bij de selectie zal houden. De spits van Zenit St.Petersburg raakte vorige week geblesseerd aan de meniscus, maar de bondscoach verwacht toch nog een beroep te kunnen doen op Porgebnyak. "Zelfs als hij de openingswedstrijd tegen Spanje moet missen, roep ik geen vervanger voor hem op. Pavel werkt nu hard met de fysiotherapeut", aldus Hiddink.

Andrei Arsjavin zal er sowieso niet bij zijn tijdens het eerste duel tegen Spanje. De spelverdeler, ook uitkomend voor Zenit St. Petersburg, is de eerste twee groepswedstrijden geschorst naar aanleiding van een rode kaart tijdens het laatste kwalificatieduel van de Russen.

Rusland zal het EK op 10 juni starten tegen Spanje. Vervolgens komt de ploeg van Hiddink zaterdag 14 juni uit tegen Griekenland. Woensdag 18 juni spelen ze hun laatste groepswedstrijd tegen Zweden.