Beenhakker hoopt van Duitsland te winnen

Sjors (Sj0rSz)
Leo Beenhakker kan tijdens het EK voetbal, dat zaterdag van start gaat, weer beschikken over Jakub Blaszczykowski. De middenvelder is weer hersteld van een blessure aan zijn hamstring. Ook Michal Zewlakow en Wojciech Lobodzinski zijn bijna weer fit.

Beenhakker, die als bondscoach van Polen op het EK voetbal actief zal zijn, heeft de hoop uitgesproken een einde te maken aan de reeks van vijftien verloren duels tegen Duitsland. "We geloven dat we in staat zijn eindelijk van de Duitsers te winnen", aldus de optimistische trainer. De Poolse nationale ploeg zal later ook nog tegen Oostenrijk en Kroatië spelen.

De Nederlander weigerde overigens in te gaan op de vragen omtrent het omkoopschandaal, dat de gemoederen al een tijdje bezig houdt. Afgelopen woensdag werd in Polen opnieuw een arrestatie verricht. Inmiddels zijn al meer dan 120 personen door de politie verhoord. "Mijn rol is onze voorbereiding op het EK te beschermen en de ploeg af te schermen voor deze zaak", was het commentaar van Beenhakker.