FC Lisse landskampioen zaterdagamateurs

FC Lisse heeft gisteravond op overtuigende wijze de landstitel bij de zaterdagamateurs behaald. De ploeg had in het uitduel bij HHC Hardenberg genoeg aan een punt, maar won met 1-5.

FC Lisse, dat afgelopen zaterdag Spakenburg al met 6-2 vermorzelde, moest nu wat langer wachten op een eerste goal. Na iets meer dan een half uur was het dan wel direct een fraaie, want Glynor Plet scoorde via een omhaal. Rik Vermeulen bepaalde de ruststand op 0-2.

Na rust kwam HHC terug. Lars Offringa scoorde in de zesde minuut van de tweede helft de aansluitingstreffer. Voor Lisse, dat gelijk mocht spelen, was er dus nog geen vuiltje aan de lucht. De ploeg van trainer Nico Oosterlee nam de teugels weer in handen en liep door treffers van Kevin Winter, Michael van der Laan en Rik Vermeulen uit naar een dikke 1-5 overwinning. Van der Laan scoorde vanaf de stip.

De titel komt de kampioen van de sterke hoofdklasse A volledig toe. De vier duels in de nacompetitie leverden tien punten op. Een dergelijke overmacht was voor het laatst voorgekomen in 1996, toen Scheveningen kampioen werd. Bovendien maakte Lisse vijftien goals in vier duels en kreeg het er slechts vijf tegen. FC Lisse herhaalt hiermee het succes van 2001, toen het ook zaterdagkampioen werd. De landstitel liep men toen echter mis. Zaterdag mogen Spakenburg en HHC Hardenberg nog uitmaken wie tweede zal worden.