Räikkönen: "Er is nog niets verloren"

Kimi Räikkönen kijkt reikhalzend uit naar komend weekend. Dan staat namelijk de Grote Prijs van Canada op het programma. Bovendien hoopt de Fin, na de teleurstelling in Monaco, weer op een probleemloze race.

Na afloop van de Grand Prix van Spanje liet Räikkönen weten nog nooit een dergelijk weekend zonder noemenswaardige problemen te hebben meegemaakt. Vanaf dat moment ging het echter de verkeerde kant op. In Turkije reed de coureur van Scuderia Ferrari zijn voorvleugel kapot en wat er in Monaco gebeurde, is inmiddels wel bekend.

Räikkönen zal alle zeilen bij moeten zetten om zijn wereldtitel van vorig jaar te prolongeren. Op dit moment gaat een coureur van McLaren-Mercedes, Lewis Hamilton, aan de leiding in het WK-klassement. Bovendien zal de Fin zich in de kwalificaties aanzienlijk moeten gaan verbeteren.

"Het lijkt wel alsof de kwalificatie iedere race belangrijker wordt," aldus Räikkönen. "Daarom is het essentieel om vanaf het eerste moment geconcentreerd aan het werk te gaan en eventuele problemen zo snel mogelijk op te lossen. We moeten de afstelling voor elkaar hebben."

Toch zijn de mindere optredens van Räikkönen geen reden voor paniek. "De stand van zaken is min of meer zoals ik vooraf had verwacht," ging de coureur verder. "Er is nog niks gewonnen, maar ook nog niets verloren. Vergeleken met vorig jaar staan we er zelfs een stuk beter voor. Bovendien heb ik altijd gezegd dat de titelstrijd pas op het laatste moment beslist zou worden."