FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 17 juli 2006

Gunstige loting PSV mogelijk voor de CL

Er is een kleine kans dat PSV bij de loting voor de Champions League in pot ťťn komt. Doordat Juventus en AC Milan niet mogen deelnemen aan het miljoenenbal zijn er mogelijkheden voor ploegen uit pot twee om in de eerste pot terecht te komen.
De club uit Eindhoven is wel afhankelijk van Liverpool, Arsenal en Valencia. In pot twee staat PSV als tweede genoteerd. Mochten van de eerder genoemde drie ploegen er twee verliezen dan is PSV zeker van plaatsing bij de eerste acht ploegen. FC Porto heeft de beste papieren, als Liverpool of Arsenal of Valencia verliest in de voorronde van de Champions League, schuift de ploeg van Co Adriaanse ťťn pot op. Theoretisch kan ook Bayern MŁnchen nog ‘promoveren’.

De acht clubs uit pot ťťn hebben een beschermde status en zijn groepshoofd bij de loting. Hierdoor kan de ploeg van Ronald Koeman nooit een andere ploeg uit pot ťťn treffen. Ook spelen clubs uit hetzelfde land nooit tegen elkaar in de groepsfase.

Pot ťťn, tussen haakjes het clubcoŽfficiŽnt. Op basis van prestaties in het verleden.

#PloegVoorronde
1Barcelona (127,0)Nee
2Real Madrid (120,0)Nee
3Internationale (112,0)Nee
4Liverpool (105,9)Ja
5Arsenal (101,9)Ja
6Manchester United (100,9)Nee
7Valencia (95,0)Ja
8Olympique Lyon (89,7)Nee

Pot twee, tussen haakjes het clubcoŽfficiŽnt. Op basis van prestaties in het verleden.

#PloegVoorronde
1FC Porto (87,5)Nee
2PSV (81,6)Nee
3Bayern Munchen (80,9)Nee
4Chelsea (79,9)Nee
5AS Roma (76,0)Nee
6Ajax (60,6)Ja
7Celtic (60,0)Nee
8Lille (54,7)Nee

Skaten in het zwembad

Goed, echt netjes is het niet om in de winter in te breken in een groot buitenzwembad, maar het doel heiligt de middelen in dit geval, want ze gaan niet zwemmen, maar skaten, en dan kan getuige de video best wel goed in een buitenzwembad.

De verschillende soorten glijbanen bieden genoeg vertier en mogelijkheden om wat ledematen te breken, maar dat is het risico van het vak.

Muziekje is trouwens erg lekker, mocht iemand weten wie het is, laat even een reactie achter.

Met dank aan ChOas voor de submit

KlŲden: "Blijf vechten voor eindzege"

Andreas KlŲden gaat vol vertrouwen de cruciale fase van de Tour de France in. De 32-jarige Duitser gelooft nog in zijn kansen op de eindwinst.

KlŲden meldde dit op de rustdag tijdens een door T-Mobile belegde persconferentie. De fragiele klimmer bevestigde dat hij kan rekenen op de steun van de volledige ploeg en dat zijn vormpiek is voorzien voor de komende dagen. ”Ik blijf vechten voor de eindzege. We zijn een hecht collectief, wie weet is het nog ergens goed voor geweest om slechts met zeven man te starten.”

KlŲden staat ruim twee minuten achter op topfavoriet Floyd Landis. Die schade liep hij vooral op in de etappe met aankomst op Pla-de-Beret. ”Tijdens de laatste kilometers had ik last van kramp. Het was de eerste zware col voor mij sinds de Tour van 2005. Mijn spieren waren er niet klaar voor.” De runner-up van 2004 denkt dat de rit van morgen cruciaal wordt: ”Op Alpe d’Huez wordt veel duidelijk. Ik ga ervan uit dat Pereiro zijn gele trui moet afstaan. Ik heb in ieder geval goede herinneringen aan Alpe d’Huez, want twee jaar terug finishte ik er als derde tijdens een tijdrit. Dat geeft me motivatie.”

Steeds meer huishoudens in de schulden

Icoon EconomieDe Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet (NVVK) heeft maandag bekend gemaakt dat het aantal aanvragen voor schuldregelingen vorig jaar met tien procent is gestegen tot 43 duizend. De aanvragen kwamen voor een groot deel van kinderloze en alleenstaande Nederlanders tussen de 25 en 45 jaar. Voor het eerst sinds jaren steeg ook het aantal ouderen met financiŽle problemen.

Volgens het NVVK zijn de gestegen prijzen voor boodschappen, hogere primaire lasten en de nauwelijks stijgende inkomens de belangrijkste redenen voor het gestegen aantal aanvragen.

Het is het derde jaar op rij dat huishoudens meer geld uitgeven dan ze binnenkrijgen. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek vorige week. Het NVVK verwacht dan ook dat het aantal verzoeken tot schuldregelingen dit jaar nog verder zal toenemen.

Europese grenscontroles tegen illegalen

Icoon Europa De Europese Unie gaat snelle gezamenlijke teams maken die de buitengrens van de EU zullen controleren op illegalen. Het agentschap Frontex zal de Europese grenscontroles verzorgen. Alle EU-landen zullen meewerken aan het plan.

Dit wordt gedaan om Spanje, ItaliŽ en Malta te helpen tegen grote groepen instromende illegalen uit Afrika. Veel illegalen proberen met gammele bootjes de EU te bereiken. Op Malta bevinden zich meer dan duizend illegalen en op de Spaanse Canarische Eilanden zijn dit jaar 11.000 illegalen per boot aangekomen. Dat aantal is nog nooit zo hoog geweest.

Op het Italiaanse eiland Lampedusa kwamen vandaag vijfhonderd illegalen binnen. Vorige week maandag kwamen er ook al zevenhonderd illegalen binnen op het eiland. Op SiciliŽ meerden vorige week honderdvijftig illegalen aan. Onder de illegalen bevinden zich veel vrouwen en kinderen. Ze worden op het Italiaanse vasteland opgevangen in speciale centra.

Dutch Open: Sijsling ten onder tegen Bracciali

Igor Sijsling is uitgeschakeld in de eerste ronde van het Dutch Open in Amersfoort. De 18-jarige Amsterdammer, die met een wildcard werd toegelaten tot het hoofdtoernooi, verloor in drie sets van de als zevende geplaatstse Daniele Bracciali: 7-6, 4-6, 2-6.

Sijsling leverde al snel zijn opslag in, maar wist direct terug te breken en zorgde voor een verrassing door de eerste set via de tie-break te winnen. In de tweede set bleef Sijsling tot 4-4 bij, in de negende game wist Bracciali echter een break te forceren, waarna de Italiaan de set uitserveerde, ondanks drie breakkansen voor Sijsling. In de beslissende derde set kon Sijsling het tij niet meer keren.

Robin Haase en Thiemo De Bakker, de twee andere Nederlanders, komen morgen in actie.

Pessotto ademt zelfstandig en praat weer

Gianluca Pessotto, manager van Juventus, verkeert niet langer in levensgevaar. De artsen van de voormalig voetbalinternational hebben dat maandag gezegd, nadat ze verschillende test bij hem hebben uitgevoerd.

Als test hebben de artsen in het ziekenhuis aan Pessotto gevraagd wat zijn naam was. "Gianluca", was vervolgens het eerste woord dat de teammanager van Juventus uitbracht sinds hij vorige maand uit een raam van het hoofdkwartier van de club uit Turijn sprong.

Ondanks deze progressie is het nog altijd onduidelijk welke verwondingen Pessotto over zal houden. Verwacht wordt dat de oud-international in ieder geval voorlopig nog wel in het ziekenhuis zal moeten blijven.

FOK! Prijswinnaars week 28

Afgelopen week kon je op de Frontpage van FOK! weer kans maken op een aantal leuke prijzen. Hier is het overzicht met de winnaars van afgelopen week.

Op FOK! kon je afgelopen week een review lezen van een viertal erotische artikelen van Eroware. Voor die gelegenheid gaven we ook vier keer een artikel uit de review weg, waarbij de winnaars zelf mochten kiezen welke prijs ze thuisgestuurd krijgen. Daarvoor moest wel het goede antwoord worden gegeven op de prijsvraag en het antwoord luidde: "tien procent". Dit zijn de winnaars:


Taxman
ploepkonijn
Ken_X
GambitRS2


Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! De prijzen zullen binnen enkele weken naar jullie opgestuurd worden of er wordt contact met je opgenomen. Vergeet niet deze week weer op de FOK!frontpage te kijken voor meer prijsvragen. Voor eventuele vragen kun je ons natuurlijk ook e-mailen.

Tamminga springt limiet voor EK atletiek

Polsstokhoogspringer Christian Tamminga heeft zich in Tel Aviv weten te plaatsen voor het EK atletiek in Goteborg, dat over drie weken van start gaat. Tamminga ging in de Israelische hoofdstad over een hoogte van 5,60 meter en voldeed hiermee aan de eis om naar het EK te worden afgevaardigd.

Laurens Looije plaatste zich al eerder voor het EK. Wereldkampioen Rens Blom kan de derde Nederlandse polsstokhoogspringer worden die naar Goteborg gaat, maar zijn deelname is erg twijfelachtig. De Limburger kampt met een vormcrisis en heeft daarom besloten voorlopig geen wedstrijden te springen.

Punten elfde ronde

De punten van de Grand Prix van Frankrijk zijn zojuist uitgedeeld. Hier volgt een overzicht van de koplopers in de F1manager.

We hebben deze keer drie rondewinnaars, namelijk iemandikke, mbn en sander04. Zij haalden alledrie 363 punten. Op een gedeelde vierde plaats, met 360 punten ieder, staan diesel_power, Joshuausie, paddyracing en Pasquald.

Voor de tussenstand in de manager betekent dat dat mbn aan de leiding gaat met 2699 punten. De_Buffel staat nu op de tweede plaats, met 2688 punten, gevolgd door the_usual_suspect met 2672 punten.

Bij de subleagues is het opnieuw R.I.P. Ferrari die de rondewinst pakt, met 316 punten. Tweede is Racing Team X-fi geworden met 292 punten en derde ToetToet met 282 punten. Op een gedeelde vierde plaats, met 275 punten, staan Voorburg en BIH Racing Club.

In het algemeen klassement bij de subleagues is er weinig verandert. R.I.P. Ferrari heeft nog steeds de leiding stevig in handen, met 2526 punten. Twijzel boppe behoudt met 2384 punten de tweede plaats. Op de derde plaats staat nu ToetToet met 2328 punten.

De volgende race is de Duitse Grand Prix op het circuit van Hockenheim. Voor deze race kun je tot 29 juli 00:01u je team wijzigen.

Top of Flop: Extra Cold

We bespreken hier regelmatig nieuwe music video's. We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met ZEROį (zero degrees), drie 'ijskoude' jonge dames uit IJsland. Zed, Ehr en ÷h brachten vorig week hun debuut single uit: "Extra Cold".

Met dit warme benauwde weer is dit zeker een uitnodigende titel, maar helaas dekt de vlag de lading weer eens niet: De anonieme submitter kreeg het er niet koud, maar juist warm van.

Ik vind het maar niks. Dertien in een dozijn synthipop. Maar ja, over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

FOK!radio: Pubers vieren live 1-jarig bestaan

FOK!RadioVoor de mensen die meteen willen luisteren: Klik hier.

Sex, Jongens, Meiden, Foto's, Piercings, Uitgaan, Ouders, alles mag in PUB, als het maar over pubers gaat. Het is alweer een jaar geleden dat Brechtje zich hard maakte voor het subforum en dat het er uiteindelijk ook kwam. Uiteraard moest er bij de start van het forum eerst door het gebruikelijke getrol gewerkt worden, maar daarna ging het een stuk beter lopen. Maar er is ook kritiek. Want veel topics die ook in andere fora lopen worden in PUB over gedaan. Is het subforum dan wel nodig? En hoe loopt het nu een jaar nadat het open ging? Dat gaan we vragen aan de twee huidige modjes van Pubers en Tienertalk, Messenga en Boeman. Ze zijn allebei vanaf 20:00 uur live bij ons in de studio.

FA Nikky neemt het forum weer met ons door en Admin Yvonne komt weer roddelen EN zingen. Want beloftes aan Bupadinges maken nu eenmaal schuld! Geen stelling van Blinky deze week, want ze is op vakantie.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradiolive. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Zelf ook wat te melden? Bel ons dan op 084-8375761. Dan krijg je een antwoordapparaat waarop je iets kunt inspreken. Dus wil je iemand verrot schelden, een huwelijksaanzoek doen, een plaatje aanvragen, je ban bespreken of je liefde voor gr8w8 uitspreken? Bel ons dan op 084-8375761, dan laten wij het weer in de uitzending horen!

Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar meestal als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Met dank aan Nolius voor de submit.

Fietsende ambulance

Icoon OngelukEen arts van een traumahelikopter moest maandagochtend in Venlo een fiets lenen om bij een gewonde fietser te kunnen komen. De helikopter kon nergens in de buurt van het ongeval een plekje vinden om te landen.

De helikopter wist wel te landen in een park even verderop. Daar wist de trauma-arts een fiets te lenen van een voorbijganger. De twee broeders van de traumahelikopter renden achter de fietsende arts aan naar de gewonde fietser. De verwondingen van de fietser, die op een rotonde door een auto was geschept, bleken uiteindelijk mee te vallen. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis in Venlo gebracht.

Er was overigens al iets eerder een ambulance naar de plek van het ongeluk gestuurd. Deze ambulance kwam echter in botsing met een personenauto. Niemand liep hierbij letsel op, maar het was voor de ambulance onmogelijk om nog verder te rijden.

30.000 pinautomaten naar de sloop

Icoon FinancieelHet einde is in zicht voor 30.000 verouderde pinautomaten van het merk Telepas. Vanaf 1 januari 2007 gelden veiligheidseisen waar deze modellen dan niet meer aan kunnen voldoen. Winkels en bedrijven zijn verplicht om vůůr deze datum vervangende apparatuur aan te schaffen. Dit meldt het ANP.

"De ondernemer stelt dit niet op prijs, maar veilige betalingen gaan boven alles, dus gaan we ons er niet tegen verzetten." Dit zei secretaris betalingsverkeer Els Prins van MKB Nederland vandaag in reactie op dit besluit. Hoeveel het vervangen van de pinautomaten het bedrijfsleven gaat kosten, is nog niet bekend.

Eerste Britse verbod op islamitische groepen

Icoon BuitenlandsIn Engeland zijn voor het eerst twee islamitische organisaties verboden verklaard. Hierdoor is het strafbaar geworden om lid te worden van deze organisaties, steun voor ze uit te spreken of op een of andere manier kenbaar te maken sympathie voor de groeperingen te hebben. De regering heeft het verbod op basis van een nieuwe antiterreurwet kunnen uitvaardigen. In die wet wordt het verheerlijken of goedpraten van terroristisch geweld verboden. Momenteel werkt de Britse regering aan het verbieden van nog twee islamitische groeperingen.

De twee verboden organisaties zijn de Saved Sect en Al-Ghurabaa. Beiden hebben direct te maken met de organisatie al-Muhajiroun van de imam Omar Bakri Mohammed, die vorig jaar vertrok naar Libanon nadat hij in Engeland regelmatig op negatieve wijze in het nieuws was gekomen.

Vliegreclame moet alle toeslagen vermelden

Icoon Vervoer De Europese Commissie is bezig met een wet die alle Europese luchtvaartmaatschappijen verplicht om bij reclame voor vluchten alle toeslagen, heffingen en belastingen te vermelden. Eurocommissaris Jacques Barrot van Verkeer stelt dit voor aan de EU-landen en het Europees Parlement.

Over enkele jaren kan het besluit in werking treden. Het gaat verder dan een ander EU-besluit dat vanaf 2007 het vermelden van bepaalde belastingen verplicht.

In Nederland bestaat hier nog geen wetgeving over. Vorige week maakte Transavia reclame voor een vliegreis van 1 euro, maar bleken er veel heffingen en belastingen onvermeld te zijn. Daardoor waren de normale tickets bij veel andere luchtvaartmaatschappijen nog goedkoper.

'Clemente nieuwe bondscoach ServiŽ'

De Servische krant Sportski meldt dat Javier Clemente de nieuwe bondscoach van ServiŽ wordt. De 55-jarige Spanjaard zal een tweejarig contract tekenen en zal ServiŽ naar het EK in 2008 moeten gaan leiden.

De voormalig trainer van onder meer het Spaanse nationale team en Athletic Bilbao is de opvolger van Ilija Petkovic. Petkovic stapte na het WK op als bondscoach van het toenmalige ServiŽ en Montenegro.

Iran stelt Ghalenoei aan als keuzeheer

Amir Ghalenoei is de nieuwe bondscoach van Iran. De oefenmeester zal Branko Ivankovic moeten vergeten.

Ghalenoei kreeg de voorkeur boven een nieuwe buitenlandse coach. Onder andere Arie Haan leek in de running. Iran presteerde beneden verwachting op het WK. De Aziaten waren als een van de eerste landen geŽlimineerd na nederlagen tegen Mexico (1-3) en Portugal (0-2). Een puntendeling tegen Angola werd ook niet met gejuich begroet. Ghalenoei, die in eigen land faam verwierf door Esteghal naar de landstitel te loodsen, zal zijn pijlen eerst richten op de Asian Cup van komend jaar.

Nieuwe getuige in zaak Holleeder

JustitieJustitie heeft een belangrijke getuige weten te vinden in het proces tegen topcrimineel Willem Holleeder. De getuige, door het Openbaar Ministerie (OM) omschreven als 'getuigde D.', kan uit eigen bevinding bevestigen dat Holleeder persoonlijk betrokken was bij liquidaties.

Tot nog toe had het OM alleen getuigen en verklaringen van mensen die het 'van horen zeggen' hadden. De status van getuige D. is die van 'anonieme bedreigde getuige'. Onbekend is zelfs of het om een vrouw of man gaat. De getuige wordt zwaar beschermd.

Oud Heineken-ontvoerder Holleeder is vooralsnog alleen aangeklaagd voor het leidinggeven aan een criminele organisatie. Daarop staat maximaal 15 jaar cel. Als bewezen zou kunnen worden dat hij achter een of meerdere liquidaties zit, is dat levenslang. De Amsterdamse top-crimineel wordt door velen verantwoordelijk gehouden voor de liquidaties van onder meer Cor van Hout, John Mieremet, Cees Houtman en Willem Endstra.

Gisteren publiceerde De Telegraaf vijf verklaringen die werden afgelegd door de in april van dit jaar geliquideerde Thomas van der Bijl. Misdaadverslaggever John van den Heuvel zegt dat deze verklaringen een goed beeld geven in de handel en wandel van Holleeder en zijn kornuiten van de afgelopen twintig jaar.
De verklaringen zijn hier online te lezen. (.pdf-bestand, 5,34 Mb.)

Rabobank tweede in geldklassement

Rabobank boert ook financieel goed in de Tour de France. De Nederlandse ProTourformatie bekleedt na veertien etappes de tweede plaats in het geldklassement.

Rabobank fietste na twee weken een lieve som van 38.970 euro bij elkaar. Vooral de etappezeges van Oscar Freire (2) en Denis Menchov brachten veel geld in het laatje. Alleen Davitamon-Lotto doet het met 49.060 euro beter, onder andere door drie ritzeges van Robbie McEwen. T-Mobile staat met 35.740 euro derde in de rangschikking. Hekkensluiter is verrassenderwijs Phonak, ondanks dat het topfavoriet Floyd Landis in haar midden heeft. Slechts 10.180 euro incasseerde het team van John Lelangue.

Sluiter naar Litex Lovech

Thijs Sluijter speelt komend seizoen in Bulgarije. De linkermiddenvelder verruilt Heracles voor Litex Lovech. De club uit Almelo heeft dit vandaag bekend gemaakt.

Sluijter, die bij Heracles vijf seizoenen speelde, maakt gebruik van een gelimiteerde transfersom in zijn contract om over te stappen naar de Bulgaarse subtopper. Hoe hoog het bedrag is dat Litex overmaakt, wil de club uit Almelo niet zeggen.

Nederlanders wereldkampioen vakantievieren

Icoon BinnenlandsNederland heeft de reputatie van wereldkampioen vakantievieren weer waargemaakt. Het CBS meldt dat vorig jaar 12,4 miljoen Nederlanders op vakantie gingen. Velen onder hen lieten het niet bij ťťn vakantie zitten, waardoor het totaal aantal vakanties in 2005 op 34,4 miljoen uitkwam.

"Wij Nederlanders zijn een zeer reislustig volkje, gemiddeld ondernemen we 2,8 vakanties per jaar", zegt marktonderzoeker Jim van Velzen van TNS NIPO. De Belgen en Duitsers doen volgens de onderzoeker overigens nauwelijks onder voor de Nederlanders als het gaat om vakantiedrift. "In deze hoek van Europa is de welvaart groot en trekken mensen er graag op uit".

Als vakantiebestemming wordt er steeds minder voor het eigen land gekozen. Ook Frankrijk, Duitsland, BelgiŽ en Groot-BrittaniŽ moeten aan populariteit inleveren. Daarentegen liggen Turkije, TsjechiŽ en Egypte de laatste jaren in trek bij Nederlandse vakantiegangers.

[upd] 86 doden door tsunami op Java

Icoon Ramp Een aardbeving heeft gezorgd voor een tsunami op het Indonesische eiland Java. De tsunami was drie meter hoog en heeft veel hotels in de badplaats Pangandaran beschadigd. Schepen werden het land in gedreven. "Alle huizen aan het strand zijn vernietigd", aldus een getuige. Een andere getuige meldde dat er veel gewonden zijn. "Kinderen huilden, veel waren gewond". Er zijn in ieder geval vijf doden gevallen.

Er zijn enkele Nederlanders vermist door de tsunami. Een gids in Pangandaran begeleidde een groep Nederlandse toeristen toen de tsunami toesloeg. "De golven kwamen plotseling en we renden naar de heuvels. Vier mensen uit mijn groep zijn nog steeds vermist", aldus de gids. Om 12.45 kon een woordvoerder van Buitenlandse Zaken nog geen gegevens verstrekken over het aantal vermiste Nederlanders.

Tsunami De aardbeving had een kracht van 7.2 op de schaal van Richter. Ook waren er enkele sterke naschokken, waarvan eentje met een kracht van 6.1 op de schaal van Richter. Het epicentrum van de beving lag 240 kilometer ten zuiden van de Javaanse zuidkust. De Indonesische media zeggen dat de aardbeving 30 kilometer onder zeeniveau plaatsgevonden heeft.

Op de getroffen badplaatsen probeerden mensen voor de tsunami te vluchten door naar een heuvel toe te rennen. Lokale hulpdiensten proberen zoveel mogelijk mensen naar heuvels te brengen, omdat ze bang zijn voor naschokken. In de hoofdstad Jakarta brak paniek uit en renden mensen de straten op. Ook in Bandung, tweehonderd kilometer ten zuidoosten van Jakarta, raakten veel mensen in paniek. Waarschijnlijk is er weinig schade in deze steden.

Er komen vaak aardbevingen voor in IndonesiŽ. Eind 2004 was er een grote tsunami vanuit de Indische Oceaan, waardoor 216.000 mensen stierven.

Update 18.13 uur
De NOS meldt dat er 37 mensen zijn overleden bij de tsunami. Dat hebben de Indonesische autoriteiten bekendgemaakt. In de badplaats Pangandaran zijn de meeste doden gevallen. ANP meldt dat er nog vier Nederlanders vermist zijn.

De Nederlandse getuige Bart Groeneweg vertelt zijn verhaal in de Telegraaf. "We waren in het hotel en we voelden opeens een heel harde wind. Ik ging bij het raam kijken en opeens zag ik een gigantische vloedgolf". Er brak paniek uit in het dorp, omdat de golven vele meters hoog waren. "Ons hotel lag een paar meter boven zeeniveau en de golven zijn dwars door de eerste etages gegaan. Ik heb een moeder met kind zien verdrinken. Wij zijn via allemaal balkonnetjes naar de voorkant van het hotel gevlucht, waar de weg hoger ligt". Iedereen probeerde zo hoog mogelijk de heuvels in de komen. Groeneweg zal de komende dagen nog wel hoog in de heuvels blijven. Al gaat hij morgen wel even kijken of zijn spullen er nog zijn.

Update 18.40 uur
De NOS meldt nu dat er 69 mensen zijn omgekomen bij de tsunami. Dat heeft het Rode Kruis bekendgemaakt. Daarnaast worden er nog 77 mensen vermist. Er zijn geen Nederlandse slachtoffers. Alle Nederlanders die in de badplaats Pangandaran verbleven hebben zich inmiddels gemeld.

Update 19.00
Er zijn nu 86 doden geteld, zo meldt Associated Press. Men verwacht dat het dodental snel zal oplopen nu de zoektocht naar overlevenden begonnen is. De grote hotels in Pangandaran staan nog overeind, maar veel kleine gebouwen zijn ingestort. Veel mensen bevinden zich nog onder het puin.


Epicenter
Het epicentrum van de beving


Met dank aan Rianne84 voor de submit.

Krajicek naar tweede ronde in Palermo

Michaella Krajicek heeft zich overtuigend weten te plaatsen voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in Palermo.

De als derde geplaatste Krajicek versloeg in de Italiaanse hitte de Zwitserse Emmanuele Gagliardi uit Zwitserland met 6-1 en 7-6. Gagliardi gaf in de tweede set aanmerkelijk meer tegenstand dan in de eerste, maar in de tiebreak wist Krajicek het karwei alsnog gedecideerd af te maken. De 17-jarige Nederlandse zal het in de volgende ronde waarschijnlijk moeten opnemen tegen de Russische Ekataryna Bychkova, de nummer 68 van de wereld.

'VS verkopen 66 F-16's aan Taiwan'

Icoon BuitenlandsDe Verenigde Staten gaan 66 geavanceerde F-16C/D straaljagers aan Taiwan verkopen. Het voorstel voor de verkoop zou eerder deze maand door een Taiwanese delegatie zijn gedaan tijdens een militaire bijeenkomst. Dit meldt de Chinese krant China Times vandaag op basis van een nog onbevestigd rapport. Met de deal zou een bedrag van ruim 3 miljard dollar gemoeid zijn.

Als het rapport op waarheid berust, dan wordt dit de grootste levering van Amerikaanse wapens aan Taiwan sinds 2001. In dat jaar kocht het eiland onder andere acht dieselonderzeeŽrs en gemoderniseerde Patriot-raketten. Volgens de China Times zou de aanschaf van de F-16's een tussenstap zijn naar de aanschaf van "derde generatie" gevechtsvliegtuigen. Ook deze zouden door de Verenigde Staten geleverd gaan worden.

De verkoop van de straaljagers ligt in het verlengde van de Taiwan Relations Act uit 1979 die Amerika verplicht Taiwan "te voorzien van wapens van defensieve aard om het land te beschermen tegen bedreiging van de sociale en economische stabiliteit". Effectief houdt dit in dat de Verenigde Staten Taiwan helpen tegenwicht te bieden tegen de aanhoudende uitbreiding van het Chinese wapenarsenaal. De Taiwanese minister van Defensie weigerde commentaar te geven op het rapport.

GroenLinks wil debat over crisis MO

GroenLinks wil de Tweede Kamer terugroepen van reces vanwege de crisis in het Midden-Oosten. Volgens GroenLinks-Kamerlid Farah Karimi heeft Nederland tot dusver te terughoudend gereageerd op de situatie aldaar: ''Nederland moet nu scherper inzetten op beŽindiging van de oorlogshandelingen.''

Minister Ben Bot van Buitenlandse zaken liet vandaag, na een vergadering met zijn collegaministers van de Europese Unie, weten dat de sleutel voor het beŽindigen van het geweld in handen van de Verenigde Staten ligt. Bot: ''IsraŽl weet zich gesteund door de Verenigde Staten. Zolang dat het geval is gaan de IsraŽliŽrs door en hebben ze weinig te schaften met wat andere landen vinden.'' Karimi vindt dat ''te makkelijk'' geredeneerd.

De PvdA zegt nog niet te weten of ze het verzoek van GroenLinks om een debat met minister Bot zal steunen. PvdA-Kamerlid Bert Koenders wacht eerst de antwoorden af op vragen die hij de minister heeft gesteld. Koenders zegt van Nederland wel ''een activistische houding'' te verwachten in de Midden-Oostencrisis: ''Nederland moet inzetten op een onmiddellijk staakt-het-vuren.'' Ook de PvdA vindt dat Nederland niet moet afwachten wat de VS doet.

Voor het terugroepen van reces is overigens een meerderheid van de Tweede Kamer nodig.

Drie geluidsinstallaties kwijt in een nacht

Icoon OpmerkelijkIn Asten zijn vannacht op een adres drie keer agenten aan de deur geweest om telkens weer een audioinstallatie in beslag te nemen wegens geluidsoverlast. Een 38-jarige man en een 39-jarige vrouw zijn aangehouden.

Zondagavond rond een uur of half tien werd de eerste installatie in beslag genomen nadat er klachten waren binnengekomen over geluidsoverlast. Twee uur daarna haalde de politie na nieuwe klachten ook een tweede installatie op, maar de bewoners hielden vol, waarna de agenten even na middernacht ook een derde installatie in beslag namen. Voor de zekerheid zijn toen ook de bewoners zelf maar meegenomen.

Lehmann blijft eerste doelman

Jens Lehmann (36) vervolgt zijn carriŤre als international. Dat verklaarde de Arsenal-goalie na een gesprek met de nieuwe bondscoach Joachim LŲw, die op zijn beurt Lehmann de status van eerste doelman beloofde.

”Jens zal met zijn klasse en ervaring van grote waarde zijn in de kwalificatiereeks", zei LŲw. Lehmann zal de komende twee jaar niet meer hoeven wedijveren met een andere keeper: Oliver Kahn is met pensioen en Timo Hildebrand moet nog even geduld betrachten. Op weg naar het WK 2006 kwamen Kahn en Lehmann beurtelings in actie. Pas in april kreeg Lehmann het volledige vertrouwen, dat hij overigens niet beschaamde. ”Het is ons grote doel om de concentratie die we tijdens het WK konden opbrengen nu in elke wedstrijd tentoon te spreiden”, aldus Lehmann, die tot nu toe 38 caps verzamelde.

Column: In Memoriam, Montoya

Rust uit in vrede, Juan Pablo. Je was een grote belofte, maar zoals de meeste beloftes in de harde wereld van de Formule 1, ben je niet uitgekomen. En hoewel ik je zal missen, besef ik dat het beter is, zo.

Om bij het begin te beginnen, waarschijnlijk ben je een jaar of twintig te laat geboren. Daar kun jij niets aan doen, maar het is toch een struikelblok gebleken. De auto’s van nu... tjsa, ze zijn wel sneller maar volgens mij had jij je veel meer thuis gevoeld in de bolides van de jaren tachtig. Waar je met talent en een goede auto een heel eind kon komen, zoals nu, maar toen je nog met grote ballen die laatste paar tienden naar de top kon goedmaken. Toen je nog met ware doodsverachting een auto een bocht in kon smijten, en dan met kunst en vliegwerk de bocht door kon komen, zonder dat de traction control ingreep om je netjes in het spoor te houden.

Want laten we eerlijk zijn: in het spoor blijven is niet je sterkste kant. Niet op de baan en niet ernaast. Was het niet de traction control en de fijngevoelige aŽrodynamica die je verboden van de ideale lijn af te wijken dan was het wel een teambaas die niet wilde dat je de goede naam van de sponsors te grabbel gooide met controversiŽle uitspraken. Toch maakte die eigenschap je juist uniek. Zoals Olav Mol zou zeggen: een karakter. En zonder die eigenschap zou je, eerlijk is eerlijk, weinig impact gemaakt hebben op het hoogste niveau van de autosport.

Je won een paar races, maar vergooide ook een aantal races met roekeloos rijgedrag en domme fouten. Het lukte je vorig jaar niet om Kimi te verslaan, en hoewel dat toen nog makkelijk te wijten viel aan onbekendheid met de auto, lukte het dit jaar weer niet. Ik geloof best dat die auto vooral voor Kimi ontworpen is. Daar valt ook weinig eer mee te behalen. Maar na twee seizoenen in de schaduw, is het ook moeilijk om weer terug in het licht te komen. Beseffen dat dit niet jouw toneel is, is dan moeilijk maar onvermijdelijk. Vroeger of later zou je er achter zijn gekomen dat je jaren weggegooid hebt op zoek naar iets wat voor jou niet weggelegd is. Iedere race en ieder jaar zou alleen maar afbreuk doen aan je belofte, tot er nog geen schim van over zou zijn. Heb je advies van Alesi gehad om te stoppen voordat je aan de lange reis naar het achterste eind van de grid begon?

Je gaat nu naar een betere plaats. Een plek waar je gewaardeerd wordt. Een plek waar je kunt schijnen. Een plek waar je talent op zijn plaats zou moeten zijn. En hoewel dat me enige troost biedt, zal ik je missen. Ik zal missen dat ik een citaat kan lezen, en voor ik je naam zie staan kan twijfelen: “Montoya of Villeneuve.” Ik zal missen dat je als ťťn van de weinigen schijt had aan het credo “inhalen doe je in de pits”. En natuurlijk ging dat wel eens fout. Nou ja, meer dan eens ook wel. Maar het ging ook soms goed. En dat zijn de legendarische momenten die me bijblijven, Schumacher inhalen in je derde Grand Prix, Schumacher buitenom inhalen in de Busstop, dat soort dingen. En ik zal Connie missen in de pitlane zoals ik Erja nog nooit een seconde gemist heb.

Dat je team en/of jij besloten hebben om er dan maar meteen mee op te houden, ach daar kan ik wel inkomen. Potten breken zat er dit jaar toch al niet meer in, en nu kun je even lekker genieten van een paar maanden bij Connie en de rest van je gezin, en goed voorbereid aan je volgende uitdaging beginnen. Rust uit in vrede.

Valverde weer in training

Het gaat zeer voorspoedig met de revalidatie van Alejandro Valverde. Amper twee weken na zijn opgave in de Tour de France wegens een sleutelbeenbreuk maakte hij al zijn eerste trainingskilometers.

Valverde kwam tijdens de etappe naar Valkenburg ten val en onderging de dag nadien al een operatie. Slechts anderhalve week nam El ImbŠtido de nodige rust in acht. ”Zaterdag reed ik een halfuur op de weg en een uur op de hometrainer”, aldus de laureaat van Luik-Bastenaken-Luik en Waalse Pijl. ”Dat beviel me zo goed, dat ik zondag al 80 km fietste. De komende dagen wil ik telkens 70 tot 90 km afwerken, om niet te forceren. Als mijn vertrouwen terug is, zal ik het aantal kilometers geleidelijk aan optrekken.”

Valverde wil in de Ronde van Burgos op 6 augustus zijn rentree vieren. Deze etappekoers geldt als generale repetitie voor de Vuelta a EspaŮa. Na de Ronde van Spanje probeert Valverde in het Oostenrijkse Salzburg de wereldtitel te veroveren.

Zeer grote brand in Rijssen

Icoon BrandIn Rijssen woedde maandagmiddag in een bedrijfspand aan de Nijverdalseweg een zeer grote brand. In het pand waren zeker vier bedrijven gevestigd, waaronder een houtopslagbedrijf en een sorteercentrum van TPG Post. Het gebouw is vrijwel volledig verwoest.

De politie meldt dat de brand rond 12:30 uur is uitgebroken. Om 14:45 uur waren de vlammen gedoofd, maar was er nog wel sprake van zeer heftige rookontwikkeling. Bij de brand zou asbest vrijgekomen zijn en daarom zijn woningen en bedrijven in een straal van tweehonderd meter ontruimd. De aangrenzende panden worden door de brandweer natgehouden om overslaan van de brand te voorkomen.


Brand
De brandweer probeert de brand te blussen


Met dank aan deliberator voor de submit.

Koerden doden 13 Turkse soldaten

BuitenlandsAanhangers van de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK hebben afgelopen weekend acht Turkse soldaten vermoord in de Zuidoostelijke provincie Siirt. Daags ervoor werden in de aangrenzende provincie Bitlis al vijf soldaten gedood door Koerdische terroristen.

Premier Recep Tayyip Erdogan heeft aangegeven dat de tijd van politiek bedrijven nu definitief voorbij is: ''Tot vandaag hebben wij met betrekking tot deze zaak altijd geduld betracht. Wij hebben altijd geprobeerd om democratisch in gesprek te blijven met de rebellen. Maar met de dertien doden die dit weekeinde zijn gevallen, is er een grens bereikt.'' Erdogan belegde maandagochtend een crisisvergadering voorafgaand aan de parlementsvergadering.

Opmerkelijk bij de crisisvergadering was de aanwezigheid van allerhande legerofficieren, de binnenlandse veiligheidsdienst en de antiterreur-organisatie. De aanwezigheid van deze instanties wijzen erop dat Turkije een groots offensief voorbereid.

Vanuit linkse hoek is er ook fel gereageerd. De leider van de Republikeinse Volkspartij (CHP), Deniz Baykal, heeft gezegd dat de regering harde maatregelen moet nemen en dat de regering harde maatregelen moet nemen om de terroristen voor eens en altijd onschadelijk te maken.

De Koerdische strijders opereren in kleine groepen vanuit bases in Noord-Irak. Turkije dringt al lang bij de Verenigde Staten en Irak aan op maatregelen tegen de PKK-bases in Noord-Irak, maar de VS hebben het te druk met de ordehandhaving in Bagdad en omstreken om zich druk te maken over het grensgebied. Ook de Iraakse regering heeft wel wat anders aan haar hoofd. De Koerdische Arbeiderspartij PKK staat overigens wel op de terrorismelijst van de VS.

Met dank aan stukovich voor de herschreven submit.

Weer tbs voor inrijden op Van Aartsen

Icoon JustitieFrederique de J., de vrouw die in 2004 met opzet inreed op toenmalig VVD-fractievoorzitter van Aartsen, is maandag in hoger beroep veroordeeld tot tbs met dwangverpleging. Ze krijgt verder geen straf omdat de rechtbank haar op het moment van het misdrijf niet toerekeningsvatbaar achtte. Wel gaat het hof er vanuit dat de kans op herhaling groot is.

De vrouw werd twee jaar geleden ook al veroordeeld tot tbs, maar zij ging toen in hoger beroep. De woordvoerder van Van Aartsen liep bij het misdrijf een ontwrichte schouder op. Van Artsen zelf bleef ongedeerd.

Boeteregen voor Haagse taxichauffeur

PolitieEen taxichauffeur uit Den Haag is zaterdagavond bedolven onder een tsunami aan boetes. Boete ťťn kreeg hij voor het niet hebben van de chauffeurspas (85 euro), boete twee was voor een niet ingevulde rittenstaat (850 euro), boete drie voor het niet gebruiken van de taximeter (440 euro) en boete vier voor het niet hebben van een ingevulde werkmap (1.500 euro).

Boete vijf kreeg de Hagenaar voor te veel links op de weg rijden (130 euro), boete zes was voor een losse accu (75 euro). De overige boetes (ruim 3.000 euro) waren voor andere misstanden aan de auto.

De zwaar beboete chauffeur uit de Hofstad was met een passagier op weg naar Schiphol. De klant moest met een andere taxi zijn weg vervolgen.

UNICEF prijkt op shirts Barcelona

Voor het eerst in de geschiedenis zal er reclame te zien zijn op de shirts van Barcelona. De Catalaanse voetbalclub kiest echter niet voor de miljoenen euro's van een bedrijf, maar maakt reclame voor kinderrechtenorganisatie UNICEF.

Barcelona en UNICEF, het Kinderfonds van de Verenigde Naties, bereikten een akkoord voor de komende vijf jaar. Op 11 augustus aanstaande zullen de details van de overeenkomst bekend worden gemaakt op het VN-hoofdkwartier in New York tijdens de Amerikaanse tournee van Ronaldinho en co.

Zowel Barcelona als UNICEF werken volgens de officiŽle mededeling samen om "weeskinderen en kinderen in een kwetsbare situatie, en in het bijzonder zij die besmet zijn met het HIV-virus, te helpen".

Japanse TV

Ja, het is weer zover, ik heb weer wat japanse tv show clipjes verzameld, ik blijf me verbazen over die gasten.

Zeker over dit filmpje, wat is hier de lol van, een paar vrouwen die van een glijbaan in een groot bekken glijden, dan gaat er eentje de haren wassen en de anderen kijken heel teleurgesteld.

Of wat dacht je van deze, iedereen gaat uit z'n dak, na een gelukt grapje.

Deze is bizar, twee dames moeten een vis slachten, live op tv, en dat gaat niet van een lijen dakje

Ze zijn nog steeds gek.

Tot zover dit verslag uit Japan.

Super Paper Mario laat zich zien in drie nieuwe screenshots

Nintendo heeft weer drie screenshots van Super Paper Mario online gezet. De screens waren eerder al te zien in een scan van een Japans tijdschrift, maar zijn nu dus ook los te zien.
Leuk om te zien is dat ook Bowser in zijn gigantische 8-bit gedaante rond zal lopen door de levels. Ook de verschillende camerastandpunten komen weer goed naar voren.

Super Paper Mario komt deze zomer nog uit in Japan. Over de Europese releasedatum is als vanouds nog niets bekend.Duitsers bouwen drie stadions WK 2010

Het Berlijnse architectenbureau dat verantwoordelijk is voor de renovatie van het Olympisch Stadion in Berlijn, Gerkan Marg and Partner, heeft de opdracht gekregen om drie stadions te ontwerpen voor het wereldkampioenschap voetbal van 2010 in Zuid-Afrika.

De nieuwe voetbalstadion zullen moeten verrijzen in Kaapstad, Durban en Port Elizabeth. Het stadion in Durban zal het grootste worden met 85.000 toeschouwers. De directeur van het bureau heeft laten weten dat ze verschillende locale architecten zullen gaan betrekken bij de bouw van de stadions.

Casar en Vaugrenard langer bij FranÁaise des Jeux

Sandy Casar heeft zijn contract bij FranÁaise des Jeux met twee jaar verlengd. Casar, die al zijn hele profcarriŤre bij de ploeg van Marc Madiot rijdt, is momenteel actief in de Ronde van Frankrijk.Dit jaar eindigde de 27-jarige Fransman als zesde in de Giro d'Italia.

Ook Benoit Vaugrenard verlengde zijn contract bij FDJ. De 24-jarige Fransman, die deze Tour enkele dagen in de witte trui mocht rijden, zal tot en met 2008 voor de Franse wielerploeg rijden.

Dutch Open: Mathieu als eerste ronde verder

Paul-Henri Mathieu heeft maandag als eerste de tweede ronde van de open Nederlandse tenniskampioenschappen in Amersfoort bereikt.

De Fransman, als tweede geplaatst in Amersfoort, was in het openingsduel van het hoofdtoernooi met 6-0 en 6-3 te sterk voor de Italiaan Alessio Di Mauro. Igor Sijsling komt later vandaag als eerste Nederlander in actie. Hij speelt tegen de Italiaan Daniele Bracciali.

Geen paniek bij Renault

Michael Schumacher heeft afgelopen zondag laten zien dat hij en Ferrari weer volop meedoen in de strijd om het kampioenschap. Toch maakt het team van Renault zich geen zorgen over de come-back van Ferrari.

Het team van Renault was vanzelfsprekend niet tevreden dat het de thuisrace niet kon winnen. Fernando Alonso kon echter de schade beperkt houden en verloor slechts twee punten op Schumacher. Denis Chevrier, hoofd motorenafdeling van Renault, zegt dat er geen enkele reden tot paniek is voor het team.

"We willen iedere race winnen, dus dan is het natuurlijk teleurstellend als dat niet lukt. We dachten na de kwalificatie dat we in een goede positie waren en dat onze racesnelheid ons zou helpen. Maar we moeten er ook weer geen groot drama van maken, als je niet kan winnen moet je als tweede finishen en er is geen groot verschil tussen de eerste en de tweede plek als het gaat om punten. Strategisch gezien was het een belangrijke tweede plaats", aldus Chevrier

"Onze teams zitten dicht bij elkaar, zoals dat het hele jaar al is geweest. Er is geen reden tot paniek als het gaat om het kampoenschap, of om de technische verhoudingen tussen de teams. Ferrari heeft nu twee races op rij gewonnen, maar wij domineerden de vier races daarvoor. Er is geen reden om te denken dat de situatie in de komende races niet weer in ons voordeel zal uitpakken."

Team Fortress 2 stelt zich voor

Vorige week liet Valve al weten dat Half-Life 2: Episode Two tevens Team Fortress 2 zal bevatten. De ontwikkelaar heeft ook de eerste afbeelding van de team-based multiplayergame vrijgegeven. Op deze afbeelding is goed te zien welke kant Valve op wil met deze game.

Valve beschrijft Team Fortress 2 als "een compleet nieuwe versie van de titel waar team based multiplayer action games uit voortkomen" die "de meest geavanceerde graphics bevat van alle Source-based games tot nu toe". Net zoals bij TFC stapt de speler in de rol van bijvoorbeeld een hospik, spion, soldaat of engineer "en moet hij samenwerken met de rest om een aantal tactische missies te voltooien".

Volgens Valve komen deze week de eerste beelden uit van TF2. Tevens beloofde de ontwikkelaar een video van Half-Life 2: Episode Two en een trailer van het nieuwe single-player project Portal.

Valencia dichtbij aantrekken Del Horno

Valencia hoopt deze week de komst van Asier Del Horno af te ronden. De linksback ligt nu nog onder contract bij Chelsea.

Del Horno verhuisde vorig jaar zomer met enig trompetgeschal naar Stamford Bridge, maar wist manager Josť Mourinho niet te overtuigen. Tegelijkertijd ziet Valencia in Del Horno de ideale speler om het jarenlange linksachter-probleem op te lossen. ”Hopelijk worden we het deze week definitief met Chelsea eens”, zegt Amadeo Carboni, technisch directeur van Valencia ťn zelf tot zijn 41e linksback bij de Spaanse topclub. Chelsea zou een kleine vijf miljoen pond vragen voor Del Horno.

Arsenal hoeft Saviola niet

Javier Saviola mag dan lonken naar Arsenal, de liefde komt niet van twee kanten. Manager Arsene Wenger benadrukt dat de Gunners niet zijn geÔnteresseerd in de aanvaller. Dat zou wellicht een opening kunnen bieden voor PSV.

Volgens Wenger beschikt Arsenal al in ruime mate over aanvallend ingestelde spelers: ”We hebben Rosicky gekocht. Bovendien konden we al rekenen op Ljungberg, Van Persie, Reyes, Henry, Adebayor, Walcott, Bendtner, Lupoli en Aliadiere. Waar moet ik ze allemaal laten?” Saviola’s zaakwaarnemer Brizuela meldde afgelopen week dat zijn cliŽnt het liefste naar Arsenal zou verkassen in plaats van PSV of Panathinaikos. Bij FC Barcelona is geen toekomst weggelegd voor El Conejito.

Arsenal zoekt wel nog versterkingen in defensief opzicht. Sol Campbell verlaat de finalist van de Champions League; Ashley Cole volgt wellicht diens voorbeeld. Verder zit een aantal verdedigers in de lappenmand. ”Senderos ligt er drie maanden uit en Djourou en Clichy zijn eveneens geblesseerd”, aldus Wenger. Arsenal wil de talentvolle Curtis Davies overnemen van West Bromwich Albion om de problemen achterin op te lossen. Momenteel vragen de Baggies tien miljoen pond, teveel voor Arsenal.

Magath blijft Bayern trouw

Vier weken voor de start van het nieuwe seizoen heeft trainer Felix Magath zijn contract bij FC Bayern MŁnchen verlengd tot de zomer van 2008.

”Alle details zijn besproken, slechts de handtekening ontbreekt nog”, zegt Bayern-directeur Karl-Heinz Rummenigge. ”Hij wilde geen contract van langere duur.” Magath is sinds twee jaar actief in Beieren en won telkens de dubbel. Alleen in de Champions League verliepen de campagnes minder voorspoedig.

Volgens Rummenigge zullen geen spelers meer worden verkocht. Roy Makaay en Owen Hargreaves zouden in de belangstelling staan van respectievelijk PSV en Manchester United. De doelstellingen van Bayern zijn onveranderd: landskampioen worden en zo ver mogelijk komen in de Champions League.

Bomberman PSP screens en trailer

Bomberman heeft zijn weg gevonden naar de PSP. Vanaf september dit jaar hoopt Konami de bommenlegger voor je PSP te kunnen verkopen.

Naast de standaard normal mode met een nieuw verhaal en 100 levels, is er vanzelfsprekend ook een classic mode (50 levels) en kun je tegen drie anderen spelen in de multiplayer battle mode.

Leuk nieuws is dat je hiervoor maar ťťn UMD disc van Bomberman nodig hebt! Normaal gesproken heeft iedere PSP bezitter ook de game nodig.

Een paar screenshots:


En de trailer:Keizerlijke kiekjes van Caesar 4

Het is al een tijdje geleden dat Caesar 3 veel wannabe-keizers slapeloze nachten bezorgde. Na wat exotische uitstapjes naar onder andere Griekenland en Egypte, heeft het oude Caesar team zich weer op Rome gericht (immers, alle wegen leiden...). Ondertussen heet de developer Tilted Mill, maar de uitgever is nog steeds Sierra. De concurrentie zit echter ook niet stil en Caesar moet deze herfst tegen niet minder dan drie andere Romeinse bouw-games opboksen.Om de concurrentie te lijf te gaan, heeft men bij Tilted Mill gekozen voor een "ouderwetse" aanpak. Huh? Qua gameplay wordt er weinig veranderd aan het spel. Nog steeds begin je als baas van een paar boerderijen en een paar tentjes. Het doel is om je steeds verder op te werken in de Romeinse rangen, om uiteindelijk Caesar te worden. Dit doe je door (steeds grotere) steden te bouwen in verschillende missies.De graphics hebben wel een flinke update gehad. Caesar beschikt nu over een volledige 3D-engine met allerlei moderne snufjes als dynamische "lightning" (voor dag/nacht cyclus). Verder zijn er nog een aantal gebouwen en burgers toegevoegd in vergelijking met het vorige deel. Facts:

- Meer dan 100 uur spelplezier: campagne, sandbox en missies.
- Meer en verbeterde controle over je soldaatjes.
- 75 unieke karakters.
- Meer dan 100 gebouwen.
- Uitgebreide markt-simulatie: 25 goederen, 10 industriŽn en 4 verschillende markten.

OfficiŽle websiteBehaard Ongedierte

Veel mensen vinden ongedierte maar niks. En dan voornamelijk kruipende dieren zoals spinnen en kakkerlakken. Maar mensen die hier in de buurt wonen kunnen van geluk spreken dat ze niet in Bolivia wonen, want daar ziet het ongedierte er erg gemeen uit.

Het beestje ziet er uit als een tank, heeft meer dan 10 poten en het leukste is dat hij haren heeft. Nu nog even wachten op het moment dat je deze behaarde beestjes ook hier in de winkel kunt kopen en dan kun je ook hier mensen voor de gek gaan houden met je 'Bolivia Bug'.

Jiba past logo op NEC-shirt aan

Fans van NEC kunnen opgelucht ademhalen: hoofdsponsor Jiba heeft haar sponsorlogo op de voorkant van het Nijmeegse thuisshirt veranderd.

Het grote blauw vlak met gele letters zorgde voor veel opstand bij supporters van de Nijmegenaren. Het is nu vervangen door een transparante achtergrond met witte letters.

"Het is nooit onze bedoeling geweest om de ontstane commotie te veroorzaken. We willen noch NEC noch Jiba beschadigen. Op het thuisshirt zijn de huisstijlen van NEC en Jiba gewoon moeilijk te combineren. Wij hebben besloten concessies te doen aan onze huisstijl voor wat betreft de voorzijde van het NEC thuisshirt," aldus Harrold de Boer, marketing manager van Jiba.

Het originele blauw logo van Jiba zal nog wel op het uittenue van NEC te zien zijn. "Voor menig Nederlander is vakantie het leukste wat er is. De Jiba kleuren geel en blauw symboliseren dit gevoel en zijn daarmee de kern van onze organisatie. Er is ons veel aangelegen het positieve gevoel van 'vakanties' naar voren te laten komen op het shirt".

Het oude ontwerp

Telegraaflezer 2

In de jaren 50 en 60 haalden wij onze eerste ďGastarbeidersĒ naar Nederland. Eerst Italianen en Spanjaarden en daarna Turken en Marokkanen. Nederland was bezig aan de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog, er was een woontekort, de kolen waren nog op de bon en er was een grote emigratiegolf aan de gang. Dus onze gasten werden aangetrokken om te gaan werken in de mijnen, de hoogovens en in de scheepsbouw. Ze sliepen met meer dan tien man in kleine kamertjes en hoefden niet de taal of onze gewoontes te leren, ze waren hier maar tijdelijk.
Dit bleek anders uit te pakken, het bleek dat wij ze langer nodig hadden om de economie draaiende te houden, ze mochten hun vrouwen en kinderen over laten komen, kregen woningen en de kinderen gingen hier naar school.

In de jaren '80 kregen wij een economische crisis, maar gek genoeg waren we solidair met elkaar, we vochten zij aan zij, en natuurlijk waren er toen ook al geluiden dat ď BuitenlandersĒ weer terug moesten naar eigen land (bv de Centrum Democraten van Janmaat), dit werd lachering van de hand gedaan en niemand wilde Janmaat serieus nemen. Ook de SP verkondigde, dat er een beter spreidings- en inburgeringsbeleid moest komen, zij werden direct met de nek aangekeken. Nederland was politiek zeer correct, een voorbeeldfunctie voor de gehele wereld.

Waarom is dat bij deze crisis anders geworden, waarom durven de politieke partijen nu wel hardop te zeggen dat de multiculturele samenleving niet zo is, waar iedereen op gehoopt had, waarom zeggen we nu dat ď Allochtonen ď uitvreters zijn, en dat Links dit stimuleert.

Volgens mij ligt het verschil in dat er nu harde maatregelen zijn genomen en dat wij allemaal flink in de buidel hebben moeten tasten, ons sociale steltsel is grondig herzien en dit kabinet was goed om groepen tegen elkaar op te zetten, de solidariteit die in de jaren '80 er wel was is er nu niet meer. Wij willen niet meer delen, het is ieder voor zich geworden, oud tegen jong, allochtoon tegen autochtoon en links tegen rechts.

En natuurlijk mogen we onze ogen ook niet sluiten voor het moslimfundamentalisme, de criminaliteit en het feit dat er inderdaad mensen zijn die de sociale zekerheden misbruiken, maar het is wel gemakkelijk om ze allemaal over een kam te scheren.

Of is het zo dat wij onze onrust, onze boosheid moeten ventileren, iemand moet de schuld krijgen voor onze problemen, het is zo makkelijk om met je vinger te wijzen dan in te zien dat sommige dingen inderdaad moeten veranderen en dat er inderdaad soms pijnlijke beslissingen genomen moeten worden. En ik ben het ook niet met alle besluiten eens en dan laat ik het ook horen, maar om een groep hiervan de schuld te geven, komt bij niet op.

In mijn volgende stukje wil ik verder ingaan op het feit, dat ook Links en Allochtoon niet wars zijn, om een schuldige partij aan te wijzen.

Dieven stelen 15.000 liter diesel uit trucks

Icoon Politie Dieven hebben afgelopen weekend ongeveer 15.000 liter diesel uit een groot aantal vrachtwagens gestolen. De vrachtwagens stonden geparkeerd op het terrein van een transportbedrijf in het Drentse Schoonoord. Dat heeft een politiewoordvoerder vandaag laten weten.

De dieven zogen de tanks van maar liefst 25 vrachtwagens leeg. De diefstal werd vanochtend ontdekt, toen een vrachtwagenchauffeur wilde gaan rijden.

Met dank aan praatjesmaker voor de submit.

IsraŽl en Libanon van 1968 tot nu

De laatste ontwikkelingen in IsraŽl en Libanon zijn jullie vast niet ontgaan. Toch is er een heleboel gebeurd en speelt dit eigenlijk al sinds 1968. Voor wie het complete overzicht kwijt is tussen wie nu wat deed, wanneer en waarom is hier een overzicht op chronologische volgorde van de gebeurtenissen sinds 1968 tot heden.

In 1967 begint de zesdaagse oorlog, een oorlog tussen IsraŽl, Egypte, JordaniŽ en SyriŽ. IsraŽl wint de oorlog en bezet de Gaza-strook, de SinaÔ, de Westelijke Jordaanoever en de Golan-Hoogte. Palestijnen en SyriŽrs vluchten uit de bezetten gebieden naar onder andere het zuiden van Libanon. Yasser Arafat en de PLO (Palestine Liberation Organization) waren onder deze vluchtelingen.

In december 1968 vallen IsraŽlische commandos Beiruts vliegveld aan. Dit was een vergeldingsactie voor de aanval op een burgervliegtuig in Athene, waarbij ťťn IsraŽlier omkwam.

In november 1969 tekent de Libanese oorlogscommandant Emile Bustani samen met Arafat een akkoord die de Palestijnse revolutie erkent, waardoor Palestijnen in Libanon mogen vechten tegen IsraŽl zonder Libanon in de problemen te laten komen.

Van 1970 tot en met 1971 verhuist de PLO naar Libanon waar ze IsraŽl blijft aanvallen. Een terrostische organisatie die gelinked is aan de PLO wordt gevormd, hun naam is Zwarte September.

In 1972 valt Zwarte September het IsraŽlische Olympische team aan in Munich. Twee IsraŽliers worden vermoord, negen worden gekidnapped. Zwarte September eist dat de Palestijnse gevangen in IsraŽl vrij worden gelaten. IsraŽl weigert dit echter en er begint een vuurgevecht tussen West-Duitsland en de gijzelaars. Alle gijzelaars, gegijzelde en een politieman vinden de dood.

In april 1973 komt een vergeldingsactie van IsraŽl onder leiding van vice premier Ehud Barak. Elite commandos vermoorden drie PLO leiders in Beirut.

In 1975 begint een burgeroolog in Libanon tussen Palestijnen en Palestijnsgezinden tegen de Palestijnse christenen. In 1990 eindigt deze oorlog pas. In 1976 stuurt SyriŽ troepen om te helpen, ze blijven er bijna 30 jaar.

In maart 1978 valt de PLO een bus aan in noord IsraŽl. IsraŽl trekt Libanon binnen om de PLO verder landinwaarts te duwen. IsraŽl trekt terug wanneer de VN een resolutie aanneemt waarin de eis staat dat IsraŽl zich terug trekt uit Libanon. Er wordt een veiligheidszone gecreŽrd tussen Libanon en IsraŽl.

In september 1978 wordt er in Kamp David een vredesakkoord bereikt tussen IsraŽl en Egypte.

In juli 1981 bombarderen de IsraŽliers het PLO hoofdgebouw in Beirut, er komen 300 burgers om het leven. Vervolgens komt er een staakt-het-vuren tussen IsraŽl, de PLO en SyriŽ.
De staakt-het-vuren duurt echter niet lang. In 1982 trekt IsraŽl met 60,000 man Libanon binnen om de PLO te vernietigen na een aanslag op van de PLO op een IsraŽlische ambassadeur. Arafat en de PLO vluchten naar TunesiŽ.
Vervolgens wordt de door IsraŽl gesteunde presidentskandidaat Bashir Gemayel vermoord, vlak voor hij president zou moeten worden. IsraŽl trekt Beirut binnen en 800 Palestijnse vluchtelingen worden vermoord door Libanese christenen in de Sabra en Shatila kampen. IsraŽl wordt beschuldigd van bewust niet ingrijpen.

In april 1983 vindt er een zelfmoordaanslag van de Hezbollah plaats op de Amerikaanse ambasade in Beirut, 63 mensen komen om het leven.
In mei van dat jaar tekenen Libanon en IsraŽl een vredesakkoord waarbij IsraŽl en SyriŽ uit Libanon moeten terugtrekken. SyriŽ is het hier echter niet mee eens.
In oktober is er weer een zelfmoordaanslag door de Hezbollah. Bij de aanslag komen 298 mensen om waarvan 241 Amerikaanse soldaten. Amerika trekt enkele maanden later zijn troepen terug uit Libanon.

In januari 1984 wordt de president van de Amerikaanse Univeristeit in Beirut, Malcolm Kerr vermoord.
In maart besluit Libanon onder druk van SyriŽ het vredesakkoord als nog negeren.
In september wordt de Amerikaanse ambassade in Beirut gebombardeerd, 23 mensen komen om.

In juni 1985 trekt IsraŽl gedeeltelijk weg uit Libanon, maar blijft wel in controle van een veiligheidsbuffer tussen Libanon en IsraŽl. Dit zou zo blijven tot maart 2000.

In 1990 eindigt de burgeroorlog in Libanon.

In 1993 valt IsraŽl zuid Libanon een week lang aan met als doel het beeÔndigen van de aanvallen van de Hezbollah op IsraŽlische plaatsen.

In april 1996 ontstaat er een zestiendaagse strijd tussen IsraŽl en de Hezbollah waarbij 137 mensen omkomen.

In mei 2000 trekken de IsraŽlische troepen weg uit Libanon en stelt de VN een "blauwe lijn" in als grens tussen de twee landen.

In september 2003 valt Hezbollah IsraŽl aan met raketten op vliegtuigen in het gebied. IsraŽl reageert hierop met oorlogsvliegtuigen die het gebied aanvallen.
In oktober dat jaar zijn er vuurgevechten tussen IsraŽl en Libanon.

In februari 2005 wordt de vroegere Libanese premier Rafik Hariri vermoord.

Begin juli ontvoeren de Hezbollah een IsraŽlische soldaat.
Op 2 juli valt IsraŽl het huis van de Palestijnse premier aan enkele uren na de verklaring dat de soldaat nog leeft.
Op 4 juli boekt de Arbische Liga 50 millioen dollar over aan de Palestijnen, omdat IsraŽl en een andere grote landen alle hulp aan Palestina heeft afgesneden sinds de Hamas aan de macht is gekomen in Palestina.
Op 4 juli claimt de Hamas verantwoordelijkheid voor een raket aanval op een lege school in zuid IsraŽl. Olmert noemt dit een "grote escalatie in de oorlog van terrorisme" tegen IsraŽl.
Op 6 juli valt IsraŽl Gaza binnen, er komen dertien Palestijnen om en ťťn IsraŽlische soldaat.
Op 9 juli roept de Hamas op tot een staakt-het-vuren. IsraŽl weigert dit echter omdat de Palestijnse regering niet vraagt om de vrijlating van de ontvoerde soldaat.
Op 12 juli ontvoeren de Hezbollah twee soldaten van IsraŽl. IsraŽl valt vervolgens aan met vliegtuigen, boten en landtroepen opzoek naar de ontvoerde soldaten. IsraŽl noemt de aanval een "daad van oorlog" en houdt de Libanese regering verantwoordelijk.
Op 13 juli blijft de aanval van IsraŽl aan. Bruggen, wegen en andere doelen worden beschoten en bestookt. Ook sluit IsraŽl de aanvoerroute over zee af. Hezbollah vuurt meer dan 90 raketten af op IsraŽl. 47 Libanezen komen om het leven en ťťn IsraŽlier.
Op 14 juli blijft het geweld van beide zijden aan. Ondertussen zijn al 73 Libanezen en tien IsraŽliers omgekomen.
Op 15 juli begint IsraŽl met aanvallen op Hezbollah, het dodental blijft aan beide kanten oplopen.
Op 16 juli komt IsraŽl met een voorstel. IsraŽl eist voor het staken van de vijandelijkheden de vrijlating van de twee ontvoerde militairen ťn de terugtrekking van de Hezbollahstrijders achter de rivier de Litani, die 30 kilometer ten noorden van de IsraŽlisch-Libanese grens ligt.
Ondertussen dreigt SyriŽ dat als IsraŽl SyriŽ aanvalt ze zullen boeten, Iran komt hier nog overheen met een dreigement dat ze SyriŽ zullen steunen.
Verscheidene landen beginnen met de evacuatie van burgers uit Libanon.
Op 17 juli verklaren de Amerikanen vierkant achter IsraŽl te staan. De G8 doet een oproep tot het minderen en staken van het geweld, maar komt door onderlinge verdeeldheid niet verder dan dit.
De VN veiligheidraad praat op dit moment over een internationale troepenmacht voor Libanon. Annan en Blair willen dat deze er snel komt om zo een eind te maken aan de beschietingen van IsraŽl, maar ze beseffen wel dat IsraŽl hier niet mee zal stoppen zolang ze zelf niet meer aangevallen worden door de Hezbollah. IsraŽl zelf vindt het nog te vroeg voor een vredesmacht en wil eerst zeker zijn dat deHezbollah is uitgeschakeld.

RBR: "We willen Massa in 2007"

Red Bull Racing wil graag Felipe Massa in dienst nemen voor 2007. Op de verlanglijst van het team staan verder Heikki Kovalainen, Ralf Schumacher en Mark Webber.

Helmut Marko, werkzaam bij de motorsportsectie van Red Bull, zei dat Massa zeker een kandidaat is, mocht Ferrari hem laten gaan na het huidige seizoen. "Hij is niet zo snel in de races als Michael Schumacher," verklaarde Marko, "maar wat hij laat zien met zijn leeftijd en ervaring, is hij zeker een kandidaat."

Christian Klien zou de coureur zijn die dan zou mogen vertrekken bij Red Bull. "We hadden verwacht dat hij David Coulthard zou verslaan, maar dat is nog niet gebeurd", aldus Marko.

Even geen Xbox Live chat voor Major Nelson

De bekende Microsoft Xbox Blogger "Major" Larry Nelson was even het slachtoffer van een heuse ban!
"[...]
One of the teams that works on tools sits across the hall from me. Unbeknownst to me, they decided to test some of their tools giving Major Nelson a voice ban. They let me suffer for a few hours before quietly removing the ban. Iíll get even with them, donít worry.
[...]"


Mocht jou dit nou ook plotsklaps overkomen, dan kun je hier bekijken wat je moet doen om de ban weer op te heffen.

[Historie] De Gele Trui

Eťn van de meest begeerde truien in de wielerwereld is de gele trui. Al decennialang krijgt de nummer ťťn in de Tour de France deze felbegeerde trui omgehangen. In deze aflevering uit de historie van de Ronde van Frankrijk een terugblik op de Maillot Jaune.
De allereerste gele trui in de Ronde van Frankrijk hing om de schouders van een Fransman. Op 19 juli 1919 had EugŤne Christophe de eer om de eerste drager van werelds bekendste wielertrui te zijn. Dat de gele trui werd ingevoerd was te danken aan enkele journalisten die van mening waren dat de leider in het algemeen klassement onvoldoende zichtbaar was. Na lang aandringen bij organisator Henri Desgrange besloot laatstgenoemde om de nummer ťťn in het algemeen klassement in een gele trui te steken. De keuze voor ‘geel’ kwam voort uit de krant van Desgrange, die op geel papier werd gedrukt, L’Auto.


EugŤne Christophe was de eerste drager van de gele trui

De tegenwoordig zo begeerde trui was in het begin verre van populair bij de renners. De Mailloit Jaune werd als een zware last beschouwd. “Nu kunnen mijn concurrenten me al op kilometers afstand zien. Ze zullen er alles aan doen om mij los te rijden”, zo verwoordde Christophe het rijden in het geel. In die tijd werd er door de andere renners alles aan gedaan om het de drager van de gele trui zo moeilijk mogelijk te maken. Ook leverde het rijden met de gele trui financieel niets op, in tegenstelling tot nu, waar de commercie alles overheersend is.
Enkele jaren na invoering zou het gele tricot verworden tot een statussymbool in plaats van een last. Toen Henri Desgange in 1940 overleed werd uit respect voor de oprichter van de Tour de France, zijn initialen op de trui geborduurd. Deze traditie zou tot 1985 voortduren, de commerciŽle aantrekkingskracht was groter dan de geschiedenis en zo verdwenen de twee letters van de trui. Ter ere van het 100-jarig bestaan van de Tour in 2003, werd de oude traditie in ere hersteld en prijkten de initialen ‘HD’ weer op het gele stof.

De eerste Nederlander in het geel
Wim van Est was in 1951 Nederlands eerste gele trui-drager en schreef daarmee historie. Nog nooit eerder was er een Nederlander in geslaagd om de leidende positie in het algemeen klassement op te eisen. In de twaalfde etappe, over 185 kilometer van Agen naar Dax, zat Van Est mee in een kopgroep van tien man. In de sprint bleek Van Est over de beste papieren te beschikken om de overwinning te pakken. De voorsprong op het achtervolgende peloton was aan de meet groot genoeg om de eerste plaats in het algemeen klassement over te nemen. De volgende dag startte Van Est in de Maillot Jaune, zich niet bewust van het feit aan een legendarische etappe te beginnen.

De zware PyreneeŽnetappe van Dax naar Tarbes ging onder andere over de Col d’Aubisque. Voor de Nederlander, afkomstig uit St. Willebrord, was dit zijn eerste kennismaking met het hooggebergte. In de afdaling dacht Van Est zijn opgelopen achterstand goed te maken door als een bezetene af te dalen. In zijn ijver mistte de gele trui-drager echter een bocht en reed een ravijn in. Met aan elkaar geknoopte fietsbanden werd de onfortuinlijke renner omhoog getrokken. Later zou de val in het ravijn de legendarische reclameleus “Mijn hart stond stil, maar mijn Pontiac liep nog”, opleveren.Wim van Est, de eerste Nederlander in het geel, wordt uit het ravijn geholpen.

Gele trui records
De gele trui en records zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo zijn er slecht vier renners geweest die het tricot de gehele ronde om hun schouders hebben gehad. De eerste renner die dit presteerde was de Italiaan Ottavio Bottechia gevolgd door Nicolas Frantz. Onze zuiderbuur Romain Maes en vijfvoudig Tour winnaar, Jacques Anquetil sluiten dit exclusieve rijtje.
De uit Duitsland afkomstige Didi Thurau, uit de zeer succesvolle Raleigh-ploeg van Peter Post, heeft negentien dagen achtereen in geel over de Franse wegen gekoerst. Pas in de Alpen moest de Duitser zijn meerdere erkennen en het geel opgegeven. Het Duitse talent werd na deze grootse prestatie een gouden toekomst voorspeld maar die belofte heeft Thurau nooit kunnen inlossen.

Recordhouder wat het aantal truien betreft is Eddy Merckx. De Belg heeft in totaal 96 keer het geel mogen ontvangen en is daarmee de onbetwiste nummer ťťn. Lance Armstrong staat als tweede op de lijst, hij ontving er 83. Hoogst geklasseerde Nederlander is Joop Zoetemelk met 22 gele truien, dat resulteert in een gedeelde 13e plaats.

Super Link Bros

De eerste Super Mario games zijn spellen die echt iedereen kent. Het kleine mannetje wat de sterkste in zijn spel moest voorstellen. Hetzelfde geld voor Zelda. Hier is Link de absolute held van het spel.

Maar wat krijg je dan als je Link laat rondlopen in de wereld van Mario? Je krijgt dan een spel wat eenvoudig uit ziet, maar wat vast en zeker goed staat voor uren speelplezier. Helaas kunnen we het spel niet zelf spelen, maar kun je kijken naar een zogenaamde speedrun door dit spel.
En hier is de versnelde versie ervan, voor mensen die geen tijd hebben.

Clyde Wijnhard duikt op bij NAC Breda

Clyde Wijnhard maakt mogelijk in het shirt van NAC Breda zijn rentree op de Nederlandse velden. De 32-jarige spits begint deze week aan een stage in Breda.

In 1998 speelde Wijnhard zijn laatste wedstrijden op Nederlandse bodem. Na Ajax, FC FC Groningen, RKC Waalwijk en Willem II zocht de aanvaller zijn geluk in Engeland, met wisselend succes.

Na ťťn seizoen bij Leeds United kwam zijn voetbalcarriŤre in het slop. Mede door een auto-ongeluk moest Wijnhard genoegen nemen met de 'mindere' clubs. Naast een jaar bij het Portugese Beira Mar kwam hij na omzwervingen langs Huddersfield Town, Preston North End, Oldham Athletic, Darlington afgelopen seizoen terecht bij de Engelse club Macclesfield.

Bush: Hezbollah moet stoppen met deze shit

George Bush De Amerikaanse president George Bush heeft gezegd dat "Hezbollah moet stoppen met deze shit". Dat zou de sleutel zijn tot het einde van de oorlog tussen IsraŽl en Hezbollah in Libanon.

"Wat ze moeten doen is SyriŽ zover te krijgen dat Hezbollah stopt met deze shit, en het is allemaal voorbij", aldus het letterlijke citaat. Het is alleen niet duidelijk wie de president met 'ze' bedoelde.

Bush was aan het lunchen met andere wereldleiders tijdens de top van de G8. Dat is de top van de acht grootste industrielanden. Tijdens de lunch zei Bush deze zin tegen de Britse premier Tony Blair, maar had hij niet door dat zijn microfoon open stond. Bush legde de schuld van het conflict in een officiŽle verklaring overigens ook al bij Hezbollah.

Met dank aan Rianne84 en Iraqi_Lion voor de submit.

Button: "Honda niet snel genoeg"

Jenson Button zegt dat de nieuwe wagen van Honda niet snel genoeg is. Hij weigert zijn slechte prestaties toe te schrijven aan het tegenkomen van verkeer op de baan.

Button viel gisteren uit met een technisch probleem, nadat hij in de race tot slechts een elfde plaats was opgeklommen. "Ik rij zo hard als ik kan, maar ik kon gewoon geen goede rondetijden neerzetten", aldus de Brit. "De wagen is niet snel genoeg." Hoewel Button tijdens de race veel last had van verkeer, wilde hij daar niet de oorzaak van zijn teleurstellende optreden neerleggen.

Sterfgeval door legionella in Twente

Icoon Medisch Een 70-jarige vrouw uit Almelo is overleden na besmet te zijn door de legionellabacterie. Zij stierf in een ziekenhuis in Deventer. De Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) probeert de bron van de besmetting te achterhalen door na te gaan waar de vrouw in de periode voor de incubatietijd is geweest. Karel Soethoudt van de GGD denkt dat het moeilijk wordt om die bron te vinden als andere mensen niet ziek worden.

Besmetting met de legionellabacterie gebeurt na het inademen van kleine druppeltjes verneveld water waarin de bacterie zich bevindt. Vaak kan besmet water vernevelen in fonteinen, sproei-installaties, douches of koeltorens op gebouwen. De meeste mensen worden hier niet ziek van, maar vooral ouderen, zware rokers en mensen met longaandoeningen lopen het risico om ziek te worden.

Vorige week was er een legionellauitbraak in Amsterdam, maar volgens de GGD is er geen verband tussen beide uitbraken. De vrouw is namelijk niet in Amsterdam geweest. In Amsterdam raakten enkele tientallen mensen besmet, vermoedelijk via een koeltoren in het Post CS-gebouw bij het Centraal Station.

Met de auto naar de camping minder populair

Icoon Binnenlands De manier waarop Nederlanders op vakantie gaan is snel aan het veranderen. Steeds meer mensen verkiezen het vliegtuig boven de auto. Bovendien wint een hotelvakantie aan populariteit ten opzichte van een kampeervakantie, en gaan Nederlanders minder vaak op vakantie in eigen land. Dat zijn enkele conclusies uit een vandaag gepubliceerd rapport van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In totaal ging 81 procent van de Nederlanders op vakantie in 2005, wat neerkomt op 12,4 miljoen mensen. Zij waren samen verantwoordelijk voor maar liefst 34,4 miljoen vakanties. Tijdens deze vakanties werd 12,7 miljard euro uitgegeven, waarvan het merendeel (10,3 miljard) in het buitenland.

Ongeveer de helft van alle vakanties (17,3 miljoen) had Nederland als bestemming. Dat zijn ongeveer 1,4 miljoen binnenlandse vakanties minder dan in 2002. Met name de Hollands-Utrechtse meren, het Deltagebied en de Noordzeebadplaatsen verloren aan populariteit. De Groningse, Drentse en Friese zandgronden en de Achterhoek werden juist populairder.

De auto en de tent
Steeds minder mensen kiezen voor een kampeervakantie. Het aantal buitenlandse hotelvakanties steeg dan ook met maar liefst 22,4 procent, terwijl het aantal tentvakanties fors daalde.

De auto als vervoermiddel verliest ook aan populariteit. Binnen Nederland pakt nog wel 90 procent van de vakantiegangers de auto, maar voor vakanties naar het buitenland is dit percentage ten opzichte van 2002 afgenomen met 5 procentpunten. Het precentage vliegvakanties nam juist toe, van 25 procent naar ongeveer 33 procent.

Frankrijk
Frankrijk is traditioneel het populairste vakantieland, maar de laatste paar jaar neemt de populariteit snel af. Het land van wijn, stokbrood en kaas wordt nu op de voet gevolgd door Duitsland.

Andere landen die steeds populairder worden zijn Turkije, TsjechiŽ en Egypte. Naar landen als BelgiŽ en Groot-BrittanniŽ gaan juist steeds minder mensen op vakantie.

Thuram waarschijnlijk weg bij Juventus

De Franse verdediger heeft besloten dat hij aankomend seizoen niet in het shirt van Juventus zal spelen.

Thuram speelt al vijf seizoenen bij de Italiaanse club, maar wil daar na de degradatie vanwege het omkoopschandaal niet meer terugkeren. Het is nog onduidelijk waar de toekomst van de verdediger ligt. "Ik heb namelijk nog niet gesproken met de club, maar de kans is zeer klein dat ik ga spelen in de tweede divisie." Thuram zei verder dat hij zich bewust is van de interesse die Barcelona voor hem heeft. "Men zegt het. In ieder geval is Barcelona een mooie bestemming."

Senden wint in Illinois

Tijdens de John Deere Classic was de AustraliŽr John Senden te sterk voor zijn opponenten. In het evenement dat afgelopen weekend plaatsvond, had de AustraliŽr ťťn slag minder nodig dan de Amerikiaan J.P Hayes.

Naast Senden en Hayes werd de top drie aangevuld met de Duitser Alex Cejka, die drie slagen meer nodig had dan de AustraliŽr. De eerste slagronde gingen Senden en Hayes nog gelijk op, maar tijdens, voor beide slechtste, tweede slagronde moest Hayes toch twee slagen toegeven op de AustralŽr. Het zouden zelfs vier slagen worden waarvan de Amerikiaan in de laatste slagronde maar drie goed kon maken. Cejka had een redelijk toenooi zijn vier slagronde bleven ruime onder het gemiddelde van 71, maar dit bleek niet genoeg te zijn voor een plaats bij de top twee.

Uitslag John Deere Classic

#Deelnemer+/- parR1R2R3R4TotaalPrijzengeld
1John Senden (Aus)-1964696468265$720.000
2J.P. Hayes (Usa)-1864716665266$432.000
3Alex Cejka (Ger)-1669686467268$232.000
-Heath Slocum (Usa)-1669656668268$232.000
5John Riegger (Usa)-1567696964269$152.000
-B.J. Staten (Usa)-1566706667269$152.000
7Kent Jones (Usa)-1471656866270$124.666
-Billy Mayfair(Usa)-1470706367270$124.666
-Patrick Sheehan (Usa)-1468666670270$124.666
10Bubba Dickerson (Usa)-1368687065271$85.714

Jongens spannen draad over fietspad

Icoon Politie De politie uit Zeeland heeft vannacht twee Belgische jongens aangehouden omdat ze een waslijndraad over een fietspad hadden gespannen. Door de draad, die op nekhoogte tussen twee verkeersborden hing, kwam een 44-jarige man uit Middelburg onzacht ten val. Hij liep daarbij schaafwonden en een snee in zijn gezicht op.

De Middelburger fietste rond middernacht in Veere over een fietspad, toen hij plotseling tegen een draad aanreed en van zijn fiets viel. Hij zag nog net twee jongens met een hondje wegrennen. Nadat het de man niet lukte de jongens te pakken te krijgen, schakelde hij de politie in.

De politie had weinig moeite om vlak na het voorval een 15-jarige en een 16-jarige jongen uit BelgiŽ aan te houden op een camping in de buurt. De twee voldeden aan het signalement, en bekenden meteen. Volgens het tweetal ging het om een 'grap', en hadden ze niet bij de mogelijke gevolgen stilgestaan.

De jongens zijn na hun bekentenis weer naar de camping gestuurd. Het is nog niet bekend wat voor straf ze zullen krijgen.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Moratti eist landstitel op voor Inter

De voorzitter van Internazionale, Massimo Moratti, vindt dat zijn club afgelopen seizoen kampioen is geworden. De Milanese club eindigde achter stadsgenoot AC en Juventus als derde. Juventus is inmiddels teruggezet naar de Serie B en AC Milan mag wel in de Serie A blijven, maar begint de competitie wel met 15 punten aftrek.

Juve moest haar landstitel inleveren, maar tot nu toe heeft niemand de Scudetto nog ontvangen. "Die titel behoort ons toe. Het is belangrijk dat er een duidelijk onderscheid wordt gemaakt tussen teams die vals en eerlijk spelen. De Italiaanse bond zou een verkeerd signaal afgeven als ze de titel nu aan niemand toewijzen," aldus Moratti.

Het is nog onduidelijk of het sporttribunaal van plan is Inter uit te roepen tot kampioen van de Serie A. In ieder geval heeft de club wel recht op rechtstreekse deelname aan de Champions League aankomend seizoen.

Hamilton kondigt comeback aan

Tyler Hamilton heeft zijn rentree aangekondigd. De inmiddels 35-jarige Amerikaan wil zelfs al meedoen aan het WK in Salzburg.

”Ik mis het wielrennen, ik ben klaar voor het WK”, meldde Hamilton. De Amerikaan zit nog enkele maanden een schorsing uit wegens het gebruik van bloeddoping. Hamilton liep in september 2004 tegen de lamp en werd meteen ontslagen door Phonak. De voormalige meesterknecht van Lance Armstrong won een maand eerder de olympische tijdrit, maar mocht de plak houden doordat de contra-expertise niet kon worden uitgevoerd. Hamilton heeft op zijn palmares onder andere de Dauphinť Libťrť, Ronde van RomandiŽ en Luik-Bastenaken-Luik staan.

Top 10 kostuums van helden

Als held zijnde moet je natuurlijk goed voor de dag kunnen komen. Dit kan je dan door naar een goede kleermaker te gaan en een goed 'pak' aan te laten meten. Of je gaat bij de lokale kostuumboer een leuk kostuum uitzoeken.

In de Top 10 kostuums van helden komen de pakjes terug van helden als Wolverine en Spiderman. Maar waarom dat de pakken van Batman en Superman er niet in staan? Misschien dat jullie daar een antwoord op weten?

'VantheMan dinsdag bij Madrid gepresenteerd'

De Spaanse krant Marca meldt vandaag dat Ruud van Nistelrooy morgen zal worden gepresenteerd als nieuwe speler bij Real Madrid. De Nederlander en zijn huidige werkgever Manchester United zouden met de Spaanse club overeenstemming hebben bereikt over een transfer.

Vanwege de vakantie van United-voorzitter David Gill zal VantheMan pas morgen gepresenteerd worden. Gill wil zelf nog een gesprek hebben met de Madrilenen over de transfer. De Koninklijke moet een afkoopsom van zestien miljoen euro betalen voor de 30-jarige aanvaller.

Vrijdag zei Manchester United-trainer Alex Ferguson dat Van Nistelrooy hem gezegd heeft dat hij de club wil verlaten. Al enige tijd leven de Nederlander en Ferguson in onmin. Vorig seizoen werd de spits herhaaldelijk op de reservebank gezet en verliet in mei, kort voor de laatste competitiewedstrijd, boos het stadion van Manchester United.

Demo Panzer Elite Action: Dunes of War

Panzer Elite Action is, zoals de naam al doet vermoeden, een arcade WOII tank sim. Dunes of War is een stand-alone uitbreiding van Fields of Glory, en verplaatst het strijdtoneel naar de zandbanken van Noord-Afrika. Zoals velen weten was het daar een flink Rommeltje in WOII; de woestijn biedt een mooie gelegenheid voor strakke tank-gevechten. In de demo treed je in de tank van een Geallieerde commander en leid je je squad door een gevecht tegen de Duitsers.

Directe link (380 mb)
GamersHell
3DGamers
WorthPlaying

De volledige game zal zowel een Geallieerde als een Duitse campagne bevatten. Ook multiplayer tank battles tot 32 spelers zijn van de partij. Naast Deathmatch bevat de game nu ook Conquest en Capture the Flag. De game is gepland voor Q3 dit jaar.


Jackie Chan heeft spijt

Icoon ShowbizzJackie Chan heeft spijt betuigd voor het verstoren van een concert van de Taiwanese popster Jonathan Lee. De acrobatische Hongkonger sprong vorige week in beschonken toestand het podium op en eiste dat Lee een duet met hem zong. Daarnaast probeerde hij de band aan te voeren, en riep hij in de rondte dat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Nu heeft hij spijt van zijn daden. "Ik was verkeerd bezig. Ik had mijn vriendschap met Jonathan Lee niet in het openbaar in de waagschaal moeten stellen." Dat er video-opnamen van zijn losbandigheid zijn, vindt hij niet erg. "Ik ben geen heilige. Ik ben een gewoon mens."

Jackie Chan
Jackie Chan tijdens het concert.

DVD: Pink Floyd - Pulse

7 Juli 2006 was een vreemde dag voor Pink Floyd-fans in Nederland. Alle vroegere leden van de memorabele band stonden die dag in de schijnwerpers, ťťn van hen helaas voor de laatste keer in zijn leven. Syd Barrett, mede-oprichter van Pink Floyd eind jaren zestig, stierf die dag op zestig jarige leeftijd. Andere oprichter van de band, Roger Waters, speelde die avond voor een uitverkocht Ahoy zijn Dark side of the Moon 2006 tour. En de andere leden lieten van zich spreken door de release van de ontzettend lang verwachte DVD, Pulse.'Pedopartij' wordt niet verboden

PolitiekDe politieke Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit (PNVD) mag gewoon blijven bestaan. De Haagse rechtbank oordeelde dit vandaag tijdens de uitspraak in een kort geding dat was aangespannen door de stichting Soelaas, die onderzoek doet naar pedofilie in Nederland. Soelaas had de rechter gevraagd om de 'pedofielenpartij' te verbieden.

Volgens de rechter heeft de stichting echter helemaal geen ''klemmend en spoedeisend belang'' bij een verbod op de partij. Bovendien meent de rechter dat de PNVD net als elke politiek partij, recht van bestaan heeft. Tijdens het kort geding op 7 juli bleek al dat de stichting Soelaas nauwelijks juridische argumenten kon aandragen voor een verbod. De aanklagers hielden vooral een moreel betoog.

Yao Jie helpt Europa aan overwinning

Yao Jie heeft de Europese badmintonselectie aan een zege op AziŽ geholpen. De Nederlandse won zondag in Manila het beslissende enkelspel tegen de Chinese Zhang Ning in drie games met de standen 21-19, 18-21 en 21-12. Hiermee bracht ze het team van Europa, dat werd geleid door bondscoach Martijn van Dooremalen, op 10-5.

De partij van Kenneth Jonassen tegen de schier onverslaanbare linkshandige Lin Dan deed er daardoor niet meer toe. De Chinese nummer ťťn van de wereld won die wedstrijd met 13-21, 21-14 en 14-21. De eindstand in dit intercontinentale onderonsje kwam daarmee uit op 10-8 in het voordeel van Europa.

Releaselijst Nintendo DS

De site DS-X2 meldt dat ze een nieuwe lijst heeft gekregen met releasedata voor de komende maanden van een aantal Nintendo DS games. Ook staat erop vermeld wanneer de internet browser beschikbaar komt.

September:

29 - 42 All Star Classics
29 - DS and DS Lite Browser
XX - Age of Empires: The Age of Kings
XX - Contact
XX - Pro Evolution Soccer 6
XX - Rayman IV

Oktober:

06 - Harvest Moon
13 - English Training: Have fun improving your skills
27 - Yoshi's Island 2
27 - Actionloop
27 - Sudoku Grindmaster

November:

03 - Phoenix Wright (Duitse versie)
10 - Mario Hoops 3 on 3
10 - Pokťmon Mystery Dungeon: Blue Rescue Team
24 - Hotel Dusk: Room 215
XX - Cooking Mama

Boek: Rachel Hore - Het droomhuis

Soms droom je over bepaalde plaatsen of personen, en weet je eigenlijk zeker dat je ze kent wanneer je wakker wordt. Vaak houdt dit je nog de hele dag bezig ook nog. Denk je hier weken of maanden later weer aan terug. Nog minder vaak gebeurd het dat je later op dezelfde plek terechtkomt als die uit je dromen, of die ene persoon in levende lijve tegenkomt. Dit overkomt Kate Hutchinson, die samen met haar gezin het drukke Londen en haar drukke baan inwisselt voor het rustige platteland. Natuurlijk gaat dit niet zonder kleerscheuren. Daarbij moet ze haar nieuwe sociale netwerk nog opbouwen. Tijdens een wandeling komt Kate meer tegen dan ze ooit heeft durven dromen.

Bundeltje screens van Army of Two

Army of Two is een van de game die EA onlangs aankondigde waarmee ze zich richten op vernieuwende gameplay en meer diepgang. In tegenstelling tot de vele sequels die ze ieder jaar uitgeven, wil EA zich met onder andere deze titel richten op originaliteit.

Voor Army of Two zijn weer een paar beelden verschenen, helaas in een wat lagere resolutie waardoor niet alles even scherp is. Wel is duidelijk dat EA zich met deze game, zoals de titel al zegt, gaat richten op samen gamen.

De game zal in 2007 uitkomen voor de Xbox 360 en PlayStation 3.Final Fantasy XI-2 in de maak

Square Enix is momenteel bezig met een opvolger voor de MMORPG Final Fantasy XI. Dat schrijft het Japanse handelsblad Nihon Keizai Shimbun. Final Fantasy XI-2 -de titel voor de game is nog niet bekend- zal verschijnen voor de PlayStation 3 en de Xbox 360. Details met betrekking tot de gameplay zijn verder nog niet bekend gemaakt, evenmin vertelt het blad wanneer de game in de winkel moet verschijnen.


Final Fantasy XI

Belletje blazen

Nutteloos zo zou je het volgende filmpje kunnen beschrijven, maar ook wel cool, want onder water zo lucht uitademen dat het in ringetjes naar boven komt, mag je best cool noemen. Gelukkig was ook hier weer iemand met de camera ter plaatse om het geheel vast te leggen.

Maar wat ik mij nu afvraag, hoe kom je er achter dat je dit kunt, of ga kun je dit alleen na vele jaren onzinnige oefening ?

PSV geeft Porto nog een week de tijd


PSV wil niet omlaag gaan met de vraagprijs voor Jan Vennegoor of Hesselink. FC Porto, dat Vennegoor graag wil inlijven, zal vůůr volgende week maandag met het volledige bedrag over de brug moeten komen.

"De wens van Jan is bekend. Hij heeft aangegeven dat hij openstaat voor een buitenlands avontuur. Komt er een club die het bedrag betaalt dat door PSV wordt verlangd, dan is hij weg", aldus Ronald Koeman, trainer van de Eindhovenaren.

Vennegoor heeft in zijn contract een gelimiteerde afkoopsom staan, die rond de zes miljoen euro zou liggen. FC Porto kan daar echter niet aan voldoen, daarvoor zal de Portugese club eerst spelers moeten zien te verkopen. De Eindhovenaren hebben ondertussen een deadline gesteld : Vůůr volgende week maandag moet Porto laten weten of de deal nog doorgaat.

'Duff naar Tottenham Hotspur'

Damien Duff zal een dezer dagen Tottenham Hotspur versterken, meldt BBC Sport. De 27-jarige Ier zou zondag een medische keuring hebben ondergaan.

Duff heeft nog een ťťnjarig contract bij Chelsea, maar de kans is klein dat de Ier daar nog aan de bak komt. Manager Josť Mourinho switcht met de aankopen Michael Ballack en Andrei Shevchenko waarschijnlijk naar een 4-4-2 systeem, hetgeen nadelig is voor de vleugelspelers. Duff wist zijn grote belofte nooit helemaal in te lossen bij de Blues. Vooral blessures aan schouder en knie stonden een basisplaats in de weg. De Spurs legden eerder deze zomerstop al Dimitar Berbatov en Didier Zokora vast. Bovendien hengelt de club van Martin Jol naar de diensten van Pavel Nedved.

Onzichtbare bikini

Handig een bikini die je niet of nauwlijks ziet, kun je topless zonnen, zonder topless te gaan ofzo, volgens het filmpje kun je er ook mee zwemmen, en de mevrouw in kwestie lijkt er ook erg blij mee te zijn.

Maar nu wil het geval dat ik graag tv kijk, en in het Duitse tv programma Galileo mochten twee Duitse dames het zelfde ding testen, en die waren niet echt enthousiast over deze uitvinding (helaas staat het filmpje daarvan nog niet online)

Met dank aan coz voor de submit

Boogerd kwaad op Landis

Tijdens de dertiende etappe in de Tour de France afgelopen zaterdag heeft Michael Boogerd een pittige woordenwisseling gehad met Phonak-kopman Floyd Landis, toen nog geletruidrager.

Boogerd zei tegen de Amerikaan dat hij als leider in de koers wat meer verantwoordelijkheid moest nemen. "Hij begon me voor alles wat lelijk was, uit te maken," aldus Boogerd.

Na een ontsnapping van enkele renners weigerden de ploeg van Phonak om het heft in handen te nemen. Hierdoor kon de kopgroep met een voorsprong van bijna een half uur over de finish komen en ”scar Pereiro pakte de gele trui. "Totaal respectloos naar het instituut Tour toe. Zo ga je niet met de gele trui om. Dat heb ik Landis ook gezegd zaterdag, toen hij verhaal kwam halen omdat wij op een gegeven moment het tempo van het peloton opvoerden. Op die manier wilden we proberen hem in de gele trui te houden. Helaas hielpen de andere teams die we om assistentie hadden gevraagd, niet mee. Hij ging tekeer, niet normaal meer. Ik reageerde alleen door hem te wijzen op zijn verantwoordelijkheid als leider in de wedstrijd. Kijk, ik begrijp het idee wel, maar om dan zo tekeer te gaan, is belachelijk," aldus Boogerd.

Tweede hittegolf op komst

WeerHet wordt vandaag wederom een zonnige en op veel plaatsen tropische dag. De middagtemperatuur loopt uiteen van 26 graden op de Waddeneilanden tot rond 31 graden verder landinwaarts. Met deze temperaturen komt een tweede hittegolf nabij. Om dat mogelijk te maken, moet het de komende 3 dagen in De Bilt 30 graden worden en die kans daarop is vrij groot. Voor donderdag komt er namelijk niet veel verandering in het weer.

Twee hittegolven in ťťn jaar komen bijna nooit voor. De laatste keer was zo'n 60 jaar geleden, in 1948. In 1947 was het nog fraaier, toen telde ons land zelfs vier hittegolven. Daarna kwam het nooit meer voor.

De droogte begint nu wel zijn tol te eisen voor boeren en de natuur. Het KNMI brengt ieder jaar de droogte in kaart met het zogenoemde neerslagtekort, het verschil tussen hoeveelheid neerslag en de verdamping in het groeiseizoen sinds april. Het gemiddelde neerslagtekort staat nu op 150 en 180 millimeter terwijl dat normaal in deze tijd van het jaar 30 en 60 millimeter is.

De weervoorspellers van het KNMI verwachten vrijdag pas een verfrissend buitje.


Het blijft fraai strandweer

Hells Angels krijgen politiekleding

De Amsterdamse Hells Angels hebben per abuis een pakket spiksplinternieuwe politie-overhemden ontvangen. Onduidelijk is hoe de koeriersdienst de politiekleding foutief bij de motorclub heeft kunnen afleveren.

De witte overhemden, inclusief politie-badges, zullen vandaag door de Angels persoonlijk worden terugbezorgd bij de politie Amsterdam-Amstelland. In een verklaring aan De Telegraaf stellen de Hells Angels: ''De politie is de rechtmatige eigenaar. Het zou echter ook fijn zijn als ze net zo snel waren met het teruggeven van onze eigendommen'', daarmee verwijzend naar de spullen die vorig jaar bij invallen in hun motorhome in beslag werden genomen.

HSV informeert naar Kluivert

HSV heeft Patrick Kluivert op het oog als nieuwe spits. De club van onder meer Khalid Boulahrouz, Nigel de Jong en Rafael van der Vaart heeft deze week bij de 30-jarige speler van Valencia geÔnformeerd of hij openstaat voor een vertrek naar Duitsland.

Kluivert zette vorig jaar nog zijn handtekening onder een driejarig conract bij Valencia, maar de Nederlander mag waarschijnlijk toch transfervrij vertrekken. Door een knieblessure speelde hij het afgelopen seizoen slechts tien wedstrijden.

Mocht Kluivert inderdaad naar HSV vertrekken, dan zorgt hij voor een primeur. Nog nooit eerder kwam een Nederlander in de vier sterkste competities van Europa uit. Kluivert speelde in ItaliŽ (AC Milan), Spanje (FC Barcelona en Valencia), Engeland (Newcastle United) en gaat nu dus mogelijk naar Duitsland (HSV).

'Danny Blind wil bondscoach Zuid-Afrika worden'

Danny Blind heeft interesse in het bondscoachschap van Zuid-Afrika. Blind zou Gerard van der Lem als assistent willen. Beide trainers zitten zonder werk sinds ze in mei werden ontslagen bij Ajax.

In 2010 is Zuid-Afrika gastheer van het WK voetbal. Sinds het land de organisatie van het WK kreeg toegewezen, zoeken ze naar een nieuwe coach om het zwalkende Zuid-Afrikaanse elftal zijn glans terug te geven. Bafana Bafana wist zich met het nationale team niet te plaatsen voor het WK van afgelopen maand in Duitsland.

Eerder toonde de Zuid-Afrikaanse voetbalbond interesse in de Zweed Sven-GŲran Eriksson. Ook de Brazilianen Alberto Parreira en Luis Felipe Scolari en de Fransman Gerard Houllier werden genoemd voor de functie. Gordon Igesund, voormalig trainer van Ajax Cape Town, zei onlangs dat het beter was dat hij als Zuid-Afrikaan de nationale ploeg gaat leiden.

Salmonella velt Limburgse muzikanten

BinnenlandsEen grote groep muzikanten van de Koninklijke Harmonie St. Caecilia uit het Limburgse Swalmen is in Duitsland besmet geraakt met salmonella, een darmbacterie die via besmet voedsel wordt overgebracht. In Duitsland zelf zijn 20 leden van de harmonie opgenomen in het ziekenhuis met een salmonellavergiftiging. Zij kunnen vandaag weer naar huis keren.

De rest van gezelschap keerde gisteren terug naar Nederland. In de bussen waarin zij zaten, bevonden zich nog eens 25 ernstig zieke mensen. Zij zijn opgenomen in ziekenhuizen in Limburg.

Het harmoniegezelschap bivakkeerde op een jaarlijks feest in Marktredwitz (Beieren), de zusterstad van Swalmen, toen zij besmet raakten. Mogelijk zou het eten van een salade de besmetting hebben veroorzaakt. Salmonella zorgt voor ernstige maag- en darmklachten. De misselijkheid en diarree gaan na een paar dagen vanzelf over. Voor de meeste mensen is de besmetting, buiten het doodzieke gevoel, verder ongevaarlijk. Maar kwetsbare groepen zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen kunnen ernstig in problemen komen door de besmetting. Bij hen kan het leiden tot longontsteking, gewrichtsontsteking, nierfalen, bloedvergiftiging en een shock.

Met dank aan Sjoerd102 voor de submit.

Werkloze voetballers winnen FIFPro-toernooi

Het team van de Vereniging van Contractspelers (VVCS) heeft zondag het internationale FIFPro-toernooi voor werkloze voetballers gewonnen.In Rijnsburg pakte de ploeg de overwinning omdat zij een beter doelsaldo hadden dan Portugal.

Nederland en Portugal hadden na vier wedstrijden beide zeven punten. Het doelsaldo van Nederland was 5-3 en van de Portugezen 3-2.

Nederland, dat ook buitenlandse spelers als Emerson en Leonardo in het team had, legde de basis voor de winst zaterdag met zeges op SloveniŽ en Duitsland. Zondag verloor het team van Portugal (1-2) en speelde het met 1-1 gelijk tegen Frankrijk. Hoewel het nog niet tot concrete aanbiedingen heeft geleid, was er voor de Nederlandse afvaardiging veel interesse. Slechts naar enkele spelers van de VVCS-ploeg werd niet geÔnformeerd.

De Braziliaan Leonardo hield aan het toernooi een gebroken handbotje over en kwam daardoor zondag niet meer in actie.

IsraŽl valt wederom Gazastrook aan

IsraŽl/PalestinaIsraŽl heeft vannacht en gisteren wederom aanvallen uitgevoerd in de Gazastrook. Daarbij vielen zeker vijf doden en elf gewonden. Vannacht namen de IsraŽliŽrs het Palestijnse ministerie van Buitenlandse Zaken in Gaza-stad onder vuur. Dat gebouw werd al eerder gebombardeerd, maar nu werd het compleet in puin gegooid. Volgens IsraŽl werden er in het ministerie terreurplannen beraamd.

Het IsraŽlische offensief tegen Hamas in de Gazastrook begon op 28 juni. Het was een reactie op de ontvoering van de 19-jarige korporaal Gilad Shalit door militante Hamas-leden. Als reactie daarop arresteerde/ontvoerde IsraŽl ook een aantal Palestijnse bewindslieden en parlementariŽrs.

Politiek heeft zijn gevolgen

Politieke statements door populaire zangers hebben natuurlijk hun gevolgen. Door gebruik te maken van zijn "politiek" gewicht en zijn ""Je moet niet links stemmen" heeft Gerard Joling het allemaal helemaal voor elkaar. Zijn site is namelijk gehacked door een moslimwarrior, en die hebben het al zo druk de laatste tijd.

Op dit moment prijkt er op zijn website devolgende text.

quote:
Hacked By CyberLord For ISLAM [ www.Cyber-SoLdiers.org ]
Toch goed van Joling, hij heeft toch CyberLord eventjes bezig gehouden met het hacken van een compleet nutteleze site.

Oorlog in de woestijn

Ik ga in dit verhaaltje geeneens naar een nieuwsbericht linken. Als je nog niet meegekregen hebt dat IsraŽl en Libanon aan bakkelijen zijn moet je gewoon even wat nieuwsmedia raadplegen.

Het komt er in ieder geval op neer dat het weer eens hommeles is in de zanderige landen van het midden oosten. Voor de verandering is het niet Bush die een olielandje aanvalt maar deze keer is het het heiligdom zelf dat ruzie loopt te maken. IsraŽl, de herberger van de heilige plaats voor de twee grote geloven uit onze samenleving. Het land dat garant staat voor een willekeurig aantal nieuwsberichten per week.

De oorlog daar is natuurlijk op geen manier goed te praten, het is een dermate beladen stuk politiek dat ik me geeneens ga uitlaten over een pro-israŽl of pro-palestina voorkeur. Echter is hetgeen dat mij een klein beetje bang maakt de wereldwijde politieke onstabiliteit. Als Amerika met Noord-Korea gaat lopen vechten en Iran Libanon bij gaat vallen vliegen er een hoop rakketten door de lucht heen de komende tijd.

Nu is het alleen maar een kwestie van tijd voor China Rusland binnen valt en BraziliŽ besluit dat heel Zuid-Amerika vergeten Braziliaans grond gebied is en alle landen om ons heen zijn met een oorlogje bezig.

Philippoussis winnaar Newport

Mark Philippoussis heeft na drie jaar weer eens een ATP-toernooi op zijn naam geschreven. De 29-jarige AustraliŽr was in de finale van Newport te sterk voor Justin Gimelstob: 6-3, 7-5.

Beide spelers teerden vooral op hun opslag. Philippoussis wist tweemaal in te breken op de service van Gimelstob, waar de Amerikaan faalde een van zijn drie breakpunten te benutten. In september 2003 pakte Philippoussis zijn vorige ATP-titel toen hij de sterkste was in Sjanghai. Tussen Sjanghai 2003 en Newport 2006 kampte Scud met veel blessureleed, waardoor hij slechts de 214e plaats op de ATP-ranking bekleedt. Op weg naar de eindwinst in Newport sloeg Philippoussis zich langs vier geplaatste spelers.

Verenigde Staten vierkant achter IsraŽl

Icoon BuitenlandsOp de G8-top in Sint-Petersburg zijn de overleggende landen geen stap dichter bij vrede gekomen. Alleen Amerikaanse diplomatie zou een einde kunnen maken aan de crisis die van een poging om twee ontvoerde IsraŽlische militairen te bevrijden is uitgelopen tot een gewapend conflict. Amerika weigert echter. Op de G8-top kwam men niet verder dan de gewapende groepen op te roepen het strijden te staken.

De Verenigde staten hebben hun zorgen geuit over het aantal slachtoffers onder burgers, maar leggen de schuld van die slachtoffers bij Hezbollah, de terreurorganisatie die verantwoordelijk is voor de ontvoering van de twee IsraŽlische soldaten. Ook zijn SyriŽ en Iran opgeroepen de Hezbollahstrijders te dwingen hun wapens neer te leggen. Kritiek op IsraŽl bleef uit.

De VS zouden IsraŽl het groene licht hebben gegeven om Hezbollah uit te schakelen, aldus diplomaten, om daarmee het politieke klimaat in Libanon naar hun hand te zetten. Dit lukte in 1982 echter ook niet, toen IsraŽl Libanon binnenviel. Hezbollah dankt zijn populariteit aan zijn jarenlange guerrillastrijd tegen de IsraŽliŽrs, die het land in 2000 pas verlieten.

Nieuw bewijs in Belgische kindermoordzaak

Icoon BuitenlandsIn het onderzoek naar de dader van de Belgische kindermoordzaak is gisteren nieuw bewijsmateriaal gevonden, dat wijst in de richting van de hoofdverdachte AÔt Oud. De verdachte is zondag de hele dag verhoord.

Volgens de Franstalige televisiezender RTL-TVi is in de zakken van Oud stuifmeel gevonden dat overeenkomt met stuifmeel gevonden langs de spoorweg waar de twee vermiste meisjes, Stacy en Nathalie, dood werden aangetroffen. Ook zijn op de kleding van Nathalie, het meisje dat verkracht werd, textielvezels gevonden. De vezels zijn identiek aan de stof waar de jeans, die de verdachte op de avond van de feiten droeg, van gemaakt is.

Rechercheurs hebben de informatie deels bevestigd. De onderzoeksrechter kan de verdachte vandaag of dinsdag in beschuldiging stellen voor moord en verkrachting. Op donderdag 20 juli moet AÔt Oud voor de Belgische raadskamer verschijnen.

Eerste scan Kuru Kuru Chameleon

Het Japanse Famitsu magazine had onlangs de eerste beelden van het nieuwste deel in de Kuru Kuru reeks.
Wat meteen opvalt is het gebrek aan draaiende stokjes. In plaats daarvan is er een typische puzzel-setting, compleet met gekleurde vlakken en manga-figuurtjes.

Wat de nieuwe opzet van Kuru Kuru Chameleon zal zijn, is dus nog niet bekend. Wel weten we dat het spel op 28 september in Japan uit moet komen.Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
special
Random Pics van de Dag #952
©FOK.nl e.a.