Keizerlijke kiekjes van Caesar 4

Het is al een tijdje geleden dat Caesar 3 veel wannabe-keizers slapeloze nachten bezorgde. Na wat exotische uitstapjes naar onder andere Griekenland en Egypte, heeft het oude Caesar team zich weer op Rome gericht (immers, alle wegen leiden...). Ondertussen heet de developer Tilted Mill, maar de uitgever is nog steeds Sierra. De concurrentie zit echter ook niet stil en Caesar moet deze herfst tegen niet minder dan drie andere Romeinse bouw-games opboksen.



Om de concurrentie te lijf te gaan, heeft men bij Tilted Mill gekozen voor een "ouderwetse" aanpak. Huh? Qua gameplay wordt er weinig veranderd aan het spel. Nog steeds begin je als baas van een paar boerderijen en een paar tentjes. Het doel is om je steeds verder op te werken in de Romeinse rangen, om uiteindelijk Caesar te worden. Dit doe je door (steeds grotere) steden te bouwen in verschillende missies.



De graphics hebben wel een flinke update gehad. Caesar beschikt nu over een volledige 3D-engine met allerlei moderne snufjes als dynamische "lightning" (voor dag/nacht cyclus). Verder zijn er nog een aantal gebouwen en burgers toegevoegd in vergelijking met het vorige deel. Facts:

- Meer dan 100 uur spelplezier: campagne, sandbox en missies.
- Meer en verbeterde controle over je soldaatjes.
- 75 unieke karakters.
- Meer dan 100 gebouwen.
- Uitgebreide markt-simulatie: 25 goederen, 10 industriën en 4 verschillende markten.

Officiële website