FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 18 juli 2006

Rechter moet verplicht Jerry Springer kijken

Icoon OpmerkelijkEen Brits gerechtshof heeft bepaald dat een zakelijk geschil tussen distributeurs van de Jerry Springer Show en een bedrijf dat deze show in Engeland doorverkoopt door een handelsrechtbank behandeld moet worden. De beslissing van het gerechtshof houdt voor één gelukkige rechter in dat hij of zij verplicht meerdere afleveringen van de beruchte show moet bekijken.

Het bedrijf Flextech Television, dat de Britse kabelexploitant NTL Inc. van programmering voorziet, stelt dat het programma binnen een paar jaar te gewelddadig en obsceen is geworden om overdag uit te kunnen zenden en claimt op basis hiervan contractbreuk. Volgens distributeur Universal is aan de inhoud van de show in de loop der jaren weinig tot niets veranderd.

De man die de zaak doorverwees, Lord Justice David Neuberger, hoopt dat de betrokken partijen snel tot een werkbare oplossing komen: "Het zal voor de rechter in deze zaak hopelijk niet noodzakelijk worden om alle afleveringen te bekijken." Naar verluidt staat de complete verzameling afleveringen van de Jerry Springer Show gelijk aan 400 uur kijkgenot.

Bewegende beelden Saints Row

Er is ruim een half uur aan bewegende beelden van de 'gangstergame' Saints Row verschenen. In dit GTA-achtige spel is het mogelijk je eigen gangster te creëren en je aan te sluiten bij een bende. Als bendelid krijg je het regelmatig aan de stok met vele andere groeperingen die je vijandig gezind zijn, wat tegelijkertijd de basis van de game is. Saints Row verschijnt begin september exclusief voor de Xbox 360.

Bekijk film

[upd] Vierdaagse Nijmegen afgelast na doden

Icoon BinnenlandsBij de Vierdaagse van Nijmegen zijn vandaag twee deelnemers overleden. Meer dan 300 mensen werden onwel door de hitte. Dertig van hen moesten naar het ziekenhuis. Vijf mensen werden gereanimeerd.

Het was de eerste dag van het wandelevenement. Om de wandelaars niet op te jagen, had de organisatie de sluitingstijd van de eerste dag al verlengd tot 18.00 uur, maar verscheidene wandelaars kwamen dus toch in de problemen.

De organisatie bepaalt vanavond of de Vierdaagse morgen, dan worden nog hogere temperaturen verwacht, kan doorgaan. Eerder had de organisatie al bepaald dat de militairen die meelopen, morgen zonder bepakking van start mogen gaan.

Update 20.59 uur
Een woordvoerder van de gemeente Nijmegen heeft zojuist meegedeeld dat het vervolg van de Vierdaagse van Nijmegen wordt afgelast. De organisatie, de gemeente en de hulpdiensten vinden het niet verantwoord om de deelnemers morgen nog op pad te sturen. Morgen worden nog hogere temperaturen verwacht.

Met dank aan Mathijz, fantastrick, massy, -Hans-, MaLo, Pineut, pankoei, Ali Salami, pankoei, Beroepsgokker, Rewimo en lieuwe voor de submit.

Internazionale wil Zlatan en Vieira

Massimo Moratti heeft zijn zinnen gezet op Juventus-spelers Zlatan Ibrahimovic en Patrick Vieira. Volgens de Italiaanse pers zullen de beide clubs deze week met elkaar om de tafel gaan zitten om verder te praten.
Door het omkoopschandaal en de gevolgen daarvan lijkt het vertrek van diverse spelers naar andere clubs onvermijdelijk. Patrick Vieira en Zlatan Ibrahimovic staan in de belangstelling van Inter Milan. Door het vertrek van Sebastian Veron bij Inter is Vieira een logische opvolger voor de Argentijn.

Eerder deden de Milanesen ook al enkele pogingen om de Fransman in te lijven, zij het zonder resultaat. Voor de 30-jarige middenvelder ligt een vierjarig contract klaar met een jaarsalaris van 4.5 miljoen euro. Of de overgang naar Milaan nu wel doorgang zal vinden is onzeker. De oud-speler van Arsenal staat namelijk ook in de belangstelling van Manchester United.

De komst van Ibrahimovic naar het Giuseppe Meazza stadion zou nabij zijn. Volgens de Italiaanse pers zijn de Zweedse spits en zijn zaakwaarnemer al persoonlijk rond met Milan. De oud speler van Ajax kan een vijf-jarig contract tekenen, per seizoen gaat de Zweed vier miljoen euro opstrijken.

"Ribery is niet te koop"

Olympique Marseille wil Franck Ribery niet laten gaan. De 23-jarige speler staat in de belangstelling van diverse Europese topclubs waaronder Olympique Lyon en Real Madrid.
Voorzitter van Olympique Marseille, Pape Diouf, liet weten dat Ribery onder geen beding te koop is: ”Ribery blijft in Marseille, hoe hoog de geboden bedragen ook zijn. Wij zullen alle aanbiedingen naast ons neerleggen en hem niet laten gaan”. Met Ribery in het team is het de bedoeling om weer mee te doen om het landskampioenschap. Vorig seizoen eindigde de Zuid-Franse ploeg als vijfde in de competitie.

Toch is Diouf realistisch over een mogelijk vertrek van de middenvelder over enkele jaren. ”Ik kan onmogelijk zeggen dat Franck de club nooit zal verlaten. Als hij na twee jaar vindt dat hij zich niet verder kan ontwikkelen bij Marseille, dan mag hij uiteraard naar een andere club”, aldus Diouf.

Trailer van Half-Life 2 Episode 2 bonusgame Portal

Van Portal, de bonusgame die bij de 2e episode voor Half-Life 2 zal zitten, is de trailer die getoond werd op de onlangs gehouden EA showcase online verschenen. In Portal moet je zoals de titel al aangeeft gebruik maken van portals, een soort shortcuts die je direct transporteren naar een andere plek op de map die jij ook bepaalt. Deze portals moet je in Portal gebruiken om bepaalde puzzels op te lossen en een level door te komen.

Het filmpje is hier te bewonderen.

Asbest verontrust personeel De Oosterpoort

Icoon BinnenlandsHet personeel van het gemeentelijke cultuurcentrum De Oosterpoort in Groningen is ongerust nadat vorige week bekend werd dat een medewerkster aan asbestkanker lijdt. In dezelfde week werd bekend dat in de luchtinstallatie van het gebouw asbest was gevonden. De patiënt, die al 28 jaar in het centrum werkt, vermoedt dat er een verband is tussen haar ziekte en het gevonden asbest en heeft de gemeente Groningen aansprakelijk gesteld. Dat heeft het comité Asbestslachtoffers laten weten.

Het comité wil onderzoeken of er nog meer personeel met asbest besmet is geraakt. Van één werknemer van het cultuurcentrum is reeds bekend dat deze aan asbestkanker is overleden. De nabestaanden hebben zich bij het comité gemeld. De directeur van De Oosterpoort, Nynke Stellingsma, geeft toe dat het personeel met vragen zit en zich zorgen maakt, maar gaat niet in op het gerucht dat meer mensen ziek zijn geworden.

De onrust onder het personeel is voor de gemeente Groningen aanleiding geweest om een onafhankelijk onderzoeksbureau in de arm te nemen. Deze moet beoordelen of vervanging van de buizen met asbest noodzakelijk is en zo ja, wanneer. Het comité Asbestslachtoffers heeft geëist dat De Oosterpoort in afwachting van nader onderzoek haar deuren sluit. De directie van het cultuurcentrum heeft aangegeven dit niet van plan te zijn.

Neverwinter Nights 2 uitgesteld

Atari's RPG Neverwinter Nights 2 die gepland stond voor eind september heeft een kleine vertraging opgelopen. De release is nu verplaatst naar 20 oktober. De uitgever gaf hierover een officieel statement:
"Gezien de grote omvang van Neverwinter Nights 2 en de 50 tot 60 uur durende single player campagne, is er besloten om de globale releasedatum van Neverwinter Nights 2 een maand uit te stellen naar eind oktober. De extra tijd is erg belangrijk voor het fine-tunen en oppoetsen van zowel de singleplayer als de multiplayer-ervaring om uiteindelijk een game af te leveren die de grote verwachtingen van de Neverwinter Nights fanbase zal overtreffen."

Aldus Atari. Wij wachten af...

Klassementen Tour de France

Na vandaag is de Gele Trui weer in handen van Floyd Landis. Maar er volgen nog twee bergetappes en ook nog de tijdrit van aankomende zaterdag. Ht beloven dus nog spannende dagen te worden.

Klassement na 15e etappe

PlaatsNummerRennerPloegNationaliteitTijd
171LANDIS FloydPHOUSA
297PEREIRO SIO OscarCEIESP00' 10"
335DESSEL CyrilA2RFRA02' 02"
451MENCHOV DenisRABRUS02' 12"
514SASTRE CarlosCSCESP02' 17"
621KLÖDEN AndréasTMODUI02' 29"
761EVANS CadelDVLAUS02' 56"
826ROGERS MichaelTMOAUS05' 01"
941LEIPHEIMER LeviGSTUSA06' 18"
10129ZUBELDIA HaimarEUSSPA06' 20"


Groene trui:

#CoureurPloegPunten
1.Robbie McEwen (Aus)DAV252
2.Oscar Freire (Spa)RAB207
3.Daniele Bennati (Ita)LAM192
4.Erik zabel (Dui)MRM172
5.Thor Hushovd (Noo)CA159

Bolletjestrui:

#CoureurPloegPunten
1.David de la Fuente (Spa)SDV108
2.Frank Schleck (Lux)CSC74
3.Mickael Rasmussen (Den)RAB73
4.Floyd Landis (Usa)PHO63
5.Cyril Dessel (Fra)A2R62

Witte trui:

#CoureurPloegTijd
1.Marcus Fothen (Dui)GST69.08.28
2.Damiano Cunego (Ita)LAM+ 6,58
3.Moises Duenas Nevado (Spa)AGR+ 33,21
4.Thomas Lovkvist (Zwe)FDJ40,13
5. David de la Fuente (Spa)SDV+51,46

Uitslag 15e etappe

PlaatsNummerRennerPloegNationaliteitTijd
115SCHLECK FrankCSCLUX
281CUNEGO DamianoLAMITA00' 11"
3166GARZELLI StefanoLIQITA01' 10"
471LANDIS FloydPHOUSA01' 10"
521KLÖDEN AndréasTMOGER01' 10"
6145LOBATO RubenSDVESP01' 14"
7134CHAVANEL SylvainCOFFRA01' 18"
825MAZZOLENI EddyTMOITA01' 28"
914SASTRE CarlosCSCESP01' 35"
1041LEIPHEIMER LeviGSTUSA01' 49"
1151MENCHOV DenisRABRUS02' 21"
1258RASMUSSEN MickaelRABDEN02' 21"
13111CAUCCHIOLI PietroC.AITA02' 21"
1497PEREIRO SIO OscarCEIESP02' 49"
1526ROGERS MichaelTMOAUS02' 49"
1661EVANS CadelDVLAUS02' 49"
17137PARRA Ivan RamiroCOFCOL02' 49"
1876MERCKX AxelPHOBEL02' 56"
1935DESSEL CyrilA2RFRA03' 04"
20129ZUBELDIA HaimarEUSESP03' 04"

Ploegenklassement 13e etappe:

#PloegTijd
1.T-Mobile Team14.42.33
2.Team CSC+ 1,24
3.Saunier Duval+ 2’47”
4.Rabobank+ 3'46
5.Lampre+ 3'47

Algemeen ploegenklassement:

#PloegTijd
1.CSC206.51.13
2.Caisse d’Epargne-Illes Balears20’29”
3.T-Mobile20’45”
4.Gerolsteiner28’25”
5.AG2R30’51”

De Bakker verrast op Dutch Open

Thiemo de Bakker heeft een daverend debuut beleefd op de ATP-Tour. De 17-jarige juniorenkampioen van Wimbledon versloeg Julien Benneteau op de Dutch Open.

De Bakker noteerde een regelmatige 6-3, 6-3 overwinning op Benneteau, afgelopen maand kwartfinalist op Roland Garros. De Fransman startte nochtans goed en wist de service van De Bakker te kraken. Onze landgenoot knokte zich terug en boog zijn break achterstand om in een break voorsprong. De beslissing viel aan het begin van het tweede bedrijf toen Benneteau opnieuw zijn opslag moest prijsgeven. In de tweede ronde treft De Bakker opnieuw een Fransman, namelijk Marc Gicquel. De Bakker is na de uitschakeling van Robin Haase en Igor Sijsling de laatst overgebleven Nederlander in Amersfoort.

Punten etappe 15

Vandaag een bergetappe in de Tour de France die zorgde voor een nieuwe Gele Trui-drager. Hieronder de punten van de FOK!Tourmanager.

Dagwinnaar vandaag is VerrekteZakHooi. ma3stroh pakt de tweede plaats met 160 punten. Een gedeelde derde plaats, met 159 punten, is er voor hetsjhokleek, NicoBijl en Sandahdamastah.

In het algemeen klassement staat el_salvador nog steeds eerste, hij heeft nu 2086 punten. Bulbs staat tweede met 2064 punten. Arcee staat met 2043 punten derde voor JelleS die met 2034 punten vierde staat. franco21 sluit met 2022 punten de top 5 af.

Beroep fraudezaak vanaf 22 juli

Het beroep dat Juventus, AC Milan, Lazio Roma en Fiorentina hebben aangetekend tegen de straffen in de fraudezaak start op zaterdag 22 juli.

Dit onthulde de president van de federale rechtbank Piero Sandulli. Juventus werd teruggezet naar de Serie B, maar ageert tegen de dertig punten aftrek die het te horen kreeg. Lazio Roma en Fiorentina vechten wél de degradatie naar het tweede plan aan. AC Milan mag blijven uitkomen in de Serie A, maar staat Europees een jaar langs de zijlijn, hetgeen de Rossoneri onterecht vinden.

Overigens heeft ook aanklager Stefano Palazzi beroep aangetekend. Palazzi wil dat zijn eis alsnog wordt ingewilligd: Juventus naar de Serie C, de andere drie naar de Serie B. Naar verwachting worden de definitieve sancties voor 27 juli bekend. Op die datum wil de UEFA duidelijkheid over de Italiaanse vertegenwoordigers in de Europese competities.

Schleck: "Hopelijk kan ik vannacht slapen"

Frank Schleck is geen winnaarstype, maar boekte na zijn zege in de Amstel Gold Race opnieuw een monumentale triomf. De Luxemburger won de Tourrit met aankomst op Alpe d’Huez.

”Ik wist dat ik met de goede ontsnapping mee moest zijn. Als ik het tot de slotklim kon redden, dan maakten we een kans. Zo is het ook gegaan”, blikte Schleck terug op zijn mooiste overwinning. ”Ik wil mijn ploegmakkers David Zabriskie en Jens Voigt bedanken. Wat zij gedaan hebben, is indrukwekkend. Berewerk gewoon. Uitgerekend vandaag is mijn familie naar de Tour gekomen. Mijn vriendin is hier ook. Ik bedank iedereen voor de steun, hopelijk kan ik vannacht slapen.”

Schleck verloor tijdens beklimming van de Alp slechts twee minuten op de nieuwe geletruidrager Floyd Landis. De Amerikaan reed zijn grootste belager Denis Menchov op achterstand. ”Het geel was niet het hoogste doel vandaag. Ik wilde vooral tijd pakken op m'n concurrenten en moest Klöden volgen”, meldde Landis. ”Geel is dan het logische gevolg. Ik blijf wel voorzichtig, want de verschillen zijn nog niet zo groot en ik kan altijd een slechte dag hebben.”

Van de favorieten deed Cadel Evans de meest slechte zaken. De Australiër verloor anderhalve minuut op Landis. ”De schade valt nog mee. Ik vreesde vier of vijf minuten achterstand”, evalueerde Davitamon-Lotto-ploegleider Marc Sergeant de schade. ”Als dit z'n slechte dag was in deze Tour, dan kunnen we daar nog mee leven. Het zal sowieso erg moeilijk worden nu, maar laat ons nu eerst zien hoe Cadel van deze etappe herstelt. Dit was volgens mij de minst zware van de drie Alpenritten. Landis blijft de grote favoriet, al was Klöden toch ook sterk.”

Vrouw twee keer door 't lint

Icoon PolitieEen 41-jarige dame uit Helmond is vandaag tweemaal door het lint gegaan, nadat haar zoon was opgepakt met drugs. De Helmondse ging naar het politiebureau, en beval de aanwezige agenten om haar 19-jarige zoon onmiddellijk vrij te laten. De agenten lieten zich natuurlijk niet commanderen door een burger, waarna de vrouw begon te flippen en hen de huid vol schold. De dienders waren hier niet van gediend. Ook de vrouw verdween achter slot en grendel.

Later op de dag werden moeder en zoon vrijgelaten. Het tweetal ging weer terug naar het bureau, om het geld op te halen dat de politie bij de aanhouding van de jongen tijdelijk had ingenomen. De zoon werd binnengelaten, maar de moeder mocht er niet in van de agent die zij daarvoor had uitgescholden. Dat pikte de moeder weer niet en zij begon hem te schoppen. Hierop mocht ze wel naar binnen, de gevangenis in.

Met dank aan babbelbox voor de submit.

63% gemeenten aanspreekbaar per e-mail

Icoon BinnenlandsSlechts 63 procent van de Nederlandse gemeenten reageert op per e-mail gestelde vragen van burgers. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek. Volgens het onderzoek waren de resultaten dit jaar 'slechter dan ooit'. Vorig jaar reageerde nog bijna 80 procent van de gemeenten.

In het onderzoek werd naar alle gemeenten een e-mail gestuurd met daarin een vraag over een vergunning voor de aanleg van een zwembad. Dit jaar reageerde slechts 35 procent van de gemeenten binnen een dag. Vorig jaar was dat nog 59 procent. De onderzoekers merkten op dat wanneer er niet snel gereageerd wordt, er vaak helemaal geen reactie meer volgt.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten zegt verbaasd te zijn over het onderzoek, maar geeft wel toe dat het beantwoorden van e-mails een 'zorgenkind' is.

Boogerd kreeg klap op zijn rug

Michael Boogerd kon aan zijn uitmuntende optreden in de Pyreneeën in de etappe naar Alpe d’Huez geen vervolg breien. De Hagenaar finishte als 31e, op 4.31 van ritwinnaar Frank Schleck.

Boogerd werd aan het begin van de beklimming gehinderd door een toeschouwer en kon zijn kopman Denis Menchov daardoor niet bijstaan. ”Ik kreeg een klap op mijn rug waardoor ik geen lucht meer kreeg”, aldus de Nederlandse kampioen. ”Niet dat ik daardoor niet kon aanklampen, maar het gebeurde wel.”

Boogerd had geen verklaring voor zijn terugval: ”Ik heb het eerste stuk hard gereden en kreeg daar later de klap van. Ik heb afgezien en dan voel je je na afloop nooit goed. Ik heb mijn best gedaan en dat is het enige dat je kunt doen.” In het algemeen klassement staat Boogerd nog altijd zestiende met ongeveer drie minuten achterstand op de top tien.

Tommasi naar Levante

Amper één dag nadat hij zijn vertrek bij AS Roma aankondigde zette Damiano Tommasi zijn handtekening onder een tweejarig contract bij Levante.

Tommasi was na een dienstverband van exact één decennium bij AS Roma toe aan een nieuwe uitdaging. De 32-jarige middenvelder werd op handen gedragen in Rome, maar veel spelen deed hij er niet meer. Levante is afgelopen seizoen gepromoveerd en komt na één jaar afwezigheid weer uit in de Primera Division. De club uit Valencia zou ook dichtbij een akkoord zijn met César, een 29-jarige verdediger van Deportivo la Coruña.

Rob Stenders eventjes terug naar 3FM

Icoon RadioRadio-dj Rob Stenders keert in augustus weer even terug naar Radio 3FM. Hij neemt dan het lunch-programma over van Claudia de Breij. "Ik kom weer bij mijn oude vrouw inwonen," zo zegt de dj, die onlangs moest vertrekken bij Yorin FM. "Het is fijn om terug te zijn na de ordinaire zakkenvuller te hebben uitgehangen. Het verbaast me dat ik mag komen."

Twee jaar geleden ging Stenders van 3FM naar Yorin FM. Maar die zender werd overgenomen door SBS en omgedoopt tot Caz! "Gerard Timmer werd radiodirecteur bij SBS en die heeft mijn ochtendprogramma altijd klote gevonden. Hij probeerde me bij 3FM al om zeep te helpen toen hij met al die omroepbaasjes in de zenderredactie zat. Dat kon hij nu mooi afmaken," zo zegt Stenders daarover.

Toch gaan we waarschijnlijk nog meer van de dj horen. Want hij heeft ook plannen voor een eigen televisieprogramma.

Muizenplaag aan boord van vliegtuig

Icoon Algemeen Uit een geheime video-opname die door een onderhoudsmedewerker van vliegtuigen is gemaakt, blijkt dat American Airlines zich weinig bekommert om de hygiëne binnen hun vliegtuigen. Op de videobeelden is te zien dat een Boeing 767 door een compleet muizenvolk wordt bewoond. In de luchtkanalen zitten muizennesten en in zuurstofmaskers zitten dode muizen. Ook is te zien dat het hele vliegtuig vol zit met uitwerpselen van muizen.

Amerikaanse nieuwszenders melden dat het vliegtuig tien dagen lang in deze toestand heeft gevlogen, totdat het bedrijf besloot om wat tegen de plaag te ondernemen. Doordat muizen, vooral wanneer ze honger hebben, aan kabels en isolatiemateriaal knagen, vormen ze een groot veiligheidsrisico.

Inmiddels heeft American Airlines het toestel grondig gereinigd en zijn de zuurstofmaskers vervangen. Ook schade aan isolatiemateriaal is hersteld. De maatschappij zegt in een verklaring dat er 'slechts' 17 muizen aan boord zaten, waar de klokkenluider spreekt over wel duizend muizen.

Groningse tamponmaniak in de lik

Icoon OpmerkelijkDe tamponfetisjist, de man die in de vuilnis van Groningse studentes snuffelde, op zoek naar gebruikte tampons en maandverband, zit achter de tralies. De 40-jarige Groninger is vandaag door de politie gearresteerd.

De man belde in de afgelopen maanden veelvuldig bij studentenhuizen in de binnenstad van Groningen aan met het verzoek of hij de vuilnis mocht hebben. Tevens gebruikte hij briefjes, waarin hij zich voordeed als dakloze op zoek naar etensrestjes.

De tamponman is geen onbekende van de politie. In het verleden was hij ook al eens actief. De vorige keer dat hij was opgepakt, kwam de man er met een goed gesprek van af. Hij beloofde beterschap. De kans dat hij er deze keer met een waarschuwing vanaf komt, is klein. Er is namelijk proces verbaal opgemaakt door de politie, wegens stalken.


De tamponman zit achter slot en grendel


Met dank aan TARAraboemdijee en NoNdeKutJe voor de submit.

Vliegtuig Onur Air beschadigd bij landing

Icoon Vervoer Een Airbus A321 van de Turkse luchtvaartmaatschappij Onur Air is gisteren beschadigd geraakt tijdens de landing op Rotterdam Airport. Het toestel raakte met de staart de landingsbaan. Er zijn geen gewonden gevallen.

De politie sprak van "een harde landing". Er waren 154 passagiers en zeven bemanningsleden aan boord van het vliegtuig. Het toestel kwam uit de Turkse stad Antalya. Het toestel moet aan de grond blijven, omdat er een onderzoek ingesteld wordt naar de oorzaak van het incident. Mensen die van Rotterdam naar Antalya wilden vliegen moesten wachten op een vervangend vliegtuig. Op Schiphol was er gisteren een noodlanding.

Onur Air is vorig jaar in opspraak geraakt na een aantal incidenten. De Inspectie Verkeer en Waterstaat had de maatschappij toen een vliegverbod opgelegd van twee weken.


Onur Air
Onur Air Airbus-321 Bron: OnurAir.nl


Met dank aan nsfw voor de submit.

Tour de France: Uitslag 15e Etappe

Icoon Tour de FranceDe Luxemburger Frank Schleck heeft de etappe naar de Alpe d'Huez gewonnen. De winnaar van de Amstel Gold Race eerder dit jaar was samen met Cunego de laatst overgeblevene van een lange vlucht. Van de klassementsrenners waren Landis en Klöden de beste, Menchov moest dik een minuut toegeven, Pereiro verloor net te veel om zijn gele trui te behouden, die gaat naar Landis.

Na gisteren gerust te hebben stond de renners vandaag de eerste van drie Alpenritten te wachten. De etappe ging over 187 kilometer, met eerst de Col d'Izoard, dan de Col du Lauteret en de finish op 'de Nederlandse berg', de L'Alpe d'Huez. Al voor de eerste klim kwamen 25 renners in een grote kopgroep te zitten. Daarbij zaten onder andere Garzelli, Hincapie, Cunego, Flecha, Arroyo, Merckx, bergtruidrager De la Fuente en Schleck, de best geplaatste in het klassement op tien minuten. Na ongeveer 60 kilometer was de voorsprong gegroeid tot ruim vier minuten, in het peloton werd er niet echt gereden door de ploeg van leider Pereiro. Achterin het peloton moest wereldkampioen Tom Boonen al snel lossen. Hij gaf later in de wedstrijd op.

Op de slotklim voerde voorin Cunego de forcing. Enkel Schleck en Mazzoleni volgden. Die laatste moest midden de klim ook zijn gezellen laten gaan. Op enkele kilometers van het einde liet Schleck Cunego achter. Hij won op de legendarische "Alp" voor de Italiaan.
Bij de favorieten bleken Landis en Kloden de sterksten, andere favorieten als Menchov, Evans, Leipheimer en gele trui Pereiro moesten de twee laten gaan. Ook Michael Boogerd kon de "Nederlandse droom" niet waarmaken. Menchov verloor uiteindelijk ruim een minuut, Pereiro verloor net te veel om zijn gele trui te houden, deze hangt morgen om de schouders van Landis.

Rituitslag:
1 Frank Schleck (Lux) Team CSC 4.52.22
2 Damiano Cunego (Ita) Lampre-Fondital 0.11
3 Stefano Garzelli (Ita) Liquigas 1.10
4 Floyd Landis (USA) Phonak
5 Andreas Klöden (Ger) T-Mobile
31 Michael Boogerd (Ned) Rabobank 4.31

Klassement:
1 Floyd Landis (USA) Phonak 69.00.05
2 Oscar Pereiro (Spa) Caisse d'Epargne-Illes Balears 0.10
3 Cyril Dessel (Fra) AG2R-Prevoyance 2.02
4 Denis Menchov (Rus) Rabobank 2.12
5 Carlos Sastre (Spa) Team CSC 2.17
16 Michael Boogerd (Ned) Rabobank 9.15


Een uitgebreid verslag van de vijftiende etappe lees je op de speciale Toursite van FOK!

BBC maakt adoptieshow

Icoon TelevisieDe Britse zender BBC werkt aan een realityshow waarin drie bekende landgenoten worden gevolgd tijdens de adoptieprocedure voor een kind. Volgens de Britse krant The Mirror willen de programmamakers drie soorten celebrities voor deze serie strikken: een homoseksueel, een alleenstaande moeder en een zwarte of Aziatische man of vrouw. Het programma, dat de naam Family Wanted meekrijgt, zal volgend jaar worden uitgezonden.

De BBC ziet het programma als een mooie gelegenheid om het onderwerp adoptie positief onder de aandacht van het grote publiek te brengen. Het zou volgens de zender uitgesloten zijn dat iemand tijdens het programma een kind adopteert. "We gaan alleen in zee met bekendheden die oprecht voorstander zijn van adoptie en die de intentie hebben om op die manier ouders te worden. In het programma zal alleen de keuring van de kandidaten te zien zijn", aldus een woordvoerder van de BBC.

Een door de BBC benaderd adoptiebureau wou niets van het idee weten. "De BBC zei dat ze het geweldig zouden vinden als een celebrity een kind zou adopteren. We hebben ze afgewimpeld. Het lijkt ons erg ontoepasselijk om iets dat zo gevoelig ligt als adoptie op deze manier in beeld te brengen", aldus een medewerker van het adoptiebureau. De televisiewaakhond Media Watch heeft het idee als "fout" bestempeld.

Prso niet langer international

Dado Prso komt niet meer uit voor de Kroatische nationale ploeg. De aanvaller, die in november pas zijn 32e verjaardag viert, wil zich concentreren op zijn clubverplichtingen.

Prso gaat zich volledig richten op Glasgow Rangers. ”Dado is een van de beste spelers die we de afgelopen jaren hebben gehad. De belasting van vier competities wordt hem echter te veel”, zegt Vlatko Markovic, voorzitter van de Kroatische bond. Prso maakte pas op 29 maart 2003 zijn debuut voor Kroatië. De laatbloeier speelde vervolgens nog 31 interlands, waarin hij negen maal een treffer mocht bejubelen. Prso kwam uit op de eindtoernooien van 2004 en 2006.

Marechaussee controleert extra op sekstoerisme

Icoon PolitieDe Koninklijke Marechaussee op Schiphol controleert sinds afgelopen week op gerichte wijze naar passagiers die zich schuldig maken aan sekstoerisme of in het bezit zijn van kinderporno. Dit nadat de marechaussee kort geleden informatie ontving dat er via Schiphol passagiers reizen die zich aan bovengenoemde feiten schuldig maken. Dat meldde een woordvoerder dinsdag.

De controles worden uitgevoerd met behulp van informatie van politiekorpsen uit binnen- en buitenland en met profielschetsen. Zo zal iemand die zes keer per jaar naar Fortaleza in Brazilië gaat, eerder gecontroleerd worden dan een gezin dat één keer vakantie viert in Fortaleza. Ook zullen er streeksproefgewijze controles plaatsvinden.

Erik Dekker maakt rentree in Boxmeer

Erik Dekker maakt volgende week maandag zijn rentree in een wielerwedstrijd. De wielrenner van Rabobank fietst dan het criterium van Boxmeer.

In de derde etappe van de Tour de France viel Dekker hard en moest de wedstrijd staken. Vandaag is hij voor het eerst weer op de fiets gestapt. Dekker was voorzichtig positief, omdat hij geen hoofdpijn overhield aan zijn trainingsritje. "Maar ik weet niet hoe dat is als ik een serieuze inspanning lever. Boxmeer is de eerstvolgende stap, daarna rijd ik in ieder geval Chaam en nog een aantal criteriums. Althans, dat is het plan," aldus Dekker.

Schleck wint op Alp, Landis pakt geel

Frank Schleck heeft de etappe naar de Alpe d'Huez gewonnen. De Luxemburger was met Cunego over van een lange vlucht. Van de klassementsrenners waren Landis en Klöden de beste, Menchov moest dik een minuut toegeven, Pereiro verloor net te veel om zijn gele trui te houden, die trui ging naar Landis.

Na gisteren gerust te hebben stond de renners vandaag de eerste van drie Alpenritten te wachten. De etappe ging over 187 kilometer, met eerst de Col d'Izoard, dan de Col du Lauteret en de finish op 'de Nederlandse berg', de L'Alpe d'Huez. Al na enkele kilometers was er de eerste aanval, daarbij zat de Nederlander Posthuma, maar de aanval was snel teniet gedaan. Door de hoge snelheid in het peloton, in het eerste uur werd meer dan 50 kilometer gereden, brak het peloton. Daardoor kwamen er al voor de eerste klim 25 renners in een grote kopgroep te zitten. Daarbij zaten onder andere Garzelli, Hincapie, Cunego, Flecha, Arroyo, Merckx, bergtruidrager De la Fuente en Schleck, de best geplaatste in het klassement op tien minuten. Na ongeveer 60 kilometer was de voorsprong gegroeid tot ruim vier minuten, in het peloton werd er niet echt gereden door de ploeg van leider Pereiro.

Op de Izoard probeerde Garzelli het alleen, hij kreeg niemand mee, maar sloeg wel snel een gaatje. Hierdoor sloeg de kopgroep wel uit elkaar. Vanuit het peloton probeerde Rujano de oversteek te maken, niet veel later ondernam Mercado hetzelfde. Aan de achterkant van het peloton moesten Voeckler en Boonen al snel lossen, ook de kersverse vader Freire zocht al vroeg een plaats in de 'bus'. Van de kopgroep bleven er veertien renners over, ze hadden één minuut achterstand op Garzelli op de top van de Izoard, De la Fuente pakte daar 18 kostbare bergpunten. Rujano kwam daar door na ruim drie minuten, het peloton op ruim zes. Op 80 kilometer van de streep waren de verschillen nauwelijks veranderd, alleen Rujano werd ingelopen door een aantal achtervolgers uit het peloton, waaronder Gomez Marchante en Mercado.

Kort daarna werd de voormalig Girowinnaar Garzelli door 17 achtervolgers ingerekend, het peloton had het gat verkleind tot een kleine vijf minuten, ondanks dat er vele lossers terug konden komen in de afdaling. Daartussen zaten nog een aantal renners, waaronder Rujano en Mercado op drie minuten. Rabobank kreeg een tegenvaller te verwerken door opgave van Bram de Groot, hij was al vroeg in de etappe gevallen. Op 65 kilometer van de streep, aan de voet van de Lauteret, was de groep Rujano en Mercado bijna gegrepen door het peloton waarin Gonchar, Peña en Weening mee gingen achtervolgen. Daardoor slonk het verschil met de 18 leiders tot vier minuten. Bij die koplopers was er in de beklimming van de Lauteret nog geen goede verstandhouding, Vila en De la Fuente kozen het hazenpad. Uit de achtergrond kwam ook het bericht dat Tom Boonen wegens problemen aan de keel moest opgeven. Op de top van de Lauteret deed De la Fuente goede zaken voor zijn bollentrui, hij kwam als eerste door met in zijn wiel Vila, de dertien overgebleven achtervolgers volgden op 25 seconden, het peloton had ruim vier minuten achterstand met nog vijftig kilometer voor de wielen. In de achtervolging kwamen de vijftien vluchters weer samen.

De oorspronkelijk vluchter Flecha liet zich terugzakken naar het peloton om daar mee te helpen in de achtervolging op de kopgroep. In die kopgroep voerden Voigt en Zabriskie het commando, terwijl het tijdens de afdaling van de Lauteret begon te regenen. Aan de voet van de Alpe d'Huez was het gat geslonken tot ongeveer 3.30. In de kopgroep was met name Cunego erg ijverig, in het peloton bleven Weening, Flecha en Gonchar werken. Na een demarrage van Cunego bleven Lobato, Schleck, Mazzoleni en Arroyo over in de kopgroep. In het peloton trok Moerenhout door met kopman Landis in het wiel, Klöden, Kessler en Evans konden ook nog mee. Denis Menchov kon niet meteen mee, maar sloot kort daarna wel aan. Boogerd, Rasmussen, Sastre en Leipheimer konden op ongeveer twaalf kilometer van de top net niet aansluiten. Toen Klöden aanzette moest Menchov opnieuw de rol lossen, alleen Evans en Landis konden met de Duitser mee. Op tien kilometer van de top hadden de drie nog 2.50 achterstand op de twee leiders, Schleck en Cunego. Op negen kilometer werd Menchov bijgehaald door Sastre en Leipheimer, zij gingen erop-en-erover. Bij de favorieten probeerde Landis het, alleen Klöden kon de Amerikaan volgen. Cadel Evans viel terug tot in groep Leipheimer. Bij de koplopers remonteerde Mazzoleni, waardoor er drie leiders kwamen op de slotklim.

Evans moest ook Sastre en Leipheimer laten gaan. De gele truidrager Pereiro Sio reed een tijd bij Boogerd en Rasmussen in de groep, maar dat tempo ging hem niet snel genoeg. De Spanjaard reed alleen verder en verloor nog niet veel tijd op Landis. Sastre en Leipheimer konden aansluiten bij Landis en Klöden, op dat moment ging Landis door. Hij sprong naar het wiel van zijn ploeggenoot uit de vroege vlucht, Axel Merckx, de lange Belg trok nog even door, maar Sastre, Leipheimer en Klöden konden wel volgen op ondertussen zes kilometer van de top met een achterstand van een kleine twee minuten op de drie koplopers. Met nog ruim vier kilometer te gaan zette Cunego aan, waardoor Mazzoleni weer moest lossen. Bij de favorieten liet Landis zien dat hij de grootste favoriet voor de eindzege was. Toen Klöden aanzette was hij de enige die meekon. Uit de achtergrond kon Rasmussen bij zijn kopman Menchov komen, die bijna een minuut achterstand had op drie kilometer. Op ruim twee kilometer ging Schleck in de aanval, Cunego kon hem niet meer volgen. De Luxemburger zette goed door en tekende voor een knappe overwinning na een lange vlucht, Cunego werd tweede. Landis en Klöden waren de sterkste van de favorieten voor de eindzege. Menchov verloor ruim een minuut, Pereiro verloor net te veel om zijn gele trui te houden, deze hangt morgen om de schouders van Landis.

Uitslag 15e etappe

PlaatsNummerRennerPloegNationaliteitTijd
115SCHLECK FrankCSCLUX
281CUNEGO DamianoLAMITA00' 11"
3166GARZELLI StefanoLIQITA01' 10"
471LANDIS FloydPHOUSA01' 10"
521KLÖDEN AndréasTMOGER01' 10"
6145LOBATO RubenSDVESP01' 14"
7134CHAVANEL SylvainCOFFRA01' 18"
825MAZZOLENI EddyTMOITA01' 28"
914SASTRE CarlosCSCESP01' 35"
1041LEIPHEIMER LeviGSTUSA01' 49"
1151MENCHOV DenisRABRUS02' 21"
1258RASMUSSEN MickaelRABDEN02' 21"
13111CAUCCHIOLI PietroC.AITA02' 21"
1497PEREIRO SIO OscarCEIESP02' 49"
1526ROGERS MichaelTMOAUS02' 49"
1661EVANS CadelDVLAUS02' 49"
17137PARRA Ivan RamiroCOFCOL02' 49"
1876MERCKX AxelPHOBEL02' 56"
1935DESSEL CyrilA2RFRA03' 04"
20129ZUBELDIA HaimarEUSESP03' 04"

Klassement na 15e etappe

PlaatsNummerRennerPloegNationaliteitTijd
171LANDIS FloydPHOUSA
297PEREIRO SIO OscarCEIESP00' 10"
335DESSEL CyrilA2RFRA02' 02"
451MENCHOV DenisRABRUS02' 12"
514SASTRE CarlosCSCESP02' 17"

Morgen extreem warm weer

Icoon Weer Het wordt morgen nog warmer dan vandaag. Het wordt 35 graden en op sommige plaatsen in het land kunnen temperaturen van rond de 36 graden worden bereikt. Vooral in Limburg zal het zo warm worden. Aan zee wordt het 32 graden.

Het KNMI spreekt van mediterraan weer. "Dit weer is normaal voor plaatsen in het uiterste zuiden van Frankrijk, zoals Toulouse en Carcassonne". Het weerbureau gaat ervan uit dat morgen de tweede hittegolf van het jaar een feit is. De eerste hittegolf was twee weken geleden, en in juni was er door 0,2 graden te weinig net geen hittegolf. Het is bijna zestig jaar geleden dat een jaar meer dan één hittegolf telde.

De verdamping is groot en droogteproblemen nemen steeds ernstigere vormen aan. In Overijssel is het drie keer droger dan gemiddeld. Veel bedrijven in de land- en tuinbouwsector gaan misschien failliet door het warme weer. "Het kunnen er tientallen zijn, maar ook honderden. We kijken naar boven en bidden", aldus Aike Maarsingh, voorzitter van de vakgroep akkerbouw van LTO.

In de rest van Europa zijn de temperaturen ook extreem. In Frankrijk kan het 38 graden worden en in Spanje en Portugal 43 graden. In Spanje is door de hitte het record energieverbruik verbroken, doordat veel mensen de airconditioning aan hebben staan.

Honden dol op de DS Lite

We berichtten al eerder (link) dat de DS Lite niet zo stressbestendig was aan de buitenkant, we zijn er nu ook achter dat een paar hondenkaken niet in de exterior stresstest van Nintendo opgenomen was.

Jacob, de schrijver van de blog Jacobian.org, kwam thuis om erachter te komen dat z'n één maand oude DS Lite gebruikt is als kauwspeeltje door z'n puppy.

Hij pakte meteen de telefoon en belde Nintendo. Het gesprek verliep als volgt:


Nintendo:
Nintendo of America! This is ----, how may I help you?
Me:
Yeah... um, my puppy ate my DSlite.
Nintendo:
[Smothered laughter] oh no!
Me:
Yeah, it got pretty mangled. I'm wondering if there's any way I can get it fixed for less than buying a new one.
Nintendo:
Well, that depends -- how mangled is it?
Me:
Well, it still turns on but the bottom screen is busted, there are teeth marks all over the plastic, and...
Nintendo:
Yeah, that doesn't sound like it's fixable.
Me:
No, I didn't think so.
Nintendo:
You said it's a DSlite? You mean you just got it, huh?
Me:
Yeah, just about a month ago.
Nintendo:

Wow, that's terrible!.

Usually we charge full price for a replacement, but since you just got it let me see if there's anything I can do...
Me:
Thanks so much!
Nintendo:

[Sounds of typing...]

So it looks like the best I can do is to charge you $50 to repair it, how does that sound?
Me:
!

Het is niet bekend wat voor soort hond Jacob in huis heeft, dus vooralsnog is het verstandig om geen DS Lites binnen het bereik van honden te leggen.

Het is wel opvallend om te zien dat de DS Lite, ondanks het heftige misbruik, nog gewoon lijkt te functioneren.



Puppy - DS Lite: 1 - 0

Honda jaagt opnieuw op 400 km/h

Honda Racing F1 is begonnen aan een nieuwe serie pogingen om 400 km/h te rijden met een Formule 1-wagen die aan de FIA-reglementen voldoet.

Deze week haalde Alan van der Merwe in een Honda 007 al een snelheid van 355,499 km/h op de zoutvlakten van Bonneville, in de Amerikaanse staat Utah. Het is het eerste officiële snelheidsrecord voor Formule 1-wagens, een record voor landvoertuigen in de zogenaamde A2-8-klasse en het record voor F1-wagens op de zoutvlakte van Bonneville. Het is overigens niet de hoogste snelheid van een F1-wagen ooit gemeten: in 2004 werd Antonio Pizzonia in een training op Monza geklokt met 369,9 km/h.

Polen als slaven gehouden in Italië

Icoon BuitenlandsDe Italiaanse autoriteiten hebben 113 Polen bevrijd die als slaven werden gehouden. Ze zaten opgesloten in werkkampen in het zuiden van Italië. De Polen werden bewaakt door personen die 'kapo' genoemd moesten worden. Nazi-kampbewakers in de Tweede Wereldoorlog werden ook zo genoemd.

De Italiaanse justitie heeft samen met Poolse agenten actie ondernomen. Er zijn in totaal 35 mensen in staat van beschuldiging gesteld wegens onder meer mensenhandel en lidmaatschap van een criminele organisatie. De verdachten zijn afkomstig uit zowel Polen als Italië.

De Polen werden verplicht om zonder pauze vijftien uur per dag op het land te werken. Hiervoor kregen ze een hongerloontje. Zij die probeerden te ontsnappen, werden geslagen.

In verband met deze zaak onderzoekt de politie momenteel enkele verdachte sterfgevallen van Polen in het zuiden van Italië. Eerder werden deze nog als zelfmoorden beschouwd.

Met dank aan Rianne84, Proxima en TaLoN.NL voor de submit.

Always Coca Cola...

Het is weer eens erg warm op m’n werk. Duf loop ik richting de koelkast die bij ons op de afdeling staat. Iets langer dan nodig is, laat ik de deur openstaan en een heerlijke koelte is even voelbaar. De fles met cola is allang leeg. Ietwat geïrriteerd ga ik de warme gang op en loop sneller dan verstandig is naar de frisdrankenautomaat aan het einde van de gang. Licht bezweet sta ik voor het apparaat. Ik vis een paar muntjes uit m’n broekzak en stop die in het gleufje.

Een paar tellen later valt een heerlijk koud blikje cola naar beneden, even een beetje afkoeling. Tevreden loop ik terug naar m’n bureau….

Heb jij je trouwens ooit wel eens afgevraagd hoe zo’n frisdrankenautomaat werkt? Nou, zo dus…

deze blog is mede mogelijk gemaakt door Coca Cola.

Too Human pas volgend jaar?

Too Human staat al een flinke tijd aangekondigd voor 2006. Een specifieke datum was er nog niet, maar elke site, inclusief Xbox.com, bevestigde dat hij dit jaar zou moeten verschijnen. Nu is de Xbox-site de releasedatum veranderd naar 'to be determined'. Dit volgt een golf van geruchten dat de game uitgesteld zou gaan worden naar april 2007.

Microsoft zelf laat over de releasedatum op het moment vrij weinig los:"No official release date has been announced at this time".

Een release in het voorjaar van volgend jaar is niet helemaal onlogisch aangezien Microsoft al een flink aantal grote titels wil uitbrengen in dit najaar, waaronder een andere langverwachte shooter; Gears of War. Een game die Microsoft hoger op hun prioriteitenlijstje heeft staan en dit zou er voor kunnen zorgen dat Too Human wel eens ondergesneeuwd zou kunnen raken.

Voorlopig blijft het dus even afwachten, waarschijnlijk zal op de X06 in Barcelona later dit jaar meer duidelijk worden verschaft.

Faces of War demo verschijnt overmorgen

Ubisoft komt donderdag met een demo van de game Faces of War. In deze game neemt de speler de leiding over een team van zes soldaten. Met dit team zul je vechten in de grote veldslagen van de Tweede Wereldoorlog. Leuk is dat je nu niet alleen met de Geallieerden of de Sovjet troepen vecht, maar ook controle krijgt over de Duitse oorlogsmachine. De demo zal twee levels bevatten en 340 Mb groot zijn.

Meisje overvaren door motorboot

Icoon OngelukIn de Zegerplas in Alphen aan den Rijn is maandagavond omstreeks 18:00 uur een 10-jarig meisje overvaren door een motorboot. Ze is met diepe verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis in Leiden. Maandagnacht is ze daar geopereerd.

De motorboot werd bestuurd door een 13-jarige jongen. Een 14-jarige vriend van hem zat ook in de boot. Het meisje zwom onder water en daarom hebben de jongens haar waarschijnlijk niet gezien. Toen ze het meisje hoorden schreeuwen, zijn ze van schrik weggevaren. De politie onderzoekt momenteel of meer mensen getuige zijn geweest van het ongeluk en of de boot aan alle eisen voldoet.

Wereld 'smult' van nieuws over pedopartij

AlgemeenNederland heeft dankzij de uitspraak van de Haagse rechtbank van gisteren, waarbij een geëist verbod op de 'pedofielenpartij' PNVD (Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit) werd afgewezen, weer volop de wereldpers gehaald. In alle uithoeken van de wereld kunnen lezers van kranten het nieuws uit Holland vernemen dat 'perverselingen' hier in de politiek geen strobreed in de weg worden gelegd.

Voornaamste verspreiders van het nieuws zijn de grote persbureau's Associated Press en Reuters, wiens nieuws wereldwijd wordt afgenomen. Gelukkig voor Nederland vermelden de meeste media wel dat de pedopartij waarschijnlijk niet op veel steun van de kiezers kan rekenen en hier behoorlijk onder vuur ligt.

Enigszins positief is de Britse krant The Guardian, die schrijft dat ons land zijn reputatie als meest sociaal-liberale land van de Europese Unie heeft versterkt nu een pedofielenpartij mag proberen mee te doen aan de komende verkiezingen.

Het is overigens nog maar afwachten of het de PNVD wel lukt om mee te doen aan de verkiezingen. Daarvoor zijn namelijk 30 handtekeningen per kieskring nodig; ons land kent 19 kieskringen. Extreem-rechtse partijen hebben vaak al moeite voldoende mensen te vinden die met naam en toenaam hun partij willen steunen. Het valt te bezien of een partij die aan pedofilie wordt gelinkt wel voldoende handtekeningenzetters zal kunnen vinden.

Nederland wereldnieuws
Canada: Edmonto Sun: Pedophiles want party
Nieuw Zeeland: NZ Herald: Dutch court rejects ban of paedophile party
Midden-Oosten: United Arab Emirates: Perverts want power
Maleisië: Malaysia Sun: Dutch court upholds pedophile party
Verenigd Koninkrijk: BBC: Dutch will allow paedophile group
VS: Washington Post: Dutch Court OKs 'Pedophile' Political Party
Enzovoorts...

Man rijdt opzettelijk agent aan

Icoon BinnenlandsBij de grote brand in Rijssen is een ME'er door een automobilist aangereden en vervolgens tientallen meters meegesleurd.

Het gebied rond de brand was afgezet omdat er bij de brand asbest was vrijgekomen. De automobilist stopte in eerste instantie wel, maar nadat de ME'er hem door het open portierraam had toegesproken, reed hij toch door. De ME'er raakte daarbij beklemd en werd meegesleurd. Uiteindelijk heeft hij zich kunnen losmaken en is hij aan de kant gesprongen.

Het kenteken van de auto was inmiddels genoteerd en de automobilist is aangehouden. Er wordt hem poging tot doodslag, cq zware mishandeling ten laste gelegd. Zijn auto is in beslag genomen.

Kama Sutra 3D

Sommige mensen hebben niets beters te doen lijkt het wel. Zo ook weer de persoon die een aantal standbeelden heeft gemaakt van een aantal verschillende Kama Sutra-standjes.

De show waar deze beelden te bezichtigen waren is helaas afgelopen, maar hoewel de maker van de standbeelden eerst niet wilde dat er een fotoreportage gemaakt heeft hij er toch maar aan toegegeven. Wil je dus even kijken hoe sommige standjes uitgevoerd moeten worden, kijk dan maar even naar deze 20 Kama Sutra beelden. Ze zijn volledig 3D gemaakt zodat je vanuit elke hoek kunt kijken.

Muziek tegen hangjeugd matig succes in Sydney

Icoon Muziek Een experiment om hangjongeren door het spelen van 'golden oldies' weg te jagen, is in Sydney slechts een matig succes gebleken. De hits van weleer van Barry Manilow en Doris Day blijken de hangjeugd wel degelijk weg te jagen. Plaatselijke bewoners worden er echter ook helemaal gestoord van.

De gemeenteraad van Rockdale, een buitenwijk van de Australische stad Sydney, besloot vorige maand tot het experiment. Gedurende zes maanden zal op proef dezelfde muziek gedraaid worden, om zo de overlast van hangjongeren in het lokale park te beperken. Volgens de loco-burgemeester werkt het tot nu toe erg goed.

Omwonenden klagen echter steen en been over de keiharde muziek. 'Copacabana', 'Could It Be Magic' en 'Que Sera Sera' komen hen inmiddels de neus uit. De nummers worden vrijdag tot en met zondag van 21.00 uur tot middernacht eindeloos herhaald. Veel mensen geven dan ook aan niet meer normaal te kunnen slapen.

De gemeenteraad heeft naar aanleiding van klachten van de omwonenden wel besloten om de muziek wat minder hard te zetten. De loco-burgemeester begrijpt het probleem in ieder geval wel. "Ik kan sommige nummers zoals 'Mandy' ook niet verteren." In een poging het experiment helemaal te laten slagen, zal de gemeenteraad misschien binnenkort hits van ABBA of Celine Dion inzetten.

'Mark de Vries weg bij Leicester City'

Aanvaller Mark de Vries was de opvallende afwezige tijdens de voorbereiding op het volgende seizoen van Leicester City. Het lijkt erop dat De Vries mag uitkijken naar een andere club.

Afgelopen seizoen huurde SC Heerenveen de Vries, maar de aanvaller kon niet imponeren bij de Friese club. Daarom besloot Heerenveen de optie tot koop niet te gebruiken.

Bij Leicester City heeft de Vries nog een doorlopend contract van één seizoen.

Henin niet in finale Fed-Cup

Justine Henin-Hardenne stelt zich wederom niet beschikbaar voor de Fed Cup. De Coach van de Belgische tennisster, Carlos Rodriguez, heeft dinsdag laten weten dat Henin niet zal deelnemen in de finale van de landenwedstrijd voor vrouwen.

De trainer van Henin hekelt de houding van de voorzitter van de Waalse tennisbond, André Stein, en van captain Carl Maes jegens Henin. België plaatste zich afgelopen zondag zonder Henin voor de eindstrijd van de landenwedstrijd. De finale zal in september worden gespeeld tegen Italië.

Sato: SA06 gelijkwaardig aan Midlands

Volgende week zal de nieuwe SA06 van Super Aguri debuteren tijdens de Grand Prix van Duitsland. De eerste helft van het seizoen moest het Japanse team het doen met een verouderd Arrows-chassis.

Het Super Aguri team is ervan overtuigd dat er met de nieuwe bolide een grote stap voorwaards kan worden gezet. Takuma Sato verwacht dat hij met de nieuwe SA06 zal kunnen vechten met de Midlands. "Het zal onze prestaties zeker naar een hoger niveau brengen en ik denk dat we nu gelijkwaardig zijn aan de Midlands", aldus de Super Aguri-coureur over het nieuwe chassis.

Sato denkt over enkele weken zelfs een nog grotere stap te maken als de nieuwe auto volledig kan worden ingezet. "Het is namelijk nog niet het hele packet. Dat komt pas tijdens de Grand Prix van Turkije", voegt de Japanner toe.

Toch zullen de meeste andere teams niet bang worden van de nieuwe SA06. De wedstrijd in Turkije vind pas na de zomerstop plaats, eind augustus. De nieuwe SA06 is nog steeds voor een deel gebaseerd op het oudeArrows-chassis. Daarnaast zal het nieuwe chassis zonder te testen over twee weken debuteren. Na volgende week mag er ook niet meer getest worden tot na de Grand Prix van Turkije vanwege een testverbod tijdens de zomerstop.

Landingsbanen dicht na noodlanding Schiphol

Icoon Vervoer Een Amerikaans vrachtvliegtuig heeft gisteren op Schiphol een noodlanding moeten maken. De Atlas Air Boeing 747 kreeg na het opstijgen een klapband en in de lucht ontstonden stuurproblemen. Het toestel moest daarom omkeren naar de luchthaven.

De Polderbaan en de Kaagbaan, de opstijgbaan respectievelijk de landingsbaan, raakten beschadigd. Hierdoor moesten de banen enkele uren gesloten blijven. Er kwamen geen extra vertragingen voor de andere vliegtuigen. De Polderbaan is inmiddels weer in gebruik. De Kaagbaan nog niet, omdat het vliegtuig baanverlichting vernield heeft.

De brandweer moest eraan te pas komen om de verhitte wielen te koelen. Het vrachtvliegtuig vervoerde geen gevaarlijke stoffen of dieren. Ook raakten geen van de drie bemanningsleden gewond. De problemen lijken dus mee te vallen. Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) gaat onderzoeken hoe de problemen ontstaan zijn.

Met dank aan trigger68, hier staat een filmpje van het opstijgen van het vliegtuig.


Boeing 747
Noodlanding Atlas Air Boeing 747. Bron: Airliners.net

'Shoot-out voor Paffett'

Gary Paffett gaat deze week zijn belangrijkste testdagen rijden. De Brit zal namelijk vier dagen voor McLaren Mercedes testen, samen met Pedro de la Rosa en Kimi Räikkönen. En volgens het Engelse blad Mirror zal het team namelijk een zogenaamde shoot-out houden tussen de Spanjaard en de Engelsman, om de coureur voor de nog resterende races dit seizoen te bepalen.

Tijdens de afgelopen Grand Prix liet teambaas Ron Dennis De la Rosa de tweede wagen besturen. Als de testresultaten goed uitvallen voor Paffett, zal deze de laatste vijf races mogen rijden. Daarnaast is hij ook nog steeds kandidaat voor een zitje voor volgend jaar.

Scheringa boos op fans Willem II

De voorzitter van AZ, Dirk Scheringa, is absoluut niet blij met de actie van Stichting Kingzine. De fans van Willem II zijn de stickeractie 'Ik rem niet voor Dirk Scheringa' begonnen.

De supporters van de Tilburgers zijn boos op Scheringa omdat hij de laatste jaren al zes spelers heeft weggekocht bij Willem II. Scheringa heeft de stichting inmiddels een boze brief gestuurd, waarin werd gevraagd om de actie per direct te stoppen. Als dat niet gebeurt, dan volgen er juridische stappen.

Illegaal baalt na aangifte bij politie

JustitieDe illegaal in Nederland verblijvende Andrew uit Soedan baalt als een stekker dat hij aangifte heeft gedaan van poging tot doodslag. De politie nam de aangifte op, maar arresteerde gelijk de 28-jarige Andrew wegens illegaal verblijf in Nederland. Hij wacht nu in uitzetcentrum Zeist op repatriëring naar zijn moederland.

Zijn belager, de 26-jarige A.K., zit vast op beschuldiging van poging tot doodslag. Hij bedreigde op 29 april van dit jaar Andrew met een mes in Soest na een ruzie. Een vriend van Andrew die tussenbeide sprong, werd neergestoken.

Woensdag dient de rechtszaak tegen K., maar Andrew heeft er geen boodschap meer aan. ''Hij voelt zich bedonderd. Hij is de staat van dienst door het doen van aangifte van een geweldsmisdrijf, maar wordt vervolgens zonder pardon achter slot en grendel gezet'', aldus zijn verontwaardigde advocaat. De raadsman pleit ervoor om illegalen die aangifte doen van een misdrijf, niet op te pakken. Dit om te voorkomen dat er geen aangifte wordt gedaan van strafbare feiten. Een woordvoerder van de politie begrijpt dat het ''zuur'' is voor Andrew, maar wijst op de wet.

Renault praat met Räikkönen

Alain Dassas, de president van Renault, heeft bevestigd dat zijn team in gesprek is met Kimi Räikkönen over een racezitje voor 2007. De Fin zou bij Renault de vervanger kunnen worden van de naar McLaren Mercedes vertrekkende Fernando Alonso.

Dassas zei tegenover de Franse media: "Het is geen geheim dat we in gesprek zijn met Kimi Räikkönen. Hij is onze favoriet. Als we met hem tot een overeenkomst kunnen komen, dan hebben we een van de beste coureurs van het moment binnengehaald."

Dassas liet verder weten het een te groot risico te vinden om testcoureur Heikki Kovalainen in de tweede Renault te zetten. "Je neemt een risico als je een coureur zonder ervaring in de auto zet. Het huidige systeem vereist snelle resultaten. Dat zou een probleem kunnen worden met een debutant in het team."

"Red Bull ook in 2007 met Ferrari-motoren"

De teambaas van Ferrari, Jean Todt, vindt dat Red Bull Racing ook volgend jaar met Ferrari-motoren moet blijven rijden. Red Bull moet volgens de Fransman het tweejarige motorencontract respecteren, en de motoren niet zomaar doorschuiven naar Scuderia Toro Rosso. Red Bull zou zelf volgend seizoen graag met Renault-motoren willen rijden.

"Als we een contract met iemand hebben ondertekend, dan proberen we ons aan dat contract te houden. Die houding verwachten we ook van de andere partij. Tenzij men kan bewijzen dat de situatie duidelijk veranderd is, zijn we gewoon van plan Red Bull aan het contract te houden", aldus Todt tijdens de afgelopen race.

Over het doorschuiven van de motoren zei hij: "We hebben het besproken, maar we zijn op het moment niet van plan hen tegemoet te komen, als ze dit tenminste echt willen."

[update] 230 doden door tsunami op Java

Icoon Ramp Het dodental van de tsunami op Java gisteren is gestegen tot zeker 230. In het zwaarst getroffen gebied, de badplaats Pangandaran, zijn zeker 171 doden geteld. In Cipatujah en Cilacap zijn ongeveer zestig doden gevallen. Honderden mensen raakten gewond. Enkele tientallen mensen worden nog vermist. Waarschijnlijk zitten zij vast onder het puin of zijn zij overleden. Deze cijfers komen van de Indonesische autoriteiten.

Twee Nederlandse toeristen zijn gewond geraakt, maar er zijn geen doden gevallen onder de Nederlanders. Ook zijn er geen vermisten meer.

Opvallend is dat veel getuigen spraken van een vloedgolf van vijf meter, terwijl seismologen praten over ongeveer 1,5 tot twee meter. De meeste mensen blijven op de heuvels uit angst voor een nieuwe tsunami door naschokken.

Een halve kilometer land-inwaarts is getroffen door de tsunami. 650 vissersboten raakten beschadigd en gebouwen stortten in. De meeste grote hotels stortten niet in, maar beschadigden alleen. Meer dan 23.000 mensen hebben hun huizen moeten verlaten. "We hebben tenten, voedsel en medische hulp voor de ontheemden nodig", aldus Robert Simatupang van het Rode Kruis.

Update 12.09 uur
De Indonesische autoriteiten hebben gemeld dat drie Nederlanders gedood zijn bij de tsunami. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Nederland denkt dat in ieder geval twee van hen nog in leven zijn. Dat meldt de NOS.

Het totaal aantal doden is opgelopen tot 256. Er zijn nog meer dan 120 mensen vermist. Waarschijnlijk zal het dodental dan ook blijven oplopen. Lokale autoriteiten spreken al over ongeveer driehonderd doden. Er was geen waarschuwing gegeven voor de tsunami. Wel bleef het dodental relatief beperkt, doordat de mensen de tekenen van een tsunami beter zijn gaan herkennen. Daardoor zijn veel mensen gevlucht naar hoger gelegen gebied.

'Kut van Tante Poes' bij Giel Beelen bezorgd

OpmerkelijkGoed nieuws voor de Amsterdamse tatoeagekoning/kunstenaar Henk Schiffmacher: de 'Kut van Tante Poes' is terecht. De 25 centimeter grote namaakvagina, die ooit door Michiel Romeyn is gedragen in een van de afleveringen van Jiskefet, werd onlangs gestolen uit het rariteitenkabinet van Schiffmacher op het reizende festival De Parade.

Een anoniem personage leverde de 'Kut van tante Poes' af bij Radio 3FM-dj Giel Beelen. Die belde vanochtend in zijn uitzending Schiffmacher om de terugkeer van de namaakvagina te melden.

Beelen zegt dat een hem onbekende man - ''ik ken alleen zijn voornaam'' - de namaakflamoes van tante Poes in een plastic zak bij hem bezorgde: ''Hij wilde niet in de uitzending, dat was wel jammer. Een reden voor het jatten of terugbezorgen gaf hij niet, wel dat ik een kutprogramma maak.''

Met dank aan klootmongool voor de submit.

Vierdaagse Nijmegen van start

Icoon Binnenlands Om klokslag vier uur vanmorgen ging de Nijmeegse Vierdaagse voor de negentigste keer van start. De ruim 44.000 wandelaars lopen allemaal een route van dertig, veertig of vijftig kilometer per dag door de omgeving van Nijmegen.

Maandag haalden precies 44.015 mensen hun startkaart op in Nijmegen. Het recordaantal lopers is het nog niet, in 2003 liepen er 44.812 wandelaars de tocht der tochten. Van de lopers dit jaar komen er ongeveer 7.000 uit het buitenland. Bij elkaar doen er 66 verschillende nationaliteiten mee. De Vierdaagse is gisteren traditioneel van start gegaan met de Vlaggenparade. Tijdens deze offciële opening werd marsleider Wim Janssen benoemd tot Ridder in de Orde van Nassau voor zijn bijdrage in de wandelsport.

Vrijdag zullen de lopers de tocht voltooien met de binnenkomst op de Via Gladiola. De marsleiding waarschuwt voor het warme weer en adviseert de lopers dan ook zich goed in te smeren tegen de zon en vooral veel water te drinken. Vooralsnog heeft de leiding nog geen extra maatregelen genomen. In het verleden werden vanwege de hitte de routes nog wel eens ingekort, en mochten de militairen minder bepakking dragen.

Tot en met vrijdag aanstaande vinden in Nijmegen ook de 37e Vierdaagsefeesten plaats. Overal in het centrum zijn optredens in verschillende muziekgenres. Een overzicht van de activiteiten is voor de geïnteresseerden hier te bekijken.

Met dank aan cavemania voor de submit.

Zwemverbod voor zwembadbijter

Een 18-jarige jongen heeft zondagmiddag een badmeester van zwembad Dijnselburg in Zeist in zijn been gebeten. De knaap was het niet eens dat hij door de 36-jarige badmeester terecht werd gewezen op irritant gedrag.

Samen met wat vrienden liep hij te klooien bij de waterglijbaan. Zij vielen daar een kind lastig door te duwen en voor te dringen. Toen de badmeester daar wat van zei, werd hij door de groep agressief benaderd en door de 18-jarige jongeman uit Zeist in zijn been gebeten. De zwembadmedewerker is in het ziekenhuis gecontroleerd en heeft daar een tetanusprik gekregen.

De bijtgrage knaap heeft inmiddels 'voor heel lange tijd' een zwembadverbod gekregen. Ook heeft de politie proces-verbaal opgemaakt. De andere jongens uit de groep wacht ook een zwembadverbod. De politie noemt het een ''bizar'' incident: ''iemand een klap geven, is stom. Maar iemand bijten die gewoon zijn werk doet, dat is barbaars.''

Freire even langs huis geweest

Zondag is Raborenner Oscar Freire vader geworden van zijn zoontje Marcos. De Tourdirectie gaf de Spanjaard vrijaf om op kraamvisitie te gaan.

Freire hoefde gelukkig niet ver te reizen om naarj zijn vrouw in het Zwitserse Lugano af te reizen. De drievoudig wereldkampioen deed dit in een prive-jet. De Spanjaard kreeg maar één dag vrijaf, en is vandaag weer in het peloton dat vandaag van Gap naar de Alpe d'Huez zal rijden.

Deze Tour heeft de Spanjaard al veel gebracht: naast zijn zoontje heeft de Spanjaard ook twee touretappes gewonnen en is er een principeakkoord bereikt voor de verlenging van zijn contract bij de Rabobank ploeg.

Ferguson hoopt op spelers Juventus

Alex Ferguson, manager van Manchester United, heeft gezegd dat hij zeer geïnteresseerd is in enkele spelers van Juventus.

Ferguson hoopt dat de Engelse voetbalclub kan profiteren van de verwachte leegloop bij de Oude Dame. Dit als gevolg van de terugzetting naar de Serie B vanwege de grote Italiaanse fraudezaak. "We hebben gewacht tot we wisten wat de situatie van Juventus zou zijn. Nu kunnen we praten en wellicht een bod doen."

Volgens Ferguson zijn Gianluigi Buffon, Gianluca Zambrotta, Fabio Cannavaro, Lilian Thuram, Émerson and Patrick Vieira de meest interessante spelers. "Op die jongens zal iedereen zich focussen. Als ze naar het buitenland gaan, zit er voor sommigen zelfs een transfervrij vertrek in."

Aan geld heeft Ferguson echter geen gebrek. Bovendien hoopt de Schot met het vrijwel zekere vertrek van Ruud van Nistelrooy een behoorlijk bedrag binnen te halen. "Er is interesse in hem, maar tot op heden heeft niemand voldaan aan de vraagprijs. En ik garandeer je dat we Ruud niet zomaar weggeven," aldus Ferguson tegenover de BBC.

France Soir: "Welkom in Frankrijk, klootzak"

Zevenvoudig Tour winnaar Lance Armstrong zal vandaag de Tour met zijn eigen ogen aanschouwen. Of dit bezoek in de Franse Rhône-Alpes voor de Amerikaan plezierig zal zijn, valt nog te betwijfelen.

De Amerikaan en zevenvoudig Tour winnaar Lance Armstrong staat vandaag op de voorkant van het boulevard-krant France Soir samen met de tekst "Welkom in Frankrijk, klootzak". Het Franse blad verwijst naar uitspraken van Armstrong. De Amerikaan zou het Franse nationale elftal in een speech klootzakken hebben genoemd. Verder wordt het publiek door het blad opgeroepen om de Amerikaan te beledigen wanneer zij hem zien.

Screenshots Shenmue Online

Het spel Shenmue Online laat zeker al twee jaar op zich wachten en toch zijn er nu weer wat nieuwe screens verschenen. Het spel zal de gamer introduceren in een onlinewereld vol gevechten en ruil- en verkooptechnieken.
Ook zal je in Shenmue Online de kans krijgen om je eigen character te creëren en die tot het sterkst mogelijk te maken. Zoals al gezegd laat Shenmue Online echter al lang op zich wachten en vooralsnog is er verder niets bekend van een releasedatum.



Voigt voorstander genetische test

De Duitse wielrenner Jens Voigt is een voorstander van de invoering van een genetische test in het wielrennen. Dit heeft hij maandag gezegd in een interview met de Süddeutschen Zeitung.

"Elke renner die een proflicentie heeft zou een genetische 'vingerafdruk' moeten afstaan. Die zou tien jaar moeten worden opgeslagen en kan bij zaken zoals de dopingaffaire die nu in Spanje speelt voor duidelijkheid zorgen", aldus Voigt, wielrenner van CSC. Nog voor de start van de Tour de France verloor die ploeg kopman Ivan Basso, wiens naam genoemd wordt in het Spaanse dopingschandaal rond arts Eufemiano Fuentes.

De Duitser zei verder dat volgens hem door de ontwikkeling van nieuwe onderzoeksmethoden het opgeslagen genetisch materiaal om de zoveel tijd opnieuw bekeken kan worden. "De tijd voor halve maatregelen is voorbij. Er moet eindelijk open kaart worden gespeeld. Wie echt schuldig is, moet daarvoor boeten. Na het dopingschandaal in 1998 dacht ik dat de wielersport van een kwaadaardig gezwel verlost was."

Holleeder veroordeeld tot boete

Icoon OpmerkelijkIn Amsterdam is Willem Holleeder vanochtend veroordeeld tot een boete van tweehonderdvijftig euro wegens het negeren van een rood verkeerslicht op 13 januari 2005. Daarbij raakte hij met zijn BMW een meisje op een scooter. Zij raakte daardoor lichtgewond.

Volgens Holleeder werd hij verblind door een laaghangende zon waardoor het leek alsof het licht op groen stond. Hij bood het meisje destijds een nieuwe scooter aan, maar het meisje wilde haar eigen scooter houden.

Holleeder gaat wel vaker de fout in. Zo ontvoerde hij eerder Freddy Heineken en wordt hij momenteel verdacht van mishandeling, verboden wapenbezit, grootschalige afpersing en moord. Voor deze zaken staat hij vandaag terecht in een pro-forma zitting in de zwaar bewaakte justitiebunker in Amsterdam-Osdorp. Voorafgaand aan die pro-forma zitting werd daar vanochtend de rode-licht kwestie behandeld.

Negen meiden opgepakt voor mishandelen leeftijdgenoot

PolitieIn Amsterdam zijn de afgelopen dagen negen meiden aangehouden die op 25 juni een 14-jarig meisje zouden hebben mishandeld. De negen jongeren zouden het leeftijdgenootje hebben aangepakt omdat ze geroddeld zou hebben.

Het slachtoffer werd door een 'vriendin' met een smoes gevraagd om naar een speelpark in Amsterdam-West te komen. Via MSN en sms'jes werden andere meiden opgetrommeld om ook snel naar het parkje te komen. Toen het meisje in het speelparkje arriveerde, werd ze gelijk tegen de grond geslagen en tegen haar hoofd en lichaam geschopt. Ze hield daaraan diverse kneuzingen en een vermoedelijke hersenschudding over.

Met dank aan TimmyAsd voor de submit.

DS Lite toch niet zo stress-bestendig

Afgelopen weekend was er nog het bericht dat de Nintendo DS Lite een 'stress-test' goed had doorstaan. Er zijn nu echter klachten dat de behuizing van de DS Lite niet heel erg stress-bestendig is.



Wanneer je je DS Lite verder opent dan de bedoeling is, dan kunnen deze scheurtjes ontstaan bij het scharnier. Het scharnier zelf blijft echter wel prima werken, alleen in het omhulsel zijn scheurtjes te zien. Nintendo zal de defecte omhulsels niet gratis repareren, omdat het volgens hun gaat om beschadigingen die volgen uit onzorgvuldig handelen. Het herstellen van de schade kost ongeveer 50 dollar. Echter, niet zo lang geleden is Apple nog aangeklaagd omdat de behuizing van de iPod Nano erg snel beschadigde en misschien dat Nintendo hetzelfde staat te wachten.

Turkije speelt EK-kwalificatieduel in Frankfurt

Frankfurt zal de thuisbasis van de Turkse nationale ploeg zijn tijdens de eerste kwalificatiewedstrijd voor het Europees kampioenschap van 2008.

Naar aanleiding van de ongeregeldheden na de wedstrijd tegen Zwitserland moeten de Turken hier hun wedstrijd tegen Malta afwerken. Verschillende spelers en officials raakten na de beslissende kwalificatiewedstrijd voor het WK in Duitsland slaags met Zwitserse spelers, waarbij enkele van hen gewond raakten. Als straf moet Turkije de eerste drie wedstrijden minimaal 500 kilometer van de Turkse grens afwerken.

Officers laat weer eens van zich horen en zien

De game Officers is al 3 jaar in ontwikkeling. Dat is natuurlijk behoorlijk lang, en er gingen al geruchten dat Officers werd gestalked door Duke Nukem: Forever. Nu is echter bericht naar buiten gekomen dat de gesloten bèta net is begonnen.

De schaal van de game is groot. Iets te groot, want de makers hebben veel dingen moeten bewaren voor de add-on. Nog steeds belooft de game veel. Zo zal de hele Tweede Wereldoorlog worden overgedaan. Dat doe jij als commander van een bepaalde hoeveelheid units. Eerst kies je wie je wil vertegenwoordigen en of je tank- of infanterie commander wil zijn. Dan krijg je natuurlijk een training, waarna je klaar bent om deel te nemen aan de oorlog. Je krijgt een aantal units toegewezen waarmee je aan de slagen deel kan nemen. De veldslagen vinden plaats op maps van ongeveer 5 bij 5 kilometer en met 1500 units per zijde. Je units hebben een aantal parameters, die zullen groeien in de loop van de game.

Dat de game in bèta is gegaan betekent dat hij bijna klaar is. Een precieze datum kunnen de makers nog niet geven, maar ze beloven: "very soon". Voor meer informatie kun je terecht op de GFI site of de officiële website.

Updatetje
Er is ook een trailer uitgegeven:
Worthplaying
Gamerhell
3DGamers




Wilders wil verbod 'pedofielen partij'

Onafhankelijk Tweede-Kamerlid Geert Wilders wil dat de 'pedofielenpartij' PNVD (Partij Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit) door minister Piet Hein Donner van Justitie wordt verboden. Hij neemt geen genoegen met de uitspraak van de Haagse rechtbank. Die oordeelde gisteren dat de stichting Soelaas, die het kort geding had aangespannen, helemaal geen ''klemmend en spoedeisend belang'' had bij een verbod op de partij. Bovendien meent de rechter dat de PNVD net als elke politiek partij, recht van bestaan heeft

Wilders vindt het bestaansrecht van de PNVD buiten alle proportie. Wanneer Donner geen mogelijkheden tot een verbod ziet, wil Wilders met een initiatiefwetsvoorstel komen om zo'n verbod te kunnen bewerkstelligen.

Yvonne van Hertum van stopkindersex.nl is het eens met Wilders en noemt de uitspraak van gisteren een treurige dag voor de slachtoffers van seksueel misbruik. Ireen van Engelen, oprichtster van stichting Soelaas, zei gisteren wel verwacht te hebben dat de uitspraak in haar nadeel zou uitvallen: ''Het is een juridisch spelletje. Dat valt in het nadeel uit van weerloze kinderen.''

Superfontein spuit niet lang

Icoon BinnenlandsMet deze hitte zijn veel jonge en oude mensen vaak in de buurt van water te vinden: vooral bij zwembaden, meren, vijvers en fonteinen is het een drukte van belang. Gisteren kwam er aan de Slenerbrink in Emmen even een onbedoelde speelplaats in de vorm van een grote fontein bij. De straal bereikte een hoogte van meer dan vijf meter.

De oorzaak? Tijdens graafwerkzaamheden werd per ongeluk een waterleiding geraakt. Resultaat was een schitterende fontein, gevolgd door een horde kinderen die de grootste lol had bij en met het rondvliegende water.

Het waterballet was echter al snel weer ten einde: "Het water spoot eruit. Ik heb snel de bewoonster van een huis in de buurt gewaarschuwd, want het water dreigde door haar slaapkamerraam naar binnen te komen. Gelukkig waren medewerkers van de Waterleiding Maatschappij Drenthe in de buurt, zodat het lek in een kwartiertje was gedicht", aldus Berjan Karssies van de verantwoordelijke aannemer Hemmen.

CD: Mooi Wark - Gewoon Idioot!

Ieder jaar zie en hoor je het wel eens: een band die voorheen alleen bekend was in eigen streek en regio - uiteraard zingend in het eigen dialect - breekt nationaal door. Normaal, De Kast en Skik zijn zo wat voorbeelden die me te binnen schieten. Deze bands hebben ook allemaal het geluk dat het succes niet eenmalig was, allen hebben meerdere hits gescoord. Gaat Mooi Wark nu met Gewoon Idioot! doorbreken? Ik denk het niet, al is het album best grappig om te horen.


GGZ wil zorg illegalen vergoed zien

Icoon BinnenlandsDe Bavo RNO Groep, een Rotterdamse instelling voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ), heeft een kort geding aangespannen tegen de staat omdat ze de zorg voor onverzekerde illegalen weer vergoed willen hebben. De GGZ-instellingen in Nederland zijn wettelijk verplicht om illegalen die een gevaar vormen op te nemen, maar krijgen sinds twee jaar de kosten die zij daarbij maken niet meer vergoed. Het gaat in totaal om een bedrag van tientallen miljoenen euro's.

De afgelopen jaren behandelde de Rotterdamse GGZ-instelling tientallen illegalen. Van die groep moest bijna driekwart gedwongen worden opgenomen. Dit werd de afgelopen jaren door de Bavo RNO Groep zelf betaald.

In het kort geding wordt de rechter gevraagd om een landelijke regeling. Het blijkt dat GGZ-instellingen in Nederland jaarlijks tussen de duizend en vijftienhonderd illegalen behandelen. Sommige van hen verblijven jaren in een psychiatrische kliniek.

Karpets langer bij Caisse d'Epargne

Vladimir Karpets rijdt ook komend seizoen voor Caisse d’Epargne-Illes Balears. De 25-jarige Rus had een aflopend contract.

Karpets zette zijn handtekening onder een éénjarige verbintenis. De Rus geldt als een groot rondetalent. In 2004 finishte hij als dertiende in het algemeen klassement van de Ronde van Frankrijk en bracht hij de jongerentrui naar Parijs. Afgelopen jaar concentreerde Karpets zich op de Giro, waarin hij beslag legde op de zevende stek. In de huidige Tour de France valt de lange Rus ietwat tegen met een voorlopig achttiende plaats in de rangschikking, op zo'n negen minuten van ploeggenoot Oscar Pereiro.

Clubicoon Tommasi verlaat liefde AS Roma

Komend seizoen zal Damiano Tommasi niet meer te bewonderen zijn in het shirt van AS Roma. Na 263 duels en veertien doelpunten in de Serie A voor Roma, vertrekt de 32-jarige middenvelder.

"Ik heb deze beslissing een paar weken geleden genomen, maar heb nog niet de tijd en de gelegenheid gehad om ermee naar buiten te komen", aldus Tommasi. "Ik heb besloten na tien jaar Roma iets anders te gaan doen. Ik hoop de passie en de glimlach terug te vinden die aan het wegebben waren."

Waar hij nu gaat voetballen weet Tommasi nog niet, en de kans is dat hij helemaal stopt als actief voetballer. "Mijn doel is om een plek en situatie te vinden waar ik met nieuwe geestdrift en energie tegen een bal kan trappen."

De 25-voudig international heeft nog geen concrete plannen of aanbiedingen. Sinds 1996 speelt Tommasi bij Roma. Hij maakte zich erg populair door na anderhalf jaar blessureleed voor 1500 euro per maand te gaan spelen. Tommasi zelf vond dat hij niet meer verdiende na zijn lange afwezigheid.

Som plaatst zich voor EK atletiek

Bram Som heeft zich maandagavond weten te plaatsen voor het Europees kampienschap atletiek in het Zweedse Göteborg. Som won bij wedstrijden in Madrid de b-race op de 800 meter in een tijd van 1.45,64. Dat was ruim onder de eis van 1.46,70.

"Het ging lekker. Je bent toch steeds bezig met die limiet. Die zit maar in je kop. Nu is die eruit en kan ik richting het EK lekker onbevangen lopen", aldus de Nederlander na afloop van zijn race.

Landzaat definitief naar Wigan

Denny Landzaat verruilt AZ definitief voor Wigan Athletic. De 30-jarige middenvelder bereikte maandag een akkoord met de club uit de Premier League, waar ook de Nederlander Arjan de Zeeuw speelt.

De clubs waren het vorige week al eens geworden over de transfer. Na Emile Heskey, Chris Kirkland, Fitz Hall en Tomasz Cywka is Landzaat al de vijfde aankoop van Wigan deze zomer.

Landzaat kwam in januari 2004 naar AZ. Voor de Alkmaarders speelde de 26-voudig international 79 competitiewedstrijden waarin hij 22 keer scoorde.

Vijftig doelen in Libanon gebombardeerd

Icoon Oorlog De Israëlische luchtmacht heeft vannacht twee kazernes van het Libanese leger vlakbij Beiroet gebombardeerd. Het dorp Aitaroun werd ook gebombardeerd. Israël heeft radarinstallaties en wapenopslagplaatsen van de Hezbollah-beweging bestookt. In totaal werden ruim vijftig doelen geraakt vannacht en kwamen zeker dertien Libanezen om het leven.

De bombardementen waren een reactie op een reeks bombardementen van Hezbollah eerder die nacht. Hezbollah beschoot Rosh Pina, Safed en Kiryat Shmona op Israëlisch grondgebied.

Gisterenavond bezette Israël Libanees territorium. Het Israëlische leger wil een veiligheidszone instellen in de regio, zodat Hezbollah niet meer dicht bij de grens met Israël kan komen. Het gaat om een zone van één kilometer breed in beide landen. Een omvangrijke invasie van het Israëlische leger wordt niet uitgesloten. "Als het moet, doen we het", aldus generaal-majoor Moshe Kaplinsky.

De oorlog zal "zeker nog een week voortduren", aldus een plaatsvervangend chefstaf van de Israëlische autoriteiten. "De internationale druk op Israël staat ons toe om nog zeker een week door te gaan", zo zei Kaplinsky. De Israëlische premier Ehud Olmert heeft gezegd door te strijden tot Hezbollah de twee Israëlische militairen vrijlaat. Ook moet Hezbollah ontwapend zijn en moet het Libanese leger in plaats van Hezbollah de macht hebben in het zuiden van Libanon.

200 doden in China en Zuid-Korea door noodweer

Icoon Ramp In het zuidwesten van China zijn de afgelopen drie dagen zeker 188 doden gevallen door de tyfoon Bilis. Meer dan 120 mensen worden nog vermist. In Zuid-Korea vielen door zware regenval in het weekende veertig doden.

In China zijn ongeveer twaalf miljoen mensen geëvacueerd. De tyfoon was afgezwakt tot een tropische storm, maar door de hevige regenval en de bijkomende aardverschuivingen vielen alsnog veel doden. De modderstromen sleurden mensen mee. Het waterpeil steeg in sommige gebieden tot ruim zes meter, waardoor mensen opgesloten werden in hun flats. De provincie Hunan is het zwaarst getroffen met 92 doden en honderd vermisten. De komende dagen worden meer zware stormen verwacht.

In Zuid-Korea waren er zware moessonregenbuien de afgelopen dagen. Er zijn nog 41 mensen vermist. Ook hier kwamen aardverschuivingen en overstromingen voor. Meer dan 2400 mensen zijn door het noodweer dakloos geworden.

Bier, koud bier

Zo, de warmte blijft maar voortduren en we krijgen te maken met kritische problemen, zoals hoe zorg ik ervoor dat mijn biertje/willekeurig blikje drinken zolang mogelijk koud blijft.

Gelukkig hoeven we zelf niet te gaan experimenteren maar kunnen terugvallen op iemand die het al uitgebreid getest heeft en de resultaten op zijn website heeft gezet.

Met dank aan een onbekend iemand die een koud pilsje kan waarderen voor de submit

Man smokkelt eieren in onderbroek

Icoon Opmerkelijk Een Australiër die eieren van beschermde kaketoes naar Bangkok wilde smokkelen, heeft dat in zijn onderbroek gedaan. Wayne Floyd verstopte vlak voor de vlucht uit Sydney twee kaketoe-eieren in een sok in zijn onderbroek. "Een verrassing voor mijn vriendin", aldus Floyd.

Hij werd echter gesnapt door een douanebeambte, omdat die een verdachte bult bij zijn lies zag. De rechter denkt dat de eieren niet voor zijn vriendin waren, maar dat hij ze voor grof geld in Thailand wilde verkopen. Hij heeft een boete van 16.000 euro gekregen.

Ontsnapte Topcrimineel

Ik ga mijn best doen om niet in clichés te vervallen.

We hebben hier in Nederland nogal eens een TBS'er die ontsnapt. Het kan het leven van een paar onschuldige tienertjes in gevaar brengen en misschien is er nog wel een kleine verkrachting die erop volgt. Qua nationaal belang is het allemaal niet heel erg. Niet schokkend en ook niet echt een extra journaal waardig.

We houden het namelijk gewoon op wat TBS'ers die al geëvalueerd zijn door een team psychs, of die beoordeling dan goed is blijkt vaak een hele andere discussie maar er zit een vrij goed systeem in. Het werkt met een paar uitzonderingen om de regel te bevestigen.

In België doen ze het anders. Daar laten ze een topcrimineel met verlof gaan en zijn dan verbaasd dat de crimineel, die in 1993 voor een andere straf al eens uit de gevangenis ontsnapte, niet zelf braaf terug komt naar de gevangenis.

De minister van justitie van België verdedigt zichzelf, er is een beetje politiek ophef over het geheel in België. De beste vrouw snapt niet waarom hij niet terug kwam, de vorige vier keer deed hij wel braaf wat hem verteld was.

Ik moet wel heel erg mijn best doen om niet in clichés over Belgen te vervallen.

[TDF]Voorbeschouwing 15e Etappe

De overgebleven 156 Tourrenners beginnen even voor twaalven aan de driedaagse tocht door de Alpen. Aankomstplaats vandaag is Alpe d’Huez.

Na zo’n zestig vlakke kilometers doemt de reusachtige Col d’Izoard op, de favoriete berg van Tourlegende Gino Bartali. Naar alle waarschijnlijkheid heeft zich op dat moment al een groepje vluchters geformeerd en bepalen de mannen van Caisse d’Epargne het tempo in het peloton. Na de slopende klim van de Izoard volgt een lange afdaling, waarna de Lautaret wordt aangedaan. Als col van de tweede categorie een opwarmer voor Alpe d’Huez.

Vanuit Bourg d’Oisans naar het fameuze ski-oord moeten de renners een hoogte van ongeveer 1.000 meter overwinnen. Na 21 haarspeldbochten kent Lance Armstrong zijn opvolger. The Boss gaf zijn Tourzege in 2004 meer reliëf door ongenaakbaar een klimtijdrit op de ‘Nederlandse berg’ te winnen. Die bijnaam voor Alpe d’Huez is terecht, want Nederland staat met acht zeges nog fier aan kop, voor Italië (7) en de Verenigde Staten (3). De laatste overwinning dateert alweer uit 1989 toen Gert-Jan Theunisse het mooiste moment uit zijn loopbaan beleefde.

Wie weet schrijft Michael Boogerd een nieuw hoofdstuk oranjeglorie op de Alp wanneer de favorieten hun aanval voorzien voor morgen of donderdag. De Hagenaar krijgt echter vermoedelijk de consignes te blijven bij zijn kopman Denis Menchov. De Rus kan, met een slechte dag van Floyd Landis en de verwachte ineenstorting van Pereiro, de gele trui overnemen. In ieder geval zal Levi Leipheimer aanvallen. De Amerikaan heeft zich hersteld van zijn dramatische tijdrit en zal zijn opmars in het klassement willen vervolgen.

Het klimrecord op Alpe d’Huez lijkt overigens niet in gevaar te komen. Marco Pantani klokte in 1997 een supersnelle 37,35, nog wel na een rit in lijn. Tijdens de tijdrit in 2004 kwam Armstrong één seconde tekort om Pantani uit de boeken te rijden. Met de Izoard en Lautaret onderweg zal een tijd onder de veertig minuten al een knappe prestatie zijn. Coppi zette de klokken in 1952, bij de eerste finish op de Alp, stil bij 45,22, ondanks een slecht wegdek met grind en gaten.


Alle aankomsten op Alpe d’Huez:

#Winnaar:2e:3e:Tourwinnaar:
1952F. Coppi (Ita)J. Robic (Fra)S. Ockers (Bel)F. Coppi (Ita)
1976J. Zoetemelk (Ned)L. Van Impe (Bel)F. Galdos (Spa)L. Van Impe (Bel)
1977H. Kuiper (Ned)B. Thévenet (Fra)L. Van Impe (Bel)B. Thévenet (Fra)
1978H. Kuiper (Ned)B. Hinault (Fra)J. Zoetemelk (Ned)B. Hinault (Fra)
1979J. Agostinho (Por)R. Alban (Fra)P. Wellens (Bel)B. Hinault (Fra)
1979*J. Zoetemelk (Ned)L. Van Impe (Bel)B. Hinault (Fra)B. Hinault (Fra)
1981P. Winnen (Ned)B. Hinault (Fra)L. Van Impe (Bel)B. Hinault (Fra)
1982B. Breu (Zwi)R. Alban (Fra)A. Fernandez (Spa)B. Hinault (Fra)
1983P. Winnen (Ned)J. Bernaudeau (Fra)E. Corredor (Col)L. Fignon (Fra)
1984L. Herrera (Col)L. Fignon (Fra)A. Arroyo (Spa)L. Fignon (Fra)
1986B. Hinault (Fra)G. Lemond (USA)U. Zimmermann (Zwi)G. Lemond (USA)
1987F. Echave (Spa)A. Fuerte (Spa)C. Lavainne (Fra)S. Roche (Ier)
1988S. Rooks (Ned)G. Theunisse (Ned)P. Delgado (Spa)P. Delgado (Spa)
1989G. Theunisse (Ned)P. Delgado (Spa)L. Fignon (Fra)G. Lemond (USA)
1990G. Bugno (Ita)G. Lemond (USA)E. Breukink (Ned)G. Lemond (USA)
1991G. Bugno (Ita)M. Indurain (Spa)L. Leblanc (Fra)M. Indurain (Spa)
1992A. Hampsten (USA)F. Vona (Ita)E. Boyer (Fra)M. Indurain (Spa)
1994R. Conti (Ita)H. Buenahora (Col)U. Bölts (Dui)M. Indurain (Spa)
1995M. Pantani (Ita)M. Indurain (Spa)A. Zülle (Zwi)M. Indurain (Spa)
1997M. Pantani (Ita)J. Ullrich (Dui)R. Virenque (Fra)J. Ullrich (Dui)
1999G. Guerini (Ita)P. Tonkov (Rus)F. Escartin (Spa)L. Armstrong (USA)
2001L. Armstrong (USA)J. Ullrich (Dui)J. Beloki (Spa)L. Armstrong (USA)
2003I. Mayo (Spa)A. Vinokourov (Kaz)L. Armstrong (USA)L. Armstrong (USA)
2004L. Armstrong (USA)J. Ullrich (Dui)A. Klöden (Dui)L. Armstrong (USA)

* = aankomst lag in 1979 twee keer op Alpe d’Huez


Klassement Favorieten:

#Coureur:Ploeg:Tijd
1.Oscar PereiroCaisse d’Epargne64.05.04
2.Floyd LandisPhonak1'29"
4.Denis MenchovRabobank2'30"
5.Cadel EvansDavitamon-Lotto2'46"
6.Carlos SastreCSC3'21"
7.Andreas KlödenT-Mobile3'58"
8.Michael Rogers T-Mobile4'51"
10.Christoph Moreau A2R5'13"
11.Yaroslav PopovychDiscovery Channel5'44"
15.Levi LeipheimerGerolsteiner7'08"
16.Michael BoogerdRabobank7'23"

Larsson bedankt voor Zweden

Henrik Larsson (34) stelt zich niet meer beschikbaar voor de Zweedse nationale ploeg. De aanvaller van Helsingborgs IF kwam tot 93 interlands.

”Het is tijd om te stoppen. Het voelt goed. Ik ben klaar met het nationale team”, zei Larsson. De voormalige spits van onder meer Feyenoord en FC Barcelona vierde zijn debuut op 13 oktober 1993 tegen Finland. Larsson maakte gedurende zijn interlandloopbaan 36 treffers en nam deel aan de eindtoernooien van 1994, 2000, 2002, 2004 en 2006. De aanvaller is een van de weinige spelers die op drie verschillende WK’s een doelpunt liet aantekenen.

België jaagt op topcrimineel Kaplan

MisdaadMurat Kaplan, één van Belgisch beruchtste criminelen, heeft gisterenmiddag de benen weten te nemen. Dat was niet zo moeilijk omdat de 44-jarige Kaplan penitentiair verlof had gekregen. Hij keerde echter niet terug naar de gevangenis.

De politie bij onze zuiderburen maakte meteen massaal jacht op de gevaarlijke gangster. In eerste instantie werd hij gesignaleerd in Waver. Hij verschanste zich echter in een warenhuis en wist ongezien te ontkomen. Wel werd er gericht op hem geschoten. De politie vermoedt dat hij daarbij geraakt is.

Maandagavond rond 23.45 uur zou de topcrimineel betrokken zijn geweest bij een verkeersongeluk in de buurt van Heverlee. Rond middernacht verzamelde zich daar een grote politiemacht om jacht te maken op Kaplan. Vooralsnog is hij echter op vrije voeten.

In België is nu overigens grote politieke ophef ontstaan over het verlof dat aan Kaplan is toegekend. Het Vlaams Belang eist al het aftreden van de socialistische minister van Justitie Laurette Onkelinx. De CD&V (christen-democraten) spreken van een ''onvoorstelbare'' blunder. Onkelinx zelf verdedigt haar beslissing om Kaplan penitentiair verlof te geven met de mededeling dat er de vorige vier keer niets mis ging.

Bende van Haemers
Murat Kaplan werd in België in totaal tot 18 jaar cel veroordeeld voor zware roofovervallen. Hij was lid van de beruchte bende van Patrick Haemers. In 1993 wist hij op spectaculaire wijze te ontsnappen uit de gevangenis van Sint-Gillis. Hij nam daarbij de gevangenisdirecteur mee als levend schild. In totaal wist hij maar liefst zes keer te ontsnappen.

In april 2003 kwam hij voorwaardelijk vrij. Vorig jaar liep hij opnieuw tegen de lamp bij een inbraak. Daarbij kreeg hij een politiekogel in het gezicht geschoten.


Kaplan, nadat hij in 2003 werd neergeschoten.

Met dank aan HaerdenC voor de submit.

Hezbollah treft Israëlisch ziekenhuis

OorlogDe militante sjiitische moslimbeweging Hezbollah heeft gisteren vanuit Libanon weer een aantal voltreffers weten af te vuren op Israël. Zo werd in de Israëlische plaats Tsefat een ziekenhuis getroffen door een raket. Ook de havenplaats Haifa werd weer onder vuur genomen. Daar werd een appartementencomplex verwoest. Elders in Noord-Israël kwamen ook Hezbollah-raketten neer. In totaal raakten enige tientallen mensen gewond.

Israël op zijn beurt sloeg gisteren weer hevig toe in Libanon. Bij diverse raketaanvallen vielen zeker veertig doden. De meeste slachtoffers waren te betreuren in het zuiden van Libanon, waar een raket een busje op een brug trof. In Tyrus werden de lijken van negen burgers aangetroffen die bij een Israëlisch bombardement van zondag waren omgekomen. Er waren daar reeds zestien doden geteld.

Volgens de Libanese premier Fouad Siniora is zijn land door de Israëlische bombardementen zo'n vijftig jaar terug in de tijd geworpen. De schade loopt volgens hem in de miljarden. Vliegvelden, havens, bruggen en wegen zijn de afgelopen dagen door Israëlische luchtaanvallen vernield. Ook de toeristensector is zwaar getroffen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.