Geen paniek bij Renault

Michael Schumacher heeft afgelopen zondag laten zien dat hij en Ferrari weer volop meedoen in de strijd om het kampioenschap. Toch maakt het team van Renault zich geen zorgen over de come-back van Ferrari.

Het team van Renault was vanzelfsprekend niet tevreden dat het de thuisrace niet kon winnen. Fernando Alonso kon echter de schade beperkt houden en verloor slechts twee punten op Schumacher. Denis Chevrier, hoofd motorenafdeling van Renault, zegt dat er geen enkele reden tot paniek is voor het team.

"We willen iedere race winnen, dus dan is het natuurlijk teleurstellend als dat niet lukt. We dachten na de kwalificatie dat we in een goede positie waren en dat onze racesnelheid ons zou helpen. Maar we moeten er ook weer geen groot drama van maken, als je niet kan winnen moet je als tweede finishen en er is geen groot verschil tussen de eerste en de tweede plek als het gaat om punten. Strategisch gezien was het een belangrijke tweede plaats", aldus Chevrier

"Onze teams zitten dicht bij elkaar, zoals dat het hele jaar al is geweest. Er is geen reden tot paniek als het gaat om het kampoenschap, of om de technische verhoudingen tussen de teams. Ferrari heeft nu twee races op rij gewonnen, maar wij domineerden de vier races daarvoor. Er is geen reden om te denken dat de situatie in de komende races niet weer in ons voordeel zal uitpakken."