Arsenal hoeft Saviola niet

Javier Saviola mag dan lonken naar Arsenal, de liefde komt niet van twee kanten. Manager Arsene Wenger benadrukt dat de Gunners niet zijn geļnteresseerd in de aanvaller. Dat zou wellicht een opening kunnen bieden voor PSV.

Volgens Wenger beschikt Arsenal al in ruime mate over aanvallend ingestelde spelers: ”We hebben Rosicky gekocht. Bovendien konden we al rekenen op Ljungberg, Van Persie, Reyes, Henry, Adebayor, Walcott, Bendtner, Lupoli en Aliadiere. Waar moet ik ze allemaal laten?” Saviola’s zaakwaarnemer Brizuela meldde afgelopen week dat zijn cliėnt het liefste naar Arsenal zou verkassen in plaats van PSV of Panathinaikos. Bij FC Barcelona is geen toekomst weggelegd voor El Conejito.

Arsenal zoekt wel nog versterkingen in defensief opzicht. Sol Campbell verlaat de finalist van de Champions League; Ashley Cole volgt wellicht diens voorbeeld. Verder zit een aantal verdedigers in de lappenmand. ”Senderos ligt er drie maanden uit en Djourou en Clichy zijn eveneens geblesseerd”, aldus Wenger. Arsenal wil de talentvolle Curtis Davies overnemen van West Bromwich Albion om de problemen achterin op te lossen. Momenteel vragen de Baggies tien miljoen pond, teveel voor Arsenal.