Jiba past logo op NEC-shirt aan

Olga (Nuongirl)
Fans van NEC kunnen opgelucht ademhalen: hoofdsponsor Jiba heeft haar sponsorlogo op de voorkant van het Nijmeegse thuisshirt veranderd.

Het grote blauw vlak met gele letters zorgde voor veel opstand bij supporters van de Nijmegenaren. Het is nu vervangen door een transparante achtergrond met witte letters.

"Het is nooit onze bedoeling geweest om de ontstane commotie te veroorzaken. We willen noch NEC noch Jiba beschadigen. Op het thuisshirt zijn de huisstijlen van NEC en Jiba gewoon moeilijk te combineren. Wij hebben besloten concessies te doen aan onze huisstijl voor wat betreft de voorzijde van het NEC thuisshirt," aldus Harrold de Boer, marketing manager van Jiba.

Het originele blauw logo van Jiba zal nog wel op het uittenue van NEC te zien zijn. "Voor menig Nederlander is vakantie het leukste wat er is. De Jiba kleuren geel en blauw symboliseren dit gevoel en zijn daarmee de kern van onze organisatie. Er is ons veel aangelegen het positieve gevoel van 'vakanties' naar voren te laten komen op het shirt".

Het oude ontwerp