Oorlog in de woestijn

Ik ga in dit verhaaltje geeneens naar een nieuwsbericht linken. Als je nog niet meegekregen hebt dat Israël en Libanon aan bakkelijen zijn moet je gewoon even wat nieuwsmedia raadplegen.

Het komt er in ieder geval op neer dat het weer eens hommeles is in de zanderige landen van het midden oosten. Voor de verandering is het niet Bush die een olielandje aanvalt maar deze keer is het het heiligdom zelf dat ruzie loopt te maken. Israël, de herberger van de heilige plaats voor de twee grote geloven uit onze samenleving. Het land dat garant staat voor een willekeurig aantal nieuwsberichten per week.

De oorlog daar is natuurlijk op geen manier goed te praten, het is een dermate beladen stuk politiek dat ik me geeneens ga uitlaten over een pro-israël of pro-palestina voorkeur. Echter is hetgeen dat mij een klein beetje bang maakt de wereldwijde politieke onstabiliteit. Als Amerika met Noord-Korea gaat lopen vechten en Iran Libanon bij gaat vallen vliegen er een hoop rakketten door de lucht heen de komende tijd.

Nu is het alleen maar een kwestie van tijd voor China Rusland binnen valt en Brazilië besluit dat heel Zuid-Amerika vergeten Braziliaans grond gebied is en alle landen om ons heen zijn met een oorlogje bezig.