Tweede hittegolf op komst

WeerHet wordt vandaag wederom een zonnige en op veel plaatsen tropische dag. De middagtemperatuur loopt uiteen van 26 graden op de Waddeneilanden tot rond 31 graden verder landinwaarts. Met deze temperaturen komt een tweede hittegolf nabij. Om dat mogelijk te maken, moet het de komende 3 dagen in De Bilt 30 graden worden en die kans daarop is vrij groot. Voor donderdag komt er namelijk niet veel verandering in het weer.

Twee hittegolven in ťťn jaar komen bijna nooit voor. De laatste keer was zo'n 60 jaar geleden, in 1948. In 1947 was het nog fraaier, toen telde ons land zelfs vier hittegolven. Daarna kwam het nooit meer voor.

De droogte begint nu wel zijn tol te eisen voor boeren en de natuur. Het KNMI brengt ieder jaar de droogte in kaart met het zogenoemde neerslagtekort, het verschil tussen hoeveelheid neerslag en de verdamping in het groeiseizoen sinds april. Het gemiddelde neerslagtekort staat nu op 150 en 180 millimeter terwijl dat normaal in deze tijd van het jaar 30 en 60 millimeter is.

De weervoorspellers van het KNMI verwachten vrijdag pas een verfrissend buitje.


Het blijft fraai strandweer