FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 16 juli 2006

[upd] Libanon opnieuw onder vuur

Icoon OorlogTenminste drieëntwintig mensen zijn vanavond in het zuiden van Libanon door Israëlische bombardementen om het leven gekomen. Dit nadat Israël slechts enkele uren geleden waarschuwde voor zware luchtaanvallen. De aanvallen waren de hevigste tot nu toe.

In de Libanese stad Tyrus vielen zeker zestien dodelijke slachtoffers. De aanvallen waren gericht op een gebouw van de burgerbescherming dat naast een ziekenhuis staat. Op televisiebeelden van het getroffen gebouw is te zien hoe medewerkers van het Rode Kruis en leden van de burgerbescherming brancards met lichamen uit de resten van het gebouw dragen. Volgens de politie van de stad was de aanval gericht op het kantoor van de minister van Energiezaken, Mohammed Fneich, die lid is van de sjiitische Hezbollah-partij. In het gebouw waren ook veel burgers uit omliggende dorpen aanwezig die beschutting zochten tegen het geweld.

In een dorpje aan de grens vielen door luchtaanvallen tenminste zeven doden, van wie vijf met de Canadese nationaliteit. Het doel van deze aanval is nog onduidelijk.

Tot nu toe heeft het Israëlische geweld aan ruim honderddertig mensen het leven gekost. Gisteren vielen bij Israëlische luchtaanvallen ruim dertig doden.

Update 22:18 uur
Tot nu toe hebben tussen de 325 en 350 van de ongeveer 700 Nederlanders zich gemeld voor de evacuatie uit Libanon, aldus een woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hoe er geëvacueerd wordt is nog niet bekend, wel zal men kiezen voor de meest veilige manier.

Een mogelijkheid is om de evacués per boot van Beiroet naar Cyprus te varen, een andere mogelijkheid is om over de weg naar Syrië te reizen en vanuit Damascus naar Nederland te vliegen. Het ministerie verwacht dat de eerste evacués, een klein aantal, maandag kunnen vertrekken.

Update 22:30 uur
EU-buitenlandcoördinator Javier Solana is vanmiddag tegen 17:30 uur naar Libanon gegaan om zijn steun aan het land te betuigen. De Spanjaard die allerlei hoge functies binnen de Europese Unie vervult, zegt "een boodschap van steun en solidariteit" te willen overbrengen. Hij zal daar enkele Libanese ministers ontmoeten en daarna een persconferentie geven.

Update 23:05 uur
Een militair tribunaal in Israël heeft zondag de vrijlating bevolen van één van de acht Hamas-ministers die vorige maand door het Israëlische leger gevangen werden genomen. "De Palestijnse minister van Planning, Samir Abu Eisheh is vrijgelaten, aldus de zegsman, die verder geen nadere bijzonderheden heeft gegeven. De overige zeven ministers en andere politici zitten nog altijd vast.

Update 23:35 uur
Vanavond hebben Libanese raketten de Israëlische steden Nazareth en Afula getroffen. Tot nu toe is er nog niets bekend over eventuele slachtoffers. Opmerkelijk is de klaarblijkelijke reikwijdte van de raketten. Gevreesd wordt dat ook steden als Tel Aviv getroffen kunnen worden.

Duitsland wint Champions Trophy, NL derde

Icoon SportDuitsland heeft voor het eerst in de historie de Champions Trophy gewonnen. De hockeydames versloegen in de slotseconden China met 3-2.

Fanny Rinne benutte in de laatste minuut een strafcorner, net op het moment dat verlengingen onvermijdelijk leken. China verspeelde tot tweemaal toe een voorsprong. Eerst maakte Rinne de openingstreffer van Xia Li ongedaan, waarna Natascha Keller snel reageerde op de 1-2 van Yi Bo Ma. In de poulefase was Duitsland ook al met 3-2 te sterk voor China.

Die Mannschaft kwam in het verleden niet verder dan vier keer zilver en tweemaal brons op de Champions Trophy. Eerder op de middag verzekerde Oranje zich van de bronzen plak. Nederland versloeg in de troostfinale Argentinië na strafballen (1-1, wns. 4.1) Opmerkelijk detail is dat de Oranje hockeyvrouwen Duitsland in de groepswedstrijden nog versloegen met 3-1.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!Sport!

Samir A. wegens pesten overgeplaatst

Icoon BinnenlandsSamir A., de 19-jarige terreurverdachte, is op eigen verzoek overgeplaatst naar een andere gevangenis. A. werd naar eigen zeggen veelvuldig gepest door de directie van zijn instelling. Hij moest vaak van cel wisselen en kwam daardoor voortdurend op andere afdelingen terecht. A. zat hiervoor vast in de Penitentiaire Inrichting te Zoetermeer en zit nu opgesloten in de gevangenis van Alphen aan den Rijn.

De tiener zit al meer dan acht maanden opgesloten op verdenking van het plannen van aanslagen en verboden wapenbezit. Samen met negen anderen zou hij het gebouw van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) op hebben willen blazen en verschillende politici hebben willen aanvallen.

Het Openbaar Ministerie heeft de aanklacht tegen A. deze week verder uitgebreid; hij zou een Haags echtpaar voor de jihad hebben geworven. Volgens dit echtpaar, dat is opgepakt en beschermd wordt, stalkte Samir hen net zo lang tot ze net zo radicaal werden als hij.

Komende vrijdag beslist het Rotterdamse gerechtshof of A., die enkele weken geleden voor de tweede keer vader werd, en zijn medeverdachten vast blijven zitten.

Met dank aan Vince_Taylor voor de submit.

Man kaapt heftruck

Icoon OpmerkelijkEen 22-jarige man uit Dordrecht wilde gisteravond gezellig gaan stappen met zijn vriendin, maar de dag verliep iets anders dan gepland.

Het stel besloot om in Zwijndrecht uit te gaan. Daar aangekomen ontstond een ruzie die dusdanig ver opliep, dat de dame in kwestie de autosleutels pakte en alleen naar huis ging. Voor de Dordtenaar bleek er niets anders op te zitten dan lopend naar huis te gaan.

Toen de man aan zijn vijf kilometer lange voettocht begon, zag hij een vorkheftruck staan op een terrein aan de Molenvliet. Hij ging naar de truck toe, wist hem aan de praat te krijgen en reed er doodleuk mee naar huis.

Om 04:30 kreeg de politie in Dordrecht een melding binnen, dat een man met een heftruck over de weg reed. Enkele politiemannen gingen erachteraan en troffen de jongeman bij zijn woonplaats aan. Toen de kerel de politiemannen zag, sprong hij van het voertuig, dat vervolgens langzaam een tuintje inreed. De Dordtenaar probeerde daarna nog te vluchten, maar een agent rekende hem in en bracht hem over naar het politiebureau.

Seizoen over voor Verbrugghe

Voor Rik Verbrugghe zit het seizoen er al weer op. De Belg van Cofidis kwam tijdens de etappe van vandaag lelijk ten val.

In het ziekenhuis van Gap werd een drievoudige breuk in zijn linkerdijbeen geconstateerd. Momenteel ondergaat Verbrugghe een eerste operatie. Ploegleider Van Londersele had het volgende commentaar: "Het eerste wat hij tegen me zei was, dat ik zijn vrouw moest verwittigen dat alles al bij al nog mee viel en dat ze zich geen zorgen moest maken. En dat zei hij met een lichaam compleet onder het bloed." De belangrijkste prioriteit van Verbrugghe is de revalidatie, die zo'n drie maanden in beslag zal nemen.

Ferrari dolblij na zege Schumacher

Na de overwinning op Indianapolis was er opnieuw een klinkende zege voor Ferrari. Michael Schumacher reed op het circuit van Magny Cours vanaf pole-position naar de zege en liep daardoor verder in op Fernando Alonso in de strijd om de titel.

Lange tijd leek het erop dat Felipe Massa voor een dubbelzege zou zorgen, maar de Braziliaan was uiteindelijk niet opgewassen tegen de Spanjaard en werd derde.

Schumacher was erg blij met de winst en tevens met de twee punten die door de overwinning werden ingelopen op Alonso. "Een geweldig resultaat, hoewel we het om eerlijk te zijn niet hadden verwacht. We wisten niet hoe de race zich zou ontvouwen, omdat we geen lange runs hadden kunnen doen in de trainingen. Het hele pakket, auto, motor, banden, werkte geweldig en we moeten dit nu zien vast te houden. Het kampioenschap is nog lang niet over en deze twee punten die we zijn ingelopen kunnen heel erg belangrijk zijn."

"Geen uitverkoop bij Juventus"

Juventus-voorzitter Giovanni Cobolli Gigli heeft gezegd dat de spelers van de naar de Italiaanse Serie B teruggezette ploeg niet voor een habbekrats naar een andere werkgever zullen verhuizen.

Vrijdag hoorde de bij het omkoopschandaal betrokken voetbalclub dat, behalve de degradatie, twee landstitels en dertig punten ingeleverd moeten worden. "Het wordt zeker geen uitverkoop. Wie onze spelers wil hebben, moet er een passende prijs voor betalen," aldus de preses.

De spelers van de Italiaanse club twijfelen inmiddels over hun toekomst. "Het vonnis heeft ons hard getroffen, iedereen moet nu voor zich uitmaken wat hij wil", aldus Gianluca Zambrotta.

Teamgenoot en keeper Gianluigi Buffon weet wel waar het op gaat uitdraaien. " Uiteindelijk gaat eigenbelang de doorslag geven." Na het WK is de doelman waarschijnlijk in waarde gestegen en zal zich persoonlijk geen zorgen hoeven te maken. Dat geldt voor de meeste sterren van Juve. Routinier Alessandro Del Piero is de enige die openlijk heeft toegegeven dat hij de 'Oude Dame' trouw blijft.

België naar finale Fed Cup

België heeft de finale van de Fed Cup bereikt. In Oostende pakte Kim Clijsters vandaag het beslissende punt door Vania King te verslaan. De Belgische gunde de 17-jarige Amerikaanse slechts één game: het werd 6-0 en 6-1.

Clijsters wist hiermee haar land op een beslissende 3-0 voorsprong te brengen, waardoor de overige twee wedstrijden er niet meer toe doen. Zaterdag was Kirsten Flipkens al te sterk voor Jill Craybas en Clijsters was de meerdere van Jamea Jackson.

België komt nu in de finale uit tegen de Italiaanse vrouwen, die te sterk waren voor Spanje.

Geen Nederlandse qualifiers bij Dutch Open

Michel Koning en Antal van der Duim zijn uitgeschakeld in de tweede voorronde van de Dutch Open in Amersfoort. De Nederlanders verloren van respectievelijk de Fransman Jérémy Chardy (3-6, 6-7) en de Amerikaan Wayne Odesnik (1-6, 3-6).

Door het verlies van de twee blijft het aantal Nederlandse deelnemers aan het hoofdtoernooi op drie staan. Robin Haase, Igor Sijsling en Thiemo de Bakker, die alle drie een wildcard van de organisatie kregen, gaan vanaf maandag de strijd aan in Amersfoort.

Kat met 2 koppen, 1 lichaam

Icoon OpmerkelijkIn Grove City (Amerika) heeft moeder natuur een klein grapje uitgehaald. Daar is namelijk een katje geboren dat twee gezichten heeft. Het merkwaardige beestje heeft twee bekjes die tegelijk bewegen, vier oogjes die nog niet zijn geopend en twee neusjes. Donderdag zag zij het eerste levenslicht.

De eigenaar wil het siamese katje 'Tiger' noemen. Hij is niet optimistisch over de overleefkansen dat het beestje heeft. "Ik vind hem schattig, maar ik denk niet dat hij nog lang zal leven, want hij kauwt niet", aldus de kleuter. Artsen noemen de afwijkingen zeer zeldzaam en kunnen er geen verklaring voor geven.


Een filmpje van het beestje is hier te zien.

Yakubu mist mogelijk start seizoen

Het is onzeker of Abubakari Yakubu de start van de competitie van Vitesse kan halen. De Ghanese middenvelder is momenteel aan het herstellen van een knieoperatie.

"Hij heeft nog een lange weg te gaan. Hij komt revalideren, de medische straf neemt hem onder handen", aldus de trainer van de Arnhemmers, Aad de Mos. Over de revalidatie van Michael Jansen was De Mos een stuk beter te spreken. Door hartritmestoornissen miste de verdediger vorig seizoen. Aankomende week zal Jansen een aantal tests ondergaan. "Ik hoop dat hij zich daarna weer bij de selectie aan kan sluiten, hij is immers een hele waardevolle speler."

"Rembrandt is nog maar 399 jaar"

Icoon KunstDoor het hele land wordt deze week gevierd dat het precies 400 jaar geleden is dat de beroemde schilder Rembrandt van Rijn in Leiden werd geboren. Maar is dat wel echt zo? Volgens Michiel Roscam Abbing en Arthur Graaff niet. Zij denken dat Rembrandt 399 jaar geleden geboren is. Dat schrijven ze in hun boekje 'Rembrandt voor dummies'.

Volgens de beide heren is 1607 logischer als geboorte jaar, ondanks het feit dat de burgemeester van Leiden ooit 1606 heeft gezegd. "Rembrandt zei zelf bij zijn huwelijk dat hij toen 26 jaar oud was", beweren de schrijvers. "Als je dat terugrekent is hij in 1607 geboren. Wie spreekt de waarheid: een burgemeester die wel eens wat fout zei of Rembrandt toen hij trouwde? Wij denken dat Rembrandt het zelf bij het juiste eind had."

Toch wordt het geboortejaar van de grootmeester uitgebreid gevierd. Verschillende musea organiseren allerlei tentoonstellingen, lezingen en festiviteiten rond de schilder, er is een musical over Rembrandt gemaakt en is er op televisie veel aandacht voor de schilder. Ook in de geboortestad Leiden zijn dit weekend allerlei festiviteiten.

Punten etappe 14

Vandaag een etappe in de Tour de France die voor weinig verschuivingen zorgde in het klassement. Hieronder de punten.

Dagwinnaar vandaag is N3MO met 125 punten. ditismijnauto.nl pakt met 102 punten de tweede plaats. Op een gedeelde derde plaats eindigen vandaag MirageF1 en talin77. freak-it sluit met 96 punten de top 5 vandaag af.

In het algemeen klassement staat el_salvador nog steeds eerste, hij heeft nu 1975 punten. Bulbs is naar de tweede plaats gestegen en heeft 1949 punten. Arcee is gezakt naar plaats 3 met 1934 punten. JelleS heeft 1925 punten en is naar de vierde plaats gestegen en franco21 sluit met 1906 de top 5 af.

Je kunt voor de volgende ronde wisselen tot 18 juli 0:01 uur. Daarna gaan de wissels pas in.

Getafe haalt Abbondanzieri

Roberto Abbondanzieri verhuist op z’n 33e eindelijk naar Europa. De eerste doelman van Argentinië tekende een contract bij Getafe.

Abbondanzieri is verheugd over de transfer naar de Spaanse middenmoter: ”Ik was de laatste tien seizoenen actief bij Boca Juniors. Dit was mijn laatste kans naar Europa te verkassen. Voor mij gaat een droom in vervulling.” Abbondanzieri veroverde met Boca de Copa Libertadores in 2000, 2001 en 2003. Het leverde hem een jaar later de status van eerste doelman van Argentinië op. Ook gedurende het WK in Duitsland kreeg El Pato het vertrouwen van José Pekerman.

Klassementen Tour de France

Na vandaag blijft de Gele trui nog steeds in de handen van Oscar Pereiro. In het bergklassement is Michael Rasmussen De La Fuente op zeven punten genaderd. Met vanaf dinsdag de Alpen, zal dat waarschijnlijk nog een boeiend gevecht gaan worden.

Algemeen klassement:

#CoureurPloegTijd
1.Oscar Pereiro (Spa)CDI64:05.04
2.Floyd Landis (USA)PHO1’29”
3.Cyril Dessel (Fra)A2R1’37”
4.Denis Menchov (Rus)RAB2’30”
5.Cadel Evans (Aus)DAV2’46”
6.Carlos Sastre (Spa)CSC3’21”
7.Andreas Klöden (Dui)TMO3’58”
8.Michael Rogers (Aus)TMO4’51”
9.Juan Miguel Mercado (Spa)AGR5’02”
10.Christophe Moreau (Fra)A2R5’13”
11.Yaroslav Popovych (Oek)DIS5’44”
12.Marcus Fothen (Dui)GER5’46”
16.Michael Boogerd (Ned)RAB7’23”
38.Koos Moerenhout (Ned)PHO45’11”
79.Joost Posthuma (Ned)RAB55’04”
90.Pieter Weening (Ned)RAB1:01’56”
113.Bram de Groot (Ned)RAB1.15’21”
133.Steven de Jongh (Ned)QUI1.27’56”
142.Bram Tankink (Ned)QUI1.32’19”
160.Sébastien Joly (Fra)FDJ2.07’30”

Groene trui:

#CoureurPloegPunten
1.Robbie McEwen (Aus)DAV252
2.Tom Boonen (Bel)QUI222
3.Oscar Freire (Spa)RAB207
4.Daniele Bennati (Ita)LAM192
5.Erik Zabel (Dui)MRM172

Bolletjestrui:

#CoureurPloegPunten
1.David de la Fuente (Spa)SDV80
2.Michael Rasmussen (Den)RAB73
3.Cyril Dessel (Fra)A2R62
4.Fabian Wegmann (Dui)GST61
5.Michael Boogerd (Ned)RAB61

Witte trui:

#CoureurPloegTijd
1.Marcus Fothen (Dui)GST64.10.50
2.Damiano Cunego (Ita)LAM12’15”
3.Mathieu Sprick (Fra)BOU29’01”
4.Moises Duenas Nevado (Spa)AGR31’22”
5. Thomas Lovkvist (Zwe)FDJ36’50”

Uitslag 14e Etappe – Montélimar – Gap

#CoureurPloegTijd
1.Pierrick Fédrigo (Fra)BOU4.14.23
2.Salvatore Commesso (Ita)LAMz.t.
3.Christian Vandevelde (USA)CSC0’03”
4.Christophe Moreau (Fra)A2R0’07”
5.Georg Totschnig (Oos)GERz.t.
6.Stefano Garzelli (Ita)LIQz.t.
7.Michael Boogerd (Ned)RABz.t.
8.George Hincapie (USA)DISz.t.
9.Cadel Evans (Aus)DAVz.t.
10.Alexandre Botcharov (Rus)CAz.t.
11.Christophe Rinero (Fra)SAUz.t.
12.Damiano Cunego (Ita)LAMz.t.
13.Cyril Dessel (Fra)A2Rz.t.
14.Denis Menchov (Rus)RABz.t.
15.Haimar Zubeldia (Spa)EUSz.t.
16.Marcus Fothen (Dui)GERz.t.
17.Frank Schleck (Lux)CSCz.t.
18.Carlos Sastre (Spa)CSCz.t.
19.Marzio Bruseghin (Ita)LAMz.t.
20.Andreas Klöden (Dui)TMOz.t.

Ploegenklassement 13e etappe:

#PloegTijd
1.Lampre12.43.23
2.Team CSC+ 0,03
3.Gerolsteiner+ 0’07”
4.T-Mobilez.t
5.Discovery Channel Teamz.t

Algemeen ploegenklassement:

#PloegTijd
1.CSC192.07.16
2.Caisse d’Epargne-Illes Balears15’57”
3.T-Mobile22’09”
4.Gerolsteiner22’55”
5.AG2R27’43”

Champions Trophy prooi voor Duitsland

De Duitse hockeysters hebben voor het eerst in de historie de Champions Trophy gewonnen. Die Mannschaft won in de slotseconden van China: 3-2.

Fanny Rinne benutte in de laatste minuut een strafcorner, net op het moment dat verlengingen onvermijdelijk leken. China verspeelde tot tweemaal toe een voorsprong. Eerst maakte Rinne de openingstreffer van Xia Li ongedaan, waarna Natascha Keller snel reageerde op de 1-2 van Yi Bo Ma. In de poulefase was Duitsland ook al met 3-2 te sterk voor China.

Die Mannschaft kwam in het verleden niet verder dan vier keer zilver en tweemaal brons op de Champions Trophy. Eerder op de middag verzekerde Oranje zich van de bronzen plak. Nederland won in de groep met 3-1 van de latere eindwinnaar.

Arm afgerukt na waterongeval Markermeer

Icoon OngelukBij een ongeluk op het water van het Markermeer is een 19-jarige man uit het Noord-Hollandse Middelie zijn arm verloren. Het lichaamsdeel werd afgerukt toen hij op een luchtbed voortgetrokken werd door een boot en in het touw verstrikt raakte. De arm is nog niet gevonden.

Na het ongeval, dat rond 16.00 uur plaatsvond, werd het slachtoffer per boot naar de haven van het Noord-Hollandse Marken gebracht. Vanaf daar is hij met een ambulance vervoerd naar het AMC in Amsterdam. Hij is opgenomen met een slagaderlijke bloeding.

Tour de France: Uitslag 14e etappe

Icoon Tour de FrancePierrick Fédrigo is de winnaar van de veertiende Tour-etappe geworden. Van een oorspronkelijke kopgroep van zes man, versloeg de Fransman in de sprint medevluchter Commesso. De Spanjaard Oscar Pereiro blijft de bezitter van de gele trui.

Eveneens was de hitte verzengend tijdens de etappe naar Gap. De zwaarte werd nog extra groot voor de coureurs, doordat onderweg een heuvelachtig parcours werd aangedaan. Na een onrustige beginfase besloten zes vluchters een gooi te doen naar de ritoverwinning: Aerts, Cañada, Commesso, Fédrigo, Kessler en Verbrugghe. Het peloton liet het sextet uitlopen tot een voorsprong van ruim vijf minuten. In de tweede helft van de etappe werd de achtervolging echter ingezet door Quickstep en Liquigas en liep de voorsprong logischerwijs weer terug.

Zo'n 35 kilometers voor de finish werd de kopgroep gehalveerd door een harde valpartij. Rik Verbrugghe kon de bocht niet houden, sloeg over de vangrail en is waarschijnlijk met een beenbreuk uitgevallen. Cañada reageerde en stuurde te abrupt op de val van Verbrugghe en nam in zijn val overigens ook Kessler mee. Op de Col de Sentinelle werd het peloton nog flink uitgedund en werd jacht gemaakt op het voor- en overgebleven drietal. Aerts moest afhaken in de klim, waardoor Commesso en Fédrigo de zege gingen betwisten in de straten van Gap.

De Italiaan begon vanaf kop, maar Fédrigo bleek de snelste en boekte daarmee alweer de derde ritwinst voor Frankrijk. Een klein peloton met alle klassementsrijders kwam op een luttele zeven seconden binnen. Grote verschuivingen in het algemeen klassement zijn (zoals verwacht) uitgebleven, maar na de rustdag van morgen volgen nog drie Alpen-etappes, waarbij het klassement nog volledig door elkaar gehusseld kan worden.

Uitslag:
1. Pierrick Fédrigo (Fra) - 4:14.23
2. Salvatore Commesso (Ita) - z.t.
3. Christian Vandevelde (VS) - 0.03
4. Christophe Moreau (Fra) - 0.07
5. Georg Totschnig (Oos) - z.t.
7. Michael Boogerd (Ned) - z.t.

Algemeen klassement:
1. Oscar Pereiro (Spa) - 64:05.04
2. Floyd Landis (VS) - 1.29
3. Cyril Dessel (Fra) - 1.37
4. Denis Mentsjov (Rus) - 2.30
5. Cadel Evans (Aus) - 2.46
16. Michael Boogerd (Ned) - 7.23

Tientallen doden door noodweer in China en Zuid-Korea

Icoon RampMinstens 97 mensen zijn dit weekeinde in China en Zuid-Korea omgekomen door de tyfoon Bilis. Ruim honderd mensen worden nog vermist. Honderdduizenden mensen zijn geëvacueerd. Extreme regenval veroorzaakte overstromingen en aardverschuivingen.

De provincie Hunan werd het zwaarst getroffen. Daar vielen tot nu toe 78 doden en er worden nog zeker 110 mensen vermist. Er zouden 349 mensen gewond zijn geraakt. Ruim dertigduizend woningen werden verwoest. Ook werd een stuk spoorlijn vernield door aardverschuivingen.

In de provincie Fujian vonden tenminste tien mensen de dood toen ze meegsleurd werden door een modderstroom. Gevreesd wordt nog voor het instorten van een stuwdam die door in het water geraakte bomen onder hoge druk staat.

In Zuid-Korea zijn tot nu toe negenentwintig mensen als dood of vermist opgegeven. De afgelopen drie dagen had het land te maken met hevige moessonregens. Ook hier zorgde regenval voor aardverschuivingen en overstromingen.

Website Groep Wilders opnieuw gehackt

Icoon Internet Hackers hebben de website van Tweede Kamerlid Geert Wilders voor de tweede keer in korte tijd gekraakt. Vrijdag werd de website van Wilders ook al gehackt, met dezelfde boodschap. Naast de site van Wilders heeft dezelfde groep hackers ook StudentsForStudents.nl, een site voor studenten, overgenomen. De site van Wilders is inmiddels offline.

De hacks werden volgens de teksten op de websites gepleegd door de Turkse groep Cyber-Warrior TIM. Op de site van Wilders werd een tekst achtergelaten die spotprenten van Mohammed veroordeeld. "Terwijl de gehele islamitische wereld met respect naar jullie profeet verwijst, blijven jullie de almachtige profeet van de Islam beledigen met afschuwelijke en respectloze cartoons, daarbij de vrijheid van meningsuiting als excuus gebruikend."

Na de vorige hack van zijn website, dacht Geert Wilders al dat hij doelwit was vanwege de cartoonkwestie. Wilders plaatste de gewraakte spotprenten, die wereldwijd voor rellen zorgde, namelijk op zijn website om de makers er van te steunen.

Op de site van StudentsForStudents stond een andere boodschap te lezen. Hierin werden de Verenigde Staten en Israël aangesproken vanwege 'al hun onderdrukkingen'. De gehele boodschap is op dit screenshot na te lezen.


De website van Wilders na de hack van vrijdag.


Met dank aan s0k voor de submit.

Fédrigo verslaat Commesso in Gap

Pierrick Fédrigo is de laureaat van de veertiende Touretappe. De Fransman van Bouygues Telecom versloeg Salvatore Commesso in een sprint a deux. Het peloton strandde op slechts enkele seconden in de straten van Gap. Oscar Pereiro blijft in het geel.

Om 13.00 uur precies liet het wielergilde Montélimar achter zich om te koersen richting Gap, traditioneel de poort naar de Alpen. Opnieuw een overgangsrit, dit keer met 180 kilometer iets minder lang dan de voorbije twee dagen. Wanneer de coureurs het profiel goed bestudeerden, kwamen ze tot de conclusie dat het venijn in de staart zou zitten. Op vijftien kilometer van de aankomst lag immers de top van de Col de la Sentinelle, een lastige kuitenbijter. Met het scenario van een massasprint hoefde bij voorbaat al geen rekening te worden gehouden.

Zoals gebruikelijk was het van bij de start koers. David Kopp, Ruben Lobato en Björn Schröder plaatsten de eerste aanval, maar kregen weinig speelruimte. De eerste serieuze ontsnapping ontstond na een kleine twintig kilometer. Onder andere Michael Boogerd, George Hincapie en José Rujano ontvluchtten het pak, maar fietsten nooit meer dan één minuut vooruit.

De traditionele vlucht van de dag kwam vlak daarna tot stand. Elf leiders vonden elkaar en nadat enkele grote namen (Carlos Sastre en Levi Leipheimer) zich lieten terugzakken waren de vogels gevlogen. Overblijvers Pierrick Fédrigo, Mario Aerts, Matthias Kessler en Salvatore Commesso werden even later vergezeld door de uit de achtergrond komende Rik Verbrugghe en David Cañada. Het sextet kreeg de zegen van de grote groep. Caisse d’Epargne zette zich op kop om te controleren en de voorsprong steeg snel naar drie, vier en zelfs vijf minuten.

Anders dan zaterdag viel het peloton niet in slaap, integendeel. Onder auspiciën van eerst Quick-Step en daarna Liquigas werd de jacht vol ingezet. De koplopers verloren langzaamaan terrein: met dertig kilometer voor de boeg bedroeg het verschil nog maar drie minuten. Op dat moment was het aantal leiders overigens tot drie gedecimeerd: Kessler, Verbrugghe en Cañada gingen onderuit door gesmolten asfalt in een scherpe bocht. Alleen de Duitser kon verder koersen, maar liet zich snel inlopen door de hoofdmacht.

Het trio Commesso, Aerts en Fédrigo wachtte uiteraard niet en bleef ronddraaien. Aan de voet van de Sentinelle was de kloof nog een kleine twee minuten. Op deze col kon Aerts het tempo van zijn kompanen niet meer volgen. Commesso en Fédrigo passeerden samen de top, op 45 seconden gevolgd door het stevig uitgedunde peloton. Daar was vooral Rabobank actief. Michael Boogerd viel in de laatste hellende meters aan en probeerde vervolgens in de afdaling de achtervolging op touw te zetten samen met onder meer Yaroslav Popovych.

Commesso en Fédrigo leken te worden gegrepen, maar mochten toch sprinten voor de dagzege. De Italiaan begon vanaf kop, maar Fédrigo bleek de snelste, alweer de derde ritwinst voor Frankrijk. Op amper drie seconden bolde Christian Vandevelde als derde over de meet. Vandevelde was in de slotfase het peloton ontglipt. De groep met alle favorieten finishte op zeven seconden.

Morgen is er een rustdag, waarna de Tour dinsdag verder gaat met een driedaagse tocht door de Alpen. Als eerste staat de klassieke rit naar l’Alpe d’Huez op het menu. Woensdag volgt de op papier zwaardere etappe met aankomst in La Toussuire, terwijl het er donderdag eveneens bovenhands op gaat. Mocht de Tour dan nog niet zijn beslist, dan moet dat gebeuren in de individuele tijdrit die zaterdag wordt verreden.


Uitslag 14e Etappe – Montélimar – Gap

#CoureurPloegTijd
1.Pierrick Fédrigo (Fra)BOU4.14.23
2.Salvatore Commesso (Ita)LAMz.t.
3.Christian Vandevelde (USA)CSC0’03”
4.Christophe Moreau (Fra)A2R0’07”
5.Georg Totschnig (Oos)GERz.t.
6.Stefano Garzelli (Ita)LIQz.t.
7.Michael Boogerd (Ned)RABz.t.
8.Cristian Moreni (Ita)COFz.t.
9.George Hincapie (USA)DISz.t.
10.Cadel Evans (Aus)DAVz.t.
11.Alexandre Botcharov (Rus)CAz.t.
12.Christophe Rinero (Fra)SAUz.t.
13.Damiano Cunego (Ita)LAMz.t.
14.Cyril Dessel (Fra)A2Rz.t.
15.Denis Menchov (Rus)RABz.t.
16.Haimar Zubeldia (Spa)EUSz.t.
17.Marcus Fothen (Dui)GERz.t.
18.Frank Schleck (Lux)CSCz.t.
19.Carlos Sastre (Spa)CSCz.t.
20.Marzio Bruseghin (Ita)LAMz.t.

Justitie onderzoekt transfers in Premier League

De Mail on Sunday meldt dat de Britse justitie onderzoek gaat doen naar zo'n 50 transfers die volgens een anonieme bron corrupt zouden zijn gepleegd. Manchester United wordt vooralsnog als hoofdverdachte gezien.

Ook Portsmouth, Newcastle United, Middlesbrough en Bolton Wanderers zouden zich schuldig hebben gemaakt aan corruptie rondom transferovergangen. Die clubs zullen ook nader worden onderzocht. In de periode tussen januari 2004 en januari 2006 zouden de onregelmatigheden in de trasnfers hebben plaatsgevonden.

Midway zet punt achter Fear & Respect

Midway heeft het vertrouwen in het "gangsta"-genre opgegeven. Steve Allison, hoofd marketing bij Midway, zegt dat het ooit als innovatieve actie-adventure game gelabelde Fear & Respect niet langer mee kan varen in de zogenaamde "hood"-hype, die Grand Theft Auto: San Andreas startte. Dit om de simpele reden dat de hype over is.



Midway heeft de samenwerking met Snoop Dogg en John Singleton, die ook aan Fear & Respect meewerkten, echter nog niet opgegeven, en zullen aan een nieuw project beginnen. Welk project dat is, is nog niet bekend.

Italiaanse vrouwen naar finale Fed Cup

De Italiaanse tennissters hebben voor het eerst in de geschiedenis de finale weten te bereiken van de Fed Cup.

Flavia Pennetta won in Zaragoza het derde enkelspel tegen Spanje van Lourdes Dominguez-Lino met 6-2 en 6-4 en wist hierdoor de stand in de halve finale tegen de Spaanse vrouwen op 3-1 te brengen. Eerder vandaag had de Spaanse Anabel Medina Garrigues Francesca Schiavone met tweemaal 6-2 verslagen.

De Italiaanse vrouwen zullen het in de finale moeten opnemen tegen de winnaar van de andere halve finale, die gaat tussen Belgie en de Verenigde Staten. De Belgische vrouwen staan daar met 2-0 voor.

Gewonden bij achtbaanongeluk in Zweden

Icoon BuitenlandsIn het pretpark Liseberg in de Zweedse stad Göteborg zijn zaterdag bij een botsing tussen twee achtbaantreinen twintig mensen gewond geraakt. Op het moment dat een achtbaantrein was gestopt om mensen in en uit te laten stappen, reed een tweede trein daar tegenaan.

De gewonden zijn allemaal naar een ziekenhuis vervoerd, maar volgens de politie is geen van hen er ernstig aan toe. Direct na het ongeluk is er een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeval. Na het ongeluk werd het pretpark gesloten.

De stalen achtbaan werd gebouwd in 1987 en is een van de grootste van Zweden. De topsnelheid van de baan ligt op ongeveer tachtig kilometer per uur.

PC-demo voor PSP puzzle shooter Every Extend Extra

Q Entertainment, de studio van Tetsuya Mizuguchi die o.a. Meteos en Lumines heeft geproduceerd, komen binnenkort met de puzzle shooter Every Extend Extra.

Every Extend Extra heeft veel weg van Rez, de andere cult-klassieker van Tetsuya Mizuguchi, doordat je ook nu in kleurige grid-werelden je tegenstanders kapot moet schieten, om zo kettingreacties te veroorzaken.

De demo van dit PSP spel kun je hier downloaden. Hieronder staan enkele screenshots, om een idee te geven van de grafische stijl van Every Extend Extra, dat op 3 augustus in Japan uit zal komen.



[MotoGP] Rossi wint na spannende race

Valentino Rossi heeft de MotoGP-race op het circuit van het Duitse Sachsenring gewonnen. De Italiaan, gestart vanaf de elfde plaats, versloeg in een rechtstreeks gevecht zijn grootste concurrenten in het wereldkampioenschap en steeg door de overwinning naar de tweede plaats in de tussenstand.

In de beginfase van de race wist Rossi al snel een aantal plaatsen goed te maken en kon hierdoor aansluiten bij de kopgroep. Nadat Kenny Roberts jr. bij een overmoedige inhaalpoging zichzelf en de goed rijdende Makoto Tamada had uitgeschakeld, ontspon zich aan kop van de wedstrijd een gevecht dat tot op de finishlijn zou duren.

Nadat Rossi de leiding in de wedstrijd had gepakt, leek het er even op dat hij een gaatje naar zijn achtervolgers zou kunnen slaan. Maar Dani Pedrosa, Marco Melandri en kampioenschapsleider Nicky Hayden beten zich echter vast in het achterwiel van Rossi's Yamaha en zorgden ervoor dat de wedstrijd tot het einde spannend bleef.

Marco Melandri wist in de voorlaatste ronde aan de leiding te komen, maar Rossi wist in de laatste ronde alsnog de leiding terug te pakken en kwam als winnaar over de finish. Melandri werd tweede, voor de twee teamgenoten Nicky Hayden en Dani Pedrosa.

Uitslag MotoGP

#coureurteamachterstand
1Valentino RossiCamel Yamaha Team-
2Marco MelandriFortuna Honda+0,145
3Nicky HaydenRepsol Honda Team+0,266
4Dani PedrosaRepsol Honda Team+0,307
5Loris CapirossiDucati Marlboro Team+8,764

In de 250 CC boekte Yuki Takahashi zijn tweede seizoensoverwinning. De Japanner ging in de laatste bocht voorbij Alex de Angelis die een groot deel van de race aan de leiding had gereden.

De Angelis had de de leiding halverwege de wedstrijd genomen en reed naar een voorsprong van ruim een seconde. In de slotfase kwamen Yuki Takahashi en Jorge Lorenzo toch nog sterk opzetten en de Japanner wist De Angelis voorbij te rijden. Lorenzo eindigde als derde en wist hierdoor de leiding in het kampioenschap over te nemen van Andrea Dovizioso die niet verder kwam dan een vierde plaats.

Uitslag 250CC

#coureurteamachterstand
1Yuki TakahashiHumangest Racing Team-
2Alex de AngelisMaster - MVA Aspar Team+0,058
3Jorge LorenzoFortuna Aprilia+1,013
4Andrea DoviziosoHumangest Racing Team+4,021
5Hector BarberaFortuna Aprilla+9,384

Ook in de 125 CC was het spannend. Mattia Pasini had op de finishlijn exact éénhonderdste seconde voorsprong op zijn teamgenoot en leider in het klassement Alvaro Bautista. Nummer drie Lukas Pesek kwam 0,1 seconde later over de streep.

Het drietal had een ruime voorsprong op de rest van het veld. Hector Faubel kwam ruim negen seconden later als vierde over de finish, op 0,1 seconde gevolgd door Simone Corsi. Mika Kallio, die in het stand om het WK op de tweede plaats staat, kon het tempo aan kop niet volgen en kwam pas als achste binnen.

Uitslag 125cc

#coureurteamachterstand
1Mattia PasiniMaster - MVA Aspar Team-
2Alvaro BautistaMaster - MVA Aspar Team+0,010
3Lukas PesekDerbi Racing+0,111
4Hector FaubelMaster - MVA Aspar Team+9,298
5Simone CorsiSquadra Corse Metis Gilera+9,372

Wat gebeurde er volgende week

Elke week brengen Mutter en Silmarwen een stuk feitenlijke date vol met algemene ontwikkeling, waarmee je je neefjes en nichtjes de loef af kunt steken op saaie familieverjaardagen.

Algemeen
Op 16 juli 1965 is de opening van de Mont-Blanctunnel tussen Frankrijk en Italië.
Op 16 juli 1999 verongelukt boven de kust nabij Martha's Vineyard het vliegtuig dat wordt bestuurd door John F. Kennedy Jr. en met zijn vrouw Carolyn Bessette Kennedy en haar zuster aan boord. Alle drie inzittenden komen om het leven.
Op 16 juli 622 is het begin van de Islamitische jaartelling.
Op 17 juli 1996 stort een Boeing 747 van Trans World Airlines neer in de Atlantische Oceaan, voor de kust van Long Island. Alle 230 inzittenden komen om het leven.
Op 18 juli 1995 eist in de Verenigde Staten een hittegolf het leven van 650 mensen.
Op 19 juli 1999 is volgens de Verenigde Naties de 6 miljardste mens geboren.
Op 21 juli 1865 schiet Wild Bill Hickok op het marktplein in Springfield, Missouri Dave Tutt neer in wat wordt gezien als het eerste westernduel.
Op 21 juli 1873 beroven Jesse James en de James-Younger gang een trein in Adair Iowa. Dit is de eerste succesvolle treinberoving in het westen van de Verenigde Staten. In totaal US$3,000 werd gestolen van de Rock Island Express.

Media
Op 17 juli 1968 gaat in Londen de Beatles-tekenfilm Yellow Submarine in première.
Op 18 juli 1925 verschijnt in Duitsland Adolf Hitlers boek Mein Kampf.
Op 18 juli 1995 besluit in Nederland uitgever Reed Elsevier zijn persaktiviteiten te stoppen. Daardoor staan NRC Handelsblad, het Algemeen Dagblad en enkele andere krantentitels te koop.
Op 21 juli 1990 vindt in Berlijn de opvoering plaats van The Wall, naar de gelijknamige lp van Pink Floyd, ongeveer een jaar na de val van de muur.
Op 22 juli 1923 wordt in Nederland begonnen met radio-uitzendingen.

Politiek
Op 16 juli 1918 worden de Russische tsaar Nicolaas II en zijn gezin , na anderhalf jaar verbanning, op last van de nieuwe plaatselijke Sovjetleiders gefusilleerd in Jekaterinenburg. Twee lijken werden nooit gevonden waaronder het lijk van Anastasia. Toen dit uitkwam claimde meerdere vrouwen de grootvorstin te zijn. De bekendste was Anna Anderson die dit maarliefst zestig jaar vol hield. Velen geloofde haar, maar ondertussen is gebleken dat ze niet de grootvorstin was.
Op 16 juli 1979 wordt de Iraakse president Ahmad Hassan al-Bakr afgezet door vice-president Saddam Hussein, die hem opvolgt.
Op 17 juli 1993 is Ruud Lubbers de langstzittende premier uit de Nederlandse geschiedenis.
Op 20 juli 2001 onthult het televisieprogramma Opgelicht dat het Tweede Kamer-lid Tara Singh Varma (GroenLinks) heeft gelogen over haar ongeneeslijke ziekte.
Op 21 juli 1831 is de eedaflegging van Leopold I, de eerste koning der Belgen
Op 21 juli 1986 treedt in Nederland Joop den Uyl af als fractievoorzitter van de PvdA; hij wordt opgevolgd door Wim Kok.
Op 22 juli 2002 is de installatie van het Kabinet-Balkenende I. LPF-staatssecretaris Philomena Bijlhout treedt enkele uren na haar beëdiging af, omdat ze tijdens de Surinaamse decembermoorden lid was van de Volksmilitie.

Oorlog
Op 17 juli 1942 is het eerste transport met Nederlandse joden komt aan in kamp Birkenau.
Op 20 juli 1944 een bomaanslag van kolonel Claus Schenk Graf von Stauffenberg op het leven van Adolf Hitler mislukt.
Op 21 juli 2005 wordt Londen opnieuw opgeschrikt door een reeks explosies van bommen in het openbaar vervoer. Zie Terroristische aanslagen in Londen van 21 juli 2005.
Op 22 juli 1209 worden 20.000 personen uitgemoord door kruisvaarders in de strijd tegen de Katharen in Béziers.

Sport
Op 16 juli 1950 wint Uruguay de wereldtitel door gastland Brazilië in de finale van het WK voetbal met 2-1 te verslaan.
Op 17 juli 1963 wordt in IJmuiden voetbalclub sc Telstar opgericht na een fusie tussen VSV en Stormvogels.
Op 17 juli 1994 wint Brazilië in de Verenigde Staten de wereldtitel door Italië na strafschoppen te verslaan in de finale van het WK voetbal.
Op 17 juli 2005 wordt Nederland voor de 18e keer Europees kampioen honkbal door Italië met 15-0 (in zeven innings) te verslaanOp 19 juli 1908 - Oprichting van Rotterdamse voetbalclub Feijenoord.
Op 18 juli 1995 komt Fabio Casartelli tijdens de Ronde van Frankrijk lelijk ten val in een afdaling. De Italiaans wielrenner overlijdt aan zijn verwondingen.
Op 20 juli 1980 wint Joop Zoetemelk ,na vijf keer tweede te zijn geworden, als tweede Nederlandse wielrenner in de geschiedenis, de Ronde van Frankrijk.
Op 21 juli 1968 wint wielrenner Jan Janssen, als eerste Nederlander ooit, de Ronde van Frankrijk door in de afsluitende tijdrit de Belg Herman Van Springel uit de gele trui te rijden

Wetenschap
Op 16 juli 1957 is de eerste supersonische transcontinentale vlucht van Californië naar New York in 3 uur, 23 minuten en 8 seconden door John Glenn.
Op 16 juli 1969 wordt de Apollo 11 gelanceerd vanaf Cape Kennedy in Florida met het doel de eerste man op de maan te zetten.
Op 17 juli 1871 stelt Zénobe Gramme zijn eerste dynamo voor. Deze dynamo was het vertrekpunt van de moderne elektrische industrie.
Op 17 juli 1959 vindt Mary Leakey de oudst bekende, menselijke schedel (zo'n 1,8 miljoen jaar) in Tanzania.
Op 20 juli 1969 is de landing van Apollo 11 op de maan. Neil Armstrong zet als eerste mens voet op de maan.
Op 21 juli 1919 sticht Anthony Fokker in Amsterdam zijn eigen vliegtuigfabriek.
Op 21 juli 1983 wordt op de Zuidpool een temperatuur gemeten van - 89,2 graden Celsius, de laagste temperatuur ooit op aarde vastgesteld.
Op 22 juli 1933 wordt Willy Post de eerste persoon die alleen om de wereld vliegt. Hij legt 15.596 mijl af in 7 dagen, 18 uur en 45 minuten

Hockeyvrouwen derde bij Champions Trophy

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben de derde plaats behaald tijdens de Champions Trophy in Amstelveen. In de troostfinale werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Argentinië, na het nemen van strafballen waren de Nederlandse vrouwen met 4-1 te sterk.

In de tweede helft van de reguliere speeltijd kwam Nederland op voorsprong door Vera Vorstenbosch. Een kwartier daarna wist het afwachtende Argentinië via een strafcorner op gelijke hoogte te komen. Na de verlenging bleef de stand gelijk.

In de strafballenserie die volgde, wisten Maartje Paumen, Minke Booij, Kim Lammers en Janneke Schopman raak te schieten.

Koeman: "Vertrek Ooijer niet aan de orde"

Ronald Koeman, de trainer van PSV, heeft gezegd dat André Ooijer niet mag vertrekken bij de Eindhovenaren. Koeman zei op de website van de club dat een vertrek van de 32-jarige verdediger niet aan de orde is.

Ooijer, die met het Nederlands elftal actief was op het WK , staat in de belangstelling van Schalke 04 en Genoa. En ook Livorno schijnt interesse te hebben voor Ooijer, die sinds 1998 uitkomt voor PSV.

F1: Uitslag Grand Prix van Frankrijk

Icoon WK 2006 Michael Schumacher heeft de Franse Grand Prix op Magny Cours gewonnen. Fernando Alonso, leider in het kampioenschap finishte op een tweede plaats, gevolgd door Felipe Massa.

Bij de start was het Michael Schumacher die vanaf de pole position de leiding pakte. Massa had even problemen om Alonso achter zich te houden, maar wist zijn tweede plaats met succes te verdedigen. Voor Sato was de race snel afgelopen; hij viel stil in de eerste ronde, na bij de start van de formatieronde al moeilijk weg te zijn gekomen.

Tiago Monteiro zorgde voor spektakel. De Portugees spinde en pakte met de voorkant een kerb mee, waardoor de wagen hoog de lucht in werd geslingerd en Monteiro flink door elkaar werd geschud in de cockpit. Hij reed vervolgens voorzichtig naar de pits, om daar uit te stappen. Teamgenoot Christijan Albers reed lange tijd op de zestiende plaats, maar een slechte pitstop drong hem terug naar de achterkant van het veld, vlak voor Franck Montagny. De Nederlander kwam door uitvallers uiteindelijk toch nog op de zestiende plaats over de finish.

Zoals verwacht werden de eerste pitstops al vroeg gemaakt. Bijna alle topteams kwamen tussen ronde zestien en ronde twintig binnen, wat weinig aan de stand veranderde. Ondertussen zetten Mark Webber en Pedro de la Rosa een mooie show neer, door fanatiek maar sportief om de achtste plaats te strijden.

Kimi Räikkönen maakte zijn tweede stop al in ronde 32, na een tweede stint van slechts vijftien ronden. De Fin had grote problemen om zijn McLaren op de baan te houden en in de pits werden er grote aanpassingen gedaan aan zijn wagen, om de wegligging te verbeteren. Mark Webber had ook grote problemen, want vlak na zijn tweede pitstop kreeg hij twee lekke banden achter elkaar en viel door de noodzakelijke pitstops ver terug. Uiteindelijk moest hij de wagen in de garage parkeren.

Michael Schumacher en Fernando Alonso maakten hun tweede stops in respectievelijk ronde 38 en ronde 42. De Spanjaard maakte een lange stop, waardoor hij de race zonder derde pitstop kon uitrijden. Schumacher's pitstop was stukken korter, maar toen de Duitser zijn derde pitstop maakte, had hij genoeg voorsprong opgebouwd om Alonso voor te blijven en naar de winst te rijden. De twee-stop-strategie van Alonso zorgde er wel voor dat de Renault de tweede plaats kon overnemen van Massa, waardoor de schade in het puntenklassement beperkt bleef.

Voor meer Formule 1-nieuws kun je terecht op de FOK! F1manager

Uitslag GP van Frankrijk

Michael Schumacher heeft de Franse Grand Prix op Magny Cours gewonnen. Fernando Alonso, leider in het kampioenschap finishte op een tweede plaats, gevolgd door Felipe Massa.

Bij de start was het Michael Schumacher die vanaf de pole position de leiding pakte. Massa had even problemen om Alonso achter zich te houden, maar wist zijn tweede plaats met succes te verdedigen. Voor Takuma Sato was de race snel afgelopen: hij viel stil in de eerste ronde, na bij de start van de formatieronde al moeilijk weg te zijn gekomen.

Tiago Monteiro zorgde voor spektakel. De Portugees spinde en pakte met de voorkant een kerb mee, waardoor de wagen hoog de lucht in werd geslingerd en Monteiro flink door elkaar werd geschud in de cockpit. Hij reed vervolgens voorzichtig naar de pits, om daar uit te stappen. Teamgenoot Christijan Albers reed lange tijd op de zestiende plaats, maar een slechte pitstop drong hem terug naar de achterkant van het veld, vlak voor Franck Montagny. De Nederlander kwam op een zestiende plaats over de finish.

Zoals verwacht werden de eerste pitstops al vroeg gemaakt. Bijna alle topteams kwamen tussen ronden zestien en twintig binnen, wat weinig aan de stand veranderde. Ondertussen zetten Mark Webber en Pedro de la Rosa een mooie show neer, door fanatiek maar sportief om de achtste plaats te strijden.

Kimi Räikkönen maakte zijn tweede stop al in ronde 32, na een tweede stint van slechts vijftien ronden. De Fin had grote problemen om zijn McLaren op de baan te houden en in de pits werden er grote aanpassingen gedaan aan zijn wagen, om de wegligging te verbeteren. Mark Webber had ook grote problemen, want vlak na zijn tweede pitstop kreeg hij twee lekke banden achter elkaar en viel door de noodzakelijke pitstops ver terug. Uiteindelijk moest hij de wagen in de garage parkeren.

Michael Schumacher en Fernando Alonso maakten hun tweede stops in respectievelijk ronden 38 en 42. De Spanjaard maakte een lange stop, waardoor hij de race zonder derde pitstop kon uitrijden. Schumacher's pitstop was stukken korter, maar toen de Duitser zijn derde pitstop maakte, had hij genoeg voorsprong opgebouwd om Alonso voor te blijven en naar de winst te rijden. De twee-stop-strategie van Alonso zorgde er wel voor dat de Renault de tweede plaats kon overnemen van Massa, waardoor de schade in het puntenklassement beperkt bleef.

Uitslag Grand Prix van Frankrijk

Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Michael SchumacherScuderia Ferrari 1:32:07.803
2 Fernando AlonsoRenault F1 + 10.131
3 Felipe MassaScuderia Ferrari + 12.546
4 Ralf SchumacherToyota F1 + 27.212
5 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes + 33.006
6 Giancarlo FisichellaRenault F1 + 45.265
7 Pedro de la RosaMcLaren Mercedes + 49.407
8 Nick HeidfeldBMW Sauber F1 + 1 ronde
9 David CoulthardRed Bull Racing + 1 ronde
10 Scott SpeedScuderia Toro Rosso + 1 ronde
11 Jacques VilleneuveBMW Sauber F1 + 1 ronde
12 Christian KlienRed Bull Racing + 1 ronde
13 Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso + 1 ronde
14 Nico RosbergWilliams F1 + 2 ronden
15 Christijan AlbersMidland F1 + 2 ronden
16 Franck MontagnySuper Aguri F1 + 3 ronden
- Jenson ButtonHonda Racing F1 uitval
- Mark WebberWilliams F1 uitval
- Jarno TrulliToyota F1 remmen
- Rubens BarrichelloHonda Racing F1 motor
- Tiago MonteiroMidland F1 hydraulica
- Takuma SatoSuper Aguri F1 versnellingsbak

Israël komt met voorstel aan Libanon

OorlogIsraël is onder voorwaarden bereid tot een staakt-het-vuren. Het heeft via Italië een voorstel overgebracht naar Libanon.

Israël eist voor het staken van de vijandelijkheden de vrijlating van de twee ontvoerde militairen én de terugtrekking van de Hezbollahstrijders achter de rivier de Litani, die 30 kilometer ten noorden van de Israëlisch-Libanese grens ligt.

Syrië
Syrië heeft vandaag Israël in niet mis te verstane bewoordingen laten weten dat het onder geen beding een aanval moet uitvoeren op Syrisch grondgebied. De waarschuwing volgde na een Israëlische aanval op een Libanees dorpje dichtbij de grens met Syrië.

Wanneer Israël Syrië aanvalt dan zal ''onmiddellijk en met alle mogelijke middelen'' worden gereageerd, zo zei de de Syrische minister van informatie Mohsen Bilal.

Iran waarschuwde eerder al dat Syrië niet moet worden aangevallen. Israël staat dan ''onvoorstelbare verliezen'' te wachten, aldus het Iraanse bewind.

Haifa
Bij een raketaanval op de Israëlische stad Haifa zijn vandaag zes doden gevallen. De Hezbollah vuurde diverse raketten af op Haifa. Die kwamen onder meer neer op een olieopslag en bij een treinstation.

Ook de Israëlische steden Acco en Naharia werden getroffen door raketinslagen.

Israël zelf voerde de afgelopen nacht zware bombardementsvluchten uit op Zuid-Beiroet. Daarbij werd de tv-zender van Hezbollah compleet in puin geschoten.

Gasquet winnaar in Gstaad

Richard Gasquet heeft het Zwitserse Open in Gstaad gewonnen. De 20-jarige Fransman versloeg Feliciano Lopez in de eindstrijd: 7-6 (4), 6-7 (3), 6-3, 6-3.

Het cruciale moment vond plaats in de zesde game van het derde bedrijf. Gasquet slaagde erin Lopez te breaken en herhaalde dat kunstje nog eens aan het begin van de vierde set. In de eerste twee sets heersten beide spelers op hun servicegames. Het is voor Gasquet zijn eerste graveltitel en zijn derde toernooiwinst in totaal. In 2005 en 2006 toonde de Fransman zich de sterkste in Nottingham. Gasquet zal vermoedelijk de top vijftig binnendringen dankzij zijn greep naar de macht in Gstaad. Momenteel staat het talent zestigste op de ATP-ranking.

How to: achievements scoren in Dead Rising

Benieuwd welke achievements er te behalen zijn in het zombie-massacre dat Capcom binnenkort zal uitbrengen? De lijst is alvast vrijgegeven, een van de vragen die nu nog rest is hoeveel uren je moet spelen om 53,594 zombies op brute wijze om het leven te brengen.

De lijst met alle vijftig achievements:

* Zombie Hunter: Defeat at least 1,000 zombies.
* Zombie Killer: Defeat at least 10,000 zombies
* Zombie Genocider: Defeat at least 53,594 zombies.
* Self Defense: Defeat at least 1 psychopath.
* Peace Keeper: Defeat at least 5 psychopaths.
* Punisher: Defeat at least 10 psychopaths.
* Legendary Soldier: ???
* Hella Copter: ???
* Tour Guide: Escort 8 survivors at once.
* Frank the Pimp: Simultaneously escort 8 female survivors.
* Full Set: Collect all the portraits in the NOTEBOOK.
* Humanist: Get at least 10 survivors out of the mall.
* Life Saver: Get at least 20 survivors out of the mall.
* Saint: Get at least 50 survivors out of the mall.
* Strike!: Send at least 10 zombies flying with bowling balls.
* Costume Party: Place novelty masks on at least 10 zombies.
* Raining Zombies: Knock at least 30 zombies aside with a parasol.
* Gourmet: Eat all types of food available in the mall.
* Item Smasher: Break at least 100 items.
* Bullet Point: Fire at least 1,000 bullets.
* Perfect Gunner: Don't miss with a machine gun.
* Photojournalist: Score at least 1,500 PP from a single photo.
* The Artiste: Score at least 3,000 PP from a single photo.
* Group Photo: Get 50 Target Markers with the camera.
* Portraiture: Photograph at least 10 survivors.
* Census Taker: Photograph at least 50 survivors.
* Psycho Photo: Photograph at least 4 psychopaths.
* Psycho Collector: Photograph at least 10 psychopaths.
* PP Collector: Photograph all PP stickers.
* Snuff Shot B: ???
* Snuff Shot J: ???
* Transmissionary: Answer all calls from Otis.
* Indoorsman: Spend at least 24 hours indoors.
* Outdoorsman: Spend at least 24 hours outdoors.
* Freefall: Drop from a height of at least 16 feet (5 meters).
* Marathon Runner: Cover a distance of 26.2 miles (42.195 km).
* Carjacker: Steal the convicts' vehicle.
* Stunt Driver: Jump a car at least 33 feet (10 meters).
* Stunt Rider: Jump a motorcycle at least 33 feet (10 meters).
* Zombie Road: Walk over 33 feet (10 meters) on the back of zombies using the Zombie Ride.
* Karate Chop: Defeat at least 1,000 zombies barehanded.
* Sharp Dresser: Change into at least 20 different costumes.
* Clothes Horse: Change into all costumes available in the mall.
* Level Max: Reach Lv. 50.
* Unbreakable: Get the true ending without being knocked out.
* Overtime Mode: Unveil all CASES and be at the heliport at noon.
* ? Mode: Get the true ending.
* 3 Day Survivor: Survive for at least 72 hours.
* 5 Day Survivor: Survive for at least 5 days.
* 7 Day Survivor: Survive for at least 7 days.

Sony brengt PSP films uit op memory sticks

Na tegenvallende resultaten met de UMD schijfjes voor de distributie van films, gaat Sony het nu op een andere manier proberen. Het Japanse bedrijf gaat Memory Stick Entertainment Packs verkopen die bestaan uit een Memory Stick Duo van 1 of 2GB, welke zijn gebundeld met een dvd die vier films bevat. De films zijn vrij simpel over te zetten naar de Memory Stick zodat ze op een PSP gekeken kunnen worden. De sticks doen het overigens ook gewoon in Cybershot camera's en Sony Ericsson telefoons.

Zodra je de dvd in je PC stopt, moet je een code invoeren die bij de bundel zit. Vervolgens selecteer je één van de films (Hitch, SWAT, The Grudge en XXX: State of Union) welke op de stick wordt gezet en bekeken kan worden op de PSP. Volgens Sony is dit dan ook de enige manier om de films te kijken.

Een woordvoerder van Sony UK kon niet zeggen of de de bundels ook in Europa worden aangeboden. In de Verenigde Staten zullen ze echter volgende maand in de winkel liggen voor 60 dollar en 100 dollar voor respectievelijk de 1GB en de 2GB variant.



Makers South Park ruziën met Comedy Central over censuur

Icoon TelevisieDe makers van de animatieserie South Park hebben vrijdag tijdens een persbijeenkomst de vaste zender van hun serie, Comedy Central, uitgemaakt voor "schijterig" en deze verweten een volkomen willekeurige standaard te hanteren. Dit melden diverse Amerikaanse media. Aanleiding voor de onenigheid is de censuur van South Park door Comedy Central.

Volgens de makers van South Park, Trey Parker en Matt Stone, heeft Comedy Central laten zien geen ruggengraat te hebben door een afbeelding van de profeet Mohammed in de aflevering 'Cartoon Wars' te censureren. De aflevering leverde commentaar op de internationale rel over spotprenten van de profeet in een Deense krant. De zender vreesde voor wraakacties van boze moslims.

"Als jullie zeggen dat wij niets met Mohammed mogen doen omdat er anders gedreigd wordt met geweld, tja, dan moet iedereen dat maar doen. Wanneer de katholieken het vervolgens zat worden dat wij Jezus onder vuur nemen, hoeven ook zij alleen maar met geweld te dreigen om hun zin te krijgen", aldus een kwade Trey Parker.

Tevens zou Comedy Central de filmster Tom Cruise zijn zin hebben gegeven door langere tijd een bepaalde aflevering niet meer uit te zenden. In deze aflevering wordt het door Cruise geliefde Scientology-geloof stevig op de hak genomen en wordt de ster zelf neergezet als homo die niet uit de kast durf te komen.

De zender geeft toe dat het in het geval van de afbeelding van de profeet Mohammed anders had kunnen handelen. "Het komt neer op een afweging. Het zal misschien herinnerd worden als een overdreven actie, maar daar kunnen wij mee leven", aldus de president van Comedy Central, Doug Herzog. Tegelijkertijd geeft de zender aan een oudere aflevering waarin Mohammed te zien is als superheld gewoon uit te blijven zenden.

De aflevering met Tom Cruise werd 6 juli jl. genomineerd voor een Emmy Award in de categorie beste animatie. Een paar dagen later kondigde Comedy Central aan deze aflevering weer uit te gaan zenden. Volgens een vertegenwoordiger van Cruise heeft de acteur nooit bezwaar gemaakt tegen de uitzending.

We will beat you!

Wij Nederlanders kennen dat niet. Zelfverzekerd roepen dat je de beste bent. Wij zijn meer van 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg' en van 'we gaan ons best doen en we zien wel waar het schip strandt'.

Vova en Olga Galchenko hebben geen last van dit soort gevoelens. Vova (18) en Olga (15) komen uit Rusland en kunnen geweldig jongleren met kegels, ballen en nog een hoop andere attributen.

Drie jaar geleden kwamen ze naar Amerika om geld te gaan verdienen en om wedstrijden te gaan winnen. Vanwege gebrek aan wedstrijdervaring werden ze op het IJA Summer Festival in Reno in dat jaar nog verslagen door een Amerikaans tweetal: Team Rootberry.

In het daaropvolgende jaar was het Russische duo niet te stoppen. Op de World Juggling Federation competition in Las Vegas wonnen ze bijna elke competitie waaraan ze deelnamen. Ze voelden zich vooraf supersterk en zelfverzekerd en dat lieten ze ook duidelijk weten in een promofilmpje.

Met dank aan anoniempje voor de submit.

Colombia wil WK 2014

Colombia heeft zich kandidaat gesteld voor de organisatie van het WK 2014. Dat maakte president Alvaro Uribe vandaag bekend.

Colombia heeft goede kansen, want volgens het geldende rotatiesysteem mag Zuid-Amerika over acht jaar het WK organiseren. Alleen Brazilië wierp zich tot nu toe op als kandidaat. Australië zette aanvankelijk eveneens in op 2014, maar richt zijn pijlen nu op 2018. Colombia haalde al het WK 1986 binnen, maar moest de organisatie overlaten aan Mexico vanwege de desastreuze economische situatie. Nadien vond de mondiale niet meer plaats in Latijns Amerika.

Nieuwe screenshots Elveon

Elveon is een epische fantasie actiegame, ontwikkeld door het bedrijf 10tacle. Het spel maakt gebruik van de Unreal Engine 3, wat wel wat belooft voor de graphics. Het spel laat nog wel even op zich wachten; pas in het tweede kwart van volgend jaar zal ie uitkomen op Xbox 360 en PC.

De diepgaande sage vertelt het verhaal van de opkomst van de heroïsche Elvish culture vanuit het perspectief van een ervaren elite strijder. De strijder neemt de taak op zich om zijn volk en stad Nimathar te bevrijden.
Maargoed, het duurt nog wel even voor het zover is dus eerst nog maar wat screenshotjes.





Meer screenshots vind je hier.

Even lachen

Je hebt van die dagen dan zit alles tegen, dan kun je natuurlijk naar een fles sterke drank grijpen, van een brug springen, jezelf voor een trein gooien, maar da's jammer, want er valt nog genoeg te lachen.

Dus, als je je down voelt, gewoon even naar dit filmpje kijken en alles komt vanzelf goed, enne braaf meedoen want dat moet van deze Indische versie van Emile Ratelband.

Met dank aan iemand die de submitknop vond voor de submit

Wie per brancard van golfbaan afgevoerd

Michelle Wie uit Hawaii is er wederom niet in geslaagd de 'cut' van een PGA-toernooi te bereiken. Wie moest met buikklachten het toernooi per brancard verlaten.

Wie is bezig als eerste vrouw de cut te bereiken in een PGA-toernooi, maar door de hitte moest zij haar wedstrijd vroegtijdig staken. Met buikklachten en ademhalingsproblemen werd Wie van de golfbaan afgedragen. Na onderzoek in het ziekenhuis kon zij op eigen kracht het gebouw verlaten. De extreme hitte die tijdens de John Deere Classic heerst wordt als reden voor de klachten van Wie opgegeven.

Een zogenaamde cut is een criterium waaraan een golfer moet voldoen om ook de laatste dag van toernooi voor de eindzege te kunnen strijden. Dit criterium is vaak een top 60-plaats of een aantal slagen achter de leider in het klassement. Iedereen die niet aan dit criterium voldoet is zaterdag al klaar met het toernooi. De rest speelt zondag nog om de ereplaatsen.

'Holleeder wilde prins Bernhard ontvoeren'

MisdaadVolgens de in april van dit jaar doodgeschoten Thomas van der Bijl hebben Heineken-kidnappers Willem Holleeder en Cor van Hout in de jaren tachtig op het punt gestaan prins Bernhard te ontvoeren. Van der Bijl heeft in de maanden voor zijn liquidatie uitvoerig met de nationale recherche gesproken. De Telegraaf heeft de hand gelegd op vijf zeer uitvoerige verklaringen en heeft die vandaag online gezet.

Van der Bijl was een goede vriend van de Heineken-ontvoerders. Hij blijkt het losgeld van de Heinekenontvoering dat niet door de politie kon worden getraceerd, circa 7 miljoen gulden, voor de kidnappers te hebben opgegraven in een bos bij Parijs. Heineken-ontvoerder Frans Meijer hield de politie altijd voor dat hij dat geld op het strand verbrand had.

Volgens Van der Bijl werd hij de laatste jaren echter, net als de eveneens geliquideerde Willem Endstra en Cees Houtman, afgeperst en mishandeld door Holleeder. Zo zou Van der Bijl door handlangers van Holleeder zijn mishandeld bij zijn strandpaviljoen Venice Beach in Zandvoort en diens Amsterdamse café De Hallen.

Van der Bijl verklaarde verder uitvoerig over de moordaanslagen op Cor van Hout, Gijs van Dam jr., Sam Klepper, John Mieremet, Cees Houtman en Willem Endstra. Zelf werd Van der Bijl op 20 april op klaarlichte dag geliquideerd in zijn eigen café De Hallen. In die zaak zit inmiddels wel een verdachte vast.

-
Link: De verklaringen van Thomas van der Bijl (.pdf-bestand, 5,34 Mb.).

'Israël gedraagt zich net als Hitler'

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft de regering van Israël vergeleken met Hitler. Hij vindt dat het "zionistische regime, net als Hitler, smoezen zoekt om militaire acties te beginnen." Hiermee verwijst hij naar de aanval op Polen die het nazi-regime zelf begonnen was door te doen alsof Polen hen aanviel. "Dit regime, dat zegt dat Hitler zulke ernstige misdaden heeft begaan, gedraagt zich nu net zoals hij. Wat dit regime doet is nog erger dan Genghis Khan", aldus de Iraanse leider.

Ahmadinejad komt wel vaker in het nieuws door zijn uitspraken. Zo stelde hij de holocaust in twijfel en vond hij dat Israël "van de kaart geveegd" moest worden.

president Mahmoud Ahmadinejad

Super-viagra aan Afrikaanse bomen

Icoon Safe For Work (SFW)In het Zuid-Afrikaanse distict Venda hebben de inboorlingen een nogal bijzondere ontdekking gedaan. De fijngestampte wortels van de Mpesu-boom (Securidaca longipedunculata) werken namelijk net zo goed, dan niet beter dan de welbekende blauwe pil van Pfizer. De inboorlingen mengen een theelepel van het goedje door hun thee, waardoor de spieren van het mannelijk geslachtsorgaan ontspannen. Het lid vult zich met bloed en het resultaat is een stijve piemel.

Botanisten hebben intussen bevestigd dat het extract de seksuele potentie ten goede komt. "Hoewel het actieve ingrediënt verschilt van dat in Viagra, wijzen onze tests uit dat het tot dezelfde resultaten leidt," aldus Marion Meyer van de Universiteit van Pretoria. "Je zou de mannen in de buurt eens moeten zien glunderen," schrijft de lokale krant Sowetan, "ze zijn er heilig van overtuigd dat ze de meest potente mannen op aarde zijn".

De dorpelingen houden hun bijzondere bomen intussen goed in de gaten. Alleen de stamhoofden mogen de fijngestampte wortels verkopen. Een theelepeltje van het potentiepoeder kost ongeveer 5,50 euro.

Bijsluiter
Het gebruik van de ambachtelijke Viagra komt echter wel met een waarschuwing: het medicijn met mate moet worden gebruikt en enkel wanneer de partner in de buurt en beschikbaar is. Anders heeft de boom in je broek natuurlijk ook geen zin.

Met dank aan Reigndear voor de submit.
Plaatjes van (stijve) piemels in de reacties worden niet op prijs gesteld.

Ontvoerder Belgisch jochie opgepakt

MisdaadDe ontvoerder van David Henriet, de 9-jarige Belgische jongen die zaterdag door een veehandelaar levend maar gewond werd teruggevonden in een veld nabij zijn woonplaats Verviers, is aangehouden. De opgepakte man, de 21-jarige Benoît D., heeft inmiddels een bekentenis afgelegd.

De dader is de vriend van de familie die eerder verklaarde het jochie vlak bij huis te hebben afgezet. De 21-jarige familievriend heeft toegegeven het jochie te hebben aangerand maar ontkent hem te hebben verkracht. Tegenover de politie verklaarde hij verder David niet te hebben geslagen. Het jochie zou zijn gevallen op een rotsblok. Hij dacht dat hij gestorven was en daarom liet hij David voor dood achter. Wetsdokters stellen echter vast dat D. het jochie wel degelijk mishandeld heeft.

Bij de dader is thuis tijdens een huiszoeking kinderporno gevonden. Bij die huiszoeking werden ook bladzijden vol geschreven fantasiën van Benoît D. over de 9-jarige David aangetroffen.

Het slachtoffer is inmiddels geopereerd aan een hoofdwond die door de dader is toegebracht. Lichamelijk maakt hij het weer redelijk. Toen hij werd teruggevonden, was hij volgens de veehandelaar echter meer dood dan levend.


David Henriet, behoorlijk gehavend teruggevonden.

Met dank aan natedanielz, Rewimo en BeejEm voor de submit.

Ibañez diep door het stof voor fans Atletico

Spaans international Pablo Ibañez is door het stof gegaan voor de supporters van Atletico Madrid. De 24-jarige verdediger heeft zijn excuses aangeboden, nadat hij een voorcontract had getekend bij aartsrivaal Real Madrid.

Tot een overgang is het niet gekomen omdat Juan Palacios de strijd om het voorzitterschap bij Real verloor van Ramon Calderón. Palacios wilde Ibañez naar De Koninklijke halen als hij de strijd had gewonnen.

De supporters van Atlético lieten hun ongenoegen blijken over de actie van Ibañez. Daardoor besloot de speler tijdens een speciale persconferentie zijn excuses aan te bieden. "Mijn zaakwaarnemers hebben me tijdens het WK verteld van de belangstelling. Toen ik het aanbod zag en begreep dat het serieus was, ben ik op het aanbod ingegaan. Dat was naïef, want het is niet slim om te tekenen bij de eeuwige rivaal. Ik ga de fans komend seizoen bewijzen dat het me spijt door alles te geven voor deze club."

Chinese vrouwen naar wereldgroep

Voor het eerst in de geschiedenis komt het Fed Cup-team van China in 2007 uit in de Wereldgroep. De Chinese tennissters promoveerden naar de hoogste divisie dankzij een 3-0 overwinning in de play-off tegen Duitsland. Na Li bezorgde China met een 7-5, 7-5 zege op Kathrin Wörle het beslissende derde punt.

De Chinese tennissters zijn aan een opmars bezig. Op Wimbledon werd Na Li de eerste Chinese speelster die de kwartfinales van een Grand Slam bereikte en de dubbelspeelsters Jie Zheng en Zi Yan wisten zowel de Australian Open als Wimbledon op hun naam te schrijven.

Spurs jagen op Pavel Nedved

Tottenham Hotspur wil Pavel Nedved (33) overnemen van Juventus. Volgens Zdenek Nehoda, de zaakwaarnemer van de sterspeler, hebben de Spurs al een bod uitgebracht.

Nedved beraadt zich momenteel over zijn toekomst omdat zijn huidige club Juventus naar alle waarschijnlijkheid degradeert naar de Serie B. De Spurs zijn een van de gegadigden in de race om de handtekening van de middenvelder. ”Pavel heeft de potentie om in een Europese topcompetitie uit te komen”, zegt z’n waarnemer Nehoda. ”AS Monaco, Tottenham Hotspur en enkele clubs uit Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten hebben een bod neergelegd bij Juventus.”

De Spurs tonen zich aardig actief op de transfermarkt. Eerder versterkte de ploeg van Martin Jol zich al met onder andere Dimitar Berbatov en Didier Zokora.

Boek: Katholicisme voor Dummies - Trigilio, Brighenti

Katholicisme is de grootste stroming binnen het christendom. In tegenstelling tot het protestantisme en de gereformeerde stroming richt het katholicisme zich voornamelijke op de kerk, de paus en God. God regeert volgens de katholieken door de paus, die aan het hoofd staat van de kerk. Ondanks dat het katholicisme de grootste stroming is binnen het christendom, is het, zeker in Nederland, steeds minder populair. Maar wat is katholicisme nu eigenlijk en wat houdt het in? In Katholicisme voor Dummies proberen de eerwaarden John Trigilio Jr. en Kenneth Brighenti dit uit te leggen aan de hand van een aantal onderwerpen.


Jagged Alliance 3 info en screenshots

Het heeft lang geduurd, maar het lijkt er op dat een derde deel van Jagged Alliance er nu toch gaat komen. In de JA games neem jij de controle over een kleine groep huurlingen, en vecht jij het turn-based uit met de vele slechteriken die de game kent. Dit keer zul je dus in 3D een guerilla oorlog aangaan in een nader te noemen tropisch doch corrupt land.

De game zal een aantal huurlingen uit de vorige edities bevatten en ook realistisch wapentuig zal niet ontbreken. Ook word ons beloofd dat de omgeving zeer interactief zal zijn: bijna alles kan stuk, en dit biedt uiteraard weer nieuwe tactische mogelijkheden met zich mee. Naast deze info, zijn er ook een viertal nieuwe screens vrijgegeven.




Ruckstuhl verbetert drie persoonlijke records

Atlete Karin Ruckstuhl heeft bij de Open Eindhovense kampioenschappen opnieuw laten zien dat ze momenteel in grootse vorm verkeert. De zevenkampster, vorige week bij het NK in Amsterdam goed voor drie titels, verbeterde gisteren drie persoonlijke records.

Ruckstuhl won de 100 meter in 11,88 en eindigde op de 200 meter met een tijd van 24,02 als tweede achter Jacqueline Poelman. Bij het kogelstoten kwam ze tot een afstand van 14,34 meter. Na afloop zei Ruckstuhl dat ze hoopte dat ze haar goede vorm vast kan blijven houden tot het EK atletiek, dat van 7 t/m 13 augustus in het Zweedse Göteborg gehouden wordt.

[IRL] Uitslag Nashville Superspeedway

Scott Dixon heeft vannacht de IRL-race op de Nashville Superspeedway gewonnen. Hierdoor won hij de Nashville-gitaar, die op de Indy-500 trofee na de meest begeerde IRL-prijs is. Zijn teamgenoot Dan Wheldon eindigde als tweede met een verschil van slechts 0.0176 seconden.

Uitslag IRL Nashville Superspeedway:

PosCoureurTeamRonden / Uitvalreden
1 Scott DixonTarget Chip Ganassi Racing 200
2 Dan WheldonTarget Chip Ganassi Racing 200
3 Vitor MeiraRevive Panther Racing 200
4 Danica PatrickRahal Letterman Racing Team Argent 200
5 Helio CastronevesMarlboro Team Penske 200
6 Dario FranchittiKlein Tools/Canadian Club 200
7 Jeff SimmonsRahal Letterman Racing Team Ethanol 199
8 Marco AndrettiNYSE Group 199
9 Ryan BriscoeDreyer & Reinbold Racing 199
10 Ed CarpenterVision Racing 198
11 Bryan HertaXM Satellite Radio 198
12 Tony KanaanTeam 7-Eleven 170
13 Kosuke MatsuuraPanasonic ARTA Ongeluk
14 Sam Hornish Jr.Marlboro Team Penske Ongeluk
15 Tomas ScheckterVision Racing Mechanisch
16 Buddy RiceRahal Letterman Racing Team Argent Elektrisch
17 Scott SharpDelphi Elektrisch
18 Jeff BucknumABC Supply Co./A.J. Foyt Racing Handling

[GP2] Uitslag 2e race Frankrijk

De tweede GP2-race op Magny Cours is gewonnen door Giorgio Pantano. Het was de eerste overwinning in de GP2-klasse voor de Italiaan. Nelson Piquet jr. werd tweede, Alexandre Premat pakte de derde plaats. Lewis Hamilton wist maar liefst vijftien plaatsen goed te maken door van negentien naar vijf te rijden.

Uitslag tweede race Frankrijk:

poscoureurteamverschil
1G. PantanoFMS 40:55:810
2N. Piquet JrPiquet 0.500
3A. PrematART 9.667
4T. GlockiSport 10.900
5L. HamiltonART 12.199
6L. Di GrassiDurango 17.415
7N. JaniArden 17.884
8M. AmmermüllerArden 29.154
9O. PlaDPR 40.728
10F. PorteiroCampos -
11S. HernandezDurango -
12F. PereraDAMS -
13A. VallesCampos -
14A. CarrollRacing Eng. 45.855
15F. FauzySuper Nova 46.555
16J. VillaRacing Eng. 48.782
17J. TahinciFMS 1:10.932
18A. ZuberTrident + 1 ronde
19G. Bruni Trident -
20L. FilippiBCN -
21A. NegraoPiquet -
22C. PiccioneDPR -
23E. VisoiSport -
24H. YoshimotoBCN -
25J. LopezSuper Nova -
26F. MonfardiniDAMS -

Vincken blij na rentree

Na bijna een jaar blessureleed maakte Tim Vincken gisteren zijn rentree bij Feyenoord. De rechtsbuiten kwam in de met 0-18 gewonnen oefenwedstrijd tegen FC Boszoom in de tweede helft in het veld en wist bovendien éénmaal te scoren.

"Dat ik scoorde, geeft me een geweldig gevoel", aldus Vincken. De 19-jarige rechtsbuiten hoopte vorig jaar, na afloop van het WK voor spelers onder de 20, te kunnen doorbreken. Tal van blessures gooiden echter roet in het eten. Hij liep achtereenvolgens een hamstringblessure, weer een hamstringblessure, een schouderblessure, een kuitbeenbreuk en opnieuw een schouderblessure op.

"Ik stond te wachten om het veld in te stappen en het passeerde allemaal de revue. Ik heb zo lang aan de kant gestaan, ik moest er op dat moment erg aan denken. Eenmaal in het veld viel het van me af", aldus Vincken na afloop van zijn rentree.

Boonen niet in Vuelta

Tom Boonen doet niet mee aan de Ronde van Spanje. De 25-jarige Belg probeert zich dit seizoen op een andere manier te prepareren voor het WK.

Boonen reed afgelopen jaar de Vuelta nadat hij in de Tour al vroeg het strijdtoneel moest verlaten na een valpartij. In Spanje slaagde de Quick-Step-man er niet in te zegevieren, wel legde hij er de conditionele basis voor zijn latere wereldtitel. ”Dit keer is het anders. Tom had al een zwaar seizoen en normaal rijdt hij dit keer mee tot Parijs”, aldus zijn ploegleider Wilfried Peeters. Boonen neemt wel deel aan de ENECO Tour en de Ronde van Groot-Brittannië op weg naar het WK in Salzburg.

FOK! Prijswinnaars week 27

Afgelopen week kon je op de Frontpage van FOK! weer kans maken op een aantal leuke prijzen. Hier is het overzicht met de winnaars van afgelopen week.

FOK! gaf vijf keer een prijzenpakket weg ter promotie van de film She's the Man. In dit pakket vind je een tanktop van de film en een dvd van She’s All That of Bring It On! Het goede antwoord op de prijsvraag is "Mean Machine" en dit zijn de winnaars:


Herald
Jimbolino
fleuril
onpyH
sinaasappelsapje


Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! De prijzen zullen binnen enkele weken naar jullie opgestuurd worden of er wordt contact met je opgenomen. Vergeet niet deze week weer op de FOK!frontpage te kijken voor meer prijsvragen. Voor eventuele vragen kun je ons natuurlijk ook e-mailen.

Man doodde ruim 10.000 honden

Icoon BizarEen onderzoek van een Engelse krant heeft aan het licht gebracht dat een Engelse man in de afgelopen 15 jaar ruim 10.000 hazewindhonden geslacht heeft. De honden waren afkomstig van deelnemers aan hondenraces. Zodra een hond te oud werd om te kunnen winnen, werd het dier naar David Smith gebracht, die het vervolgens tegen betaling van tien pond afmaakte en begroef in zijn achtertuin. Aan een undercoverreporter vertelde Smith dat het drie jaar duurde totdat de tuin vol begon te raken. Toen kon hij weer van vooraf aan beginnen. Van de eerste honden die hij begroef had hij daarbij geen last, want daarvan waren op dat moment slechts enkele botten over. Ruim veertig hondentrainers maakten gebruik van de diensten van Smith.

De Britse regering heeft geschokt gereageerd op het schandaal. De minister van dierenwelzijn, Ben Bradshaw, kondigde een onderzoek aan naar de milieu- en gezondheidsgevaren die het begraven van zoveel honden tot gevolg kan hebben. Alistair McLean, hoofd van de National Greyhound Racing Club noemde de hondenslachting "een euthanasiefabriek" en kondigde een onderzoek aan. "Dit is walgelijk. We willen hier absoluut niet mee in verband worden gebracht."

Al eerder gaf de RSPCA aan zich ernstige zorgen te maken over het lot van de 12.000 hazewindhonden die elk jaar verdwijnen. Een woordvoerder zei dat er geen enkele rechtvaardiging is voor het doden van dieren omdat ze hun werk niet goed meer kunnen doen.

Smith doodde de honden met een soort pistool zoals dat ook in slachthuizen wordt gebruikt. Een dergelijk pistool schiet geen kogels, maar een soort bout die de schedel doorboort.

Deschamps gaat voor terugkeer naar Serie A

Ondanks de degradatie naar de Serie B en het seizoen daar beginnen met dertig strafpunten, gaat de kersverse trainer van Juventus, Didier Deschamps, voor promotie naar de Serie A.

De Fransman denkt dat het mogelijk is om binnen een jaar weer terug te keren op het hoogste niveau. "We zijn verplicht dat te proberen, al wordt het met dertig punten aftrek natuurlijk enorm lastig", aldus Deschamps.

Inmiddels heeft Pavel Nedved aangegeven bij Juventus te zullen blijven. Eerder zei de Tsjechische middenvelder nog dat hij zou vertrekken, maar er is minder belangstelling dan Nedved had verwacht. Aanvankelijk wou hij na het WK stoppen, maar na een vakantie dacht Nedved daar toch weer anders over. Hiermee volgt hij Alessandro Del Piero, die al eerder aangaf altijd bij Juve te zullen blijven.

Het is echter nog niet geheel zeker dat Juventus volgend seizoen in de Serie B voetbalt, de Oude Dame heeft namelijk beroep aangetekend tegen de straf.

Rapport Schipholbrand uit auto gestolen

Icoon BinnenlandsHet geheime onderzoeksrapport over de brand in het cellencomplex op Schiphol is pas geleden uit een auto gestolen. Over het rapport werd deze week geschreven dat er in zou staan dat justitie grote fouten zou hebben gemaakt en het zou minister Rita Verdonk zelfs de kop kunnen kosten. Ook de politie, brandweer en de Rijksgebouwendienst zouden hun werk niet goed genoeg hebben gedaan. Bij de brand kwamen in oktober elf mensen om het leven.

De diefstal vond plaats toen een stafmedewerker voor een verkeerslicht stond te wachten. Opeens werd de achterklep van zijn dienstauto opengetrokken en een tas uit de kofferruimte gepakt. In de tas zat het onderzoeksrapport.

Een woordvoerder van de onderzoeksraad heeft de diefstal bevestigd. Verder stelt hij dat het rapport weliswaar nog vertrouwelijk was, maar dat de diefstal geen ramp is, aangezien het rapport geen privacygevoelige informatie bevat en de getuigen niet bij naam worden genoemd. Het gestolen rapport is bovendien slechts een inzageversie. Betrokkenen kunnen er nog op reageren.

Zeven verschillende leiders geen record

Oscar Pereiro is al de zevende geletruidrager in deze Tour de France. Dat is geen unicum, want in 1958 en 1987 had de maillot jaune liefst acht verschillende eigenaars.

In 1958 reden André Darrigade, Jos Hoevenaers, Wim van Est, Gilbert Bauvin, Gerrit Voorting, Raphaël Géminiani, Vito Favero en Charly Gaul in de leiderstrui. Deze stoelendans herhaalde zich 29 jaar later met Jelle Nijdam, Lech Piasecki, Erich Mächler, Charly Mottet, Martial Gayant, Jean-François Bernard en Pedro Delgado als geletruidragers, alvorens Stephen Roche in de laatste tijdrit de macht voor zich opeiste.

De huidige Tour kent na amper dertien etappes al zeven verschillende aanvoerders, namelijk Thor Hushovd, George Hincapie, Tom Boonen, Sergei Gonchar, Cyril Dessel, Floyd Landis en Oscar Pereiro. Wanneer Denis Menchov of Cadel Evans op l’Alpe D’Huez de gele trui verovert, is het record geëvenaard.

[TDF]Voorbeschouwing 14e Etappe

Nog één dag koersen en de renners mogen genieten van een nieuwe snipperdag. Tussen Montélimar en Gap liggen aardig wat colletjes, zodat de klassementrenners bij de pinken moeten zijn.

Net als in de voorbije twee dagen zijn ook nu de ontsnappers aan zet. Een massasprint is uitgesloten, want de slotfase zal veel slachtoffers eisen. De Col de la Sentinelle fungeert als scherprechter met de top op ruim vijftien kilometer van de aankomst. Deze top wordt na een beklimming van vijf kilometer met een stijgingspercentage van ongeveer vijf procent bereikt. Op deze kuitenbijter zal de kopgroep uiteen worden gereten. In het peloton mogen de favorieten zich niet laten verrassen, hoewel een aanval van een topper niet meteen is te verwachten. De laatste vijftien kilometer lopen continu in dalende lijn. Een kloof van een minuut op de Sentinelle en je wordt niet meer ingehaald door achtervolgers.

Aankomstplaats Gap heeft een rijke Tourhistorie als poort naar de Alpen. In 2003 voltrok zich tijdens de Gap-etappe een drama toen kanshebber Beloki onderuit ging in de afdaling van de Col de la Rochette. Nadien heeft de Bask nooit meer zijn normale niveau gehaald. Alexandre Vinokourov profiteerde van de chaos door de rit te winnen. Met Wout Wagtmans (1953) en Jelle Nijdam (1989) is het Oranjesucces in Gap beperkt gebleven. Wellicht kunnen Bram Tankink of Joost Posthuma zich mengen in een vroege ontsnapping of stuurt Rabobank joker Michael Boogerd in de aanval op de Sentinelle.


Bonificatiesprints:
53 kilometer – Pont de Curnier
160,5 kilometer – La Plaine

Passages Bergklassement:
14 kilometer - Côte du Bois-de-Salles (3e categorie)
72,5 kilometer - Col de Peyruergue (3e categorie)
97 kilometer - Col de Perty (2e categorie)
171 kilometer - Col de la Sentinelle (2e categorie)

Klik hier voor een overzicht van alle klassementen.

Philippoussis weer helemaal terug

Mark Philippoussis is na jaren van blessureleed weer op de weg terug. De 29-jarige Australiër kwalificeerde zich voor de finale van Newport.

Philippoussis rekende af met de Oostenrijker Jürgen Melzer: 6-7, 6-2 en 6-0. Scud is na een schier eindeloze reeks blessures topfit en wist weer te domineren met zijn opslag. De laatste keer dat Philippoussis de finale van een ATP-toernooi bereikte was alweer 33 maanden geleden. Inmiddels staat het servicekanon pas 214e op de wereldranglijst. "De ranking kan me even niets schelen. Voorlopig prevaleert mijn gezondheid", meldde de Australiër na afloop.

In de finale treft Philippoussis de Amerikaan Justin Gimelstob, ook al een routinier. Gimelstob won enigszins verrassend van Andrew Murray: 6-1, 7-6 (4). De Schot heeft veel potentie, maar speelt nog te wisselvallig. Dit keer worstelde Murray met zijn service.

Verrassingen in Intertoto Cup

Villarreal heeft sensationeel verloren van Maribor in de derde ronde van de Intertoto Cup. De Slovenen sloegen met 1-2 toe in Spanje.

De halve finalist van de voorbije Champions League trad weliswaar aan zonder WK-gangers Sorin en Riquelme, maar van een B-team was geen sprake. Zo deden de aankopen Pires en Kahveci mee. Zij konden niet voorkomen dat Maribor vlak voor rust de leiding nam: een vrije trap van Rakic werd van richting veranderd. Forlan tekende rond de zeventigste minuut voor de gelijkmaker, maar even voor tijd groeide Mihelic uit tot matchwinnaar. Wegens een rode kaart van Josemi speelde de thuisploeg bijna de complete tweede helft met tien man. Villarreal verloor pas één eerder in eigen huis in Europees verband, tegen AZ.

Newcastle United ontsnapte aan een blamage, maar zal niet tevreden zijn met een 1-1 tegen Lillestrøm. Manager Glen Roeder heeft zowat elke spits in de lappenmand zitten en zal dan ook met genoegen hebben aanschouwd hoe Alberto Luque op fraaie wijze de gelijkmaker binnenschoot. In het eerste bedrijf kwamen de Noren op voorsprong via Robert Koren. Ook Olympique Marseille moest genoegen nemen met een remise in haar duel tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk: 0-0. L’OM benutte geen van de vele kansen. ’s Middags delfde FC Twente al het onderspit tegen de Zweedse middenmoter Kalmar.


Uitslagen 3e Ronde Intertoto Cup:
Odense (Den) – Hibernian (Sch) 1-0
Kalmar FF (Zwe) – FC Twente (Ned) 1-0
Grasshoppers (Zwi) – AA Gent (Bel) 2-1
Olympique Marseille (Fra) – Dnjepr Dnjepropetrovsk (WRu) 0-0
Newcastle United (Eng) – Lillestrøm (Noo) 1-1
Villarreal (Spa) – Maribor (Slo) 1-2
Auxerre (Fra) – Farul (Roe) 4-1
Maccabi Petach-Tikva (Isr) – Achnas (Cyp) 0-2
SV Ried (Oos) – Tiraspol (Mol) 3-1
Larissa (Gri) – Kayserispor (Tur) 0-0

Vanmiddag:
Hertha BSC (Dui) – Movska (Rus)

Einde loopbaan Van Lottum

John van Lottum (30) stopt met het spelen van professioneel tennis. De Nederlander beschikt niet meer over de motivatie na enkele zware blessures.

Van Lottum kampte de afgelopen jaren vooral met rugproblemen. Tot twee keer toe moest hij een ingrijpende operatie ondergaan. Eind 2005 vierde de in Antwerpen woonachtige tennisser zijn rentree, maar goede resultaten bleven uit. Zo zakte Van Lottum naar de 421e plaats op de ATP-ranking en slaagde hij er niet in zich te kwalificeren voor Grand Slams. Zijn hoogtijdagen beleefde de Nederlander eind jaren negentig met onder andere een vierde rondeplaats op Wimbledon. Op 26 april 1999 vond Van Lottum zich terug op de 62e plaats van de ATP-ranking, zijn naar later bleek hoogste notering aller tijden.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1254
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.