Jongens spannen draad over fietspad

Icoon Politie De politie uit Zeeland heeft vannacht twee Belgische jongens aangehouden omdat ze een waslijndraad over een fietspad hadden gespannen. Door de draad, die op nekhoogte tussen twee verkeersborden hing, kwam een 44-jarige man uit Middelburg onzacht ten val. Hij liep daarbij schaafwonden en een snee in zijn gezicht op.

De Middelburger fietste rond middernacht in Veere over een fietspad, toen hij plotseling tegen een draad aanreed en van zijn fiets viel. Hij zag nog net twee jongens met een hondje wegrennen. Nadat het de man niet lukte de jongens te pakken te krijgen, schakelde hij de politie in.

De politie had weinig moeite om vlak na het voorval een 15-jarige en een 16-jarige jongen uit België aan te houden op een camping in de buurt. De twee voldeden aan het signalement, en bekenden meteen. Volgens het tweetal ging het om een 'grap', en hadden ze niet bij de mogelijke gevolgen stilgestaan.

De jongens zijn na hun bekentenis weer naar de camping gestuurd. Het is nog niet bekend wat voor straf ze zullen krijgen.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.