Klden: "Blijf vechten voor eindzege"

Andreas Klden gaat vol vertrouwen de cruciale fase van de Tour de France in. De 32-jarige Duitser gelooft nog in zijn kansen op de eindwinst.

Klden meldde dit op de rustdag tijdens een door T-Mobile belegde persconferentie. De fragiele klimmer bevestigde dat hij kan rekenen op de steun van de volledige ploeg en dat zijn vormpiek is voorzien voor de komende dagen. ”Ik blijf vechten voor de eindzege. We zijn een hecht collectief, wie weet is het nog ergens goed voor geweest om slechts met zeven man te starten.”

Klden staat ruim twee minuten achter op topfavoriet Floyd Landis. Die schade liep hij vooral op in de etappe met aankomst op Pla-de-Beret. ”Tijdens de laatste kilometers had ik last van kramp. Het was de eerste zware col voor mij sinds de Tour van 2005. Mijn spieren waren er niet klaar voor.” De runner-up van 2004 denkt dat de rit van morgen cruciaal wordt: ”Op Alpe d’Huez wordt veel duidelijk. Ik ga ervan uit dat Pereiro zijn gele trui moet afstaan. Ik heb in ieder geval goede herinneringen aan Alpe d’Huez, want twee jaar terug finishte ik er als derde tijdens een tijdrit. Dat geeft me motivatie.”