Boogerd kwaad op Landis

Olga (Nuongirl)
Tijdens de dertiende etappe in de Tour de France afgelopen zaterdag heeft Michael Boogerd een pittige woordenwisseling gehad met Phonak-kopman Floyd Landis, toen nog geletruidrager.

Boogerd zei tegen de Amerikaan dat hij als leider in de koers wat meer verantwoordelijkheid moest nemen. "Hij begon me voor alles wat lelijk was, uit te maken," aldus Boogerd.

Na een ontsnapping van enkele renners weigerden de ploeg van Phonak om het heft in handen te nemen. Hierdoor kon de kopgroep met een voorsprong van bijna een half uur over de finish komen en Óscar Pereiro pakte de gele trui. "Totaal respectloos naar het instituut Tour toe. Zo ga je niet met de gele trui om. Dat heb ik Landis ook gezegd zaterdag, toen hij verhaal kwam halen omdat wij op een gegeven moment het tempo van het peloton opvoerden. Op die manier wilden we proberen hem in de gele trui te houden. Helaas hielpen de andere teams die we om assistentie hadden gevraagd, niet mee. Hij ging tekeer, niet normaal meer. Ik reageerde alleen door hem te wijzen op zijn verantwoordelijkheid als leider in de wedstrijd. Kijk, ik begrijp het idee wel, maar om dan zo tekeer te gaan, is belachelijk," aldus Boogerd.