Special: Blue Mountain State

Interview met Laura Vogelsang

Een kort vraag- en antwoordgesprek met Laura Vogelsang, leidinggevende van MTV Networks.

Laura Vogelsang

De serie Blue Mountain State gaat over het wilde leven van een student. Hoe was jouw studententijd?

Wild! Ik zat verder niet in een vereniging, maar ben wel naar disco's en kroegen gegaan. Ook vaak naar de sociëteit gegaan, maar dat is meer de dance scene. De eerste vier jaar heb ik veel gefeest en gebeest, iets wat ook invloed had op mijn studies.

Welke studies heb je dan allemaal gevolgd?

De eerste was 'Internationaal management', maar die heb ik niet gehaald. Daarna heb ik een studie 'Psychologie' gedaan maar ik heb alleen mijn propedeuse gehaald bij deze opleiding. Ik heb nog een derde studie gevolgd, namelijk 'HBO Bedrijfspresentatie'. Die heb ik wel afgerond!

Je was bij de presentatie helemaal blij met Blue Mountain State. Wat is er zo bijzonder aan de serie?

Sinds tijden is dit eindelijk weer een serie die speciaal is gemaakt en geschreven voor MTV Networks. Het is een echte comedy die is gericht op studenten en jongeren. Daarom past het programma zo goed bij onze huidige indeling. Ik denk ook dat het voor volwassenen erg leuk is om naar te kijken, misschien dat ze zo ook kunnen terugdenken aan hun eigen studententijd.

BMS valt dus erg goed in het huidige schema. Hoe zijn jullie aan de show gekomen?

IPC Media koopt meerdere shows. Er wordt daarna per comedy bekeken wat goed zou werken. Maar het mooie aan IPC is dat als er op MTV een nieuw programma komt, het ook meteen een wereldwijde release is, dus alles wordt globaal op elkaar afgestemd. Groot voordeel: Alle promo's, virals en trailers hoeven ook maar een enkele keer gemaakt te worden.

Heel eerlijk: hoe vind je de show zelf?

Te gek! Maar ik moet wel zeggen, ik heb nog niet meer dan de eerste aflevering gezien. Die grove humor vind ik wel leuk. Andere programma's die ik leuk vind zijn 'de Rijdende Rechter' en 'Zij Gelooft In Mij'. Als ik bij de MTV-shows moet blijven, dan vind ik 'Jersey Shore' erg leuk. Is ook een nieuw programma, maar ik kan er echt de hele dag naar kijken. Ook erg leuk zijn die dansprogramma's, zoals 'ABDC' (America's Best Dance Crew) en 'Taking The Stage'.

Komen er naast Blue Mountain State ook nog andere nieuwe shows op MTV?

Vanaf eind maart zijn we begonnen met 'Jersey Shore'. Een heerlijk programma over de Italiaanse Amerikanen. Je kan ze vergelijken met een overdreven 'Sjonnie en Anita', maar dan als latino. Echt van die typische 'Guido's en Guidettes', haha. Maar verder niets nieuws. Nouja, een nieuw seizoen van 'Taking The Stage' en 'Life Of Ryan' komen ook op de zender, maar die shows lopen al langer.

 Blue Mountain State: 18 april, 22:10, MTV.