De Apocalyps volgens FOK!film

Vandaag vergaat de wereld. We hebben nog geen idee op welke manier, hoe laat en of het snel zal gaan of niet. Wat wij wel weten is dat we de afgelopen jaren veel aan films hebben gehad. Mocht het einde der tijden inderdaad van start gaan, hoe zouden wij dan proberen te overleven? De FOK!filmcrew beroept zich op de jarenlange ervaring die is opgedaan door films en probeert jou te helpen in de naderende tijden van nood.

Redacteur: Roberto_BOZ
Volgens hem wordt de wereld vernietigd door: Het meest realistische beeld is denk ik de explosie van alle energie die zich huisvest in Yellowstone Park. Als die ontploft, zal de zon zich de komende jaren niet meer tonen wat funest is voor al het levend op aard.
Haalt ervaring uit de film: Independence Day

We kunnen er wel lachend over doen, maar bovenstaand zou zomaar kunnen gebeuren. De laatste explosie had namelijk al duizenden jaren geleden moeten zijn, dus hij staat op scherp. In de categorie 'wie het laatst lacht, lacht het best' zeggen we maar. Ik weet in ieder geval dankzij genoemde film dat ik veilig ben voor alle explosies, zolang ik maar in een tunnel ben en op tijd in een nis spring.

Redacteur: Borizzz
Volgens hem wordt de wereld vernietigd door: Een fladderend vlindertje
Haalt ervaring uit de film: The Butterfly Effect

Deze film is echt een waarschuwing voor rondfladderende vlinders. Je weet nooit wat ze allemaal kunnen veroorzaken. In elk geval geloven (gelukkig) maar weinig dat vandaag de wereld vergaat (mocht dit toch het geval zijn: sterkte, ik heb mijn raket klaarstaan in de achtertuin). Wat wel kan is dat groepen mensen dermate bang zijn dat ze rare dingen gaan doen. Met zijn allen een berg bestormen in Frankrijk bijvoorbeeld omdat het een landingsplaats van aliëns zou zijn. Ik zou morgen toch maar even binnen blijven.

Redacteur: René (MrManiak)
Volgens hem wordt de wereld vernietigd door: Maya's die uit de dood opstaan en vanuit Mexico het complete Amerikaanse continent besmetten met een dodelijk virus, dat uiteindelijk overslaat naar Europa. De mensheid sterft en leeft daarna voort als ondode.
Haalt ervaring uit de film: Shaun of the Dead

Shaun of the Dead heeft mij veel kunnen leren. Mochten er ondoden rondlopen (we gebruiken het Z-woord niet omdat het belachelijk is) dan moeten we in ieder geval altijd een wapen bij ons dragen. Het vermoorden van een ondode is 'volgens die vent op televisie' makkelijk: verwijder het hoofd of vernietig de hersenen. Laat me dat herhalen: verwijder het hoofd of vernietig de hersenen. Met deze kennis op zak is het noodzaak om je ergens te verschansen waar je mag roken, je de uitgangen kent, er genoeg proviand te vinden is en waar er zware sloten aan de deuren hangen. Pak dus je wapen, vlucht naar de kroeg, drink een biertje en wacht totdat alles is overgewaaid.
How about that for a slice of fried gold?

Redacteur: Johan (DragonFodder)
Volgens hem wordt de wereld vernietigd door: Dinosaurussen
Haalt ervaring uit de film: Jurassic Park, King Kong

Als de wereld dan toch moet vergaan, dan maar in de meest epische stijl denkbaar: dinosaurussen! Al jaren is men in het geheim dino's aan het klonen op een eiland ergens in de Stille Oceaan en morgen worden ze door bio-terroristen bevrijd. Blijkt dat die beesten gewoon kunnen zwemmen! Anyway, wij gaan er allemaal aan. Of heeft iemand nog ergens een grote aap liggen die een tyrannosaurus van zijn overbeet kan afhelpen?

Redacteur: Desunoto
Volgens hem wordt de wereld vernietigd door: Tripods
Haalt ervaring uit de film: The War of The Worlds

Aardbevingen worden niet enkel veroorzaakt door verschuivende tektonische platen. Dat fenomeen ontstaat als de marsmannetjes kilometers onder het aardoppervlak hun plannen smeden voor de totale verwoesting van de aarde. H.G. Wells had het destijds bij het rechte eind. Of we als mensheid uiteindelijk toch zullen zegevieren net als in de films, kan me dan eigenlijk niet eens meer zoveel schelen. Zolang ik maar niet het gekrijs hoef aan te horen van ene Dakota Fanning.

Redacteur: Lisanne (Lizan)
Volgens haar wordt de wereld vernietigd door: Een gigantische overstroming gevolgd door een ijstijd.
Haalt ervaring uit de film: The Day After Tomorrow

Met het stijgen van de zeespiegel weten we allemaal dat het niet veilig is om in Nederland te blijven. Mijn privé-vliegtuig staat in de achtertuin klaar om mij naar het zonnige zuiden te vliegen mocht dat nodig zijn. Lukt dat niet meer, kunnen we altijd nog met z'n allen in de bibliotheek gaan zitten en oude boeken verbranden.

Redacteur: Jonathan (ArtistA)
Volgens hem wordt de wereld vernietigd door: Achterbuurtschoffies die teveel naar New Kids hebben gekeken
Haalt inspiratie uit de film: New Kids Turbo en andere spin offs van deze aanfluiting voor de Nederlandse cinema.

Jongelui die alsmaar recalcitranter worden tegenover de maatschappij en overal tegenaan schoppen. Doordat ze niet opgeleid worden gaan we achteruit in de evolutie en worden we onze eigen verdoemenis.

Redacteur: Muis006
Volgens haar wordt de wereld vernietigd door: 
Satan en de zijnen
Haalt inspiratie uit de film: 
End Of Days

Ik ben niet religieus, maar dat de duivel een slinkse eikel is geloof ik best. Als dit epistel met Arnold Schwarzenegger mij één ding heeft geleerd, dan is het dat het altijd handig is om Arnold Schwarzenegger in de buurt te hebben. Helaas kwam ik na een rondje Google tot de conclusie dat de Governator niet meer zo kwiek is. Zouden we dan toch vervloekt zijn?

Redacteur: dekatophetspek
Volgens hem wordt de wereld vernietigd door: Katten (en varkens)
Haalt inspiratie uit de film: Animal Farm

Katten zijn over het algemeen zeer vriendelijke en relaxte beesten. Al sinds de opkomst van het Egyptische rijk hebben wij katten de mens getolereerd met al hun nukken en kuren. Katten hebben altijd gezorgd voor vermaak van de homo sapiens, denk maar eens aan soortgenoten als Garfield, Felix, Hello Kitty, Tom, Sylvester, Eek en Fritz. Je kwam ons tegen in de ruimte (Aliens), in Gotham City (Catwoman) en we waren zelfs in het Witte Huis te vinden (Socks). Wij, de katten van de planeet Aarde, zijn het slechte gedrag van de mensheid echter spuugzat. We worden uit bomen gekeken, in het donker geknepen en op spek gebonden! Vooral ook in films van die vreselijke Stephen King zoals Sleepwalkers en Pet Sematary was goed te zien hoe men met onze soortgenoten omgaat en daarom kunnen we maar een stelling doneren: All Animals Are Equal, But Cats Are More Equal Than Others.
In afwachting van de totale vernietiging van de planeet kunt u hier nog eens genieten van een aantal hoogtepunten uit Hollywood waarin katten een grote rol hebben gespeeld. Wij wensen u een fijne eindtijdbeleving!