CD: Little Hurricane - Same Sun Same Moon

Het leuke van het schrijven van recensies voor FOK! is dat er zo nu en dan van die verrassende cd's bij je op de deurmat vallen. Zo ook het album Same Sun Same Moon van het Amerikaanse duo Celeste 'C.C.' Spina en Anthony 'Tone' Catalano oftewel Little Hurricane. In eerste instantie dacht ik met een nieuw bandje te maken te hebben maar niets is minder waar. Het tweetal draait al heel wat jaren mee in de scene en is met Same Sun Same Moon alweer aangekomen bij hun derde album.

Little Hurricane - Same Sun Same Moon

Voor het ontstaan van Little Hurricane moeten we terug naar het jaar 2010. Celeste Spina wil na een jaar of acht niks te hebben gedaan op muzikaal vlak wel weer eens drummen in een band en zet een oproep in een lokale krant voor muzikanten die op zoek zijn naar een bandje. Groot is dan ook haar verbazing als haar buurman Anthony Catalano als engineer in een lokale studio werkt en eveneens op zoek is naar een nieuwe muzikale uitdaging. Catalano had al gewerkt met artiesten als John Paul Jones (Led Zeppelin) en Gwen Stefani en had dus al de benodigde ervaring in huis. Ook waren beide muzikanten verslingerd aan ongepolijste rauwe bluesrock.

Nog geen jaar na deze ontmoeting verscheen het prijzenwinnende in eigen beheer uitgebrachte debuutalbum Homewrecker, in 2014 gevolgd door het eveneens door henzelf geproduceerde album Gold Fever op Death Valley Records. Inmiddels zijn we alweer drie jaar verder, zijn Catalano en Spina met elkaar getrouwd, heeft de groep een platencontract bij het Nederlandse platenlabel Mascot Records en is er een huwelijkscadeau in de vorm van de veelzijdige plaat Same Sun Same Moon. Bij een duo met een vrouw op drums zullen velen meteen aan The White Stripes moeten denken maar daar doe je Little Hurricane eigenlijk behoorlijk tekort mee. Uiteraard hebben de bands de nodige melomane raakvlakken maar daartegen zijn er net zoveel verschillen te benoemen tussen beide duo's.

Little Hurricane
Little Hurricane

Muzikaal gezien valt Little Hurricane het beste te benoemen in de categorie blues rock met een snufje progressieve pop, een mespuntje onversneden garage rock en wat psychedelica. Same Sun Same Moon levert in elk geval verdomd catchy popliedjes aan die meteen in je hoofd blijven hangen. Het zou mij dan ook niet verbazen als we dit duo nog wel tegen zullen gaan komen op de nodige festivals deze zomer.