FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 25 maart 2018

Van Gerwen in beslissende leg langs Wright in finale European Darts Open

Het eerste toernooi van de European Tour is gewonnen voor Michael van Gerwen. De nummer één van de wereld won na een 1-5 achterstand met 8-7 van Peter Wright. 

Van Gerwen prutste in het begin van de partij op de dubbels zag Wright daardoor 1-5 voor komen. Scorend was Van Gerwen al de betere en toen de dubbelproblemen waren verholpen stond het in een vloek en een zucht 5-5. Wright sloeg daarna meteen weer hard terug en pompte zichzelf weer naar een voorsprong: 5-7. Hij had nu nog maar één leg nodig voor de overwinning. Die pakte die niet, waardoor Van Gerwen weer zijn kans zag: 7-7.

Via dubbel zestien en in dertien darts trok Van Gerwen de finale uiteindelijk naar zich toe. Het werd 8-7. Eerder op de avond won Van Gerwen nog van Simon Whitlock (6-1) en Richard North (7-1). Laatstgenoemde won in de kwartfinale nog van Ron Meulenkamp met 6-2. 

Volgende week met Pasen is het tweede toernooi van de Euro Tour. De German Darts Grand Prix heeft plaats in München. Namens Nederland zijn Van Gerwen, Jelle Klaasen, Jermaine Wattinema, Danny Noppert, Yordi Meeuwisse en Jan Dekker van de partij. 

Michael van Gerwen gaat door met winnen. (PRO SHOTS/Joris Verwijst)
Michael van Gerwen gaat door met winnen. (PRO SHOTS/Joris Verwijst)

European Darts Open - kwartfinales
Michael van Gerwen 6-1 Simon Whitlock
Ron Meulenkamp 2-6 Richard North
Peter Wright 6-3 Joe Cullen
Mervyn King 4-6 James Wade

Halve finales
Michael van Gerwen 7-1 Richard North
Peter Wright 7-4 James Wade

Finale
Michael van Gerwen 8-7 Peter Wright

Veel doden en vermisten bij brand in winkelcentrum Siberië

In de stad Kemerovo in Siberië zijn vandaag bij een brand in een winkelcentrum tenminste 37 mensen om het leven gekomen waarvan drie kinderen. Volgens lokale autoriteiten worden 69 personen nog vermist.

De brand brak zondagmiddag lokale tijd door onbekende oorzaak uit op de vierde etage van het winkelcentrum, hierbij stortte het dak in. Er vielen tientallen gewonden. Verschillende mensen sprongen uit de ramen om zichzelf te redden van de vlammen.

Naast het winkelcentrum is een crisiscentrum opgezet. Ongeveer tweehonderd mensen zijn geëvacueerd, er waren veel kinderen aanwezig in het complex. Het winkelcentrum bevat onder meer een bioscoop, restaurants, winkels en speelhallen.

Veel doden en vermisten bij brand in winkelcentrum Siberië (Foto: ANP)
Veel doden en vermisten bij brand in winkelcentrum Siberië (Foto: ANP)

Nigeria praat met Boko Haram over bestand

Nigeria onderhandelt achter de schermen al enige tijd met terreurbeweging Boko Haram over een bestand. Het doel is een permanente wapenstilstand. De heeft minister voor Informatie Lai Mohammed zondag verklaard.

De regering van president Muhammadu Buhari heeft al vaker te kennen gegeven dat het met Boko Haram wil praten. Het is voor het eerst in jaren dat nu wordt gezegd dat dit ook daadwerkelijk gebeurt.

Boko Haram terroriseert sinds 2009 Nigeria en buurlanden als Tsjaad, Kameroen en Niger met als doel de vestiging van een islamitische staat. De acties van de militanten hebben tienduizenden mensenlevens gekost. Meer dan twee miljoen mensen zijn op de vlucht geslagen.

Minister Mohammed maakte de onderhandelingen bekend in antwoorden op vragen over de vrijlating eerder deze week van meer dan honderd schoolmeisjes die uit een school in het Nigeriaanse Dapchi werden ontvoerd. Volgens de minister kwamen die ontvoeringen in de onderhandelingen ter sprake. Er werd een staakt-het-vuren afgesproken van een week om de militanten de kans te geven de scholieren terug te brengen.

Volgens de bewindsman zijn 111 meisjes ontvoerd en zijn er 105 teruggebracht. Wat er met de overige zes is gebeurd is niet bekend.

Nigeria praat met Boko Haram over bestand
Nigeria praat met Boko Haram over bestand (Foto: ANP)

Catalanen straat op na arrestatie Puigdemont

Duizenden Catalanen zijn zondag in Barcelona de straat op gegaan om te protesteren tegen de arrestatie van de vroegere leider Carles Puigdemont. Tijdens de demonstraties kwam het tot confrontaties tussen actievoerders en de politie waardoor meer dan dertig mensen gewond raakten.

"Wij eisen van Duitsland dat het Puigdemont niet uitlevert aan Spanje voor misdaden die op politieke gronden verzonnen zijn", aldus een woordvoerder van de separatistenbeweging ANC die het protest organiseerde. De demonstranten liepen van het gebouw van de vertegenwoordiging van de EU naar het Duitse consulaat in de Catalaanse hoofdstad.

Puigdemont wordt in Spanje gezocht wegens een reeks strafbare feiten, gepleegd toen hij als regiopremier in oktober met een illegaal referendum Catalonië van Spanje wilde afscheiden. De afscheiding was niet alleen in strijd met de Spaanse wet, maar ook met regels van het Catalaanse parlement.

Arrestatie
Puigdemont werd aangehouden nadat hij vanuit Denemarken Duitsland binnen was gereden vanwege een internationaal arrestatiebevel dat door Spanje is uitgevaardigd.

De Belgische advocaat van de Catalaanse politicus Carles Puigdemont denkt dat zijn cliënt op korte termijn onder voorwaarden vrijkomt. Puigdemont zou dan in vrijheid de behandeling kunnen afwachten van het internationale arrestatiebevel dat tegen hem is uitgevaardigd, zei advocaat Paul Bekaert tegen persbureau Belga.

De Duitse politie hield de oud-premier van Catalonië zondag aan nadat hij vanuit Denemarken de grens was overgestoken. Puigdemont reisde volgens Bekaert in een auto om controles op luchthavens te vermijden. De advocaat sluit niet uit dat de Spaanse autoriteiten hun Duitse collega's hebben getipt.

Ook het Duitse nieuwsblad Focus bericht dat de Spanjaarden de Duitse politie hebben getipt dat Puigdemont onderweg was. Spanje heeft een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de separatist, die wordt verdacht van 'rebellie'. Bekaert zei tegen Belga dat hij de advocaat van Puigdemont blijft, ook nu zijn cliënt in Duitsland vastzit.

In de Spaanse politiek is zowel verslagen als triomfantelijk gereageerd op de aanhouding. Albert Rivera van de pro-Spaanse partij Ciudadanos constateerde op Twitter tevreden dat de vlucht van Puigdemont voorbij is. Een woordvoerster van de beweging Junts per Catalunya van Puigdemont schreef dat op haar beurt dat "Spanje geen eerlijk proces garandeert, alleen wraak en repressie".

Catalanen straat op na arrestatie Puigdemont
Catalanen straat op na arrestatie Puigdemont (Foto: ANP)

Bertens mist matchpoints en verliest van V. Williams

Kiki Bertens is er niet in geslaagd de vierde ronde te bereiken van het WTA-toernooi van Miami. Ze kreeg tegen Venus Williams weliswaar drie matchpoints maar slaagde er niet in deze te benutten.

Williams, de nummer acht van de wereld, stapte na bijna drie uur spelen als winnares van de baan. Het werd 7-5,  3-6 en 5-7. In de laatste set kwam Bertens op een 5-3 voorsprong maar slaagde er niet in de wedstrijd af te maken.

De 37-jarige Williams speelt in de volgende ronde tegen Johanna Konta, de Britse mondiale nummer 14.

Award voor Ronnie Flex, slijm voor K3

Ronnie Flex heeft de Nederlandse Kids' Choice Award in de wacht gesleept. Hij werd tijdens de grote live-uitzending op Nickelodeon gekozen tot Favoriete Ster Nederland. De cast van Brugklas kreeg voor de tweede keer op rij de award voor Favoriete TV serie Nederland en België.

Laura Tesoro kreeg de Favoriete Ster België uitgereikt. De Favoriete Internet Ster voor Nederland en België ging naar Girlys Blog. Dat betekende dat Shane Kluivert en Bibi achter het net visten.

De groene slijm-douche ging dit jaar naar K3.

In Los Angeles werden tijdens een spectaculaire live-show al eerder de internationale winnaars bekendgemaakt. Onder andere Demi Lovato, Ed Sheeran, Shawn Mendes en Stranger Things vielen in de prijzen.

Award voor Ronnie Flex, slijm voor K3
Award voor Ronnie Flex, slijm voor K3 (Foto: BuzzE)

Voetballer (25) krijgt bal tegen borst en overlijdt

Drama in de derde klasse van het Kroatische voetbal. Marsonia 1909 speelde daar tegen NK Slavonija Pozega en in die wedstrijd ging het gruwelijk fout. Bruno Boban kreeg een bal tegen zijn borst, liep nog even verder en zakte vervolgens in elkaar.

Verzorgers, teamgenoten en tegenstanders waren er allemaal zo snel mogelijk bij en niet veel later arriveerde een ambulance. Een klein uur lang werd geprobeerd om Boban te reanimeren, maar dat mocht niet baten: hij overleed op het veld, 25 jaren jong, vermoedelijk aan een aneurysma.

Boban speelde eerder in zijn loopbaan bij NK Zagreb in de hoogste Kroatische divisie. Daar speelde ook zijn broer Gabrijel, die bij NK Osijek nog altijd in de hoogste competitie speelt.

Boban overlijdt op het veld (Bron: YouTube)

Skrtel ontsnapt aan inslikken tong tijdens oefeninterland

Voetballer Martin Skrtel heeft toeschouwers en kijkers van een oefeninterland zondag flink laten schrikken. Zijn Slowakije nam het op tegen Thailand in de King's Cup in het Aziatische land, maar na 27 minuten ging het fout.

Een bal van de Thai Chanathip Songkrasin kwam vol tegen Skrtel's hoofd aan, die op het oog bewusteloos naar de grond ging. Daarbij leek het erop dat hij zijn tong in zou slikken, een levensgevaarlijke situatie, en het was dan ook doodstil in het stadion. Middenvelder Ondrej Duda reageerde gelukkig snel en stak gelijk zijn hand in Skrtel's mond, om te voorkomen dat de bikkelharde verdediger zijn tong in zou slikken.

Dat had effect en na een korte behandeling was Skrtel weer bij zinnen. De voormalig Liverpool-speler bleek niet voor één gat te vangen, want hij speelde de wedstrijd vervolgens gewoon uit. Slowakije won met 3-2 en pakte de King's Cup.

Voor Skrtel ging het bijna helemaal fout (Bron: YouTube)

De lokale muziek mag niet ontbreken op de King's Cup (Bron: YouTube)

Blije Van der Mark na 2e plek: "Gok heeft geholpen"

Motorcoureur Michael van der Mark eindigde zondag op het Thaise circuit van Buriram als tweede tijdens de vierde race van het World Superbikes-seizoen en daar was de Nederlander na een moeizame race op zaterdag erg blij mee.

"Na de race van gisteren hebben we aanpassingen doorgevoerd, wat in eerste instantie niet echt leek te werken. Uiteindelijk namen we de gok om naar de afstelling van vrijdag terug te gaan en dat heeft geholpen", aldus de Nederlandse Yamaha-coureur, die nog flink knokte met teamgenoot Alex Lowes.

"Ik ben hier zo blij mee. Na de start vocht ik weer met Alex en even later werd ik ingehaald door Chaz Davies, die ik bijna bij kon houden. Het was moeilijk om er echt bij te blijven, maar de voorsprong op Alex kon ik wel vasthouden", klonk het tevreden. "Het is dus heel positief om hier tweede te worden. Net als gisteren reed ik op de limiet, maar vandaag kon ik veel meer."

Het circus trekt nu door naar het Spaanse Aragon. "Een compleet andere baan, dus het wordt interessant om te zien hoe het daar gaat. We willen nog wat verbeteren, maar ik zou heel blij zijn als we in Aragon met dezelfde snelheid kunnen beginnen", besluit de nummer zes in het WK.

Kleindochter King: 'I have a dream'

Tijdens de 'March for Our Lives' die zaterdag wereldwijd plaatsvonden om te demonstreren tegen het bezit van vuurwapens in de Verenigde Staten liepen meerdere beroemdheden mee, waaronder Paul McCartney. Naast McCartney traden onder meer Miley Cyrus en Ariana Grande op in Washington. 

Ook de kleindochter van Martin Luther King, de 9-jarige Yolanda Renee King, was hier te gast. Op geheel eigen wijze, maar volledig in de stijl van haar grootvader weet ze het publiek op te zwepen met de legendarische woorden 'I have a dream'

Verder bracht Michael Stipe, oud frontman van R.E.M., speciaal voor de 'March four our Lives' een solo nummer uit getiteld Future, if Future. Een fragment vind je hieronder. 

Eend mishandeld bij burenruzie

Een burenruzie in de Hoeksche Waard is uitgelopen op een staaltje dierenmishandeling - gelukkig nog wel met relatief goede afloop. De ruzie is schijnbaar al enige tijd gaande en gaat over de eenden van een van de buren.

De andere buur was op een gegeven moment zo boos, dat een van de eenden het moest ontgelden: het arme beestje werd gegrepen en de lamlul bond de poten van het dier met een tiewrap bij elkaar, waardoor de eend geen kant meer op kon.

Gelukkig werd de eend bevrijd en bleken er geen verwondingen opgelopen te zijn, waardoor deze het dan ook weer goed maakt. De dader wordt verder onderzocht door de dierenpolitie. De politie van de Hoeksche Waard gaf nog een gouden, maar vrij logische tip: "Een burenconflict over eenden op deze manier oplossen is niet de juiste."

Vettel na winst: "Duidelijk wat geluk gehad"

Sebastian Vettel vierde zondag een jubileum in de Formule 1. De Duitse Ferrari-coureur won de Grand Prix van Australië en dat was zijn 100e podiumplek. Mogelijk viert hij binnenkort nog twee keer een jubileum: in Bahrein rijdt Vettel zijn 200e Grand Prix, en hij is nog twee zeges verwijderd van de 50e overwinning.

Vettel pakte tijdens de Virtual Safety Car de leiding over van Lewis Hamilton. "Daar hadden we duidelijk wat geluk mee, maar ik had het vooral ook erg naar mijn zin. De start had ik wat beter in gedachten, maar dat ging niet helemaal zoals gepland, dus moest ik het even met plek drie doen", aldus Vettel na afloop.

"Ik raakte de aansluiting met Lewis en Kimi wat kwijt en ik moest hopen op een safety car. Toen dat gedoe met de Haas-auto's gebeurde schoot de adrenaline door mij heen, want ineens had ik weer een kans. Na mijn pitstop kwam ik - tijdens de VSC - als leider de baan op, wetende dat inhalen lastig zou zijn. Pas tijdens de laatste ronden kon ik genieten, tot die tijd hield Lewis de druk er flink op", stelde Vettel.

Courtois: "Van Gaal moet niet over keepers praten"

Thibaut Courtois is niet echt gediend van de kritiek die Louis van Gaal op hem uitte over de Champions League-wedstrijd van Chelsea tegen Barcelona.

De Catalanen wonnen de return in Camp Nou met 3-0 en bij twee goals werd Courtois gepoort door doelpuntenmaker Lionel Messi. Vooral bij de openingstreffer van de Argentijn, vanuit een bijna onmogelijke hoek, ging Courtois niet vrijuit. "Dat vind ik echt een grote blunder, die bal kon er gewoon niet in. Als hij Frans Hoek als keeperstrainer zou hebben gehad, had-ie zijn benen gesloten", zei Van Gaal op Ziggo Sport.

In gesprek met Sporza zegt de Belgische keeper weinig met die opmerkingen te kunnen. "Als ik zogenaamde experts hoor praten denk ik toch dat ze niks van keepen kennen. Van Gaal bijvoorbeeld, zulke mensen moeten niet over doelmannen praten. Ik weet dat ik goed bezig ben en ik groei naar mijn topvorm voor het WK", reageert de sluitpost van Chelsea.

Courtois werd door de twee ballen die door zijn benen gingen bespot op social media. De Belg kan er wel om lachen. "Ik stuurde na de wedstrijd zelf naar mijn vrienden: heb je een netje voor mij? Die scheldwoorden zijn natuurlijk iets anders. Er is veel jaloezie, maar ik weet dat ik elke dag hard werk om beter te worden."

Koeman wijzigt Oranje-basis: "Moeten man meer creëren"

Bondscoach Ronald Koeman stuurt maandag tegen Portugal niet hetzelfde Oranje-elftal het veld in als vrijdagavond tegen Engeland.

Het Nederlands elftal bereidt zich met een fitte selectie voor op het oefenduel in Genève. "Als ik wil, kan ik met dezelfde elf starten als tegen Engeland. Maar dat doe ik niet", zei Koeman zondag volgens het Algemeen Dagblad op de persconferentie. Oranje verloor vrijdag in Amsterdam met 0-1 van Engeland.

De 5-3-2-formatie waar Koeman toen voor koos, lijkt in stand te worden gehouden. "We spelen geen 5-3-2 om ons alleen maar aan te passen aan de tegenstander. In dat systeem moeten we ook zelf aanvallend iets creëren. We moeten proberen het elftal zo neer te zetten dat je ergens op het veld een man meer creëert."

Een pluspunt tegen de Engelsen was volgens de bondscoach dat de opponent weinig kansen heeft gekregen. "Wij ook niet, maar Engeland ook niet. We zijn niet meer de beste van de wereld. Al een tijdje niet meer. Dan moet je proberen om op een andere manier resultaat te boeken."

Koeman wilde al wel kwijt dat Jasper Cillessen en Georginio Wijnaldum speeltijd krijgen tegen Portugal, dat met Cristiano Ronaldo één van de beste spelers ooit heeft. "Eigenlijk zijn er maar twee van dit soort spelers, Lionel Messi en Ronaldo", zei de trainer volgens de NOS. "Wie weet krijgen wij ook ooit weer zo'n speler. Niemand weet dat."

Opmars hdm bruut gestuit door oppermachtig Bloemendaal

Het was een doelpuntrijke speelronde in de Hoofdklasse van het Nederlandse herenhockey. Het duel tussen hdm en Bloemendaal was de absolute uitschieter met maar liefst tien goals. Het Haagse publiek zal het een stuk minder leuk vinden dat negen daarvan voor de bezoekers waren. Bij de topper Rotterdam - Oranje-Rood vielen zeven treffers en bij Kampong - Tilburg net eentje minder.

hdm - Bloemendaal (1-9)
3' 0-1 Florian Fuchs
6' 0-2 Jamie Dwyer
14' 0-3 Jamie Dwyer
21' 0-4 Thierry Brinkman
23' 0-5 Roel Bovendeert
33' 0-6 (sc) Tim Swaen
50' 1-6 (sc) Kieran Dartée
58' 1-7 (sc) Tim Swaen
59' 1-8 Roel Bovendeert
66' 1-9 (sc) Tim Swaen
hdm kon spreken van een flow, nadat de laatste twee wedstrijden gewonnen werden. Maar dat Bloemendaal van een ander formaat is dan SCHC en Pinoké, bleek zondag. De Hagenaars kregen negen doelpunten om de oren en konden alleen via de strafcorner van Kieran Dartée iets terugdoen. Tim Swaen was de grote man aan Bloemendaal-kant met drie goals.

Kampong - HC Tilburg (5-1)
4' 1-0 (sc) Jip Janssen
31' 1-1 Joep de Natris
32' 2-1 (sb) Martijn Havenga
55' 3-1 Jip Janssen
65' 4-1 Sander de Wijn
66' 5-1 Quirijn Caspers
Tilburg is in de tweede seizoenshelft puntloos en zag ondertussen de concurrentie naderen. Tegen Kampong konden de Tilburgers het ook niet bolwerken. De regerend landskampioen kwam in de tweede helft op stoom en vergrootte de 2-1 voorsprong bij rust naar 5-1.

HGC - Amsterdam (0-2)
8' 0-1 (sc) Justin Reid-Ross
15' 0-2 Klaas Vermeulen
De basis van de overwinning van Amsterdam op HGC lag in het eerste kwart. Toen waren Justin Reid-Ross en Klaas Vermeulen trefzeker voor hun ploeg. In het restant van het duel werd niet meer gescoord.

Almere - Den Bosch (1-4)
3' 0-1 Mathew Cobbaert
21' 0-2 Mathew Cobbaert
52' 0-3 Arjen Lodewijks
55' 0-4 (sc) Nicolas Della Torre
58' 1-4 (sc) Stijn Jolie
Den Bosch won makkelijker dan gedacht van Almere en nestelt zich dankzij die zege in het linkerrijtje. De Belg Matthew Cobbaert maakte de eerste twee goals voor de Brabanders.

Rotterdam - Oranje-Rood (4-3)
10' 1-0 (sc) Simon Egerton
13' 1-1 (sc) Mink van der Weerden
17' 2-1 (sc) Rotterdam Jeroen Hertzberger
39' 3-1 Simon Egerton
49' 4-1 Jeroen Hertzberger
65' 4-2  Jelle Galema
67' 4-3 Thomas Briels
Een regelrechts zespuntenduel tussen Rotterdam en Oranje-Rood. Voor de gastheren was het aanhaken of verzuipen. Het werd het eerste. Rotterdam won 4-3 en houdt de play-offdroom in leven.

SCHC - Pinoké (1-4)
4' 0-1 Marlon Landbrug
17' 0-2 (sc) Joost van de Vijfeijken
20' 1-2 Bram Weers
32' 1-3 (sc) Derck de Vilder
67' 1-4 Joost van de Vijfeijken
Na de grote teleurstelling van vorige week heeft Pinoké zich herpakt. De Steekneuzen versloegen SCHC en passeren die ploeg dankzij de overwinning op de ranglijst. Joost van de Vijfeijken maakte er twee voor de Amsterdammers.

Hamilton gaf op na fout in slotfase

Lewis Hamilton sloot de eerste Formule 1-race van het seizoen zondag als tweede af. De Brit had prima kans om te winnen, maar tijdens de Virtual Safety Car pakte Sebastian Vettel de leiding en dat bleek de beslissing.

"Het was een geweldig weekeinde en het is goed om hier weer te zijn en zo'n goed resultaat te halen, met de felicitaties aan Sebastian en Ferrari", aldus Hamilton na afloop. "Wij moeten even terug aan het werk. De snelheid was goed in de race en ik kon de druk erop houden, maar inhalen is op dit circuit zo lastig."

In de slotfase zat Hamilton lang vlak achter Vettel, tot hij bij een fout twee seconden verloor. Hij kwam nog wel weer even dichterbij, maar een echte bedreiging werd de Brit niet meer. "Uiteindelijk hebben we het op moeten geven om de motor een beetje te sparen, zodat we bij de volgende race ook het gevecht weer aan kunnen gaan."

Herlings tweede in MXGP van Valencia

Jeffrey Herlings is zondag tweede geworden in de MXGP van Valencia. De motorcrosser werd in beide races tweede achter de Italiaan Antonio Cairoli.

Best moments MXGP of La Comunitat Valenciana Redsand 2018 (Bron: Youtube)

Herlings moest in de eerste race starten vanaf de tiende plaats. De Brabander wist naar de tweede plaats op te klimmen. Het verschil met Cairoli was echter te groot zodat de overwinning buiten bereik was.

In de tweede race was Herlings halfweg de eerste ronde ten val gekomen en verloor daardoor veel plaatsen. Bij het ingaan van de tweede ronde lag de KTM-coureur op de twaalfde plaats. Gedurende de race maakte Hij een opmars naar de tweede plaats. Net als in de eerste race kwam Herlings tijd te kort om de regerend wereldkampioen in te halen.

Handbalsters onderuit tegen Hongarije

De Nederlandse handbalsters hadden zich vanmiddag definitief kunnen kwalificeren maar zullen daar nog even op moeten wachten. In Eindhoven was Hongarije nipt te sterk.

De wedstrijd ging lang gelijk op en bij rust was de stand gelijk, 12-12. In de tweede helft pakte Hongarije een voorsprong en bijna de gehele helft keek Oranje tegen een achterstand van één of twee doelpunten aan. In de laatste seconden leek Loïs Abbingh Nederland alsnog naar een gelijkspel te schieten, maar haar doelpunt werd afgekeurd wegens een aanvallende fout van Danick Snelder.

Nederland is daardoor in de poule van vier, waarvan de nummers één en twee zich kwalificeren, nog niet helemaal zeker van kwalificatie. Het heeft nog een puntje nodig in de resterende twee wedstrijden, tegen Wit-Rusland en Kosovo, iets wat normaal gesproken een formaliteit moet zijn.

Moeder crasht auto met kinderen om bestaan God te bewijzen

Bestaat God wel of niet? En zo ja, in welke vorm? Allemaal vragen waar best interessante discussies over te voeren zijn, maar zo pakte ene Bakari Warren het niet aan. De 25-jarige moeder van twee kinderen wilde haar dochters van 5 en 7 jaren jong laten zien dat God toch écht bestaat.

Dat deed de in de Amerikaanse staat Georgia wonende vrouw op opvallende, doch niet al te prettige wijze. Ze nam de kinderen mee in de auto en ramde het voertuig tegen een betonnen paal. Na het ongeluk vertelden de kinderen tegen een agent wat het motief van hun moeder was.

"Ze draaide de auto, haar ogen waren dicht en ze zei 'bla bla bla, ik hou van God'", gaf een dochter als antwoord tegen de agent die vroeg of hun moeder het volgens de kinderen bewust gedaan had. "Ze wilde niet dat we een ongeluk kregen, ze wilde laten zien dat God echt is."

Moederlief gaf aan wel zo netjes te zijn geweest om haar dochters te vertellen de gordels vast te maken. Aanvankelijk zei de vrouw, die gelijk gearresteerd werd, dat ze Facebook aan het bekijken was, maar na afloop vertelde ze het echte verhaal: dat wat haar dochters ook al zeiden.

Uiteindelijk raakte niemand gewond - heeft die vrouw wellicht toch gelijk gekregen - maar volgens de politie hadden de inzittenden geluk. Als de paal iets anders geraakt werd, zou de schade veel ernstiger zijn geweest.

Warren zit voorlopig vast, met een borgtocht van omgerekend een kleine achttienduizend dollar. De kinderen verbleven vooralsnog bij hun opa en oma.

Moeder crasht auto met kinderen om bestaan God te bewijzen (Bron: YouTube)

Zeldzame zege voetballers Gibraltar

Het gebeurt bijna nog minder vaak dan een zege van het Nederlands elftal, maar zondag was het raak: het nationale voetbalteam van Gibraltar won zowaar een wedstrijd. Sinds men in 2013 officieel lid werd van de Europese voetbalbond UEFA lukte het slechts één keer eerder om te winnen.

In juni 2014 werd medevoetbaldwerg Malta met 1-0 verslagen, tot zondag nog altijd de enige officiële overwinning voor Gibraltar, dat sindsdien op een 0-0 gelijkspel tegen Liechtenstein na alles verloor. Letland dacht zondag dan ook met een simpele zege huiswaarts te kunnen keren, maar men kwam van een koude kermis thuis.

Lang werd er niet gescoord in het fraaie Victoria Stadium, aan de voet van de beroemde Rots van Gibraltar. In de 88e minuut mocht de thuisploeg een vrije trap nemen en het was Liam Walker die klaar ging staan. Zijn inzet werd door de muur van richting veranderd, en verdween zowaar achter de ervaren doelman Andris Vanins, toch al goed voor bijna honderd interlands: 1-0, tevens de eindstand.

De winnende goal van Walker (Bron: YouTube)

Van Gerwen en Meulenkamp naar kwartfinales European Darts Open

Michael van Gerwen en Ron Meulenkamp staan in de kwartfinales van de European Darts Open. De Nederlandse darters wonnen van respectievelijk Alan Norris en Justin Pipe. 

Norris kon tot 3-3 bijblijven, waarna hij Van Gerwen moest laten gaan. Met een vijftiendarter in de achtste leg wist Mighty Mike zijn tegenstander eindelijk te breken. In de negende leg besloot de 28-jarige Brabander de wedstrijd met een dertiendarter. Het werd 6-3. In de kwartfinales treft Van Gerwen Simon Whitlock, die Dave Chisnall met 6-1 naar huis stuurde. 

Meulenkamp had er zin in tegen tegen Pipe. Hij scoorde en finishte goed. De Nederlander wierp onder meer vijf maximale scores en een finishpercentage van 67% tegen Pipe. Het werd 6-1 voor de Nederland. Bij de laatste acht staat Meulenkamp verrassend tegenover Richard North. Northy zorgde voor een stunt door Rob Cross met 6-5 uit het toernooi te knikkeren.

De kwartfinales worden vanavond gespeeld. Ook de halve finales en finale van het toernooi in Leverkusen worden vanavond nog gespeeld. 

Uitslagen achtste finales - European Darts Open
Michael van Gerwen (105.99) 6-3 (96.64) Alan Norris
Simon Whitlock (96.44) 6-1 (84.23) Dave Chisnall
Ron Meulenkamp (101.44) 6-1 (88.43) Justin Pipe
Rob Cross (97.69) 5-6 (91.50) Richard North
Peter Wright (100.46) 6-2 (90.21) John Henderson
Joe Cullen (98.88) 6-5 (95.73) Chris Dobey
Mensur Suljovic (94.90) 3-6 (91.85) Mervyn King
Michael Smith (106.07) 4-6 (105.59) James Wade

kwartfinales - vanaf 19.15 uur
Michael van Gerwen v Simon Whitlock
Ron Meulenkamp v Richard North
Peter Wright v Joe Cullen
Mervyn King v James Wade

Jong Ajax kan niet profiteren van puntverlies N.E.C. en verliest

In de strijd om de titel in de Jupiler League had Jong Ajax zondag een tik uit kunnen delen. N.E.C. Nijmegen liet vrijdag punten liggen tegen De Graafschap (1-1), en Jong Ajax ontving Jong AZ, de nummer vijftien, op De Toekomst.

Het lukte echter geen enkel moment voor de Amsterdammers, waar alleen Noa Lang en Mateo Cassierra voor wat gevaar konden zorgen, wat geneutraliseerd werd door AZ-keeper Nick Olij. Zian Flemming zorgde in de tweede helft voor wat Amsterdams gevaar, maar scoorde ook niet.

Aan de thuiszijde werd doelman Norbert Alblas nauwelijks getest, tot hij een kwartier voor tijd ineens gepasseerd werd: Tijani Reijnders sloeg vanuit de counter toe en bracht de 0-1 op het scorebord, wat tevens de eindstand bleek. N.E.C. neemt de koppositie op doelsaldo over.

Uitslagen Jupiler League zondag
Jong Ajax - Jong AZ 0-1
Almere City - FC Emmen 2-2
FC Volendam - FC Den Bosch 1-0
FC Dordrecht - Go Ahead Eagles 1-2

Telefoon: UMIDIGI S2 - langgerekt

UMIDIGI heeft onlangs weer een nieuwe serie telefoons gelanceerd. De S2 serie van UMIDIGI is de nieuwste range toestellen van dit Chinese bedrijf. De telefoon komt in drie smaken; de S2 Lite, S2 en S2 pro, ieder met een 18:9 beeldverhouding zoals we ook bij de nieuwste toestellen van Samsung en LG zien. 

Het langgerekte scherm zorgt ervoor dat het toestel een kleinere footprint heeft en een toestel met een 6 inch scherm in afmetingen vergelijkbaar is met een 5.5'' toestel van de voorgaande generatie. 

Sagan sprint naar derde zege in Gent-Wevelgem

Peter Sagan heeft de tachtigste editie van Gent-Wevelgem gewonnen. De wereldkampioen was na 250 kilometer koers de beste in Wevelgem. In de sprint klopte hij de Italiaan Elia Viviani en de Fransman Arnaud Démare. Het is voor Sagan de derde overwinning in de Belgische klassieker.

Na enkele aanvallen in de beginfase ontsnapte na dertig kilometer zes renner met daarbij twee Nederlanders Jan-Willem van Schip en rasaanvaller Brian van Goethem. Het tweetal van Roompot-Nederlandse Loterij had het gezelschap van Frederik Frison (Lotto Soudal), José Gonçalves (Katusha-Alpecin), Filippo Ganna (UAE Emirates) en Jimmy Duquennoy (WB Aqua Protect Veranclassic). Het zestal kreeg meer dan tien minuten cadeau van het peloton.

Bij de eerste beklimming van de Kemmelberg was Quick-Step Floors die door trok, maar het peloton bleef compact. Pas op zestig kilometer van de streep op de plugstreets brak het peloton in meerdere delen door het kopwerk van BMC. Daarna kwam de rust in het peloton weer terug en daar profiteerde Jelle Wallays, Julien Vermote, Alex Kirsch en Viacheslav Kuznetsov van om weg te rijden uit het peloton.

Ze haalde de vroege vluchters bij op veertig kilometer van de meet. De kopgroep had een mooie voorsprong van een minuut op het peloton bij aanvang van de tweede beklimming van de Kemmelberg. In het peloton reden een twintigtal renners weg op de Kemmelberg. In die groep was ook Danny van Poppel aanwezig, maar zijn kopman Dylan Groenewegen van LottoNL-Jumbo kon de voorste groep niet volgen. Ook John Degenkolb, Magnus Cort en Alexander Kristoff hadden de slag gemist en zouden ook niet meer terug in de wedstrijd komen.

Op 25 kilometer van de streep kwam het uitgedunde peloton bij de kopgroep en telde de groep 29 renners. Van Poppel, die op de Kemmelberg een goede indruk had nagelaten, moest de groep laten rijden. In de groep was het vooral Quick-Step Floors die het tempo hoog hielde, maar ook de Roompotters Van Goethem en Van Schip draaide goed mee in de groep.

Op twee kilometer van de finish koos Van Goethem zelfs voor de aanval. Gilbert sprong op het wiel van de Nederlander, waarna het stilviel. Ook Van Aert en Van Avermaet probeerde het, maar ze geraakte niet weg. Bij het ingaan van de laatste kilometer had Vanmarcke enkele meters op het peloton, maar in de sprint was Sagan die het makkelijk haalde voor Viviani en Démare.

De klok moet weer vooruit

De winter is voorbij, de zomertijd gaat in. In de nacht van zaterdag op zondag moet de klok een uur vooruit worden gezet en dat betekent een kortere nachtrust. De nieuwe tijd blijft tot 28 oktober van kracht.

Sinds het begin van de twintigste eeuw was het een komen en gaan van zomertijden, regelingen en begin- en einddata. De start en het einde van de zomertijd is in 2002 geharmoniseerd. Wereldwijd hanteren zeventig landen dezelfde tijden en data.

De zomertijd, die afwijkt van de standaardtijd, heeft vrienden en vijanden. Voorstanders zeggen dat de periode leidt tot energiebesparing. Lampen hoeven immers pas later aan. Bovendien zou een uurtje langer licht minder verkeersdoden en criminaliteit tot gevolg hebben.

Tegenstanders zetten vraagtekens bij vooral de energiebesparing. Het effect niet aantoonbaar of zo klein dat het de verstoring van het biologische ritme niet waard is.

Die verstoring kan leiden tot vermoeidheid en concentratieproblemen, zeggen slaapdeskundigen. Omdat het maar om een uurtje gaat, zijn deze verschijnselen meestal na enkele dagen weer voorbij.

Update,

Niet vergeten!!!


Update,

FF, Sjekken, Iedereen alle klokken verzet?



De klok moet weer vooruit
De klok moet weer vooruit (Foto: ANP)

De Ruiter schiet hockeysters Laren naar zege op Groningen

Eindelijk weer een volle speelronde Hoofdklasse in het Nederlandse dameshockey en wel in een heerlijk lentezonnetje. SCHC kwam opnieuw tekort tegen een topploeg en verloor op eigen veld van Amsterdam.

SCHC - Amsterdam (1-3)
9' 1-0 (sc) Ginella Zerbo
28' 1-1 (sb) Lauren Stam
33' 1-2 Kelly Jonker
48' 1-3 (sc) Jacky Schoenaker
Het spel dat SCHC in het eerste kwart tegen Amsterdam was voldoende geweest om de huidige koploper een lastige middag te bezorgen. Ginella Zerbo zette Stichtsche ook op voorsprong. De thuisploeg, zonder eerste keeper Maddie Hinch, hield het goede spel echter niet vol en moest toestaan hoe Amsterdam op gelijke hoogte kwam en de score vervolgens uitbouwde naar een 1-3 winst. Amsterdam blijft lijstaanvoerder.

Den Bosch - Huizen (3-0)
10' 1-0 Marlies Verbruggen
11' 2-0 Sian Keil
62' 3-0 Sian Keil
Den Bosch won zondag voor de veertiende keer dit seizoen en blijft voor de 47ste keer op rij ongeslagen in een competitiewedstrijd. Tegen promovendus Huizen werd het 3-0, dankzij onder meer twee goals van Sian Keil. De Brabanders blijven tweede op de ranglijst, maar hebben nog een wedstrijd tegoed ten opzichte van koploper Amsterdam.

Groningen - Laren (0-1)
41' 0-1 Macey de Ruiter
Groningen ontving thuis Laren en speelde opnieuw zonder Willemijn Bos. De ex-international was sinds de terugkeer na haar blessure al belangrijk voor haar ploeg met twee goals, maar tegen haar oude club Laren kon Bos niet meedoen. De noorderlingen, de hekkensluiter in de Hoofdklasse, hielden prima stand, maar moesten capituleren bij een inzet van Macey de Ruiter. Door de Larense zege en de nederlaag van SCHC vinden we Laren op plek drie.

Bloemendaal - Oranje-Rood (0-2)
17' 0-1 Daphne van der Velden
60' 0-2 Donja Zwinkels
Oranje-Rood is terug in de top-4 dankzij een degelijke overwinning op Bloemendaal. Aanvoerder Daphne van der Velden en Donja Zwinkels waren trefzeker voor de Eindhovenaren.

hdm - Hurley (2-1)
15' 1-0 Julia Verschoor
28' 2-0 Pien van der Heide
42' 2-1 (sc) Margot Zuidhof
Een nipte en welkome zege voor hdm op medemiddenmoter Hurley. De Haagsen stijgen een plaatsje door de overwinning, terwijl Hurley er juist twee zakt en nu in het rechterrijtje plaatsneemt.

Kampong - Nijmegen (5-2)
16' 1-0 Kiki van Wijk
19' 2-0 Malou Pheninckx
30' 3-0 (sc) María López
32' 4-0 Floor Plokker
49' 4-1 Michelle Simons
62' 4-2 Michelle Simons
68' 5-2 (sb) Michelle Fillet
Kampong heeft de weg naar boven in de tweede seizoenshelft gevonden en bevestigde dat zondag met een doelpunterijke overwinning op promovendus Nijmegen. De Utrechters staan achtste, maar het verschil met de twee ploegen boven hen, hdm en Hurley, is miniem.

Politie onderzoekt dood vrouw, man aangehouden

De politie heeft aan de Julianalaan in het Brabantse Wernhout het ontzielde lichaam van een vrouw aangetroffen. Dat meldt ze op Twitter. 

De recherche heeft de zaak in onderzoek. De politie maakt later meer bekend. 

Update 17:15 uur
Agenten troffen in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 maart rond 03:10 uur na een melding in een woning aan de Julianalaan het stoffelijk overschot van een vrouw aan. Het gaat om de 46-jarige bewoonster. De vrouw is door een misdrijf om het leven gekomen. Een 47-jarige man uit Wernhout is aangehouden. De politie doet verder onderzoek naar zijn mogelijke betrokkenheid. Het is nog onduidelijk wat zich precies heeft afgespeeld in de woning. Het rechercheteam houdt alle scenario’s open.

De politie startte vannacht direct een onderzoek in en rond de woning. Forensische rechercheurs deden sporenonderzoek. Agenten hielden een buurtonderzoek. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau voor verhoor. De politie zet het onderzoek in de woning de komende dagen voort.

Tratnik wint tijdrit Coppi e Bartali, Rosa het algemeen klassement voor Mollema

Diego Rosa heeft de eindwinst gepakt in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali. De Italiaan van Team Sky werd in de tijdrit over 12,5 kilometer tweede en dat was voldoende voor de eindwinst. De dagzege ging naar Jan Tratnik, die een kleine halve minuut sneller was dan de Italiaan.

In een tijdrit van 12,5 kilometer rond Montegibbio met in de laatste kilometer een klim met een maximaal stijgingspercentage van 14 procent. Tratnik moest al vroeg starten in de tijdrit en klokte ruim de snelste tijd van 19.22. De favorieten die in het laatste deel moesten starten kwamen nooit in de beurt van de tijd van de Sloveen. Van de favorieten voor het eindklassement klokte Rosa de snelste tijd, maar was wel 28 seconden trager dan Tratnik.

Bauke Mollema, de nummer twee in het klassement gaf 41 seconden toe op de Sloveen en bleef met zijn resultaat de tweede in het eindklassement, maar was daarbij niet de beste Nederlander in de daguitslag. Dat was Koen Bouwman, de Nederlander die vrijdag nog hard ten val kwam, eindige op de vierde plaats op veertig seconden van de winnaar.

Wonder Woman heeft ruzie met Deadpool

Gal Gadot is niet zo blij met de laatste trailer van Deadpool 2. Daarin steelt Reynolds volgens de Israëlische actrice haar pose!

In de trailer, die 3 dagen geleden uitkwam, blijkt dat Deadpool de X-Force gaat vormen. Hierbij maakt hij met zijn armen een 'X'. En die lijkt wel heel erg op de pose die Wonder Woman maakt wanneer ze haar krachten tot uiting wil laten komen. Op Twitter zocht Gadot dan ook, op ludieke wijze, de confrontatie met Reynolds. Zoals we gewend zijn van Reynolds, gaat hij dit soort aanvallen niet uit de weg. Voor de vergelijking hebben we ze even onder elkaar gezet.

Deadpool 2 draait vanaf 17 mei in de Nederlandse bioscopen. 

Deadpool in de nieuwe trailer
Deadpool in de nieuwe trailer

Wonder Woman en de iconische pose
Wonder Woman en de iconische pose

Ed Stoop neemt afscheid van Vis TV

Ed Stoop heeft na 23 jaar afscheid genomen van Vis TV. Zondagochtend was op RTL7 de laatste aflevering van het programma over sportvissen waarin de presentator was te zien.

Ed is al 35 jaar actief in de sportvisserij. Zo was hij communicatiemedewerker en begon in 1996 met de uitzendingen van Vis TV. Al snel groeide de presentator uit tot het gezicht van sportvissend Nederland.

Het hele weekend stond in het teken van het afscheid van Ed. Op de sportvisbeurs Visma konden zijn fans hem de hand schudden. Een van hen was Filemon Wesselink. RTL-directeur Marco Louwerens was er ook. Hij noemde Ed een icoon met een cultstatus.

Ed Stoop neemt afscheid van Vis TV
Ed Stoop neemt afscheid van Vis TV (Foto: BuzzE)

Biatlete Domracheva wint, Mäkäräinen pakt eindzege in hol van de leeuw(in)

Biatlete Darya Domracheva heeft tijdens de World Cup-finales in Tyumen de laatste wedstrijd van het seizoen gewonnen. De Wit-Russische was de beste op de massastart, maar het feest was er vooral bij Kaisa Mäkäräinen: de Finse was in een zinderende strijd te sterk voor de in Tyumen geboren Slowaakse Anastasia Kuzmina en pakte zo de eindzege in de World Cup.

Het ging uiteraard om de dagzege, maar vooral om de eindwinst in het World Cup-klassement. Kuzmina en Mäkäräinen streden daarom, waarbij de eindwinst zou gaan naar degene die de wedstrijd won - als iemand anders er met de zege vandoor zou gaan moest er gerekend worden. Beiden begonnen met één misser in de eerste schietbeurt, terwijl zestien dames na foutloos schieten de kopgroep vormden. 

De twee kemphanen schoten allebei foutloos in de tweede schietbeurt, net als een hele meute andere dames, waarvan Anaïs Chevalier de leiding nam. Die behield de Française na de derde schietbeurt, maar het grote nieuws daar was dat Kuzmina één, maar Mäkäräinen twee keer een misser liet noterern, waardoor de strijd om de World Cup voorzichtig beslist leek te worden in het voordeel van de Slowaakse.

Het Duitse duo Laura Dahlmeier en Karolin Horchler nam de leiding op de langlauflatten over en arriveerde als eerste bij de laatste schietbeurt. Daar gingen beiden echter de fout in, terwijl Chevalier net als de Slowaakse Paulina Fialkova foutloos bleef, waardoor dat duo gezamenlijk de slotronde in dook. Het volgende Duitse duo, Franziska Preuss en Vanessa Hinz, volgde op een kleine vijftien tellen, samen met Darya Domracheva. Kuzmina en Mäkäräinen doken, het was bijna niet te geloven, gezamenlijk de slotronde in rond de zevende plek.

Domracheva had het tempo geweldig te pakken en nam al snel de kop over, terwijl Kuzmina zich definitief gewonnen moest geven: Mäkäräinen verdween uit haar zicht en was op weg naar haar derde eindzege in de World Cup, terwijl Domracheva het in de slotsprint won van Fialkova, die met plek twee dan wel weer haar beste resultaat ooit boekte, voor Chevalier. Mäkäräinen eindigde als zesde en daarmee pakte ze de grote bokaal.

'Conte bovenaan lijstje van Paris Saint-Germain'

Antonio Conte is één van de namen die bij Paris Saint-Germain in beeld is om de nieuwe hoofdtrainer te worden.

Dat meldt The Guardian zaterdagavond. Conte is aan zijn tweede seizoen bezig als manager van Chelsea, waar zijn contract in de zomer van 2019 afloopt. Er zijn echter twijfels over zijn toekomst op Stamford Bridge, omdat de Italiaan de laatste maanden zijn onvrede liet merken over het uitblijven van versterkingen.

Naar verluidt heeft Nasser Al-Khelaifi, de voorzitter van Paris Saint-Germain, vier trainers op een shortlist gezet en heeft hij al gesproken met vertegenwoordigers van Conte. PSG zoekt mogelijk een opvolger voor Unai Emery, aangezien hij met zijn team opnieuw de achtste finales van de Champions League niet overleefde en dus geen nieuw contract lijkt te krijgen.

In de Franse hoofdstad kan Conte, die vorig seizoen met Chelsea de landstitel pakte, ruim elf miljoen euro per jaar gaan verdienen. De andere drie kandidaten zijn overigens José Mourinho, Diego Simeone en Massimiliano Allegri. Zij hebben bij hun clubs echter een doorlopend contract, waardoor hun komst naar PSG minder aannemelijk is.

Imagine Dragons maakt indrukwekkende minifilm

Het is altijd fijn als een artiest niet zomaar een videoclip maakt, waarin de band simpelweg het nummer speelt, maar waar er goed is nagedacht over de boodschap die uitgedragen wordt met het nummer. Imagine Dragons heeft met hun nieuwste nummer 'Next To Me' precies dat gedaan. En wat is het een kunstwerk geworden.

In de minifilm, die is geregisseerd door Mark Pellington, wordt Reynold, gespeeld door frontman Dan Reynolds, tot waanzin gedreven wanneer zijn vrouw hem verlaat. Hij probeert zijn trouwring te verkopen, maar wanneer de eigenaar van de pawn shop niet het gewenste bedrag biedt, pleegt hij een moord. Reynold wordt veroordeeld tot de doodstraf en tijdens zijn tijd in de gevangenis dwalen zijn gedachtes af. Wat zou er gebeurd zijn, als hij andere keuzes had gemaakt? 

Pellington regisseerde eerder videoclips voor U2 en Demi Lovato en de bioscoopfilms Arlington Road en The Mothman Prophecies. Hij werd genomineerd voor een Emmy voor zijn werk aan de televisieserie Homicide: Life on the Street. In de videoclip spelen alle bandleden een rol, en worden ze bijgestaan door onder andere Aja Volkman (de vrouw van Dan Reynolds), Skip Pipo, Robert Hardin en Dallas James. 

Onlangs was Imagine Dragons nog in Nederland voor hun Evolve-wereldtour. Voor de recensie van die avond in de Ziggo Dome, klik hier.

Verstappen: "Door afgebroken onderdelen geen grip meer"

Max Verstappen was na de Grand Prix van Australië niet bijzonder tevreden. De Nederlandse Red Bull-coureur opende het Formule 1-seizoen met een zesde plek, nadat hij na een paar ronden door een spin plekken en tijd verloor.

Bij de start kwam Verstappen achter Kevin Magnussen terecht, en de Haas-coureur passeren bleek niet zomaar te gaan. "Na een paar ronden achter Magnussen kreeg ik ineens veel last van overstuur. Bij het inrijden van de eerste bocht brak de auto daarna ineens uit, maar na een spin van 360 graden kon ik verder, dus het had erger gekund", aldus Verstappen tegenover Ziggo Sport.

"Na die spin zag het team dat er schade aan de bargeboards was, maar al voor de spin waren er wat dingen afgebroken. Daardoor had ik ineens geen grip meer en was de auto moeilijk te besturen", verklaarde de Nederlander, die aangaf dat het team verbaasd was dat hij zijn rondetijden nog vast kon houden.

"De start was op zich oké, maar ik kwam in de verkeerde hoek terecht en Magnussen kwam buitenom, dat kan gebeuren. Je kan hier niet inhalen, ook al ben je een seconde of meer sneller, je hebt geen kans", vertelde Verstappen, die in de slotfase dan weer 'vast' kwam te zitten achter Fernando Alonso. 

In de slotfase mocht hij van het team het motorvermogen opschroeven, maar daarmee kwam hij de Spanjaard ook niet voorbij. "Dat kon ik niet eerder doen, dat heeft met het uithoudingsvermogen van de motor te maken. Maar goed, ook met dertig pk extra was ik er niet voorbij gekomen. Als je binnen een seconde van de auto voor je rijdt, kun je die auto gewoon niet volgen."

Met het oog op de rest van het jaar was de Nederlander wel positief. "Als we in de schone lucht reden ging het wat tempo betreft goed. We hoeven ons geen zorgen te maken en moeten ons richten op goede kwalificaties, dan wordt het in de race wel opgelost. Dit seizoen kunnen we concurreren met Mercedes en Ferrari, denk ik, en ik heb zin dus in Bahrein."

'Tuchel wijst Bayern München af'

Bayern München is voor komend seizoen op zoek naar een Duitstalige trainer. Jupp Heynckes lijkt namelijk te vertrekken.

Bayern hoopt dat de ervaren succescoach wil blijven, maar zelf heeft Heynckes al meerdere keren aangegeven dat hij komende zomer opnieuw met pensioen gaat. Volgens Bild was Thomas Tuchel door de Duitse kampioen benaderd. De oud-coach van Borussia Dortmund ziet een overstap naar München echter niet zitten.

In de Duitse media wordt Tuchel, die momenteel zonder club zit, in verband gebracht met een overstap naar Arsenal of Chelsea. Bij beide Londense club is de toekomst van hun manager onzeker. De 44-jarige Tuchel zit sinds afgelopen zomer zonder club, omdat BVB niet met hem verder wilde.

Ondertussen zoekt Bayern München verder naar een trainer. De voorkeur gaat daarbij uit naar iemand die Duits spreekt. Naar verluidt staan Julian Nagelsmann (Hoffenheim), Jürgen Klopp (Liverpool) en Ralph Hasenhüttl (RB Leipzig) hoog op het lijstje.

Zware val Bernal in Ronde van Catalonië

In de slotfase van de laatste etappe van de Ronde van Catalonie is Egan Arley Bernal zwaar ten val gekomen. In een afdaling duikelde de klimmer van Team Sky over de gevallen José Joaquin Rojas. Bernal stond tweede in het klassement.

De Colombiaan bleef op het wegdek liggen. Medische assistentie was snel ter plekke voor Bernal. Ook de Ier Daniel Martin was bij de valpartij betrokken. Welke verwondingen de drie renners opgelopen hebben is nog niet bekend.

Familie Cruijff is het zat: "Het is respectloos"

De familie van Johan Cruijff is niet te spreken over het feit dat het stadion van Ajax nog steeds niet naar de legendarische nummer 14 is vernoemd.

Dat liet Carole Thate, general manager van World of Johan Cruyff, zaterdagavond weten in WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1. "Ik heb tot nu toe geen positieve signalen gehoord. Heel teleurstellend." Vandaag (zaterdag) is het precies twee jaar geleden dat Johan Cruijff op 68-jarige leeftijd overleed aan longkanker.

In de volksmond wordt de Amsterdam ArenA al enige tijd de Johan Cruijff ArenA genoemd, maar van een officiële naamsverandering is nog steeds geen sprake. Ajax, de gemeente Amsterdam en de directie van de ArenA kunnen maar niet tot een akkoord komen. Thate noemt het 'respectloos' en ze sluit niet uit dat de nabestaanden van Cruijff het verzoek zullen neerleggen om geen naamswijziging door te voeren.

"Je moet ervoor waken dat de familie niet zegt: 'ja, jongens, graag of niet'. Maar we hopen natuurlijk dat het niet zover zal komen." Dat er geen schot in de zaak zit, lijkt vooral te komen door financiële belangen. "Voor hem was Ajax een vierde kind. Daarom raakt het de familie des te meer dat het niet lukt om die arena naar Johan te vernoemen."

Matthäus: "Engeland kan WK 2022 winnen"

Lothar Matthäus denkt dat Engeland tijdens het WK 2022 een kanshebber is voor de titel, maar het toernooi in Rusland komt nog te vroeg.

Het elftal van Gareth Southgate neemt het in de groepfase komende zomer op tegen België, Panama en Tunesië, maar het team wordt niet beschouwd als favoriet. Matthäus ziet wel een mooie toekomst voor het land, nadat Engeland Onder-17 vorig jaar het WK won.

"Engeland heeft een heel goed team, een jong team", zegt Duitser in gesprek met Engelse media. "Misschien komt het WK vier jaar te vroeg, maar het volgende WK denk ik dat ze hele goede spelers hebben en goede resultaten hebben geboekt met het jeugdteam in de afgelopen achttien maanden."

"Ik denk dat de Premier League de zwaarste competitie van Europa is. Grote teams, geweldige coach, zoals Jürgen Klopp, José Mourinho en Josep Guardiola. We moeten heel hard werken met de jeugdopleidingen en daarvoor hebben we een goed nationaal team en ik denk dat Duitsland, hoe ze speelden tegen Spanje (1-1), opnieuw een van de favorieten voor de titel zal zijn."

Bergbeklimmers omgekomen in Japan

Zeker drie bergbeklimmers zijn in Japan dodelijk ten val gekomen. Vier anderen raakten gewond, berichten Japanse media.

Het ongeval gebeurde bij de ruim 2800 meter hoge berg Amidadake in Nagano. De krant Asahi Shimbun bericht dat de zeven klimmers uit veiligheidsoverwegingen met touwen aan elkaar waren vastgemaakt. Andere klimmers waarschuwden de autoriteiten toen de groep ten val kwam.

De politie gebruikte vervolgens een helikopter om de slachtoffers te evacueren. In het ziekenhuis bleek dat twee mannen en een vrouw waren overleden. Op de Amidadake vonden de afgelopen jaren meerdere dodelijke klimongevallen plaats, onder meer door lawines.

Bergbeklimmers omgekomen in Japan
Bergbeklimmers omgekomen in Japan (Foto: ANP)

Yates wint slotrit Ronde van Catalonië, Valverde pakt de eindwinst

Simon Yates heeft de laatste etappe van de Ronde van Catalonië gewonnen. De Engelsman van Mitchelton-Scott kwam in Barcelona solo aan, vlak voor Marc Soler. De eindzege voor Alejandro Valverde kwam niet meer in gevaar.

De laatste 55 kilometer werden verreden op een plaatselijk parcours waarbij acht keer de Montjuic moest worden beklommen. Dat is een klim van de derde categorie van twee kilometer aan 5,6 procent.

In het begin van de etappe lag het tempo hoog, waardoor niemand weg kwam uit het peloton. Pas bij het opdraaien van het plaatselijke parcours reden acht renners weg: Jhonatan Narvaez (Quick-Step), Johannes Frohlinger (Sunweb), Pierre Rolland (EF–Drapac), Willie Smit (Katjoesja), Matej Mohoric (Bahrein–Merida), Bram Tankink (LottoNL–Jumbo), Pablo Torres (Burgos–BH), Nick Schultz (Caja Rural). Daryl Impey (Mitchelton-Scott) sloot iets later aan bij de kopgroep.

Op het plaatselijke circuit waren er meerdere aanvallen van zowel uit het peloton als in de kopgroep. Daaruit ontstond er een nieuwe kopgroep: Jhonatan Narvaez, Nick Schultz, Adam en Simon Yates, Enric Mas, Sergio Henao,Marc Soler en Mohoric. Toen Egan Bernal in de aanval trok met Valverde kon alles opnieuw beginnen.

Mohoric trok opnieuw in de aanval en dit keer kreeg hij Yates, Verona en Soler met zich mee. Het was vooral Verona die het werk deed in de kopgroep voor zijn kopman Yates. Het verschil bleef steeds rond de twintig schommelen. Vlak bij het ingaan van de laatste ronde kwam Bernal, nummer twee in het algemeen klassement, hard ten val en werd via een ambulance afgevoerd.

Op de laatste beklimming van de Montjuïc bleek Yates de sterkste van de kopgroep. De 25-jarige Brit pakte de zege in Barcelona, maar kwam net iets te kort voor het eindpodium. Pierre Latour won de sprint van het eerste achtervolgende groepje en dat was net voldoende om zijn derde plaats te behouden ten opzichte van Yates. Valverde kwam als negende over de streep en in het eerste achtervolgende groepje en dat was ruim voldoende voor de winst in de Ronde van Catalonië. teven Kruijswijk kwam ook binnen in het eerste achtervolgende groepje en steeg nog naar de achtste plaats in het algemeen klassement.

'De Vrij naar Internazionale'

Volgens Gazzetta dello Sport staat Stefan de Vrij op het punt om een contract te ondertekenen bij Inter Milan. De 26-jarige voetballer speelt nu nog voor Lazio Roma.

Eerder deze maand maakte De Vrij bekend zijn contract bij Lazio niet te verlengen. Volgens de Italiaanse krant gaat de verdediger zijn carrière vervolgen bij de club uit de Italiaanse hoofdstad. Ook Barcelona en Manchester City zouden interesse hebben in de Nederlander. De Vrij speelde vier seizoenen voor Lazio en voordien vijf seizoenen bij Feyenoord.

Facebook-chef zegt sorry in advertenties

De baas bij Facebook, Mark Zuckerberg, heeft in advertenties in Britse bladen zondag zijn verontschuldigingen aangeboden voor het lekken van gegevens van klanten. Hij maakt excuus voor de vertrouwensbreuk die is veroorzaakt omdat een bureau dat zich bezighoudt met politieke strategieën gegevens van circa 50 miljoen Facebookgebruikers wist te bemachtigen. Volgens Zuckerberg is de informatie gelekt door een app die een universitair onderzoeker had aangebracht.

Zuckerberg onderstreept dat het de verantwoordelijkheid van Facebook is, om gegevens te beschermen. Europees commissaris van justitie en consumentenrecht, Vera Jourova, gaat naar eigen zeggen de Facebookleiding een brief schrijven waarin ze nog meer uitleg over de affaire eist, met name over de gevolgen voor Europese gebruikers. Jourova zegt in de Duitse krant Bild am Sonntag dat de brief maandag wordt verstuurd.

Facebook-chef zegt sorry in advertenties
Facebook-chef zegt sorry in advertenties (Foto: ANP)

Biatleet Tsvetkov pakt eerste World Cup-zege, Fourcade eindelijk naast podium

Biatleet Maxim Tsvetkov heeft in het Siberische Tyumen voor eigen publiek zijn eerste World Cup-zege gepakt. De Rus was de beste op de massastart tijdens de World Cup-finale aldaar.

De eerste schietbeurt leverde favoriet Martin Fourcade gelijk twee missers op, terwijl voornaamste uitdager Johannes Thingnes Bø één keer mis schoot. Zijn broer Tarjei bleef foutloos en nam de leiding, samen met onder meer Erik Lesser en Simon Desthieux. JT Bø bleef in de tweede schietbeurt foutloos en sloot aan bij de door de Russen Tsvetkov en Anton Babikov geleidde kopgroep, terwijl broer Tarjei en Fourcade wel de strafronde in moesten.

Dik vijftien man kwamen ongeveer als groep aan bij de derde schietbeurt, waar zo'n tien man foutloos bleven. Alexander Loginov nam de leiding, JT Bø moest één keer de strafronde in. Loginov en de Noor Henrik L'Abee Lund voerden het tempo in de voorlaatste ronde op, waardoor een groep van acht man op weg ging naar de vierde schietbeurt, tevens de allerlaatste van het World Cup-seizoen bij de mannen.

De Noor Erlend Bjøntegaard bleef foutloos, net als Tsvetkov, en het duo dook dan ook in leidende positie de slotronde in. De Sloveen Jakov Fak volgde op tien seconden en ook de gebroeders Bø openden de jacht op het podium nog. Op de laatste klim moest Bjøntegaard het tempo van Tsvetkov laten gaan, terwijl JT Bø ook snel naar voren kwam langlaufen.

In de slotmeters bleek dat Bø het toch niet kon bolwerken en de winnaar van acht World Cup-wedstrijden dit seizoen moest genoegen nemen met plek drie. Bjøntegaard kon Tsvetkov niet meer bijhalen en dus konden de Russen op de tribunes uit hun dak: Tsvetkov pakte zijn eerste World Cup-zege ooit. Fourcade eindigde als negentiende, waardoor hij uitgerekend in de allerlaatste individuele wedstrijd van het seizoen voor het eerst het podium niet haalde.

Pas geopend Cruyff Court in Molenbeek nu al vernield

In de altijd gezellige Brusselse prachtwijk Molenbeek is gisteren het pas geopende Cruyff Court, op de sterfdag van de Nederlandse voetballegende vernield. Afgelopen donderdag werd het voetbalveldje geopend door de ministers van buitenlandse zaken van Nederland (Stef Blok) en België, in de nacht van vrijdag op zaterdag werd het veld vernield door vandalen.

Molenbeek heeft te maken met een slecht imago en is bekend van de terroristen die zich daar schuilhielden na de aanslagen in Parijs en waar de aanslagpleger Abdeslam werd opgepakt. De plaatsing van het Cruyff Court zou meer gezelligheid en samenhorigheid moeten brengen.

De vernielzuchtige inbrekers verschaften zich toegang in het schuurtje waar materialen werden opgeslagen en waar geschuild kon worden voor de regen. Ze gooiden afval op het veld en staken het midden van het plein in brand. Buurtbewoners hebben, nadat zij zich rot waren geschrokken, de handen uit de mouwen gestoken om de schade te herstellen.

Het Cruyff Court heeft voor saamhorigheid gezorgd, helaas niet op de manier waarop de initiatiefnemers dit voor ogen hadden.

Pas geopend Cruyff Court in Molenbeek nu al vernield (foto: ANP)
Pas geopend Cruyff Court in Molenbeek nu al vernield (foto: ANP)

Bastianelli wint Gent-Wevelgem bij de vrouwen

Marta Bastianelli heeft bij de dames Gent-Wevelgem op haar naam geschreven. De Italiaase was in Wevelgem de snelste in de massasprint. Belgisch kampioene Jolien d'Hoore werd tweede, voor de Duitse Lisa Klein.

Het eerste uur waren er meerdere aanvallen, maar niemand kwam weg uit het peloton. Pas na veertig kilometer koersen was Talita de Jong de eerste die een serieuze voorsprong pakte. De Nederlandse had veertig seconden te pakken, maar nadat Boels-Dolmans op kop had gezet van het peloton was haar voorsprong snel weg.

Op de Plugstreets nam Sunweb het tempo over in het peloton. Het peloton brak in meerdere delen, maar voor de heuvelzone kwam alles weer samen. Op de laatste beklimming van de Kemmelberg brak het peloton weer in meerdere delen, maar ook daar ontbrak de samenwerking tussen de vele ploegen, waardoor alles weer samen kwam.

In de laatste tien kilometer probeerde Sunweb met aanvallen van Coryn Rivera, Floortje Mackaij en Ellen van Dijk het nog om een massasprint te voorkomen, maar alles zou weer samen komen. In de massasprint na 142 kilometer bleek Bastianelli de snelste voor D'Hoore, die afgelopen woensdag nog de Driedaagse Panne won. Amy Pieters is op de vijfde plaats de beste Nederlandse.

[esport] Amateur-teams welkom bij ESL

Het nieuwe esport-seizoen bij ESL Benelux gaat weer beginnen. Vanaf 3 april kan je strijden om een plekje in de finale voor Counter Strike: Global Offensive (CS:GO), League of Legends en Rainbow Six: Siege. In totaal is er een prijzenpot van €20.500,- te verdelen, maar iedereen speelt natuurlijk mee om ervaring op te doen en zoveel mogelijk roem te vergaren.

ESL - Winterfinale

Inschrijven
Vanaf 3 april starten de kwalificaties voor Counter Strike: Global Offensive (CS:GO) en vanaf 17 april die van League of Legends. Ben je enthousiast, wil je ervaring opdoen met esport-toernooien en wil je een kans maken om de favorieten te kijk te zetten en kampioen van de Benelux te worden, dan kun je je hier opgeven voor CS:GO en hier voor League of Legends. Het is natuurlijk handig als je reeds een team hebt. Een team bestaat uit ten minste vijf spelers, waarvan er ten minste drie in de Benelux dienen te wonen.

ESL - Winterfinale

Rainbow Six voor beginners
Om nog meer kansen te bieden aan amateur-teams, is er nu naast de ESL Benelux Championship een extra competitie: de Rainbow Six Benelux League. Dit seizoen worden de Rainbow Six: Siege- wedstrijden ook live uitgezonden. Je kan je iedere week opgeven om mee te doen met de Go4R6. De eerstvolgende krachtmeting is op 29 maart. Schrijf je hier in voor de competitie op pc en hier voor PlayStation 4.

ESL - Winterfinale

Lekker kijken
Het fotoverslag van de vorige seizoensfinale van Rainbow Six: Siege kun je hier nog eens bekijken. Een fotoverslag van de seizoensfinales van CS:GO, Rocket League, HearthStone en League of Legends staat hier. Vanaf 30 april zijn de esport-wedstrijden weer live te zien via Twitch en Facebook.

ESL - Winterfinale

ESL - Winterfinale

Uber doet activiteiten Zuidoost-Azië van de hand

Uber heeft met zijn rivaal Grab een overeenstemming bereikt over de verkoop van al zijn activiteiten in de regio. In ruil daarvoor krijgt de taxidienst een belang van 25 tot 30 procent in Grab, zo melden ingewijden.

Naar verwachting zal de verkoop op maandag worden bekendgemaakt en betekent een nieuwe nederlaag voor Uber buiten de thuismarkt in de Verenigde Staten. Het bedrijf sloot eerder vergelijkbare overeenkomsten met Didi Chuxing in China en Yandex in Rusland. Het bedrijf slaagde er maar niet in om voldoende voet aan de grond te krijgen.

Miljarden
Wereldwijd steken Uber en vergelijkbare diensten veel geld in het verstevigen van hun marktaandeel. De concurrentiestrijd kostte Uber miljarden dollars waardoor het in markten waar de kansen niet voor het oprapen liggen, sneller overgaat op de verkoop van zijn activiteiten.

Uber en zijn rivalen kennen een grote gemeenschappelijke investeerder, het Japanse Softbank. Naar verluid drong deze aan op consolidatie om de winstgevendheid te verbeteren.

Grab, waarvan de app is geïnstalleerd op ongeveer 86 miljoen telefoons, is actief in 190 steden in landen als Singapore, Indonesië, de Filipijnen, Maleisië, Thailand, Vietnam, Myanmar en Cambodja.

Uber doet activiteiten Zuidoost-Azië van de hand (Foto: ANP)
Uber doet activiteiten Zuidoost-Azië van de hand (Foto: ANP)

Watabe sluit seizoen noordse combinatie met winst af, afscheid Kircheisen

In het Duitse Schonach is zondag het World Cup-seizoen op de noordse combinatie afgesloten. De grote winnaar van de dag was Akito Watabe, die dit seizoen voor het eerst in zijn carrière ook het eindklassement pakte en daarmee de hegemonie van de Duitsers doorbrak. 

Net als zaterdag won de Noor Jarl Magnus Riiber het schansspringen, maar met vijftien in plaats van tien kilometer langlaufen op het programma leek de kans klein dat Riiber - toch een wat mindere langlaufer - voor de winst kon gaan. World Cup-eindwinnaar Akito Watabe vertrok negen tellen na Riiber, de rest van de concurrentie volgde pas na grofweg een minuut: Fabian Riessle op 58 seconden, Eero Hirvonen op 1:38 en de rest al op een minuut of twee.

Riiber en Watabe kwamen al vrij snel samen, zoals verwacht, terwijl de ogen verder vooral op Riessle gericht waren. De thuisfavoriet kwam gestaag dichterbij en halverwege de wedstrijd had hij nog maar 24 seconden achterstand op de leiders. De rest van de achtervolgers werden aangevoerd door de Noor Jørgen Gråbak, die halverwege nog een minuut achterstand had in plaats van de 1:52 die het bij de start was.

Riessle had het zichtbaar zwaar, maar toch werd het gat naar Riiber en Watabe beetje bij beetje kleiner. In de slotronde werd de aanval van de Duitser dan toch definitief afgeslagen: hij zag dat het gat niet snel genoeg kleiner werd en leek van het ene op het andere moment gebroken, wetende dat plek drie het hoogst haalbare was: Die Käse ist gegessen, om het op z'n Duits te zeggen. In de sprint om de winst kon Riiber zijn medekoploper geen partij meer bieden en dus sloot Watabe zijn beste seizoen ooit met winst af.

Afscheid van een grootheid
Een bijzondere dag was het ook voor Björn Kircheisen. De 34-jarige Duitser liep de allerlaatste wedstrijd van een bijzondere carrière. Met het Duitse team won hij olympisch zilver in 2002, 2006 en 2014, net als brons in 2010. Op WK's pakte Kircheisen maar liefst acht keer zilver - heel vaak in de landenwedstrijd - en drie keer brons, maar vorig jaar was het dan éindelijk raak: de Duitsers wonnen in Lahti de wereldtitel en Kircheisen had eindelijk een gouden medaille binnen. In Schonach sloot de emotionele Kircheisen zijn illustere loopbaan af en werd hij onder luid gejuich ontvangen bij de finish, als 22e.

'Puigdemont aangehouden aan Duitse grens'

De Catalaanse separatistische ex-premier Carles Puigdemont is zondag aan de Deens-Duitse grens door de politie gestopt. De Duitse politie beraadt zich over de positie van de roemruchte politicus naar aanleiding van een Europees aanhoudingsbevel dat tegen hem is uitgevaardigd. Dit heeft zijn advocaat, Jaume Alonso-Cuevillas tegen Spaanse media gezegd.

Puigdemont is met de auto onderweg van Denemarken naar Hamburg, waar hij verder naar België wil reizen. Puigdemont was donderdag en vrijdag in Finland voor onder meer een lezing aan de universiteit van Helsinki.

'Puigdemont aangehouden aan Duitse grens'
'Puigdemont aangehouden aan Duitse grens' (Foto: ANP)

SBS slankt af, Vet fit geschrapt

Afvalshow Vet fit verdwijnt na drie afleveringen van de buis. De afvalrace van René Froger, Brace, Anne-Marie Jung en O'G3NE trok te weinig kijkers naar SBS6. De BN'ers blijven echter werken aan een fittere en strakkere versie van zichzelf.

"Op tv wordt Vet fit helaas te weinig bekeken", stelt het programmateam op Facebook. "Maar wij gaan online door om de 100 dagen Fit Challenge te voltooien!" Ook René, Brace, Anne-Marie en de drie zussen van O'G3NE hebben het team laten weten door te gaan met hun afvalrace. Shownieuws gaat "wekelijks updates brengen van hoe het met onze BN'ers gaat".

Vet fit, dat werd gepresenteerd door Irene Moors, ging op 6 maart magertjes van start met 348.000 kijkers. De tweede aflevering trok 242.000 kijkers, afgelopen dinsdag stemden 312.000 kijkers af op het lijnprogramma. In plaats van Vet fit is dinsdag Steenrijk, straatarm te zien bij SBS6. Het programma, waarin een welvarend gezin een week lang van onderkomen en budget wisselt met een minder fortuinrijk huishouden, trok voorheen gemiddeld 1 miljoen kijkers.

SBS schrapt Vet fit, BN'ers blijven afvallen
SBS schrapt Vet fit, BN'ers blijven afvallen (Foto: BuzzE)

Schansspringer Stoch sluit fenomenaal seizoen in stijl af

Schansspringer Kamil Stoch heeft het World Cup-seizoen op de enige juiste manier afgesloten: met een overwinning. De Pool domineerde het jaar met World Cup-zeges, de eindzege in het klassement, olympisch goud en de historische grand slam in de Vierschansentournee: het winnen van alle vier wedstrijden aldaar.

In het Sloveense Planica werd zondag de World Cup afgesloten op de grote Letalnica-vliegschans en daar stond geen maat op Stoch. Vooral in de eerste ronde haalde hij flink uit, waarna de Pool zag hoe in de tweede ronde vooral springers die al wat meer achterstand hadden sterke vluchten lieten zien. De Oostenrijker Stefan Kraft eindigde op flinke afstand als tweede, voor de Noorse skivliegwereldkampioen Daniel André Tande.

Bokser Whyte slaat ongeslagen Browne hard knock-out

Bokser Dillian Whyte heeft zaterdag flink uitgedeeld. De 29-jarige Brit nam het in de O2 Arena in Londen op tegen de Australiër Lucas Browne, met zijn 38 jaar nog altijd ongeslagen. Browne won in 2016 de WBA-wereldtitel bij de zwaargewichten, maar raakte die na een positieve dopingtest kwijt.

In Londen stond de WBC Silver-titel op het spel, een soort interimtitel bij die bond. Al snel was duidelijk dat Whyte de betere was, maar Browne wist wel even overeind te blijven. Dat eindigde in de zesde ronde: Whyte deelde een loeiharde klap uit en de Australiër ging genadeloos hard gestrekt tegen het canvas.

Browne werd enige tijd behandeld en kreeg het nodige zuurstof toegediend, alvorens hij voorzichtig weer op de been geholpen werd, waarna het naar omstandigheden wel redelijk lijkt te gaan met de zwaargewicht.

Whyte - Brown, met de beslissende klappen vanaf grofweg 12:30 (Bron: YouTube)

Eerste World Superbikes-podium van het jaar voor Van der Mark

Motorcoureur Michael van der Mark heeft zijn eerste podiumplek in het World Superbikes-seizoen te pakken. De 25-jarige Nederlander was op het Thaise circuit van Buriram ijzersterk en eindigde er als tweede in de vierde race van het seizoen, achter winnaar Chaz Davies. 

De beste start was voor de als tweede en vierde startende Yamaha-rijders Alex Lowes en Van der Mark. De Nederlander verschalkte zijn teamgenoot al snel en pakte zo de leiding, hoewel Lowes een ronde later terug kon slaan. Zo ontstond vooraan gelijk een in dit jonge seizoen al vaak gezien duel tussen de teamgenoten, met daarachter Marco Melandro, Jonathan Rea, Leon Camier, Eugene Laverty, Xavi Fores, Davies en Tom Sykes.

Vooral Davies kwam razendsnel naar voren: de Welshman stoomde op zijn Ducati in no-time op naar de vierde plek, waar hij het duel aan kon gaan met teamgenoot Melandri - een duel dat Davies snel gewonnen had. Lowes moest er ook al snel aan geloven, waarna Van der Mark voor de schier onmogelijke opdracht stond om de rappe Ducati Panigale achter zich te houden. Dat lukte een rondje of twee, alvorens Davies vrij simpel binnendoor kwam en de leiding pakte.

De Nederlander wist verrassend goed in de buurt te blijven bij Davies, terwijl Lowes op ruime afstand tegen Fores knokte om zijn derde plek te behouden. Een bedreiging vormen voor Davies zat er daarbij overigens niet meer in, maar Van der Mark werd op zijn beurt ook niet meer aangevallen door Lowes en dus pakte de Nederlander alweer de twaalfde podiumplek uit zijn World Superbikes-carrière. 

Fun Zonder Funda #93 - Wanstaltigheid ten top

Hoewel we in Nederland vaak gedrochten van huizen tegenkomen, en ook met regelmaat inboedels voorbij zien komen die zonder moeite een uitdragerij of tweedehandswinkel kunnen vertegenwoordigen, kunnen ze er in Detroit (Michigan) ook iets van. Als je de foto's ziet vraag je je af of het verschillende huizen zijn, maar het is echt allemaal te vinden in één huis. Gelegen aan 450 W Grixdale vinden we voor slechts 550.000$ dit pareltje

Zie je liever alle foto's achter elkaar, check dan snel de laatste pagina! 

450 W Grixdale - Detroit (Foto: realtor.com)
450 W Grixdale - Detroit (Foto: realtor.com)

Met zes tegen één

De politie heeft aan de Wijngaardstraat in Goes zes jonge mannen opgepakt. Ze zouden daar een 19-jarige man uit die plaats hebben mishandeld. Volgens het slachtoffer liep hij rond 4.25 uur op de Wijngaardstraat. Daar zou hij, ter hoogte van de Koepoort, een woordenwisseling hebben gehad met een groep jonge mannen.

De man werd vervolgens door ze mishandeld. De politie heeft zes personen aangehouden. Het gaat om drie verdachten (17, 18, 19 jaar oud) uit Zierikzee, een 18-jarige jongen uit Nieuwerkerk, een 19-jarige jongen uit Kerkwerve en een 24-jarige man uit Goes. Ze zijn allemaal ingesloten voor verder onderzoek.

Van Gerwen en Meulenkamp naar achtste finales European Darts Open

Van de vijf Nederlanders die begonnen aan de tweede ronde van de European Darts Open hebben alleen Michael van Gerwen en Ron Meulenkamp de achtste finales weten te bereiken. Jelle Klaasen, Jermaine Wattinema en Danny Noppert verloren hun partij. 

De European Darts Open is de start de European Tour van de PDC. De European Tour bestaat uit dertien toernooien op het Europese vasteland. De toernooien hebben vooral plaats in Duitsland, maar er zijn er ook twee in Nederland. Van 11 tot en met 13 april is de Dutch Dart Masters in Zwolle en in september doet de PDC Maastricht aan. Per toernooi doen er 48 darters doen mee, waarbij de top zestien van de Pro Tour-Order of Merit een bye krijgt voor de eerste ronde. 

De European Darts Open heeft plaats in Leverkusen. Noppert kwam 3-0 voor tegen Joe Cullen en miste de mogelijkheid om met een 101 finish op 4-0 te komen. Dit bleek een dure misser. Cullen vocht zich terug in de wedstrijd. Met een 88 finish in de achtste leg maakte Cullen gelijk, waarna hij in de elfde leg de beslissende leg naar zich toe trok.

Wattimena leed een onnodige 6-4 nederlaag tegen Alan Norris. De Gelderlander miste op 4-3 in het voordeel van de Engelsman maar liefst zeven dubbels om gelijk te maken. Norris profiteerde via dubbel 9 voor 5-3 en gaf de break voorsprong niet meer weg. Klaasen ging er met 6-3 af tegen James Wade. 

Van Gerwen speelde moeizaam tegen Cameron Menzies, maar won wel met 6-3. Meulenkamp gooide wel zeven 180'ers, maar wist slechts zes van de 27 kansen op een dubbel te benutten. Het bleek wel genoeg voor een 6-4 zege tegen Daryl Gurney. 

Zondagmiddag is de achtste finales met Meulenkamp tegen Justin Pipe en Van Gerwen tegen Alan Norris. Het slot van het toernooi wordt tenslotte zondagavond gespeeld. 

European Tour 1 - European Darts Open - tweede ronde
Ian White 1-6 Justin Pipe
Gerwyn Price 5-6 Richard North
Kyle Anderson 4-6 John Henderson
Dave Chisnall 6-1 Marko Kantele
Alan Norris 6-4 Jermaine Wattimena
Kim Huybrechts 2-6 Chris Dobey
Joe Cullen 6-5 Danny Noppert
Mervyn King 6-2 Gabriel Clemens

Simon Whitlock 6-2 Tytus Kanik
Daryl Gurney 4-6 Ron Meulenkamp
Michael van Gerwen 6-3 Cameron Menzies
Peter Wright 6-3 Luke Woodhouse
Rob Cross 6-1 Adrian Lewis
Jelle Klaasen 3-6 James Wade
Mensur Suljovic 6-4 Jamie Hughes
Michael Smith 6-3 Darren Johnson

Achtste finales - zondagmiddag
Michael van Gerwen v Alan Norris
Simon Whitlock v Dave Chisnall
Ron Meulenkamp v Justin Pipe
Rob Cross v Richard North
Peter Wright v John Henderson
Joe Cullen v Chris Dobey
Mensur Suljovic v Mervyn King
Michael Smith v James Wade

Heerlijke finish in tweede World Supersport-race

In het voorprogramma van de World Superbikes in het Thaise Buriram is het publiek zondag alvast opgewarmd met een heerlijke race in de World Supersport. De tweede race van het jaar werd pas in de allerlaatste bochten beslist en dat gebeurde op spectaculaire wijze.

Kampioen Lucas Mahias, Randy Krummenacher, Sandro Cortese, Jules Cluzel en Federico Caricasulo scheidden zich al snel af van de rest en dus vocht het vijftal uiteindelijk ook om de podiumplaatsen. Voor Cluzel eindigde dat vijf ronden voor het einde: de Fransman schoof vanaf de koppositie onderuit.

In de slotfase werkten Mahias en Krummenacher zich los van de rest en de twee vochten om de winst. Die leek naar Krummenacher te gaan, maar de Zwitser ging met een paar bochten te rijden de fout in. Mahias sloot zo weer aan en zette zijn Yamaha naast die van Krummenacher. Die gaf echter niet op en met een stevige beuk in de laatste meters pakte hij alsnog de overwinning.

Hieronder zijn de laatste meters te zien, met excuses voor de matige kwaliteit.

Trainer Snoei verlengt contract bij Telstar

Mike Snoei heeft ook de komende twee seizoenen de leiding over het eerste elftal van Telstar. De 54-jarige Rotterdammer verlengde zijn contract in Velsen-Zuid tot medio 2020. Technisch directeur Piet Buter tekende ook voor twee jaar bij.

Onder leiding van Snoei is Telstar bezig aan een sterk seizoen. De Noord-Hollandse ploeg staat op de vierde plaats in de Eerste Divisie en de nacompetitie om promotie naar de Eredivisie is voor het eerst sinds negen jaar veilig gesteld. Telstar kwam zaterdag zonder topschutter Andrija Novakovich, die interlandverplichtingen had, niet verder dan 0-0 tegen RKC Waalwijk. Daardoor raakte de ploeg van Snoei wel iets achterop bij N.E.C. en Fortuna Sittard in de strijd om rechtstreekse promotie.

"We gaan nog twee heel mooie maanden tegemoet", zei Snoei, die eerder onder meer Vitesse, Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles onder zijn hoede had. "Iedereen heeft zijn stinkende best gedaan om dit voor elkaar te krijgen. We willen nu de volgende stap gaan zetten."

IJshockeyers Den Haag winnen BeNe-League en maken triple compleet

De ijshockeyers van Hijs Den Haag hebben de triple binnen. Na de landstitel en de Nederlandse beker verzekerde de ploeg zich zaterdagavond ook van de titel in de BeNe-League, door de Heerenveen Flyers met 3-1 te verslaan in de finale, een best-of-5-serie.

In het afgeladen Thialf moest Heerenveen winnen om een beslissend duel af te dwingen, maar Raymond van der Schuit en Alan van Bentem brachten Den Haag in de tweede periode op 2-0. Adam Bezak kon in de derde periode nog wat hoop in de Friese harten schieten, maar Oliver Pataky, Van Bentem en Jeffrey Melissant maakten daar hardhandig een einde aan: 5-1.

"Winnen wint echt nooit, er zit zoveel werk in om succesvol te zijn", aldus coach Chris Eimers van de winnaars na afloop. "We hebben er voor moeten vechten en deze hele finale was reclame voor het ijshockey. We hebben op vrijdag, zondag en dinsdag gespeeld, met minder man ga je dat echt voelen en de brede selectie heeft voor ons dan ook de doorslag gegeven."

Politie houdt drie mannen aan na schietincident

De politie heeft drie mannen aangehouden na een schietincident op het Stationsplein in Assen. Bij het incident zijn geen gewonden gevallen. Volgens ooggetuigen heeft de ppolitie een bus weg laten slepen die van (één) van de verdachten zou zijn. 

Het plein en het tijdelijke toegangsgebouw is korte tijd afgezet geweest voor forensisch onderzoek. Rond 03:30 werd het plein weer vrijgegeven voor het publiek. 

Gewapende mannen aangehouden na waarschuwingsschot

Agenten hebben zondagochtend rond 05.00 uur twee mannen aangehouden na een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Nieuwstraat in Beverwijk.

Bij aankomst van de politie ging het tweetal er vandoor. Eén van de twee mannen had een vuurwapen in zijn handen. Hierop besloot één van de agenten een waarschuwingsschot te lossen. De verdachten gingen op de grond liggen en konden worden aangehouden.

De twee mannen, een 23-jarige man uit Zwolle en een 19-jarige man uit Heemskerk, zijn voor verhoor en onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Drankrijder twee keer gepakt

Een 31-jarige Haarlemmer is in de nacht van zaterdag op zondag twee keer aangehouden. De eerste keer rond 00.15 uur zagen agenten de man over de Bakenessergracht in Haarlem rijden.

De man viel op vanwege zijn rijstijl. Zo had de Haarlemmer erg veel ruimte nodig om de bocht te maken, reed hij zijn band lek en raakte hij bijna geparkeerde auto’s. Agenten controleerden de bestuurder. Op straat blies hij een “F” en op het bureau 640 ug/l (bijna drie keer teveel). Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod. Daarna mocht de Haarlemmer het bureau weer verlaten.

De verdachte dacht dat de agenten hem niet meer in de gaten hielden, stapte in zijn auto en reed met hoge snelheid weg. Na een korte achtervolging werd de man opnieuw aangehouden.

Drankrijder twee keer opgepakt (Foto: Stockfoto politie.nl)
Drankrijder twee keer opgepakt (Foto: Stockfoto politie.nl)

Uitslag Grand Prix van Australië

Sebastian Vettel heeft de Grand Prix van Australië op zijn naam geschreven. De Duitser profiteerde met zijn Ferrari in Melbourne optimaal van een virtuele safety car en troefde zo regerend wereldkampioen Lewis Hamilton af. Kimi Räikkönen eindigde op plek drie, terwijl Max Verstappen na een moeizame race met plek zes genoegen moest nemen.

Hamilton mocht na zijn uitermate snelle kwalificatieronde van gisteren van poleposition vertrekken en de Brit profiteerde optimaal door voor Räikkönen en Vettel de eerste bocht in te duiken. Verstappen ging als vierde weg en moest iets uitwijken voor Vettel. Hierdoor kwam de Nederlander klem te zitten achter de goed gestarte Kevin Magnussen met de Haas. Hierdoor verloor hij veel tijd, omdat inhalen vrijwel onmogelijk is op Albert Park. Daniel Ricciardo lukte het wel om Nico Hülkenberg te verschalken voor plek zeven. De Australiër had vrijdag drie plekken gridstraf opgelopen door te snel te gaan tijdens een rodevlagsituatie.

De eerste uitvallers waren Sergey Sirotkin (probleem met rempedaal) en Marcus Ericsson (hydraulica), waardoor er al vroeg maar achttien coureurs rondreden. Ook Verstappen was niet probleemloos, want de Nederlander pushte te hard achter Magnussen, waardoor hij in de eerste bocht spinde. Dit kostte hem drie plekken waarbij hij achter Hülkenberg kwam te zitten. Iets verder naar voren namen Hamilton, Räikkönen en Vettel snel afstand van de rest van het veld.

Na achttien ronden had Räikkönen genoeg van zijn ultrasofte banden en de Fin verruilde ze voor de softs, een ronde later gevolgd door Hamilton. Vettel ging enkele ronden later door op zijn rubber om te kijken wat er mogelijk was. Die kans deed zich voor vlak nadat Verstappen gestopt was. Haas reageerde op de actie van de Nederlander door Magnussen binnen te halen. De Deen kwam voor Verstappen naar buiten, maar moest snel hierna opgeven omdat de band linksachter niet goed vast leek te zijn gezet. Een ronde later gebeurde bij Haas het opnieuw. Ditmaal zat de band linksvoor bij Grosjean niet vast, waarna de Fransman de bolide half op de baan parkeerde.

Dit leverde een virtuele safety car op. Vettel dook snel naar binnen en kon zo vlak voor Hamilton naar buiten komen. Räikkönen zakte hierdoor naar plek drie, voor Ricciardo die ook voordeel van de situatie had. Verstappen sloot aan op plek vijf, maar haalde hierbij Fernando Alonso in. De Spanjaard bleek op de timing de pits net eerder uit te zijn gekomen dan waar Verstappen op de baan lag. Hierdoor moest de Nederlander de Spanjaard voor laten.

De VSC was ondertussen omgezet naar een normale safety car, waardoor het veld ineen schoof. Toen het weer groen werd kon Vettel het tempo bepalen, voor Hamilton die flink aandrong. De Brit leek iets sneller dan de Ferrari te zijn, maar er voorbij kon hij niet. De regerend wereldkampioen verloor zelfs terrein toen hij na 48 ronden de auto in 'party mode' mocht zetten en even buiten de baan ging. Uiteindelijk gaf hij zelfs het gevecht op.

Vettel werd na 58 ronden als eerste afgevlagd, voor Hamilton en Räikkönen die na de safety car Ricciardo behoorlijk in zijn spiegels wist. Alonso pakte voor McLaren een mooie vijfde plek, voor Verstappen, Hülkenberg, Valtteri Bottas, Stoffel Vandoorne en Carlos Sainz die wat lichamelijke problemen had.

Vettel troeft Hamilton af in Melbourne (Foto: Pro Shots/Reuters)
Vettel troeft Hamilton af in Melbourne (Foto: Pro Shots/Reuters)

Uitslag

# Coureur Team Tijd
1 Sebastian Vettel Ferrari geen tijd
2 Lewis Hamilton Mercedes +5.036
3 Kimi Räikkönen Ferrari +6.309
4 Daniel Ricciardo Red Bull +7.069
5 Fernando Alonso McLaren +27.886
6 Max Verstappen Red Bull +28.945
7 Nico Hülkenberg Renault +32.671
8 Valtteri Bottas Mercedes +34.339
9 Stoffel Vandoorne McLaren +34.921
10 Carlos Sainz Jr. Renault +45.722
11 Sergio Pérez Force India +46.817
12 Esteban Ocon Force India +1:00.278
13 Charles Leclerc Sauber +1:15.759
14 Lance Stroll Williams +1:18.288
15 Brendon Hartley Toro Rosso +1 ronde
DNF Romain Grosjean Haas +34 ronden
DNF Kevin Magnussen Haas +36 ronden
DNF Pierre Gasly Toro Rosso +45 ronden
DNF Marcus Ericsson Sauber +53 ronden
DNF Sergey Sirotkin Williams +54 ronden


Coureursstand

# Coureur Team Punten
1 Sebastian Vettel Ferrari 25
2 Lewis Hamilton Mercedes 18
3 Kimi Räikkönen Ferrari 15
4 Daniel Ricciardo Red Bull 12
5 Fernando Alonso McLaren 10
6 Max Verstappen Red Bull 8
7 Nico Hülkenberg Renault 6
8 Valtteri Bottas Mercedes 4
9 Stoffel Vandoorne McLaren 2
10 Carlos Sainz Renault 1
11 Sergio Perez Force India 0
12 Esteban Ocon Force India 0
13 Charles Leclerc Sauber 0
14 Lance Stroll Williams 0
15 Brendon Hartley Toro Rosso 0


Constructeursstand

# Constructor Punten
1 Ferrari 40
2 Mercedes 22
3 Red Bull 20
4 McLaren 12
5 Renault 7
6 Force India 0
7 Sauber 0
8 Williams 0
9 Toro Rosso 0

Politie zoekt getuigen na vondst bewusteloze man

De recherche heeft een onderzoek ingesteld nadat er zaterdag net na middernacht een bewusteloze man werd aangetroffen op de Churchilllaan in Terneuzen. Hij werd vlakbij een hotel aangetroffen. Hij is buiten bewustzijn overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij in zorgwekkende toestand is opgenomen. 

Het slachtoffer, een 41-jarige man uit Utrecht, zou met een familiielid uit zijn geweest in Terneuzen. Daarbij zouden ze als ongenodigde 'gasten' een huwelijksfeest in het Hampshire hotel hebben bezocht. De politie probeert uit te zoeken waar de mannen kort voor middernacht zijn geweest en wat er is gebeurd. 

Vlak voordat de man gevonden werd zou er een auto bij hem zijn gestopt zijn, en er zou een persoon ingestapt zijn. De politie wil graag met de inzittenden van deze auto in contact komen. Ook andere getuigen wordt gevraagd zich te melden. Contact opnemen met de politie kan via de gebruikelijke wegen: 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

FOK! Wat een weer: zomertijd

Vooral in het noorden en westen komen wolkenvelden voor. Het is verder eerst nevelig met in het westen lokaal (dichte) mist. Met name in het midden en zuiden begint de dag op veel plaatsen met zon, maar ook daar ontstaat geleidelijk meer bewolking. Landinwaarts is in de middag een lichte bui niet uitgesloten. De middagtemperaturen lopen uiteen van 8°C vlak aan zee tot 12°C in het zuiden. De wind komt uit een noordelijke richting en is zwak tot matig.

Komende nacht is het zwaar bewolkt en neemt de kans op mist van het noorden uit toe. In het zuidoosten kan nog een enkele bui voorkomen. De minimumtemperatuur varieert van 1°C in het noordoosten tot 4°C in het zuiden. De wind is zwak en noordwestelijk.

Maandagochtend kan lokaal mist voorkomen, deze verdwijnt in de loop van de ochtend. Verder zijn er wolkenvelden en is er een kleine kans op een bui. Het wordt ongeveer 10°C. De wind is overwegend noordwest tot west en zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Armani XL heeft schitterend weer in Disneyland Parijs  (Foto: Armani XL )
Armani XL heeft schitterend weer in Disneyland Parijs (Foto: Armani XL )


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

NHL: Avalanche na heerlijke wedstrijd langs Golden Knights

De ijshockeyers van de Colorado Avalanche hebben zaterdag met pijn en moeite een mooie overwinning geboekt in de NHL. In het eigen Pepsi Center in Denver werden de Vegas Golden Knights na shootouts verslagen.

Carl Söderberg zette de thuisploeg na een klein kwartier op voorsprong, maar vroeg in de derde periode was het Jonathan Audy-Marchessault die de gelijkmaker op liet tekenen. Vooral in de laatste tien minuten ging het vervolgens hard tegen hard, met het ene na het andere schot op doel. Goalies Marc-André Fleury en Semyon Varlamov hielden hun doel echter schoon en dat deden ze in overtime ook.

Er moesten dus shootouts genomen worden: David Perron en Erik Haula begonnen met een gemiste poging namens de Golden Knights, terwijl topduo Nathan MacKinnon en Mikko Rantanen ook niet tot scoren kwam. Nadat Audy-Marchessault de mist in ging was het aan Gabriel Landeskog en de Zweed schoot de Avalanche op heerlijke wijze naar de winst.

Uitslagen NHL zaterdag
Colorado Avalanche - Vegas Golden Knights 2-1 SO
San Jose Sharks - Calgary Flames 5-1
Columbus Blue Jackets - St Louis Blues 1-2
Florida Panthers - Arizona Coyotes 4-2
Montreal Canadiens - Washington Capitals 4-6
New Jersey Devils - Tampa Bay Lightning 2-1
New York Islanders - Chicago Blackhawks 1-3
New York Rangers - Buffalo Sabres 5-1
Ottawa Senators - Carolina Hurricanes 2-5
Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings 4-3
Minnesota Wild - Nashville Predators 4-1
Edmonton Oilers - Los Angeles Kings 3-2

Avalanche - Golden Knights (Bron: YouTube)

NBA: Tiende triple double voor rookie Simmons

Basktballer Ben Simmons blijft heerlijk op dreef in zijn allereerste seizoen in de NBA. De 21-jarige Australiër van de Philadelphia 76ers was tegen de Minnesota Timberwolves goed voor 15 punten, 13 assists en 12 rebounds, zijn tiende triple double van het seizoen.

Alleen Oscar Robertson gooide in zijn eerste NBA-seizoen meer triple doubles, hoewel een evenaring van dat record voor Simmons onmogelijk is: Robertson kwam tot 26 stuks, wat Simmons ook als hij elke wedstrijd een triple double bij elkaar speelt niet meer kan halen. Overigens hielp hij de Sixers zaterdag wel weer naar de winst: 120-108.

Uitslagen NBA zaterdag
Philadelphia 76ers - Minnesota Timberwolves 120-108
Detroit Pistons - Chicago Bulls 117-95
Orlando Magic - Phoenix Suns 105-99
Houston Rockets - New Orleans Pelicans 114-91
Memphis Grizzlies - Los Angeles Lakers 93-100
Dallas Mavericks - Charlotte Hornets 98-102

De beste plays van de dag (Bron: YouTube)

Basketballers Amsterdam na drietje in slotseconden langs Rotterdam

Apollo Amsterdam heeft in de Dutch Basketball League een fraaie overwinning geboekt. Op bezoek bij Forward Lease Rotterdam werd het pas in de allerlaatste seconden van de wedstrijd beslist.

Amsterdam was in het eerste kwart de betere, Rotterdam was dat in het tweede kwart, en vervolgens ging het gelijk op. Met nauwelijks tijd op de klok stonden de Rotterdammers met 65-64 voor, maar op dat moment sloeg Akeel Eduardo toe: met een fraaie driepunter gooide hij de 65-67 eindstand op de borden.

New Heroes Den Bosch moest in Friesland alles uit de kast trekken om Aris Leeuwarden de verslaan. Mike Miklusak en Keshun Sherrill namen hun ploeg in de slotfase bij de hand, waardoor de Boschenaren een felbevochten 82-90 zege pakten. In de kelder van de DBL gingen de Den Helder Suns op bezoek bij BAL in Weert. De Suns zijn de laatste tijd veel beter in vorm en dat leverde hen ook nu de winst op: 80-87.

Nummers één van de wereld onderuit, Federer laat Roland Garros schieten

Het grote tennistoernooi van Miami heeft zaterdag twee flinke verrassingen opgeleverd. Op Key Biscane vloog de nummer één bij zowel de mannen als vrouwen er vroegtijdig uit.

Roger Federer nam het op tegen de 21-jarige Australiër Thanasi Kokkinakis, die vooral door veel blessureleed zijn grote talent nog niet écht waar kon maken. Tegen Federer verloor hij de eerste set, maar Kokkinakis sloeg terug en pakte de veelvoudig Grand Slam-winnaar in de tiebreak van de derde set: 3-6, 6-3, 7-6 (4).

Federer won vorig jaar de titel en verliest veel punten, waardoor Rafael Nadal de eerste plek op de wereldranglijst terug kan pakken. Dat is opvallend, want de Spanjaard doet wegens een blessure niet mee. De Zwitser liet na afloop gelijk weten dat hij Roland Garros dit jaar aan zich voorbij zal laten gaan, net als in de vorige twee jaar. 

Bij de vrouwen begon Simona Halep prima tegen de Poolse Agnieszka Radwanska, maar de Roemeense nummer één van de wereld moest zich toch nog gewonnen geven. Radwanska, 32e van de wereld, nam het heft in de tweede set in handen en maakte dat vervolgens keurig af: 3-6, 6-2, 6-3.

Man overleden tijdens aanhouding

In Leeuwarden is een man overleden toen hij werd aangehouden in een woning in de wijk Techum. In de woning was een ruzie gaande. Politiemensen hielden de man aan. Hij verzette zich daar hevig tegen. ,,Er ontstond een worsteling, maar ineens werd de man onwel", zegt een politiewoordvoerder.

Agenten begonnen met reanimeren. Ze kregen daarbij snel hulp van ambulancemedewerkers en een traumahelikopter, maar dat mocht niet meer baten. De man overleed ter plaatse. Over zijn identiteit kan de woordvoerder nog niets zeggen.

De woning is afgezet, evenals de straat. De Rijksrecherche onderzoekt wat er is gebeurd. ,,Het is nog te vroeg om te zeggen of er een verband is tussen het geweld dat de collega's hebben gebruikt en het overlijden van de man. De Rijksrecherche onderzoekt of er al dan niet terecht geweld is gebruikt. Dat is standaardprocedure als er een dode valt bij een arrestatie", aldus de woordvoerder.

Man overleden tijdens aanhouding
Man overleden tijdens aanhouding (Foto: ANP)

Laatste reviews en specials
review
Outcast 2: A New Beginning
special
Random Pics van de Dag #1221
special
VrijMiBabes #201 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1220
special
Random Pics van de Dag #1219
special
Random Pics van de Dag #1218
©FOK.nl e.a.