Nummers één van de wereld onderuit, Federer laat Roland Garros schieten

Het grote tennistoernooi van Miami heeft zaterdag twee flinke verrassingen opgeleverd. Op Key Biscane vloog de nummer één bij zowel de mannen als vrouwen er vroegtijdig uit.

Roger Federer nam het op tegen de 21-jarige Australiër Thanasi Kokkinakis, die vooral door veel blessureleed zijn grote talent nog niet écht waar kon maken. Tegen Federer verloor hij de eerste set, maar Kokkinakis sloeg terug en pakte de veelvoudig Grand Slam-winnaar in de tiebreak van de derde set: 3-6, 6-3, 7-6 (4).

Federer won vorig jaar de titel en verliest veel punten, waardoor Rafael Nadal de eerste plek op de wereldranglijst terug kan pakken. Dat is opvallend, want de Spanjaard doet wegens een blessure niet mee. De Zwitser liet na afloop gelijk weten dat hij Roland Garros dit jaar aan zich voorbij zal laten gaan, net als in de vorige twee jaar. 

Bij de vrouwen begon Simona Halep prima tegen de Poolse Agnieszka Radwanska, maar de Roemeense nummer één van de wereld moest zich toch nog gewonnen geven. Radwanska, 32e van de wereld, nam het heft in de tweede set in handen en maakte dat vervolgens keurig af: 3-6, 6-2, 6-3.