Imagine Dragons maakt indrukwekkende minifilm

Het is altijd fijn als een artiest niet zomaar een videoclip maakt, waarin de band simpelweg het nummer speelt, maar waar er goed is nagedacht over de boodschap die uitgedragen wordt met het nummer. Imagine Dragons heeft met hun nieuwste nummer 'Next To Me' precies dat gedaan. En wat is het een kunstwerk geworden.

In de minifilm, die is geregisseerd door Mark Pellington, wordt Reynold, gespeeld door frontman Dan Reynolds, tot waanzin gedreven wanneer zijn vrouw hem verlaat. Hij probeert zijn trouwring te verkopen, maar wanneer de eigenaar van de pawn shop niet het gewenste bedrag biedt, pleegt hij een moord. Reynold wordt veroordeeld tot de doodstraf en tijdens zijn tijd in de gevangenis dwalen zijn gedachtes af. Wat zou er gebeurd zijn, als hij andere keuzes had gemaakt? 

Pellington regisseerde eerder videoclips voor U2 en Demi Lovato en de bioscoopfilms Arlington Road en The Mothman Prophecies. Hij werd genomineerd voor een Emmy voor zijn werk aan de televisieserie Homicide: Life on the Street. In de videoclip spelen alle bandleden een rol, en worden ze bijgestaan door onder andere Aja Volkman (de vrouw van Dan Reynolds), Skip Pipo, Robert Hardin en Dallas James. 

Onlangs was Imagine Dragons nog in Nederland voor hun Evolve-wereldtour. Voor de recensie van die avond in de Ziggo Dome, klik hier.