Van Gerwen en Meulenkamp naar achtste finales European Darts Open

Van de vijf Nederlanders die begonnen aan de tweede ronde van de European Darts Open hebben alleen Michael van Gerwen en Ron Meulenkamp de achtste finales weten te bereiken. Jelle Klaasen, Jermaine Wattinema en Danny Noppert verloren hun partij. 

De European Darts Open is de start de European Tour van de PDC. De European Tour bestaat uit dertien toernooien op het Europese vasteland. De toernooien hebben vooral plaats in Duitsland, maar er zijn er ook twee in Nederland. Van 11 tot en met 13 april is de Dutch Dart Masters in Zwolle en in september doet de PDC Maastricht aan. Per toernooi doen er 48 darters doen mee, waarbij de top zestien van de Pro Tour-Order of Merit een bye krijgt voor de eerste ronde. 

De European Darts Open heeft plaats in Leverkusen. Noppert kwam 3-0 voor tegen Joe Cullen en miste de mogelijkheid om met een 101 finish op 4-0 te komen. Dit bleek een dure misser. Cullen vocht zich terug in de wedstrijd. Met een 88 finish in de achtste leg maakte Cullen gelijk, waarna hij in de elfde leg de beslissende leg naar zich toe trok.

Wattimena leed een onnodige 6-4 nederlaag tegen Alan Norris. De Gelderlander miste op 4-3 in het voordeel van de Engelsman maar liefst zeven dubbels om gelijk te maken. Norris profiteerde via dubbel 9 voor 5-3 en gaf de break voorsprong niet meer weg. Klaasen ging er met 6-3 af tegen James Wade. 

Van Gerwen speelde moeizaam tegen Cameron Menzies, maar won wel met 6-3. Meulenkamp gooide wel zeven 180'ers, maar wist slechts zes van de 27 kansen op een dubbel te benutten. Het bleek wel genoeg voor een 6-4 zege tegen Daryl Gurney. 

Zondagmiddag is de achtste finales met Meulenkamp tegen Justin Pipe en Van Gerwen tegen Alan Norris. Het slot van het toernooi wordt tenslotte zondagavond gespeeld. 

European Tour 1 - European Darts Open - tweede ronde
Ian White 1-6 Justin Pipe
Gerwyn Price 5-6 Richard North
Kyle Anderson 4-6 John Henderson
Dave Chisnall 6-1 Marko Kantele
Alan Norris 6-4 Jermaine Wattimena
Kim Huybrechts 2-6 Chris Dobey
Joe Cullen 6-5 Danny Noppert
Mervyn King 6-2 Gabriel Clemens

Simon Whitlock 6-2 Tytus Kanik
Daryl Gurney 4-6 Ron Meulenkamp
Michael van Gerwen 6-3 Cameron Menzies
Peter Wright 6-3 Luke Woodhouse
Rob Cross 6-1 Adrian Lewis
Jelle Klaasen 3-6 James Wade
Mensur Suljovic 6-4 Jamie Hughes
Michael Smith 6-3 Darren Johnson

Achtste finales - zondagmiddag
Michael van Gerwen v Alan Norris
Simon Whitlock v Dave Chisnall
Ron Meulenkamp v Justin Pipe
Rob Cross v Richard North
Peter Wright v John Henderson
Joe Cullen v Chris Dobey
Mensur Suljovic v Mervyn King
Michael Smith v James Wade