Verstappen: "Door afgebroken onderdelen geen grip meer"

Max Verstappen was na de Grand Prix van Australië niet bijzonder tevreden. De Nederlandse Red Bull-coureur opende het Formule 1-seizoen met een zesde plek, nadat hij na een paar ronden door een spin plekken en tijd verloor.

Bij de start kwam Verstappen achter Kevin Magnussen terecht, en de Haas-coureur passeren bleek niet zomaar te gaan. "Na een paar ronden achter Magnussen kreeg ik ineens veel last van overstuur. Bij het inrijden van de eerste bocht brak de auto daarna ineens uit, maar na een spin van 360 graden kon ik verder, dus het had erger gekund", aldus Verstappen tegenover Ziggo Sport.

"Na die spin zag het team dat er schade aan de bargeboards was, maar al voor de spin waren er wat dingen afgebroken. Daardoor had ik ineens geen grip meer en was de auto moeilijk te besturen", verklaarde de Nederlander, die aangaf dat het team verbaasd was dat hij zijn rondetijden nog vast kon houden.

"De start was op zich oké, maar ik kwam in de verkeerde hoek terecht en Magnussen kwam buitenom, dat kan gebeuren. Je kan hier niet inhalen, ook al ben je een seconde of meer sneller, je hebt geen kans", vertelde Verstappen, die in de slotfase dan weer 'vast' kwam te zitten achter Fernando Alonso. 

In de slotfase mocht hij van het team het motorvermogen opschroeven, maar daarmee kwam hij de Spanjaard ook niet voorbij. "Dat kon ik niet eerder doen, dat heeft met het uithoudingsvermogen van de motor te maken. Maar goed, ook met dertig pk extra was ik er niet voorbij gekomen. Als je binnen een seconde van de auto voor je rijdt, kun je die auto gewoon niet volgen."

Met het oog op de rest van het jaar was de Nederlander wel positief. "Als we in de schone lucht reden ging het wat tempo betreft goed. We hoeven ons geen zorgen te maken en moeten ons richten op goede kwalificaties, dan wordt het in de race wel opgelost. Dit seizoen kunnen we concurreren met Mercedes en Ferrari, denk ik, en ik heb zin dus in Bahrein."