Courtois: "Van Gaal moet niet over keepers praten"

Redactie

Thibaut Courtois is niet echt gediend van de kritiek die Louis van Gaal op hem uitte over de Champions League-wedstrijd van Chelsea tegen Barcelona.

De Catalanen wonnen de return in Camp Nou met 3-0 en bij twee goals werd Courtois gepoort door doelpuntenmaker Lionel Messi. Vooral bij de openingstreffer van de Argentijn, vanuit een bijna onmogelijke hoek, ging Courtois niet vrijuit. "Dat vind ik echt een grote blunder, die bal kon er gewoon niet in. Als hij Frans Hoek als keeperstrainer zou hebben gehad, had-ie zijn benen gesloten", zei Van Gaal op Ziggo Sport.

In gesprek met Sporza zegt de Belgische keeper weinig met die opmerkingen te kunnen. "Als ik zogenaamde experts hoor praten denk ik toch dat ze niks van keepen kennen. Van Gaal bijvoorbeeld, zulke mensen moeten niet over doelmannen praten. Ik weet dat ik goed bezig ben en ik groei naar mijn topvorm voor het WK", reageert de sluitpost van Chelsea.

Courtois werd door de twee ballen die door zijn benen gingen bespot op social media. De Belg kan er wel om lachen. "Ik stuurde na de wedstrijd zelf naar mijn vrienden: heb je een netje voor mij? Die scheldwoorden zijn natuurlijk iets anders. Er is veel jaloezie, maar ik weet dat ik elke dag hard werk om beter te worden."