Telefoon: UMIDIGI S2 - langgerekt

UMIDIGI heeft onlangs weer een nieuwe serie telefoons gelanceerd. De S2 serie van UMIDIGI is de nieuwste range toestellen van dit Chinese bedrijf. De telefoon komt in drie smaken; de S2 Lite, S2 en S2 pro, ieder met een 18:9 beeldverhouding zoals we o.a bij de nieuwste toestellen van Samsung en LG zien. 

Het langgerekte scherm zorgt ervoor dat het toestel een kleinere footprint heeft en een toestel met een 6 inch scherm in afmetingen vergelijkbaar is met een 5.5'' toestel van de voorgaande generatie. 

De S2 serie van UMIDIGI heeft dan ook een 6 inch scherm, afhankelijk van de versie (S2 Lite, S2 of S2 Pro) met een resolutie van 720x1440 of 1080x2160. Niet alleen het scherm verschilt tussen de twee modellen; ook de processor en hoeveelheid opslaggeheugen wisselen iets. 

S2 specificaties umi

Het reviewmodel betreft de 'normale' S2, met een 8 core P20 processor, 4GB RAM en 64 GB opslaggeheugen, voor € 160 lijkt dit toestel op papier wel een redelijke prijs-kwaliteitverhouding te hebben. Wat mij vooraf aan de review tegenstond was de lage(re) resolutie, 720P schermen zijn naar mijn idee tot 4.5" prima, maar daarboven wil je toch graag een FHD scherm. Dat UMIDIGI heeft gekozen voor een niet full HD scherm verbaasde mij dan ook een beetje.

Maar er is vooraf nog een punt dat aangestipt moet worden. Waar de high-end toestellen nu (eindelijk) hun update naar Android 8.0 zien verschijnen zitten de S2 lite en S2 nog op Android 6.0. Een versie van Android die bijna 2.5 jaar oud is. 

Of de UMIDIGI S2 ondanks deze minpunten goed uit de verf komt lees je op de volgende pagina's. De UMIDIGI S2 is voor een review beschikbaargesteld door Gearbest.com, hier is het toestel te koop voor €165 vanuit een EU warehouse.

Umidigi S2 front