Tratnik wint tijdrit Coppi e Bartali, Rosa het algemeen klassement voor Mollema

Diego Rosa heeft de eindwinst gepakt in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali. De Italiaan van Team Sky werd in de tijdrit over 12,5 kilometer tweede en dat was voldoende voor de eindwinst. De dagzege ging naar Jan Tratnik, die een kleine halve minuut sneller was dan de Italiaan.

In een tijdrit van 12,5 kilometer rond Montegibbio met in de laatste kilometer een klim met een maximaal stijgingspercentage van 14 procent. Tratnik moest al vroeg starten in de tijdrit en klokte ruim de snelste tijd van 19.22. De favorieten die in het laatste deel moesten starten kwamen nooit in de beurt van de tijd van de Sloveen. Van de favorieten voor het eindklassement klokte Rosa de snelste tijd, maar was wel 28 seconden trager dan Tratnik.

Bauke Mollema, de nummer twee in het klassement gaf 41 seconden toe op de Sloveen en bleef met zijn resultaat de tweede in het eindklassement, maar was daarbij niet de beste Nederlander in de daguitslag. Dat was Koen Bouwman, de Nederlander die vrijdag nog hard ten val kwam, eindige op de vierde plaats op veertig seconden van de winnaar.