Van Gerwen in beslissende leg langs Wright in finale European Darts Open

Het eerste toernooi van de European Tour is gewonnen voor Michael van Gerwen. De nummer één van de wereld won na een 1-5 achterstand met 8-7 van Peter Wright. 

Van Gerwen prutste in het begin van de partij op de dubbels zag Wright daardoor 1-5 voor komen. Scorend was Van Gerwen al de betere en toen de dubbelproblemen waren verholpen stond het in een vloek en een zucht 5-5. Wright sloeg daarna meteen weer hard terug en pompte zichzelf weer naar een voorsprong: 5-7. Hij had nu nog maar één leg nodig voor de overwinning. Die pakte die niet, waardoor Van Gerwen weer zijn kans zag: 7-7.

Via dubbel zestien en in dertien darts trok Van Gerwen de finale uiteindelijk naar zich toe. Het werd 8-7. Eerder op de avond won Van Gerwen nog van Simon Whitlock (6-1) en Richard North (7-1). Laatstgenoemde won in de kwartfinale nog van Ron Meulenkamp met 6-2. 

Volgende week met Pasen is het tweede toernooi van de Euro Tour. De German Darts Grand Prix heeft plaats in München. Namens Nederland zijn Van Gerwen, Jelle Klaasen, Jermaine Wattinema, Danny Noppert, Yordi Meeuwisse en Jan Dekker van de partij. 

Michael van Gerwen gaat door met winnen. (PRO SHOTS/Joris Verwijst)
Michael van Gerwen gaat door met winnen. (PRO SHOTS/Joris Verwijst)

European Darts Open - kwartfinales
Michael van Gerwen 6-1 Simon Whitlock
Ron Meulenkamp 2-6 Richard North
Peter Wright 6-3 Joe Cullen
Mervyn King 4-6 James Wade

Halve finales
Michael van Gerwen 7-1 Richard North
Peter Wright 7-4 James Wade

Finale
Michael van Gerwen 8-7 Peter Wright