FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 21 juni 2006

Eindstand Groep C

Voor de volledigheid vind je hier de eindstand van groep C na de twee laatste wedstrijden van vanavond.

Het gelijkspel tussen Nederland en Argentinië zorgde logischerwijs niet voor veranderingen. Op basis van een beter doelsaldo is Argentinië de groepswinnaar geworden. Nederland bezet met zeven punten de tweede plaats. Ivoorkust heeft met de 3-2 zege op Servië en Montenegro toch nog drie puten weten te pakken. Servië en Montenegro lijkt op weg te gaan om het toernooi te verlaten met de meeste tegendoelpunten. In drie duels kregen zij tien doelpunten te verwerken.

#AP+-
1.Argentinië *3781
2.Nederland *3731
3.Ivoorkust3356
4.Servië en Montenegro30210

* = door naar achtste finales

Noord-Korea wil met VS praten over raket

Icoon BuitenlandsNadat maandag bleek dat Noord-Korea zich fel opstelde tegen de VS, blijken ze nu iets teruggekrabbeld. Noord-Korea wil namelijk wel met de VS om de tafel in verband met de raketproef. De Noord-Koreaanse plaatsvervangend ambassadeur bij de Verenigde Staten wil de spanningen graag verminderen. Dit bleek uit een telefoongesprek.

De ambassadeur, Han Song-rol, legt uit dat hij begrijpt dat de VS bezorgd zijn over de raketlancering. "Ons standpunt is om de situatie door gesprekken op te lossen." Verder wilde hij wel duidelijk maken dat Noord-Korea als soevereine staat het recht heeft om raketten te ontwikkelen, te gebruiken en te exporteren.

John Bolton, de Amerikaanse ambassadeur bij de VN, zegt dat Amerika geen enkele behoefte heeft om te praten met de Noord-Koreanen. Hij vindt dat je niet eerst moet dreigen met een intercontinentale raket om achteraf te gaan praten.

Inmiddels zouden een aantal marineschepen voor de kust van Noord-Korea zijn gestationeerd. Deze zijn uitgerust met een gloednieuw antiraketsysteem om de langeafstandsraket na een eventuele lancering direct onschadelijk te kunnen maken.

Met dank aan Sloffie voor de submit.

Politie verklaart wuppieboete nietig

Icoon PolitieDe familie uit Groningen die een boete ontving vanwege megawuppies op het dashboard, kan opgelucht ademhalen. De politie heeft na een gesprek met de familie en de politiechef de boete nietig verklaard. De politie heeft een aantal zaken op een rij gezet en er is besloten het bij een waarschuwing voor de familie te laten.

Een agente meende afgelopen vrijdag dat er een boete uitgeschreven moest worden van 130 euro omdat er vier megawuppen op het dashboard stonden, die zouden het zicht ontnemen.

Politiechef Ronald Zwarter meent dat de bekeuring terecht is. Hij begrijpt echter het beeld niet dat door alle media-aandacht is ontstaan. "De verkeersveiligheid kwam in het gedrang door deze WK-attributen. Wij denken dat de boodschap ondanks alles goed is overgekomen", aldus Zwarter.

Met dank aan Dieptriest voor de submit.

Ivoorkust wint laatste wedstrijd van S&M

Ivoorkust heeft de laatste wedstrijd weten te winnen van Servië & Montenegro. In de Allianz-Arena in Munchen wonnen de Afrikanen met 3-2 na een achterstand van 0-2 in de eerste helft. Beide landen speelden om de eer, kans om de tweede ronde te bereiken was er niet.

Voorafgaand aan het duel kon Ivoorkust niet beschikken over sterspeler Didier Drogba, bij Servië speelde Mateja Kezman niet. Beide spelers waren geschorst. Ivoorkust maakte tegen zowel Argentinië als Nederland een sterke indruk maar stonden toch twee keer met lege handen, Servië en Montenegro verloor hun eerste wedstrijd nipt van Nederland (0-1). Tegen de Argentijnen had de ploeg van Ilija Petkovic geen kans en ging het met 6-0 kansloos ten onder.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Servie op een 0-1 voorsprong. In de 10e minuut van de wedstrijd scoorde Nikola Zigic het eerste doelpunt voor de Serven op dit WK. Een lange bal vanaf rechts, gespeeld door Dejan Stankovic, bereikte de spits die na een mooie actie de verdediger op het verkeerde been zette en de bal tegen de touwen kon schieten. Hierna kregen de Olifanten nog een uitstekende kans op de 1-1. Didane zag zijn schot gekeerd door Jevric, in de rebound schoot Akalé naast. Een minuut later was het wel raak aan de andere kant, Cyrille Domoraud blunderde in de verdediging waarna Zigic de bal in voeten kreeg. Hij legde af op Sasa Ilic die daarna de 0-2 op het scorebord liet aantekenen. Na een half uur gespeeld te hebben kregen de Ivorianen een strafschop na een handsbal van Dudic. In eerste instatie mistte Aruna Dindane. De scheidsrechter liet de strafschop echter overnemen waarna Dindana alsnog een kans kreeg. Nu mistte hij niet waardoor Ivoorkust weer terug in de wedstrijd kon komen. Vlak voor rust , in de 46e minuut, was het invaller Nadj die zijn tweede gele kaart kreeg na een grove overtreding op Keita.

De tweede helft begon met een goede kans voor Koné, hij werd echter teruggefloten voor vermeend buitenspel. Net als in de eerste helft wisten de Ivorianen, ondanks het veldoverwicht, geen uitgespeelde kansen te creëren waardoor de 1-2 achterstand op het scorebord bleef staan. Uiteindelijk viel de verdiende 2-2 dan toch. In de 67e minuut was het Didane die zijn tweede van de avond maakte op aangeven van Kader Keita. Diezelfde Keita werd even daarna gewisseld voor oud-Feyenoorder Bonaventure Kalou. Het alweer goed spelende Ivoorkust kreeg vlak voor tijd hun tweede penalty. Kalou wist de oud-keeper van Vitesse, Jevric, te passeren. In de 92e minuut van de wedstrijd moest Domoraud het veld nog verlaten na zijn tweede gele kaart, zo eindigde de wedstrijd met tien tegen tien.

Voor Servië en Montenegro was dit het laatste optreden in huidige vorm op een WK. De ploeg die in de kwalificatiereeks maar één doelpunt tegen kreeg verliet gedesillusioneerd het WK. Ivoorkust wist de eer te redden door op de valreep toch nog drie punten te pakken.

Opstelling
Ivoorkust Boubacar Barry, Arthur Boka, Cyril Domoraud, Emmanuel Eboue, Blaise Kouassi, Abdulkader Keita (72'-Bonaventure Kalou), Yaya Toure, Didier Zokora, Kanga Akale (72'-Bakari Kone), Aruna Kone, Aruna Dindane.

Servië en Montenegro: Dragoslav Jevric, Nenad Djordjevic, Milan Dudic, Goran Gavranci, Mladen Krstajic (16'-Albert Nadj), Predrag Djordjevic, Igor Duljaj, Ivan Ergic, Sasa Ilic, Dejan Stankovic, Nikoal Zigic (66'Savo Milosevic).

Wedstrijdverloop:

Invoorkust – Servië en Montenegro 3-2

10’ Zigic (S&M) 0-1
20’ Ilic (S&M) 0-2
37’ Dindane (IVO) 1-2
67’ Dindane (IVO) 2-2
85’ Kalou (IVO) 3-2

33’ Keita (IVO)
35’ Dudic (S&M)
37’ Duljaj (S&M)
41’ Domoraud (IVO)
43’ Dindane (IVO)
45’ Nadj (S&M) 2x Geel

57’ Gavrancic (S&M)
90’ Domoraud (IVO) 2x Geel


Arbiter: Marco Rodríguez (Mexico)

Toeschouwers:
66.000

WK 2006: Uitslagen Groep C

Icoon WK 2006Nederland en Argentinië hebben met 0-0 gelijk gespeeld in de laatste groepswedstrijd in Frankfurt. De wedstrijd kende weinig grote kansen. Beide landen waren al zeker van de achtste finales.

Omdat zowel Argentinië als Nederland al geplaatst waren voor de volgende ronde hielden de trainers allebei hun spelers die bij een gele kaart in deze wedstrijd geschorst zouden zijn, op de bank. De enige speler die 'op scherp' in de basis begon was Boulahrouz. Namen die ernaast stonden waren onder andere Saviola, Crespo, Robben en Van Bommel. Opvallend feiten waren er op statistisch gebied bij Nederland, Cocu speelde zijn honderdste interland en Edwin van der Sar evenaarde vandaag het record van 112 interlands van Frank de Boer, die op de tribune toekeek.

Het begin van de wedstrijd kende vele corners, vooral aan Argentijnse zijde. Riquelme draaide een aantal keer gevaarlijk de bal richting het doel, maar Van der Sar kon redding brengen. Ooijer werd bij één van de corners van Nederland onderuit getrokken, maar hij kreeg geen penalty. Na ruim een kwartier spelen kreeg Dirk Kuyt een kans, de Feyenoorder schoot zelf, terwijl de sterk spelende Van der Vaart vrij stond om te schieten. Na een klein half uur moest Burdisso het veld verlaten wegens een blessure, Coloccini verving hem.

Na ongeveer een half uur werd Argentinië sterker, de bal belandde zelfs op de paal via verdediger Boulahrouz na een vrije trap. Messi probeerde het kort voor rust nog van afstand, maar mede-recordinternational Van der Sar bracht redding. Verder waren er weinig uitgespeelde kansen in de eerste helft die niet onaantrekkelijk was.

In rust vonden er geen wissels plaats in beide elftallen. Al snel in de tweede helft krijgt De Cler een gele kaart, al de derde kaart aan Nederlandse zijde, terwijl er nog geen Argentijn in het boekje van de scheidsrechter stond. De Zuid-Amerikanen begonnen sterk aan het tweede bedrijf. Na tien minuten in de tweede helft werd Van Nistelrooy van het veld gehaald, zijn plaats werd ingenomen door Ryan Babel. Daardoor ging Kuyt in het centrum van de aanval spelen en de Ajacied op links.

Na ruim een uur spelen kreeg Cocu na sterk doorzetten van Van der Vaart een kans, maar de hoek was te moeilijk om echt gevaar te kunnen stichten. Meteen daarna werd Van Persie gewisseld, hij werd vervangen door Denny Landzaat. Dit betekende dat het Nederlands elftal iets minder aanvallend ging spelen. Bij Argentinië was er halverwege de tweede helft plaats voor oud-Feyenoorder Cruz, hij verving Lionel Messi. Tevez kon ruim een kwartier voor tijd een mooi schot lossen, maar Van der Sar kon een doelpunt voorkomen.

Maduro mocht kort voor tijd zijn WK-debuut maken, Wesley Sneijder moest op de bank plaatsnemen. Nederland werd in de slotfase iets sterker, maar kon geen echte kans meer creëren. Tevez kreeg in de allerlaatste minuut nog een kans, maar schoot ruim mis. Daardoor bleef het duel zoals het begon: 0-0. In de achtste finale moet Nederland aantreden tegen Portugal, Argentinië treft Mexico.

Ivoorkust - Servië & Montenegro
De andere wedstrijd in groep C, tussen Ivoorkust en Servië & Montenegro, eindigde vanavond in München in een 3-2 overwinning voor Ivoorkust. Het Afrikaanse elftal kwam, mede dankzij twee penalty's, terug van een 2-0 achterstand. Servië & Montenegro zag aan het einde van de eerste helft invaller Albert Nadj met tweemaal een gele kaart vertrekken, maar vlak voor het eindsignaal kreeg ook Ivoriaan Cyrille Domoraud zijn tweede gele kaart. Een volledig verslag van deze wedstrijd vind je op de WK-site van FOK!

Voor de eindstand in de groep hadden de wedstrijden van vanavond geen verstrekkende gevolgen. Zowel Nederland als Argentinië waren al verzekerd van een plaats in de achtste finales, in tegenstelling tot Ivoorkust en Servië & Montenegro. Argentinië is groepswinnaar geworden, Nederland eindigt op de tweede plaats in de groep.

Eindstand groep C:
1.Argentinië * 3-7 (8-1)
2.Nederland * 3-7 (3-1)
3.Ivoorkust 3-3 (5-6)
4.Servië en Montenegro 3-0 (2-10)


* = door naar achtste finales

Meer WK-nieuws vind je op de WK-site van FOK!

Doelpuntloze remise Nederland en Argentinië

Nederland en Argentinië hebben met 0-0 gelijk gespeeld in de laatste groepswedstrijd in Frankfurt. De wedstrijd kende weinig grote kansen. Beide landen waren al zeker van de achtste finales.

Omdat zowel Argentinië als Nederland al geplaatst waren voor de volgende ronde hielden de trainers allebei hun spelers die bij een gele kaart in deze wedstrijd geschorst zouden zijn, op de bank. De enige speler die 'op scherp' in de basis begon was Boulahrouz. Namen die ernaast stonden waren onder andere Saviola, Crespo, Robben en Van Bommel. Opvallend feiten waren er op statistisch gebied bij Nederland, Cocu speelde zijn honderdste interland en Edwin van der Sar evenaarde vandaag het record van 112 interlands van Frank de Boer, die op de tribune toekeek.

Het begin van de wedstrijd kende vele corners, vooral aan Argentijnse zijde. Riquelme draaide een aantal keer gevaarlijk de bal richting het doel, maar Van der Sar kon redding brengen. Ooijer werd bij één van de corners van Nederland onderuit getrokken, maar hij kreeg geen penalty. Na ruim een kwartier spelen kreeg Dirk Kuyt een kans, de Feyenoorder schoot zelf, terwijl de sterk spelende Van der Vaart vrij stond om te schieten. Na een klein half uur moest Burdisso het veld verlaten wegens een blessure, Coloccini verving hem.

Na ongeveer een half uur werd Argentinië sterker, de bal belandde zelfs op de paal via verdediger Boulahrouz na een vrije trap. Messi probeerde het kort voor rust nog van afstand, maar mede-recordinternational Van der Sar bracht redding. Verder waren er weinig uitgespeelde kansen in de eerste helft die niet onaantrekkelijk was.

In rust vonden er geen wissels plaats in beide elftallen. Al snel in de tweede helft krijgt De Cler een gele kaart, al de derde kaart aan Nederlandse zijde, terwijl er nog geen Argentijn in het boekje van de scheidsrechter stond. De Zuid-Amerikanen begonnen sterk aan het tweede bedrijf. Na tien minuten in de tweede helft werd Van Nistelrooy van het veld gehaald, zijn plaats werd ingenomen door Ryan Babel. Daardoor ging Kuyt in het centrum van de aanval spelen en de Ajacied op links.

Na ruim een uur spelen kreeg Cocu na sterk doorzetten van Van der Vaart een kans, maar de hoek was te moeilijk om echt gevaar te kunnen stichten. Meteen daarna werd Van Persie gewisseld, hij werd vervangen door Denny Landzaat. Dit betekende dat het Nederlands elftal iets minder aanvallend ging spelen. Bij Argentinië was er halverwege de tweede helft plaats voor oud-Feyenoorder Cruz, hij verving Lionel Messi. Tevez kon ruim een kwartier voor tijd een mooi schot lossen, maar Van der Sar kon een doelpunt voorkomen.

Maduro mocht kort voor tijd zijn WK-debuut maken, Wesley Sneijder moest op de bank plaatsnemen. Nederland werd in de slotfase iets sterker, maar kon geen echte kans meer creëren. Tevez kreeg in de allerlaatste minuut nog een kans, maar schoot ruim mis. Daardoor bleef het duel zoals het begon: 0-0. In de achtste finale moet Nederland aantreden tegen Portugal, Argentinië treft Mexico.


Opstellingen:

Nederland: v.d.Sar, Jaliens, Boulahrouz, Ooijer, De Cler, v.d.Vaart, Sneijder (86. Maduro), Cocu, v.Persie (67. Landzaat), v.Nistelrooy (56. Babel), Kuyt.

Argentinië: Abbondanzieri, Burdisso (24. Coloccini), Ayala, Milito, Cufré, Cambiasso, Mascherano, Riquelme (80. Aimar), Rodríguez, Tévez, Messi (70. Cruz).


Wedstrijdverloop:

Nederland 0 – 0 Argentinië


28’ Kuyt (NED)
42’ Ooijer (NED)
48' De Cler (NED)
57' Cambiasso (ARG)
90' Mascherano (ARG)


Arbiter: Cantalejo (Spa)

Toeschouwers: 48.000

Stierenvechten

Gevonden in de trein, een nieuwsbrief van het Comité Anti Stierenvechten, nummer 2, 17e jaargang. Deze nieuwsbrief is bedoeld om ons te informeren over het stierenvechten in Spanje en Portugal. Hoofddoel van de organisatie: Stop het stierenvechten en wel zo snel mogelijk!

Dit nummer richt zich op het leed dat paarden wordt aangedaan tijdens stierenvechten. Veel mensen schijnen, volgens de organisatie, niet te weten dat ook paarden het slachtoffer worden tijdens stierenvechten. Niet alleen dat maar er schijnen ook nog steeds veel mensen te zijn die denken dat stierenvechten überhaupt een onschuldige "dans" is tussen stier en mens.
Het moge duidelijk zijn, ook in de 17e jaargang is het nog steeds nodig om ons duidelijk te maken dat het hier om een ernstige kwestie gaat.

Dat gezegd hebbende gaan we verder. Op de tweede bladzijde van de nieuwsbrief staat een artikel over een demonstratie in Lissabon tijdens en tegen de heropening van een stiervechtarena aldaar. De nieuwe arena heeft een dak zodat er ook 's winters gevechten kunnen worden gehouden. De 1000 demonstranten riepen leuzen als: "culture yes, torture no".

Tevens op de tweede bladzijde een klein artikel over een matador die zijn "banderilla" in zijn eigen been heeft gestoken. Bij het artikel een foto van de stierenvechter met een van pijn vertrokken gezicht. Het moet de bewering van de stierenvechters ontkrachten dat de "banderilla" de stier geen pijn doet. Het artikel sluit dan ook af met: "Zo wordt de stierenvechtindustrie wederom ontmaskerd..."

Ook op de andere bladzijden staan soortgelijke artikelen. En hoewel ik grote sympathie heb voor het gedachtegoed van de organisatie mis ik in de nieuwsbrief heel erg het inzicht dat we hier te maken hebben met een diepgewortelde traditie. Vele landen en culturen kennen tradities waarbij dieren worden geslacht of mishandeld. Wil je zoiets ter sprake brengen of bestrijden zul je dat van binnenuit moeten doen en in ieder geval met veel geduld. En dus niet, zoals Comité Anti Stierenvechten, door je eigen normen en waarden erop te plakken.
En dat voor een organisatie die al sinds 1990 bestaat. Onbegrijpelijk.

Bondscoach Iran stapt op

Branko Ivankovic (52) stapt op als bondscoach van Iran. De Kroaat zal zijn contract niet verlengen na het teleurstellende WK-avontuur.

Iran eindigde als laatste in poule D na nederlagen tegen Mexico (1-3) en Portugal (0-2) en een remise tegen Angola (1-1). ”Mijn contract loopt op 1 juli af, en we zijn niet in gesprek. Na vijf jaar is ook tijd om te vertrekken. Ik zoek sowieso een nieuwe uitdaging”, meldde de oefenmeester. Ivankovic werd in zijn ambtsperiode nooit echt populair in Iran. Met name zijn risicoloze tactiek maakten de bondscoach tot mikpunt van kritiek.

Record voor trotse Scolari

Door de 2-1 overwinning van Portugal op Mexico heeft bondscoach Luiz Felipe Scolari al tien WK-wedstrijden op rij gewonnen, wat een absoluut record is.


Vier jaar geleden won Brazilië onder zijn leiding zeven duels op weg naar de wereldtitel en nu heeft Scolari al drie keer gewonnen met Portugal. "Ik kan je niet zeggen hoe trots ik daar op ben. Vandaag was het niet fantastisch, maar mijn spelers hebben als leeuwen gevochten."

Zijn collega van Mexico, Ricardo La Volpe, stierf duizend doden op de bank. "Ik had het gevoel dat we het duel lang onder controle hadden, maar als je de kansen niet benut, wordt het nog erg spannend."

Wuppies

Ook het weblog kan niet ontsnappen aan de Wuppie rage die ons landje overspoeld, maar gelukkig sommige mensen vechten terug en proberen de invasie met alle middelen tegen te houden, hulde aan deze dappere strijders

Mocht je geen Wuppie's meer kunnen bemachtigen dan kun je ze nog altijd zelf maken, hoe ?, heel simpel volg deze makkelijke handleiding en je hebt binnen de kortste keren een eigen leger, klaar om de wereld te veroveren.

Met dank aan EricV en basst2005 voor de submit

Sluiter onderuit in Rosmalen

Raemon Sluiter is er niet in geslaagd om de kwartfinales van het tennistoernooi in Rosmalen te bereiken. De Rotterdammer ging met 7-6 5-7 en 2-6 onderuit tegen de Kroatische titelverdediger Mario Ancic.

Aanvankelijk speelde Sluiter een sterke wedstrijd, en won verdiend de eerste set. Nadat Ancic de tweede set met een late break had gewonnen, was het verzet van de Nederlander al snel gebroken.

Zoektocht naar meisjes Luik de grens over

Icoon AlgemeenDe zoektocht naar de vermiste Luikse meisjes Stacy en Nathalie zal vanaf aanstaande donderdag een internationaal karakter krijgen. Er zullen in 29 verschillende landen affiches worden verspreid om te proberen de kinderen terug te vinden. Dit maakt de Europese organisatie voor vermiste en misbruikte kinderen vandaag bekend.

De campagne vindt plaats middels de Europese interactieve databank Childoscope. Die databank maakt melding van het verdwijnen en de seksuele uitbuiting van kinderen. De Vlaamse televisie zegt dat het de eerste keer is dat Childoscope wordt ingezet voor een zoektocht naar kinderen. Een aantal plaatselijke agentschappen gaan de affiches verspreiden. De meisjes zijn al twee weken zoek.

Met dank aan Haviksvrouwe voor de submit.

Boerin (31) vrijgesproken van doodslag

Icoon JustitieEen 31-jarige vrouw uit het Brabantse Prinsenbeek is vrijgesproken van doodslag. De rechter in Breda heeft haar wel een 240-urige werkstraf opgelegd en de vrouw zal de komende drie jaar niet meer achter het stuur plaats mogen nemen wegens roekeloos rijden. Justitie eiste anderhalf jaar cel tegen de vrouw wegens doodslag.

Vorig jaar september veroorzaakte de boerin een ongeluk met een tractor. Hierbij kwam de 10-jarige Amy van Meer om het leven. De vrouw kon het meisje niet zien omdat op de voorkant van de tractor een stapel kratten werd vervoerd.

Met dank aan Crusty2004 voor de submit.

Man steekt patatkraam in brand

Icoon BinnenlandsEen 34-jarige man uit Breda heeft geprobeerd om een lokale patatkraam in lichterlaaie te zetten. Na zijn pyromanische activiteit ging hij rustig op het terras zitten van de frietzaak bij De Toerist aan de Teteringsedijk in Breda. De eigenaar is stomverbaasd dat de man gewoon naar de vlammen ging zitten kijken. De man is opgepakt.

Afgelopen maandagmiddag kwam de man rond een uur of vier rustig het terras van café De Toerist oplopen. Hij at daar een patatje en dronk daarna een stuk of zes pilsjes, meldt eigenaar Cor van Rijsbergen. Zo'n twee uur later zag een medewerkster van de frituur hem ineens rondlopen met een glas met vloeistof. De man was de vloeistof op het pand aan het sprenkelen. In eerste instantie leek het water, maar even later stak de man de vloeistof aan en begon het te branden. "Als het goed had gefikt had ze als een rat in de val gezeten", aldus de eigenaar.

Een collega van de medewerkster spurtte vervolgens direct naar binnen en pakte een brandblusser. Het vuur kon nog worden gedoofd voordat de vlammen om zich heen grepen. De dader zat nog steeds doodleuk naar alle commotie te kijken. Toen de eigenaar vroeg waarom de man het deed antwoordde hij dat één friettent in de straat wel genoeg was. Omstanders van het geheel hebben de man vastgehouden tot de politie kwam. "Hij heeft ook zijn rekening nog niet betaald."

De politie heeft de man vervolgens aangehouden, maar de Bredanaar heeft nog geen verklaring afgelegd. De schade bleef beperkt tot een paar duizend euro. "Uiteraard wordt dit geen verzekeringwerk."

Met dank aan Crusty2004 voor de submit.

Opstellingen Nederland-Argentinië

De opstellingen van Nederland en Argentinië zijn zojuist bekend gemaakt. Bij Nederland flink wat verschuivingen: Jaliens, de Cler, v.d. Vaart en Kuijt starten allen in de basis.

Bondscoach Marco van Basten wil zo internationals die al een gele kaart hebben sparen. Ondanks een gele kaart zal Boulahrouz toch zijn opwachting maken in de basis.

Nederland: v.d.Sar, Jaliens, Boulahrouz, Ooijer, De Cler, Sneijder, Cocu, v.d.Vaart, v.Persie, v.Nistelrooij, Kuyt.

Argentinië : Abbondanzieri, Burdisso, Ayala, Milito, Cufré, Cambiasso, Mascherano, Riquelme, Rodríguez, Tévez, Messi

Werknemers Singapore krijgen vrij na WK-finale

Ruim achthonderd werknemers van dertien bedrijven in het voetbalgekke Singapore mogen de dag na de finale van het WK later beginnen op hun werk. In het kleine Aziatische land, dat zich zelf niet plaatste, wordt de finale midden in de nacht uitgezonden.

De Singaporese krant The Straits Times is met Asia Pacific Breweries een actie gestart om nog meer bedrijven over te halen hun werknemers vrij te geven. Op onder meer internet kunnen werknemers een petitie tekenen en zo proberen een vrije ochtend af te dwingen.

Don Lim, een eigenaar van een bedrijf in taarten, is al overstag. "Het heeft geen zin om slaperige mensen aan het werk te zetten".. Zijn dertig werknemers mogen maandag 10 juli vier uur later dan normaal beginnen.

Man kocht voordelig VIP-kaartje voor WK

Niet iedereen heeft altijd geluk. Een oranjesupporter overkwam afgelopen week echter wel iets bijzonders. Een oranjefan uit Borger ging naar Stuttgart voor de wedstrijd Nederland-Ivoorkust. Hij bleek daar bij de aanbieders van "zwarte" kaarten een VIP-arrangement ter waarde van 4000 euro voor slechts 250 euro te hebben aangeschaft.

De speciale VIP-behandeling gaf hem recht op een VIP-box tussen Chelsea-eigenaar Abramovich en Franz Beckenbauer. Abramovich heeft overigens in elk van de 12 stadions een VIP-box. De Borgenaar mocht ook gebruik maken van de kaviaar en champagne. Na de wedstrijd ontving de man als dank voor zijn bezoek op de koop toe nog een FIFA-horloge en een dasspeld.

Situatie Groep C

Na de benauwde 2-1 winst van Oranje is de balans in groep C op te maken: door twee overwinningen hebben Argentinië en Nederland zich geplaatst voor de achtste finales. Beide landen versloegen Servië-Montenegro en Ivoorkust, deze landen spelen alleen nog om de eer.

De enige vraag die nog rest in deze groep is wie er groepswinnaar wordt. De stand in groep C ziet er momenteel zo uit:

#WPVT
1.Argentinië2681
2.Nederland2631
3.Ivoorkust2024
4.Servië-Montenegro2007

Vanwege een beter doelsaldo heeft Argentinië genoeg aan een gelijkspel tegen Nederland om groepswinnaar te worden. De winnaar van deze groep speelt tegen de nummer twee uit de poule van Mexico, Portugal, Iran en Angola.

Man kocht voordelig VIP-kaartje voor WK

Icoon OpmerkelijkNiet iedereen heeft altijd geluk. Een oranjesupporter overkwam afgelopen week echter wel iets bijzonders. Een oranjefan uit Borger ging naar Stuttgart voor de wedstrijd Nederland-Ivoorkust. Hij bleek daar bij de aanbieders van "zwarte" kaarten een VIP-arrangement ter waarde van 4000 euro voor slechts 250 euro te hebben aangeschaft.

De speciale VIP-behandeling gaf hem recht op een VIP-box tussen Chelsea-eigenaar Abramovich en Franz Beckenbauer. Abramovich heeft overigens in elk van de 12 stadions een VIP-box. De Borgenaar mocht ook gebruik maken van de kaviaar en champagne. Na de wedstrijd ontving de man als dank voor zijn bezoek op de koop toe nog een FIFA-horloge en een dasspeld.

Met dank aan ray_nl voor de submit.

[Update]Steven Spielberg maakt geen World of Warcraft film

Op het internet is het gerucht verschenen dat er een film komt van de immens populaire MMORPG World of Warcraft. Niemand minder dan Steven Spielberg zou de film gaan regisseren.

Een beetje vreemd gerucht, want Spielberg heeft het al druk zat met andere films zoals Indiana Jones 4. Abraham Lincoln en Transformers. Tevens zou dit zo'n beetje de eerste keer zijn dat hij een film maakt van een videogame in plaats dat er videogames van zijn films uitkomen.

De WOW-movie zou zo rond 2009 verwacht worden.

[update]
Zoals verwacht werd, Spielberg gaat géén World of Warcraft film maken. Het gerucht is gestart door Yahoo Movies, die claimen het nieuws uit Variety te hebben gehaald. Er is een klein probleem met die bron; Variety heeft nooit een dergelijke uitlating gedaan.

Spielberg is momenteel te druk met andere projecten om World of Warcraft, Jaws 5 of Angels & Demons (het vervolg op Da Vinci Code, ook een gerucht door Yahoo Movies de wereld in geholpen) te kunnen regiseren.

Kleine teleurstelling dus om erachter te komen dat Spielberg ook maar een mens is.

Positief nieuws is er wel; er zit een Warcraft-project in de pijpleiding bij Hollywood.

Hiddink: "Australië is al de grote winnaar"

Morgen staat de belangrijke dag voor Australië op het programma. In de confrontatie tegen Kroatië kan kwalificatie bij de laatste zestien afgedwongen worden. Ongeacht het resulaat vindt Guus Hiddink dat Australië nu al een winnaar is.

Hij refereert hier naar de kwalificatie voor het WK en de 3-1 zege op Japan. Ook heeft het voetbal enorm aan populariteit gewonnen. "Uiteraard willen we ons plaatsen voor de volgende ronde, maar de grootste winst voor Australië is dat de voetbalsport nu de nummer één sport is, terwijl dat eerst nog nummer vier was", vertelde Hiddink in een persconferentie.

Guus Hiddink hoopt verder dat Australië dezelfde weg in blijft slaan, als hij in Rusland werkzaam zal zijn als coach. "Het zou zonde zijn als alles wat nu net is opgebouwd na het WK, niet verder wordt verbeterd."

Na 'leeuwenhose' nu ook 'unterhose'

Icoon AlgemeenNadat bierbrouwer Bavaria eerder problemen had ondervonden met zijn 'leeuwenhose', geven zij nu de Nederlandse voetbalfans een steuntje in de rug. De oranjefanaten krijgen een 'unterhose' uitgedeeld om te voorkomen dat ze in hun ondergoed komen te staan bij een eventuele inbeslagname van hun leeuwenhose.

Het Duitse WK-organisatiecomité probeert de broeken buiten de stadions te houden. Bierconcurrent Budweiser is namelijk officieel sponsor van het WK. Directeur Peer Swinkels van Bavaria meent dat een oranje boxershort met daarop de tekst 'unterhose' een goed alternatief is. Hij zou er zelf ook één dragen.

Swinkels hoopt dat de supporters nu wel met de broeken naar binnen mogen. Volgens hem zou dat na alle publiciteit voor de actie wel verstandig zijn. Bij de vorige wedstrijd van oranje moest men de broek inleveren vanwege de opgedrukte reclame-uitingen. Hierdoor stonden de supporters in hun ondergoed. In tegenstelling tot wat eerder werd gemeld troffen de inbeslagnames ook veel vrouwen. Bavaria stelt vandaag enkele duizenden unterhosen beschikbaar.

Met dank aan Moosie en Luvjah voor de submit.

Ronald de Boer traint mee bij AZ

De komende twee weken traint Ronald de Boer mee bij AZ. De voormalig international en speler van onder meer Ajax en FC Barcelona houdt in Alkmaar zijn conditie op peil voor het nieuwe voetbalseizoen in het Midden-Oosten. De Boer voetbalt in de Qatarese competitie.

"Ik ken trainer Louis van Gaal goed. Ook heb ik in het verleden samen gevoetbald met Shota Arveladze. Bovendien heeft AZ een goed niveau. Ik kan hier lekker trainen. De competitie begint bij ons pas weer in september," aldus De Boer.

Jongens doden zwaantje met stenen

Icoon PolitieEen viertal jongens uit Tiel heeft afgelopen zondagmiddag een jonge zwaan gedood. Bij het Inundatiekanaal in Tiel zag een getuige de jongens op een bankje bij het kanaal zitten. Ze waren bezig met het gooien van stenen naar de zwanen. Korte tijd later bleek een jong zwaantje te zijn overleden door het stenengooien.

De politie spreekt van een zeer ernstige manier van dierenkwelling. Naast dat dit de jongens kan worden aangerekend, is de zwaan een beschermde inheemse diersoort. Het doden van zwanen wordt dan ook als een misdaad beschouwd. De politie roept getuigen of mensen die meer informatie hebben over de daders te bellen naar 0900-8844 en te vragen naar team Tiel.

De zwaan is een beschermde diersoort
De zwaan is een beschermde diersoort


Met dank aan Haviksvrouwe voor de submit.

NBA: Miami verovert titel

De Miami Heat zijn voor het eerst in hun bestaan de kampioen van de NBA. In Dallas werden de Mavericks verslagen, waardoor de eindstand in de series op 4-2 werd gebracht.

In de series ging het de eerste wedstrijden bijzonder stroef voor Miami. De Mavericks wonnen de eerste beide ontmoetingen en ook in de derde ontmoeting leek het lange tijd de verkeerde kant op te gaan. Met een achterstand van dertien punten in het laatste kwart leek Miami op een 3-0 achterstand te worden gezet. Het was echter Dwayne Wade die zijn ploeg in de race hield met 42 punten.

Wedstrijd vier werd uiteindelijk vrij gemakkelijk door Miami gewonnen, waardoor de stand weer gelijk op ging. In de belangrijke vijfde wedstrijd liet Wade zien wie de Finals-MVP was. Hij maakte een belangrijke basket die verlenging afdwong, om vervolgens in die verlenging met nog 1.9 seconden te spelen de beslissende vrije worpen raak te schieten. In game 6 deelde Wade de genadeslag uit. Met 36 punten en 10 rebounds leidde hij de Heat naar een 95-92 overwinning en daarmee de titel, voor het eerst in het bestaan van het team.

Voor Shaquille O'Neal was het alweer zijn vierde titel. Al beginnen voor 'Shaq' ook de jaren te tellen. In de Finals noteerde de center slechts 13.7 punten gemiddeld en schoot hij slechts 29% van zijn vrije worpen raak. Voor veteranen Gary Payton en Alonzo Mourning was het hun eerste titel.

Cafu op jacht naar records

De Braziliaan Cafu is met zijn 36 jaar één van de oudtste spelers op het WK. De aanvoerder van het Braziliaanse elftal is in Duitsland op recordjacht. Morgenavond kan de verdediger de speler worden met de meeste overwinningen op een WK.

Nu deelt hij dat record met de Duitsers Wolfgang Overath en Lothar Matthaüs. De drie hebben op een WK vijftien overwinningen achter hun naam staan. Als de Brazilianen morgen van Japan weten te winnen, komt Cafu op zestien. Als Brazilië wereldkampioen wordt, dan is Cafu bovendien een van de weinige spelers in de geschiedenis die de titel prolongeert.

Krajicek verder in Rosmalen

Michaëlla Krajicek is doorgedrongen tot de kwartfinales van de Ordina Open. De 17-jarige Nederlandse rekende af met titelverdediger Klára Koukalová.

In een gelijkopgaand duel toonde Krajicek zich nipt de sterkste: 6-7 (3), 6-4, 6-3. Koukalová beleefde een uitermate sterk begin, maar Krajicek sleepte alsnog een tiebreak uit de brand. Daarin bleek de Tsjechische net iets scherper. Breaks aan het begin van de beide volgende sets brachten Krajicek al vroeg aan het commando. ”Het was een rare partij, want er stond veel wind. Ik was fysiek heel sterk en mijn service liep steeds beter. Ik ben heel erg blij”, meldde Krajicek.

De Nederlandse treft in de volgende ronde Jelena Jankovic, de nummer acht van de plaatsingslijst. Jankovic haalde het tegen Alyona Bondarenko: 6-4, 1-6, 7-6. Ook Elena Dementieva, titelkandidaat nummer één, schaarde zich onder de laatste acht middels een zege op Ana Ivanovic: 6-3, 7-5.

Opera DS verschijnt 24 juli in Japan

Opera DS, de webbrowser voor de Nintendo DS, zal 24 juli in Japan verschijnen. Met deze browser zal het (mits je over wi-fi beschikt) mogelijk zijn om op Internet te surfen. De DS wordt in deze behoorlijk innovatief gebruikt. Het onderste scherm laat de hele webpagina zien. Door hier met de stylus overheen te gaan kun je inzoomen. Op het bovenste scherm verschijnt dan (leesbaar) het gedeelte dat je geselecteerd hebt.

Opera DS bestaat uit twee cartridges. Een cartridge met het programma zelf en eentje die zal dienen als cache en om bookmarks op te slaan. Deze laatste heeft de vorm van een GBA cartridge. Gelukkig hebben de makers rekening gehouden met de DS Lite, want er verschijnt ook een versie die niet uit de onderste slot uitsteekt.

Opera DS zal 3800 yen kosten (ongeveer 28 euro) en voorlopig alleen verkrijgbaar zijn via de webshop van Nintendo Japan. Of en zo ja, wanneer Opera DS in Europa zal verschijnen is onbekend.






WK 2006: Uitslagen Groep D

Icoon WK 2006Portugal is op het WK Voetbal in Duitsland winnaar van groep D geworden. Portugal zegevierde vandaag met 2-1 over Mexico, waardoor het land op negen punten uit drie wedstrijden komt. Ondanks het verlies heeft ook Mexico zich geplaatst voor de volgende ronde. Dit doordat Angola tegen Iran niet verder kwam dan 1-1.

Portugal en Mexico maakten er in Gelsenkirchen een boeiend schouwspel van. Al in de zesde minuut zorgde Maniche met een mooie treffer voor de voorsprong voor de Portugezen. Een kleine twintig minuten later maakte Simão er middels een penalty 2-0 van. Weer vijf minuten later kwam Mexico via Fonseca op 2-1 en terug in de wedstrijd. In de tweede helft hadden beide ploegen kansen en miste Bravo een penalty voor Mexico. Ook werd zijn landgenoot Pérez nog met rood uit het veld gestuurd. Een uitgebreid wedstrijdverslag vind je op de WK-site van FOK!.

In het andere duel in groep D troffen Iran en Angola elkaar vandaag. Angola moest sowieso winnen om nog kans te maken op de volgende ronde, en dan lag het aan het resultaat van Mexico met hoeveel doelpunten verschil deze overwinning moest zijn. In de zestigste minuut zorgde Flávio voor het allereerste doelpunt van Angola op een WK ooit, maar een kwartier later kopte Bakhtiarizadeh alle Angolese dromen op een vervolg in het toernooi aan diggelen: 1-1. Ook van deze wedstrijd vind je een uitgebreid verslag op de WK-site van FOK!.

Portugal is dus overtuigend winnaar van groep D geworden. Dit betekent dat de Portugezen aanstaande zondag aantreden tegen de nummer twee van groep C. Wie dat wordt, vechten Argentinië en Nederland vanavond uit in een rechtstreeks duel. De nummer een van groep C treft in de achtste finales Mexico.

Eindstand groep D:
1.Portugal * 3-9 (5-1)
2.Mexico * 3-4 (4-3)
3.Angola 3-2 (1-2)
4.Iran 3-1 (2-6)

* = door naar achtste finales.

Eindstand Groep D

Zojuist zijn de twee laatste groepswedstrijden in Groep D gespeeld.

Angola slaagde er niet in om voor een sensatie te zorgen door het 1-1 gelijkspel tegen Iran. Portugal, dat door de overwinning op Mexico groepswinnaar is geworden, zal nu tegen de nummer twee uit Groep C moeten spelen, Nederland of Argentinie. Ondanks het verlies plaatste Mexico zich wel voor de volgende ronde en speelt nu tegen de groepswinnaar van Groep C.

Vanavond om kwart voor 11 zal bekend zijn wie de tegenstander zijn.

#AP+-
1.Portugal3951
2.Mexico3443
3.Angola3212
4.Iran3126

Angola speelt gelijk tegen Iran

Angola heeft zich niet weten te plaatsen voor de tweede ronde na het gelijkspel tegen Iran. De Angolese bleken goed onderweg na een doelpunt van Flavio maar een kwartier later kwam het tegendoelpunt van Baktiarizadeh. De ploegen die door gaan in Poule D zijn Portugal en Mexico.

Angola moest winnen om kans te maken op de tweede ronde en begon agressief aan de wedstrijd. De wedstrijd was snel afgelopen voor Mohammad Nosrati nadat de Iranees zijn hamstring verrekte. Even later ging ook Mateus van Angola het veld af nadat bij een glijpartij zijn arm tussen de benen van een Iranese verdediger terecht kwam en knakte. Naar mate de wedstrijd vorderde wist Angola druk te zetten. Toch was het Iran dat de eerste kans kreeg. Uit een corner van Mahdavikia wist Iran bijna te scoren maar de bal werd van de lijn gehaald door de Angolese verdediging. Aan het einde van eerste helft kreeg Angola vier hoekschoppen maar wist deze niet te benutten. Na maar liefst vijf minuten blessuretijd werd de eerste helft afgefloten en gingen beide ploegen met 0-0 de kleedkamers in

De wedstrijd werd aanvallend hervat. In de eerste tien minuten was het Angola die wederom agressief verdedigde. In de zestigste minuut was het dan toch raak voor Angola. Flavio wist de aangegeven pass van Figueiredo met een kopbal te bezegelen die achter de Iranese doelman Mirzapour in de netten verdween. Na het doelpunt bleek Angola helemaal los te komen en creëerden ze meer kansen. HIran deed ook alles er aan om op gelijke hoogte te komen met Angola. Toch wist Iran de Angolese doelman niet te passeren. Na 75 minuten was het Baktiarizadeh die Iran op gelijke hoogte bracht na een defensieve fout van Angola bij een corner. In de laatste minuten wist Angola niet meer te imponeren en moest Angola genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel tegen Iran. Door dit gelijkspel zijn beide ploegen uitgeschakeld in het toernooi.

Opstellingen
Iran: Mirzapour, Mahdavikia, Baktiarizadeh, Rezaei, Zandi, Hashemian(Khabati/39), Daei, Kaabi(Borhani/67), Teymourian, Nosrati(Shojaei/13), Madanchi.

Angola: Joao Ricardo, Jamba, Kali, Miloy, Figueiredo(Rui Maques/73), Akwa(Flavio/59), Mateus(Love/23), Mendonca, Ze Kalanga, Loco, Delgado

Wedstrijdverloop
Iran - Angola 1 - 1
60' Flavio (Ang)
75' Baktiarizadeh(Iran)

20' Loco(Ang)
36' Madanchi(Iran)
45+1' Mendonca(Ang)
54' Teymourian (Iran)
67' Ze Kalanga(Ang)
90+1' Zandi(Iran)

Arbiter: Shield (AUS)

Toeschouwers: 43.000

'Prinses Irene pijpte Herman van Veen'

Icoon BinnenlandsPrinses Irene is ooit door prinses Margarita gezien terwijl zij orale seks bedreef met kleinkunstenaar Herman van Veen. Toen de destijds 12-jarige Margarita uit school thuis kwam trof ze haar moeder in de genante positie aan. Dit zegt Edwin de Roy van Zuydewijn in een interview met het blad BLVD.

De intieme contacten tussen Herman van Veen en prinses Irene zouden zijn ontstaan door hun gezamenlijke werk voor de charitatieve stichting Columbine. Deze in 1977 opgerichte stichting financiert kleinschalige projecten in zowel binnen- als buitenland.

De Roy van Zuydewijn vertelt dat zijn inmiddels ex-schoonmoeder een ware nymfomane zou zijn. De media speculeerden hier al eerder over. Irene zou tijdens familie-uitstapjes naar Porto Ercole wel eens in haar blootje nachtelijke autoritten hebben gemaakt. Porto Ercole is de Italiaanse badplaats waar wijlen prinses Juliana graag op vakantie ging. Irene zou ook met plezier naakt hebben gezwommen.

Naast deze akkefietjes vertelt De Roy ook over een feest waarbij Irene nogal opmerkelijk gekleed was. De prinses verraste de gehele aanwezige Koninklijke familie met rode, doorschijnende kledij. Het 'koninklijk geslachtsdeel' zou volgens Van Zuydewijn voor alle aanwezigen duidelijk zichtbaar zijn geweest door de rode broek.

De laatste tijd haalde de ex-echtgenoot van Margarita al vaker en harder uit naar de Koninklijke familie. Zo vond hij Máxima een 'lellebel' en Willem-Alexander een 'pannenkoek'. Beatrix is volgens hem iemand van list en bedrog. Van Zuydewijn meent dat hij helemaal bankroet is. Zijn strijd tegen het Koninklijk Huis 'moet nog beginnen'. Maar hij hoopt vurig op een hereniging met prinses Margarita.

Prinses Irene
Prinses Irene


Met dank aan TSPO, DSanka en Distortion voor de submit.

Portugal klopt Mexico

In een, vooral in de eerste helft, attractieve wedstrijd heeft Portugal met 2-1 gewonnen van Mexico.

De eerste kans van de wedstrijd was al in de tweede minuut voor Mexico, maar Fonseca stuitte op de Portugese doelman Ricardo. In de zesde minuut was het echterPortugal dat op een 1-0 voorsprong kwam, Simão passte de bal richting Maiche, die een gat in de Mexicaanse defensie vondt en keeper Sánchez kansloos liet.

In de 23e minuut gaf de Slowaakse scheidrechter Michel Portugal een penalty nadat Marquez hands maakte in het strafschopgebied van de Mexicanen. Simão benutte de strafschop en bracht zo Portugal op een 2-0 voorsprong. In de 28e minuut had Tiago zelfs de kans op de 3-0, maar de bal ging net over het doel.

De Mexicanen begonnen daarna beter te spelen, in de 29e minuut was er de kans op de 2-1, maar Ricardo wist schitteren te redden. Een minuut later was het wel raak, uit een hoekschop wist Fonseca de 2-1 binnen te koppen. Door de treffer herleefden de Mexicanen weer en werden een stuk gevaarlijker in hun jacht op de gelijkmaker. Op slag van rust was het erg gevaarlijk in het Portugese strafschopgebied, en Ricardo moest dan ook alle zeilen bij zetten om zijn doel schoon te houden.

In de tweede helft, die een stuk minder attractief was als de eerste, begonnen de Mexicanen een stuk sterker dan de Portugezen en dat leverde verschillende kleine kansjes op. In de 57e minuut gaf arbiter Michel opnieuw een penalty, ditmaal voor Mexico, na hands van een Portugees in het strafschopgebied. Bravo nam de strafschop maar schoot net over het doel.

In de 61e minuut moesten de Mexicanen met tien man verder, nadat Perez zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg na een overtreding op Miguel. Mexico probeerden met tien man alsnog voor de gelijkmaker te gaan, maar faalden in de afwerking.

Door de overwinning is Portugal groepswinnaar in Groep D geworden en Mexico gaat als nummer twee ook door naar de achtste finales.


Opstellingen:

Portugal: Ricardo, Miguel (P. Ferreira/61), Meira, Carvalho, Caneira, Petit, Maniche, Tiago, Figo (Boa Morte/80), Hélder (Nuna Gomes /61), Simão.

Mexico: Sánchez, Márquez, Osorio, Salcido, Méndez (Franco/80), Pardo, Pérez, Rodríguez (Zinha/46), Pineda (Castro/69), Fonseca, Bravo.


Wedstrijdverloop:

Portugal 2 – 1 Mexico

6’ Maniche 1-0
24’ Simão 2-0 Penalty
30’ Fonseca 2-1

61' Perez (MEX/2x geel)

22’ Rodriguez (MEX)
26’ Miguel (POR)
65' Marquez (MEX)
65' Maniche (POR)
87' Zinha (MEX)
88' Boa Morte (POR)
91' Nuna Gomes (POR)

Arbiter: Michel (Slw)

Toeschouwers: 52.000

Tourselectie Saunier Duval bekend

De Spaanse ploeg Saunier Duval heeft ook zijn selectie voor de Tour de France bekend gemaakt. De formatie zal aantreden met José Angel Gomez Marchante als kopman.

Een andere opvallende naam in de selectie is die van David Millar. De Schot keert op 1 juli net terug van een twee jaar durende schorsing voor het gebruik van EPO. Ook geldt hij als een kandidaat voor proloogwinst. Vreemd genoeg is Koldo Gil niet geselecteerd, terwijl hij met een tweede plaats een goed optreden kende in de Ronde van Zwitserland. De Spanjaard wil zich vooral richten op de Vuelta die later dit jaar verreden zal worden.

De selectie:
David Millar, Gilberto Simoni, José Ángel Gómez Marchante, David Cañada, Ruben Lobato, Francisco Ventoso, Riccardo Ricco, David De La Fuente en Christophe Rinero.

Situatie Groep D

In groep D is veel beslist, maar nog niet alles. Portugal heeft zich gekwalificeerd voor de volgende ronde. Iran kan de koffers pakken, omdat dit land is uitgeschakeld.

De stand ziet na de 2-0 zege van Portugal er zo uit:

#AP+-
1.Portugal2630
2.Mexico2431
3.Angola2101
4.Iran2015

Portugal heeft alles in eigen hand in deze groep. Wanneer zij winnen of gelijkspelen, zijn zij verzekerd van de eerste plek. Deze positie kan alleen verspeeld worden, wanneer Mexico het duel tegen Portugal winnend afsluit. Ze steken dan net de Portugezen voorbij met zeven punten en worden dan groepswinnaar.

Aan een gelijkspel heeft Mexico overigens ook genoeg om zich te plaatsen voor de achtste finales. Met vijf punten in de groep, zijn zij onbereikbaar voor Angola, dat tot nu toe één punt heeft verzameld. Kwalificatie zal desalniettemin een lastige opgave worden voor deze Afrikaanse ploeg.

Alleen een zege van Angola tegen Iran kan voor een stunt zorgen. Er moet wel rekening gehouden worden met de doelsaldi. Een kleine zege van Angola en een klein verlies van Mexico zal niet voldoende zijn. Een 2-0 zege van Angola op Iran en een 2-0 verlies van Mexico tegen Portugal daarentegen weer net wel.

Ali Daei denkt niet aan stoppen

Ali Daei is inmiddels al weer 37, maar van stoppen wil de spits van Iran nog niets weten.

"Zo lang ik me fit voel, denk ik niet aan stoppen. Misschien loop ik over vier jaar nog wel op het WK rond". De laatste paar weken kreeg de aanvaller in eigen land aardig wat kritiek te verwerken. Op het WK slaagt Daei er amper in om gevaar voor het vijandelijke doel te veroorzaken. In het tweede groepsduel, tegen Portugal, ontbrak hij wegens een blessure.

Nederlands bedrijf partner Super Aguri

Het Formule 1-team van Aguri Suzuki, Super Aguri, heeft een overeenkomst gesloten met het Nederlandse bedrijf Rodac. Rodac zal 'Official Team Supplier' worden. Het bedrijf uit Sittard zal het team gereedschappen gaan leveren die gebruikt worden in het productieproces en bij het onderhoud van de auto's.

Naast het leveren van gereedschappen zal Rodac ook een aantal specifieke producten gaan ontwikkelen voor Super Aguri. Het logo van Rodac zal terug te vinden zijn op aankleding van de garage, de gereedschapskisten, op de vrachtwagens en in de fabriek.

De CEO van Rodac liet weten erg blij te zijn met de overeenkomst. "We zijn verheugd aan te kunnen kondigen dat Rodac Official Team Supplier van het Super Aguri-team is geworden. Het is een eer dat wij bij onze officiële intrede in de autosport direct met een ambitieus en veelbelovend Formule 1-team kunnen samenwerken," aldus Leon J.W. Melchior.

Owen terug naar Engeland

Zoals al werd verwacht is het WK voor Michael Owen ten einde. De spits keert terug naar Engeland nadat een scan de ernst van zijn kniekwetsuur heeft vaststeld.

Gisteravond verdraaide de 26-jarige Owen, al na vier minuten spelen in de wedstrijd tegen Zweden, zijn knie na een ongelukkige actie. "Het is natuurlijk een gigantische tegenvaller dat mijn WK er op zit. Ik wist meteen dat het fout was", aldus de spits.

Owen zal nu bij zijn club Newcastle United aan zijn herstel zal werken. "Het is erg vervelend om mijn collega's in Duitsland achter te laten, maar ik ben ervan overtuigd dat ze ver kunnen komen. Ik zal alle wedstrijden op televisie kijken en ze aanmoedigen, hopelijk tot aan Berlijn. Mijn voornaamste doel is nu op tijd fit worden voor het nieuwe seizoen bij Newcastle."

Bejaarde in brommobiel van A50 geplukt

Icoon OpmerkelijkEen bejaarde man uit Zwolle is gistermiddag op de snelweg aangehouden. In tegenstelling tot veel anderen was dit echter niet omdat hij te hard reed. De 83-jarige man reed namelijk in een brommobiel, een karretje dat niet harder dan 45 kilometer per uur kan.

De inwoner van Zwolle was zich van geen kwaad bewust. Bovenop het feit dat hij niet met het karretje op de openbare weg mocht rijden, had hij ook nog eens geen geldig bromfietscertificaat en zijn rijbewijs bleek óók ongeldig verklaard. De sleepdienst heeft de weggebruiker en zijn vervoermiddel thuis afgezet.

Met dank aan Boesh voor de submit.

Voorbeschouwing Dag 13

Vandaag vallen de beslissingen in groep C en D. Oranje gaat haar derde groepswedstrijd tegemoet met de gedachte dat ze al geplaatst zijn bij de laatste zestien.

Het affiche van de dag is Nederland - Argentinië. Beide landen troffen elkaar al drie keer eerder op een WK. De eerste ontmoeting was op het WK van 1974, waar Oranje de Argentijnen overrompelde met 4-0. Twee doelpunten kwamen op naam van Johan Cruijff. Pijnlijk was de nederlaag (3-1 na verlenging) vier jaar later tegen Argentinië in de WK-finale. Het blijft altijd nog gissen of Nederland wereldkampioen zou zijn geworden, wanneer de bal van Rob Rensenbrink niet de paal, maar het net had gevonden.

De laatste ontmoeting (WK 1998) ligt uiteraard nog vers in het geheugen. Frank de Boer gaf een pass over 50 meter naar Dennis Bergkamp in de laatste minuten van de wedstrijd. Met een aantal sublieme en geniale bewegingen prikt de spits de bal in de linkerbovenhoek van het Argentijnse doel. Met de 2-1 zege ging Oranje door naar de halve finale. In de wedstrijd vandaag beginnen Argentinië en Oranje niet met hun gebruikelijke basisopstellingen. Spelers met een lichte blessure en/of een gele kaart krijgen deze wedstrijd rust.

De andere wedstrijd van groep C gaat tussen de uitgeschakelde landen Ivoorkust en Servië en Montenegro. Beide verloren hun eerste twee wedstrijden, waarbij het verschil opgemerkt kan worden dat Ivoorkust zeer behoorlijk speelde en Servië en Montenegro juist teleurstelde met zeven tegendoelpunten uit twee wedstrijden. Beide teams zullen graag de eer willen redden en niet puntloos uit Duitsland vertrekken. Door schorsingen moet Ivoorkust het doen zonder Didier Drogba en Servië en Montenegro zonder Mateja Kezman.

In groep D vinden deze middag de wedstrijden Portugal - Mexico en Iran - Angola plaats. De laatste wedstrijd is wel het meest oninteressante duel van het hele WK. Angola maakt nog een kleine kans om de achtste finales te bereiken. De strijd tussen Portugal en Mexico zal gaan om wie er groepswinnaar wordt. Beide teams lieten nauwelijks een goede indruk achter in hun voorgaande wedstrijden.

En wat denkt de FOK!-sportcrew?
Portugal en Mexico komen niet verder dan een teleurstellende 0-0.

Angola en Iran maken er een heuse 'topper' van. Na een kolderieke wedstrijd staat een 4-3 stand in het voordeel van de Angolezen op het scorebord.

In een wervelende voetbalshow laten Nederland en Argentinië zien, waarom zij titelkandidaat zijn. Het 2-2 gelijkspel doet recht aan alle verhoudingen.

De gifbeker is nog lang niet leeg voor Servië en Montenegro. Ivoorkust redt de eer met een 3-0 zege.

TV-tijden woensdag 21 juni

Morgen worden de eindstanden in groepen C en D bepaald, waar ook Nederland in voorkomt. Hoe je Oranje op televisie kan volgen, plus alle andere WK-programma's, vind je in onderstaand schema.

zendertijdprogramma
Sport1.107:00-09:00WK Gisteren
Eurosport08:30-09:00World Cup Show
Nederland 209:00-11:00WK Voetbal
Eurosport09:00-11:00World Cup Season Legends
Eurosport11:00-11:30World Cup Show
Nederland 211:10-12:00Studio Sportzomer
Eurosport11:30-14:30World Cup Season Legends
SBS 612:00-12:30Hart van Oranje
Sport1.113:30-15:30WK Gisteren
Eurosport14:30-15:00World Cup Show
ZDF15:05-16:00WM-Studio
Nederland 215:20-15:30The Art of Football from A-Z
Nederland 215:30-15:50Voorbeschouwing Portugal-Mexico
RTL 715:40-18:00Iran-Angola (live)
Nederland 215:50-17:55Portugal-Mexico (live)
ZDF16:00-17:50Portugal-Mexico of Iran-Angola (live)
Sport1.116:00-19:45Portugal-Mexico of Iran-Angola (live)
ZDF17:50-18:50WM-Studio
Nederland 217:55-18:15Nabeschouwing
Nederland 318:10-18:25WK Z@ppSport
Nederland 218:20-20:05Top 30 voor Oranje
RTL 719:50-20:50Voetbal Insite
Nederland 220:05-20:50Voorbeschouwing Nederland-Argentinië
Eurosport20:15-20:45World Cup Show
ZDF20:15-21:00WM-Studio
Nederland 220:50-22:55Nederland-Argentinië (live)
RTL 720:50-22:55Ivoorkust-Servië & Montenegro (live)
Sport1.121:00-00:45Nederland-Argentinië of Ivoorkust-Servië & Montenegro(live)
ZDF21:00-23:00Nederland-Argentinië of Ivoorkust-Servië & Montenegro(live)
Talpa21:45-22:00Villa BvD
Talpa22:50-00:00Villa BvD
RTL 722:55-23:30Nabeschouwing
SBS 622:55-23:30Hart van Oranje
Nederland 222:55-23:50Nabeschouwing Nederland-Argentinië
ZDF23:00-23:30WM-Studio
Eurosport23:15-23:45World Cup Show
BBC 123:50-00:50World Cup Match of the Day
RTL00:00-00:50Nachtjournal - WM Spezial
National Geographic00:00-01:00The Other Final
Talpa00:30-01:40Villa BvD
Sport1.100:45-03:00WK Vandaag
Eurosport01:00-01:30World Cup Show
BBC 102:20-04:00WK Voetbal
RTL03:25-04:10Nachtjournal - WM Spezial
National Geographic04:00-05:00The Other Final

Nadal als tweede geplaatst op Wimbledon

Tijdens het grastoernooi van Wimbledon is Rafael Nadal als tweede geplaatst. Al kwam de Spaanse gravelspecialist op het heilige gras nooit verder dan de derde ronde, desondanks kreeg hij toch een hogere plek dan Andy Roddick, die de afgelopen twee jaar de finale haalde.
Roger Federer, die de laatste drie edities won, is als eerste geplaatst.

De organisatie van het Engelse Grand Slam-toernooi baseert, in tegenstelling tot andere Grand Slam-toernooien, de volgorde van plaatsing niet alleen op basis van de ATP-ranglijst, maar ook op prestaties op gras. Juist daarom is de plaats van Nadal opmerkelijk te noemen.

Bij de dames is de top drie van de plaatsingslijst dezelfde als de top drie van de WTA-ranglijst. Amélie Mauresmo, Kim Clijsters en Justine Henin-Hardenne voeren de lijst aan. Titelverdedigster Venus Williams is de nummer zeven. Vrijdagmorgen is de loting voor de eerste ronde.

'Officier Dutchbat heeft dood moslim op zijn geweten'

Icoon EuropaDe plaatsvervangend commandant van de Nederlandse VN-troepen in Srebrenica (Dutchbat), majoor R. Franken, heeft er persoonlijk voor gezorgd dat een moslim die bescherming bij de militairen had gezocht, aan de Bosnisch-Servische troepen werd uitgeleverd. Dit schrijft de toenmalige tolk van de Nederlandse troepen, Emir Suljagic, in het boek 'Briefkaarten uit het graf'.

Muhamed Nuhanovic, een moslim, wilde niet in de handen van de Serviërs vallen. Onder leiding van Mladic deporteerden de Serviërs alle mannelijke moslims, maar er werd één uitzondering gemaakt: de moslims die in dienst van de VN stonden. Met deze wetenschap zetten enkele VN-medewerkers, waaronder zijn broer Hasan Nuhanovic, Muhamed op de lijst van VN-medewerkers, als zojuist in dienst getreden schoonmaker.

Op een gegeven moment krijgt majoor Franken de 18 namen tellende lijst in handen. Hij controleert deze en vraagt wie M. Nuhanovic is. VN-waarnemer A. de Haan zegt daarop dat betrokkene pas twee weken in dienst is en hij daarom nog geen VN-papieren heeft. "Nee, dat is niet waar. Hij werkt niet bij ons", is de reactie van Franken, waarop hij een roze viltstift pakt en de naam M. Nuhanovic van de lijst schrapt.

Latere verzoeken van zijn broer om Nuhanovic alsnog te redden, wijst Franken van de hand; hij moet de basis verlaten. Hij is later door de Serviërs vermoord. "Een mens, een leven. Muhamed Nuhanovic was 19 jaar oud", schrijft Suljagic ter nagedachtenis.

Hasan Nuhanovic is inmiddels een rechtszaak tegen de Staat der Nederlanden begonnen. Medio vorig jaar vonden voor de Haagse rechtbank de eerste verhoren plaats. Franken gaf toe dat hij destijds Muhamed Nuhanovic te kennen had gegeven dat hij de Nederlandse basis moest verlaten. Nadere details gaf hij echter niet.

Met dank aan S voor de submit.

Salomon is verdrietig en blij

Afgelopen vrijdag zat Salomon Kalou in gezelschap van Roman Abramovich, de voorzitter van Chelsea, in het stadion bij de wedstrijd Nederland - Ivoorkust.

De band met de voorzitter van zijn nieuwe werkgever is goed. "Ik heb hem nu drie keer ontmoet. Heel aardige man, zeer geïnteresseerd in voetbal. Hij wilde mijn vader ontmoeten en bijpraten. Vandaar."

Kalou zei verder dat hij het WK met gemengde gevoelens volgt. "Dat ik niet mee zou doen, heb ik allang achter me gelaten. C’est la vie. Ik heb Marco van Basten succes gewenst in de volgende ronde. Ik ben blij voor hem en voor Nederland, maar diep in mijn hart toch vooral verdrietig."

Verdrietig is hij om het feit dat Ivoorkust de volgende ronde niet gehaald heeft. "Ivoorkust verdiende het ook om in de achtste finales te staan. Jammer dat ze meteen tegen twee toplanden moesten. Wat kan je doen tegen al die topaanvallers? Ik ben echt een nog grotere fan geworden van Van Persie en Robben. Van Nistelrooy is ook een killer. Maar ik heb ook van mijn beste vriend Yaya Touré en van Zokora genoten. Het was een mooie wedstrijd met een triest einde."

Details Tony Hawk's Project 8

"the most unique, robust and realistic skateboarding game experience ever."

Volgens de marketingjongens van Activision dan, hè?

Activision belooft ons de meeste goals, mini-games, geheime locaties en side-missions van welke Tony Hawk ooit. Niet zo heel vreemd, aangezien het aantal goals, mini-games, geheime locaties en side-missions bij elke Tony Hawk-game uitgebreid worden.

Wat is er dan nieuw in Tony Hawk's Project 8? In eerdere Tony Hawks had je missies voor fotografen die je bepaalde trucs wilde laten doen en hier foto's van wilden maken.
Die zijn nu terug, maar met een twist. Zo zijn er ook videografen aanwezig, en kun je door middel van Picture-in-Picture-technologie (zoals in de Hulk-film, 24) zien hoe jouw kunstjes er op de gevoelige plaat uit zien.

Ook kun je dit keer zelf rails en ramps plaatsen in de stad om geheime locaties te bereiken en gigantische combo's op te bouwen. Die combo's leiden dan weer tot respect onder de brave burgers, die weer geheime unlockable items geven.

Het balance-systeem is onder handen genomen, en zou de speler meer controle over de balans van z'n sk8terb0y moeten geven.

Tot slot is er een geheel nieuwe grafische engine gebouwd om zoveel mogelijk profijt te krijgen van de next-gen consoles.

Tony Hawk's Project 8 staat gepland voor een release in augustus, en zal op PS3, Xbox 360, PS2, Xbox en PSP verschijnen.

Codemasters MMO's zonder credit card

Codemasters heeft een deal gesloten met Click&Buy. Hierdoor heb je geen credit card meer nodig om de maandelijkse kosten van MMO's te betalen. Betalingen kunnen per automatische afschrijving, factuur, prepaid of gewoon nog lekker met je credit card (of die van je ouders ).

Codemasters richt zich steeds meer op de MMO markt. Enkele games die je kan verwachten zijn Archlord en LOTR online. De regeling geldt ook voor bestaande users en games, zoals RF Online en D&D: Stormreach.

V/d Laan en Pechtold rollebollend over straat

Logo D66Het is goed mis tussen Lousewies van der Laan en Alexander Pechtold. Eerder al maakten ze flink ruzie over het pardon aan niet behandelde dossiers van afgewezen asielzoekers en noemden ze elkaar "stijlloos" en "ongeloofwaardig", maar gisteravond sloeg de vlam opnieuw in de pan tijdens het laatste debat voor het einde van de verkiezingen van het lijsttrekkerschap van D66.

Het eerste onderwerp waar de twee over struikelden was de geloofwaardigheid van Pechtold. Van der Laan had al eerder gezegd dat ze hem ongeloofwaardig vond en dat zit hem nog steeds erg hoog. Op zijn vraag of ze hem geloofwaardig vond, antwoordde ze eerst dat ze vond dat hij zijn geloofwaardigheid niet van anderen af moest laten hangen. De leider van het debat nam hier geen genoegen mee en eiste een duidelijk antwoord. Dat werd een steek onder de gordel: "Alexander heeft gezegd dat ik niet nadenk voordat ik wat zeg - dat is eerder andersom het geval. Ik vind dat geen geloofwaardig verwijt."

Het volgende hete hangijzer was de vrijheid van onderwijs, en dan met name het probleem bij moslims. Van der Laan begon voorzichtig met "Alexander, vind jij het goed dat kinderen alleen maar opgroeien met hun geloofsgenoten?" maar Pechtold maakte meteen de stap naar de moslimscholen met "Nee, dat vind ik niet, maar in de Betuwe, waar ik woon, zijn ze misschien nog wel sektarischer bezig met kinderen dan op moslimscholen." Om Van der Laan uit haar tent te lokken, vroeg hij vervolgens of ze dan dus niet gewoon maar al het religieuze onderwijs moest verbieden. Niet alleen moslimscholen waren immers verkeerd bezig. Van der Laan hield zich hier op de vlakte door te antwoorden dat dit onderwerp zich niet leende voor simplificatie, voor oneliners, en dat hier dan maar eens rustig over nagedacht moest worden; dat dit geen ja-nee-onderwerp was. Dit kwam haar te staan op hoongelach vanuit de zaal.

Islamieten
Pechtold vroeg zich vervolgens af waarom het bij haar dan steeds over de islamieten moest gaan. Hierop ontstond een gekibbel tussen de twee, waarbij Van der Laan nijdig snauwde: "Houd nou toch eens op over die islamieten! Jij begint er steeds over, ik niet!" Pechtold zei toen dat hij het er iedere dag wel over wilde hebben, want "10 % van dit land is racist, 25 % zegt niets met buitenlanders te hebben en dat wordt ook gevoed vanuit dit soort politieke discussies. We moeten de onderbuik van Wilders niet stimuleren!" Van der Laan werd hierop woest en schreeuwde: "Jij zegt dat ik dat doe? Dat ik de onderbuik van Wilders stimuleer?" Het publiek genoot inmiddels erg van de strijd en joelde luid mee.

Pechtold zei achteraf dat hij nog niet wil zeggen of hij onder Van der Laan in de kamer wil als zij lijsttrekker wordt. Van der Laan vindt echter dat ze prima onder Pechtold zou kunnen dienen. Volgens haar is hun verstandhouding uitstekend. Ze zijn het weliswaar niet eens over bepaalde punten, maar ze zijn allemaal sociaal-liberalen en dus kunnen ze zonder problemen bij elkaar in de fractie zitten.

Lousewies van der LaanAlexander Pechtold
De twee kemphanen


Fragmenten van het debat zijn hier te beluisteren.

Seizoens wisselingen

Vandaag om 14:26 is het eindelijk weer zover. De zomer is nu echt begonnen. Waarom eigenlijk om 14:26 en waarom eigenlijk op de 21-ste juni? Daar is een behoorlijk ingewikkeld verhaal voor om het te verklaren.

Zoals iedereen weet draait de aarde om de zon. Dit gebeurt in ongeveer 365,25 dagen wat afgerond een jaar is. De baan die de aarde jaarlijks om de zon maakt, ten opzichte van de sterren aan de hemelbol, noemt men de ecliptica. De ecliptica bevat zowel het middelpunt van de zon zowel als die van de aarde. De punten van de ecliptica op 90° noemt men de noordelijke en zuidelijke eclipticapool.
De aardas staat niet loodrecht op het eclipticavlak (de totale baan die de aarde om de zon maakt) maar vertiaal. De aardas maakt een hoek van ongeveer 23.5° ten opzichte van het eclipticavlak. De eclipticanoordpool staat ook op 23.5° ten opzichte van de hemelevenaar (te vergelijken met de evenaar op aarde alleen slaat de hemelevenaar op de hemelbol).

De hemelevenaar en de ecliptica snijden elkaar in twee punten. De zon die op deze ecliptica beweegt, gaat twee keer per jaar door die punten. Dat is het punt waar de zon overgaat van het zuidelijk naar het noordelijk halfrond en andersom. Het punt waarbij de zon van zuid naar noord overgaat noemt men het lentepunt en andersom is het herfstpunt. Het lentepunt en herfstpunt bepalen dus wanneer de lente of herfst begint. Precies tussenin het lentepunt en het herfstpunt in ligt het zomerpunt en tussen het herfstpunt en de het lentepunt in ligt het winterpunt.

Vandaag om 14:26 paseert de zon het zomerpunt en is de zomer dus officieël ingegaan.

Futuristische oorlog in Maelstrom screens

De microsite van Maelstrom, het onofficiële vervolg op de RTS Perimeter, heeft een kleine update ondergaan (link). Er zijn wat nieuwe screens en een filmpje. Om het filmpje te downloaden moet je je eerst registreren. Je kan het betreffende filmpje echter ook kijken op de videobox.

Maelstrom belooft een groundbreaking RTS te worden, volgens de makers tenminste. Er is zelfs een Hollywood script-schrijver in dienst genomen om de game van een spicy verhaal te voorzien (James Swallow, bekend van Star Trek).Toch klinkt het verhaal nu niet zo heel erg origineel: na een ecologische meltdown op aarde vechten drie rassen over de left-overs. Verder belooft de game volledig vernietigbare en weer op te bouwen omgevingen, unieke unit upgrades en een vooruitstrevende grafische engine. Ook de multiplayer zal niet ontbreken. Al dit RTS-geweld moet ons in september gaan verblijden.

Beckenbauer nu wel fan van 'Die Mannschaft'

Het heeft een tijdje geduurd, maar Franz Beckenbauer is helemaal om. Na de drie groepswedstrijden van het Duitse nationale team is Beckenbauer de grootste fan geworden.

In zijn column in de Duitse krant Bild heeft de oud-international, en hoofd van het organisatiecomité, het al over het behalen van de wereldtitel. "Bij elke wedstrijd zie je dat er iets moois groeit. Hopelijk een nieuwe wereldkampioen. Na drie overwinningen kan ik rustig stellen: We hoeven voor niemand bang te zijn. Jürgen en de jongens - Wij vertrouwen op jullie," aldus 'Kaiser Franz'.

Beckenbauer zei verder dat hij erg onder de indruk was geraakt van het Duitse team tijdens de wedstrijd tegen Ecuador. Toch waarschuwde hij het elftal: "De zenuwen zullen gaan toenemen. Er komen andere zaken dan Ecuador op het elftal af." Verder had hij lovende woorden over spits Miroslav Klose. "Hij herinnert me aan Gerd Müller",

Voetbalfun

Nog een paar uurtjes en Oranje mag weer een leuk potje spelen. Als deze wedstrijd verloren wordt door Oranje is er niks aan de hand. Grote kans dus dat de vrouw des huizes begint te piepen. De wedstrijd is toch niet belangrijk en op RTL4 wordt nu een waar gebeurd verhaal uitgezonden. Blablablabla.

Helaas kan niet iedereen zeggen dat ze gewoon haar bek moet houden en er voor moet zorgen dat er koud bier op tafel staat en dat dat ook met grote regelmaat aangevuld moet worden. Dus je moet met een goed verhaal komen.

Laat haar dit filmpje zien en leg uit, dat je juist kijkt om dit soort fragmenten niet te missen. Wedden dat ze dan een biertje voor je gaat halen?

Met dank aan MoHaa voor de submit

EU-geld verspild in Roemenië en Bulgarije

Icoon Europa De helft van de Europese steungelden die de toekomstige EU-lidstaten Roemenië en Bulgarije tussen 2000 en 2004 ontvingen, zijn niet of niet goed besteed. De steungelden zijn bedoeld om de economie in die landen te steunen en de administratie op orde te hebben voor toetreding tot de Europese Unie.

"De helft van de investeringsgelden zijn niet of alleen deels gebruikt waar ze voor bedoeld waren", zo stelt Maarten Engwirda, lid van de Europese Rekenkamer, in een rapport. Ook liggen sommige projecten jaren achter op schema. De Rekenkamer heeft kritiek op de Europese Commissie, die teveel vertrouwen heeft gehad in het beheer van de toekomstige lidstaten. Het gaat in totaal om 1400 miljoen euro voor Roemenië en 511 miljoen euro voor Bulgarije.

Er zijn veel voorbeelden van mislukte projecten. Zo heeft Roemenië voor 3,1 miljoen euro een brug gebouwd die het land moet verbinden met Moldavië. Het probleem is alleen dat de weg stopt zodra de grens van Moldavië is bereikt. In een Roemeense badplaats was een zwembad gebouwd die Olympische vormen aan begon te nemen. In Bulgarije werden oude Russische auto's gekocht voor de grenspolitie.

De Europese Commissie nuanceert de problemen. "Van fraude is geen sprake. Alleen dat al geeft aan dat de Roemeense en Bulgaarse autoriteiten hard gewerkt hebben om fraude te vinden en aan te pakken". De landen hadden namelijk grote problemen met het aanpakken van fraude en corruptie. Ook stelt de Europese Commissie dat de meeste projecten inmiddels wel al afgerond zijn.

Engwirda, de schrijver van het rapport, is bang dat Roemenië en Bulgarije ook de steungelden zullen verkwanselen als zij toegetreden zijn tot de EU. Brussel kan dan moeilijker controleren hoe het gebruikt wordt, omdat de gelden dan geen gift meer zijn maar een recht. Roemenië en Bulgarije zullen waarschijnlijk toetreden tot de EU in januari 2007.

De Rossi schrijft excuusbrief aan FIFA

De Italiaanse voetballer Daniele De Rossi heeft de FIFA per brief uitleg gegeven over zijn elleboogstoot tegen Brian McBride in de wedstrijd tegen de Verenigde Staten.

In de brief neemt de Italiaan de verantwoordelijkheid voor zijn actie en zegt tevens dat hij McBride zijn excuses heeft aangeboden. Ook excuseert hij zich voor het beschadigen van het imago van het voetbal.

Voor de elleboogstoot werd De Rossi met rood van het veld gestuurd en is daardoor automatisch geschorst voor het laatste groepsduel tegen Tsjechië. Vrijdag zal hij waarschijnlijk te horen krijgen hoe veel wedstrijden hij verder aan de kant moet zitten.

PvdA neemt omstreden raadslid weer aan

El YaakoubiHet vorig jaar in ongenade gevallen Amsterdamse PvdA-deelraadslid Mohammed El Yaakoubi, is weer in genade aangenomen bij de sociaal-democraten. El Yaakoubi werd vorig jaar verguisd omdat hij zijn vrouw in Marokko zou hebben gedumpt.

Volgens de PvdA-top verdient El Yaakoubi echter een tweede kans, omdat de partij niet wil aannemen dat hij zijn twaalf jaar jongere aan hem uitgehuwelijkte vrouw Habiba el Yousfi daadwerkelijk voor oud vuil heeft achtergelaten in Marokko. De vrouw deed indertijd wel aangifte bij de Amsterdamse politie. Volgens haar officiële verklaring had haar man tijdens de zomervakantie in Marokko haar paspoort en verblijfsvergunning gestolen om haar terugkeer naar Nederland onmogelijk te maken. De rechtbank stelde haar in het gelijk. Volgens de rechtbank had El Yaakoubi op een schandalige manier gehandeld. Hij moest Habiba haar identiteitspapieren teruggeven, evenals hun zoontjes en de woning in Amsterdam-West.

Inmiddels is het stel gescheiden en leeft Habiba elders met haar zoontjes. El Yaakoubi is door de PvdA nu terug aangenomen als penningmeester van de PvdA-afdeling Geuzenveld-Slotermeer. Volgens Onno van der Vlerk, voorzitter van de PvdA in Amsterdam, is er niets waar van de verhalen die er over El Yaakoubi in de rondte gaan/gingen.

Vliegende Hollander haalt dit seizoen niet meer

Icoon AlgemeenDe directie van de Efteling heeft besloten om de de nieuwe attractie "De Vliegende Hollander" dit seizoen nog niet te openen. Het was de bedoeling dat de attractie dit seizoen klaar zou zijn en in gebruik zou worden genomen, maar vanwege de complexiteit van de attractie nam de bouw veel meer tijd in beslag dan gepland.

Ronald van der Zijl, een van de directieleden van de Efteling vertelt: "Dit is écht balen. De afgelopen maanden hebben onze medewerkers dag en nacht gewerkt om de attractie voor het publiek te kunnen openen. De teleurstelling bij hen en ons is bijzonder groot nu blijkt dat voor een bepaald gedeelte van de baan méér tijd nodig is."

De Vliegende Hollander moet een attractie worden waarin verschillende achtbaantechnieken verwerkt zitten. "Een dergelijke attractie is uniek en nog nergens ter wereld gebouwd. Tijdens het testen bleek de overgang van 'varen' naar 'vliegen' (de aanloop naar de 45° steile lift) niet altijd betrouwbaar en comfortabel genoeg te zijn waardoor we onszelf genoodzaakt zien om andere technieken toe te passen. Bij De Vliegende Hollander gelden uiteraard ook de hoge kwaliteits- en veiligheidseisen die de bezoekers van ons gewend zijn. Dat gaat echter zoveel tijd in beslag nemen dat we nu besloten hebben om De Vliegende Hollander dit seizoen niet meer in gebruik te
nemen."


Met dank aan voor de submit.

Laserbar

Veel mensen vertoeven 's avonds vaak in een kroeg. En in elke kroeg hebben ze een bar waar je glazen op kunt zetten. Maar meestal zijn dit gewoon houten balken zonder al te veel poespas.

Maar ook de bar moet aan de moderne technieken gaan geloven. De zogenaamde 'laserbar'. Hierin zitten lasers die alle bewegingen volgen die bij de bar gebeuren. En ook het neerzetten van je glas heeft gevolgen voor het laserlicht in de bar.

'Patat aan strand niet te eten'

Volgens een test van ANWB Kampioen is de meeste patat die aan de Nederlandse stranden wordt verkocht, niet te vreten. Het ANWB-testpanel hanteerde overigens minder harde bewoordingen als 'smakeloos, niet lekker'. De test werd vorig jaar al gehouden, maar de resultaten werden vandaag bekend gemaakt.

Het testteam bezocht elke kraam één keer in augustus 2005. De frieten werden gecontroleerd op smaak, vetgehalte, zout en ongezonde stoffen. De ANWB benadrukt wel dat de test een momentopname is.

De beste strandpatat scoor je bij 'Jesse's Place' in Scheveningen. Alhoewel ook daar nog iets te veel ongezond vet in zat. De ongezondste frieten komen van 'Het Plein' in Zandvoort. In die badplaats is de patat ook het duurst. 'Sandwich to go' durft daar 2,30 euro voor een frietje met te rekenen.

NOS zeer tevreden met WK

De NOS is zeer tevreden met zowel de kijkcijfers als met de TV-registratie van het WK. Niet alleen worden de wedstrijden van Oranje goed bekeken, ook het late-avond programma Studio Sportzomer weten veel mensen te vinden

De TV-registratie van de WK-wedstrijden vindt Maarten Nooter, hoofdredacteur van Studio Sport, passen in de lijn van de NOS. ”De nadruk ligt bij de Duitse TV, net als bij ons, op het totaalbeeld, waardoor de kijker niet wordt afgeleid en zelf kan zien welke keuzes de spelers maken in het veld”, aldus Nooter. De welbekende uitzondering op de regel was de wedstrijd Nederland – Ivoorkust. In plaats van een Duitse regisseur was de regie toen in handen van een Fransman. Hierdoor waren er volgens Nooter veel te veel herhalingen te zien. Hierover heeft de NOS zijn beklag gedaan, zonder veel succes. ”Eergisteren zat hij doodleuk weer aan de knoppen bij Spanje-Tunesië. Je mag dan 15 camera’s tot je beschikking hebben, dat wil nog niet zeggen dat je ze allemaal te pas en te onpas moet gebruiken”, aldus een geïrriteerde Nooter.

Ook is Nooter zeer tevreden met het programma Studio Sportzomer. Van alle Oranje-programma’s scoort dit programma verreweg het beste. ”Dit weekeinde noteerden we zelfs 1,9 miljoen kijkers. We hebben bewust gekozen voor dezelfde opzet als tijdens het EK in Portugal. Dus kleinschalig, intiem en met gasten met passie voor de sport”, aldus Nooter. De presentatie is, net als vorige keren, in handen van Jack van Gelder.

Eerder liet de NOS al weten zeer content te zijn met de vele Vlaamse kijkers

Frankfurt kleurt langzaam Oranje

Langzaam aan komt er een oranje kleurtje op het plein in Frankfurt, waar het feest van de supportersvereniging Oranje woensdagmorgen is begonnen. Rond een uur of elf hadden zo'n vijfhonderd fans van Oranje zich gemeld op het plein, dat ver van het centrum en van het voetbalstadion is verwijderd.

Ook in de binnenstad druppelen de Nederlandse supporters binnen. Op de terrassen zijn de eerste groepjes gesignaleerd, er is echter nog geen sprake van een uitgelaten stemming. Dat laatste heeft ongetwijfeld te maken met het tijdstip waarop de wedstrijd tussen Nederland en Argentinië begint.

Zico: "Japan hoeft niet bang te zijn "

De bondscoach van Japan, de Braziliaan Zico, heeft gezegd dat de Japanners niet bang hoeven te zijn voor Brazilië. Morgen spelen beide landen in Dortmund tegen elkaar.

Japan zal de wedstrijd moeten winnen om door te gaan naar de tweede ronde, Brazilië is hiervan al verzekerd. "We spelen niet tegen een verschrikkelijk monster. Natuurlijk, het is een sterk team. Maar zolang je nog een minieme kans hebt, mag je niet opgeven. We moeten optimistischer zijn over onze winstkansen," aldus Zico. Daarbij verwijst Zico naar de nederlaag van Brazilië op het wereldkampioenschap van 1998 in de groepsfase tegen Noorwegen. "Ze verloren toen, omdat ze al gekwalificeerd waren."

'Oerend hard' beste motorsong

Het nummer 'Oerend hard' van de popgroep Normaal is de beste motorsong ooit gemaakt. Dat is de uitkomst van een verkiezing die werd gehouden door de organisatie van de motorwedstrijd TT in Assen. Zo'n 2.000 mensen brachten hun stem uit. 'Oerend hard' was in 1977 de tweede single van Normaal en hun eerste hit. Het betekende meteen hun doorbraak van een succesvolle carrière die nog immer voortduurt.

Het nummer van de Achterhoekse formatie haalde met 41% veruit de meeste stemmen. Plek twee is met 21% van de stemmen ingeruimd voor de klassieker 'Born to be wild' van de Amerikaanse formatie Steppenwolf. Op drie staat de zoon van Normaal-zanger Bennie Joling met zijn groep Jovink en de Voederbietels en het nummer 'Harder!' (8%). De Golden Earring haalde 7% met 'Radar love'.

De rest van de top 10 wordt gevormd door: 'Running with the Devil' van Van Halen; 'Gimme all your lovin'' - ZZ Top; 'You aint seen nothing yet' van Bachman Turner Overdrive; 'On the road again' van Willie Nelson; 'Sweet Hitch-Hiker' - Creedence Clearwater Revival en 'Motorcycle Mama' van Neil Young.

De nummer drie uit de top 10 'Harder!' van Jovink en de Voederbietels, is overigens de nieuwe original soundtrack van de TT van Assen. Aanstaande zaterdag zal de groep op het circuit deze en enkele andere songs (waaronder één met Riders for Health-voorman Randy Mamola in de gelederen), op de 76e TT voor 100.000 racefans ten gehore brengen.

Krajiceks wederom niet samen op Wimbledon

Het zou er dit jaar dan eindelijk van komen: Richard en zijn halfzusje Michaëlla Krajicek zouden spelen in het mixed-toernooi op Wimbledon.

Beiden keken er reikhalzend naar uit, maar net als vorig jaar staat een blessure deelname van de Krajiceks in de weg. Richard heeft last van een heupblessure die hij in Barcelona opliep bij op de Senior Tour.

Vorig jaar raakte Michaella geblesseerd tijdens het grastoernooi van Rosmalen. Dit jaar had het Nederlandse duo van de organisatie opnieuw een wildcard ontvangen om mee te doen, maar wederom gaat het feest niet door.

Sevilla met T-Mobile naar de Tour

Oscar Sevilla maakt deel uit van de T-Mobile-ploeg voor de Tour de France. Met zijn overwinning in de Ronde van Asturië heeft de Spanjaard, ten koste van de Rus Sergej Ivanov, een plek in de ploeg verdiend.

Kopman Jan Ullrich zal verder worden bijgestaan door zijn landgenoten Matthias Kessler, Patrik Sinkewitz en Andreas Klöden, de Italianen Giuseppe Guerini en Eddy Mazzoleni, de Australiër Michael Rogers en de Oekraïner Sergej Gontsjar.

NOS opgetogen over Vlaamse kijkers

De Wereldbeker voetbal is één groot kijkcijfersucces voor de NOS aan het worden. En niet alleen in Nederland. Steeds méér Vlamingen stemmen af op de NOS voor de WK-verslaggeving.

Tijdens het openingsweekend keek al één op de tien Vlamingen naar de Nederlandse verslaggeving en sindsdien is dat aantal alleen nog maar toegenomen. Gemiddeld volgt één op de vijf Vlaamse WK-kijkers de wedstrijden op "Nederland 2". Tijdens Nederland-Ivoorkust afgelopen vrijdag schakelden zelfs één op de drie Vlaamse kijkers over op de NOS in plaats van het commerciele KanaalTwee dat samen met VT4 de Belgische rechten in handen heeft.

Bij de NOS is men bijzonder opgetogen over de Vlaamse kijkcijfers. "We beschouwen het als een enorm compliment." aldus Maarten Nooter, hoofd van Studio Sport. "Of we beter zijn dan onze Vlaamse commerciële collega's kan ik niet zeggen: ik heb ze nog nooit bezig gehoord. Maar ik vraag Mart Smeets in elk geval of hij de volgende keer even de Vlamingen welkom wil heten."

Wat is Dit: Opgave 32 - Ronde 3

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave

Succes!

Boze buurman redt leven vallende vrouw

Icoon BizarEen man die zich ergerde aan het lawaai boven hem, heeft waarschijnlijk het leven gered van zijn Zuid-Koreaanse bovenbuurvrouw. Toen hij zijn hoofd uit het raam van zijn flatwoning in Londen stak om zijn ergenis in woorden uit te drukken, zat de Zuid-Koreaanse even later opeens bij hem in de kamer.

De 29-jarige Orlando Fonseca was afgelopen zaterdag de WK-wedstrijd van zijn land Portugal tegen Iran aan het kijken, maar werd daarbij gestoord door geschreeuw van boven. Hij werd boos en wilde iets naar boven schreeuwen, toen hij zag dat zijn buurvrouw Kim Koeon uit haar raam gevallen was en zich met haar vingertoppen aan de vensterbank vasthield.

Toen Kim de man zag opduiken uit het raam onder haar, twijfelde ze geen moment en liet ze zich vallen. Fonseca schrok, maar wist de vrouw toch op te vangen. "Het gebeurde allemaal heel snel en ik wist haar makkelijk binnen te krijgen, maar het heeft mijn armen veel pijn gedaan (...) Ze moet in shock zijn geweest. Ze bleef maar huilen en zei dat het haar speet, maar moest toen opeens lachen", aldus de redder in nood.

Kim heeft enkel wat snijwonden en builen overgehouden aan haar avontuur. "Die man heeft mijn leven gered. Ik wil hem zien en bedanken", liet ze vanuit het ziekenhuis weten.

Argentijnen het stilste

Slechts één van de 23 Argentijnse selectiespelers zingt het volkslied mee. Argentinië is hiermee het 'stilste' land op het WK.

Servië en Montenegro staat op een tweede plaats, 21 spelers zingen daar niet mee met het volkslied. Er zijn in totaal zeven landen waarvan iedereen het volkslied meezingt, te weten Angola, Saoedi-Arabië, Brazilië, Costa Rica, Ecuador, Italië en Mexico. Nederland staat in de middenmoot.

Pamela Anderson gaat naakt in etalage winkel

Pamela Anderson zal volgende maand naakt poseren in de etalage van een winkel van ontwerpster Stella McCartney in Londen. De voormalige Baywatch-ster en voorvechtster van dierenrechten wil hiermee de aandacht vestigen op het werk van dierenrechtenorganisatie PETA.

De blonde seksbom maakt zich de laatste jaren sterk voor de rechten van het dier. Ze zet zich onder meer in voor het welzijn van zeehonden en kippen. Anderson zal zo'n tien minuten zonder kleren in de etalage van de winkel van McCartney, een dochter van de voormalige Beatle Paul, te zien zijn. Naar verluidt zullen ook enkele andere modellen naakt langskomen.


Pam maakt zich sterk voor dieren

Flinke boete door megawuppen

Icoon OpmerkelijkDe zogenaamde 'megawuppen' van de Albert Heijn moeten als collectorsitem in de toekomst wel heel veel waard worden wil een vrouw uit Groningen uit de kosten komen. De automobiliste werd op de bon geslingerd, omdat de vier grote oranje pluizenbollen op haar dashboard stonden en haar zicht ernstig belemmerden.

De vrouw kreeg een boete van 130 euro, liet een woordvoerder van de politie in Groningen weten. De eigenaresse van de wuppen is het niet eens met de boete en heeft een klacht ingediend.

De politie zal deze week bepalen of de klacht gegrond is. Volgens de zegsman bestaat de kans dat de boete alsnog wordt ingetrokken. Wel benadrukte hij dat de grote populariteit van de wuppies geen rol zal spelen bij deze afweging.

Top 25 afgewezen filmrollen

Bekende filmsterren krijgen natuurlijk veel rollen aangeboden. Maar deze hebben natuurlijk ook geen tijd om in alle films te gaan spelen. Vandaar dat er een aantal mensen een lijst hebben samen gesteld.

In deze lijst staan de namen van acteurs die een bepaalde filmrol afgewezen hebbenn. Zo hadden we misschien O.J. Simpson als 'Terminator' kunnen zien of Will Smith als 'Neo' in The Matrix. Bekijk ze even allemaal in de Top 25 van afgewezen filmrollen.

Puberaapjes belagen peuters en invaliden

De Apenheul in Apeldoorn heeft 'strenge' maatregelen genomen tegen een groep puberende doodshoofdaapjes. De dieren hebben het voorzien op peuters en invaliden die ze hardhandig belagen om aan voedsel te komen. Volgens oppassers heeft de loslopende groep jonge apen er werkelijk álles voor over om eten te bemachtigen.

Om de rovende puberaapjes bij de meest kwetsbare bezoekers weg te houden, zijn de dierenverzorgers sinds kort 'bewapend' met plantenspuiten. Natspuiten jaagt de beesten op de vlucht. Ook een brugleuning bij de ingang van het gebied waar zij loslopen is verwijderd. Op die plek beraamden zij hun aanvalsplannen zodra er een peuter of invalide in beeld kwam.

De aapjesbende heeft zich volgens de Apenheul de laatste jaren gespecialiseerd in het 'aanvallen' van peuters en invaliden omdat die zich slecht kunnen verweren. Zo worden peuters om aan lekkers te komen vaak niet zachtzinnig opzij geduwd in hun buggy. De aapjes zijn dan op zoek naar kruimels en andere etensresten die vaak ónder het kind liggen. Mensen in een rolstoel worden om diezelfde reden belaagd.

De Telegraaf wint afluister-proces

Icoon BinnenlandsDagblad De Telegraaf heeft het kort geding tegen de Nederlandse staat over het afluisteren van twee journalisten gewonnen. De rechter heeft beslist dat de AIVD de journalisten niet meer mag afluisteren, het verzamelde materiaal binnen vijf dagen uit de dossiers moet verwijderen en binnen een half jaar moet vernietigen.

De twee journalisten zeggen sinds januari stelselmatig te worden gevolgd door de AIVD. De president van de rechtbank zegt dat afluisteren niet principieel onwettig is, maar dat er in dit geval geen reden voor is. Volgens de president vormen de journalisten geen gevaar voor de nationale veiligheid. De landsadvocaat gaf tijdens de rechtszaak overigens geen openheid over het afluisteren van de twee.

Jairzinho: "Ronaldo is te dik"

Voormalig wereldkampioen Jairzinho heeft in een interview met Sportbild uitgehaald naar zijn troetelkind Ronaldo.

"Treurig is het wat er met mijn jongen gebeurt", aldus Jairzinho, topscorer van het wereldkampioenschap in 1970. "Zijn massa bestaat op dit moment niet uit spieren, maar uit vet."

Jairzinho claimt dat hij degene is die Ronaldo in 1989 op een indoortoernooi heeft ontdekt. "Toen was hij broodmager. Nu heeft hij te veel gegeten", oordeelt de 61-jarige Braziliaan over zijn landgenoot. Jairzinho is niet de enige met kritiek op Ronaldo. Al eerder zei de president van Brazilië dat hij Ronaldo te dik vond, maar die woorden nam hij later terug.

Naast zijn kritiek op Ronaldo haalt Jairzinho ook uit naar bondscoach Carlos Alberto Perreira. "Zijn opstelling deugt niet. Juninho moet centraal spelen, Cicinho rechtsachter en Robinho in de spits."

Pedofiel krijgt wroeging

Icoon MisdaadWoordvoerder Somsen van het Openbaar Ministerie meldt dat een 36-jarige pedofiel Hans M. zich vorige week bij de politie heeft gemeld. Hij verklaarde dat hij vier meisjes, in de leeftijd van acht tot dertien jaar, heeft misbruikt. Het gaat om meisjes uit de wijken Overvecht en Ondiep in Utrecht. "Het moet stoppen. Niet nog meer kinderen mogen het slachtoffer van mij worden", aldus de pedofiel Hans M.

De politie kreeg twee keer, in 1998 en in 2002, een melding over het verdachte gedrag van Hans M. "De politie is toen in gesprek gegaan met de ouders, de kinderen en de verdachte. Er zijn toen geen strafbare feiten aan het licht gekomen. De wijkagent is alert geweest, maar we hebben de verdachte niet echt in de gaten gehouden. Dat was ook niet gewenst want er was geen directe aanleiding toe. Achteraf vallen dingen op hun plek, maar we hadden het destijds niet anders kunnen doen", aldus woordvoerder Somsen. In zijn huidige woonplaats Houten zou hij geen kinderen hebben misbruikt. Dit wordt door het OM bevestigd.

Er zijn de afgelopen dagen geen nieuwe aangiften binnengekomen bij de politie. Wel hebben veel ouders met vragen gebeld. Op de aard van de delicten die de man pleegde met de minderjarige meisjes wil het OM niet ingaan.


Met dank aan Haviksvrouwe voor de submit.

Midland-coureurs kijken vooruit

De beide coureurs van het F1-team van Midland hebben een andere visie op de komende race in Canada. Christijan Albers wil vooral indruk maken, terwijl Tiago Monteiro een moeilijke race verwacht.

Albers maakte vorig jaar in zijn Minardi indruk door als vijftiende op de grid te staan en als elfde over de streep te komen. Hij wil die prestatie maar wat graag herhalen. "Montreal is een van mijn favoriete circuits en ik kan niet wachten om daar weer in actie te komen. Vorig jaar reed ik daar een van mijn beste ronden van het seizoen, toen ik mij met een Minardi naar de vijftiende plaats kwalificeerde. Dit jaar rijd ik met een veel betere auto, dus ik zal mijn uiterste best doen om te laten zien waarom dit circuit zo speciaal voor me is. Het team heeft veel progressie geboekt tijdens de laatste test en onze nieuwe aërodynamische pakket ziet er zeer veelbelovend uit. Ik ga voor een goed resultaat," aldus de Nederlander.

Zijn teamgenoot Monteiro is bang dat de wagen het niet zo goed zal doen op het rechte stuk van de snelle baan in Montreal."Het circuit Gilles Villeneuve is het type circuit waarop we meer moeilijkheden hebben dan op andere banen. Dit komt doordat de rechte stukken heel erg lang zijn en je over zeer goede aërodynamica moet beschikken om hoge topsnelheden te halen. Dat zijn geen ideale omstandigheden voor onze auto, maar we moeten er maar mee om zien te gaan. De laatste drie races is ons tempo boven verwachting, dus hopelijk zijn we ook in Canada competitief", aldus Tiago Monteiro.

Laatste kans winnaar 10 jaar gratis wonen IKEA

Icoon AlgemeenWinkelketen IKEA is nog immer op zoek naar de winnaar van tien jaar gratis wonen. De man of vrouw met het winnende lot won deze hoofdprijs bij een trekking van 19 mei jongstleden, maar heeft zich nog steeds niet gemeld. Ook oproepen via advertenties in landelijke en regionale dagbladen hebben vooralsnog niets opgeleverd.

De winnaar van de hoofdprijs heeft tot vanavond 21.00 uur de tijd om zich bij IKEA te melden, zo meldde een woordvoerder van de keten. Als hij of zij niet komt opdagen, wordt er een nieuwe winnaar getrokken. Bij de nieuwe trekking zullen de meer dan 331.000 klanten die in april een gratis lot kregen bij het kopen van een product uit het keuken-, kook-, of eetkamerassortiment van IKEA, opnieuw kans maken op de hoofdprijs. De andere achttien prijzen uit de loterij zijn wel door hun winnaars opgehaald.

Man dreigt dochtertje van balkon te gooien

Icoon PolitieEen 33-jarige man heeft gisteravond in Vijfhuizen gedreigd zijn tweejarige dochtertje van het balkon, gelegen op een hoogte van zes meter, op straat te gooien. Ook bedreigde hij zijn vijfjarige zoontje met de dood. Adequaat optreden van de politie heeft kunnen voorkomen dat het gebeuren op een drama opliep. Niemand is gewond geraakt.

Agenten hebben de man, geboren in Congo, een uur aan de praat gehouden alvorens een arrestatieteam het huis kon binnen dringen en de man overmeesterde. De dader is een bekende van de politie. Woordvoerder Dick van Egmond van de politie meldde dat de man op het moment van de gijzeling ernstig verward was. Over zijn motieven wil de politie nog geen uitspraken doen.

De man hield gisteren ook de moeder van de twee kinderen gegijzeld in de woning. Buurtbewoners kwamen massaal kijken naar wat zich afspeelde, maar zij werden na enige tijd uit het zicht van de dader gehouden. Volgens ooggetuigen heeft de actie van de man mogelijk te maken met een verblijfsvergunning.

Met dank aan Haviksvrouwe voor de submit.

Advocaat Saddam Hussein vermoord

Icoon BuitenlandsIn de Iraakse hoofdstad Bagdad is opnieuw een advocaat in het proces tegen Saddam Hussein vermoord. Deze keer gaat het om een raadsman van de ex-dictator zelf. De bewuste advocaat, Khamis al-Obeidi, zou zijn gedood door "terroristen", aldus de Iraakse staatstelevisie.

Het is de derde advocaat uit het proces tegen de oud-president van Irak die vermoord wordt. In november vorig jaar vond Adel al-Zubeidi, advocaat van Saddams halfbroer Barzan Ibrahim al-Tikriti, de dood nadat hij in zijn auto in Bagdad onder vuur was genomen. In oktober werd Saadoun Janabi, raadsman van de voormalige rechter Awas al-Bander, doodgeschoten nadat hij was ontvoerd in Bagdad.

Doodstraf
Saddam Hussein staat momenteel samen met zeven anderen terecht voor hun aandeel in het bloedbad in het sjiïtische dorpje Dujail, waar in 1982 148 dorpelingen om het leven werden gebracht. Afgelopen maandag eiste de aanklager in Irak de doodstraf tegen Saddam en twee van zijn handlangers. Het proces gaat op 10 juli verder, de verdediging zal dan slotpleidooien houden.

Bridgestone promoot Amerikaanse Grand Prix

Aankomende zondag begint bandenfabrikant Bridgestone op het circuit van Indianapolis aan een promotieoffensief voor de Grand Prix van de Verenigde Staten.

Bridgestone zal dan een gratis toegankelijke 'Preview Party' organiseren. F1-fans kunnen dan onder meer de Grand Prix van Canada live bekijken op grote beeldschermen. "We hopen dat de F1 zal groeien in Amerika. We willen Indianapolis Motor Speedway heel erg bedanken voor het gratis openstellen van het circuit," aldus Phil Pasci, hoofd van de marketingafdeling van Bridgestone Firestone voor Noord-Amerika.

Nadat vorig jaar slechts zes coureurs deelnamen aan de Grand Prix van de Verenigde Staten, heeft de F1 in Amerika een flinke deuk opgelopen. Pikant detail is dat Michelin, de grote rivaal van Bridgestone, de hoofdrolspeler was in dat debacle.

21 Juni een goede dag voor Oranje

Vanavond speelt Oranje tegen Argentinië in de wetenschap dat de wedstrijd onder een gunstig gesternte valt. Behalve het officiele begin van de zomer is 21 juni ook synoniem voor goede prestaties. Oranje verloor nog nooit tijdens een eindronde van het EK of WK op deze dag.

In 1978 werd de finale op het WK gehaald ten koste van Italië (2-1), dankzij een legendarisch afstandschot van Arie Haan. Exact tien jaar later was Oranje opnieuw sterker in een halve finale, ditmaal tegen Duitsland op het Europees kampioenschap. De huidige bondscoach Marco van Basten zorgde toen voor de 2-1.

Tijdens het WK van 1990 werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Ierland, waardoor Oranje zich voor de tweede ronde wist te plaatsen. En op 21 juni 2000 won Nederland tijdens EURO 2000 de groepswedstrijd van Frankrijk met 3-2.

Turkse rechter laat Koerd Yilmaz insluiten

Icoon BuitenlandsIn de Turkse stad Van heeft een rechtbank de voormalige guerrillastrijder Seferi Yilmaz dinsdag opgepakt op verdenking van lidmaatschap van de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK.

Yilmaz werd een dag na de veroordeling van twee militairen, die in november een handgranaat in zijn boekwinkel in het stadje Semdinli hadden gegooid, gearresteerd. Yilmaz bleef tijdens de aanslag van de militairen ongedeerd en zette vervolgens een achtervolging op de twee in. De daders bleken paramilitairen te zijn en zouden verbonden zijn met de Turkse legerleiding. Tijdens hun proces beweerden de militairen dat Yilmaz nauwe banden met de PKK zou onderhouden. De militairen werden een dag voor de aanhouding van Yilmaz tot een gevangenisstraf van bijna veertig jaar veroordeeld.

Larsson kijkt uit naar zaterdag

De Zweedse spits Henke Larsson kijkt uit naar de achtste finale tegen Duitsland, aankomende zaterdag in München.

"Het is een uitstekende ploeg. Duitsland is absoluut favoriet", aldus de voormalige speler van Feyenoord dinsdagavond na afloop van de 2-2 tegen Engeland.

Larsson, die tegen de Britten in de laatste minuut de gelijkmaker op zijn naam bracht, roemde met name aanvoerder Ballack bij de Duitsers. "Hij is een echte leider in het veld en die linksback (Lahm) is ook een prima speler. Eigenlijk kent Duitsland geen zwakke plekken. We zullen er echter alles aan doen om het gastland in de problemen te brengen."

Vrolijk Midsummer Fire Festival!

Het is feest in Azeroth. In de spelwereld van World of Warcraft is het vanaf vandaag tot en met 5 juli het Midsummer Fire Festival.
Door heel Azeroth zijn vreugdevuren gesticht, en delen de Fire Festival questgivers quests uit die van alles met vuur te maken hebben.
Volgens de geruchten zou het gaan om quests die de Fire-resistance van je character tijdelijk of permanent verbeteren.

Ook kun je deelnemen in een oude traditie van het Fire Festival; het dansen om een paal met een lint in je hand. Samen met vrienden of compleet onbekenden versier je op deze manier de paal in kwestie. Jolijt te over dus.

Op 5 juli zullen de goblins uit de Undermines het festival traditiegetrouw afsluiten met een groots vuurwerk dat in heel Azeroth te zien zal zijn.






Lumines Live multiplayer wordt premium download

Binnenkort verschijnt het puzzelspel Lumines Live op Xbox Marketplace. De prijs hiervoor zal 1200 Microsoft points bedragen (14,40 euro).

Ondanks deze vrij heftige prijs voor een Xbox Live Arcade game heeft ontwikkelaar Tetsuya Mizuguchi verklaard dat je voor dit bedrag slechts de single player game zult kunnen spelen. Wil je Lumines Live online tegen andere mensen spelen dan zul je een aparte add-on moeten kopen. Naast multiplayer support zullen ook nieuwe muziek en achtergronden als premium download beschikbaar zijn.



Bijna full-price?

Frankfurt verwacht 60.000 tot 70.000 Nederlanders

De stad Frankfurt is er vandaag helemaal klaar voor. De autoriteiten verwachten dat maar liefst 60.000 tot 70.000 Oranje-fans in de stad zullen zijn tijdens Nederland - Argentinië.

Bij de vorige wedstrijd kwamen iets minder Nederlanders. Voor het duel tegen Ivoorkust kwamen bijvoorbeeld tussen de 55.000 en 60.000 Oranjefans afgereisd naar Stuttgart. Hoewel het aantal toegangskaartjes voor de wedstrijd tegen Argentinië een stuk lager ligt dan voor het duel met Ivoorkust, komen er vanwege de gunstige geografische ligging van Frankfurt toch meer Oranje-fans. "Het is maar een paar uurtjes vanuit Nederland", aldus voorzitter Lloyd Vandenberg van de supportersvereniging Oranje. "De stad Frankfurt verwacht meer Nederlanders dan Engelsen, die hier vorige week met 50.000 waren. Ze spreken van 10.000 tot 20.000 fans meer."

De Nederlandse politie schat het aantal supporters lager in: "Wij houden het vooralsnog op 50.000 Nederlanders", aldus politiecoördinator Jan Erkens. Toch houdt men een slag om de arm. Bij het duel tegen Ivoorkust sprak de politie lange tijd van 35.000 Nederlandse fans. "Die schatting was inderdaad aan de voorzichtige kant, uiteindelijk zijn het er meer dan 50.000 geworden. Dat zou ook nu weer best kunnen gebeuren."

"Grote prijsverlaging Xbox 360 met kerst"

Volgens een bron dichtbij Microsoft is men in Redmond druk bezig om de Xbox 360 goedkoper te maken door de gebruikte chips te redesignen. Dit zou een grote prijsdaling van de console mogelijk maken, volgens de bron ongeveer $100. Toevalligerwijs (maar dan niet) zal deze prijsdaling met de release van de PS3 en Wii samenvallen.

Hoewel de Wii met haar lage prijs geen vrees hoeft te hebben voor lagere verkopen, kan dit prijsverschil er wel toe leiden dat veel PS3 wanna-be bezitters op het laatste moment switchen naar de veel goedkopere Xbox 360. Of dit werkelijk zo zal gebeuren is natuurlijk niet te zeggen, maar voor de marktpositie van Microsofts speeltje is een prijsverlaging zeker positief.

DVD: Rumor Has It

In Hollywood zijn ze niet bepaald vies van remakes of spin-offs, dat blijkt wel als je kijkt naar de achtergrond van Rumor Has It. Niet alleen is er sprake van een lange lijst met bekende namen; ook lijkt de film in eerste instantie gebaseerd op de beruchte film The Graduate, afkomstig uit de jaren zestig. Gelukkig, als je wat verder kijkt merk je dat dat niet helemaal het geval is. Alhoewel de oude film met Dustin Hoffman wel de basis legt voor het verhaal, weet Rumor Has it een heel eigen weg in te slaan. Een film over opmerkelijke familierelaties met onder andere Jennifer Aniston, Shirley MacLain en Kevin Kostner.








FIFA betaalt deel premie spelers Togo

De wereldvoetbalbond FIFA heeft het geldconflict tussen de voetbalbond van Togo en de spelers van de nationale ploeg voorlopig opgelost. De FIFA heeft de selectie van Togo dinsdag alvast een deel van de premies betaald waar het al geruime tijd op wacht.

De FIFA is tot dit besluit gekomen zodat de spelers van het Afrikaanse land aankomende vrijdag zeker zullen gaan spelen tegen Frankrijk. De angst bestond dat ze opnieuw zouden staken, zoals maandag in eerste instantie ook gebeurde. Door tussenkomst van de FIFA besloot de Togolese selectie toen alsnog in het vliegtuig te stappen richting Dortmund voor het duel tegen Zwitserland.

"Wat er allemaal in het kamp van Togo is gebeurd, is niet goed. Ik hoop dat Togo vanaf nu het nieuws haalt op basis van sportieve prestaties," aldus FIFA-woordvoerder Markus Siegler.

Geen microfoon in de WiiMote

Onlangs hebben Shigeru Miyamoto en Satoru Iwata in een interview met het Amerikaanse gamemagazine EGM gezegd dat er geen microfoon in de WiiMote zal komen. Deze keuze is volgens Miyamoto gemaakt omdat het de prijs van de console onevenredig negatief zou beïnvloeden.
Daarnaast heeft hij al eerder gezegd, dat het simpelweg onhandig is om een controller die je voortdurend beweegt ook als microfoon te moeten gebruiken. Hij hoopte wel dat er een headset zal komen die niet op de controller aangesloten hoeft te worden.

Overigens werd er tijdens het interview nog gezegd dat men hoopt de graphics van de oudere spellen die via Virtual Console beschikbaar zullen komen te verbeteren. Iwata vertelde dat WiiConnect24, het altijd aanstaan van de Wii, ook werkt als een mobiele telefoon die uitgeschakeld nog in staat is bestanden te ontvangen.

WK voetbal

Vanmiddag valt de beslissing in groep D. Portugal heeft zich al geplaatst voor de volgende ronde, terwijl Mexico en Angola nog strijden om de tweede plaats in de groep.

Dit WK voetbal valt voor Mexico op een ongunstig tijdstip, namelijk tegelijkertijd met de campagne voor de presidents- en parlementsverkiezingen van 2 juli a.s. Nu wordt er vaak gesteld dat politiek en sport niks met elkaar te maken hebben, maar in dit Midden-Amerikaanse land klopt dat toch echt niet. Politiek en sport gaan hand in hand.

De huidige president Vicente Fox is niet herkiesbaar. De belangrijkste presidentskandidaat is zijn partijgenoot Felipe Calderón. Calderón krijgt in zijn campagne steun van een aantal bekende Mexicaanse sporters, ook voetballers uit het nationale team: Verdedigers Claudio Suarez, Ricardo Osorio en aanvaller Francisco Fonseca werken zelfs actief mee in de campagne en spreken hun steun uit in een wervend TV spotje.

Dit is in Nederland echt ondenkbaar: Van der Sar die Balkenende ondersteunt of Boulahrouz die samen met Rita Verdonk een balletje trapt.

Mexico is een apart geval: Er wordt zelfs beweerd dat de prestaties van het nationale voetbalteam effect zullen hebben op de verkiezingsuitslag. Als Mexico er vanmiddag uitvliegt, dan krijgt Calderón het moeilijk. Maar als het Mexico lukt om door te dringen tot de kwartfinales, die zo rond de verkiezingsdatum zullen worden gespeeld, dan is dat positief voor Calderón en zou de euforie hem zomaar aan de overwinning kunnen helpen.

"Kikin" Fonseca speelt vanmiddag dus niet alleen voor zichzelf of voor zijn team, maar ook voor de toekomst van zijn land.

DVD: Daltry Calhoun


Promosite


Soms vraag je je af of je misschien iets gemist hebt. Zo ook het geval bij de film Daltry Calhoun. Niet alleen is deze film geheel onopgemerkt de Nederlandse bioscopen gepasseerd en direct op DVD uitgekomen, maar er zijn nog meer redenen tot twijfels. Met koeienletters staat er namelijk QUENTIN TARANTINO op de hoes. Heb je nou echt het nieuwste werk van deze geweldige regisseur gemist? Nee, wees gerust, want hier wordt de naam Tarantino alleen maar gebruikt voor de verkoop: Tarantino is namelijk alleen maar de executive producer en heeft inhoudelijk niets met de film te maken. Nog verwonderlijker is het feit dat de titel fout op de hoes staat. Er is zoveel aandacht besteed aan de hoofdrolspeler (ook hier koeienletters, maar dan met de naam van Johnny Noxville) dat men blijkbaar vergeten is dat de film Daltry Calhoun heet en niet alleen maar Daltry. Maar goed, genoeg over de hoes, is de film de moeite waard of geeft het adverteren met grote namen al aan dat we hier te maken hebben met een flinke flop?

Einde WK voor Owen, Zweden content

Zowel Engeland als Zweden keek tevreden terug op de 2-2 remise. De groepswinst van Engeland werd echter overschaduwd door de blessure van Michael Owen.

Owen verdraaide al in de eerste minuut, zonder dat er een tegenstander zich in de buurt bevond, zijn rechterknie. Vandaag zal een scan de ernst naar voren brengen, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat Boy Wonder dit WK nog in actie komt. ”Het WK kan voor hem voorbij zijn, maar we hopen dat het zo erg niet is. Ik heb Rooney gewisseld om hem te sparen. Hij kan nog geen hele wedstrijd aan. Hij was inderdaad kwaad na zijn wissel, maar vooral op zichzelf”, liet bondscoach Sven-Göran Eriksson weten.

”Wat de wedstrijd betreft, hebben we wat we wilden: een punt en de eerste plaats in de groep. We hebben goed gespeeld maar niet goed verdedigd. Twee goals slikken op een stilstaande fase, dat mag niet. Dat zal ik voor komend weekend moeten oplossen. Nu moeten we tegen Ecuador. Ik ken dat team niet”, vervolgde Eriksson. Steven Gerrard vindt dat Engeland aan de beterende hand is: ” Onze prestatie gaat in stijgende lijn, maar we blijven kwetsbaar op standaardfases en kunnen niet altijd in hetzelfde hoge tempo blijven spelen. Ik viel in om de ploeg extra impulsen te geven.”

De Zweedse bondscoach Lagerbäck vond de puntendeling conform de verhoudingen: ”Engeland speelde erg goed in de eerste helft. We verloren teveel persoonlijke duels en opereerden onrustig. Na de pauze ging het beter. We roken zelfs aan de overwinning.” Henrik Larsson, na zijn doelpunt trefzeker op drie verschillende WK’s, keek al vooruit: ” Duitsland is absoluut favoriet in de achtste finale. Eigenlijk kent Duitsland geen zwakke plekken. We zullen er echter alles aan doen om het gastland in de problemen te brengen.”

Cofidis heeft Tourselectie rond

Sylvain Chavanel zal als kopman fungeren van Cofidis tijdens de komende Tour de France. De bijna 27-jarige Fransman wordt omringd door een redelijk sterke ploeg.

Chavanel liet zich goed van voren zien in de Dauphiné Libéré. Zo finishte de eeuwige belofte als vijfde op de Mont Ventoux. Samen met Sandy Casar en Thomas Voeckler belichaamt Chavanel de Franse hoop op betere tijden. Cofidis stuurt uiteraard ook David Moncoutié de Franse wegen op. Moncoutié won zowel in 2004 als 2005 een overgangsetappe. Andere bekende namen zijn Rik Verbrugghe en Ivan Parra. In de massasprints rekent Cofidis op de snelle benen van Jimmy Casper.


De selectie:
Stéphane Augé, Jimmy Casper, Arnaud Coyot, David Moncoutié, Sylvain Chavanel, Rik Verbrugghe, Ivan Parra, Cristian Moreni, Bradley Wiggins

Beenhakker: "Nederlaag verdiend"

Bondscoach Leo Beenhakker van Trinidad en Tobago noemde de 0-2 nederlaag tegen Paraguay verdiend. Dwight Yorke twijfelde na afloop over voortzetting van zijn interlandloopbaan.

Ondanks een sterke tweede helft leed Trinidad en Tobago haar tweede nederlaag, hetgeen de laatste plaats in poule B opleverde. ”Paraguay heeft de zege verdiend. Zij maakten de kansen af”, zei Beenhakker na afloop. ”Dit is een fantastische ervaring geweest. Mijn spelers kwamen alleen zelfvertrouwen tekort. Ze hebben laten zien dit niveau aan te kunnen.”

Dwight Yorke zwaait wellicht af als international: ”Het was een erg emotionele partij voor me, omdat het wel eens mijn laatste voor mijn land zou kunnen zijn. Ik zal hierover overleg voeren met mijn familie. In ieder geval was dit WK de mooiste ervaring uit mijn carrière.”

Anibal Ruiz, de keuzeheer van Paraguay, noemde de zege belangrijk voor de toekomst. ”Voor dit WK is de overwinning van generlei waarde, maar het geeft de jonge spelers iets om op voort te borduren. Paraguay is een beter team dan de resultaten laten zien. We hebben twee nipte nederlagen geleden tegen Engeland en Zweden. En wij hadden ons gekwalificeerd, in tegenstelling tot Chili, Colombia en Uruguay.”

Tas met lichaamsdeel gevonden in Rotterdam

Icoon PolitieNadat afgelopen maandag twee kinderen een dode man in een auto hadden gevonden, is het nu weer raak. In Rotterdam heeft een aantal mensen dinsdagavond een tas met daarin een menselijk lichaamsdeel gevonden. De tas is gevonden aan de Persoonshaven aan de rand van de Maas toen er mensen toevallig voorbijkwamen.

Een politiewoordvoerder meldt dat het nog niet bekend is of dat de tas er is neergelegd of dat die is aangespoeld. De zaak is overgedragen aan de Zeehavenpolitie voor onderzoek. De bewuste groenblauwe sporttas wordt naar het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag gebracht. Uitgebreid onderzoek aldaar moet ten eerste uitwijzen of het lichaamsdeel van een man of een vrouw is.

Met dank aan Haviksvrouwe voor de submit.

Wietkwekerij nekte mede weerman Versteegt

RadioDe reden dat de bekende weerman Jan Versteegt in financiële problemen zit, is mede gelegen in het feit dat in zijn huis in Bourtange in 2005 een enorme hennepkwekerij is opgerold. De weerman van onder meer Radio 2 verhuurde zijn kapitale huis aan iemand die er - zonder dat hij daarvan op de hoogte was - een grote, illegale hennepplantage begon.

Versteegt is door justitie vrijgepleit van de kwekerij, maar stroomleverancier Essent verhaalde wel de kosten op de weerman, zijnde 85.000 euro. Die kan hij echter niet betalen. Daarom is er beslag gelegd op de woning. Overigens kampen Versteegt en zijn vrouw ook met belastingschulden.

De 54-jarige weerman vroeg begin deze maand zijn luisteraars nog om een vrijwillige donatie op zijn bankrekening te doen, om hem en zijn vrouw Ellen de zomer door te helpen. Dit omdat ook zijn loon niet meer werd uitbetaald door de de Stichting Tiros. Een arts verklaarde Versteegt hierop voorlopig arbeidsongeschikt, omdat de weerman tegen overspannenheid aanzat. Inmiddels krijgt hij weer wel loon. Volgens de stichting zijn de financiële problemen van Versteegt zijn eigen schuld. Zijn vrouw zou er toen ze er de leiding had, een puinhoop van hebben gemaakt.

Jan Versteegt keerde overigens begin deze week weer terug als weerman op Radio 2. Vanaf maandag houdt hij ook zijn weerpraatjes weer op Radio M Utrecht.


Versteegt terug op de radio

Het kutlevel

Ken je dat gevoel? Je hebt net het beste spel ooit gekocht. Je kan niet wachten om het te spelen, waardoor je op de rit naar huis al zo'n gigantische glimlach op je gezicht hebt staan dat de mensen om je heen denken dat je niet goed snik bent. Thuis ren je met 120 per uur door naar je machine, propt de game er in en de blijdschap in je neemt zulke grote vormen aan dat de kamer begint te vervagen. Je gaat er helemaal in op. Gamen! Gamen! En dan komt het...

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.