Beenhakker: "Nederlaag verdiend"

Michel (Baraja)
Bondscoach Leo Beenhakker van Trinidad en Tobago noemde de 0-2 nederlaag tegen Paraguay verdiend. Dwight Yorke twijfelde na afloop over voortzetting van zijn interlandloopbaan.

Ondanks een sterke tweede helft leed Trinidad en Tobago haar tweede nederlaag, hetgeen de laatste plaats in poule B opleverde. ”Paraguay heeft de zege verdiend. Zij maakten de kansen af”, zei Beenhakker na afloop. ”Dit is een fantastische ervaring geweest. Mijn spelers kwamen alleen zelfvertrouwen tekort. Ze hebben laten zien dit niveau aan te kunnen.”

Dwight Yorke zwaait wellicht af als international: ”Het was een erg emotionele partij voor me, omdat het wel eens mijn laatste voor mijn land zou kunnen zijn. Ik zal hierover overleg voeren met mijn familie. In ieder geval was dit WK de mooiste ervaring uit mijn carrière.”

Anibal Ruiz, de keuzeheer van Paraguay, noemde de zege belangrijk voor de toekomst. ”Voor dit WK is de overwinning van generlei waarde, maar het geeft de jonge spelers iets om op voort te borduren. Paraguay is een beter team dan de resultaten laten zien. We hebben twee nipte nederlagen geleden tegen Engeland en Zweden. En wij hadden ons gekwalificeerd, in tegenstelling tot Chili, Colombia en Uruguay.”