Portugal klopt Mexico

Olga (Nuongirl)
In een, vooral in de eerste helft, attractieve wedstrijd heeft Portugal met 2-1 gewonnen van Mexico.

De eerste kans van de wedstrijd was al in de tweede minuut voor Mexico, maar Fonseca stuitte op de Portugese doelman Ricardo. In de zesde minuut was het echterPortugal dat op een 1-0 voorsprong kwam, Simão passte de bal richting Maiche, die een gat in de Mexicaanse defensie vondt en keeper Sánchez kansloos liet.

In de 23e minuut gaf de Slowaakse scheidrechter Michel Portugal een penalty nadat Marquez hands maakte in het strafschopgebied van de Mexicanen. Simão benutte de strafschop en bracht zo Portugal op een 2-0 voorsprong. In de 28e minuut had Tiago zelfs de kans op de 3-0, maar de bal ging net over het doel.

De Mexicanen begonnen daarna beter te spelen, in de 29e minuut was er de kans op de 2-1, maar Ricardo wist schitteren te redden. Een minuut later was het wel raak, uit een hoekschop wist Fonseca de 2-1 binnen te koppen. Door de treffer herleefden de Mexicanen weer en werden een stuk gevaarlijker in hun jacht op de gelijkmaker. Op slag van rust was het erg gevaarlijk in het Portugese strafschopgebied, en Ricardo moest dan ook alle zeilen bij zetten om zijn doel schoon te houden.

In de tweede helft, die een stuk minder attractief was als de eerste, begonnen de Mexicanen een stuk sterker dan de Portugezen en dat leverde verschillende kleine kansjes op. In de 57e minuut gaf arbiter Michel opnieuw een penalty, ditmaal voor Mexico, na hands van een Portugees in het strafschopgebied. Bravo nam de strafschop maar schoot net over het doel.

In de 61e minuut moesten de Mexicanen met tien man verder, nadat Perez zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg na een overtreding op Miguel. Mexico probeerden met tien man alsnog voor de gelijkmaker te gaan, maar faalden in de afwerking.

Door de overwinning is Portugal groepswinnaar in Groep D geworden en Mexico gaat als nummer twee ook door naar de achtste finales.


Opstellingen:

Portugal: Ricardo, Miguel (P. Ferreira/61), Meira, Carvalho, Caneira, Petit, Maniche, Tiago, Figo (Boa Morte/80), Hélder (Nuna Gomes /61), Simão.

Mexico: Sánchez, Márquez, Osorio, Salcido, Méndez (Franco/80), Pardo, Pérez, Rodríguez (Zinha/46), Pineda (Castro/69), Fonseca, Bravo.


Wedstrijdverloop:

Portugal 2 – 1 Mexico

6’ Maniche 1-0
24’ Simão 2-0 Penalty
30’ Fonseca 2-1

61' Perez (MEX/2x geel)

22’ Rodriguez (MEX)
26’ Miguel (POR)
65' Marquez (MEX)
65' Maniche (POR)
87' Zinha (MEX)
88' Boa Morte (POR)
91' Nuna Gomes (POR)

Arbiter: Michel (Slw)

Toeschouwers: 52.000