'Oerend hard' beste motorsong

Het nummer 'Oerend hard' van de popgroep Normaal is de beste motorsong ooit gemaakt. Dat is de uitkomst van een verkiezing die werd gehouden door de organisatie van de motorwedstrijd TT in Assen. Zo'n 2.000 mensen brachten hun stem uit. 'Oerend hard' was in 1977 de tweede single van Normaal en hun eerste hit. Het betekende meteen hun doorbraak van een succesvolle carrière die nog immer voortduurt.

Het nummer van de Achterhoekse formatie haalde met 41% veruit de meeste stemmen. Plek twee is met 21% van de stemmen ingeruimd voor de klassieker 'Born to be wild' van de Amerikaanse formatie Steppenwolf. Op drie staat de zoon van Normaal-zanger Bennie Joling met zijn groep Jovink en de Voederbietels en het nummer 'Harder!' (8%). De Golden Earring haalde 7% met 'Radar love'.

De rest van de top 10 wordt gevormd door: 'Running with the Devil' van Van Halen; 'Gimme all your lovin'' - ZZ Top; 'You aint seen nothing yet' van Bachman Turner Overdrive; 'On the road again' van Willie Nelson; 'Sweet Hitch-Hiker' - Creedence Clearwater Revival en 'Motorcycle Mama' van Neil Young.

De nummer drie uit de top 10 'Harder!' van Jovink en de Voederbietels, is overigens de nieuwe original soundtrack van de TT van Assen. Aanstaande zaterdag zal de groep op het circuit deze en enkele andere songs (waaronder één met Riders for Health-voorman Randy Mamola in de gelederen), op de 76e TT voor 100.000 racefans ten gehore brengen.